weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

16 aug


Bioscoop


Breast Cancer & The Estrogen Connection

How to keep estrogenic chemicals out of our environment. What you need to know, from Cornell University

What you can do:

Learn the names of environmental estrogens.
- Nonlyphenol and octylphenol are surfactants released from detergents.
- Heavy metals found in electronics are metalloestrogens.
This includes cadmium, nickel and lead.

Read the label
- Use laundry detergents that are labeled "biodegradable."
- Use laundry detergents that use "plant-based surfactants."

Recycle and Reuse Do not throw cell phones, PDA, hard drives, or TV and computer monitors into the trash.
- Bring all electronics to your local recycling facility.
- OR go to EPA's Plug-In to eCycling website to find stores that accept electronics


Dr Mickel Speaks at Glasgow Health Fair (ME/CFS)

A short talk by Dr Mickel about Mickel Therapy.

http://www.youtube.com/v/sFB-gpWZYM0
http://www.youtube.com/v/7CuGPRF3zXg
http://www.mickeltherapy.com


Fibromyalgia is merely a SYMPTOM of Hypothyroidism

Dr. Steven Hotze explains how fibromyalgia is a symptom of an underlying cause, not a disease in itself. Low metabolism, caused by hypothyroidism, is a common cause of muscle and joint pain, or "fibromyalgia". Dr. Hotze tells you about a natural solution!

http://www.youtube.com/v/cEWZEqk6M9c


Boek


Het Energie Herstelplan

energieherstelplan.jpg (34117 bytes)

Marijke de Waal en Tanja Visser

ISBN: 978 90 6378 769 1

Moe. Wie is er niet eens moe? Ontspanning, lichaamsbeweging en een goede nachtrust helpen om de accu weer op te laden. Soms blijft de vermoeidheid echter hangen zonder dat daar een medische verklaring voor te vinden is. Al te vaak wordt hierbij de rol van voeding vergeten. Dat is zonde, want die speelt een centrale rol bij energieherstel. Welke voeding laadt jou weer op? Voor het antwoord moet je weten welke verstoringen bij vermoeidheid een rol spelen en welke lichaamsconstitutie je hebt. Je constitutie is het geheel van de bij de geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Je volstrekt persoonlijke aanleg. Pas als dit helder is, kan een persoonlijk voedingsplan gemaakt worden.

Daarnaast spelen drie specifieke energie(qi)-stromen een opladende rol.
De lever is het belangrijkste orgaan voor energieherstel. Als een dirigent van een groot orkest zorgt hij dat alle partijen hun spel qua geluidsvolume en tempo op elkaar afstemmen. Hij stuurt daarvoor op het juiste moment de benodigde hoeveelheid lever energie naar de goede plek. Die energie haalt de lever uit je voeding. De lever heeft bij deze taak twee partners: de verteringsenergie en de reserve-energie. De verteringsenergie is de energie die - via de spijsvertering - vrijkomt nadat je iets eet of drinkt. De reserve-energie zit opgeslagen in de (bij)nieren. Is ťťn (of meerdere) van deze systemen verzwakt, dan loopt je energievoorziening terug.

Subtiele signalen
Lang voordat je vermoeidheidsklachten krijgt, geeft je lichaam al subtiele signalen af in de vorm van diverse klachten. De lever heeft invloed op veel processen in het lichaam. Het is gemakkelijker om dingen te noemen waarmee de lever zich niet bemoeit. De lever speelt daarom een rol bij veel gezondheidsproblemen die samengaan met vermoeidheid. Denk aan gewrichtsklachten, hoofdpijn en migraine, hormoonklachten (zoals menstruatie- en overgangsklachten), huidklachten, diverse maag- en darmziekten en spierpijn. DiŽten bestaan er voor elke kwaal. Een niet optimaal functionerende lever die vaak daaraan ten grondslag ligt, wordt jammer genoeg dikwijls vergeten.


Eboek


The Intestine, Nutrition and Health: An Explanation of Intestinal Cleansing

The intestine is by far the largest organ in the human body. The small and large intestine together measure about 6m in length and have a surface area of about 3000m2, if all the invaginations, cryptae and villi are included. On the inside, i.e. towards the intestinal lumen, the inner wall is covered with a fine mucous membrane which is constructed in an extremely ingenious manner. On the one hand the villous mucous membrane is able to take in nutrition, acting as a filter, but on the other hand it is also able to produce mucus and thus detoxify the body.

http://www.drrau.com/inner/docs/The_Intestine.pdf


Televisie


Met Klootwijk aan zee

Afl.6 : Garnaal. Hoe krijg je een garnaal tegen het plafond?

Door er hard met een hamer op te slaan. Maar wie doet zo maf? Een uitvinder halverwege. Klaas Kant droomde zich een garnalenpelmachine maar kon het alsmaar niet vinden. Toen gaf hij ten einde raad een garnaal op tafel een klap met de hamer. Dat hielp. Garnaal tegen het plafond. De machine die alle vorige garnalenpelmachine belachelijk zou maken zat ineens in zijn kop. Nieuwe pelmachines draaien in de haven van Lauwersoog en de vrachtwagens met garnalen voor de pelsters in Marokko kunnen zo zoetjesaan wel worden afgedankt. Klootwijk aan Zee ontdekt ook dat je garnalen beter bij de Hema kunt kopen dan bij Albert Heijn. Volmaakt dezelfde garnalen, alleen de prijs verschilt. Klootwijk aan Zee ontmoet weer visbioloog Niels Daan voor een bloedserieus gesprek.

http://player.omroep.nl/?aflID=7659277


Keuringsdienst van Waarde

Afl.: De Kinderen van de Keuringsdienst: Frikandel. Vreemd is het zeker. Dat in een worst een fijngemalen varken zit, zal kinderen een zorg zijn. Kip kan ze ook niet schelen. En al zou je frikandellen maken van kangoeroe, meisjes van twaalf zullen er niet om wakker liggen. Maar paard? Is het waar dat in bijna alle warme snacks paarden worden verwerkt? De kinderen van de Keuringsdienst gaan op onderzoek. En ja, het is waar, in kroketten en frikandellen zit vaak paard. En is het erg? Dat hangt er van af. Ben je een meisje van twaalf, ja dan heb je kans dat het heel erg is. En om hoeveel paarden gaat het dan eigenlijk? Leuk om thuis op de bank eerst te raden. Om dan in de uitzending te horen hoever je er naast zat. Heel ver! Kinderen van de Keuringdienst eten vlees en willen nu wel eens weten van welk beest.

http://player.omroep.nl/?aflID=7666289


Nieuw tv-programma ‘Puur Smaak!’

Vanaf vrijdag 5 september gaat bij RTL 4 het culinaire roer om. Dan start 'Puur Smaak!', een eigentijds kookmagazine over het goede leven waarbij biologisch gekookt wordt. Chef-kok Mathijs Vrieze neemt de kijker mee het land in en luidt het weekend in met een lekker en verantwoord etentje. Er staan acht afleveringen gepland; het programma wordt op vrijdag om 16.30 uur uitgezonden. Biologica heeft meegewerkt aan het programma en er zal zeker aandacht worden besteed aan de Week van de Smaak!


Nieuws en artikelen


Voedingstoffen kunnen beschermen tegen fijnstof

Het inademen van zeer fijne deeltjes (het zogenaamde fijnstof) verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en het overlijden hieraan. Bepaalde voedingsstoffen kunnen bescherming bieden. Het inademen van fijnstof verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en het overlijden hieraan. In een studie werd gekeken naar de wijze waarop dit risico toeneemt en welke beschermende factoren er tegen zijn (zowel genetische factoren als de inname van foliumzuur, vitamine B12 en methionine). Gedurende 5 jaar werd gekeken naar de variabiliteit van het hartritme bij 549 oudere mannen.

http://www.gottswaal.nl/news_detail.php?newscod=224


Cognitieve gedragstherapie opnieuw onder vuur

Het idee dat deze vorm van therapie meer effectief is dan andere therapiŽn is een mythe volgens leidende psychotherapie experts die deelnamen aan een belangrijke conferentie op de universiteit van East Anglia. Zowel Engelse als Amerikaanse onderzoekers zullen de bewering staven met data en kritische analyses om zo het wijdverspreide geloof in CGT te ontzenuwen.

http://www1.uea.ac.uk/cm/home/services/units/mac/comm/media/
press/2008/july/CBT+superiority+questioned+at+conference


De aanhangers van CGT in Nederland zitten met name in het Radboud Ziekenhuis en deze blijven volharden in hun denkbeelden dat je bij chronische vermoeidheid CGT moet toepassen. Misschien dat ook hier ooit het muntje zal vallen en ME patiŽnten wel serieus worden genomen.

Ron


Yahoo loopt mijnenveld van privacy in

Privacybeschermers in de Verenigde Staten maken zich zorgen over een nieuwe dienst die het internetbedrijf Yahoo deze week heeft geÔntroduceerd: Fire Eagle.

http://www.volkskrant.nl/economie/article1055859.ece/
Yahoo_loopt_mijnenveld_van_privacy_in?source=rss

Marjan


Fiasco dreigt voor windenergie op zee

Bureaucratische regelgeving en besluiteloosheid bij het kabinet belemmeren de ontwikkeling van windmolenparken op de Noordzee.

http://www.volkskrant.nl/economie/article1055856.ece/
Fiasco_dreigt_voor_windenergie_op_zee

Marjan


Internationaal nieuws & informatie


Daily foot massage is all the rage in China

This process of breaking down the entire body through the foot is apparently called reflexology in the United States and other places where they don't win as many gold medals. Here it is called "Royal Foot Massage For One Person, 60 Minutes." At least that's how it's listed on the menu.

http://www.charlotteobserver.com/338/story/128955.html

xxx

 

ps: mocht je eens voetreflex willen proberen in Nederland dan kun je oa terecht bij
massagetherapie.net, Sabine zit in het midden van Nederland en topper op dit gebied !

Ron


If your first cigarette gave you a buzz & you now smoke, a gene may be to blame

Anyone who has ever tried smoking probably remembers that first cigarette vividly. Now, a new study links those first experiences with smoking, and the likelihood that a person is currently a smoker, to a particular genetic variation. The finding may help explain the path that leads from that first cigarette to lifelong smoking.

http://www2.med.umich.edu/prmc/media/newsroom/details.cfm?ID=523


Association of a single nucleotide polymorphism in neuronal acetylcholine receptor subunit alpha 5 (CHRNA5) with smoking status and with 'pleasurable buzz' during early experimentation with smoking

We replicated the observation that the minor allele of rs16969968 affects smoking behavior, and extended these findings to sensitivity to smoking effects upon experimentation. While the ability to test genetic associations was limited by sample size, the polymorphism in the CHRNA5 subunit was shown to be associated significantly with enhanced pleasurable responses to initial cigarettes in regular smokers in an a priori test. The findings suggest that phenotypes related to subjective experiences upon smoking experimentation may mediate the development of nicotine dependence.

http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/121372213/


Physical therapists offer low-cost solution to high-cost expenditures for
acute low back pain

The American Physical Therapy Association concurs with findings from a recent study published in Spine (Vol. 33, No. 16) demonstrating that active physical therapy for patients with acute low back pain is associated with better clinical outcomes, decreased use of prescription medications, MRI and epidural injections, and lower health-care costs than passive physical therapy.

http://www.apta.org/AM/Template.cfm?


Key Gaps Remain in Understanding Health Effects of Vitamin

Despite considerable progress in research to understand the health effects of vitamin D, experts convened by the NIH to review the available data found major gaps in the evidence. The data are strongest in the area of bone health among elderly men and post-menopausal women, suggesting that increased vitamin D intake can improve bone health and prevent falls. For other age groups and health issues, though, it is too early to say conclusively whether more vitamin D might be beneficial.

http://www.nih.gov/news/health/aug2008/ods-12.htm


 

 

 


15 aug


Bioscoop


High Fructose Corn Syrup


The Dangers of a High Soy Diet

In this excerpt from the Inner Circle Interview, Dr. Kaayla Daniel talks about how soy is really a
dangerous food.

http://www.youtube.com/v/U9L5MJYfi2A


Alternatives to Root Canals : Porcelain Inlay Instead of Root Canal

Get tooth inlay instead of root canal. Learn about Porcelain inlay as an alternative to root canal in this dental health video from an experienced dentist.

http://www.youtube.com/watch?v=ERHrwmk_wqU


Boek


Exposed - The Toxic Chemistry of Everyday Products and
What's at Stake for American Power

ISBN-10: 1933392150

Mark Schapiro

exposed.jpg (5489 bytes)

From tainted pet food to toxic toys, Americans can thank the successful lobbying efforts of the U.S. chemical industry for the secret ingredients in everyday products that have been linked to rising rates of infertility, endocrine system disruptions, neurological disorders, and cancer. While the U.S. Congress stalls in the face of these dangers, the European Union has chosen to act. Strict consumer-safety regulations have forced multinationals to manufacture safer products for European consumers, while lower U.S. standards allow them to continue selling unsafe products to Americans. Schapiro’s exposť shows that short of strong government action, the United States will lose not only its ability to protect citizens from environmental hazards but also, as economic priorities shift, whatever claim it has to commercial supremacy. Increasingly, products on American shelves are equated with serious health hazards, hazards that the European Union is legislating out of existence in its powerful trading bloc, a lead that even China is beginning to follow. Schapiro illustrates how the blowback from weak regulation at home carries a steep economic, as well as environmental, price.

http://www.chelseagreen.com/bookstore/item/exposed


Eboek


State of Science Review - Nutritional Superiority of Organic Foods

This is the first major, indepth review of the published scientific literature on the nutritional benefits of organic food completed since 2003. Over 40 new studies have come out since the last review was carried out -- studies that dramatically improve our ability to answer a basic question -- are organic foods generally more nutritious than conventional foods? The two-year project leading to this report required the creation of a large Access database including the results of nearly 100 studies, and development of methods to identify those studies that were both well-designed and carefully conducted.

http://www.organic-center.org/reportfiles/5367_Nutrient_Content_SSR_FINAL_V2.pdf


Televisie


De toekomst is nu - onze vrije tijd...

Helemaal naar de ruimte voor een paar minuten gewichtsloosheid of twee weken op vakantie naar de maan. En voor wie het milieu wil ontzien zijn er hele futuristische caravans. Blijven we straks met z’n allen gewoon in Nederland en wat gaan we dan doen met het landschap? In de tiende en laatste aflevering van De Toekomst is nu zien we wat de toekomst ons brengt op het gebied van leisure. Hoe gaan wij in de toekomst onze vrije tijd indelen en hoe zien onze vakanties eruit? Het klinkt belachelijk, maar de eerste plannen voor een hotel op de maan zijn er echt. En ook de reis er naartoe wordt al commercieel aangeboden. Maar milieuvriendelijk is het niet. Kamperen is weer helemaal terug, vooral onder jongeren. Gaan we ons eigen land meer waarderen of missen we de verre reizen? En hebben we in de toekomst nog wel zoveel vrije tijd?

http://player.omroep.nl/?aflID=7659259
http://detoekomstisnu.kro.nl/


Nova / Den Haag vandaag

-Einde oorlog GeorgiŽ. De oorlog in GeorgiŽ is voorbij. Althans, volgens de Russische president Medvedev. Medvedev zei vandaag dat Rusland per direct de militaire operatie in GeorgiŽ beŽindigt. Het gewapende conflict brak vrijdag uit nadat het Georgische leger een grootscheeps offensief tegen de door Rusland gesteunde afvallige provincie Zuid-OssetiŽ was begonnen. -Cameraman RTL gedood. In de Georgische stad Gori is vandaag RTL-cameraman Stan Storimans om het leven gekomen.

- Correspondent Jeroen Akkermans raakte gewond, hij kreeg een scherf in zijn been. Storimans en Akkermans reden in een konvooi door Gori toen dat door mortiervuur werd bestookt. Bij RTL is er met grote verslagenheid gereageerd op de dood van Storimans.

In Nova het laatste nieuws, een gesprek met VRT-journalist Stefan Blommaert vanuit Tbilisi en een terugblik op de oorlog. In de studio reageert Stephan De Spiegeleire, politicoloog aan het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

http://player.omroep.nl/?aflID=7659247Nu we er toch zijn op vakantie (Zweden)

Serie reportages waarin Eddy ZoŽy en zijn crew er deze zomer weer op uit trekken met de Nu we er toch zijn op vakantie-camper. Vorig jaar werd de gastvrijheid van Spanje onder de loep genomen. Deze zomer is Zweden aan de beurt: het land van de langbenige blondines en adembenemende vergezichten. Eddy wil wel eens weten hoe het is gesteld met de gastvrijheid van deze noordelingen. Houden de Zweden de deuren van hun huizen en sauna's dicht? Of wordt het Nu we er toch zijn-team warm ontvangen met een lekker knšckebrŲdje en een zacht bed? Karlstad, ōrebro, Uppsala en Stockholm, het maakt niet uit waar je in Zweden bent, de haarkleur is blond en de namen zijn Agnetha, Annafrid, Benny en BjŲrn! Wederom veel vrolijk gespetter en gebadder, want de heren duiken menig sauna en zwembad in. Afl.: Smaland.

http://player.omroep.nl/?aflID=7666136


Nieuws en artikelen


Uitspraken Bussemaker over toekomst AWBZ stellen niet gerust

Staatsecretaris Jet Bussemaker van VWS sluit niet uit dat AWBZ-onderdelen als herstelgerichte zorg en sociale hulp- en dienstverlening uit de AWBZ verdwijnen. Dit stelt de staatssecretaris in een interview in het ledenmagazine Nestor van de Unie KBO, de grootste ouderenorganisatie van Nederland. Nestor verschijnt dinsdag 19 augustus. Herstelgerichte zorg, zoals een tijdelijk verblijf in een herstellingsoord of verpleeghuis na een zware operatie of beroerte, vormt nu nog een onderdeel van het basispakket en wordt vergoed vanuit de AWBZ. "Ik vind het nog te vroeg om nu al uit te spreken dat dit deel van de AWBZ zorg geen onderdeel mag zijn van de aanvullende verzekering", aldus Bussemaker in het interview in Nestor. De staatsecretaris geeft hiermee te kennen dat zij de mogelijkheid niet uitsluit dat mensen in de toekomst onverzekerd zijn voor dit deel van zorg. In hetzelfde interview zegt Bussemaker in beginsel positief te staan tegenover overheveling van de ondersteunende en activerende begeleiding van de AWBZ naar de Wmo. Op de vraag of cliŽnten dan niet risico lopen als gemeenten fors gaan bezuinigen, antwoordt de staatsecretaris dat ze "zich verzet tegen het negatieve beeld dat hier wordt opgeworpen. Veel zaken gaan goed en gemeenten leren van hun ervaringen." Bussemaker gaat dus blijkbaar voorbij aan de huidige uitvoeringsproblemen van de Wmo en aan het SER-advies om de vrijheid van gemeentes bij het invullen van de Wmo in te perken. Voorts toont Bussemaker zich in het interview een fervent voorstander van blijvende solidariteit m.b.t. de AWBZ. Daarnaast laat zij zich verrassend uit over de doelgroep van het persoonsgebonden budget en over de financiŽle beperkingen voor intensieve verpleegzorg aan huis. De Unie KBO staat na het interview nog meer op het standpunt dat bij overheveling van AWBZ-onderdelen het moet gaan om verbeteringen in de zorg en niet om het wegbezuinigen van onderdelen. In de politieke lobby van de Unie KBO zal dit uitgangspunt dit najaar uitdrukkelijk worden uitgedragen.


'Chips for life' krijgen belangrijke Europese injectie

Kanker al in een zeer vroeg stadium op het spoor komen, celgroei bestuderen, nieuwe medicijnen ontwikkelen: toekomstige 'lab-on-a-chip' systemen gaan gebruik maken van elektrische velden op nanoschaal om cellen, eiwitten en DNA te kunnen detecteren en manipuleren. Het project eLab4Life van de Universiteit Twente kan daarvoor rekenen op een Advanced Grant van 2,4 miljoen euro van de European Research Council. Lab-on-a-chip systemen brengen het laboratorium naar de patiŽnt in plaats van andersom: niet langer gaat een bloedmonster naar het lab en volgt de uitslag pas na een wachttijd, straks is het lab beschikbaar in zakformaat en geeft het ter plekke de uitslag: 'point of care' diagnostiek heet dat ook wel. Volgens prof. Albert van den Berg, die de BIOS Lab-on-a-chip groep van de Universiteit Twente leidt, is een echte doorbraak te verwachten door speciale structuren op nanoschaal te maken om elektrische velden op te wekken en daarmee individuele cellen of moleculen te besturen: "Tot nu toe is veel geŽxperimenteerd met optische technieken die soms lastig te integreren zijn in een compleet systeem. De nieuwe nanostructuren die wij voor ogen hebben, bieden de mogelijkheid de systemen nog verder te miniaturiseren en commercieel haalbare apparatuur te ontwikkelen." Daarbij voorziet hij onder meer mogelijkheden om extreem gevoelige chips te ontwikkelen die biomarkers voor kanker detecteren in een zeer vroeg stadium, waardoor een betere behandeling mogelijk is. Ook celgroei wil Van Den Berg bestuderen op de nieuwe chips. Voordeel van de miniaturisering is daar dat de omgeving waarin de cel groeit heel precies te besturen. Voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen is deze precisie ook een groot voordeel: zo willen de onderzoekers op een chip twee typen cellen laten samensmelten tot nieuwe cellen die medicijnen gaan produceren. Van den Berg's groep, onderdeel van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie, heeft een wereldpositie verworven op dit gebied. Zo is al een chip ontwikkeld die point-of-care diagnostiek realiseert voor mensen die gebruikmaken van het medicijn lithium. Deze ontwikkeling wordt binnenkort op de markt gebracht door de spinoff onderneming MediMate. In het eLab4Life-project gaat de groep samenwerken met de groep Molecular Nanofabrication van prof. Jurriaan Huskens en de groep Tissue Regeneration van prof. Clemens van Blitterswijk. De Advanced Grants van de European Research Council zijn Europese subsidies voor grensverleggend onderzoek. Van de bijna duizend aanvragen op het gebied van 'Physical Sciences and Engineering' zijn er 105 toegekend, waarvan 9 in Nederland. Het eLab4Life-project van Albert van den Berg kan rekenen op 2,4 miljoen euro.


Geen verbod op snackbars en fastfoodrestaurants

De Consumentenbond is geen voorstander van een verbod op snackbars en fastfoodrestaurants in arme wijken en nabij scholen. Consumenten moeten kunnen kiezen. De bond zet zich in voor een groter en evenwichtiger aanbod van gezonde voeding in scholen en supermarkten en heldere en duidelijke etikettering van voedingsmiddelen.  Gezonde keuze moet een makkelijke keuze zijn. Etiketten waarop in ťťn oogopslag duidelijk is of de hoeveelheid verzadigd vet, zout, suiker en hoeveelheid calorieŽn veel, gemiddeld of weinig is. Zoals een stoplicht: rood betekent niet teveel en groen is een gezonde keuze. Het aanbod van gezonde voeding op scholen en in supermarkten moet beter en evenwichtiger. Daarnaast moet er een einde komen aan reclame voor ongezonde voeding gericht op kinderen. Steeds meer kinderen zijn al op jonge leeftijd veel te zwaar. Wereldwijd zijn 22 miljoen kinderen al te zwaar voordat ze naar de basisschool gaan.


Creatief werk vogelvrij in de VS ?

Kunstenaars en andere belangstellenden, op het ogenblik is er een wet in voorbereiding in de USA die alle kunst gemaakt door kunstenaars of muzikanten of componisten tot "Weeskunst" verklaart, als je niet aangeeft dat het jouw kunst is. Daar komt een speciaal bureau voor en je moet voor die aanmelding voor elk kunstwerk elke keer opnieuw betalen.

Lees het artikel. Je kunt hiertegen een petitie tekenen, zie onder, tweede link.

http://mag.awn.com/index.php?ltype=Columns&article_no=3605&

Teken de petitie; Say "NO!" to the Orphan Works Act

http://www.gopetition.com/petitions/no-to-orphan-works-act/sign.html

Vriendelijke groeten,

Miep Bos (beeldend kunstenares), Lelystad

Zie mijn websteks:
http://www.miepbos.nl
http://www.ArtWanted.com/miepbos
http://www.gentechvrij.nl
http://www.kunstkringlelystad.nl
http://www.wolmanzouten.nl
http://www.nanotechvrij.nl


Campagne tegen huiselijk geweld herhaald

De publiekscampagne tegen huiselijk geweld uit 2007 wordt de komende weken, tot eind september, herhaald. Doel van de publiekscampagne is mensen die met huiselijk geweld in aanraking komen ertoe te bewegen hulp te zoeken; zowel slachtoffers, omstanders als plegers. Naar schatting vinden jaarlijks zo'n 500.000 huiselijk geweldincidenten plaats. In spotjes op radio en televisie worden het landelijke telefoonnummer voor advies en hulp 0900 126 26 26 en de website van het Steunpunt Huiselijk Geweld onder de aandacht gebracht.


DAS wijst vakantiegangers ItaliŽ op artikel 7 Codice della Strada

In de maanden juli en augustus ontving DAS tientallen meldingen van klanten die een boete hebben gekregen voor een overtreding in ItaliŽ. Zij zijn met de auto een stadsdeel ingereden waar dat niet toegestaan is. Dit staat zeer onduidelijk aangegeven. De regel bestaat al langer maar door het gebruik van nieuwe technologie wordt er sinds juni 2008 veel strenger op gecontroleerd. Het betreft overtreding van artikel 7 Codice della Strada. Deze verkeersregel verbiedt autobestuurders een bepaald stadsdeel in te rijden. Het verbod wordt aangeven met verkeersborden aan de rand van het stadsdeel. Sinds juni 2008 wordt automatisch een foto gemaakt als een auto het bord passeert. De regel bestaat al langer, maar wordt door het gebruik van deze technologie pas werkelijk te gelde gemaakt. De boete is aanzienlijk: gemiddeld 250 euro. De verkeersborden staan aan de rand van het stadsdeel en worden later niet meer herhaald. Op de borden staat slechts de afkorting ZTL vermeld, wat staat voor 'Zone a Traffico Limitato'. Voor veel buitenlandse toeristen is dit niet duidelijk. Bovendien kunnen bewoners van het stadsdeel en mensen die er werken wel de zone in met de auto. Bij toeristen ontstaat makkelijk verwarring als zij zien dat Italianen de straat gewoon inrijden. DAS adviseert haar klanten om de boete te betalen, tenzij zij kunnen aantonen dat hun hotel in het stadsdeel ligt of dat zij er voor een zakelijke reden moesten zijn. Alleen dan is het zinvol om beroep aan te tekenen. Voor mensen die van plan zijn met de auto op vakantie te gaan naar ItaliŽ is het dan ook goed om op de hoogte te zijn van deze verkeersregel. De verkeersregel moet het leefmilieu en de oude gebouwen in de Italiaanse steden beschermen. Nederlandse toeristen die de regel hebben overtreden, krijgen een brief met verzoek tot betaling van de boete. In de brief staat ook een link naar een website van de Italiaanse justitie. Hier wordt de beschuldiging uitgelegd en staat een foto van de auto.


Internationaal nieuws & informatie


Chemicals and breast cancer Database

The National Toxicology Program has identified 42 chemicals that cause mammary tumors (breast tumors) in laboratory mice. The EnviroChem and Cancer database provides a snapshot of important information about each of those chemicals.

http://envirocancer.cornell.edu/ECCD/chemdir.cfm


Environmental Chemicals and Breast Cancer Risk

There has been growing interest in whether environmental factors, including exposures to certain chemicals or changes in lifestyle, may increase the risk of breast cancer. This fact sheet will discuss research linking environmental chemicals and the risk of breast cancer. This will include exposures of concern in the home and workplace, and chemicals known to cause mammary (breast tumors) in laboratory animals. The fact sheet will also discuss new emerging data on how exposures to certain chemicals early in life may affect breast development and breast cancer risk, as well as new work identifying important gene-environmental interactions.

http://envirocancer.cornell.edu/FactSheet/General/fs45.chemical.cfm


California may be first to ban chemical in baby items

Responding to growing consumer anxiety, California lawmakers are considering enacting what could be the first statewide restrictions on a chemical found in plastic baby bottles and infant formula cans.

http://www.usatoday.com/news/health/2008-08-11-bisphenolA-chemical_N.htm


 

 


14 aug


Bioscoop


An Important Message About Alzheimer's Disease

With the continued aging of the population and the growing epidemic of Alzheimer’s, early detection of the disease is crucial for risk assessment, testing new therapies, and eventual early intervention with better drugs, once they are developed. Four studies reported today at the Alzheimer’s Association’s 2008 International Conference on Alzheimer’s Disease (ICAD 2008) in Chicago bring us closer to that goal of early detection by describing advances in biomarkers. A biomarker is a substance or characteristic that can be objectively measured and evaluated as an indicator of normal body processes, disease processes, or the body’s response(s) to a therapeutic intervention. It is widely believed that Alzheimer’s disease brain changes, including amyloid plaques and neurofibrillary tangles, begin many years before symptoms are evident or there is significant death of brain cells. It is critical to identify affected individuals while they are still cognitively normal so that future disease modifying therapies can preserve normal function. The testing and eventual use of such therapies requires identification of affected and “at risk” individuals in order to steer them to clinical trials, and to direct and monitor therapy. For more information on this story and others, visit www.newsinfusion.com


Authors@Google: Louann Brizendine

Louann Brizendine visits Google's Mountain View, CA headquarters to discuss her book "The Female Brain." This event took place on August 7, 2008, as part of the Authors@Google series.

http://www.youtube.com/v/Lu_uGr1ZOn4


Organ Harvesting Allegations to Beijing Olympic

The World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) has made significant progress recently on the investigation of clandestine operations of harvesting organs from live Falun Gong practitioners in China. The investigation further confirmed that the Chinese Communist Party (CCP) Regime had been harvesting organs from live Falun Gong practitioners in mainland China. Detained Falun Gong practitioners, who went to appeal but didn?t give out their names, were primary targets of this systematic killing. The aforementioned crime reached its peak around 2003 and was virtually public knowledge, but now it had turned into a furtive operation. This is an ongoing systematic crime that had been authorized, sanctioned and collaborated within the judicial system of CCP Regime. The military and armed police hospitals had been identified as major organ transplant institutions and sites where harvesting organs from live Falun Gong practitioners took place. During the investigation, WOIPFG investigators had contacted a broker representative of the Chinese People?s Liberation Army No. 307 Hospital, in the name of helping family members and friends to find suitable kidney supply for their transplant requests. The contact lasted for several weeks and the conversation time totaled several dozens of minutes. WOIPFG has compiled complete record of the conversation and other forms of evidence. If any interested organizations or individuals need further information, please contact WOIPFG. This report will be updated as new evidence become available in the future.

http://www.youtube.com/v/lA4iHUdGDis


Televisie


Een dag om te vergeten

Realityserie waarin de kijker meekijkt met kinderen die opgenomen worden in het Flevoziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Sommige kinderen bezoeken het ziekenhuis maar kort, terwijl anderen door hun langdurige ziekte kind aan huis zijn geworden. Voor deze kinderen en hun familie organiseert Stichting De Opkikker Een dag om te vergeten. De gezinnen worden een dag lang volledig in de watten gelegd. Ziektes worden even vergeten en dromen gaan in vervulling. Voor de gelukkigen wordt het een mooie herinnering, waar ze met veel plezier aan terug zullen denken. We zien Eveline. Zij doet op de kinderlongafdeling een test om erachter te komen of ze astma heeft. Ook Arik heeft een ziekte die zijn leven beÔnvloedt. Hij heeft van jongs af aan diabetes en is constant in de weer met spuiten en insuline. Arik heeft de puberleeftijd bereikt en is diabetesmoe. Door het kinderdiabetesteam van het Flevoziekenhuis wordt hij begeleid om zijn diabetes weer onder controle te krijgen. De veertienjarige Joep is vaste gast van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Na maanden van onduidelijkheid krijgt hij te horen dat hij leukemie heeft. Joep zit niet bij de pakken neer en wil vechten tegen de ziekte maar dat valt niet mee. We volgen Joep terwijl hij zich met zijn ouders door de eerste kuren heen slaat. Speciaal voor Joep, zijn ouders en zijn beste vriend organiseert Stichting Opkikker een rondleiding bij zijn favoriete voetbalclub. Daarna heeft hij een meet & greet met zijn idolen van de Lama's. Na een flink potje lasergamen sluiten ze de dag af met een groot feest!

http://player.omroep.nl/?aflID=7662970


De DNA revolutie

Sinds de ontdekking van DNA als drager van erfelijke informatie zijn veel geheimen van de erfelijkheid onthuld. Er is veel bekend geworden over de ongekende mogelijkheden ťn risico's van wat we met die kennis zouden kunnen doen. Is het wetenschappelijk geknutsel met DNA de sleutel tot perfectie, gezondheid en het einde van de honger in de wereld? Of leidt dat vooral tot monsters van mensen, misvormde dieren en onbeheersbare planten? Wat kunnen en wat willen wij met DNA?

http://player.omroep.nl/?aflID=7098334


Nieuws en artikelen


Faktoren die je kans op borstkanker verhogen:

- Vroege menstruatie (voor 12 jaar)
- Geen kinderen krijgen
- Kinderen nemen na de leeftijd van 30 jaar
- Familiegeschiedenis met borstkanker (genetisch)
- Bestralingen in het borst gedeelte (dus ook mammografie!)
- HormoontherapiŽn (HRT) na 5 jaar of langer
- Overgewicht, vetcellen slaan oestrogeen op

Bron: American Cancer Society


Specialist ook verantwoordelijk voor aparatuur ziekenhuis

De brand in de anesthesiependel op de OK van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo vorig jaar september, kon niet alleen ontstaan door gebrekkig onderhoud door het ziekenhuis maar ook doordat de leverancier van het apparaat en de gebruikers ervan – de medisch specialisten – hun verantwoordelijkheid onvoldoende invulling gaven. Tot die conclusie komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

http://www.mednet.nl/content/html/38.asp?nb_id=9310


Deze zomer op Lowlands: bescherm de oceanen

Deze zomer duiken op Lowlands de Greenpeace FishMates op: hippe rubberen laarzen in vijf speciale designs over de oceanen. Greenpeace vraagt zo aandacht voor de bedreigingen van het zeeleven en de noodzaak van zeereservaten. Door tijdens Lowlands een paar Limited Edition FishMates te kopen, kun je Greenpeace daarbij helpen. Greenpeace legt deze maand grote natuurstenen op de Noordzeebodem. Zo willen de actievoerders een ecologisch waardevol zeegebied ten noordoosten van Groningen beschermen tegen de verwoestende sleepnetvisserij. Alle oceanen raken uitgeput. Overbevissing, de jacht op walvissen, bijvangst van bedreigde diersoorten en gigantische vervuiling vormen directe bedreigingen voor het zeeleven. Greenpeace wil dat tenminste 40 procent van de oceanen volledig wordt beschermd tegen alle schadelijke activiteiten. Dankzij een wereldwijd netwerk van zeereservaten krijgen walvissen en ander zeeleven de kans te herstellen. Naast het instellen van zeereservaten, is ook een duurzaam aanbod van vis in supermarkten nodig voor het herstel van het leven in zee. Festivalbezoekers kunnen zelf actie ondernemen. Bij de festivalstand van Greenpeace kun je een actiekaart krijgen waarmee je supermarkten oproept om alleen nog maar duurzame vis te verkopen. Zo krijgen overbeviste soorten de kans om te herstellen, stelt Greenpeace. Dan kan het tij keren en kunnen we in de toekomst weer zeeŽn vol vis krijgen! Check de goede vis en controleer je eigen supermarkt op www.maakschoonschap.nl

Voor de FishMates lieten vijf talentvolle Nederlandse illustratoren zich inspireren door pracht en de gevaren in de oceanen. Million Dollar Design tekende voor het ontwerp 'Apo Apo', met als thema een zeereservaat in de Filippijnen. Ottograph ontwierp de 'Twisted' over de vuil-vortex op volle zee, 'Big Blue' over de walvis is gemaakt door Porcupie, Zeptonn maakte de 'Tuna' en 'Dark Deep' over het donkere diepzeeleven, is van de hand van ZenkOne. De FishMates zijn verantwoord geproduceerd met natuurlijke materialen, zonder gifstoffen. Kopers krijgen bij hun FishMates achtergrondinformatie over de vijf oceanenthema's.

De FishMates zijn verkrijgbaar voor EUR 25, waarvan een deel ten goede komt aan Greenpeace:
15, 16 en 17 augustus op Lowlands, Biddinghuizen
23 augustus Zand, Almere
31 augustus Noorderzondag, Groningen
6 sept Valtifest, MTV, Amsterdam

Na het festivalseizoen zijn de FishMates verkrijgbaar zolang de voorraad strekt op www.greenpeace.nl/fishmates


Vrouwen aan de pil ruiken 'de ware' niet meer

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, kunnen de ideale partner niet meer ruiken. Ze kiezen vaker een man die genetisch op henzelf lijkt.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article1060206.ece/
Vrouwen_aan_de_pil_ruiken_de_ware_niet_meer


Personeel zorg neemt massaal ontslag

Steeds meer verpleegkundigen dienen hun ontslag in uit onvrede met de salariŽring, het loopbaanperspectief en de hoge werkdruk. Een deel van deze mensen komt via de achterdeur weer terug in het ziekenhuis, met een hoger salaris.

http://www.arboplus.nl/nieuws/arbo-nieuws/848/personeel-zorg-neemt-massaal-ontslag.html


Internationaal nieuws & informatie


Early detection of breast cancer - Thermography

thermography.jpg (30759 bytes)

thermography2.jpg (15831 bytes)

The use of Digital Infrared Imaging is based on the principle that metabolic activity and vascular circulation in both pre-cancerous tissue and the area surrounding a developing breast cancer is almost always higher than in normal breast tissue. In an ever-increasing need for nutrients, cancerous tumors increase circulation to their cells by holding open existing blood vessels, opening dormant vessels, and creating new ones (neoangiogenesis). This process frequently results in an increase in regional surface temperatures of the breast. DII uses ultra-sensitive medical infrared cameras and sophisticated computers to detect, analyze, and produce high-resolution diagnostic images of these temperature variations. Because of DII’s extreme sensitivity, these temperature variations may be among the earliest signs of breast cancer and/or a pre-cancerous state of the breast

http://www.breastthermography.com/
http://www.thermologyonline.org/


Additional Breastfeeding Benefit - Cancer Protection

The evidence examined by AICR?s international panel of experts showed, convincingly, that breastfeeding protects women against both pre- and postmenopausal breast cancer. The research also finds that breastfeeding probably decreases the likelihood that a child will be overweight (at least during the early years of childhood).  Protection from weight gain is of particular importance, as childhood overweight tends to continue into adulthood, where excess body fat is closely linked to cancer development. According to experts, hormonal changes in a woman?s body and physical changes in breast tissue cells are likely responsible for the added protection seen in mothers. Infants? benefits are gained from the chemical composition of breast milk as well as the promotion of self-regulated feeding that is a natural part of the breastfeeding process.

http://www.aicr.org/site/News2?abbr=pr_&page=NewsArticle&id=13815&news_iv_ctrl=1102


What You Should Know About Breastfeeding

Hormonal changes associated with breastfeeding delay the return of a new mother’s menstrual periods when she is breastfeeding . Delayed menstruation reduces a woman’s lifetime exposure to hormones like estrogen, which is linked to breast cancer risk . According to researchers, this may be one of the main reasons that breastfeeding protects women.

http://www.aicr.org/site/DocServer/Breast_Feeding.pdf?docID=2161


Foods That Fight Cancer

No single food or food substances can protect you against cancer. But scientists believe that the right combination of foods in a predominantly plant-based diet may. Evidence is mounting that the minerals, vitamins and phytochemicals in plant foods interact to provide extra cancer protection. This concept is called synergy.

http://www.aicr.org/site/PageServer?pagename=dc_foods_home


How Big Pharma Is Fooling You -- and Your Doctor -- with Junk Science

It's no secret that the pharmaceutical industry trades in junk science. Prescription drug companies distort research, fudge measures of drug effectiveness and generally control our knowledge of what works in medication. Big Pharma's track record of shady science is a serious problem, especially considering the fact that recent discussions about creating a Comparative-Effectiveness Research Institute currently hold a place for prescription drug companies on the organization's board.

http://www.alternet.org/healthwellness/94640/how_big_pharma


 

 


13 aug


Bioscoop


Make-up: Breast Cancer & The Estrogen Connection

Estrogenic chemicals in cosmetics. What you need to know, from Cornell University What you can do now: Read labels Ingredients are listed in decreasing order by weight on all personal care products. Learn the names of environmental estrogens Parabens Placental Extracts Benzophenones Make Choices Consider using products that do not have environmental estrogens.

http://envirocancer.cornell.edu/research/endocrine/videos/makeup.cfm


William Campbell Douglass on Soy and Estrogen

Author and Doctor William Campbell Douglass discusses the problems associated with soy due to its ability to mimic the female hormone, estrogen.

http://www.youtube.com/v/BMkZ6gtR2fo


Interview with Dr. Shiv Chopra - 23 min

This is an interview (23 minutes) between Dr. Shiv Chopra, a Health Canada whistleblower, with Dr. Paul Connett, Diretor of the Fluoride Action Network. Dr. Chopra talks about his upcoming book (to be published in the Fall, 2008) entitled "Rotten to the Core: Memoirs of a Health Canada whistleblower." He relates his experiences to Health Canada's continued promotion of fluoridation, despite growing evidence of harm in the scientific literature

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-6558018788602619012


E-book


Introduction to the Green Pharmacy

Since the first edition of The Green Pharmacy, I have received numerous letters and e-mails from readers. Many have written not only to thank me for the book and to ask advice but also to tell me how they've used herbal remedies. Their stories add to the "anecdotal evidence"--plant medicine really does help people in hundreds of ways. Now that The Green Pharmacy has also been translated into a number of different languages, I hope that the good news will be carried even further. In time, perhaps this information will be as readily used by doctors and pharmacists as it is by readers. I have absolutely no doubt that we can
all benefit from a greater understanding of "green pharmaceuticals."

http://www.mothernature.com/Library/Bookshelf/Books/41/1.cfm

Tip: Mike Donkers


Televisie


Netwerk

-Politie gaat stroomstootwapen testen. Arrestatieteams van de Nederlandse politie worden eind dit jaar uitgerust met een stroomstootwapen. De zogenaamde Taser is een omstreden apparaat. In onder meer de Verenigde Staten gebruikt de politie het wapen, dat een sterkte van 50.000 volt heeft, veelvuldig. De fabrikant noemt het een niet-dodelijk wapen, maar mensenrechtenorganisaties melden verschillende dodelijke incidenten. Hoe gevaarlijk is dit apparaat? En wat doet het met iemand? Netwerk sprak met cardioloog Ruud Koster en met Giel Beelen, die het apparaat uitgetest heeft.

-Twintig jaar housemuziek. Beukende elektronische beats riepen eind jaren tachtig in eerste instantie veel weerstand op, maar twintig jaar later is housemuziek niet meer weg te denken en bereikt het een miljoenenpubliek. 1988 ging de geschiedenisboeken in als de tweede 'Summer of Love' (de eerste van 1967 schreven de hippies op hun naam). Onder invloed van de partydrug XTC dansten de houseliefhebbers broederlijk de zorgen van de donkere jaren tachtig van zich af. Afgelopen weekend in Amsterdam vond het Generations Of Love festival plaats waar tientallen dj's en duizenden houseliefhebbers samenkwamen om twintig jaar house te vieren. Een verslag.

-Oeigoeren in opstand tegen China. Dit weekend nog kwamen zeven mensen om tijdens een aanslag in de West-Chinese provincie Xingjan en er wordt gedreigd met meer aanslagen. Voor de regering aanleiding om de veiligheidsmaatregelen verder op te schroeven. Volgens de Chinezen zitten Oeigoerse terroristen achter de terreur. Wat er precies ter plaatste gebeurt is moeilijk te controleren omdat het gebied erg geÔsoleerd is. Wat bezielt een volkje van 8 miljoen mensen om het op te nemen tegen het grote China?

http://player.omroep.nl/?aflID=7659212


Onverwacht bezoek

Walther in Tanzania. In 1993 vertrok Walther naar Tanzania om ontwikkelingswerk te gaan doen. Niemand had toen een vermoeden dat hij nooit meer naar Nederland terug zou keren. Zes jaar later trouwde Walther met een Tanzaniaanse met wie hij inmiddels een dochter en vijf pleegkinderen heeft. Helaas heeft hij geen geld voor een reis naar Nederland. Walther heeft geen spijt van zijn vertrek uit Nederland, maar mist wel het warme contact met zijn ouders. Het valt hem zwaar dat hij ze niet kan betrekken bij het opgroeien van hun kleinkind. Walther wil dolgraag zijn ouders ontmoeten, maar zijn allergrootste wens is om zijn enige broer, die nog nooit in Afrika is geweest 'zijn leven, zijn wereld' te laten zien. Dit is er tot op de dag van vandaag niet van gekomen. Maar... er komt onverwacht bezoek.

http://player.omroep.nl/?aflID=7662946


Nieuws en artikelen


Eu gaat subsidie voor kipcampagne niet terugeisen

Het landbouwministerie (LNV) heeft aan Wakker Dier aangegeven dat `ondanks begrip voor uw standpunt' de EU de 3 miljoen EU-subsidie voor de kippromotiecampagne van de kipsector niet zal terugvorderen. Wakker Dier eiste terugvordering van het geld wegens subsidiemisbruik: de subsidie is verstrekt om informatie te geven over voedselveiligheid en dierenwelzijn terwijl de sector met dit geld een platte receptencampagne voert. LNV erkent (als controlerende instantie namens de EU) dat de kiprecepten een `primaire doelstelling' van de kipcampagne zijn maar geeft aan dat de sector secundair wel informatie verstrekt over voedselveiligheid en dierenwelzijn. LNV vindt dit afdoende. Wakker Dier vindt de sumiere informatie over dierenwelzijn misleidend. Daarnaast erkent LNV tevens dat de oorspronkelijke reden om subsidie te verstrekken inmiddels is achterhaald: de subsidie is destijds verstrekt omdat de kipconsumptie vanwege de vogelpest sterk was gedaald. Maar de consumptie is inmiddels hoger dan ooit. Maar `de goedkeuring is al gegeven voor de gehele looptijd van het programma' waardoor LNV het geld niet meer kan terugvorderen. Wel kondigt LNV een campagne aan na 2009 om met name de vleesconsumptie duurzamer te maken maar acht dit vooralsnog niet tegenstrijdig met de kipsubsidie. Wakker Dier voerde in juli een ongesubsidieerde tegencampagne `kip het meest mishandelde stukje vlees' en is zeer teleurgesteld in het antwoord van LNV en zal doorgaan met de eigen tegencampagne. "het lijkt tussen de regels alsof LNV erkent dat per ongeluk 3 miljoen subsidie is verstrekt. Maar miljoenen vleeskuikens kopen niets voor deze erkenning terwijl de kipsector met belastinggeld massaal reclamespotjes uitzendt."


Huisartsen verkopen steeds vaker nachtdiensten

Huisartsen besteden steeds vaker hun nachtdiensten uit. Ze huren vervangers in om de onpopulaire diensten te draaien. Dat heeft vicevoorzitter Joke Lanphen van de Vereniging Huisartsenposten Nederland vrijdagavond gesteld in de actualiteitenrubriek EenVandaag.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article1057327.ece/
Huisartsen_verkopen_steeds_vaker_nachtdiensten


Consumentenervaringen: te laat diagnose gesteld

Volgens consumenten komt het vaak voor dat er te laat een diagnose wordt gesteld voor een ernstige ziekte zoals kanker of bij een hartinfarct. De ondervraagden geven aan in 90% van de gevallen een zorgverlener verantwoordelijk te achten voor deze vertraging. De Consumentenbond vraagt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dit belangrijke signaal verder te onderzoeken om feitelijk vast te stellen hoe vaak er een te late diagnose gesteld wordt. Artsen moeten consumenten uitgebreid en duidelijk informeren als er sprake is van een te late diagnose. Het is belangrijk dat mogelijke schadelijke effecten en consequenties voor de behandeling duidelijk zijn voor consumenten. Consumenten hebben recht op een second opinion, artsen moeten hen wijzen op de mogelijkheden daarvoor. Daarnaast kunnen consumenten sinds 1 juni 2008 terecht bij de Geschillencommissie Zorginstellingen, waar klachten over behandelingen of medische missers kunnen worden ingediend.


Software moet behandeling hersenbeschadiging bij soldaten versnellen

De John Hopkins universiteit in Amerika heeft software ontwikkeld waardoor hersenbeschadiging eerder kan worden opgespoord en behandeld, meldt iHealthBeat. Dit is in eerste instantie bedoeld voor militairen die gewond raken op het slagveld.

http://www.ictzorg.com/tsic/home/id101-47404/software_moet_behandeling_
hersen-beschadiging_bij_soldaten_versnellen.html


Greenpeace beschermt Noordzeebodem met enorme stenen

Actievoerders van Greenpeace zijn zojuist begonnen met het storten van grote natuurstenen in de Noordzee. De twee tot drie ton wegende stenen, 1 kubieke meter groot, worden vanaf een schip met een kraan in het water gelaten. Greenpeace wil met de stenen een ecologisch waardevol gebied ten noordoosten van Groningen beschermen tegen de verwoestende sleepnetvisserij. De wateren waarin de actievoerders de natuurstenen laten zakken, vallen onder het Europese verdrag Natura 2000. Greenpeace helpt de overheid een handje om zijn verplichtingen na te komen dit zeegebied ťcht te beschermen. "Er is totaal geen bescherming door de overheid in deze wateren: zelfs in aangewezen natuurgebieden mag schadelijke visserij gewoon doorgaan. Wij willen met deze actie het leven in zee beschermen en afdwingen dat er alleen duurzaam gevist wordt", zegt Pavel Klinckhamers van Greenpeace Nederland. De oplossing voor de crisis van onze zeeŽn is het instellen van volledig beschermde zeereservaten. Het Sylt Buiten Rif ten noordoosten van Groningen kent een bonte verscheidenheid aan zeeleven: van bodemgebonden organismen die op de rotsen leven tot aan zeehonden en bruinvissen - een bedreigde dolfijnensoort in Europa. Dit gebied is door het Europese verdrag Natura 2000 aangewezen als beschermd gebied. Toch zijn zeer schadelijke activiteiten hier nog steeds niet verboden. Dagelijks wordt het zeeleven verder aangetast door boomkorvisserij en de winning van zand en grind. Veel Nederlandse boomkorvissers vissen in dit gebied, dat tot het Duits Continentaal Plat behoort. Door sleepnetten met zware kettingen over de bodem te trekken verwoesten de vissers alles wat op en vlak boven de bodem leeft. De boomkorvisserij is een van de meest destructieve vismethodes en kent veel bijvangst. De beoogde vangst van tong en schol bestaat vaak voor 80 procent uit bijvangst: jonge vis of bodemdieren gaan dood of stervend overboord. Door grote granieten rotsblokken in zee te laten zakken hindert Greenpeace de bodemvisserij en beschermt dit belangrijke natuurgebied tegen verdere aantasting. Greenpeace wil dat de Europese overheden samen alle schadelijke activiteiten weren uit ecologisch waardevolle gebieden als het Sylt Buiten Rif. Zo krijgt onze zee de kans om te herstellen van de jarenlange overexploitatie. Alle EU-landen, waaronder Nederland en Duitsland, hebben in 1995 afgesproken beschermingsmaatregelen te nemen. Alle Noordzeelanden lopen achter met het uitvoeren van deze afspraken die bekend staan als Natura 2000, ook Nederland. Uitstel is niet langer aanvaardbaar, vindt Greenpeace.


Internationaal nieuws & informatie


The Relationship Between Root Canals and Cancer

Dr. Thomas Rau, who runs the Paracelsus Clinic (cancer clinic since 1958) in Switzerland recently checked the records of the last 150 breast cancer patients treated in his clinic. He found that 147 of them (98%) had one or more root canal teeth on the same meridian as the original breast cancer tumor. His clinic has a biological dentist section where all cancer patients, on reporting in, have their mouth cleaned up first -- especially all root canal teeth removed.

http://www.new-cancer-treatments.org/Articles/RootCanals.html


Changes in work force, not pay, narrowing the gender wage gap

Are working women treated more fairly in today's labor market than they were 30 years ago? Absolutely not, according to groundbreaking new research by Brown University economist Yona Rubinstein and Casey Mulligan of the University of Chicago. Disputing decades of economic literature, the economists show that the apparent narrowing of the wage gap between working men and women is actually due to the type of women who are now working -- not how much they're being paid.

http://news.brown.edu/pressreleases/2008/08/wages


Gene's newly explained effect on height may change tumor disorder treatment

A mutation that causes a childhood tumor syndrome also impairs growth hormone secretion, researchers at Washington University School of Medicine in St. Louis have found. The discovery provides new insights into an old mystery, revealing why patients with neurofibromatosis type 1 are frequently shorter than their peers.

http://mednews.wustl.edu/news/page/normal/12134.html


 


12 aug


Bioscoop


Profits of cancer

Dr. Gary Null discusses how political agendas and corporate profit influence our views on treating cancer.


Firewall - In defense of nation state

The history of the current financial crisis and what MUST be done avert doom.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=8415519765816415310


Futuretalk: another conversation with David Wilcock

Another after-dinner conversation with David Wilcock, Bill Ryan and Kerry Cassidy... this time on the
topic of how conscious awareness and intention can affect future outcomes.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-3463651819075030503
http://projectcamelot.org/


Boek


The China study -  T. Colin Campbell

chinastudy.gif (10216 bytes)

Paperback | 417 Pagina's | ISBN10: 1932100660

The China study van T. Colin Campbell doet de zuivel, vis en vleessector sidderen want deze laat in een zeer grootschalige studie onder de inwoners van China zien dat er een duidelijke relatie is tussen kanker, hart-en vaatziekten, overgewicht en cholesterol problemen en de inname van dierlijke eiwitten. In het verleden zijn altijd de dierlijke vetten als boosdoener gezien en zijn we magerder (dus nog meer eiwitten !) gaan eten met als gevolg een explosie van problemen. Dit is het grootste onderzoek ooit in de wereld gedaan naar de relatie tussen voeding en gezondheid en wordt compleet genegeerd door de overheden en media. Zijn de economische belangen opnieuw belangrijker dan onze gezondheid ?

http://www.fonteine.com/the_china_study.html


Fotos


Super opening Olympische spelen

Dat Chinezen een feestje kunnen bouwen blijkt wel uit deze bijzonder mooie foto's van de
opening van de Olympische spelen.

http://www.boston.com/bigpicture/2008/08/2008_olympics_opening_ceremony.html

Frank van Lent


Televisie


Holland Doc: Goud

Op 8-10-2006 wordt het Nederlands dameshockeyteam in Madrid wereldkampioen, voor het eerst sinds zestien jaar. De speelsters en hun coach Marc Lammers worden gevolgd tijdens de tien intense weken van voorbereiding die voorafgaan aan dit toernooi. De camera is aanwezig bij alle trainingen en besprekingen, gedurende de wedstrijden en in het hotel. Nooit eerder heeft een cameraploeg tijdens een WK toegang gekregen tot de dug-out. Een unieke inkijk in een buitengewoon succesvolle sportploeg onder hoogspanning.

http://player.omroep.nl/?aflID=7625394


Weg met BNN (Oostblok)

Dennis gaat de bergen in en krijgt een les in de Georgische vechttechniek Kgridoli. Nicolette gaat naar het zuid-oosten en maakt een tocht naar het bedevaartoord Bodbe. Dennis gaat naar de dogfights tussen Sheperds. Een sterke vechthond is in GeorgiŽ namelijk de trots van het dorp. Nicolette doet mee aan een wedstrijd vuurspringen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7666135


Tegenlicht: Afval is voedsel

Het afval dat we lozen, verdwijnt niet; er bestaat namelijk geen verdwijnen omdat de aarde een gesloten systeem is. Ons afval lijkt alleen onzichtbaar omdat we het verdunnen met water, bedekken met aarde of weg laten blazen door de wind. Maar uiteindelijk komen we het onvermijdelijk weer tegen in ons drinkwater, de lucht die we inademen, ons voedsel en in ons lichaam. Vandaag in de uitzending de ontwerper William McDonough en de chemicus Michael Braungart over de oplossing voor dit probleem: het principe van afval = voedsel.

http://player.omroep.nl/?aflID=4914030


Nieuws en artikelen


Elk jaar vallen 200.000 doden door medicijnen

Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan oorzaken die te maken hebben met de medicamenten die dienden om hen te genezen: het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen.

http://www.knack.be/belga/algemeen/elk-jaar-vallen-200-000-doden


Afslanken met eiwitdieet verhoogt metabolisme

Verdubbel de eiwit-inname van dikke mannen op een afslankdieet, en ze vallen sneller af maar houden toch meer spiermassa vast. Dat komt doordat eiwitten de mitochondria van de mannen harder laten werken, ontdekten Spaanse voedingswetenschappers.

http://www.ergogenics.org/vetzucht51.html#1


Nederland komt in actie op Burendag - Actieve buurten bijzonder bezoek

Op 20 september viert Nederland voor de 3e keer Burendag! Het thema van Burendag is dit jaar: Kom in actie voor de buurt. Buren van Nederland zijn positief over hun buurt en willen op Burendag graag de handen uit de mouwen steken, een gezellig kopje koffie drinken met de buren of een buurtfeest vieren in de straat. Het Oranje Fonds heeft voor iedereen met een goed plan voor de buurt tot 1.000,- euro beschikbaar om het plan te realiseren. Daarnaast maken alle actieve buren van Nederland kans om op 20 september bijzonder bezoek te krijgen. Buren van Nederland zijn positief over hun buurt en men wil graag gezamenlijk de handen uit de mouwen steken om de buurt nog gezelliger te maken. Dit blijkt uit de duizenden 'video-buurtwensen' die verzameld zijn in aanloop tot Burendag op 20 september. Verwacht wordt dat vele buren zullen volgen. Want vanaf vandaag krijgt iedereen met een goed plan voor de buurt - bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken - tot 1.000,- euro van het Oranje Fonds voor de realisatie van het plan. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor buren die gezamenlijk de buurt aanpakken.

Wat wordt er bij mij in de buurt aangepakt?
Op een speciale website www.burendag.nl zijn vanaf vandaag al deze 'video-buurtwensen' te bekijken. Ook is voor iedereen gemakkelijk te zien wat er op 20 september in zijn of haar buurt wordt aangepakt door buurtbewoners en kunnen buren zelf een buurtinitiatief plaatsen of zich aansluiten bij een initiatief uit de buurt. Op deze website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen en is te zien welke buurtorganisaties in de buurt Open Huis houden.

http://www.burendag.nl


Rapport AzG: de grote risico’s voor de zwangere vrouwen van HaÔti

De regering van HaÔti startte dit voorjaar een programma voor gratis verloskundige zorg. Dat was even goed nieuws voor de duizenden vrouwen uit de sloppenwijken van de hoofdstad Port-au-Prince, voor wie de reguliere medische zorg onbetaalbaar is. Even, want nu blijkt dat de regering het budget voor het plan heeft onderschat. Sommige vrouwen moeten nog steeds betalen voor de medicijnen die ze in het ziekenhuis nodig hebben. Artsen zonder Grenzen brengt vandaag een rapport uit over de schrijnende situatie rond zwangerschap en bevalling in HaÔti. Meer dan de helft van de zwangeren bevalt thuis, meestal met hulp van traditionele vroedvrouwen. Die hebben niet de kennis die nodig is voor goed omgaan met complicaties, die dan ook vaak tot kraamsterfte leiden. Nergens op het westelijk halfrond is die sterfte hoger dan in HaÔti: 630 doden per 100.000 bevallingen. In maart 2006 startte Artsen zonder Grenzen in Port-au-Prince een programma voor de zwangere vrouwen uit de sloppenwijken. Dat programma bestaat uit het Jude Anne ziekenhuis, speciaal gericht op verloskundige zorg, en uit mobiele klinieken die in de sloppen werken. Tot december 2007 kwamen 21.0009 baby’s met hulp van onze teams ter wereld. In bijna de helft van de gevallen ging het daarbij om riskante zwangerschappen. We maken ons grote zorgen over de problemen rond het overheidsprogramma voor gratis verloskundige zorg. Kraamsterfte is geen natuurlijke doodsoorzaak. De bestrijding van de enorme kraamsterftecijfers in HaÔti moet van de regering een hoge prioriteit krijgen.

Download het rapport
http://www.artsenzondergrenzen.nl/usermedia/files/A%20perilous%20journey%20final.pdf


Internationaal nieuws & informatie


Induction of apoptosis in human lung cancer cells by curcumin

Curcumin, a phenolic compound from the rhizome of the plant Curcuma longa has anti-inflammatory, antioxidant and anticancer activities. Although the precise mode of action of this compound is not yet elucidated, studies have shown that chemopreventive action of curcumin might be due to its ability to induce apoptosis and to arrest cell cycle. Curcumin induced apoptosis in both the lung cancer cell lines. The data also suggest a p53 independent induction of apoptosis in lung cancer cells.

http://www.erbeofficinali.org/dati/nacci/studi/curcuma.pdf


Studies on food/herbs and effects on cancer

Links to studies on food/herbs which can help in destroying cancer cells.

http://www.naccigiuseppe.splinder.com


The Threat of Genetically Modified Organisms

Cancer is a degenerative disease caused by a lack of vitamins and poisoning from chemical substances present in food. One can estimate the number of vitamins and pro-vitamin substances present in natural plants commonly used as food by humans, as more than 15,000 to 30,000. The introduction into modern agriculture of  Genetically Modified Organisms (GMOs) is an unjustified and dangerous alteration of what Evolution has produced in plants over hundreds of millions of years: plants on which the subsequent biochemical evolution of superior complex animal organisms has been based, culminating with the advent of mammals in the last 65 million years and then with the arrival of Man.

http://www.erbeofficinali.org/dati/nacci/studi/healg213.pdf


 


11 aug


Bioscoop


Chantix - May Be Hazardous To Your Health - 6 min

Some soldiers returning from Iraq and Afghanistan are still being given a controversial drug called Chantix to help them quit smoking,  even though the FDA has found the drug to have a host of dangerous side effects, including suicidal behavior.


Gary Null Show

Dr. Gary Null speaks with Prof. Charles Kimball, a professor of comparative religion at Wake Forest University and a specialist in Islamic Studies. Gary will converse with Prof. Kimball about themes related to his new book When Religion Becomes Evil.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=1814797181033246621


UFO Debate Larry King CNN

http://www.youtube.com/v/RwiOHRRbNl0
http://www.youtube.com/v/Dkd95fbMHQI
http://www.youtube.com/v/iHwDcbxwVXk


E-book - gratis download


Become your own doctor - plants against cancer

Auteur: Giuseppe Nacci , M.D.

450 pages - 1,550 official scientific publications - 1,600 various bibliographical references

Giuseppe Nacci was born in Triest on 26th February 1964. He graduated in medicine at the University of Triest in the academic year 1990-1991. He specialized in Nuclear Medicine in Milan in 1996, and while there participated in the first experiments on man of oncological Radio-Immuno-Therapy with Yttrium 90 and Monoclonal Antibodies at the Scientific Institute San Raffaele and the European Oncological Institute.
In October 1998 he took up the position of Director of the Regional Sanitary Service at the Inland
Revenue of Friuli Venezia-Giulia.

After having filed the patent of his industrial invention “Synthesis and Use of biotin-DTPAGadolinium 157, 159 for radio-therapy” (No. 01313103, class A61K051), he published “Therapy of tumors with Gadolinium 159 in Nuclear Magnetic Resonance”, 760 pages, Callerio Onlus Foundation, published by “Italo Svevo” publishing house of Triest, May 2000 (the second edition is due to be published on the INTERNET, only Italian version).

“…The plant is a complex organism. It is the result of the biological evolution over a period of hundreds millions of years. Every genetic modification caused by man, even the slightest one, will provoke an
irreparable damage which often will not be recognised because the Man knows with certainty only a few dozens of vitamins and other pro-vitamin substances. On the contrary, vitamins and other substances contained in the plants are tens of thousands. These are responsible for the right functioning of the complex human biochemistry and human genome (DNA) …”

http://www.ronfonteine.com/plants_against_cancer.pdf


Televisie


Nieuwslink

Afl.4 : Filippijnen. Hoe is het om als misdaadjournalist te werken voor een van de grootste dagbladen van de Filippijnen in ťťn van de gewelddadigste steden ter wereld? Misdaadjournalist Bas van Hout reist naar Manilla, de hoofdstad van de Filippijnen, om er te gaan werken op de redactie van de Philippine Daily Inquirer. Dit is ťťn van de grootste Engelstalige dagbladen van het land. Manilla is ťťn van de gewelddadigste steden ter wereld, en als je voor NieuwsLLiNK op reis gaat, dan is er ťťn journalistieke discipline waarin je je daar geen moment hoeft te vervelen: misdaadjournalistiek. Iets wat Van Hout aan den lijve zal ondervinden. -Van Hout. Van Hout is als journalist en mens wel wat gewend. Zo groeide hij op de straten van de Amsterdamse Wallen op en werd hij deels opgevoed door gokbaas en onderwereldfiguur Zwarte Joop. Hij maakte naam door gewaagde journalistieke undercover-acties bij de toenmalige Centrum Democraten en door zich twee weken als asielzoeker op te laten sluiten in het detentiecentrum van Schiphol. Bekendheid verwierf hij als schrijver van boeken als Steve Brown beroep: supercrimineel en De jacht op de erven Bruinsma. -Iedereen te koop. Manilla is ťťn van de meest criminele steden ter wereld. Roofmoorden, overvallen en bende-oorlogen zijn er aan de orde van de dag. Het land staat bovendien bekend om zijn wijd verspreide corruptie. Hoe kun je daar functioneren als verslaggever? Van Hout loopt een werkweek mee met een journalist van de Daily Inquirer. Want hoe vrij kun je er berichten over politie-invallen, corruptie en wantoestanden in de Filippijnse gevangenissen? En hoe gevaarlijk is dat? Van Hout komt er al snel achter dat alles en iedereen te koop is in Manilla. Ook een journalist. En dat is niet zonder gevaar. Wat hij meemaakt, zie je vanavond.

http://player.omroep.nl/?aflID=7627210


Mag ik dood

Voor mensen met chronisch psychische klachten en met een doodswens, is het vrijwel onmogelijk op een menswaardige manier te sterven. Het Humanistisch Verbond wil het taboe op hulp bij zelfdoding bij deze groep doorbreken. Hiertoe vond op 29 mei de eerste publieksvertoning plaats van de documentaire Mag ik dood, met aansluitend debat. Van de gemiddeld 1.500 Nederlanders die jaarlijks door zelfdoding om het leven komen, gaat het in zo'n 700 gevallen om mensen met psychische klachten. Hun doodswens is vrijwel onbespreekbaar. Vaak is er sprake van ernstig lijden zonder perspectief op verbetering. De ruimte die de euthanasiewet artsen en psychiaters biedt wordt zelden benut: minder dan vijfmaal per jaar wordt een verzoek om hulp bij zelfdoding ingewilligd. De anderen staan alleen en sterven meestal een eenzame en gewelddadige dood. De film behandelt het schrijnend gebrek aan hulp voor mensen die vanwege chronisch psychische klachten hun leven ondraaglijk en uitzichtloos vinden en de dood verkiezen. Centraal staat de vraag hoe om te gaan met hun doodswens. Aan het woord komen nabestaanden, de wetgever, een psychiater, een officier van justitie, een consulent van de NVVE, tevens humanistisch raadsvrouw en een counselor die samenwerkt met Stichting De Einder.

http://player.omroep.nl/?aflID=7194056


Ik mis je

Afl.1 : Juliette Bakkenes. De familie Bakkenes is een hecht gezin uit Katwijk aan Zee. Juliette is de jongste van zeven kinderen. Iedereen is gek op hun kleine zusje. Het is een meisje dat graag in de belangstelling staat, altijd vrolijk is en optimistisch tegen het leven aan kijkt. Als Juliette vier is, krijgt ze last van buikpijn. Haar ouders vertrouwen het niet en na verschillende onderzoeken wordt duidelijk dat Juliette kanker heeft. Een onzekere tijd breekt aan met veel operaties en chemokuren. Maar Juliette blijft optimistisch.

Vooral haar oudste broer Jan-Arie is in de ban van zijn jongste zusje. Hij ontfermt zich over Juliette en zorgt ervoor dat ze alles uit het leven haalt wat erin zit. Maar in januari 2007 wordt Juliette opgegeven door de medische wereld. Haar lichaam is te zwak om nog een behandeling aan te kunnen. De familie Bakkenes gaat samen met Marion Lutke terug naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar halen ze herinneringen op aan hun geliefde dochter Juliette die vier jaar van haar leven heeft moeten vechten tegen haar ziekte. Presentatie: Marion Lutke.

http://player.omroep.nl/?aflID=7194021


Nieuws en artikelen


Fructosegebruik verminderen kan gewichtsverlies versnellen volgens
Amerikaanse wetenschapper

Een van de redenen dat mensen kunnen afvallen met een low-carb dieet, is omdat ze hun inname van fructose verminderen, een soort suiker dat snel in lichaamsvet omgezet wordt, aldus een onderzoekster aan de UT Southwestern Medical Center. Dr. Elizabeth Parks, hoogleraar Klinische Voeding en voornaamste auteur van een studie in het lopende nummer van Journal of Nutrition, zegt dat de uitkomsten van haar team suggereren dat het juiste type koolhydraten dat een persoon eet waarschijnlijk net zo belangrijk zijn voor gewichtsverlies als de hoeveelheid calorieŽn die hij eet. Huidige gezondheidsrichtlijnen tonen aan dat het verminderen van bewerkte koolhydraten, waarvan vele fructosestroop bevatten, gewichtstoename kan voorkomen, en de nieuwe gegevens betreffende fructose ondersteunen deze aanbeveling duidelijk.

"Ons onderzoek laat voor de eerste keer zien hoe verrassend snel mensen fructose omzetten in lichaamsvet," zegt dr. Parks. Fructose, Glucose en Sucrose, wat een mengsel is van glucose en fructose, zijn allemaal vormen van suiker, maar worden allemaal verschillend omgezet. "Alledrie kunnen ze worden omgezet naar triglyceriden, een soort lichaamsvet. Echter, als eenmaal de vetomzetting van fructose begint, is het heel moeilijk het nog te stoppen," zegt ze. Bij mensen worden deze triglyceriden voornamelijk gevormd in de lever, die als een soort verkeersagent het gebruik van suiker uit de voeding regelt. Het is de taak van de lever om, wanneer er glucose gevonden wordt, te bepalen of het lichaam deze glucose moet opslaan als glycogeen, het moet verbranden voor energie, of het moet omzetten in triglyceriden. Als er heel veel glucose te verwerken is, wordt het 'in de wacht' gezet, om later bewerkt te worden.

Fructose daarentegen, komt dit stofwisselingssysteem met de stroom mee binnen, gaat voorbij aan de verkeersagent en overspoelt de stofwisseling. "Het is de slecht-gecontroleerde beweging van de fructose binnen de stofwisseling die ervoor zorgt dat het bijdraagt aan een grotere triglyceridensynthese," aldus dr. Parks. "Kort gezegd toont deze studie dat fructose zeer snel wordt omgezet naar vet in het lichaam." Hoewel fructose, een monosaccharide of enkelvoudige suiker, van nature in grote hoeveelheden in fruit voorkomt, wordt het ook toegevoegd aan bewerkte produkten. Fructose is waarschijnlijk het meest bekend als de zoetstof 'fructosestroop', wat gewoonlijk uit 55 procent fructose bestaat en 45 procent glucose, gelijk aan het mengsel dat in fruit gevonden wordt. Het is de favoriete zoetstof van veel voedselfabrikanten omdat het gewoonlijk goedkoper, zoeter en makkelijker aan drankjes toe te voegen is dan gewone tafelsuiker. Voor het onderzoek, namen zes gezonde personen deel aan drie verschillende tests, waarbij ze een fruitdrankje moesten drinken. In ťen test bestond het ontbijtdrankje uit 100% glucose, gelijk aan de vloeistof die dokters aan hun patiŽnten geven om te testen op diabetes - de orale glucose-tolerantietest. In de tweede test dronkern ze half glucose, half fructose, en in de derde dronken ze 25 procent glucose en 75 procent fructose. De tests waren willekeurig en blind, en de proefpersonen aten vier uur later een gewone lunch.

De onderzoekers ontdekten dat de lipogenese, het proces waardoor suikers in lichaamsvet worden omgezet, enorm toenam als zo weinig als de helft van de glucose werd vervangen door fructose. Fructose die bij het ontbijt gegeten werd veranderde ook de manier waarop het lichaam omging met het voedsel dat gedurende de lunch gegeten werd. Na de consumptie van fructose sloeg de lever meer vetten op van de lunch, die anders voor andere doeleinden gebruikt zouden kunnen worden. "De boodschap van dit onderzoek is belangrijk omdat de lichaamsvetsynthese werd gemeten onmiddellijk na het drinken van de zoete drankjes," zegt dr. Parks. "De koolhydraten kwamen het lichaam in als suikers, de lever plukte de moleculen uit elkaar als constructiespeelgoed en bouwde ze weer aan elkaar in de vorm van vetten. Dit gebeurde allemaal binnen vier uur na het drinken van het fructose drankje. Als gevolg daarvan werd het vet uit de daaropvolgende lunch eerder opgeslagen dan verbrand. "En dit is het minimum-effect van fructose, omdat deze personen de drankjes namen zonder eten, en omdat deze personen gezond en slank waren, en de fructose behoorlijk snel konden verwerken. Vetsynthese uit suikers kan erger zijn bij mensen die overgewicht hebben of obese zijn omdat het proces bij hen al verstoord is."

Dr. Parks zegt dat mensen die proberen gewicht te verliezen fruit niet uit hun dieet moeten schrappen, maar dat het verminderen van bewerkt voedsel dat suiker bevat kan helpen. "Er zijn veel mensen die fructose demoniseren als de oorzak van de obesitas-epidemie, zegt ze."Ik denk dat het een bijdrage eraan is, maar het is niet het enige probleem. Amerikanen eten veel te veel calorieŽn voor hun hoeveelheid activiteit. We eten te veel vet, we eten teveel eiwit, en we eten teveel van alle suikers." Sommige gegevens werden verzameld aan de Universiteit van Minnesota, waar dr Parks werkte voordat ze in 2006 naar de UT Southwestern faculteit ging. Het werk werd gesteund door de National Institutes of Health, het Cargill Higher Education Fund, en de Sugar association.

Bezoek http://www.utsouthwestern.org/nutrition om meer te weten te komen over Klinische diensten in Voeding aan de UT Southwestern Universiteit

Vertaling : Ulrike Staring


Het falen van de chemotherapie

Dr. Giuseppe Nacci

Elke vorm van chemotherapie veroorzaakt onherstelbare schade aan de fysieke gesteldheid van wie zich blootstelt aan de werking van deze vergiften die ‘cytotoxische geneesmiddelen’ worden genoemd. De eed van Hippocrates omvat het verbod om de patiŽnt ‘gif’ toe te dienen, ook indien de zieke hier zelf om vraagt (zie eed van Hippocrates). Deze vergiften (‘cytotoxische geneesmiddelen’) komen in de bloedbaan door middel van een injectie en/of een intraveneus druppelinfuus, of door middel van indirecte opname via de maag of het darmslijmvlies. Dit type behandeling wijkt af van chirurgie of bestraling, die hun werking richten op specifieke punten of gebieden van het menselijke lichaam (‘gerichte’ behandelingen).

In ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van chemotherapie wanneer de kans bestaat dat de tumorcellen aanwezig zijn in andere delen van het organisme en niet alleen op de plaats van de primaire tumor.
Maar slechts zelden garandeert chemotherapie een overlevingsperiode van ten minste vijf jaar, die onjuist wordt aangeduid als ‘behandelingsperiode’. Chemotherapie remt de abnormale celgroei tijdelijk af, of kan de pijn enige tijd verlichten of de overlevingstijd iets verlengen. Slechts zelden kan er worden gesproken van ‘remissie’: bibliografische gegevens spreken van slagingspercentages van minder dan 1% in het geval van alvleesklierkanker, van 3% in het geval van leverkanker en van 7% in het geval van darmkanker…..In de hele wereld zijn er ongeveer 60-70 cytotoxische geneesmiddelen in de
handel.

Voor ItaliŽ zijn de handelsnamen opgenomen in tabel 2a (gedeeltelijke lijst). Enkele van deze vergiften veroorzaken minder problemen dan andere, zoals slapeloosheid, verzwakking, diarree, haaruitval, stomatitis, leukopenie, trombocytopenie, bloedarmoede, misselijkheid, overgeven enz. Dit zijn de directe bijwerkingen die bekend zijn, omdat ze zichtbaar zijn. Waar zelden over wordt gesproken, zijn de ernstigere en langdurigere bijwerkingen met gevolgen die het leven van de patiŽnt en het verloop van zijn of haar ziekte sterk verslechteren, waardoor zelfs behandelingen op basis van de immunostimulering van de Natural Killer-lymfocyten en van de apoptotische en ontgiftende activiteit van medische plantenextracten zinloos worden.

Deze grote en onherstelbare schade, waarover zelden wordt gesproken, bestaat uit:

1) ernstige, aanhoudende en duurzame reductie van het aantal van bepaalde typen en subtypen witte bloedlichaampjes die onmisbaar zijn voor de specifieke immuunreactie tegen de tumor.
2) celmutaties van het somatische type waarbij andere secundaire tumoren en/of metastasen verdwijnen
3) celmutaties van het germinale type (testikels of eierstokken) met verschijnselen van onvruchtbaarheid, miskramen of misvormde kinderen bij een ouder die chemotherapie en kanker heeft overleefd.
4) versnelde groei van de tumor, in plaats van reductie daarvan, met verschijnselen van kruisresistentie van de tumor tegen andere vergiften (membraan glycoproteÔnepomp).

Chemotherapie wordt dus absoluut afgeraden bij elke vorm van combinatiemet immunotherapie.

Lees verder op:
http://www.curenaturalicancro.nl/pdf/falen-chemotherapie.pdf


Gardasiltragedies - waar zijn de rapporten?

Uit een internetartikel van journaliste Cynthia Janak van 3 juli 2008

In juni 2006 kondigde de Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit, de Food and Drug Administration (FDA), de komst van het vaccin Gardasil aan. "Vandaag is een belangrijke dag for de volksgezondheid en voor onze voortdurende strijd tegen ernstige levenbedreigende ziektes als baarmoederhalskanker, zei Ala Azar, Staatssecretaris van het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid, de US Department of Health and Human Services (HHS). "De HHS legt zich toe op het bevorderen van cruciale gezondheidsmaatregelen zoals de ontwikkeling van nieuwe en veelbelovende vaccins om de gezondheid van alle Amerikanen te beschermen en bevorderen."

"Dit is het eerste vaccin dat een specifieke licentie krijgt om baarmoederhalskanker te voorkomen. Het snelle goedkeuringsproces onderstreept de toewijding van de FDA om veilige en effectieve vaccins zo snel als het kan mogelijk te maken. Vaccins hebben niet alleen de tol van ziektes als polio en mazelen verminderd bij zuigelingen en kinderen, maar ze spelen een alsmaar groeiende rol in het beschermen en verbeteren van de levens van jonge volwassenen en volwassenen," zei dokter Jesse Goodman, directeur van het Centrum voor Biologische Evaluatie en Onderzoek van de FDA.

Vier onderzoeken, een in de Verenigde Staten en drie multinationale studies, werden gehouden bij 21.000 vrouwen om te zien hoe goed Gardasil werkte bij vrouwen tussen de leeftijd van 16 en 26 door ze ofwel het vaccin ofwel een placebo toe te dienen. De resultaten toonden aan dat Gardasil bij vrouwen die niet waren geÔnfecteerd bijna 100 procent effectief was in het voorkomen van baarmoederhalsletsel, vaginaal en schaamspleetletsel en genitale wratten veroorzaakt door infectie met die types van het HPV-virus waartegen het vaccin zich richtte. Hoewel de onderzoeksperiode niet lang genoeg was voor de ontwikkeling van baarmoederhalskanker, werd het voorkomen van dergelijk baarmoederhalsletsel geacht baarmoederhalskankerpreventie zeer waarschijnlijk te maken.
Sinds de goedkeuring van Gardasil zijn duizenden jonge vrouwen en meisjes gedupeerd door dit vaccin.

Dit zijn de laatste statistieken:

8.838 vermelde incidenten, waarvan: 103 levensbedreigend, 255 ziekenhuisopnames, 3.544 naar de Eerste Hulp, 1.236 nog niet genezen, 159 invalide en 16 doden.

Ook waren er 12 bloedklonteringsincidenten en 3 waarbij embolisme (bloedvatverstopping) optrad.

Als je ervan uitgaat dat slechts 10% van de gevallen daadwerkelijk vermeld wordt, levert dit de volgende statistieken op:
88.380 incidenten, waarvan 1.030 levensbedreigend, 2.550 ziekenhuisopnames, 35.440 naar de Eerste Hulp, 12.360 nog niet genezen, 1.590 invalide en 160 doden.

http://www.renewamerica.us/columns/janak/080703

Vertaling Mike Donkers


Achttien doden in verband gebracht met Gardasil

Uit een internetartikel van 17 juli 2008 verschenen op de website News With Views, geschreven door Sarah Foster.

Een recente publikatie door een conservatieve waakhondgroep heeft de media-aandacht voor een controversieel antivirusvaccin opnieuw aangewakkerd.  In een 25-pagina's tellend rapport dat op 30 juni verscheen, brengt Judicial Watch - een non-profitorganisatie uit Washington die "transparantie en aansprakelijkheid van de overheid" voorstaat - op overheidsdocumenten gestoeld bewijs naar voren dat gedurende de twee jaar nadat de FDA het heeft goedgekeurd het door Merck gefabriceerde en veelvuldig aangeprezen als een veilig baarmoederhalskankervaccin Gardasil in verband wordt gebracht met bijna 9.000 "ongelukkige gebeurtenissen", waaronder de dood van 18 - misschien wel 20 - meisjes en jonge vrouwen. Daarnaast waren er 140 "ernstige" vermelde gebeurtenissen (waarvan 27 werden gecategoriseerd als "levensbedreigend"), met 10 spontane abortussen en zes gevallen van Guillain-Barre Syndroom - allen sinds januari 2008.

Guillain-Barre Syndroom (GBS) is een zeldzame, potentieel verwoestende autoimmuunaandoening die het niet-centrale zenuwstelsel aanvalt en kan leiden tot verlamming en, in enkele gevallen, de dood. Er is geen behandeling of oorzaak bekend, maar het Amerikaanse Nationale Gezondheidsinstituut beweert dat het soms veroorzaakt wordt door operaties of vaccinaties. Judiicial Watch heeft in totaal 38 gevallen van GBS blootgelegd die zijn gemeld aan de FDA sinds Juni 2006 (zes sinds januari 2008) onder meisjes die tenminste een dosis hadden ontvangen van het uit drie doses bestaande vaccin.
Uit de gegevens blijkt dat sinds september 2007 het totale aantal doden dat in verband wordt gebracht met Gardasil in de Verenigde Staten tenminste 18 bedraagt - waarvan vier door bloedklontering en negen door onbekende of onbestemde oorzaak.

Onder de overlijdensgevallen bevonden zich:
" Een 20-jarige vrouw met geen medische geschiedenis, die op 1 april 2008 werd ingeŽnt met Gardasil en vier dagen later overleed nadat ze medische hulp had gezocht.
" Een 12-jarig meisje met eveneens geen geschiedenis van medische problemen, dat overleed in haar slaap drie weken na haar inenting met Gardasil.
" Een 11-jarig meisje dat in mei 2007 overleed in de operatiekamer, drie dagen na haar eerste inenting met Gardasil.
Omdat negatieve reacties op medicatie vaak niet vermeld worden is Judicial Watch van mening dat het werkelijke aantal slachtoffers veel hoger is.

http://www.newswithviews.com/NWV-News/news57.htm

Vertaling : Mike Donkers


Bedrijven slaan alarm over bijwerking van medicijnen

Twee farmaceutische bedrijven hebben waarschuwingsbrieven rondgestuurd aan alle neurologen en ziekenhuisapothekers over ernstige risico's bij twee medicijnen. Uit onderzoeken is gebleken dat de middelen kunnen leiden tot serieuze hartproblemen, bijvoorbeeld lekkende hartkleppen of andere hartklepafwijkingen.

http://www.ad.nl/binnenland/2513467/Bedrijven_slaan_alarm_over_bijwerking_van_medicijnen.html

Dennis


De dokter is een watje

’Overtuig de arts ervan dat ie ouderwetse medicatie voorschrijft’, ’dat jouw product het beste is’. Het consumentenprogramma Radar was undercover bij een cursus voor artsenbezoekers, die namens de farmaceutische industrie artsen hun medicijnen willen laten voorschrijven.

http://www.farmaactueel.nl/Downloads/TRWboum.pdf


Internationaal nieuws & informatie


1 in 10 children using cough, cold medications
Alcohol consumption declining, according to results of new study
Ambient Ozone Concentrations Cause Increased Hospitalizations for Asthma in Children
Are Tupperware Plastics Safe?
Author Claire Hope Cummings dishes the dirt on genetically modified food
Ben-Gurion University of the Negev initiates project to eliminate intestinal worms in Ethiopia
Broccoli may undo diabetes damage
Can you trust chemotherapy?
Canadian study of colds and kids - Positive safety results for ginseng extract
Cancer is not a disease
Children Are Likely to Suffer Most from Our Fossil Fuel Addiction
Clue to cause of womb condition
Coke, Pepsi in race to market herbal 'sugar'
Common infertility treatments are unlikely to improve fertility
Data mining detects signs of Lou Gehrig's disease in gene carriers long before symptoms appear
Dietary Sugars Stimulate Fatty Acid Synthesis in Adults
Does your liver need an overhaul ?
Exposure to Agent Orange linked to prostate cancer in Vietnam veterans
First step towards switching off breast cancer and leukaemia
Floss your teeth -- on the double!
Formerly Demonized Fat Is Actually Good For You
Fructose May Make You Fatter
Fruits and vegetables - better than supplements
Happiness lengthens life
Has Cancer Spread? Research Identifies Best Way to Find Answers
Heal yourself with sunlight
Hormone eases psychotic symptoms
Is HPV Vaccine to Blame for a Teen's Paralysis?
Is Your Organic Food Really Organic?
Lawsuit over potato chip ingredient settled
Likely cause of postpartum blues and depression identified
Maggots could help in MRSA battle
Make peace with your heart
Medication increasingly replaces psychotherapy, study finds
Metabolic insight to illuminate causes of iron imbalance
Milk of Magnesia
Milk of Magnesia works FABULOUS for a deodorant
New step forward in search for solution to infection puzzle
Novel method to create personalized immunotherapy treatments
Pathogen that causes disease in cattle also associated with Crohn's disease
Pentachlorophenol and Cancer Risk
Prostate cancer screening not recommended for men over 75
Remedial instruction rewires dyslexic brains, provides lasting results, study shows
Researchers discover how tumor suppressor inhibits cell growth
Researchers find cancer-inhibiting compound under the sea
Researchers report periodontal disease independently predicts new onset diabetes
Sesame seed extract and konjac gum may help ward off Salmonella and E. coli
Spices may protect against consequences of high blood sugar
Spices, herbs make move to medicine cabinet
Study Reveals Use of Cleaning Products During Pregnancy Increases Risk of Asthma in Young Children
Testosterone key to disease transmission
The School Bully – Does It Run In the Family?
Too Young for a Cell Phone
Trans fats new focus of coronary concerns
Trigger for brain plasticity identified
Two Eggs A Day May Keep Weight Away
Urinary tract, yeast infections are a vicious cycle
UT Health Science Center researchers study diet and autism
Vaccination programs under scrutiny
VCU Massey Cancer researchers find gene therapy that kills pancreatic cancer cells
Vitamin C 'slows cancer growth'
Vitamin C Injections Slow Tumor Growth In Mice
Vitamine C remt groei kankertumoren
When 1 in 150 is really 1 in 67
Why One Doctor Says 'No' to Many Screening Tests

Zie details op www.fonteine2.com

 

 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats