weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 


30+31 aug


Bioscoop


The Origin of Life - Abiogenesis


Disappearing Species

Visible Dangers associated with Disappearing Species- This entry focuses on both the environment and agricultural issues that affect various animal populations, and how their demise may prove untimely for
the rest of us. By examining honey bees and bats as timely examples, I argue that now, more than
ever, we need to protect the environment to work toward reversing the alarming rate of disappearance
in animal groups in order to stabilize the biosphere and continue enjoying normal life.

http://www.youtube.com/v/lIkW1YNTEUA


Sicko [EN] - 124 min

Documentary comparing the highly profitable American health care industry to other nations, and
HMO horror stories directed and writen by Michael Moore

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-3390340722766543542


Televisie


Netwerk

Gardasil - De campagne voor het baarmoederhalskankervaccin
Als het aan minister Klink van Volksgezondheid ligt, worden meisjes straks vanaf twaalf jaar ingeŽnt tegen baarmoederhalskanker. Over de werkzaamheid van het vaccin bestaan echter nog veel vragen. Voor de farmaceuten zijn de belangen groot. De bedragen die er te verdienen zijn, zijn enorm. Geraffineerd wordt er daarom campagne gevoerd voor het vaccin. Netwerk bekeek hoe de farmaceuten Nederland klaarstoomden voor een omstreden vaccin.

Paardenleed
Steeds meer mensen kopen makkelijk een paard zonder zich bewust te zijn van het onderhoud. Daardoor neemt het aantal verwaarloosde paarden toe, aldus de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Mensen laten bijvoorbeeld de paarden buiten in de modder staan, zonder dat ze een droge ligplek hebben, geven de dieren te weinig eten en verzorgen hun hoeven niet. Netwerk ging met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming mee. Presentatie: Frank du Mosch.

http://player.omroep.nl/?aflID=7757301


Big Food leugentjes - nepkaas

De Kinderen van de Keuringsdienst: Kaas. De zomer zit er al weer bijna op. Maar voordat de scholen zijn begonnen, sturen we de Kinderen van de Keuringsdienst nog ťťn keer op pad. De Kinderen van de Keuringsdienst eten graag kaas. Kaas op de pizza, kaas op de lasagne en kaas op de cheeseburger. Maar wat voor kaas is dat eigenlijk die op al die producten gaat? Zo lijkt de kaas op de diepvriespizza vaak helemaal niet op de kaas in de koelkast thuis. De kinderen duiken in de wereld van de industriekazen en doen een enorme ontdekking.

Supermarkten, McDonalds en pizzeria's verkopen op grote schaal producten met nepkaas zonder dat de consument dit weet. Vooral in samengestelde producten zoals lasagne, moussaka, pizza en cheeseburgers zit veel kaas waar geen koe aan te pas is gekomen. Uit onderzoek van het RVU-televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde blijkt dat kaasfabrikanten in plaats van melk vaak goedkope plantaardige olie gebruiken om kaas te maken. Deze nepkaas is daarna makkelijk op de verpakking te verdoezelen. Veel samengestelde producten bevatten al plantaardige olie. Daarnaast stoppen producenten vaak een klein percentage echte kaas bij hun producten, zodat ze echte kaas kunnen declareren. De consument kan daarna niet uit de ingrediŽntenlijst opmaken dat er ook nepkaas in het product zit. Nepkaas kan door toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen tot elke soort kaas worden gemaakt. Zo wordt er in Zuid-Europa veel nep-Gouda gegeten zonder dat iemand dit door heeft en eten wij vaak nep-mozzarella. Volgens insiders uit de kaasindustrie zit nepkaas, ook wel analoogkaas genoemd, in twintig tot veertig procent van de samengestelde producten. Uit een steekproef van Keuringsdienst van Waarde zat zelfs in meer dan 50% van de producten nepkaas. Meest opvallend resultaat uit het onderzoek gedaan door het RIKILT in Wageningen is de vondst van 30% nepkaas in de cheeseburger van McDonalds, 40% nepkaas in een huismerk lasagne van Albert Heijn en 70% nepkaas op een pizza gekocht bij de COOP, onderdeel van Superunie. Verder blijkt uit het onderzoek van het TV-programma dat vooral voor pizza's van pizzeria's nepkaas wordt gebruikt. Restanten van echte kaas worden daarvoor met nepkaas versneden. Sommige pizza's bestaan zelfs voor 100% uit nepkaas.

http://player.omroep.nl/?aflID=7757124

 

Het rare is dat dit probleem al in 2006 is onderzocht en blijkbaar nog steeds wordt getolereerd:

In de periode oktober 2005 t/m januari 2006 heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)
24 bedrijven gecontroleerd op de etikettering van kaasproducten die mogelijk werden
vermengd met imitatiekaas ('analoog').

http://www.vwa.nl/portal/page?_pageid=119,1639827
http://www.vwa.nl/cdlpub/servlet/CDLServlet?p_file_id=16588


Nieuws en artikelen


Wetenschappelijke doorbraak in onderzoek kinderkanker


Frank Speleman en Geneviťve Laureys

Onderzoekers van de vakgroep Pediatrie en Genetica hebben meegewerkt aan de identificatie van een gen dat neuroblastoom, een vorm van kinderkanker, veroorzaakt. Dankzij deze ontdekking kunnen aangepaste medicijnen ontwikkeld worden om neuroblastomen te bestrijden. Ditzelfde gen is ook betrokken bij andere vormen van kanker, waaronder lymfeklier- en longkanker, waardoor de ontwikkeling van efficiŽntere medicijnen gericht op dit verstoorde genproduct nog meer aandacht zal krijgen. Een neuroblastoom is een zeer agressieve tumor van zenuwknopen bij kinderen. In tegenstelling tot leukemie bij kinderen, dat in meer dan 75% van de gevallen genezen kan worden, is de prognose voor patiŽęnten met neuroblastoom de laatste decennia weinig verbeterd: bijna de helft van de kinderen met een agressief type van neuroblastoom sterft.

Genetisch onderzoek als basis

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat inzicht in de genetische fouten die optreden in kankercellen en die verantwoordelijk zijn voor hun abnormale groei, een basis kan bieden voor de
ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen kankercellen. Medicijnen die op deze manier ontwikkeld zijn, werken efficiŽnt en blijken minder toxisch. Door onderzoek is tevens gebleken dat bij de studie van zeldzame erfelijke vormen van kanker (bv. darm- en borstkanker) belangrijke genen ontdekt kunnen worden die ook betrokken zijn in het ontstaan van niet-familiale tumoren.  Wetenschappers van de vakgroep Pediatrie en Genetica van de UGent participeerden in een internationale samenwerking waarbij de genetische studie van de zeldzame neuroblastoma-families leidde tot de identificatie van het ALK-gen. Naast het feit dit het belangrijkste gen is dat leidt tot familiale voorbestemdheid voor de ontwikkeling van neuroblastoom, bleek ALK ook bij te dragen tot de ontwikkeling van 8% van de niet-familiale neuroblastomen.

Wetenschappelijke doorbraak

De ontdekking van de betrokkenheid van het ALK-gen in neuroblastoom is een wetenschappelijke doorbraak in het kinderkankeronderzoek. Naast de mogelijkheid om de aanwezigheid van gendefecten op
te sporen in families met neuroblastoom biedt deze ontdekking namelijk uitzicht op de ontwikkeling van medicijnen die het kankerverwekkende effect van het gendefect kunnen uitschakelen.

Info
Prof. Franki Speleman
Prof. Genevieve Laureys
Vakgroep Pediatrie en Genetica
Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
09 332 24 51
Franki.Speleman@UGent.be
Genevieve.Laureys@UGent.be


Locatie hersenweefselverlies bepaalt ziekteverloop bij MS

Het uitvallen van specifieke lichaamsfuncties bij mensen met MS is gerelateerd aan de locatie van verlies van hersenweefsel. Zo hangt de achteruitgang in loopfunctie samen met hersenweefselverlies in de centrale delen van de hersenen. Achteruitgang in het uitvoeren van een gecoŲrdineerde handfunctie houdt verband met weefselverlies in gebieden aan de buitenkant van de hersenen. Dit blijkt uit het promotieonderzoek met behulp van Magnetic Resonance Imaging (MRI) van arts arts-onderzoeker Bas Jasperse. Jasperse hoopt op dinsdag 2 september te promoveren aan VU medisch centrum. Eerder toonde Jasperse al aan dat de mate van hersenweefselverlies en de hoeveelheid ontstekingshaarden vroeg in de ziekte bepalend zijn voor de snelheid waarmee hersenweefsel afneemt in de periode daarna. Daarmee wordt het mogelijk de ontwikkeling van lichamelijke beperkingen op langere termijn te voorspellen. Dit onderzoek werd gepubliceerd in het vooraanstaande Amerikaanse tijdschrift Archives of Neurology (februari 2007). In zijn proefschrift wordt deze bevinding uitgebreid naar specifieke lichaamsfuncties. De snelheid van het hersenweefselverlies bij mensen met MS blijft deels onverklaard, wat betekent dat er, naast op MRI zichtbare afwijkingen, een minder duidelijk waarneembaar proces verantwoordelijk is voor het ontstaan van hersenweefselschade. MS is een ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) waarbij de 'isolatielaag' (de myelineschede) rond de zenuwbanen wordt aangetast. Hierdoor is de prikkeloverdracht van zenuwen verstoord, wat aanleiding geeft tot het ontstaan van uiteenlopende lichamelijke beperkingen. Jasperse heeft zijn onderzoek uitgevoerd bij de afdelingen neurologie en radiologie, die samenwerken binnen het VUmc MS Centrum Amsterdam. De bevindingen zijn van belang voor het objectief volgen van het ziekteproces en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen MS. In de toekomst hopen de onderzoekers de mate van hersenweefselverlies te gebruiken voor het geven van een duidelijkere prognose aan de individuele patiŽnt.


Wacht met vaccin baarmoederhalskanker

De landelijke invoering van een vaccin voor baarmoederhalskanker voor alle meisjes vanaf 12 jaar
moet worden uitgesteld.

http://www.nu.nl/news/1718170/151/%27

En wilt u weten wat Minister Klink u vergeet te vertellen?
http://www.fonteine.com/gardasil.html

ps: Zwitserland zei dit al in 2006 !

xxx


Mislukt ICT-project kost UWV miljoenen

Uitkeringsinstantie UWV heeft een groot automatiseringsproject dat 87 miljoen euro heeft gekost, zien mislukken. Diepgaand onderzoek moet uitwijzen hoe het komt dat het project is mislukt en of onderdelen van het systeem dat werd gebouwd nog bruikbaar zijn.

http://www.nu.nl/news/1717836/32/Mislukt_ICT-project_kost_UWV_miljoenen.html

xxx


Bacterie verhelpt huisstofmijtallergie Eczeem en Astma

huisstofmijt.jpg (50760 bytes)

Steeds meer mensen hebben allergische klachten veroorzaakt door de huisstofmijt. Dit komt door het speeksel en de uitwerpselen van de huisstofmijt die in uw matras, huisstof en woningtextiel leeft. Wanneer u in bed ligt ( gemiddeld 7 uur) verliest uw huid schilfers, die als voeding dienen voor de huisstofmijt. Bij elke draaibeweging verspreid u de uitwerpselen (stofdeeltjes) van de huisstofmijt om zo in de lucht te kunnen dwarrelen om vervolgens in uw neus, mond en ogen terecht te komen. De PIP Allergy Free beschermt u tegen deze huisstofmijt. In de Allergy Free spuitbus bevinden zich goede bacteriŽn die ervoor zorgen dat de huisstofmijt onder controle kan worden gehouden. Voor gebruik dient u gedurende 3 seconde boven het behandelende oppervlakte te nevelen. Deze PIP Allergy Free spuitbus is zuinig in het gebruik en u kunt maanden lang met een lekker fris en schoon gevoel gaan slapen. Tip: handig voor op reis.

http://www.chrisal.nl/


Internationaal nieuws & informatie


Pay attention! Small packages may lead to overeating

Tempting treats are being offered in small package sizes these days, presumably to help consumers reduce portion sizes. Yet new research in the Journal of Consumer Research found that people actually consume more high-calorie snacks when they are in small packages than large ones. And smaller packages make people more likely to give in to temptation in the first place. Authors Rita Coelho do Vale (Technical University of Lisbon), Rik Pieters, and Marcel Zeelenberg (both Tilburg University, the Netherlands) found that large packages triggered concern of overeating and conscious efforts to avoid doing so, while small packages were perceived as innocent pleasures, leaving the consumers unaware that they were overindulging. "The increasing availability of single-serve and multi-packs may not serve consumers in the long-run, but—because they are considered to be innocent pleasures—may turn out to be sneaky small sins," write the authors.  One fascinating aspect of the research is the difference between belief and reality. In an initial study, researchers found that consumers believe that small packages help them regulate "hedonistic consumption," where self-restraint is at stake. When participants were asked to choose phone plans, those who thought the plan was for social rather than work purposes tended to choose smaller plans.


High cholesterol levels drop naturally in children on high-fat anti-seizure diet, Hopkins study show

Elevated cholesterol levels return to normal or near normal levels over time in four out of 10 children with uncontrollable epilepsy treated with the high-fat ketogenic diet, according to results of a Johns Hopkins Children's Center study reported in the Journal of Child Neurology. The study appears online ahead of print at http//jcn.sagepub.com/cgi/reprint/23/7/758

In the four-year study, the Hopkins Children's team followed 121 epileptic children with intractable seizures on the high-fat, low-carbohydrate ketogenic diet designed to control such seizures. While most children developed high cholesterol after starting the diet, cholesterol gradually improved in nearly half of them, returning to normal or near-normal levels, with or without modifications to their diet to reduce fat intake.
In fact, researchers point out, diet modifications-including reducing total fat content or certain types of fats called saturated fats and adding nutritional supplements-reduced high cholesterol just as much as doing nothing. High cholesterol is defined as total cholesterol greater than 200 mg per deciliter of blood, bad or LDL (low-density lipoprotein) cholesterol greater than 130, triglycerides greater than 130, and good or HDL (high-density lipoprotein) lower than 35.

Researchers prescribed dietary modifications to increase "good," polyunsaturated fats in the diets of 15 children with elevated cholesterol. Dietary modifications decreased cholesterol by 20 percent in 9 out of the 15 (60 percent) children whose diets were modified. Surprisingly, cholesterol also dropped by at least 20 percent in 41 percent of the 37 children whose diets remained unchanged. The findings, while encouraging overall, also mean that relying on diet changes alone may not do much for those children in whom cholesterol remains persistently elevated, and that new approaches for these patients are needed, researchers say.
The findings should come as comforting news to pediatric neurologists, general pediatricians and parents of children treated with the ketogenic diet, and reassure them that, in most patients, increases in cholesterol may be short-lived, researchers say. Previous long-term studies by the Hopkins group of children who were on the diet between six and 12 years echoed these findings. The ketogenic diet, believed to work by triggering biochemical changes that eliminate seizure-provoking short-circuits in the brain's signaling system, is used in many children with hard-to-control epilepsy and in those whose seizures do not respond to traditional anticonvulsant medications.


Trouble Quitting? - A New Pitt-Carnegie Mellon Smoking Study May Reveal Why

A new study from researchers at the University of Pittsburgh and Carnegie Mellon University sheds light on why smokers' intentions to quit “cold turkey” often fizzle out within days or even hours. If a smoker isn't yearning for a cigarette when he makes the decision to kick the habit-and most aren't-he isn't able to foresee how he will feel when he's in need of a nicotine buzz. Published in the September issue of Psychological Science, a journal of the Association for Psychological Science, the study, “Exploring the Cold-to-Hot Empathy Gap in Smokers,” bolsters the theory that smokers not in a state of craving a cigarette will underestimate and underpredict the intensity of their future urge to smoke. “We have observed previously that the idea of smoking a cigarette becomes increasingly attractive to smokers while they are craving,” said the study's lead investigator and University of Pittsburgh professor of psychology Michael Sayette. “This study suggests that when smokers are not craving, they fail to appreciate just how powerful their cravings will be. This lack of insight while not craving may lead them to make decisions-such as choosing to attend a party where there will be lots of smoking-that they may come to regret.”  The study looked at the cold-to-hot empathy gap-that is, the tendency for people in a “cold” state (not influenced by such visceral factors as hunger, fatigue) to mispredict their own behavior when in a “hot” state (hungry, fatigued), in part because they can't remember the intensity of their past cravings.

http://www.news.pitt.edu/m/FMPro?-db=ma&-lay=a&-format=d.html&id=3410&-Find


Why do eyelids sag with age? UCLA study answers mystery

Many theories have sought to explain what causes the baggy lower eyelids that come with aging, but UCLA researchers have now found that fat expansion in the eye socket is the primary culprit.  As a result, researchers say, fat excision should be a component of treatment for patients seeking to address this common complaint. The study, published in the September issue of the peer-reviewed Journal of Plastic and Reconstructive Surgery, is the first to examine the anatomy of multiple subjects to determine what happens to the lower eyelid with age. It is also the first to measure what happens to the face with age using high-resolution magnetic resonance imaging (MRI). "A common treatment performed in the past and present is surgical excision of fat to treat a 'herniation of fat' — meaning that the amount of fat in the eye socket does not change but the cover that holds the fat in place, the orbital septum, is weakened or broken and fat slips out," said lead author Dr. Sean Darcy, a research associate in the division of plastic and reconstructive surgery at the David Geffen School of Medicine at UCLA and a plastic surgery resident at the University of California, Irvine. "This orbital septum weakening or herniation-of-fat theory is what most plastic surgeons have been taught.

http://www.newsroom.ucla.edu/portal/ucla/baggy-lower-eyelids-a-new-ucla-55830.aspx


EU and consumer collective redress benchmark consultation

The Commission launched at the beginning of this year a web-based public consultation on 10 benchmarks that should be respected by effective and efficient collective redress systems in order to ensure satisfactory redress for consumers. The benchmarks covered mainly topics related to the financing of collective redress actions, a possible deterrent effect of such actions, the determination of the compensation to be paid to the consumer and the safeguarding of the defendant's rights. The Commission received 70 contributions from consumer organisations, industry, legal practitioners and academics. Consumer organisations support the benchmarks as being helpful in identifying well-functioning systems in the Member States and to develop an EU scheme for collective redress. They stress that securing a reliable financing mechanism is crucial for the success of a collective redress mechanism. Industry representatives agree to the Commission's efforts to further investigate the efficiency of existing different consumer redress mechanisms across the EU before contemplating the introduction of any measures at EU level in this area. However, as this process is not yet finished, they consider the benchmarks discussion to be premature. They criticise the benchmarks for not taking sufficiently into account the industry's needs. In their view, it is essential to prevent unmeritorious claims by e.g. maintaining the loser-pays-principle. They also believe that instead of concentrating on court procedures, the Commission should promote Alternative Dispute Resolution systems. Legal practitioners and academics in general support the Commission initiative. They show a preference for opt-in procedures being the only way to appropriately respect the freedom of every consumer to decide whether to pursue an action.

http://ec.europa.eu/consumers/redress_cons/collective_redress_en.htm

xxx


 

 


29 aug


Bioscoop


We Become Silent: The Last Days of Health Freedom


BBC World series “What a Waste!” (BogotŠ) - 22 min

What a Waste!” is a brand new BBC World series looking at how the world is going to cope as the demand for power and energy grows and grows. As Mayor of Bogota until 2001, Enrique Penalosa implemented the TransMilenio system, a rapid public transport system that aimed to get everyone out of their cars and onto public transport. How will his vision have fared since he left office?

http://video.google.com/videoplay?docid=-5467246623903580247


How to Avoid Food Allergic Reactions in Restaurants

This is one of the Food Allergy video series featuring food safety expert Dr. Robert Gravani, from the Department of Food Science at Cornell University in which Dr. Gravani provides answers to common food allergy questions. The following videos focus on the how to avoid food allergic reactions in restaurants.

http://www.youtube.com/v/m-mXAhHC6bs


Run your car with water

http://www.youtube.com/v/_uM-eYMyArk


Breastfeeding Facts, Breast Milk Baby Benefits

Why breastfeed? How long should you breastfeed? Is breast milk better than formula? What are the benefits of breast milk for babies? Get the facts and truth about breastfeeding your babe.

http://www.youtube.com/v/PsqMlcfVAVI


Televisie


Hoe zie ik eruit?

Serie reportages waarin Manuel Venderbos per bus langsgaat bij jongeren met een bijzonder verhaal of uiterlijk. Hoe gaan ze om met hun anders-zijn? En hoe reageert hun omgeving? Manuel ervaart het zelf en stapt een dag in het leven van een jongere. Hij gaat met brandwonden de straat op, loopt mee in een protestdemonstratie ťn slaapt een nacht op straat. Afl.1 : Ik zie er nogal anders uit. Manuel gaat op bezoek bij Brenda en Penelope. Brenda is voor 72 procent verbrand en Penelope heeft een grote wijnvlek in haar gezicht en hals. Hoewel ze allebei iedere dag nagestaard worden blijven ze positief. Penelope weigert haar wijnvlek te camoufleren: 'Ik ga me toch niet verstoppen achter poeder omdat andere mensen misschien last hebben van mijn wijnvlek?' Ze heeft zichzelf geaccepteerd met wijnvlek, maar wil er ook dolgraag vanaf. Daarom ondergaat ze elke drie maanden een laserbehandeling. Manuel gaat met haar mee naar een behandeling. En die is behoorlijk pijnlijk... Met Brenda gaat Manuel terug naar de plaats waar ze op zesjarige leeftijd volledig verbrandde door een ongeluk met spiritus. Om echt te begrijpen hoe het is om met een gezichtsaandoening door het leven te gaan, krijgt Manuel een nep-brandwond in zijn gezicht. Daarmee trekt hij de Utrechtse binnenstad in op zoek naar reacties. En die zijn niet altijd even fijn...

http://player.omroep.nl/?aflID=7757057


Vinger aan de pols

Afl.: Udo Jurgens. Op bezoek bij de vierenzeventigjarige wereldster Udo Jurgens, die als geen ander kans heeft gezien om zijn jeugdige vitaliteit te bewaren en doorgaat met zingen en optreden, nog steeds bewonderd door miljoenen fans. Wat is het geheim?

http://player.omroep.nl/?aflID=7748340


Nieuws en artikelen


Marburg of Ebola

Door Johan J. van Dongen

Dat er in Afrika veelvuldig epidemieŽn uitbreken daar kijkt niemand meer van op, ook de Afrikanen zelf niet. Desondanks ging er op donderdag 11 mei 1995 een schokgolf door de wereld toen de ZaÔrese autoriteiten bekend maakten, dat de grens tussen de hoofdstad Kinshasa en de regio Bandundu voor iedereen hermetisch was afgesloten. En daarmee werd dit landsdeel tot het grootste quarantainegebied ter wereld uitgeroepen. Het mysterieuze ebolavirus had na jaren weer eens toegeslagen. En dit keer in de stad Kikwit. Van de 600.000 inwoners waren er op dat moment al honderzťventig op een gruwelijke wijze bezweken aan de gevolgen van een infectie met het ebolavirus. Ook Masengo, een stad 120 kilometer ten westen van Kikwit, was getroffen. Daar waren drie sterfgevallen te betreuren. De gouverneur van Kinshasa, Bernadin Mungul Diaka, was kennelijk bevreesd dat de epidemie zich zou uitbreiden want hij verbood de zes miljoen inwoners van de regio het gebied te verlaten, waarmee de geschiedenis zich pijnlijk herhaalde. Achttien jaar eerder, op 22 augustus 1967, nam een wethouder in het Duitse Marburg ook maatregelen om een mysterieuze en uiterst dodelijke epidemie te voorkomen. Nadat personeelsleden van de in Marburg gelegen vaccinfabriek van Behring-Werke waren besmet geraakt met een onbekende ziekte, die hemorragische koorts en ernstige bloedingen veroorzaakte en in korte tijd 23 slachtoffers eiste, zat de paniek voor militaire speeltjes er goed in. De besmettingen bleken het gevolg te zijn van experimenten met niercellen van groene meerkatten uit Uganda bij de vervaardiging van het poliovaccin. Athans, dat was de officiŽle kennisgeving. Maar plotseling, en ver weg van donker Afrika toen de ziekte daar nog onbekend was, sloeg de ziekte ook in Frankfurt toe om een paar weken later in het Joegoslavische Belgrado dood en verderf te zaaien onder militair laboratorium personeel. Uiteindelijk liep het dodental op tot twťťŽndertig personen. De wetenschappers waren er snel van overtuigd dat de besmettingen waren veroorzaakt door een onbekend virus en Porton Down stelde zijn streng beveiligde militaire laboratorium beschikbaar voor onderzoek naar de veroorzaker van de dodelijke ziekte. Daar constateerde men, na het besmetten van cavia' s, dat het virus in staat was de inwendige organen van deze dieren volledig te verwoesten. Toen David Simpson, een van de onderzoekers, het weefsel en het besmette bloed van de overleden diertjes zorgvuldig onder de electronenmicroscoop bekeek, geloofde hij zijn ogen niet.

Lees verder op:
http://www.fonteine.com/ebola_marburg.html


Big food en fastfood leugentjes

Nepkaas op pizza’s en Cheeseburgers

Kaas op pizza’s en cheeseburgers is vaak nep. De zogenoemde analoogkaas wordt vaak gebruikt omdat het veel goedkoper is dan echte kaas. Ook heeft het voor fabrikanten prettige 'smelteigenschappen'.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1777811/Fabrikanten_gebruiken_massaal_nepkaas

Tip: Frank van Lent


Kuur tegen AIDS

Door Johan J. van Dongen

Deze Kuur tegen AIDS en de werkzame medicijnen tegen aids die bewust uit de handel zijn genomen om het vraagstuk van de overbevolking op te lossen, is een diepgravend verhaal uit de catacomben van de versluierde politieke-, farmaceutische- en medische wereld. En uit dit (criminele) circuit heb ik gepoogd om het grootste schandaal uit de medische geschiedenis aan de oppervlakte te brengen.Bijna 100% van alle slachtoffers van deze wereldwijde samenzwering die besmet zijn met het virus dat AIDS veroorzaakt, zijn opzettelijk besmet met een omgebouwd paardenaidsvirus. Zij zijn kunstmatig voor het aidsvirus ontvankelijk gemaakt door gebruik te maken van controleerbare ziekten. Het gros van de besmettingen vindt plaats in donker gekleurd Afrika, de Verenigde Staten en het Caribisch gebied, waaronder BraziliŽ. In de geÔndustrialiseerde landen betreft het vooral druggebruikers, homoseksuelen, straatslijpers en een allegaartje van allochtonen die vanuit de Derde Wereld gekomen zijn op zoek naar een betere wereld. AIDS is een blank complot, zoveel is zeker volgens de Zuid Afrikaanse president Thabo Mbeki. En met deze bewering staat hij niet alleen. Bijna 100% van alle aids-patienten zijn volgens hem en vele wetenschappers, waaronder de schrijver dezes, opzettelijk besmet met een omgebouwd paardenaidsvirus. Zij zijn kunstmatig voor het aidsvirus ontvankelijk gemaakt door gebruik te maken van controleerbare ziekten. Het gros van de besmettingen vindt plaats bij donkergekleurde mensen in Afrika, de Verenigde Staten en het Caribisch gebied, waaronder BraziliŽ. In de geÔndustrialiseerde landen betreft het vooral druggebruikers, homoseksuelen, straatslijpers en een allegaartje van allochtonen die vanuit de Derde Wereld gekomen zijn op zoek naar een betere wereld.

http://www.fonteine.com/kuur_tegen_aids.html


Greenpeace vraagt Verburg bescherming van de Noordzee

Greenpeace vraagt minister Verburg van LNV zich in te spannen voor het instellen van beschermde zeegebieden. Daarom staan vandaag bij het ministerie in Den Haag twee manshoge vissen met een spandoek. De ene vis, de groene, hoopt dat Verburg zich persoonlijk gaat hardmaken voor de bescherming van de Noordzee. De andere, de rode vis, vertegenwoordigt met zijn boze blik de overbeviste visbestanden van de Noordzee. De vissen hebben een grote steen bij zich, zoals ook is gebruikt bij de Greenpeace-actie op de Noordzee voor zeereservaten. De Nederlandse overheid heeft nog geen natuurgebieden op zee aangewezen, hoewel die volgens het Europese Natura 2000 al in 1995 hadden moeten zijn ingesteld. De deadline van komende september zal evenmin gehaald zal worden, liet de minister eerder weten. Verburg heeft de Tweede Kamer nu beloofd vůůr januari met het aanwijzen van beschermde gebieden te beginnen. De daadwerkelijke bescherming van de gebieden is dan nog niet eens geregeld. Intussen gaat de verwoesting van de Noordzee door destructieve visserijmethoden en overbevissing gewoon door. De boomkorvisserij schraapt de hele zeebodem weg; de vangst kan voor 70 procent uit bijvangst bestaan. Bodemdieren zoals krabben en zeesterren maar ook veel ondermaatse vis en vis waar de visser geen quotum voor heeft gaan dan dood of bijna dood weer overboord. Dit maakt de bodemvisserij een zeer schadelijke vorm van visserij. Uit onderzoek van de Europese Commissie in 2007 blijkt dat 80 procent van de Europese visbestanden zich in de gevarenzone bevindt. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het instellen van zeereservaten een zeer effectief middel is om de vispopulatie weer op sterkte te laten komen na jarenlange exploitatie. Dit wordt bevestigd door de positieve resultaten van de verschillende reservaten die wereldwijd zijn ingesteld zoals in Canada, Nieuw Zeeland en Sint Lucia. Komende week wordt in de Beringzee een beschermd gebied van 500.000 km2 ingesteld.


Hangen boven de wc maakt ziek

Bijna tachtig procent van de Nederlandse vrouwen hangt wel eens boven de wc om contact met de wc-bril te vermijden. En dat terwijl juist hangend plassen ziekmakend is.
Favoriete 'hangplek' is de wc op een parkeerplaats langs de snelweg. Mannen doen veel minder hangend hun behoefte, met net veertig procent scoren ze de helft lager dan vrouwen. Dat blijkt uit landelijk opinieonderzoek van het tijdschrift gezondNU naar wc-angst. Niets zit lekkerder dan de eigen wc. We weten precies hoe schoon het er is en met welke billen we hem delen. De onbekende wc is zo onbemind dat vijftig procent van de vrouwen en veertig procent van de mannen buitenshuis probeert wc-bezoeken te voorkomen door bijvoorbeeld minder te drinken of door op te houden.
Minder drinken, vergroot volgens gezondNU de kans op irritatie of ontsteking van de blaas. Bovendien worden andere organen als darmen en nieren extra belast. Het ophouden van ontlasting kan er zelfs toe leiden dat afvalstoffen via de darm in de bloedbaan worden opgenomen.

De bil hoort op de bril
Om fysiek contact met de wc-bril te vermijden, kiest tachtig procent van de vrouwen en veertig procent van de mannen er voor om de kleine of grote boodschap boven de wc hangend te lozen. De top vijf van favoriete hangplekken bestaat uit:
- parkeerplaats langs de snelweg 81 %
- benzinestation 80 %
- trein 75 %
- openbaar toilet in stadscentrum 74 %
- openbaar toilet in winkel 66 %

De helft van alle werkenden denkt wel eens na over de hygiŽnische gebruiken van collega's. En zestig procent van alle Nederlanders wacht graag even met een toiletbezoek als er net iemand anders is geweest. Bijna twintig procent gaat 'hangen' als er net kinderen naar de wc zijn geweest. Opmerkelijk genoeg is volgens gezondNU niet de wc-bril maar juist hangend plassen ziekmakend. Door te hangen, ontspant de bekkenbodem zich niet volledig en blijft er urine achter in de blaas en dat kan blaasontstekingen veroorzaken. Veel mensen met regelmatig terugkerende blaasontstekingen blijken hangend te plassen.

Winkelwagen viezer dan wc-bril
Wc-brillen mogen dan volgens onderzoek vaak vervuild zijn met bacteriŽn, de kans op het oplopen van een besmettelijke ziekte is klein. Het aanraken van een kraan, prullenbak, handdoek of deurklink is gevaarlijker. Met dezelfde hand wordt even later in de ogen gewreven of eten in de mond gestoken. Het aantal bacteriŽn aan de bovenkant van de bril is volgens het tijdschrift gezondNU bovendien minder dan het aantal bacteriŽn op de duwstang van een winkelwagentje. Twintig procent van de mannen en vijftien procent van de vrouwen vermijdt de gezondheidsrisico's van een openbaar toilet. Zij gaan voor wildplassen. Ze lopen daarmee wel een ander risico, het krijgen van een bekeuring van 75 euro.


Eťn kankerstamcel kan complete tumor vormen

Wellicht draagt niet elke kankercel bij aan de groei van een tumor. Wetenschappers denken namelijk dat die rol is voorbehouden aan ťťn zeldzaam celtype: de kankerstamcellen. Deze cellen fungeren als het ware als de motor achter tumorgroei. Onderzoekers van het Centrum voor Experimentele Moleculaire Geneeskunde van het AMC en de Universiteit van Palermo leverden recentelijk belangrijk nieuw bewijs voor deze hypothese. Zij lieten voor het eerst zien dat er slechts ťťn enkele kankerstamcel uit een menselijke darmtumor nodig is om in muizen een exacte kopie van de oorspronkelijke tumor te maken, inclusief alle gespecialiseerde celtypen. Het gezaghebbende Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift PNAS (Proceedings of the National Academy of Science USA) publiceert deze week een artikel over het onderzoek. Voor het experiment onder leiding van Jan Paul Medema, hoogleraar Experimentele Oncologie en Radiobiologie in het AMC, isoleerden de onderzoekers ťťn enkele kankerstamcel uit menselijke darmtumoren en kweekten die verder op. Een deel van de cellen werd ingespoten bij muizen. Zowel in vitro (in de kweekvloeistof) als in vivo (in de levende proefdieren) ontstond uit de stamcellen een volledige tumor. Het differentiatiepatroon - zeg maar: de blauwdruk - van de oorspronkelijke tumor bleef daarbij intact. Kankerstamcellen, toont het onderzoek aan, kunnen differentiŽren en zo verschillende celtypen vormen. In principe kan daarom uit ťťn enkele kankerstamcel een tumor ontstaan. Op termijn kan dit consequenties hebben voor de behandeling van kanker. Wellicht moeten nieuwe therapieŽn zich specifiek richten op kankerstamcellen, benadrukt Louis Vermeulen, onderzoeker en eerste auteur van het PNAS-artikel. 'Immers: je kunt 99% van een tumor weghalen, als de kankerstamcellen blijven zitten kunnen die na verloop van tijd toch weer uitgroeien tot een nieuwe tumor.' Maar het omgekeerde is ook waar: vernietiging van kankerstamcellen of, zoals in deze studie, beÔnvloeding van het differentiatieproces van die cellen is misschien voldoende om tumorgroei helemaal te stoppen. Dikke-darmkanker is ťťn van de meest voorkomende vormen van kanker. Darmtumoren bestaan uit verschillende celtypen die erg lijken op de normale dikke-darmcellen. De drie belangrijkste zijn de goblet-, enterocyt- en endocrienachtige cellen. Volgens de klassieke hypothese kunnen die allemaal uitgroeien tot een nieuwe tumor. In de praktijk zien we iets anders, zegt Medema. 'Injecteren we een gedifferentieerde darmkankercel in bij een muis, dan gebeurt er niets. Alleen de niet-gedifferentieerde kankerstamcel is tot tumorgroei in staat.' Een jaar of vijf geleden ontstond daarom een alternatieve hypothese. Die stelt dat kankerstamcellen de drijvende kracht zijn achter tumorgroei. Goblet-, enterocyt- en endocrienachtige kankercellen ontstaan dus niet door verschillende mutaties, maar onder invloed van differentiatiepatronen van de kankerstamcel.


Grote en kleine honden aangepakt op gedrag

Alle honden, van grote beesten tot kleine keffertjes, die zich ongewenst agressief gedragen in de openbare ruimten kunnen vanaf volgend jaar in beslag worden genomen. Het eerdere plan van minister Gerda Verburg (Landbouw) om alleen honden met een schofthoogte van tenminste 35 cm met ongewenst agressief gedrag aan te pakken is daarmee van de baan.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1667707/__Agressieve_honden_aangepakt__.html
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/81586
http://www.axci.nl/axci/index.php?ln=ned&show=petitie&id=3054

Marjan


Internationaal nieuws & informatie


High levels of uric acid may be associated with high blood pressure

Reducing levels of uric acid in blood lowered blood pressure to normal in most teens in a study designed to investigate a possible link between blood pressure and the chemical, a waste product of the body's normal metabolism, said researchers at Baylor College of Medicine in a report that appears in the current issue of the Journal of the American Medical Association.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/bcom-hlo082208.php


Scientists discover leptin can also aid type 1 diabetics

Terminally ill rodents with type 1 diabetes have been restored to full health with a single injection of a substance other than insulin by scientists at UT Southwestern Medical Center. Since the discovery of insulin in 1922, type 1 diabetes (insulin-dependent diabetes) in humans has been treated by injecting insulin to lower high blood sugar levels and prevent diabetic coma. New findings by UT Southwestern researchers, which appear online and in a future issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences, suggest that insulin isn’t the only agent that is effective. Leptin, a hormone produced by the body’s fat cells, also lowers blood glucose levels and maintains them in a normal range for extended periods, they found. “The fact that these animals don’t die and are restored to normal health despite a total lack of insulin is hard for many researchers and clinicians to believe,” said Dr. Roger Unger, professor of internal medicine and senior author of the study. “Many scientists, including us, thought it would be a waste of time to give leptin in the absence of insulin. We’ve been brainwashed into thinking that insulin is the only substance that can correct the consequences of insulin deficiency.” Research led by Dr. Roger Unger, professor of internal medicine, has shown in rodents that leptin, a hormone produced by the body’s fat cells, lowers blood glucose levels. The discovery may lead to a treatment option other than insullin for humans with type 1 diabetes.   The mechanism of leptin’s glucose-lowering action appears to involve the suppression of glucagon, a hormone produced by the pancreas that raises glucose levels. Normally, glucagon is released when the glucose, or sugar, level in the blood is low. In insulin deficiency, however, glucagon levels are inappropriately high and cause the liver to release excessive amounts of glucose into the bloodstream. This action is opposed by insulin, which tells the body’s cells to remove sugar from the bloodstream.

http://www.utsouthwestern.edu/utsw/cda/dept353744/files/484096.html


Oral Administration of Lactobacillus from Breast Milk May Treat
Common Infection in Lactating Mothers

Oral administration of lactobacillus strains found in breast milk may provide an alternative method to antibiotics for effectively treating mastitis, a common infection that occurs in lactating mothers say researchers from Spain. They report their findings in the August 2008 issue of the journal Applied and Environmental Microbiology. Mastitis, inflammation of one or more lobules of the mammary gland, occurs in anywhere from 3 to 33% of lactating mothers and of those incidences 75 to 95% are diagnosed within the first twelve weeks postpartum. While Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis are considered to be the main infectious agents associated with mastitis, increased multi-drug resistance to antibiotics are making such infections difficult to treat, therefore prompting researchers to explore alternative treatment options. In prior studies researchers collected lactobacillus strains from the breast milk of healthy mothers and found the probiotic potential of Lactobacillus gasseri and Lactobacillus salivarious to be comparable to strains currently used in commercial probiotic products. Here the researchers randomly divided twenty women diagnosed with staphylococcal mastitis into two groups, a probiotic group and a control. The probiotic group received the same daily dosage of L. salivarius and L. gasseri for four weeks, both of which were originally isolated from breast milk. Results showed that on day zero staphylococcal counts in both groups were similar. At day fourteen women in the probiotic group were displaying no clinical signs of mastitis, but infection in the control group persisted. Finally, on day thirty the staphylococcal count was lower in the probiotic group and L. salivarius and L. gasseri were detected in milk samples from six of the ten women.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/asfm-tft082508.php


Fry-ups raise bowel cancer risk

Eating a typical breakfast fry-up every day significantly increases the risk of bowel cancer, say researchers.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7581916.stm


 


27 aug


Bioscoop


How do you know if your food is genetically engineered?

Why does neither the USDA, the FDA nor the EPA require labeling for genetically engineered foods? Deborah Koons Garcia, director of the acclaimed film "The Future of Food", joins Kurt Olsen in this episode of The Massachusetts School of Law's Educational Forum. The full interview is available at http://tinyurl.com/387qqr . The Massachusetts School of Law also presents information on important current affairs to the general public in television and radio broadcasts, an intellectual journal, conferences, author appearances, blogs and books. For more information visit mslawledu.


The Coming Collapse of the Middle Class

Distinguished law scholar Elizabeth Warren teaches contract law, bankruptcy, and commercial law at
Harvard Law School. She is an outspoken critic of America's credit economy, which she has linked to
the continuing rise in bankruptcy among the middle-class.

http://www.youtube.com/v/akVL7QY0S8A


Health Matters: How Pets Enhance Our Health

Could Fido be the cure for what ails you? Recent studies have shown that being a pet owner can have significant medicinal benefits. Join Ruth MacPete, D.V.M., and David Granet, M.D., for an insightful
look at the research confirming pets aren't just good friends, they are good medicine too.

http://www.youtube.com/v/Hamm_LzfTcU


Breast Cancer 2008: Can We Tailor Treatment?

Breast cancer affects one in eight women during their lives. Oncologist Dr. Judith Luce of UCSF discuses the research and advances in technologies that are impacting the clinical care of breast cancer patients.

http://www.youtube.com/v/G2v03WPHwzQ


Televisie


Onverwacht bezoek

Afl.: Robert in AustraliŽ. Tijdens een vakantie in AustraliŽ in 1994 wordt Robert verliefd op de Australische Anne. Hij besluit in AustraliŽ te blijven en daar zijn geluk te beproeven als chefkok. Het idee van The flying doctors (een wereldwijd bekende tv-serie) vertaalde hij naar zijn eigen vakgebied. Hij werd The flying chef. Dit klinkt allemaal als een sprookje, maar Robert ervaart iedere dag de keerzijde van zijn emigratie. Hij mist zijn ouders, zijn broers en Brabant; de provincie waar hij opgroeide. En... er gaat geen dag voorbij zonder dat moeder Margriet niet even aan Robert denkt. Ze is trots op haar zoon, maar mist hem elke dag. Het is ondertussen vier jaar geleden dat Margriet haar zoon voor het laatst heeft bezocht in AustraliŽ. Hoe zal Robert reageren als zijn moeder plotseling voor zijn neus staat?

http://player.omroep.nl/?aflID=7748309


Netwerk

-Vanavond in Netwerk: Maarten van der Weijden. De olympiŽr met het misschien wel het mooiste goud. Het levensverhaal van zwemmer Maarten van der Weijden is bekend, na kanker te hebben overwonnen, won hij goud in Peking. Vandaag komt hij terug in Nederland. In het Olympisch stadion in Amsterdam worden de sporters gehuldigd en herenigd met hun familie en vrienden. Netwerk beleeft deze dag mee, samen met de ouders van de lange afstand zwemmer. En verder: Ontsnapt aan de dood op Killer Mountain. En Oud in Nieuwe Tijden, serie over ouderenzorg.

http://player.omroep.nl/?aflID=7757222


Lezerstip


Omega 3 - Monique Slee

Hallo Ron.

Wat betreft de Omega 3 olie: hiervoor heb ik een tip. Hij zit uiteraard in vis(olie) maar dat is voor mij als veganist uiteraard geen optie. Sinds kort gebruik ik Inca Inchi olie, met 48% omega 3, geschikt voor
vegetariŽrs en veganisten. Te koop bij oa vegashopping.nl. Als je deze (Sacha)Inca Inchiolie googled,
kom je vanzelf wel eea tegen.

Links
http://www.incainchi.nl/
http://www.vegashopping.nl/winkel.php?p=II001*28*1
http://incainchi.es/home.htm
http://www.articledashboard.com/Article/Inca-Inchi-Oil-Is-the-Reinforced-Acne-Treatment/500697

 

Heb je ook een tip? Email mij gerust, ik bijt niet :)


Nieuws en artikelen


Vogelpest, AIDS en BSE zijn door mensenhanden gemaakt

Door Johan J. van Dongen

PestepidemieŽn waren vooral in de middeleeuwen een sterk verbreide en zeer besmettelijke ziekte. De builen-, long- en huidpest zijn in de westerse wereld volledig uitgeroeid maar niet in China! Daar kwam de pest voor in het interbellum van beide wereldoorlogen en nog steeds worden Aziatische gebieden geteisterd door de pest als gevolg van de biologische oorlogvoering waarvan het effect nog decennialang, zoniet eeuwenlang, doorwerkt. Japan testte aan het einde van de jaren dertig op grote schaal de vernietigende werking van de pestvlo uit op de opstandige bevolking van de door hun bezette Chinese provincie Mantsjoerije. Ook de Sovjets, met wie Japan destijds een grensconflict uitvocht, kreeg met deze afschuwelijke pestvlo te maken. Het Japanse leger had hiervoor twee speciale eenheden (100 en 731) tot zijn beschikking die op bevel van keizer Hirohito in respectievelijk 1935 en 1936 werden opgericht. Eenheid 100 kreeg als taak te onderzoeken hoe de oogsten en veestapels van de vijand met micro-organismen konden worden vernietigd. Vele jaren later bleek uit onderzoek dat deze artsen op Chinese en Russische krijgsgevangen hebben geŽxperimenteerd. Van aard en omvang van deze (medische) experimenten hebben de Japanse artsen natuurlijk nooit officieel verslag gedaan, maar dat het uiterst wrede experimenten betrof, blijkt uit dagboekfragmenten. Vooral de onderzoekers Williams en Wallace (Williams P. and Wallace D. (1989) Unit 731, the Japanese Army's Secrets of Secrets. London.) concludeerden dat alleen al in 1942 drieduizend krijgsgevangenen na hun behandeling overleden.

Lees verder op:
http://www.fonteine.com/aids_vogelpest.html


Blinden en slechtzienden wagen de sprong

Onder het motto 'overstijg je eigen grenzen' gaat donderdag 28 augustus een groep blinde en slechtziende avonturiers parachutespringen. Flying Blind en Stichting Oogfonds Nederland hebben zich samen ingezet om blinden en slechtzienden de kans te geven te proeven van de sensatie die parachutespringen geeft. Duizenden meters boven de grond uit een vliegtuig stappen om vervolgens enkele momenten met een snelheid van 200 kilometer per uur richting aarde te vallen. Voor de ťťn zijn grootste angst, voor de ander een droom. Voor 20 blinden en slechtzienden is het een droom die werkelijkheid wordt. Stichting Oogfonds Nederland en Flying Blind hebben de handen ineen geslagen om die droom te kunnen verwezenlijken. Flying Blind is een initiatief van een groep parachutespringers met de ambitie om blinden en slechtzienden een mooie, grensverleggende ervaring te geven. Het Oogfonds zet zich al 60 jaar in voor blinden en slechtzienden en ondersteunt graag initiatieven als Flying Blind. Initiatieven waarbij, door een beetje extra hulp, blinden en slechtzienden de kans krijgen op een bijzondere dag. Want ťťn ding is zeker: droom of nachtmerrie, een parachutesprong is een onvergetelijke grensverleggende gebeurtenis.


Staatssecretaris vindt 2 uur reistijd scholieren

De Isaac Beeckman Academie in Kapelle en het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp krijgen vooralsnog geen toestemming om van start te gaan. Dit heeft staatssecretaris Bijsterveldt van voortgezet onderwijs besloten in haar 'Plan van Scholen 2009'. Ze gaat daarmee in tegen de wens van honderden ouders die voor hun kinderen een inschrijfverklaring hebben gegeven. Het argument voor haar beslissing is bij beide scholen dezelfde. Een nieuwe school is niet nodig omdat leerlingen op ruim een uur reistijd op een bestaande school van dezelfde richting terecht kunnen. Dat is opmerkelijk omdat het argument in strijd is met de wet. Beide scholen willen het soort persoonlijk onderwijs geven dat anders alleen op dure particuliere scholen wordt aangeboden. Dat daar veel vraag naar is, bewijst de onstuimige groei van het particuliere onderwijs. Door die ontwikkeling ontstaat het risico van een tweedeling: kleinschalig persoonlijk onderwijs voor wie het kan betalen, grootschalig publiek onderwijs voor wie dat niet kan. De beide nieuwe scholen willen dat voorkomen. Ze worden daarbij gesteund door particuliere organisaties: Stichting voor Persoonlijk Onderwijs en IVIO Wereldschool, een particuliere onderwijsinstelling die juist deze maand haar 60 jarig bestaan viert. Deze organisaties willen de komende jaren nog meer scholen starten die persoonlijk onderwijs bieden.


Nieuw baanbrekend voedingssupplement voor artritis en artrose

Vanaf deze week is Cartixan-4(TM) te koop bij drogisterijen, gezondheidswinkels en apotheken. Cartixan-4 is een nieuw baanbrekend voedingssupplement gericht op mensen met gewrichtsontstekingsklachten, zoals bij artritis en artrose. In Cartixan-4 zit MPC-4, een extract voor de behandeling van gewrichtsontstekingen dat wordt gewonnen uit een Mediterrane eetbare plant. De werking van de stof MPC-4 is onderzocht door prof. Dr. Vicente Micol van de universiteit van Alicante in Spanje. Hij is bijzonder enthousiast over MPC-4. Micol zegt: "De resultaten die ik heb gezien bij patiŽnten die MPC-4 gebruiken, zijn ronduit opvallend. Uit ons onderzoek kwam naar voren dat het percentage pijn- en stijfheidsklachten bij patiŽnten die MPC-4 gebruiken na 8 weken met zo'n 60% is verminderd ten opzichte van een groep patiŽnten die een placebo kreeg." Het plantextract MPC-4 bevat de volgende bestanddelen: natuurlijke oligosaccharides, flavonoÔden, derivaten van cafeÔne zuur, tanninen, polysaccharides en organische zuren. Naast MPC-4 bevat Cartixan-4 ook visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Cartixan-4 is vanaf vandaag verkrijgbaar in drogisterijen en reformzaken in heel Nederland. Professor Micol geldt als een autoriteit op het gebied van biochemie en schreef zo'n vijftig artikelen voor internationale vakbladen, waaronder Embo Journal, Journal of Biological Chemistry, Biochimica et Biophysica Acta, Archives in Biochemistry and Biophysics, Biophysical Journal, Biochemical Pharmacology, Free Radical Biology Medicine, Antiviral Research, Food Chemistry, Journal of Agricultural en Food Chemistry.


Snackbars weren is slechts symptoombestrijding

Met de oproep tot een verbod op het vestigen van snackbars op 'kwetsbare' plekken vestigt het Voedingscentrum terecht de aandacht op een groot probleem in Nederland. Van de jongens kampt 13 procent en van de meisjes 14 procent met ernstig overgewicht. Van de totale jaarlijkse sterfte in Nederland door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker is 10 procent een gevolg van ongezonde voeding.


Jaarlijkse test voor Britse artsen

Ruim 150.000 artsen in Groot-BrittanniŽ krijgen een jaarlijkse beoordeling, zodat de slechte van de goede worden gescheiden. Huisartsen, specialisten en andere artsen moeten zich om de 5 jaar opnieuw laten registreren.

http://www.mednet.nl/content/html/38.asp?nb_id=9320


Eenpersoonskamer in ziekenhuis beter voor de communicatie

De communicatie tussen arts en patiŽnt in een eenpersoonskamer lijkt beter dan met patiŽnten op een vierpersoonskamer. Dit blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het iBMG, Erasmus MC en het NIVEL in het wetenschappelijke tijdschrift Patient Education and Counseling. Visites in eenpersoonskamers tijdens de ronde van artsen, duren langer dan visites in vierpersoonskamers. De patiŽnten in de eenpersoonskamer uiten meer zorgen en stellen meer vragen vergeleken met de patiŽnten in de vierpersoonskamers. Daarbij reageert de arts in de eenpersoonskamers met meer empathie. Er zijn geen verschillen gevonden in de mate waarin intieme onderwerpen worden besproken. Het onderzoek geeft aan hoe belangrijk de context is in de communicatie tussen arts en patiŽnt. PatiŽnten in het ziekenhuis zien hun arts doorgaans tien minuten per dag tijdens de visite/ronde. Eenpersoonskamers bieden de patiŽnt kennelijk de mogelijkheid meer uit de visite te halen. NIVEL-onderzoeker en medeauteur Sandra van Dulmen: "PatiŽnten zijn doorgaans terughoudend in het uiten van zorgen of het stellen van vragen. Meer privacy kan hen hier blijkbaar bij helpen."

Bron: Nivel


Nieuwste sterilisatiemethode voor vrouwen in Amphia

In het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout wordt de nieuwste sterilisatiemethode bij vrouwen toegepast . Het is een eenvoudige, patiŽntvriendelijke techniek. Het grote voordeel van de methode is dat die poliklinisch kan plaatsvinden, dat er geen narcose nodig is en dat er geen littekens worden achtergelaten. Bij deze nieuwe sterilisatiemethode, de methode Essure, krijgt de vrouw via de vagina een soort veertje in iedere eileider geplaatst. Door de minuscule polyester vezeltjes in dit veertje groeien de eileiders na ongeveer drie maanden dicht. De ingreep verloopt vrijwel pijnloos. Tijdens het inbrengen van de veertjes kan alleen een lichte kramp aan de eileiders voelbaar zijn, dit is te vergelijken met menstruatieachtige pijn. Maar na de behandeling die ongeveer een kwartier duurt, voelt de vrouw meestal geen pijn meer. Een ander pluspunt van de sterilisatiemethode is dat er geen littekenweefsel achterblijft, iets wat wel het geval is bij sterilisatie met een kijkoperatie. Na sterilisatie via de Essuremethode is herstel van de eileiders overigens onmogelijk, het gaat om een definitieve ingreep. Inmiddels zijn in de wereld 80.000 vrouwen gesteriliseerd met Essure. De kans op zwangerschap is 1-2 per 1.000 vrouwen en daarmee de betrouwbaarste vorm van sterilisatie. Een andere manier van sterilisatie bij vrouwen is het afsluiten van eileiders via een kijkbuisoperatie. Daarbij worden twee sneetjes in de buik gemaakt. Deze ingreep gebeurt in dagbehandeling, meestal onder algehele narcose.De Essure-methode is in de Verenigde Staten ontwikkeld.


Na zaadbalkanker: vrijgezellen ongelukkiger dan mannen met partner

Vrijgezelle mannen voelen zich na de behandeling van zaadbalkanker slechter dan mannen met een vaste
partner. Zij hebben meer last van depressieve gevoelens en een minder gevoel van eigenwaarde. Dat blijkt
uit onderzoek van UMCG-promovendus Marrit Tuinman. Zaadbalkanker wordt voornamelijk bij jonge
mannen vastgesteld en is zeer goed te genezen. De ziekte en behandeling kunnen echter negatieve
gevolgen hebben op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak. Vrijgezelle mannen voelen zich na de
behandeling slechter dan de mannen met een vaste relatie, zo toont Tuinman aan. Zorgverleners zouden na
de diagnose zaadbalkanker extra aandacht moeten hebben voor vrijgezelle mannen, zo stelt de onderzoeker. De meeste partners van genezen mannen ervaren na de behandeling een goede kwaliteit van leven en zijn
tevreden met hun relatie. Eťn op zeven heeft echter een verwerkingsprobleem waarvoor een psychosociale
interventie aanbevolen is. Partners zijn bovendien minder tevreden met de seksuele relatie. Stellen die na
afronden van de behandeling een relatie kregen functioneerden iets slechter dan stellen die alles samen
hebben meegemaakt: de mannen ervoeren vaker relatieproblemen en partners voelden zich psychisch
slechter. Tuinman pleit ervoor dat partners van patiŽnten altijd bij de voorlichting over de ziekte betrokken
worden.

http://www.rug.nl/corporate/_shared/promoties_oraties/25_02


Radiotherapie veilig en effectief bij behandeling goedaardige hersentumor

Wanneer een niet-functionerend hypofyse adenoom (NFA), een goedaardige tumor in het hoofd,
chirurgisch wordt verwijderd, blijft er zeer vaak een resttumor achter. Deze kan opnieuw gaan groeien. Met
radiotherapie kan dat in een groot deel van de gevallen veilig en effectief voorkomen worden, blijkt uit
onderzoek van UMCG-promovendus Fons van den Bergh.

http://www.rug.nl/corporate/_shared/promoties_oraties/25_01


Meer duidelijkheid over botontkalking voor en na levertransplantatie

Osteoporose (botontkalking) en botbreuken zijn bekende complicaties van chronische leverziektes. De
meeste problemen treden op bij patiŽnten met galwegobstructie (cholestase). Na een levertransplantatie
verliezen de patiŽnten nog meer botmassa, onder andere ten gevolge van hoge doseringen prednison.
UMCG-onderzoeker Maureen Guichelaar onderzocht het voorkomen, de oorzaken en risicofactoren van
botziekten bij 360 Amerikaanse patiŽnten met galwegobstructie voor en na levertransplantatie.

http://www.rug.nl/corporate/_shared/promoties_oraties/25_03


Nieuwe technieken helpen microbiologisch onderzoek vooruit

Geert van den Bogaart beschrijft in zijn proefschrift de ontwikkeling en toepassing van verschillende
fluorescentie-spectroscopietechnieken. Met deze technieken was het mogelijk de diffusiesnelheid te meten
van eiwitten in cellen en lipiden in celmembranen. Zodoende verkreeg Van den Bogaart informatie over de
precieze invloed op diffusie van moleculaire interacties en van hoge macromolecuul dichtheden. Zijn
ontdekking dat bepaalde eiwitten in de celmembraan 0,000003 mm grote tunnels vormen waar kleine eiwitten
doorheen kunnen, heeft wellicht toepassingsmogelijkheden in bijvoorbeeld nieuwe toedieningsvormen van
medicijnen.

http://www.rug.nl/corporate/_shared/promoties_oraties/25_11


Minder zout in brood

Als de plannen van de bakkerijsector en minister Klink van Volksgezondheid doorgaan, zit er vanaf 2009 minder zout in brood. In de nieuwe Warenwet gaat de maximale hoeveelheid zout in brood omlaag, van 2,5% naar 2,1%. De Consumentenbond pleit al lange tijd voor minder zout in levensmiddelen. De bond ziet de maatregel als een belangrijke eerste stap, maar pleit wel voor verdere verlaging naar 1,8% in 2011. Te veel zout zorgt voor een hogere bloeddruk, wat op termijn kan leiden tot een beroerte of hartinfarct. In alledaagse levensmiddelen zit echter al zo veel zout dat de consument zich onmogelijk aan het overheidsadvies van maximaal 6 gram zout per dag kan houden.

Bron: Consumentenbond


Allergische toerist wil 'schone' reisbestemming

Voor mensen die last hebben van een allergie kan het knap ingewikkeld zijn om op vakantie te gaan. Een hotelkamer waar gerookt wordt, of een vakantiehuisje waar huisstofmijten goed gedijen, kunnen een reis helemaal bederven. Steeds meer vakantieaanbieders spelen in op deze allergische doelgroep. Hoeveel mensen last hebben van een allergie is niet precies bekend. De Vereniging Allergie PatiŽnten schat dat ťťn op de drie Nederlanders aan een allergie lijdt.

http://www.nu.nl/news/1713919/151/Allergische_toerist_wil_%27schone%27_reisbestemming.html


Internationaal nieuws & informatie


They were healthier than us - and even lived longer. So should we all copy the Victorian diet?

They were healthier than us - and even lived longer. So should we all copy the Victorian diet?

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1049130/
They-healthier--lived-longer-So-copy-Victorian-diet.html


The challenge of sustainable development

Over the last 25 years, sustainable development has changed from being a theoretical concept, discussed by a minority of intellectuals, into a widely-shared matter of concern and set of common rules, which is increasingly impacting the consumer's purchasing behaviour. Is it a threat or an opportunity for our ornamentals industry?

http://www.floracultureinternational.com/index.php?&ed=40

xxx


Tel Aviv University researchers are combatting cancer with a jasmine-based drug

Could a substance from the jasmine flower hold the key to an effective new therapy to treat cancer? Prof. Eliezer Flescher of The Sackler Faculty of Medicine, Tel Aviv University thinks so. He and his colleagues have developed an anti-cancer drug based on a decade of research into the commercial applications of the compound Jasmonate, a synthetic compound derived from the flower itself. Prof. Flescher began to research the compound about a decade ago, and with his recent development of the drug, his studies have now begun to bear meaningful fruit.

http://www.aftau.org/site/News2?page=NewsArticle&id=7599


CSHL scientists identify new drug target against virulent type of breast cancer

Tumor cells in a particular subset of breast cancer patients churn out too much of a protein called ErbB2 -- also often called HER2 -- which drives the cells to proliferate unchecked. Patients unlucky enough to be in this group -- about one in four -- have poorer prognoses and clinical outcomes than those who don’t.
Senthil K. Muthuswamy, Ph.D. The drugs Herceptin and Lapatinib, prescribed in combination with other chemotherapeutic agents, have improved this picture significantly, but leave plenty of room for improvement: they suppress ErbB2 but are effective against less than half of ErbB2-producing tumors. Moreover, patients with tumors that do respond usually develop resistance to these drugs. A team of scientists at Cold Spring Harbor Laboratory has just published research identifying an enzyme called Brk that may serve as a target for future drugs developed to fight ErbB2-positive tumors. Brk, they report, helps these tumors become virulent and is also implicated in the process through which the tumors develop drug resistance.

http://www.cshl.edu/public/releases/08_virulent.html


Alcohol consumption can cause too much cell death, fetal abnormalities

The initial signs of fetal alcohol syndrome are slight but classic: facial malformations such as a flat and high upper lip, small eye openings and a short nose.
Researchers want to know if those facial clues can help them figure out how much alcohol it takes during what point in development to cause these and other lifelong problems. They have good evidence that just a few glasses of wine over an hour in the first few weeks of fetal life, typically before a woman knows she's pregnant, increases cell death. Too few cells are then left to properly form the face and possibly the brain and spinal cord. "It’s well known that when you drink, you get a buzz. But a couple of hours later, that initial impact, at least, is gone," says Dr. Erhard Bieberich, biochemist in the Medical College of Georgia Schools of Medicine and Graduate Studies. "But, your fetus may have experienced irreversible damage."

https://my.mcg.edu/portal/page/portal/News/archive/2008/554917A658A85360E0440003BAD149FF


Future for clean energy lies in “Big Bang” of evolution

Amid mounting agreement that future clean, “carbon-neutral”, energy will rely on efficient conversion of the sun’s light energy into fuels and electric power, attention is focusing on one of the most ancient groups of organism, the cyanobacteria. Dramatic progress has been made over the last decade understanding the fundamental reaction of photosynthesis that evolved in cyanobacteria 3.7 billion years ago, which for the first time used water molecules as a source of electrons to transport energy derived from sunlight, while converting carbon dioxide into oxygen. The light harvesting systems gave the bacteria their blue (“cyano”) colour, and paved the way for plants to evolve by “kidnapping” bacteria to provide their photosynthetic engines, and for animals by liberating oxygen for them to breathe, by splitting water molecules. For humans now there is the tantalising possibility of tweaking the photosynthetic reactions of cyanobacteria to produce fuels we want such as hydrogen, alcohols or even hydrocarbons, rather than carbohydrates. Progress at the research level has been rapid, boosting prospects of harnessing photosynthesis not just for energy but also for manufacturing valuable compounds for the chemical and biotechnology industries. Such research is running on two tracks, one aimed at genetically engineering real plants and cyanobacteria to yield the products we want, and the other to mimic their processes in artificial photosynthetic systems built with human-made components. Both approaches hold great promise and will be pursued in parallel, as was discussed at a recent workshop focusing on the photosynthetic reaction centres of cyanobacteria, organised by the European Science Foundation (ESF).

http://www.esf.org/research-areas/life-earth-and-environmental-sciences/news/
ext-news-singleview/article/future-for-clean-energy-lies-in-big-bang-of-evolution-478.html

 

 


26 aug


5 Miljoen unieke bezoekers op deze weblog sinds 1.1.2006

Gisteren passeerden wij een nieuwe mijlpaal, vanaf 1 januari 2006 hebben wij 5 miljoen unieke bezoekers op onze weblog gehad en kunnen we met trots zeggen dat onze eerlijkheid over voeding door steeds meer mensen wordt gewaardeerd. Geen verlengstuk van de industrie zoals dat Voedingscentrum maar kritische artikelen en nuttige informatie.

Veel leesplezier gewenst !

Medewerkers Fonteine.com

 


Bioscoop


The New Food Wars: Globalization GMOs and Biofuels

Across the world, food riots are taking place. Scientist and activist Vandana Shiva explores whether the future will be one of food wars or food peace. She argues that the creation of food peace demands a major shift in the way food is produced and distributed, and the way in which we manage and use the soil, water and biodiversity, which makes food production possible.


Biofuel Backlash - World

Demand for biofuels like corn-based ethanol is leading to soaring food prices and political instability. The price of wheat and corn has doubled, hitting the poor particularly hard.Backed by generous government subsidies, the ethanol industry is on a mission to "reduce our dependency on imported oil". Its insatiable demand for corn is "driving world commodity markets", pushing up global prices. Prices of eggs, meat and diary products have also shot up because corn is used in animal feed. "A lot of pork farmers could lose money because of high feed costs", complains farmer Randy Hilleman. But it's the poor, whose staple diet is grains, who will be most affected. "The grain it requires to fill a 25-gallon SUV tank with ethanol will feed one person for a year", explains Lester Brown, Earth Policy Institute. The ethanol boom could create unprecedented global insecurity. Already tortilla prices in Mexico have increased 60%, prompting people to take to the streets. Sceptics question if ethanol can reduce America's dependence on imported oil. Even if America's entire corn crop was converted to fuel, it would only displace 15 per cent of petrol consumption. As most ethanol plants are powered by coal, doubts have also been cast on its green credentials. But the corn lobby blames high petrol prices for rising food costs and complain of an anti-ethanol conspiracy.

http://www.youtube.com/watch?v=dpf3C2EReVo


Dying for a Tan - Australia

For many, sizzling in the midday sun is one of the delights of summer. But as teenagers continue to ignore the sun safety message, more and more young people are developing skin cancer."It's a really hard thing to be told you're going to die," confides Steven Nielson. He was 20 when he was first diagnosed with skin cancer. Now, the cancer has spread to his spine and he's nearing the end of this life. Benjamin Foley was 16 when he was first diagnosed and Renee Marchment 24. "We see so many people who are totally unaware of the risks they're taking by sunbathing," states Prof John Thompson. Many refuse to wear a hat or sunscreen. As Ben states: "I thought I was invincible from the sun. I thought skin cancer only happened to older people. I was wrong."

http://www.youtube.com/watch?v=dQSJNbiH480


Prince Charles Condemns GM Foods

Prince Charles has warned that the development of genetically modified crops risks creating the biggest environmental disaster of all time. He told the Daily Telegraph that multi-national corporations were meddling with nature. Paul Harrison reports.

http://www.youtube.com/v/mCN2kVzTRGw


Televisie


Weg met BNN (Oostblok)

Afl.: Moskou. Dennis doet een cursus Russische vrouwen versieren en gaat daarna op vrouwenjacht. Nicolette gaat op stap met jongeren die allerlei spullen verzamelen uit de tijd van de Sovjet-Unie. Ze laten Nicolette ook zien dat het nog steeds mogelijk is om politieagenten om te kopen. Dennis gaat met jongeren mee naar hun buitenhuisje: de Datsja. Bijna 70% van de Moskovieten heeft zo'n buitenhuisje, zodat de drukte in de stad ontvlucht kan worden in het weekend. Presentatie: Dennis Storm en Nicolette Kluijver.

http://player.omroep.nl/?aflID=7756987


EťnVandaag

-Waar bleven de demonstranten? Tijdens de Spelen beloofden de Chinese autoriteiten vrijheid van demonstratie. Maar de parken die daarvoor waren bestemd, bleven de afgelopen weken leeg. De 77 mensen die zo'n verzoek indienden, trokken dat even later bijna allemaal weer in, waarschijnlijk onder zware druk van de autoriteiten. EťnVandaag bezocht Ri Tan park en trof toch demonstranten aan.

-Olympische Spelen statistiek. Op de ťťn na laatste dag van de Spelen hebben China en Amerika nog steeds de meeste medailles. Nederland staat op de tiende plaats. Kan dat niet hoger? En wat concludeer je als je kijkt naar het aantal medailles in verhouding tot het inwonertal van een land? Of welk land haalde met het minste budget de meeste medailles? We presenteren een aantal nieuwe lijstjes met uitleg van Gerard Kuper van de afdeling Sportstatistiek Rijksuniversiteit Groningen.

-Met Afellay naar Marokko. Een eigen voetbalveld. Dat is de prijs die voetballer Ibrahim Afellay kreeg toen hij een jaar geleden voetbaltalent van het jaar werd. De Johan Cruijff Foundation stelt het talent in de gelegenheid om een voetbalveld voor jonge spelertjes te openen in een plaats naar keuze. Afellay koos voor de stad waar zijn familie vandaan komt: Al Hoceima in Marokko. EťnVandaag reisde naar Marokko om de feestelijke opening van het veld te filmen, maar het liep iets anders dan gepland....

http://player.omroep.nl/?aflID=7748250


Nieuws en artikelen


Unilever-claim Becel wordt afgezwakt

Unilever mag niet meer direct claimen het risico op hart- en vaatziekten met plantsterolen te verlagen. Dit heeft de European Food Safety Authority (EFSA) vorige week besloten.

http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/2543/unilever-claim-wordt-afgezwakt


Big pharma nu ook handelaren in vrouwenurine ?

Urine zwangere vrouwen voor kunstmest

Met de urine van Moeders voor Moeders wordt de komende negen maanden kunstmest gemaakt. Het gaat om een proef, die mogelijk vooruitloopt op een grootschalige inzameling van urine voor kunstmest. Volgens een woordvoerder van het farmaceutisch bedrijf Schering-Plough, voorheen Organon, moeten de moeders die de urine leveren nog worden ingelicht. 'Ik vermoed dat weinig vrouwen ertegen zijn', zegt een woordvoerster.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1059056.ece/Urine_zwangere_vrouwen_voor_kunstmest


Lijst ingrediŽnten vaccins

http://www.informedchoice.info/cocktail.html
http://www.novaccine.com/specific-vaccines/vaccine.asp?v_id=16

Leendert


Oprichting nationaal informatiecentrum over veiligheid noodzakelijk

Het RIVM brengt vandaag het rapport 'Let op letsels - Preventie van ongevallen, geweld en suÔcide' uit. Hieruit blijkt dat ongevallen en geweld nog steeds een belangrijk volksgezondheidsprobleem zijn: 5.300 doden per jaar en meer dan een miljoen gewonden. Na kanker en hart- en vaatziekten, is dit de derde oorzaak van vroegtijdig overlijden in Nederland. Extra maatregelen om het aantal doden en gewonden terug te dringen zijn nodig. Daarom pleiten 8 organisaties die actief zijn in preventie van ongevallen en geweld, voor het oprichten van een nationaal informatiecentrum. Dit centrum moet de kennis van alle veiligheidsonderwerpen bundelen en zo effectiever beleid en interventies mogelijk maken. Ook binnen de overheid is een betere afstemming van het preventiebeleid noodzakelijk.


Zwangere Bridget Maasland opent tentoonstelling over moedersterfte

Dinsdag 26 augustus om 10.00 uur opent Bridget Maasland de fototentoonstelling Goed Bezig! op Schiphol. De tentoonstelling brengt mannen en vrouwen in beeld die baat hebben gehad bij ontwikkelingssamenwerking in Mali. Het probleem moedersterfte staat hierbij centraal: in ontwikkelingslanden sterft iedere 3 uur een vrouw aan complicaties rond de bevalling. Bridget, die zelf zwanger is van haar eerste kind, vindt bewustwording in Nederland voor dit probleem heel belangrijk. De tentoonstelling is onderdeel van de campagne Goed Bezig! die gaat over resultaten van Nederlandse inzet bij ontwikkelingssamenwerking.

Resultaten in Mali
Met Nederlandse overheidssteun kunnen vrouwen in Mali nu veiliger bevallen: het aantal klinieken is toegenomen en een keizersnede is gratis geworden. Ook zijn voorlichtingprogramma's over voorbehoedsmiddelen opgezet om te voorkomen dat meisjes op jonge leeftijd zwanger worden. Voor het eerst in 10 jaar is het sterftecijfer in Mali licht gedaald. Fotograaf Ian Snieders legde de positieve resultaten vast. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en te zien tot eind oktober.

Campagne
De landelijke campagne Goed Bezig! is een initiatief van draagvlakorganisatie NCDO. De campagne laat niet alleen zien dat we goed bezig zijn, maar benadrukt ook dat millenniumdoel 5: het terugdringen van moedersterfte, nog niet bereikt is. De millenniumdoelen zijn acht internationale afspraken, die in 2000 zijn gemaakt door 189 landen om met elkaar wereldwijde armoede te halveren en duurt een maand. De campagne is ook zichtbaar op televisie en internet. 'Goed Bezig!' wordt bovendien ondersteund door de website over alle millenniumdoelen: www.millenniumdoelen.nl. Hier zijn meer resultaten en persoonlijke (video) boodschappen van Malinese vrouwen te zien.


Amsterdams ziekenhuis zet robot in tegen keelkanker

(Novum) - In het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) wordt sinds kort een speciale operatierobot ingezet voor patiŽnten met keelkanker.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article1069274.ece/


Animal Medical Care Foundation ontvangt 'Keurmerk Goed Besteed'

De AMCF is een stichting die opvangcentra voor honden, katten, paarden, ezels enz. wereldwijd ondersteunt met medicijnen, medische hulpmiddelen en aanverwante (veterinaire) zorgproducten. Op 20 augustus heeft de AMCF het Keurmerk Goed Besteed ontvangen. In Nederland steunt de AMCF de knaagdierenopvang in Den Haag en de stichting Redcat in Eindhoven. De AMCF is opgericht om objectief en onpartijdig het `Rode Kruis' voor de dieren in opvangcentra te worden. Veel opvangcentra hebben nauwelijks geld voor voedsel, laat staan voor medische zorg of iets simpels als speelgoed. De AMCF helpt dieren beter te worden en/of biedt een stukje plezier in hun moeilijke leven.  De AMCF heeft hulp nodig. Behalve medische middelen als pijnstillers en anti-biotica, zijn ook bijvoorbeeld vlooien-, ontwormings- en ontsmettingsmiddelen, oor- en oogverzorgingsproducten enzovoorts hard nodig. Maar ook aan `zorg' producten als halsbanden, riemen, speeltjes, borstels, nagelkniptangen is een ernstig tekort. Mensen kunnen helpen door deze zaken in te zamelen maar ook door donateur te worden. Bezoek de website www.amcf.nl voor meer informatie over de opvangcentra die ondersteund worden, wat er nodig is en hoe u kunt helpen. En vergeet vooral niet de webshop te bezoeken met o.a. prachtige kaarten waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de stichting. In Nederland steunt de AMCF de knaagdierenopvang in Den Haag, zie www.knaagdierenopvang.nl/ en de stichting Redcat in Eindhoven, zie www.redcat.nu.


Betrek de jeugd bij energiebesparing

'In de gezinnen van nu wonen de volwassenen van straks en daarom is het heel belangrijk kinderen en jeugd te betrekken bij energiebesparing in huis.' Met deze tip wint Marja Sonneveld uit Maassluis de Woonbondprijsvraag voor de beste besparingstips voor huurders. Er kwamen tientallen tips binnen, maar de jury vond het idee van Marja het meest origineel, simpel en aansprekend en verwacht er ook nog eens veel rendement van. Het sterke van het idee is dat de jonge gezinsleden niet alleen actief worden betrokken bij de discussie over energiebesparing, maar ook worden beloond als ze zich aan de afspraken houden. 'Oudere kinderen kunnen zelf ook nog misschien ideeŽn bij elkaar googelen', schrijft Marja. Er kwamen veel tips binnen die al een vrij grote bekendheid hebben. Denk aan het lager zetten van de thermostaat, het aanbrengen van tochtstrips en het uitzetten van elektrische apparaten die niet worden gebruikt. Toch leverde de prijsvraag ook een behoorlijk aantal weinig bekende tips op. De jury was zeer tevreden over de kwaliteit van de inzendingen en de originaliteit ervan. Zo wordt de tweede prijs toegekend aan het idee om het gebruik van energiemeters te stimuleren. Huurders kunnen het verbruik van de eigen huishoudelijke apparaten meten en dat vergelijken met het verbruik van nieuwe apparatuur. Oude apparaten verbruiken al gauw veel meer energie dan nieuwe. 'Bekijk eens in hoeveel jaar de energiebesparing de nieuw aanschaf terugverdient.' Deze tip kwam twee keer binnen, waardoor er twee tweede prijzen zijn toegekend.  Ook de tip die de derde prijs verdient is origineel, simpel en bespaart aardig. Die tip luidt 'Gebruik bij het douchen of baden geen grote badhanddoeken maar kleinere handdoeken, waardoor je veel minder was hebt.'  Alle inzenders krijgen de Klimaatgids van Natuur en Milieu thuis gestuurd, met daarin voor ruim 2.500 euro tips aan energiebesparing. De drie beste tips worden beloond met BespaarBoxen ter waarde van 175, 125 en 100 euro! In alle BespaarBoxen zitten minimaal drie spaarlampen, een 'DoucheCoach', een EnergieWenskaart, een TwinstoneShopper boodschappentas, een KoelkastThermometer, tochtstrips, waterbespaarders, een KidsDoePlaat en de Al Gore-documentaire 'An inconvenient truth' over klimaatverandering. De BespaarBox voor de beste tip bevat zeven in plaats van zes spaarlampen, waarvan de zevende een kaarsvorm heeft, en ook nog eens een VerjaardagsKalender, een memoryspel over het milieu met dertig kaartjes en een boek over energie besparen. De jury bestond uit Puk van Meegeren namens Milieupunt Centraal, Lenie Klein Holkenberg namens de Stichting Natuur en Milieu en Hans Roseboom namens de Nederlandse Woonbond.


Internationaal nieuws & informatie


Silver – Powerful Immune Support

A new study published in JAMA is sure to have an unintended result –  dramatically boosting the sales of colloidal silver around the country  as a powerful immune support mineral.  The study was actually about the use of silver-coated tubes in hospital patients, and it showed a 36 percent reduction of ventilator-associated pneumonia (VAP), with a 48% reduction over the first 10 days (the common length of tube use for many). The silver-coated tubes were designed to steadily release silver ions,  not much different than taking colloidal silver as a dietary supplement.  The researchers explain how this works, “Silver kills bacteria and yeast by sticking to the organisms’ enzymes, genetic material and other molecular components, preventing basic functions and interfering with reproduction.

http://www.wellnessresources.com/health/articles/hi_ho_silver_powerful_
immune_support/?source=Email&camp=news082508

Tip: J.A.P.Hooykaas


Tel Aviv University researchers are combatting cancer with a jasmine-based drug

Could a substance from the jasmine flower hold the key to an effective new therapy to treat cancer? Prof. Eliezer Flescher of The Sackler Faculty of Medicine, Tel Aviv University thinks so. He and his colleagues have developed an anti-cancer drug based on a decade of research into the commercial applications of the compound Jasmonate, a synthetic compound derived from the flower itself. Prof. Flescher began to research the compound about a decade ago, and with his recent development of the drug, his studies have now begun to bear meaningful fruit.

http://www.aftau.org/site/News2?page=NewsArticle&id=7599


Self-destruction for a common cause

Individual cells in a population of bacteria can sacrifice their lives for others to achieve a greater common good. Published in the scientific publication, " Nature ", ETH Zurich biologists have described a new biological concept in which self-sacrifice and self-destruction play an important role. ETH Zurich biologists, led by Professors Martin Ackermann and Wolf-Dietrich Hardt, in collaboration with Michael Doebeli of the University of British Colombia in Vancouver (CN), have been able to describe how random molecular processes during cell division allow some cells to engage in a self-destructive act to generate a greater common good, thereby improving the situation of the surviving siblings. The biologists investigated this unusual biological concept using the pathogenic salmonella bacteria as an example. Diseases caused by salmonellae are very unpleasant and even life-threatening. When contaminated food is consumed - for example, egg-based foods or chicken and meat - salmonella bacteria enter the gastro-intestinal tract where it triggers infection. Vomiting and diarrhoea can last for days.

http://fm-eth.ethz.ch/eth/media/FMPro?-db=pressemitteilungen.fp5


Positive thinkers 'avoid cancer'

Women who have a positive outlook may decrease their chances of developing breast cancer,
say Israeli researchers.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7574938.stm


 

 


25 aug


Bioscoop


In Debt We Trust (Full) - 89 min

In America's earliest days, there were barn-raising parties in which neighbors helped each other build up their farms. Today, in some churches, there are debt liquidation revivals in which parishioners chip in to free each other from growing credit card debts that are driving American families to bankruptcy and desperation. IN DEBT WE TRUST is the latest film from Danny Schechter, "The News Dissector," director of the internationally distributed and award-winning WMD (Weapons of Mass Deception), an expose of the media's role in the Iraq War. The Emmy-winning former ABC News and CNN producer's new hard-hitting documentary investigates why so many Americans are being strangled by debt. It is a journalistic confrontation with what former Reagan advisor Kevin Phillips calls "Financialization"--the "powerful emergence of a debt-and-credit industrial complex." While many Americans may be "maxing out" on credit cards, there is a deeper story: power is shifting into fewer hands.....with frightening consequences. IN DEBT WE TRUST shows how the mall replaced the factory as America's dominant economic engine and how big banks and credit card companies buy our Congress and drive us into what a former major bank economist calls modern serfdom. Americans and our government owe trillions in consumer debt and the national debt, a large amount of it to big banks and billions to Communist China.


Electric Orgasm - Documentary - 44 min - Aug 21, 2008

A documentary from Discovery Health about North Carolina anesthesiologist who induces orgasms in
women using pain relief technology. Follow Follow three women who have never experienced orgasm
through a clinical trial that unlocks secrets to the human brain's pleasure zone.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-2471061575275734282


We eat soils so make soils healthy! - 7 min

Watch and listen as Dr Maarten Stapper reveals that we need healthy soils for healthy food for healthy people.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-6600582323920379650


Televisie


EťnVandaag

Verzekeraar steeds meer op stoel van specialist. Diabetes-patiŽnten klagen dat verzekeraars steeds meer doktertje gaan spelen. De internist schrijft een glucosesensor voor, maar zorgverzekeraars weigeren dit te vergoeden. En dat terwijl het voor sommige patiŽnten onmisbaar is. De tendens dat de zorgverzekeraar steeds vaker op de stoel van de specialist gaat zitten, speelt ook bij andere patiŽntengroepen. In EťnVandaag een reportage over de gevolgen van de nieuwe zorgverzekeringswet die sinds de invoering in 2006 steeds duidelijker voelbaar worden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7711386


Sterren in de zorg

4-delige serie reportages over mensen die in de zorg werken. Mensen die met passie en gedrevenheid de zwakkeren in Nederland verzorgen. De intentie van het programma is om te laten zien wat werken in de zorg inhoudt, soms met een lach en soms met een traan. Twee TROS-presentatoren lopen mee in dezelfde instelling. Ze draaien allebei een volle dienst, maar op een andere afdeling, zodat de kijker een breder beeld krijgt van de diverse werkzaamheden van de betreffende instelling. Elke presentator wordt gekoppeld aan zijn eigen verzorger. De presentator wordt geacht echt mee te helpen met de werkzaamheden. De presentatoren krijgen geen medische opdrachten, zoals een infuus aanleggen, omdat dit niet verantwoord is. Naast het meelopen tijdens een volle dagdienst haalt elke TROS-ster zijn eigen verzorger op voor de dienst begint.

http://player.omroep.nl/?aflID=5828823


Eboek


Wayki Wayki

An information warrior looks into norms, truths, agendas and beliefs

http://www.waykiwayki.com/Wayki%20Wayki.pdf
http://www.waykiwayki.com/

Mike Donkers


Nieuws en artikelen


Curezone.com

Veel verhalen en informatie over de complementaire geneeskunde

Tip: Niels Zonnelveld


Stichting Wetenschappelijk Natuur en Milieubeleid noemt actie Greenpeace zinloos

Het grootste deel van de Noordzee wordt niet bevist met de zogeheten boomkor. Slechts 2 procent van het oppervlak wordt meer dan vijf maal per jaar bevist met deze sleepnetten, maar dat blijkt juist te leiden tot meer bodemleven, zo heeft onderzoek van het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek RIVO (tegenwoordig IMARES) in Wageningen en de Universiteit van Wales in Bangor aangetoond. Om die reden noemt de Stichting Wetenschappelijk Natuur en Milieubeleid (SWNM) de actie van Greenpeace om rotsblokken tegen bodemvisserij in de Noordzee te storten zinloos voor de natuur en schadelijk voor de Nederlandse visserij.

Volgens de stichting is de stelling van Greenpeace dat de Noordzeebodem wordt vernietigd door bodemvisserij ongegrond. Het RIVO heeft becijferd dat 70 procent van de Noordzee nooit door boomkorschepen wordt bevist. Van de andere 30 procent wordt de helft slechts eens per vijf jaar bevist. Bij de 2 procent die regelmatig wordt bevist, blijkt het bodemleven juist meer divers dan in andere gebieden. Volgens twee wetenschappelijke onderzoeken uit 2001 en 2008 komt dat doordat bodemberoering voor meer voedsel zorgt, met name voor schol. Dezelfde onderzoeken tonen aan dat bodemdieren in gebieden met veel getijdenwerking zoals de zuidoostelijke Noordzee weinig gevoelig zijn voor visserij.

Ook de stelling dat de boomkor de bodem omwoelt is niet correct. Bij deze vorm van vissen trekken de netten niet door de bodem, maar schrapen een laagje van 2 tot 3 millimeter sediment van de bodem af. De bodemdieren die hier leven ontsnappen via de wijde gaten of gaan snel weer overboord. Volgens SWNM is de invloed daarom verwaarloosbaar vergeleken met die van getij en stormen. Daarbij worden grote hoeveelheden zand en grind heen en weer bewogen.

Greenpeace stortte vorige week vanaf haar schip twee tot drie ton wegende rotsblokken op de bodem van de Noordzee ten noordoosten van Groningen. Volgens haar om dit gebied te beschermen tegen de in haar ogen schadelijke bodemvisserij. Volgens SWNM wordt in dit deel van de zee niet eens met de boomkor gevist. Alleen kleinere boten vissen hier met sleepnetten op garnalen. Als die netten achter een rotsblok blijven hangen, trekken de bootjes zichzelf om en ontstaan levensgevaarlijke situaties. De Stichting WNM is opgericht door vissers, biologen en andere wetenschappers om onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek te financieren en te stimuleren.


NZa: steeds meer overeenstemming over zorgzwaarte

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) constateert dat zorgkantoren en aanbieders in snel tempo overeenstemming bereiken over de zorgzwaarte van hun cliŽnten. Dit blijkt uit het aantal tweezijdige, dus door beide partijen ondertekende, opgaven dat de NZa ontvangt. In april dit jaar was 40% van de ZZP opgaven tweezijdig, in juli is dat gestegen naar 92%. Dankzij de inspanning van partijen om de opgave gezamenlijk te doen zijn de gegevens vollediger waardoor de NZa op nauwkeurige manier de definitieve prijzen kan berekenen.


Inzage in psychologische tests

In beginsel heeft iedereen recht op een afschrift van zijn of haar persoonsgegevens. Als het gaat om de ruwe testgegevens van een psychologische test, is het echter gerechtvaardigd dit inzagerecht te beperken door degene die de test heeft gedaan alleen inzage te bieden tijdens een gesprek, gecombineerd met een schriftelijk rapport met de resultaten van de test. Op die manier behouden de psychologische tests hun waarde en blijven zij auteursrechtelijk beschermd. Dit heeft het College bescherming persoonsgegevens laten weten in antwoord op vragen over het inzagerecht van het Nederlands Instituut van Psychologen.


Internationaal nieuws & informatie


The Older the Fatter - Longitudinal Study about Overweight Children

Fast food and coke instead of fruits and vegetables: the consequences can already be seen in children – more and more of them suffer from overweight and adiposity. But what are the reasons? In what way are they connected, for example, with social status and body weight of the parents? On the trail of overweight, the health scientist Prof. Dr. GŁnter Eissing, Technische Universitšt Dortmund, carefully examined 432 Dortmund children at the age of three, in cooperation with BKK Hoesch, Public Health Authority and the city’s statistical department. More precisely, he measured them. Based on height and weight, Prof. Eissing calculated the so-called Body Mass Index (BMI), compared it with birth certificate data and medical examination documents, and found out: after the first three years of their lives, 22 percent of the boys and eleven percent of the girls are overweight. The results are only the first part of a unique longitudinal study about the BMI development based on a test group of Dortmund children. After three years the test subjects will be examined again within the scope of the pre-school medical examination. So far the control of the BMI of the test subjects over a period of six years, is unique. The first results already show: the older the children the fatter they are. Whereas the BMI was quite in relation at birth, Prof. Dr. GŁnter Eissing discovered that at the age of one, the percentage of children with an increased BMI was already higher. At the age of three, 22 percent of the boys and eleven percent of the girls are to be classified as overweight. Eleven percent of the boys and seven percent of the girls are considered to be adipose. Other studies show that at the age of six the number of overweight children increases once again.


Munich researchers discover key allergy gene

Together with colleagues from the Department of Dermatology and Allergy and the Center for Allergy and Environment (ZAUM) of the Technische Universitšt MŁnchen, scientists at the Helmholtz Zentrum MŁnchen have pinpointed a major gene for allergic diseases. The gene was localized using cutting edge technologies for examining the whole human genome at the Helmholtz Zentrum MŁnchen. Schematic representation of the high affinity receptor for IgE. Variants within the gene encoding the alpha chain are associated with increased levels of IgE antibodies The newly discovered FCER1A gene encodes the alpha chain of high affinity IgE receptor, which plays a major role in controlling allergic responses. The team of scientists led by Dr. Stephan Weidinger from the Technische Universitšt MŁnchen and Dr. Thomas Illig from the Helmholtz Zentrum MŁnchen found that certain variations of the FCER1A gene decisively influence the production of immunoglobulin E (IgE) antibodies. IgE antibodies are a particular type of antibody that is normally used to protect against parasites. In Western lifestyle countries with less contact, however, elevated IgE levels are associated with allergic disorders.  In genetically susceptible individuals the immune system becomes biased and produces IgE antibodies against harmless agents such as pollen, dust mites or animal hair. These IgE antibodies then work in conjunction with certain cells to get rid of the allergens, a process that gives rise to the symptoms of allergy such as allergic rhinitis (hay fever), atopic dermatitis or asthma.


When our protective armor shows weakness

New knowledge points to the fact that a genetically induced lack of filaggrin, a key protein of the skin barrier, plays a decisive role in the origin of allergies. In a large study on more than 3000 school-children scientists of the Helmholtz Zentrum MŁnchen and the Technische Universitšt MŁnchen found that about 8% of the German population carry variations of the filaggrin gene, which raise the risk to develop atopic dermatitis more than threefold. In addition, these genetic variations predispose to hay fever and asthma in those with atopic dermatitis. Allergic diseases have increased considerably in the past decades in most industrial countries. A combination of genetic and environmentally related factors is said to be the cause. In recent years, several genes were examined for a role in allergic diseases, and one of them actually turned out to be a key player. This gene encodes filaggrin, an essential protein in the horny layer of the skin. If this protein is reduced or lacking due to a genetic defect, the natural cornification is impeded and the natural barrier function of the skin is limited. Individual cells in a population of bacteria can sacrifice their lives for others to achieve a greater common good. Published in the scientific publication, " Nature ", ETH Zurich biologists have described a new biological concept in which self-sacrifice and self-destruction play an important role. ETH Zurich biologists, led by Professors Martin Ackermann and Wolf-Dietrich Hardt, in collaboration with Michael Doebeli of the University of British Colombia in Vancouver (CN), have been able to describe how random molecular processes during cell division allow some cells to engage in a self-destructive act to generate a greater common good, thereby improving the situation of the surviving siblings. The biologists investigated this unusual biological concept using the pathogenic salmonella bacteria as an example. Diseases caused by salmonellae are very unpleasant and even life-threatening. When contaminated food is consumed - for example, egg-based foods or chicken and meat - salmonella bacteria enter the gastro-intestinal tract where it triggers infection. Vomiting and diarrhoea can last for days.


Acute maternal stress during pregnancy linked to development of schizophrenia
Alcohol dependence among women is linked to delayed childbearing
Allogeneic endometrial regenerative cells - An "off the shelf solution" for critical limb ischemia?
Antidepressants May Impair Driving Ability, New Research Finds
Are your eyes a window to diabetes-related health issues?
Arsenic Exposure Could Increase Diabetes Risk
Atypical evening cortisol profile induces visual recognition memory deficit in healthy human subjects
Bath researchers study how cancer cells come unstuck
Bisphenol A exposure can increase risk of diabetes and heart attacks
Boek - Organic for Health
Bone marrow stem cells may help control inflammatory bowel disease
Brain Cells Called Astrocytes Undergo Reorganization and May Engulf Attacking T Cells
Brain Surgery is Getting Easier on Patients
Breaking the 'mucus barrier' with a new drug delivery system
Breast cancer and organic foods
Calcium’s Possible Role In Alzheimer’s
Carnegie Mellon MRI technology that non-invasively locates, quantifies specific cells in the body
CFS - Viral Brain Infection
Chemical liberated by leaky gut may allow HIV to infect the brain, Einstein scientists find
Children's Hospital Oakland scientist finds potential Alzheimer's cure in century-old drug
Coatings To Help Medical Implants Connect With Neurons
Codeine not safe for all breastfeeding moms and their babies
Comparison of Prognostic Gene Expression signatures for Breast Cancer
Compounds Have Potential For Diagnosis, Treatment Of Alzheimer's Disease
Dartmouth workshop sets research agenda for environmental mercury
Duke Chemists Synthesize Promising Anti-Cancer Product
Eating red meat during adolescence might heighten the risk of breast cancer
Electrical Therapy Helps Inventor Swallow
Enzyme new potential target in treating blood cancer
Google.org invests more than US$10m in breakthrough geothermal energy technology
Green catalysts provide promise for cleaning toxins and pollutants
Greenland ice core reveals history of pollution in the Arctic
Hydrogels Provide Scaffolding For Growth of Bone Cells
IU Bloomington chemists receive $2.9 million to study self-assembling viruses
Joslin Study Finds Insulin Resistance Causes Gallstones
Joslin study identifies protein that produces 'good' fat
Largest study of its kind implicates gene abnormalities in bipolar disorder
Low level cadmium exposure linked to lung disease
LSUHSC research reports new method to protect brain cells from diseases like Alzheimer's
Making 'good' fat from muscle and vice versa
Many US public schools in 'air pollution danger zone'
Mount Sinai researchers discover technology that silences genes
MSG and obesity
MU Researchers Study Facial Structures, Brain Abnormalities Reveal Formula for Earlier Detection of Autism
New Insights Into the Regulation of PTEN Tumor Suppressor Function
New reasons to avoid grapefruit and other juices when taking certain drugs
New test to diagnose osteoarthritis early
Newly detected air pollutant mimics damaging effects of cigarette smoke
Obese prostate cancer patients may benefit more from brachytherapy
One Sleepless Night Increases Dopamine in the Human Brain
Ontgiftiging lever en afvoer toxines
Pesticide build-up could lead to poor honey bee health
Prescription Sleeping Pill Use Tied to Cancer
Queen's chemist designs new 'catch-and-tell' molecules
Research Suggests Diabetes Transmitted from Parents to Children
Researchers discover how rheumatoid arthritis causes bone loss
Researchers discover scent of skin cancer
Rice lab finds molecular clues to Wilson disease
Significant long-term benefit for low back pain revealed by major study
Silver is the key to reducing pneumonia associated with breathing tubes
Stem cell indicator should boost bowel cancer survival rates
Suicidal Thoughts Among College Students More Common Than Expected
Synthetic moleculues could add spice to fight against cancer
The Role of the Intestinal Barrier Function in the Pathogenesis of Celiac Disease
Turning Up The Heat On Tomatoes Boosts Absorption Of Lycopene
Ultrasound used to predict heart attack risk
UT Southwestern researchers uncover molecule that keeps pathogens like salmonella in check
When the patient can't decide
Why Our Food Is Dangerous To Our Health

Voor details zie www.fonteine2.com


Humor


Idee voor verkeersfundamentalist Koos Spee ?


 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats