weblog voeding


 
logo.jpg (7231 bytes)
Zoek onderwerp | Gastenboek | Laagste prijzen

Weblog van de digitale speurneus...
foto.jpg (10460 bytes) Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik de dagelijkse gebeurtenissen en bevindingen snel kan opnemen.

Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Uitgebreide thema informatie kun je vinden op:
www.fonteine.com

Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert.

Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten. Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet.
Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is......

Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Met vriendelijk groet,
Ron Fonteine

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006 | Jul 2006 | Aug 2006

31 aug
Celdood kankercellen in voorstadium te bespoedigen

Het is momenteel niet mogelijk om het risico op darmkankerontwikkeling effectief met medicatie te verlagen. Mogelijk kunnen middelen die specifiek kankercellen kunnen doden hier verandering in brengen. Mathilde Jalving onderzocht of deze middelen ook in een voorstadium van darmkanker ingezet kunnen worden. TNF-related apoptosis inducing ligand (TRAIL) is een cytokine die de kankercel kan aanzetten tot celdood.

Zij ontdekte dat het mogelijk is om met TRAIL in het voorstadium van darmkanker, de darmpoliep, de celdood te induceren. Verder bleek uit haar onderzoek dat de gevoeligheid van darmkankercellen voor TRAIL verhoogd kan worden en dat de resistentie van cellen tegen TRAIL kan worden opgeheven door gelijktijdig met
aspirine te behandelen.

Bron: Rijksuniversiteit Groningen

30 aug
Kunstgras toch niet zo gezond ?

Verbaast me iedere keer dat zaken systematisch worden ontkend maar dat uiteindelijk er toch een grond van waarheid blijkt in te zitten. Zo ook met het verhaal mbt de risico's van kunstgras.

Op het voetbalkunstgrasveld op Sportcentrum Rijkerswoerd is onderzoek gedaan naar mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van SBR-granulaat. Hier blijkt een verhoogde concentratie nitrosamines aanwezig te zijn. Deze concentratie leidt bij langdurige blootstelling tot een verhoging van het maximaal toelaatbaar risico op kanker. Deze resultaten zijn aanleiding om de overige voetbalkunstgrasvelden van de gemeente Arnhem nader te onderzoeken. Hulpverlening Gelderland Midden (HGM) en RIVM zijn hier inmiddels mee gestart. Voorlopig kan gewoon gevoetbald worden op de velden van Rijkerswoerd.

http://www.arnhem.nl/sites/internet_nieuw/actueel/
persberichten/nader_onderzoek_voetbalkunstgras_gewenst_29_08_2006_

29 aug
Fouten van huisartsen

Iedereen die werkt maakt fouten. Op zich geen probleem zolang er geen fatale missers gebeuren en je ervan leert en nog beter als je je collega's helpt bij het voorkomen van het maken van dezelfde fout/conclusie. In Duitsland zijn ze een stapje verder en hebben ze een speciale site voor huisartsen ontwikkeld waarbij dit idee, leren van de fouten van anderen, in de praktijk wordt gebracht.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik 100% achter dit idee sta en mochten er huisartsen in Nederland zijn die mee zouden willen werken aan een Nederlandse versie dan ben ik bereid een site op te zetten waar huisartsen anoniem hun "ervaringen" op kunnen zetten zodat andere artsen deze "fout" niet opnieuw hoeven te maken.

Vergissen is menselijk maar maak er leerstof van voor anderen.

http://www.fonteine.com/fouten_huisartsen.html

28 aug
Allergie en astma problemen bij kinderen nemen wereldwijd toe

In de laatste uitgave van het medische journaal "The Lancet" is een nieuwe studie onder bijna 500.000 kinderen verschenen en daaruit blijkt dat met name allergiŽn, astma, eczeem en hooikoorts snel groeiende zijn. Dit geldt ook voor de zogenaamde ontwikkelingslanden. Astma in het bijzonder is er verantwoordelijk voor dat miljoenenen kinderen school verzuimen, in ziekenhuizen belanden of zelfs zullen overlijden. De onderliggende oorzaak van deze aandoeningen is ontsteking van de luchtwegen. Wetenschappers waarschuwen nu voor dit snel groeiende probleem onder kinderen. Oorzaken kunnen oa liggen in luchtvervuiling, dieet en blootstelling aan bepaalde bacteriŽn op zeer jonge leeftijd.

http://today.reuters.com/news/

27 aug
OZ en buitenlandse klanten....

Zo af en toe stuit je op treurige verhalen van klanten van Nederlandse verzekeraars die hun klanten in de steek laten.

Zo ook het verhaal van Dhr Zwaneveld die intussen overleden is en zijn vrouw die achtergebleven is met een medische schuld van 8000 euro terwijl haar man verzekerd was bij OZ. Hun verhaal is te vinden op:

http://www.vngsint.com/laatstenieuws01.htm

26 aug
Eerlijk en objectief over voeding ?

Het voedingscentrum presenteert zichzelf altijd als een instantie die eerlijk over voeding is maar heeft gelijkertijd financiŽle banden met de industrie. Wat feiten:

FinanciŽle relaties van het Voedingscentrum

De volgende relaties financieren wetenschappelijk onderzoek/onderwijs van het voedingscentrum (de zogenaamde leerstoelen)

AVEBE Research & Development
H.J.Heinz B.V.
LU General Biscuits
Nederlandse Zuivel Organisatie
Productschap Tuinbouw
Productschap Vis
Productschap Zaden, Granen en Peulvruchten
Roche Vitamins
Romi Smilfood BV
Sara Lee/Douwe Egberts Research
Smiths Food Group BV
Stichting ISG
Unilever Bestfoods Nederland
Voorlichtingsbureau Vlees
Wetenschappelijke Stichting NVPG

Ook leuk om te weten is dat de huidige directrice van het voedingscentrum
afkomstig is van Unilever. Oftewel, ons kent ons zullen we maar zeggen....

25 aug
Boerenbedrog

Minister Joop Wijn is een goed voorbeeld van iemand die niet weet wat beleid is en zijn motto is "kortzichtigheid door gebrek aan visie".

Je maakt eerste vele boeren enthousiast om energie uit mest (biomassa) te halen, laat ze flink investeren in apparatuur en besluit dan om de subsidies in te trekken zodat boeren letterlijk in de kou komen te staan. Goed voorbeeld van boerenbedrog door de CDA en weer een mooi voorbeeld van normen en waarden die deze partij zo belangrijk vindt. Hoort het belazeren van goedwillende boeren daar ook bij? De Zeeuwse Harry Potter heeft weer iets om trots op te zijn......

Blijkbaar wil deze minister dat we gewoon afhankelijk blijven van olie en gas waar de overheid zo lekker aan verdient. Dacht u nu echt dat deze overheid alternatieve energie wil, een alternatief voor een olieslurpende auto, een oplossing voor suikerziekte of echt iets wil doen aan overgewicht? Nee ze wil de kudde in bedwang houden met middelen die gecontroleerd worden door een kleine groep multinationals. Dus zeker geen energiewinning in eigen particulier beheer. Maakt die boeren veel te onafhankelijk..... Laat ze maar lekker melkkoe van de overheid blijven of jaag ze weg naar Canada zodat we weer wat ruimte voor huizen krijgen en nog afhankelijker worden van import van voeding uit andere landen, dat is pas beleid !

24 aug
Arrogantie van de macht - TPG Post

Deze zomer besloot TPG post maar even de pakketpost kosten te verhogen met ruim 10%. En alsof dat nog niet genoeg is weigert men nog langer briefpost aan het lokket af te rekenen. Ik kom iedere dag met een aantal pakjes bij de balie en af en toe ook een brief of faktuur. Dus pakjes kan ik gewoon afrekenen maar arrogante meneer Post voelt zich te goed om de losse envelop af te rekenen. Daarvoor dient de klant maar een extra postzegelboekje te kopen. Leuk voor al die oudere mensen die af en toe een envelop willen versturen. Zorgt voor leuke voorraden postzegels bij mensen die weinig frankeren en zo de kredietruimte van de Post zitten te financieren. Zelfde truc als die strippenkaart. Kaarten raken kwijt of strippen worden waardeloos dus kassa, Zelfde streken met veel waardebonnen die na 1 jaar vervallen, voor mij pure diefstal want er is toch een bedrag betaald en dat kan toch niet met 1 jaar zomaar verdwijnen. Niet doen dus, gewoon geld geven of een leuk kado maar investeren in een bon die niets waard kan worden is investeren in die winkelier.

En mbt die TPG post krijg ik vandaag een aangetekend stuk verzonden in juli en volgens poststempel in mei 2006. Niks geen excuses of uitleg.

Wordt tijd dat die monopolisten wat concurrentie krijgen want net zoals de banken verhogen ze drastisch hun prijzen en verminderen steeds verder hun service. Minder waar voor je geld dus tijd om over te stappen. Postmarkt zal nog wel een keer opengebroken worden, ik kan niet wachten.....  

23 aug
Verboden insecticiden tijdelijk toegestaan

De overheid geeft tijdelijke toestemming aan boeren om de verboden insectides sputop en butox te gebruiken ter bestrijding van de ziekte blauwtong bij schapen, runderen en geiten.

Deze produkten zijn niet meer toegelaten omdat bedrijven hiervoor aanvullend  residue-onderzoek moeten doen om aan te tonen dat de werkzame stof niet is
terug te vinden in melk, vlees en milieu. Dit is duur onderzoek dus haakt men af.

Betekent dit dat we kunnen gaan uitkijken naar een extra gezond stukje vlees de komende maanden?

22 aug
De top 10 zaken die de voedingsindustrie verzwijgt

Het gaat de industrie erom dat ze zoveel mogelijk voedsel aan consumenten verkopen en belangrijk daarbij is dat bepaalde onderwerpen niet aan het licht komen.

1. De ingrediŽnten op het label laten niet alles zien. Kankerverwekkende chemicaliŽn zoals acrylamide die ontstaan bij het verhitten bij voeding worden niet vermeldt. Transvetzuren, de gevaarlijkste vetten die je kunt bedenken worden niet genoemd. Restanten van bleekmiddelen, pesticiden en andere chemicaliŽn worden niet genoemd.

2. Steeds meer voeding bevat Monosodium glutamate (MSG), de beruchte smaakversterker die je eetlust uit balans brengt en ervoor zorgt dat je meer gaat eten en ook je endocriene systeem uit balans brengt.

3. MSG is slim verborgen in op het oog onschuldige ingrediŽnten zoals gist extract, gehydrolyseerd eiwit en gehydrolyseerd plantaardig eiwit. Deze stoffen zitten ook in de meeste vegetarische produkten.

4. 80% van de kinderen met ADHD die niet langer voeding eten met kleurstoffen en geraffineerde koolhydraten herstelt binnen 2 weken van de ziekte

5. Aspartaam, wanneer deze stof een paar uur aan warmte wordt blootgesteld wordt deze afgebroken in chemicaliŽn zoals formaldehyde and fornic acid. Formaldehyde is potentieel giftig voor de zenuwen en veroorzaakt schade aan ogen, hersenen en het zenuwgestel.

6. Meeste dipsauzen bevatten geharde oliŽn (dus transvetzuren), smaakversterkers en kleurstoffen.

7. Plastic voedselverpakkingen zijn een gevaar. Wetenschappers weten dat plastic de stof Bisphenol A in het voedsel brengt. Het koken in plastic containers (magnetron) kan dit nog verder verergeren. Bisphenol is een hormoon verstoorder en kan een mogelijke rol spelen bij prostaat- en borstkanker. Bij dierstudies is de rol bij prostaatkanker al aangetoond.

8. Melk geproduceerd in de States is afkomstig van koeien met geinjecteerde synthetische hormonen die wereldwijd verboden zijn. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij hormoon gerelateerde kankers.

9. De meeste produkten die met gezondheidsclaims komen hebben amper voedingswaarde terwijl de echte waardevolle voeding zoals groente en fruit geen claims mogen doen, omgekeerde wereld dus.

10. Fabrikanten kopen schapruimte bij supermarkten zodat de produkten met de meeste winst en minste kwaliteit ingrediŽnten de meeste aandacht krijgen en dit zijn ook precies de produkten die vaak een belangrijke rol spelen bij overgewicht, kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

Bron: Mike Adams

http://www.newstarget.com/019957.html

21 aug
Samenzwering tabaksindustrie bewezen volgens federale rechter VS

U.S. District rechter Gladys Kessler heeft een gevoelige klap aan de tabaksindustrie toegebracht door haar uitspraak dat deze bedrijven hebben samengezworen om georganiseerde misdaad wetten te overtreden en het publiek bijna 50 jaar heeft misleidt mbt de risico's voor de gezondheid. Helaas liet de rechter ook weten dat de wetgever haar niet in staat stelt de verworven winsten (14 miljard dollar) terug te betalen zoals de aanklagers hadden geeist. Dat zou deze industrietak hebben lamgelegd.

http://www.usatoday.com/news/washington/
2006-08-17-tobacco-lawsuit_x.htm

20 aug
Reincarnatie ?

Wel eens verbijsterd geweest door het talent van iemand. Dan moet je dit meisje van slechts 11 jaar zijn. Dit moet haast wel reincarnatie zijn !

http://www.dailymotion.com/tag/funny/video/316799

19 aug
Even lachen

Humor is het beste medicijn zeggen ze wel eens dus wilde ik je deze leuke clip niet onthouden.....

shakira.jpg (42660 bytes)

Speel het hele filmpje nu af, klik hier

Ook leuk is dit filmpje

 

18 aug
Herstellende

Omdat antibiotica niets deed en beide ogen werden aangetast heb ik blijkbaar een virus opgelopen in het ziekenhuis of zo want ellende begon 2 dagen na mijn bezoek aan de kaakchirurg. Druk op oog nam steeds verder toe en zorgde voor een plakoog dat helemaal rood was en waarmee niet meer te kijken was. Na enkele dagen ellende begon ook rechter oog problemen te geven en heb ik maar bedrust genomen. AB kuur was klaar dus meteen aan VSL 3 kuur begonnen (levende probiotica) en hoge dosis chlorella en dit had blijkbaar effect want ik heb vandaag weer 2 witte ogen en normaal zicht. Ook hoofdpijn en koorts zijn weg. Kaak klopt nog wel bij inspanning dus ben nog niet van alles af ben ik bang. Wat een kies voor een ellende kan veroorzaken!

Maar kan weer achter de pc dus pak alles weer op...

14 aug
Even uitgeschakeld

Nadat ik bij de kaakchirurg geweest ben kreeg ik een flinke infectie aan mijn oog waardoor er veel troep via mijn oog eruit wil waardoor ik bijna niet kan werken. Ook
flink koppijn en koorts dus weblog ligt even stil. Antibiotica doet wederom niets dus mijn hoop is gevestigd op AB oogdruppels.

Ik werd wederom van het kastje naar de muur gestuurd. Huisarts verwees me terug nar de kaakchirurg omdat ik daar liep, die is weer niet bereikbaar door ziekte, ziekenhuis wil me zonder verwijskaart niet naar KNO arts sturen dus ben ik wederom gemangeld door ons medisch systeem. Uit pure ellende snachts naar huisartsenpost geweest. Eerste arts keek geen eens naar mijn oog en gaf me 2 pijnstillers mee. Zaterdag morgen opnieuw naar die post en nu wel een arts die de zaak serieus bekeek en mij meteen goede druppels mee gaf. Hele oog is vuurrood en rondom ontstoken. Druk is nu iets minder dus hopelijk is de troep eruit. Lijkt wel of de rommel die normaal via je neus eruit komt bij een flinke verkoudheid er nu via mijn oog uit wil. Een CT scan liet al zien dat kaakholte onder oog flink gevuld was.

Het is net of iemand waterlijm in je oog zit te spuiten. Dus maar veel wassen met gekookt water. Tips welkom.... 0346-330038

I will be back.....

11 aug
EU ziekenfondskaart

healthcard.jpg (34245 bytes)

De EHEC is een internationale EU ziekenfondskaart die je recht geeft op medische zorg binnen Europa. Scheelt een hoop papierwerk en rompslomp bij ellende op je vakantie.

Hoe kom je aan zo'n kaart? Gewoon je verzekeraar bellen en vragen om zo'n Europese kaart. Waarom deze niet standaard wordt verstrekt bij je polis is mij een raadsel en waarom niet gewoon ťťn kaart ipv een lokale pas en een Europese pas.

http://ec.europa.eu/employment_social/healthcard/situation_en.htm

10 aug
Samenvatting van de China Study

Ik heb zojuist toestemming gekregen vanuit Amerika om deze samenvatting van de China studie te mogen verspreiden in Nederland. Uitgebreide informatie kun je vinden in de boekuitgave.

http://www.fonteine.com/china_study.pdf

09 aug
The China study - doodgezwegen door de media

The China study van T. Colin Campbell doet de zuivel, vis en vleessector
sidderen want deze laat in een zeer grootschalige studie onder de inwoners
van China zien dat er een duidelijke relatie is tussen kanker, hart-en vaatziekten, overgewicht en cholesterol problemen en de inname van
dierlijke eiwitten.

In het verleden zijn altijd de dierlijke vetten als boosdoener gezien en zijn we magerder (dus nog meer eiwitten !) gaan eten met als gevolg een explosie van problemen.  Dit is het grootste onderzoek ooit in de wereld gedaan naar de relatie tussen voeding en gezondheid en wordt compleet genegeerd door de overheden en media. Zijn de economische belangen opnieuw belangrijker dan onze gezondheid ?

Mogen deze feiten niet naar buiten komen?

http://www.fonteine.com/the_china_study.html

08 aug
Taai slijm oplossen met ananas

Bij hoesten kun je ananas proberen, lost slijm op (moet wel verse zijn) want bij ananas in blik/pot is enzym vaak niet meer aanwezig.

Verse ananas, kiwi en papaya bevatten een enzym dat eiwitstructuren afbreekt. Afbraak van taai slijm is mogelijk als jegeruime tijd op het verse product kauwt. Bij verhitten wordt dit eiwitsplitsend enzym onwerkzaam.

http://www.fonteine.com/griep_verkoudheid.html

07 aug
Duizelig en moe - B12 tekort

Veel mensen lopen rond met klachten die veroorzaakt worden door een B12 tekort. Dit kan komen omdat de darm of maag niet goed werken. Veel mensen krijgen in eerste instantie vaak een verkeerde diagnose dus wees op je hoede met dit soort klachten en laat jezelf op B12 controleren. Met name mensen die weinig dierlijke produkten eten (vegatariŽrs en veganisten).

http://home.hetnet.nl/~hindrikdejong/reacties2002.htm

06 aug
Dierlijke eiwitten spelen grote rol bij welvaartsziekten

Volgens de Amerikaanse schrijver Dr Joel Fuhrman zijn niet alleen snelle
suikers, geraffineerde voeding en verkeerde vetten ziek- en dikmakend
maar spelen ook de dierlijke eiwitten (melk, kaas, vlees, vis) een
belangrijke rol bij onze problemen. Hoe hoger de inname van dierlijke
eiwitten in een bepaald land hoe hoger het sterfte door kanker en hart-
en vaatziekten. Mensen die gezond vegetarisch leven worden ouder
en hun kans op dit soort ziekten is gering. Zeker bij overgewicht zit de
redding in een 90% plantaardig dieet waarbij groene groente, rauwkost,
bonen en fruit de hoofdrol spelen. Dit anti-Atkins dieet richt zich naast
een gezond gewicht op de preventie van kanker en hart- en vaatziekten.
Hij ziet het Atkins dieet dan ook als een kanker veroorzakend dieet.

Hij noemt ook met name de rol van groeihormonen (bestemd voor het
jonge kalf) in zuivel die oa borstkanker en prostaatkanker aanjagen
(rol van hormonen hierbij zijn bekend) en hormoon gerelateerde problemen
zoals acne. Daarnaast blijkt dat juist in landen met een hoge zuivelinname
de botontkalking het grootst is. Hij adviseert dan ook het calcium uit groene
voeding en zaden/noten te halen.

http://www.fonteine.com/dierlijke_eiwitten.html

05 aug
Tijd voor wat entertainment, deze 4 heren laten zien wat je allemaal kunt doen met wat loopbanden, wordt sporten toch weer een stuk leuker.......

loopband.jpg (57040 bytes)

Klik hier voor het hele filmpje

 

04 aug
Rood vlees wederom in opspraak

Zweedse onderzoekers hebben een relatie ontdekt tussen bewerkte vlees produkten zoals bacon, worstjes en gerookte ham en maagkanker. Al eerder zijn er relaties aangetoond tussen de inname van bewerkt rood vlees en darmkanker.

In Amerika is al eens een relatie tussen barbecuen en prostaatkanker gelegd.

Engelse onderzoekers van de Open University department of chemistry in Milton Keynes, UK komen nu naar buiten met hun bevindingen dat bij het verteren van rood vlees er bepaalde chemische stoffen vrijkomen die zich kunnen hechten aan het
dna en daardoor mutaties kunnen veroorzaken wat weer tot darmkanker kan leiden.

http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/
0,22049,19775807-5006007,00.html

http://www.fonteine.com/maagkanker.html

03 aug
Gezellig naar de kaakchirurg in het Diakonesse ziekenhuis
kloosterman.jpg (41893 bytes) Na een half jaar van 15 wortelkanaal/spoel behandelingen in 2 kiezen van mijn bovengebit was het gisteren tijd voor een bezoekje aan kaakchirurg Kloosterman. Het schoonmaken, 2 keer antibiotica hadden geen effect gehad. Door de supplementen bleef ik wel op de been en kon gewoon werken maar was niet 100%. Antibiotica en goede voeding kon het ontstoken gebied blijkbaar niet bereiken door slechte doorbloeding waardoor de ontsteking wel werd begrensd maar niet 100% kon worden bestreden.

Dus foto gemaakt van hele gebit en daarna kwam de "dental terminator" in gevechtskleding zelf in beeld en trok in luttele minuten mijn kwelgeest en even snel werd ik gehecht en stond met een zak ijs weer op de gang. Soort medische Overtoom dus.

Zak ijs 3 uur tegen mijn kaak gehouden en 1 zakje Ibuprofen genomen (waarom geven ze er gelijk weer 20 mee?, 19 kunnen dus over paar maanden zo weer in de kliko). Geen napijn gehad, wel rauw tandvlees en beetje hoofdpijn maar tot nu toe valt alles mee.

Moet nog wel een CT scan halen van het sinusgedeelte omdat het hele verhaal bijna een 1 jaar heeft geduurd. Heb je een chronische tandvleesontsteking bij 1 of 2 kiezen laat dan ieder geval eens je wortelkanaal checken, scheelt een hoop ellende op termijn. Ik had bij 2 verrotte zenuwkanalen zonder echte kiespijn dit niet in de gaten. Ik was giga moe in de winter 2005/2006 zonder echte reden en dacht zelfs aan Pfeiffer. Maar bleek dus gewoon die zenuwkanalen te zijn.

Slecht tandvlees met ontstekingen kan je zo een paar levensjaren kosten en kan ook doorslaan naar je hart, dus uitkijken!!

Die Kloosterman is dus een aanrader, had ik al meer gehoord....

02 aug
Het grote graaien gaat gewoon door...

Hoge bonussen (20.000-40.000 euro) voor ziekenhuisdirecteuren

Dat blijkt uit jaarverslagen die de afgelopen weken op internet zijn gezet. De raden van toezicht die echter de bonussen betalen geven in de verslagen niet of nauwelijks uitleg over de achtergrond van de betalingen, schrijft het NRC. De gemiddelde bonus van een ziekenhuisdirecteur komt in 2005 uit op 19.800 euro, 29 procent meer dan de gemiddelde bonus die minister H. Hoogervorst aan de Tweede Kamer over 2004 meldde. Ruim tien procent van de bijna honderd Nederlandse ziekenhuizen betaalt zijn directeur een bonus, want bonusbetalingen zijn enkele jaren geleden in zwang geraakt en zijn nauw verbonden met de trend naar marktwerking en verzakelijking in de zorg. De hoogste bonus wordt verstrekt aan bestuursvoorzitter van Orbis in Sittard, een conglomeraat met het Maaslandziekenhuis, zorgcentra en thuiszorg. Bestuursvoorzitter L. Jansen kreeg vorig jaar 40.871 euro bonus uitgekeerd, een stijging van 25 procent ten opzichte van 2004 maar Orbis wil niet zeggen wat de criteria zijn voor de bonussen. Ziekenhuizen moeten sinds 2003 gedetailleerd de gegevens openbaar maken. Het tweede kabinet-Balkenende wil zo meer openheid scheppen over de besteding van publieke gelden.

Dus als u zich af vraagt waarom de premies zo blijven stijgen...., zelfde verrijking vindt plaats in het publieke omroepbestel. En zo lang niemand dat stopt betalen we braaf door aan deze publieke sponsoring.

Bron: NRC

01 aug
Doorbraak in prostaatkankeronderzoek

Uit onderzoek onder 42.000 mannen in Rotterdam en omgeving blijkt dat een operatie bij prostaatkanker vaak niet nodig is.

http://player.omroep.nl/?aflID=3132507&
md5=ff9fb46d02556931a424a6c2322e5bf9

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006


 

 

Links
Natuurdieet
Supervoeding
Superalgen
Omega 3 visolie
Vitamine C poeder
Oerdieet
Suikerspiegeldieet
Afslank gids
Fitness gids
Ads   

 


View My Stats