weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 


19 april


TV - Zembla - Klokkenluiders in de kou

Zondag 20 april 2008 om 21.45 bij de VARA/NPS op Nederland 2

Geen baan, geen inkomen, geen woning

Ad Bos onthulde in 2001 de bouwfraude. Dat leverde de staat naar schatting een miljard euro op. De klokkenluider heeft daar niet van geprofiteerd, integendeel. Bos heeft geen baan, geen inkomen en geen woning meer. Niemand geeft hem werk, niemand helpt hem. Politici hebben hem van alles beloofd, maar er gebeurt niets. En Bos is niet de enige klokkenluider met wie het slecht afloopt. De huidige klokkenluiderregeling werkt niet. Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbetering van de huidige regel voor klokkenluiders. Maar tot op heden heeft het kabinet nog niets voor
hen geregeld. ZEMBLA maakt de balans op met de aflevering “Klokkenluiders in de Kou”.

www.klokkenluiders.tv


Video - Alternative Cancer Therapy and Haelan 951

Are Soy Phytoestrogens Ideal for Preventing Chronic Diseases and Treating Cancer?

Mr. Wainright, an honors graduate of Tulane University, is an internationally known lecturer with 17 years experience in researching the prevention and treatment of cancer and other chronic diseases with soy phytochemicals. Mr. Wainright’s research has received recognition by the National Cancer Institute (USA) and is currently being researched at the M.D. Anderson Cancer Center in the United States and several leading cancer centers in Europe. Mr. Wainright is collaborating with the Institute for molecular oncology in Recklinghausen, Germany on reversing DNA damage in cancer cells with soy phytochemicals. He has designed and completed clinical trials in Asia, Europe and the United States showing the human health benefits of dietary soy phytochemicals.

His research and experience with humans documents the benefits of soy therapy for estrogen receptor positive breast, prostate and other cancers. Mr. Wainright’s research also addresses how the soy phytochemicals protect cancer patients from chemotherapy induced cell mutations, related toxicity, infections and anemia as well as enhanced cancer cell killing effectiveness 8-10 times greater than chemotherapy treatments by themselves.


Dolfijnen zwemmen voor kinderen met reuma

De landelijke vereniging voor ouders van kinderen met reuma (JIA Vereniging Nederland) bestaat tien jaar. De afkorting staat voor Juveniele Idiopatische Artritis en is in de volksmond beter bekend als jeugdreuma. Om dit te vieren organiseert het Reumafonds in samenwerking met het Dolfinarium Harderwijk en de JIA Vereniging Nederland zaterdagmiddag 19 april een trainingsessie met dolfijnen. Omdat Ingwer Koene uit Zoetermeer jeugdreuma heeft, en dit jaar ook tien is geworden, is hij uitgekozen om voor ťťn keer dolfijnentrainer te zijn. 250 kinderen met reuma zijn voor deze sessie met hun ouders uitgenodigd in het Dolfinarium. In ruim een half uur wordt gedemonstreerd hoe de dolfijnen worden getraind zodat ze uiteindelijk in shows hun kunsten kunnen vertonen. Het onderwerp gezondheid speelt hierbij een belangrijke rol. Tijdens dit unieke 'kijkje in de keuken' is Ingwer aanwezig op het platform en assisteert hij de dolfijnentrainers.

Brandweerman
Ingwer Koene heeft wisselend last van ontstoken gewrichten in zijn hele lichaam. Om de twee maanden bezoekt hij een kinderarts in 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer. Hij is ontzettend positief ingesteld en houdt van zwemmen, dieren, speelt graag met lego en sinds zijn tweede jaar wil hij brandweerman worden. "Mijn oma was al 70 en toen heeft ze ook in het dolfinarium dolfijnen aangeraakt. Nu ben ik aan de beurt ", aldus Ingwer.

Moeilijk voorspellen
Het Reumafonds vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan jeugdreuma omdat nog steeds veel mensen denken dat reuma een ziekte is die alleen bij ouderen voorkomt. Over jeugdreuma wordt gesproken als de ziekte voor het zestiende levensjaar is ontstaan, twee tot drieduizend kinderen hebben er last van. Deze kinderen zijn vaak erg ziek en groeien slecht door de zware medicijnen die ze moeten gebruiken. Hoe de ziekte verloopt is niet te voorspellen, bij 40% van de patientjes blijft de ziekte op volwassen leeftijd actief. Ieder jaar komen er ongeveer 300 nieuwe patientjes bij.

Onderzoek TNO
Onderzoek van TNO wijst uit dat in Nederland 2,3 miljoen mensen leven met reuma of artrose (ofwel 1 op de 5). Tweederde van alle mensen met reuma is jonger dan 65. Aan zorg en ziekteverzuim kost de maatschappij dat zo'n 13 miljard euro per jaar.

www.reumafonds.nl


Extra controle moet maagkanker voorkomen

PatiŽnten bij wie de meest ernstige vorm van voorloperafwijkingen van maagkanker wordt geconstateerd, zouden aanvullend gecontroleerd moeten worden met een extra kijkonderzoek. Dit zou het hoge risico van deze patiŽnten op het ontstaan van maagkanker kunnen verlagen. In de praktijk wordt dat nu te weinig gedaan, concludeert Annemarie de Vries van het Erasmus MC in het wetenschappelijk tijdschrift Gastroenterology.

Preventief
In haar onderzoek vond De Vries dat binnen de eerste vijf jaar na de diagnose jaarlijks 6% van de patiŽnten met de meest ernstige vorm van voorloperafwijkingen van maagkanker het risico loopt op het krijgen van maagkanker. Na vijf jaar is dat dus 30%. Dit risico kan met een extra kijkonderzoek worden verminderd. Op basis van het aanvullend onderzoek zou namelijk besloten kunnen worden tot het intensief blijven controleren van het maagslijmvlies met een kijkonderzoek, het preventief verwijderen van een deel van het maagslijmvlies of het preventief verwijderen van (een deel van) de maag.

Richtlijn
Uit het onderzoek van De Vries blijkt echter dat op dit moment bij 40% van de patiŽnten met de meest ernstige vorm van maagafwijking geen aanvullende controle plaatsvindt. Daardoor wordt bij hen geen preventief behandelplan ingesteld. De controle van deze voorloperafwijkingen van maagkanker met een extra kijkonderzoek verdient volgens De Vries meer aandacht van de maag-, darm-, leverartsen in Westerse landen. Zij pleit daarom voor het opstellen van een richtlijn voor de controle van patiŽnten met voorloperafwijkingen van maagkanker.

Laat stadium
In Nederland zijn er jaarlijks zo'n 2.000 nieuwe patiŽnten met maagkanker. Alhoewel het aantal patiŽnten met maagkanker de laatste jaren duidelijk afneemt, blijft de sterfte van patiŽnten met maagkanker nog steeds erg hoog. Dit komt doordat het merendeel van deze patiŽnten pas in een laat stadium van de ziekte met klachten naar een arts gaat. Een op genezing gerichte behandeling is dan niet altijd meer mogelijk. De overleving van patiŽnten met maagkanker vijf jaar na de diagnose is dan ook slechts 20%.


Nederland: Onrecht van de Zorgwet

Actie AVEM: De bejaarde Migrant en de onrechtvaardige Nederlandse Overheid

Veertien dagen geleden is AVEM met een grootscheepse actie begonnen die tot op heden voortduurt. De Actiegroep heeft aan onderstaande instanties en personen een rondschrijven gestuurd, waarin met kracht de aandacht wordt gevestigd op de onrechtvaardige behandeling van gepensioneerde migranten met een Nederlands pensioen.

Wij wachten eerst de reacties af voordat wij verdere bijzonderheden vermelden.

Het rondschrijven werd gestuurd naar:

De Minister-president
Mr. Jan-Peter Balkenende

The President of the European Court of Justice
Mr. Vasillius Skouris

The President of the European Court of Human Rights
Mr. Jean Paul Costa

The President of the EU Commission
Mr. Josť Barroso

The President of the European Council
Mr. Janez Jansa

The President of the European Economic and Social Committee
Mr. Dimitris Dimitriadis

The President of the EU Parliament.
Mr. Hans-Gert PŲttering

The EU Commissioner for Social Affairs
Mr. Vladimir Spidla

The EU Commissioner for Health Protection
Mrs. Androulla Vassiliou

The EU Commissioner of Justice, Freedom and Security
Mr. Franco Frattini

The Director of European Citizen Action Service
Mr. Tony Venables

De President van de Hoge Raad der Nederlanden
Mr. Willibrord Davids

De Vice-President van de Raad van State
Mr. Herman Tjeenk Willink

De Minister van VWS
Mr. AB Klink

De Minister van Justitie
Mr. Ernst Hirsch Ballin

De Minister van Sociale Zaken
Mr. Piet Hein Donner

The Director of the EU DG Employment, Social Affairs, etc
Mr. JťrŰme Vignon.

Le Premier Inspecteur de MinistŤre de la Sťcuritť Sociale
Mr. Claude Ewen Luxembourg

The Legal Officer of ECAS
Mrs. Edita Barauskaite

De Voorzitter van de Eerste Kamer
Mrs.Yvonne Timmerman-Buck

EuroparlementariŽr
Mrs. Ria Oomen

Alle leden van de Tweede Kamer Commissie van VWS

De Nationale Ombudsman en de Ombudsman van Pensioenfondsen

De Directeuren Hoofdkantoor van het CVZ en de SVB

EuroparlementariŽrs ( 94 ) met in hun pakket: volksgezondheid, sociale zaken of justitie en geselecteerd uit de landen: Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Ierland, Oostenrijk, Schotland en Spanje.

En andere instituten, organisaties en personen.

Op http://www.strijdtegenzorgwet.net is onder de rubriek "Actualiteit" het AVEM artikel te lezen met de kop:
De ZVW 2006 en hoe de Nederlandse Overheid omgaat met haar ( gemigreerde bejaarde ) burgers.
" Re: Actie AVEM: De bejaarde Migrant en de onrechtvaardige Nederlandse Overheid

http://uitpandigen.nl

http://www.fonteine.com/onrecht_zorgwet.html

xxx


Verburg: beter telen voor mond dan voor motor

De sterk gestegen voedselprijzen in de wereld, onder meer door de teelt voor biobrandstof, leiden tot zorg bij minister Gerda Verburg (Landbouw).

"Als we moeten kiezen, dan kunnen we beter produceren voor de mond dan voor de motor'', zei Verburg gisteren bij beraad met EU-collega's.

http://www.hortinews.com/news.php?id=14855

ON EST FOUTU !

xxx


Centrum voor Curatieve Energie

Het Centrum voor Curatieve Energie in Barcelona is in 2007 opgericht door de Nederlander Peter-Ernst Ohms. Dit is gedaan vanuit een jarenlange ervaring, grondige studie en overtuiging dat de gehanteerde behandelmethode, resonantie- of frequentietherapie genaamd, zeer succesvol is in de bestrijding van vele aandoeningen, fysieke en psychische, zware en minder zware. Tevens heeft men, op basis van onderzoek in de USA, ontdekt dat de behandeling een sterk verjongende werking heeft op de huid.

Vanuit de historische resultaten weten we dat Frequentie Therapie o.a. werking kan hebben op de volgende ziektebeelden/klachten/symptomen: aangezichtspijn, abcessen, acnť, aderontsteking, aids, allergie, ALS, alvleesklierkanker, angina, angsten, artritis, artrose, astma, beroerte, blaasontsteking, bloedcirculatie, bloeddruk, borstkanker, botkanker, (ziekte van Kahler) botontkalking, botbreuken, buikklachten, buikpijn, candida-infectie, carpaaltunnelsyndroom, crohn, darmkanker, darmklachten, depressies, diabetes, duizeligheid, dystrofie, eczeem, emfyseem, emoties, fibromyalgie, fistels, fobieŽn, gewrichtspijnen, syndroom van Gilles de la Tourette, gezwellen, gordelroos, griep, hartproblemen, hernia, herpes, hersenbloeding, hielspoor, hiv, hodgkin, hoesten, hoofdpijn, hooikoorts, huidproblemen, huidkanker, huiduitslag, hypofyse, immuunsysteem, impotentie, jeuk, jicht, kaakontsteking, kanker algemeen, keelontsteking, krampen, leukemie, leverkanker, longkanker, longontsteking, longemfyseem, lupus, lymeziekte, ME, maagkanker, maagklachten, maagzuur, maculadegeneratie, menstruatie, migraine, MS, nekpijn, nierkanker, ontstekingen, onvruchtbaarheid, oorontsteking, oogontsteking, osteoporose, overgangsklachten, overgeven, parasieten, parkinson, pijn, smaakstoornis, prostaat, prostaatkanker, reuma, rimpels, reukstoornis, rugproblemen, salmonella, schildklierproblemen, schouderpijn, sinusitis, slaapproblemen, spataderen, spierziekten, straatvrees, streptokokken, stress, tumoren, taaislijmziekte, (Cystische fibrose) verkoudheid, vermoeidheid, virussen, voorhoofdsholteontsteking, whiplash, witte vloed, wonden, wondroos, enz. Ieder mens is anders, de ťťn reageert langzaam, de ander snel, maar in veel gevallen zijn de gezondheidsklachten aanmerkelijk te verbeteren of zelfs te genezen.

http://www.energiacurativa.es/

xxx

Ps: zolang het onprofessionele gesteggel tussen regulier en complementair in NL blijft doorgaan, kun je maar beter je heil ergens buiten NL zoeken inzake een gezondheidsprobleem. Men wil HELEMAAL niet dat iemand in NL van de klachten afkomt. Wat ? ' Wij geven U GRAAG een bewust fout gemaakt medisch dossier……'., dan hoeven wij U ook niet te vertellen dat NaHCO3 errrig veel oude 'placque' in het lichaam opruimt (in F koop je die Na HCO3 gewoon bij e Pharmacie MET deskundige uitleg…!!!), en dat complementair U wel eens zonder enig bijverschijnsel van vele oude, hartnekkige klachten afhelpt. Medische dossier i.c.m. banken en verzekeraars & Co: er klopt niets meer van: U wordt '……..' waar U zelf bij staat.


 


18 april


Video - Undercover investigation at intensive pig farm

Last week, Animal Aid visited a typical pig farm in order to compare the welfare standards we found with those claimed by the pig farming industry in recent weeks. The conditions we witnessed are a world away from those featured in the ‘Pigs Are Worth It’ campaign.


Honderdduizenden zieken en gehandicapten krijgen geld terug

Honderduizenden zieken en gehandicapten zullen er dankzij de nieuwe regeling meerkosten minimaal 100 tot 400 euro op vooruit gaan. Dat komt omdat de doelgroep veel beter wordt bereikt dan met de huidige fiscale regeling Buitengewone Uitgaven. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad is hiermee zeer content. Wel moet er kritisch worden gekeken naar de inkomenseffecten voor mensen die van de huidige regeling gebruik maken. De CG-Raad is blij dat er een landelijke regeling komt voor de vergoeding van meerkosten vanwege ziekte of handicap. Hierover is de afgelopen periode druk overleg geweest tussen de CG-Raad en betrokken ministeries. Het voornemen in het regeerakkoord om gemeenten de regeling te laten uitvoeren is daarmee van tafel. Ook de verhoging van het budget naar 1,7 miljard euro is een goede zaak.

Vaste toeslagen
Het voorgestelde systeem van vaste toeslagen die automatisch worden uitgekeerd, vindt de CG-Raad een vooruitgang. De doelgroep wordt zo beter bereikt dan voorheen. Maar de bedragen van 100 tot 400 euro zijn aan de lage kant, gezien de hoge meerkosten die chronisch zieken en gehandicapten maken. Gemiddeld 2500 euro per jaar, bleek vorig jaar uit onderzoek. Bovendien is het gemiddelde inkomen relatief laag. De CG-Raad pleit voor nadere analyse van de inkomenseffecten voor chronisch zieken en gehandicapten die nu van de regeling Buitengewone Uitgaven gebruik maken. Zij moeten er niet op achteruit gaan.

Eigen bijdrage AWBZ
Goed nieuws is dat de eigen bijdrage AWBZ wordt verlaagd. Toch pleit de CG-Raad voor verdere stappen. Het hele systeem van eigen bijdragen in de zorg moet worden herzien. Door de stapeling van eigen bijdragen zijn vooral lagere inkomensgroepen naar verhouding een groot deel van hun inkomen kwijt. Dit systeem leidt tot verborgen armoede en belemmert de maatschappelijke participatie van chronisch zieken en gehandicapten.

Het kabinet wil voor mensen met extra hoge zorgkosten het vangnet van de Buitengewone Uitgaven-regeling laten bestaan. Daar kan de CG-Raad zich in vinden, mits de gebruikersvriendelijkheid wordt verbeterd.

2009 overgangsjaar
De regeling voor 2009 is een tussenoplossing. De CG-Raad vindt dat de definitieve regeling nog beter op de doelgroep moet worden toegesneden. Nu wordt de doelgroep geselecteerd op basis van zorggebruik. Het zou beter zijn als er wordt gekeken naar de belemmeringen die de doelgroep ondervindt in het dagelijks functioneren. Dat kan met behulp van het ICF-systeem dat steeds meer bij de indicatiestelling voor Awbz en Wmo wordt gebruikt. De werkelijke situatie van mensen wordt dan het uitgangspunt.


Advies aan Klink: oudere mensen regelrecht de zorginstellingen in

Het College voor Zorgverzekeringen (CvZ) adviseert minister Klink van VWS op 14 april jl. om de sta-opstoel te verwijderen uit het basispakket. Een sta-opstoel is speciaal bedoeld voor mensen die niet zelfstandig kunnen opstaan uit stoel of bank. Doordat de stoel is voorzien van een opstamechaniek en een motor wordt de gebruiker door een druk op de knop uit de stoel getild, zonder dat daar een zorgverlener aan te pas hoeft te komen. Mede dankzij de inzet van de sta-opstoel wonen oudere mensen langer thuis en worden verzorgenden fysiek minder belast. Er is internationaal veel studie gedaan naar het kunnen verrichten van dagelijkse activiteiten gerelateerd aan het opstaan en gaan zitten. Aangetoond is dat het voor ouderen dermate belangrijk is om van een zittende naar een staande houding te kunnen gaan, dat wanneer zij dit niet kunnen zij eerder worden opgenomen in een verzorgingstehuis en zelfs vroegtijdig zullen overlijden. Een sta-opstoel is een bewezen effectief hulpmiddel. Het Sociaal en Cultureel Planbureau en de Stichting van Economisch Onderzoek publiceerden in 2004 de uitkomsten van een grootschalige studie naar de kosten en baten van de extramuralisering. Extramuralisering staat voor het zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk de gelegenheid te bieden thuis te wonen (in tegenstelling tot intramuralisering, waarbij mensen worden opgenomen in een instelling). Belangrijkste conclusies van deze studie zijn dat het de maatschappij aanzienlijk veel geld bespaart wanneer mensen langer thuis wonen met gebruikmaking van hulpmiddelen ťn dat mensen gelukkiger zijn als ze thuis wonen in plaats van in een instelling.

Reden genoeg om het gebruik van hulpmiddelen, ten behoeve van de wensen van oudere mensen, juist te stimuleren in plaats van te demotiveren. Wanneer mensen niet zelfstandig kunnen opstaan en geholpen worden door een verzorgende, die hen tilt, dan loopt de verzorgende een verhoogd risico op werkgerelateerde rugklachten. Sta-opstoelen worden op dit moment op medische indicatie in bruikleen verstrekt door zorgverzekeraars. Wanneer een gebruiker is overleden, wordt de sta-opstoel voorzien van nie uwe bekledingsmaterialen en aan een nieuwe gebruiker gegeven. Verzekeraars hebben de afgelopen jaren veel geÔnvesteerd in het beheersbaar maken van deze verstrekking. Het CvZ stelt nu dat mensen een sta-opstoel zelf moeten aanschaffen omdat ze breed verkrijgbaar zijn en omdat er sta-opstoelen verkrijgbaar zijn die niet duurder zijn dan normale stoelen. Wanneer iemand het niet kan betalen, wordt verwezen naar een zogenaamde vangnetconstructie via regelingen als bijvoorbeeld de bijzondere bijstand. Het CvZ ziet daarbij een aantal cruciale zaken over het hoofd.

Onnodige verslechtering van de leefsituatie van oudere mensen
1. De huidige generatie oudere mensen is niet genoeg bekend met het product en is bovendien zelf onvoldoende mobiel om op zoek te gaan naar de sta-opstoel. Dit leidt ertoe dat ouderen zelf proberen op te staan, eerder zullen vallen dan wanneer zij gebruik kunnen maken van de sta-opstoel. Of dat ouderen de opstaan-beweging vermijden, waardoor ze letterlijk aan huis gekluisterd zijn. Beide situatie leiden toe een gegarandeerde (onnodige) verslechtering van de leefsituatie.
2. Door de sta-opstoel op de vrije markt aan te schaffen, is het niet gegarandeerd dat de stoel deugdelijk wordt aangemeten. Ook dit leidt tot een onnodig groot risico voor vallen en geen goede garantie-/serviceregelingen.

Kostenverschuivingen
Twee kostenverschuivingen zullen ontstaan wanneer besloten wordt de sta-opstoel niet langer te verstrekken vanuit de zorgverzekeringswet.
1. De hierboven geschetste verslechtering van leefsituatie zal onoverkomelijk leiden tot vervroegde instroom in zorginstellingen.
2. De genoemde vangnetconstructie betekent alleen een verschuiving van kosten naar een andere overheidsportefeuille.

Met betrekking tot de kosten van verstrekkingen van sta-opstoelen is mogelijk nog wel een doelmatigheidswinst te behalen door iedere verstrekking vooraf te laten gaan door een zorgvuldige indicatiestelling van een ergotherapeut. Een ergotherapeut is bij uitstek geschikt om te beoordelen of een sta-opstoel de zelfredzaamheid significant vergroot of niet. Het lukraak schrappen van de verstrekking van hulpmiddelen is volgens Ergotherapie Nederland niet de weg. In Nederland is de politieke keuze gemaakt om mensen de gelegenheid te bieden zo lang mogelijk thuis te wonen door de zorg zo dicht mogelijk bij huis te organiseren. Hiermee wordt het verwijzen naar duurdere vormen van zorg voorkomen. Ergotherapie Nederland vindt het daarom onbegrijpelijk, dat de minister geadviseerd wordt een bewezen effectieve interventie, die naadloos aansluit bij de overheidsdoelstellingen, te schrappen. Deze besparing op korte termijn, komt de maatschappij op lange termijn duur te staan.


Sites over stoma’s, prostaat- en borstkanker

Het UMCG heeft samen met patiŽntenverenigingen drie websites ontwikkeld: Samen met de BorstkankerVereniging Nederland is de site www.borstkanker.umcg.nl gemaakt en samen met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker de site www.prostaatkanker.umcg.nl. De Nederlandse Stomavereniging heeft meegewerkt aan de site www.stoma.umcg.nl.  Op de sites vinden patiŽnten informatie over het traject dat zij in het UMCG doorlopen als zij (mogelijk) borstkanker of prostaatkanker hebben of een stoma krijgen. Op de site kunnen zij onder meer lezen welke onderzoeken en behandelingen mogelijk zijn en welke nazorg het UMCG biedt. Het bijzondere aan de websites is dat alle teksten die er op staan samen met patiŽnten zijn opgesteld en dat ook de structuur van de sites samen met patiŽnten is bepaald.

Pilot Zorginkoop
De sites zijn het resultaat van de pilot Zorginkoop. Deze pilot heeft als doel om de participatie van patiŽntenverenigingen bij de inkoop van zorg te bevorderen. De volgende organisaties namen deel aan de pilot: zorgverzekeraar Menzis, De Nederlandse Stomavereniging, Stichting Contactgroep Prostaatkanker, de Borstvereniging Nederland, Zorgbelang Groningen en de Nederlandse Federatie KankerpatiŽntenorganisaties.


Betere zorg nodig voor mensen met overgewicht en obesitas

Op initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is op 15 april het Partnerschap Overgewicht Nederland gestart. Het partnerschap is bedoeld om een groot aantal partijen dat betrokken is bij de zorg voor mensen met overgewicht en obesitas samen te laten werken. In aanwezigheid van directeur-generaal Volksgezondheid Hans de Goeij werd door alle partners een intentieverklaring ondertekend waarin zij hun medewerking aan het partnerschap toezeggen. Een belangrijk doel van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) is het ondersteunen van de implementatie van de CBO-richtlijn Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen die later dit jaar zal verschijnen. Die richtlijn beoogt de zorg voor mensen met obesitas te verbeteren en daarmee hun gezondheid en kwaliteit van leven. Naast de zorgverleners en zorgverzekeraars zullen hierbij ook de relevante patiŽntenorganisaties worden betrokken. Een ander doel van het partnerschap is het stimuleren van preventieve maatregelen in de zorg rondom overgewicht en obesitas. Het PON levert hiermee een aanzienlijke bijdrage aan het behalen van de doelstelling van het ministerie van Volksgezondheid zoals verwoord in de preventienota Kiezen voor gezond leven: het percentage volwassenen met overgewicht moet niet stijgen en het percentage jeugdigen met overgewicht moet dalen.

Voorzitter van het partnerschap is hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De partners zijn:

• ActiZ
• Artsenvereniging Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN)
• GGD Nederland
• Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
• Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)
• Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG)
• Nederlandsche Internisten Vereeniging (NIV)
• Nederlandse Vereniging van DiŽtisten (NVD)
• Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB)
• Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)
• Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)
• Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
• Zorgverzekeraars Nederland (ZN)

Het Partnerschap Overgewicht Nederland loopt in ieder geval tot 2011.

 

Waarom nu weer die pro zuivel club van DiŽtisten en niet de NatuurdiŽtisten die echt verstand hebben van voeding hebben?. Of gaan we weer op de light produkten en melk toer? Dat die aanpak averrechts werkt weten we intussen wel. Waarom richten we onze pijlen niet op de veroorzakers van overgewicht, de voedingsindustrie ? Waarom geven we geen supersubsidies op groente en fruit ipv melk, vlees etc en waarom geen scholing mbt voeding op het middelbaar onderwijs. Wat is belangrijker op termijn, kennis van voeding of kennis van zaken die je in de praktijk nooit gaat gebruiken?

Slaap lekker Nederland

Ron


Multinationals zweren legbatterij-ei af

McDonalds en Unilever stoppen voor 2012 in heel Europa met het gebruik van kooi-eieren in hun producten. De twee multinationals hebben dit toegezegd aan Compassion In World Farming (CIWF) en ontvangen daarvoor op woensdag 16 april in Brussel een 'Good Egg Award' van deze internationale dierenbeschermingsorganisatie. Ook het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (namens alle Nederlandse supermarkten) ontvangen dan een Good Egg Award. De Good Egg Awards zijn door CIWF ingesteld als blijk van waardering voor bedrijven en organisaties die stoppen met de verkoop of het verwerken van eieren uit de legbatterij of andere kippenkooien. Deze bedrijven komen daarmee tegemoet aan de stijgende vraag van consumenten naar diervriendelijker geproduceerde eieren en dragen zo daadwerkelijk bij aan de verbetering van het welzijn van miljoenen legkippen. Op 16 april worden in Brussel Good Egg Awards uitgereikt aan 25 bedrijven of instellingen uit 13 landen. De Nederlandse supermarkten ontvangen de Award omdat zij sinds 2005 geen legbatterij-eieren meer verkopen. Het Ministerie van LNV ontvangt een Good Egg Award omdat in de bedrijfsrestaurants van het kernministerie in Den Haag uitsluitend EKO-eieren worden verkocht en gebruikt. "Door het besluit geen batterij-eieren meer te verkopen zijn de Nederlandse supermarkten en het ministerie van LNV een voorbeeld voor Europa", zegt Geert Laugs, campagnecoŲrdinator van Compassion In World Farming Nederland: "Uit onderzoek van de EU en uit de praktijk in de supermarkt blijkt dat consumenten zich afkeren van dieronvriendelijk geproduceerde eieren. Met de Good Egg Awards willen we producenten in Nederland en in Europa stimuleren deze kans te grijpen en over te schakelen naar scharrel- of vrije-uitloop-eieren".

McDonalds heeft aan CIWF toegezegd voor 2010 in alle 27 EU-landen te stoppen met het gebruik van kooi-eieren in zijn producten. Jaarlijks verbruikt McDonalds in de EU 117 miljoen eieren. De omschakeling bespaart zodoende elk jaar 400.000 kippen een leven in de legbatterij. Unilever heeft toegezegd in West-Europa vanaf 2010 geen kooi-eieren meer te verwerken, en dat vůůr 2012 de omschakeling in de hele EU gerealiseerd zal zijn. Unilever verwerkt ca. 475 miljoen eieren, per jaar, waardoor jaarlijks ongeveer 1,7 miljoen kippen van de omschakeling profiteren. Voordat de Nederlandse supermarkten stopten met de verkoop van batterij-eieren groeide het aandeel scharreleieren jaarlijks gestaag tot ver boven 50%. In 2003 werden in de Nederlandse supermarkten nog meer dan 600 miljoen kooi-eieren verkocht. Meer dan 2 miljoen kippen per jaar profiteren van de omschakeling. In de EU worden ca. 300 miljoen legkippen gehouden. Zo'n 75% daarvan zit vast in een traditionele legbatterij: een kleine kooi waarin nagenoeg elk natuurlijk gedrag onmogelijk is. Per kip is een oppervlakte van minder dan een A-viertje beschikbaar en de ruimte is te klein om zelfs maar de vleugels te strekken. Met ingang van 2012 is deze traditionele, kale legbatterij in de EU verboden, maar andere kooitypen blijven toegestaan. Hoewel deze (zg. "verrijkte") kooien zijn uitgerust met enkele voorzieningen, zoals een zitstok en een legruimte, bieden ze onvoldoende soelaas voor het slechte dierenwelzijn in de legbatterij. Scharrelstallen stallen met uitloop naar buiten bieden veel meer mogelijkheden kippen op een diervriendelijke wijze te houden.


 


17 april


Vitamine weg uit groenten - what's new

De kwaliteit van onze andijvie, bloemkool en wortelen holt achteruit. In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogeheten vollegrondsgroente fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig procent.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3801467/_Vitamine_weg_uit_groenten__.html?p=32,2

 

Oud nieuws, dit staat al bijna 2.5 jaar op de site. Mainstream lijken eindelijk wakker te worden, Dr Rath roept dit al jaren en wordt belachelijk gemaakt...

http://www.fonteine.com/afname_voedingswaardes.html


Video - When The Children Cry

This movie is about the massive problem of psychotropic medication causing suicide and homicide. While psychiatric problems are real, drugs are a questionable solution.


Onderzoek hartstilstand sporters

In Nederland is tot nu toe weinig bekend over de oorzaken en frequentie van plotselinge hartstilstand bij sporters. Om dit fenomeen te onderzoeken is Sportcor opgericht, een initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Sportcor is een landelijke registratiebank waarin de gegevens worden verzameld van sporters die plotseling een hartstilstand krijgen. Het project wordt getrokken door Mw. M. de Beus, werkzaam bij het UMC Utrecht.

Plotselinge hartstilstand
Sporten is leuk, ontspannend, goed voor de gezondheid en verlaagt de kans op onder andere hart- en vaatziekten. Toch worden, ondanks de grote voordelen van sport, jaarlijks enkele honderden sporters getroffen door plotselinge hartstilstand. Zo verloor recentelijk de Nederlandse bokswereld nog een groot talent toen Thaibokser Ginty Vrede zeer onverwacht overleed aan een hartaanval. Op oudere leeftijd liggen waarschijnlijk andere oorzaken aan het overlijden ten grondslag (meestal een hartinfarct door een vernauwing of afsluiting van de kransslagader) dan op jongere leeftijd (aangeboren hartziekten). De plotselinge hartstilstand wordt dus niet veroorzaakt door het sporten, maar door een onderliggende (vaak onbekende) hartaandoening.

Website
De nieuwe website www.sportcor.nl heeft 2 doelen:
1. achtergrondinformatie over plotselinge hartstilstand bij sporters en de mogelijk onderliggende hartziekten;
2. aanmelding van sporters getroffen door plotselinge hartstilstand.

Iedereen kan een incident melden. Als aanmelder ontvangt men eerst een wachtwoord zodat de ingevoerde gegevens beveiligd verstuurd kunnen worden. Na een melding worden gegevens gecontroleerd op juiste invoering (bijvoorbeeld voorkomen van spam). Indien mogelijk, wordt meer achtergrondinformatie opgezocht. Bij eventuele dubbele invoer worden de gegevens samengevoegd.

 

Jammer dat ze bij het UMC fonteine.com niet volgen:

http://www.fonteine.com/hartstilstand_topsport.html


Video - David Wolfe Delivers a Raw Chocolate Talk to Save the World


Simoncini update - ook Marjolein genezen van eierstokkanker mbv natriumbicarbonaat

Marjolein Bouwman, de eierstokkankerpatiŽnte uit het artikel over de natriumbicarbonaattherapie van de Roomse arts Tullio Simoncini in Revu 8, is in ItaliŽ genezen verklaard.

http://www.revu.nl/10972.Nederlandse_genezen_verklaard_van_kanker


Hersenschade bij schildersziekte aangetoond

PatiŽnten met het organisch psychosyndroom (OPS) - ook wel de schildersziekte genoemd - hebben aantoonbare afwijkingen in hun hersenen als gevolg van het contact met organische oplosmiddelen. Dat melden onderzoekers van het AMC deze week in het tijdschrift Annals of Neurology, het blad van de American Neurological Association. Als eersten laten zij een verband zien tussen de symptomen, de mate van blootstelling aan de schadelijke stoffen en structurele veranderingen in het hersenweefsel. De diagnose OPS was lange tijd controversieel.

Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC)


Nieuw gen geÔdentificeerd dat een rol speelt in de ontwikkeling van multiple sclerose (MS).

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben een nieuw gen geÔdentificeerd dat een rol speelt in de ontwikkeling van multiple sclerose (MS). Zij beschrijven de betekenis van het EV15 -gen voor MS in een artikel dat is verschenen in het tijdschrift Genes & Immunity, te zien op de website van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature (http://www.nature.com/gene) Multiple sclerose (MS) is een aandoening van het centraal zenuwstelsel, die bij patiŽnten leidt tot verlammingsverschijnselen en in veel gevallen tot invaliditeit. Bij het ontstaan van de ziekte spelen zowel erfelijke als omgevingsfactoren een rol.

Erasmus MC Rotterdam


Vitamine K anders toedienen aan baby's

Ernstige bloedingen bij zuigelingen met de leverziekte galgangsatresie zouden zijn te voorkomen als in Nederland op een andere manier vitamine K wordt toegediend als baby’s borstvoeding krijgen. In Denemarken, waar dit nu al op een ander manier gebeurt, komen de bloedingen tien keer zo weinig voor. Dit blijkt uit onderzoek van kinderartsen Henkjan Verkade van het UMCG en Peter van Hasselt van het UMCU. De uitkomsten van zijn onderzoek worden vandaag gepubliceerd in het gerenommeerde vakblad Pediatrics. Op dit moment wordt bekeken of in Nederland ook een ander systeem ingevoerd moet worden.

Universitair Medisch Centrum Utrecht


Zorg depressieve ouderen schiet tekort

Twee van de drie ouderen met depressieve klachten wordt niet door huisarts herkend. Tweederde van deze groep heeft na een jaar nog steeds klachten. Deze ouderen krijgen zo niet de behandeling voor deze klachten die hun leven draaglijker zou kunnen maken. Dit concludeert huisarts, epidemioloog Els Licht in haar onderzoek waarmee ze 18 april promoveert bij VU medisch centrum. Depressie komt veel voor bij ouderen die de huisarts bezoeken: ťťn op de vier 55-plussers in de wachtkamer heeft depressieve klachten. Meer dan de helft van hen heeft een ernstige depressie. De huisarts mist de diagnose bij twee van de drie ouderen. Tweederde van hen heeft na een jaar nog steeds klachten. De onderzoekster is daarom somber over de prognose van depressie bij ouderen in de huisartspraktijk. Els Licht volgde ruim drie jaar een groep van bijna 400 depressieve 55-plussers. Gedurende het onderzoek werd de huisarts niet ingelicht over de uitkomsten van de interviews en er werden geen behandeladviezen gegeven. Door middel van dit onderzoek is duidelijk hoe het depressieve ouderen verging.

VU medisch centrum Amsterdam


Europese gezondheidsorganisaties bundelen kennis alcoholreclame

Alcoholreclame stimuleert het alcoholgebruik onder jongeren. Zeven Europese gezondheidsorganisaties zijn van mening dat actuele wetenschappelijk kennis over de nadelige effecten van alcoholreclame beter bekend moet zijn bij politici, beleidsmakers en onderzoekers.Om dat doel te bereiken hebben deze organisaties het Europese Centrum voor Monitoring Alcohol Marketing (www.EUCAM.info) opgericht. EUCAM is ondergebracht bij de Nederlandse Stichting Alcoholpreventie (STAP).

Overtuigend bewijs van nadelige effecten alcoholreclame
Er is toenemend bewijs dat alcoholreclame het gebruik van alcohol doet toenemen, vooral onder jongeren. Op de website van EUCAM worden recente wetenschappelijke studies gepresenteerd die laten zien dat jonge mensen, die dikwijls aan alcoholreclame worden blootgesteld, eerder beginnen met drinken, vaker drinken en meer drinken per keer.

Industrie ondervindt toenemende druk
Alcoholproducenten benadrukken dat alcoholreclame alleen van invloed is op de merkkeuze. Zij stellen dat consumenten door alcoholreclame niet mťťr gaan drinken maar na het zien van reclame voor een ander merk kiezen. Voor de alcoholindustrie staat er veel op het spel. Feitelijk opereert zij in sterke mate als een marketingindustrie. Traditionele advertentie-uitgaven van de negen grootste alcoholproducenten in 2004 bedroegen wereldwijd meer dan 2,5 miljard euro. De werkelijke uitgaven aan promotie zijn waarschijnlijk drie keer zo hoog als ook niet-traditionele vormen van marketing zoals sponsoring worden meegenomen. In Europa ondervindt de alcoholindustrie een toenemende druk om haar reclame-inspanningen te beperken. Zoals we eerder zagen bij tabak, kunnen inspanningen van politici ertoe leiden dat reclame voor schadelijke producten uiteindelijk wordt verboden.

NGO's bundelen krachten tegen alcoholreclame
Een zevental non-profit instellingen in Europa (3) heeft het initiatief genomen om een Europees centrum voor het monitoren van alcoholmarketing (EUCAM) op te zetten. EUCAM zal worden gepresenteerd op 17 april a.s. in Brussel. Op deze dag vindt een open dag plaats van het Europese Forum voor Alcohol en Gezondheid van de Europese Commissie. Het Forum maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie van EU om alcoholgebruik te beteugelen.

EUCAM monitort promotie-activiteiten van de alcoholindustrie
Het nieuwe centrum EUCAM bundelt onderzoek naar de effecten van alcoholreclame. Ook presenteert zij vormen van alcoholreclame die in strijd zijn met de regelgeving.
Daarnaast biedt het centrum een overzicht van nieuwe trends in de alcoholmarketing. Deze maand is er o.a. een trendrapport gepubliceerd over nieuwe marketingstrategieŽn om vrouwen te verleiden meer te gaan drinken. In een ander rapport wordt de opkomst van alcoholhoudende drankjes beschreven die worden gepromoot als verantwoorde producten die passen bij een gezonde leefstijl. Aan sommige van deze alcoholhoudende drankjes worden vitamines toegevoegd.


TNO pleit voor een landelijke richtlijn borstvoeding

De helft van de moeders had langer borstvoeding willen geven. Uit onderzoek van TNO samen met de Verloskunde Academie te Amsterdam blijkt dat veel moeders zijn ontevreden over hoelang zij borstvoeding gegeven hebben. Deze ontevredenheid geeft aan dat de begeleiding en ondersteuning bij het geven van borstvoeding beter kan. TNO pleit daarom voor een landelijke richtlijn borstvoeding die alle zorgverleners verbindt. Bij de begeleiding spelen veel zorgverleners een rol: kraamverzorgenden, verpleeg- en verloskundigen, artsen en specialisten in het ziekenhuis. Deze zorg moet goed op elkaar afgestemd zijn om tegengestelde adviezen aan moeders te voorkomen. Het deelonderzoek i.s.m. de Verloskunde Academie is te downloaden van de site van TNO. www.tno.nl - actueel


Groenten en fruit in voedingssupplementen

Het is vandaag volop in het nieuws. Uit onderzoek van de Consumentenbond is bijvoorbeeld gebleken dat onze groente steeds minder vitaminen en mineralen bevat. Een stof als selenium is inmiddels al in zulke kleine hoeveelheden aanwezig dat het niet meer te meten is. In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in vollegrondsgroente als bloemkool, wortelen en andijvie, fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig procent. Ook onderzoekslaboratoria in Nederland als het BLGG en ALNN bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen en vitaminen qua gehalte beneden het streefniveau uitkomt. Voedingssupplementen op natuurlijke basis kunnen hierin uitkomst bieden. Naast de natuurlijke en hoog gedoseerde vitaminen en mineralen, heeft Essential Organics(R) groente- en fruitextracten aan haar tabletten toegevoegd. Dit zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en een effectiever gebruik op celniveau in ons lichaam.

http://www.essentialorganics.nl/

Nog beter: kies gewoon voor biologische produkten en verdubbel je inname dmv handige smoothies, niet van de industrie die weer alles verhit maar gewoon vers.....

Ron


SP komt met initiatiefwet klokkenluidersfonds

Omdat het kabinet blijft weigeren een klokkenluidersfonds in te stellen, komt SP-Kamerlid Ronald van Raak zelf met een initiatiefwet ter ondersteuning van werknemers die misstanden bij bedrijven of de overheid aankaarten. Die wet is volgens Van Raak hard nodig nu ook uit een onderzoek van de regering is gebleken dat de bestaande regelingen voor klokkenluiders niet werken. De Tweede Kamer steunde in november 2007 al een voorstel van Van Raak om een fonds voor klokkenluiders in het leven te roepen. PvdA-minister Ter Horst weigerde dit besluit toen uit te voeren. Uit eigen onderzoek van de minister komt nu echter ook naar voren dat de bestaande regelingen niet werken. Burgers durven geen misstanden te melden en mensen die dit wťl doen komen in de problemen. Van Raak neemt daarom zťlf het initiatief voor een wet voor een klokkenluidersfonds. Van Raak: "Klokkenluiders raken verstrikt in de regelingen en staan meestal als individu tegenover een grote organisatie. Zonder melding van misstanden kunnen we geen problemen oplossen. We moeten als samenleving klokkenluiders helpen en niet in de kou laten staan. Ik stel voor dat mensen zich kunnen melden bij de Nationale Ombudsman, die de klokkenluiders verder begeleidt. Zij moeten daarbij een beroep kunnen doen op een fonds, om juridische kosten en andere proceskosten te betalen. Klokkenluiden is een burgerplicht. Mensen die deze plicht vervullen verdienen onze steun." Nederland kent een aantal beroemde klokkenluiders, zoals Ad Bos, Fred Spijkers, en Paul Schaap. Zij brachten ernstige misstanden aan het licht in de bouwwereld, bij het ministerie van Defensie en bij de kernreactor in Petten. Deze en andere klokkenluiders raakten daarna in grote persoonlijke en financiŽle problemen.


 

 


16 april


Petitie elektromagnetische straling

Het EMR Policy Institute, een organisatie die actief is rond elektromagnetische straling, is een internationale petitie gestart om beleidsmakers over de hele wereld ertoe aan te zetten om strengere
blootstellingsnormen voor EM-straling in te voeren. Er zijn intussen voldoende wetenschappelijke studies gebeurd die duidelijk maken dat de huidige normen de volksgezondheid niet beschermen.

U kunt de petitie tekenen hier: http://www.ipetitions.com/petition/bioinitiativeemrpi/

Meer info: www.beperkdestraling.org

Nellie


Video - The World According to Monsanto - A documentary that Americans won't ever see.

On March 11 a new documentary was aired on French television (ARTE – French-German cultural tv channel) by French journalist and filmmaker Marie-Monique Robin, The World According to Monsanto - A documentary that Americans won't ever see. The gigantic biotech corporation Monsanto is threatening to destroy the agricultural biodiversity which has served mankind for thousands of years.

www.heyokamagazine.com

Marjan


We zijn op weg naar een dictatuur in Europa!

EU parlement protesteert maandenlang voor referendum. Wat is er aan de hand? Maandenlang is er protest in het EU parlement door MPs en wij horen daar niets van in de media?

http://zapruder.nl/portal/artikel/onthutsend_verdrag_van_lissabon_begin_van_eu_dictatuur/

Marjan


Congres Kinderen met ME/CVS

Naar aanleiding van de ‘internationale ME-dag' organiseert MEAB vzw op 12 mei 2008 haar 1 ste internationaal congres over ‘Kinderen met ME'. Deze dag is bedoeld om patiŽnten, artsen en andere
geÔnteresseerden rond dit thema samen te brengen en om aandacht te vragen voor deze problematiek.

http://www.meab.be/


Aspartame Bioassay Findings Portend Human Cancer Hazards

JAMES HUFF, PHD, JOSEPH LADOU, MD

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) should reevaluate its position on aspartame as being safe under all conditions. Animal bioassay results predict human cancer risks, and a recent animal study confirms that there is a potential aspartame risk to humans. Aspartame is produced and packaged in China for domestic use and global distribution. Japan, France, and the United States are also major producers. No study of long-term adverse occupational health effects on aspartame workers have been conducted. The FDA should consider sponsoring a prospective epidemiologic study of aspartame workers.

http://www.ijoeh.com/index.php/ijoeh/article/view/406

International Journal of Occupational and Environmental Health, Vol 13, No 4 (2007)

Nellie


Het bedrog van de farmaceutische industrie

Het volgen van doktersadviezen staat tegenwoordig gelijk aan gevaar. Ieder jaar zorgen nieuw toegelaten medicijnen voor meer doden dan de hele Vietnam oorlog. Dood door medicijngebruik ontstaat door bedrog en niet door wetenschap. Het ontstaat door de gewoonte van artsen om medicijnen voor te schrijven op basis van informatie van de pillenfabrieken en publicaties in vakbladen. Het bedrog komt in velerlei vormen. Medische publicaties en winstbejag zijn de meest belangrijke. Artsen vertrouwen op medische publicaties van collega’s om medicijnen voor te schrijven. Algemeen wordt aangenomen dat deze publicaties de belangrijkste oorzaak zijn voor het voorschrijven van specifieke medicijnen. Maar de publicaties kunnen niet vertrouwd worden omdat veel publicaties ontstaan door “ghost writing”. Ghost writing is de praktijk om afgestudeerde artsen artikelen te laten schrijven over bepaalde medicijnen, de voordelen ervan te benadrukken en de nadelen te verdoezelen. De afgestudeerde artsen worden ingehuurd door de farmaceutische industrie, zodat deze de naam van de arts kunnen gebruiken en daarna het rapport publiceren. De reden dat artsen hun naam voor deze praktijken lenen is geld en prestige. Zij ontvangen riante bedragen voor een rapport en ontlenen prestige aan de rapporten die gepubliceerd zijn. Uiteindelijk betaald de patiŽnt het gelach doordat zij slechte medicijnen voorgeschreven krijgen.

http://forum.politics.be/showthread.php?t=100858#post3213821


Video - Former Gov.Fife Symington accepts reality of 'Phoenix Lights' UFO (2007)

Frank v Lent


Er leven meer mensen van kanker dan er dood aan gaan

De belangenverstrengeling tussen de medische wereld en de farmaceutische industrie wordt wel het medisch-farmaceutisch complex genoemd. Een machtige combinatie van wetenschap en kapitaal. Een tourtje door de commerciŽle wereld van de medische wetenschap met uitstapjes naar de DES-affaire, de Leidse biotechnologiebedrijven Centocor en Introgene en de kindermoordenaars van het Alphense chemische bedrijf Vos.

http://www.hetnieuwedenken.com/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=77


 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats