weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

9 aug


Bioscoop


Gary Null Show

Dr. Gary Null speaks with Naomi Klein, an award-winning journalist with syndicated columns in The Nation and The Guardian. Her last book The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism explores who corporate greed capitalizes on war and environmental disasters and influences domestic economic policy.


I-Team: New UFO Mystery Surfaces

A large object with a turquoise hue plummeted out of the sky earlier this summer and plowed into the earth south of Las Vegas. Eyewitnesses say this was no meteorite, especially since a bunch of helicopters hauled it away. Chief Investigative Reporter George Knapp has the story.

http://www.youtube.com/v/awGOXaAA0Ts


The history of the weapons of mass destruction fraud

Many people know that Scott Ritter, former Marine Corps major and former UN weapons inspector publicly disputed the Bush Administration’s claim that Iraq had weapons of mass destruction.

http://www.youtube.com/v/WbOaKJwUQ5c


Boek


Worried Sick - Nortin Hadler, MD

worriedsick.jpg (10046 bytes)

ISBN: 0807831875

At a time when access to health care in the United States is being widely debated, Nortin Hadler argues that an even more important issue is being overlooked. Although necessary health care should be available to all who need it, he says, the current health-care debate assumes that everyone requires massive amounts of expensive care to stay healthy. Hadler urges that before we commit to paying for whatever pharmaceutical companies and the medical establishment tell us we need, American consumers need to adopt an attitude of skepticism and arm themselves with enough information to make some of their own decisions about what care is truly necessary. Each chapter of Worried Sick is an object lesson regarding the uses and abuses of a particular type of treatment, such as mammography, colorectal screening, statin drugs, or coronary stents. For consumers and medical professionals interested in understanding the scientific basis for Hadler's arguments, each topical chapter has an accompanying source chapter in which Hadler discusses the medical literature and studies that inform his critique. According to Hadler, a major stumbling block to rational health-care policy in the United States is contention over the very concept of what constitutes good health. By learning to distinguish good medical advice from persuasive medical marketing, consumers can make better decisions about their personal health and use that wisdom to inform their perspectives on health-policy issues.

Publisher: The University of North Carolina Press


Televisie


Kinderen van de Keuringsdienst

Chips. Help, een paard in mijn frikandel en een luis in mijn Fristi. In de eerste vier afleveringen van het nieuwe Keuringsdienstseizoen doen kinderen het werk. Kinderen hebben hun eigen vragen en eigen verbazing. Over paarden bijvoorbeeld in hun frikandel speciaal. Ze wisten het niet en ontdekken dat voor Nederlandse snacks boerenpaarden van ArgentiniŽ worden geslacht. Erg of niet erg, dat is de vraag niet, maar waarom? En dan de kleur. Doodgewoon misschien voor volwassenen, maar verbijstering bij kinderen. De roze kleur van hun yoghurtdrankje komt van luizen. Maar er is ook goed nieuws. In chips met ham/kaassmaak zit gelukkig geen varken. Ook moslims kunnen ze eten. Maar dan de chips met kipsmaak. Lieve help, daar zit echt kip in. En wat dan van een kip? Niet de borstfilet, niet de vleugeltjes, niet de pootjes. Maar wat dan? Typisch de Keuringsdienst van Waarde. Je wist niet wat je nog niet wist. Heel kinderachtig.

http://player.omroep.nl/?aflID=7625395


EťnVandaag

-Tachograaf funest voor bedrijven. In korte tijd zijn 590 transportbedrijven failliet gegaan. Een belangrijke oorzaak is de invoering van de digitale tachograaf. Is het een garantie voor de verkeersveiligheid of een goudmijn voor de overheid? Het apparaat registreert alle overtredingen die een vrachtwagenchauffeur maakt. Op die manier is de vrijheid van de chauffeur zo goed als verdwenen en maakt het de transportsector zeer moeilijk. Is de tachograaf tť rigide?

-100 jaar redders op zee. 7 augustus bestaat de vereniging Moed, Volharding en Zelfoppoffering - de club van mannen op reddingsboten - 100 jaar. Vele mensenlevens werden gered, maar ook veel collegaŅs kwamen om. EťnVandaag spreekt met de heer De Blok. Hij kreeg de hoogste onderscheiding voor een moedige reddingsactie op zee, maar zag ook zijn vader voor zijn ogen verdrinken tijdens een reddingsactie.

-BMX-cross voor het eerst op Spelen. Op de aankomende Olympische Spelen is BMX-fietscross voor het eerst een Olympische sport. De afgelopen jaren is de fietssport ontzettend populair geworden. De Nederlandse BMX-ploeg is inmiddels al afgereisd naar Peking, maar vlak voor vertrek zocht Eťnvandaag de ploeg op. Hoe bereiden ze zich voor?

-Schreeuwend tekort brandweervrijwilligers. Er is een schreeuwend tekort aan brandweervrijwilligers in Nederland en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo waarschuwt de Vereniging van Brandweervrijwilligers. EťnVandaag belde 33 willekeurige korpsen in Nederland en noteerde een tekort van 100 vrijwilligers. Creatieve wervingsacties, verruiming van de eisen; alles wordt uit de kast getrokken om mensen op te leiden voor de brandweer. Wat betekent dit tekort voor de veiligheid van de burgers?

http://player.omroep.nl/?aflID=7616949

 


Nieuws en artikelen


Interim-managers kosten ziekenhuizen miljoenen

Nederlandse ziekenhuizen hebben in de jaren 2006 en 2007 voor 6,75 miljoen euro aan interim-managers uitgegeven. Een kwart van de ziekenhuizen maakt gebruik van een interim in de raad van bestuur. Die kost de instelling gemiddeld 30.000 euro per maand.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article1056358.ece


Verichip in de uitverkoop

De VeriChip Corporatie, ontwikkelaar van VeriChip - die microchips maakt om in mensen te worden geÔmplanteerd - heeft aanzienlijke verliezen geleden. Nadat bewijsmateriaal te voorschijn is gekomen dat aantoont dat de microchip kanker kan veroorzaken. Ter grootte van twee korrels rijst, is de uiterst kleine VeriChip, een microchip die gemaakt wordt om in het menselijke lichaam te worden geÔmplanteerd en informatie over die persoon door te geven doormiddel van radiosignalen, het heeft reusachtige Orwelliaanse implicaties.

http://endtimes.punt.nl/?id=475984&r=1&tbl_archief=&


Geen microchips in mensen

Dit manifest is gericht aan alle mensen van deze bedreigde planeet om zich bewust te worden van de bedreiging van onze fundamentele mensenrecht op privacy. Het is de visie van bewuste mensen om niet meer passief en machteloos willen toekijken hoe de menselijke vrijheid en individualiteit wordt bedreigd door machthebbers die doorlopend profiteren van de huidige krankzinnige wereld en van de vrije mens een robotmens willen maken. We moeten ontwaken, onze krachten samenbundelen en in opstand komen tegen de VeriChip en nanochip die door de nano-technologie uiterst klein is en niet alleen aan het blote oog ontsnapt maar ook aan de opinie van de massa. Klein maar daardoor niet minder gevaarlijk, deze vloeibare injecteerbare chips die zich met de neuronen kunnen verbinden. De digitale engelen zullen snel hun intrede doen en ons veranderen in willoze slaven. Onze vrijheid als mens en individu is ons aller erfenis. Het is voor ons allen erop of eronder. We moeten het potentieel gevaar van de VeriChip, openhartig, zonder angst en zonder vooroordelen maar op objectieve, wetenschappelijk wijze onderzoeken.

http://verichip.yourownrisk.nl/manifest.asp


Artsen krijgen toch nog verboden cadeaus

Het gebeurt nog steeds: een farmaceutisch bedrijf dat met overbodige gimmicks artsen en apothekers paait om bepaalde recepten uit te schrijven. Farmaceutisch bedrijf Katwijk Farma in Leiden heeft artsen met verboden cadeautjes verleid tot het voorschrijven van een receptgeneesmiddel. Katwijk, producent van generieke (patentloze) medicijnen, beloofde dokters en apothekers naar keuze een champagneset, een digitale fotolijst of een afspeelapparaat van digitale muziekbestanden, als ze de bloeddrukverlager perindopril zouden voorschrijven.

http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article1055508.ece


DNA voorspelt Europese regio van afkomst

Op basis van DNA kan nu ook worden voorspeld uit welke regio in Europa een onbekende persoon afkomstig is. Onderzoekers van het Erasmus MC hebben het verband gevonden tussen genetische kenmerken en geografische afkomst van Europeanen. Het onderzoek, deels gefinancierd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), biedt belangrijke nieuwe aanknopingspunten voor forensisch onderzoek. Het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology publiceerde de onderzoeksresultaten donderdag 7 augustus. Onderzoekers van de afdeling Forensische Moleculaire Biologie van het Erasmus MC, onder leiding van prof.dr. Manfred Kayser, hebben ontdekt dat autosomale (niet sekse-specifieke) DNA-kenmerken kunnen voorspellen uit welke regio in Europa een onbekende man of vrouw afkomstig is.

Mannen
Op basis van DNA is het mogelijk mensen te onderscheiden naar hun continentale afkomst. Tot nu toe was het alleen bij mannen soms ook mogelijk te bepalen uit welke regio binnen een continent zij afkomstig zijn, aan de hand van DNA-kenmerken gelegen op het Y-chromosoom. Nadelen van deze Y-chromosoomtest zijn dat deze alleen voor mannen bruikbaar is en dat eventuele genetische vermenging van voorouders uit verschillende regio's niet is te achterhalen. Dit laatste kan in forensisch onderzoek leiden tot misleidende resultaten over de regio van herkomst.

Betrouwbaar
Prof.dr. Manfred Kayser: "De methode is nu nog gebaseerd op een groot aantal autosomale DNA-kenmerken. Die kunnen alleen worden vastgesteld aan de hand van relatief grote hoeveelheden, onbeschadigd DNA-materiaal, bijvoorbeeld in zaken waarin een onbekende persoon moet worden geÔdentificeerd aan de hand van DNA van een lichaam of lichaamsdeel. De volgende stap in het onderzoek is om te bepalen hoeveel autosomale DNA-kenmerken minimaal nodig zijn om de Europese regio van herkomst te voorspellen. Dit moet het mogelijk maken in de toekomst op basis van minder DNA toch een betrouwbare uitspraak te kunnen doen."

Geschikt
Prof.dr. Ate Kloosterman, senior forensisch onderzoeker van het NFI: "De resultaten van dit onderzoek bieden ons interessante mogelijkheden om in de toekomst meer informatie te verkrijgen uit biologisch sporenmateriaal dat afkomstig kan zijn van bijvoorbeeld de dader van een delict. Dit is niet alleen in recente zaken van belang, maar ook in 'cold cases' kan informatie over geografische herkomst van betekenis zijn. Voordat het zover is, moet de methode geschikt gemaakt worden voor de forensische praktijk, waarbij het vaak gaat om weinig en soms deels afgebroken DNA."


Keurmerk tandtechniek moet onrust bij patiŽnten wegnemen

Kronen, bruggen en andere tandtechnische werkstukken moeten in de nabije toekomst een objectief kwaliteitskeurmerk krijgen. Daarvoor pleit Elysee Dental, marktleider in Nederland op het gebied van tandtechniek. Het bedrijf reageert daarmee op de onrust die onlangs bij patiŽnten en tandartsen dreigde te ontstaan na onzinberichten in de pers over ondeugdelijke kronen van buitenlandse makelij. Volgens Elysee-directeur Paul Riteco leidt een keurmerk tot meer transparantie en tot een betere waarborg voor kwaliteit. Vooruitlopend op een branchebrede invoering van een keurmerk heeft Elysee Dental inmiddels zelf de eerste stappen gezet met een tracking & tracing systeem, waarmee de samenstelling en herkomst van de gebruikte materialen eenvoudig kan worden achterhaald. Dit najaar zal zij als eerste in de branche een garantiecertificaat voor tandtechnische werkstukken introduceren bij tandartsen en patiŽnten.

Het initiatief van een keurmerk zal naar verwachting kunnen rekenen op een breed draagvlak in de markt, zo concludeert Elysee Dental na eerste verkennende gesprekken met de verschillende beroepsorganisaties voor tandartsen en tandtechniek, zoals de NMT, ANT en NVT. Elysee Dental betrekt ook collega labs, de overheid en zorgverzekeraars bij haar initiatief. Het mes van een onafhankelijk keurmerk snijdt aan twee kanten, stelt Paul Riteco. "De patiŽnt is er bij gebaat, omdat hij er dan voor honderd procent van op aan kan dat zijn kroon of brug voldoet aan de hoogste tandtechnische eisen. Maar ook de tandartsen varen er wel bij, omdat zij telkens wanneer er zoals onlangs nog onzinberichten in de media de kop opsteken, worden bestookt met vragen van verontruste patiŽnten. Er circuleren namelijk al jaren allerlei bakerpraatjes over prijs, herkomst en samenstelling van kronen en bruggen. Het wordt dus tijd om de branche volledig transparant te maken, zodat iedereen precies weet waar hij aan toe is."

Elysee Dental laat zelf al ruim zeven jaar hoogwaardige tandprothesen zoals kronen produceren in een laboratorium in Shenzhen nabij Hong Kong. De kwaliteitseisen die daar gelden, zijn dermate hoog dat de meeste Europese tandtechnische laboratoria er niet aan kunnen voldoen. "Het feit dat wij erg hoog scoren op klanttevredenheid, bewijst dat het er helemaal niet toe doet wŠŠr kronen vandaan komen, maar hůe en van welk materiaal ze worden geproduceerd", aldus Riteco.

Volgens Elysee Dental is de kwaliteit van tandtechnische werkstukken in Nederland door de bank genomen uitstekend. Wel neemt als gevolg van de marktwerking in de zorg en de toenemende invloed van de consument de vraag naar betaalbare alternatieven toe. Volgens Riteco is daarmee helemaal niets mis, zolang dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. "Nieuwe en doorgaans betere productietechnieken, zoals CAD/CAM en digitale kleurbepaling, maken het mogelijk om met grote volumes te werken, met behoud van kwaliteit en binnen de gangbare levertijden. Dat heeft bij ons nu al geleid tot aanzienlijk lagere tarieven." Ritco's pleidooi voor een kwaliteitskeurmerk is allesbehalve vrijblijvend. "Wij leveren elk werkstuk af met een afleverbon waarop alle relevante informatie staat vermeld, zoals naam van het product, leverancier, samenstelling en zelfs de batchcodes. Eind augustus komen we bovendien met een garantiecertificaat met een unieke code, die toegang geeft tot een online tracking & tracing systeem, zodat tandartsen en consumenten precies kunnen volgen waar en wanneer het werkstuk is gemaakt en welke materialen gebruikt zijn."

Medische professionals moeten de standaard zetten
Elysee Dental laat op dit moment ook een compleet pakket begrijpelijk voorlichtingsmateriaal voor de consument ontwikkelen. Daarin staat onder meer beschreven wat een kroon nu precies is, hoe die is opgebouwd en welke materialen erin worden verwerkt. Riteco: "PatiŽnten weten zo exact wat ze in hun mond hebben en waar ze op moeten letten."

Elysee Dental wil daarnaast het voortouw nemen in het oplijnen van brancheverenigingen en de politiek. Riteco: "Gezien de omvang en het belang van de zorgbranche willen we graag met andere partijen samen optrekken in het kwaliteitsbeleid van tandtechniek in Nederland. Ik heb de voor ons meest relevante tandheelkundige organisaties, de NMT, de ANT en de NVT inmiddels persoonlijk geÔnformeerd." Riteco stelt dat de eerste reacties positief zijn: "Ze juichen ieder initiatief toe dat de kwaliteit en transparantie van de tandtechniek vergroot. We lopen met ons initiatief ruim voor op nieuwe mondzorg-wetgeving, die naar verwachting in 2010 al van kracht wordt. We verwachten dat als uitvloeisel van die wet strengere eisen zullen gaan worden gesteld aan tandtechnische laboratoria."

Volgens Riteco dient het keurmerk bij voorkeur te worden erkend door de Raad voor Accreditatie en toegekend en bewaakt door de branche. "Het zijn immers de tandheelkundige professionals die de standaard moeten zetten. Vervolgens is het aan de tandtechnische branche om aan de bijbehorende eisen te voldoen - en aan de verzekeraars en de consumenten om met minder geen genoegen meer te nemen. Wie niet aan de eisen kan voldoen, hoort niet thuis in de branche en valt vanzelf af. Je zult zien dat de herkomst van tandtechnische producten dan domweg geen issue meer is en bakerpraatjes vanzelf ophouden. We kunnen dan eindelijk weer gaan praten waarover het in wezen zou moeten gaan: bereikbaarheid van goede tandheelkundige zorg, voor iedereen."


Internationaal nieuws & informatie


Formerly Demonized Fat Is Actually Good For You

Well, recent studies are showing that natural saturated fats are not only not evil, that they are actually good for you. Read that sentence again, because it goes against all nutritional advice given in this country for the past 50 years. I know what you're thinking: Isn't it well established that eating saturated fats correlates with higher rates of heart disease? As it turns out, the government's nutritional sat-fats data used to lump natural fats together with industrial fats like hydrogenated vegetable oil. When you split out the different kinds of fat, the artery clogger was not butter but trans fats.

http://www.citypaper.com/eat/story.asp?id=16103


Two Eggs A Day May Keep Weight Away

A low-calorie diet that starts with two eggs for breakfast did a better job of helping people lose weight than a one with a bagel, researchers said

http://www.fox5vegas.com/health/17097132/detail.html


Has Cancer Spread? Research Identifies Best Way to Find Answers

For patients with head and neck cancer, accurately determining how advanced the cancer is and detecting secondary cancers usually means undergoing numerous tests - until now. New Saint Louis University research has found that the PET-CT scanner can be used as a stand-alone tool to detect secondary cancers, which occur in 5 to 10 percent of head and neck cancer patients.

http://www.slu.edu/x24170.xml


Prostate cancer screening not recommended for men over 75

The U.S. Preventive Services Task Force has recommended that men over 75 should stop the routine prostate cancer screening since the risks involved pose more immediate danger than the cancer itself, according to media reports Wednesday.

http://news.xinhuanet.com/english/2008-08/06/content_8987256.htm


 


Humor


Take of your bra

http://video.google.com/videoplay?docid=-2205568689139255137

 


8 aug


Bioscoop


Fungus Causing Cancer - - A Novel Approach to Most Common Cause of Death

A prominent Italian oncologist explains his view that cancer is fungus and can be easily treated. Fascinating viewing.


Johan Norberg -Swedish Myths and Realities - 6 min

Johan Norberg, author of In Defense of Global Capitalism, sits down with reason.tv's Michael C. Moynihan to sort out the myths of the Sweden's welfare state, health services, tax rates, and its status as the "most successful society the world has ever known.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3302243421869486317


Happy Cows ~ Behind The Myths

In order to maintain uninterrupted milk production, cows are forced year after year to go through an endless cycle of pregancy and birth, only to have their calves immediately taken from them. Cows and calves cry out for each other as they are separated. All forms of dairy farming involve forcibly impregnating cows. This involves a person inserting his arm far into the cow's rectum in order to position the uterus, and then forcing an instrument into her vagina. The restraining apparatus used is commonly called a "rape rack."
Half of all calves born are male. Of no use in milk production, they are sent to veal-producing operations or directly to auctions where they are sold and slaughtered when they are just a few days old. Male calves used for veal production suffer a crude castration process and are killed after 4 months spent in small crates or pens. After just 4 to 6 years, dairy cows are "spent" from being forced to continuously produce milk. Often weak and ill, they endure transport to auction and slaughter, both of which are traumatic for these gentle animals. If allowed to exist free of exploitation and slaughter, cows can live 25 years or more.

http://www.youtube.com/v/wF5THhPeBQE

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Televisie


Klootwijk aan Zee - kweekvis

Kweek. Of een vis worst lust was de vraag. Nee. Maar op zoek naar het antwoord deed Klootwijk aan Zee een ontdekking omtrent de dood. Vissen kun je vangen. Maar het hoeft niet, wisten Chinezen al ver voor onze jaartelling. Je kunt vissen kweken. Dan hoef je er niet meer voor van huis, ze groeien als kool in je vijver achter de keukendeur. Wil je vis eten dan pak je er een en maak je hem dood. Maar hoe? Klootwijk aan Zee ontdekt 2008 jaar na Christus de beste methode. In Noorwegen. Zalm. Met een hamer. Geen centje pijn. En nog een ontdekking. De varkensflat waarover in Nederland veel te doen is bestaat allang. Onder water. Twintig verdiepingen. Platvissen wonen er in. En in volmaakte onderlinge harmonie, zo genoeglijk dat je vis wou zijn. Heilbot met name, heerlijk leventje. Alleen niet zo lang.

http://player.omroep.nl/?aflID=7627153


De Toekomst van religie

Blijven we wel geloven in de toekomst en zo ja waarin dan? Wordt Nederland onderdeel van Eurabia of gaat de hele wereld relishoppen? En hoe bereikt de moderne rabbi of dominee zijn schaapjes? Gaan we God ooit ontmaskeren? Heeft religie een toekomst en hoe ziet die er dan uit? In de toekomst van religie gaan we op zoek naar een antwoord op die vraag.

Internetpriester
Ook de toekomst van de priester is internet. Father Rotherick is de eerste internetpriester van Nederland.

Bijna dood ervaringen
Is er leven na de dood? Mensen proberen het al duizenden jaren te ontdekken. We weten steeds meer, kunnen steeds meer, maar komen we er ooit achter wat er gebeurt als we deze wereld verlaten?

Wetenschappers
Hoe meer we kunnen hoe meer we niet weten. Wetenschappers die proberen voor God te spelen gaan zich steeds meer afvragen hoe het eigenlijk zit met die God.

2012
De 2012 beweging is gebaseerd op de Maya kalander. Volgens die kalender komt er in 2012 een einde aan de wereld die wij nu kennen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7627135


Netwerk

Wat moet een gemeente doen met een pedofiel? Hem uit de wijk waarin hij woont, verwijderen? Hem ook weren uit alle kinderrijke wijken in de stad? Of alle buurtbewoners informeren over de vestiging van veroordeelde pedofielen in hun wijk? De gemeente Roermond heeft dinsdag besloten een man die het bed zou hebben gedeeld met vijf minderjarige jongens, niet te verwijderen uit de wijk Planetenbuurt. Buren van deze verdachte hadden de gemeente en de woningbouwvereniging eerder een petitie aangeboden waarin ze vroegen de man de toegang tot hun wijk te verbieden. In Netwerk een verslag uit Roermond en een gesprek met Henk Zomerdijk, voormalig burgemeester van Ochten - een gemeente waarin zich een soortgelijke kwestie voordeed- en tevens voorzitter van een commissie die de overheid adviseerde hoe om te gaan met dit 'pedofielen-probleem'. En verder: De kinderen van de Amazone.

http://player.omroep.nl/?aflID=7627152


Boek


De depressie-epidemie

depressie.jpg (2117 bytes)

Trudy Dehue
ISBN: 9789045700953

Over de plicht het lot in eigen hand te nemen

Nederland hoort tot de meest welvarende, vrije en gelukkige landen. Dat constateren wetenschappelijk onderzoekers van het geluk. Maar tegelijk zijn anti-depressiva de meest geslikte medicijnen. Talloos zijn de andere therapieŽn, de zelfhulpboeken en de internetpagina's over depressiviteit. En deskundigen stellen dat depressie nog grotendeels onderbehandeld is. Is depressie een biologisch bepaalde ziekte die nu pas goed herkend en behandeld wordt? Praten de hulpverlening en de farmaceutische industrie ons psychische stoornissen aan? Of bracht de verzorgingsstaat mentale kleinzerigheid op grote schaal? Trudy Dehue bespreekt de geschiedenis van neerslachtigheid. Ze bestudeert de claims van de biopsychiatrie, analyseert de commercialisering van het psychiatrisch onderzoek en de inhoud van de anti-depressivareclames. Ze betoogt dat gangbare verklaringen voor de toename van depressie niet houdbaar of niet volledig zijn. De depressie-epidemie belicht het proces waarin het ideaal van de maakbare samenleving werd ingeruild voor dat van het maakbare individu. Benadrukten we voorheen omstandigheden als oorzaak van ellende, tegenwoordig gaat de aandacht naar het individuele brein. Daarbij werden we zelf verantwoordelijk voor wat ons vroeger gewoon overkwam. Want nu succes een keuze is geworden, geldt dat voor mislukking evenzeer.

http://www.augustus.nl/result_titel.asp?Id=1571

Eerste hoofdstuk
http://www.augustus.nl/omslagenaugustus/Dehue%20Depressie%20epidemie.pdf

Radio interview
http://weblogs.vpro.nl/argos/2008/06/06/de-rol-van-wetenschappers-bij-de-verkoop-van-antidepressiva

 


Nieuws en artikelen


De big pharma censuur op wikipedia

Goed voorbeeld van iemand die kritisch kijkt naar de kankerindustrie maar die wordt geblocked op wikipedia, de zogenaamde onpartijdige encyclopedie. Je ziet in Nederland dezelfde censuur bij big pharma clubs als de KWF die elke alternatieve visie op kanker en genezing van kanker afdoen als kwakzalverij. Hierbij gesteund door de antikwakjes. Steun je de KWF dan steun je dus de propaganda machine en zullen veel mensen onnodig sterven doordat ze geen keuze hebben naast chemotherapie of bestraling. We hebben recht op de andere kant van het verhaal en artsen/specialisten die de waarheid durven te vertellen. Een ziek lijf nog zieker maken is geen genezen maar echte kwakzalverij....de focus moet zijn het sterker maken van de eigen afweer en aanpak van toxines die worden gestapeld en DNA schade veroorzaken. Of gelooft u dat alles in de laatste 50 jaar een erfelijke oorzaak heeft? Onmogelijk in zo'n korte periode, er is veel meer aan de hand en de grootste ziekmaker is dezelfde industrie die kankermiddelen maakt. Zo verdien je dus aan twee kanten.....

Kijk hieronder maar eens hoe ver het establishment gaat om de massa dom te houden, we zouden toch eens andere keuzes gaan maken !

Ron

The cancer industry, described in books by Ralph Moss and Samuel Epstein, now seeks to exercise the same censorship and suppression on the Internet. Wikipedia represents a media outlet that could get outside the cancer industry’s control and embarrass the medical profession. Very strong influences will be therefore be brought to bear to ensure that this doesn’t happen. Jfdwolff and others who seek to suppress this information, unwittingly represents those interests. I represent those who believe there should be an ongoing debate about one of the world’s greatest killers: what it is and how it should be treated. I believe that this debate should be based on scientific principles so that vested interests cannot be assumed to have a monopoly on the truth.

My credentials: As a scientist I have published two papers: One in 1993 questioning the efficacy of cancer surgery; and one in 1996 questioning the claim that mammograms reduce overall mortality. The conclusion from my 1996 paper in Medical Hypotheses was confirmed in 2001 by the Nordic Cochrane Group that specialises in evidence based medicine. For the past 25 years I have been Convenor of a Sydney-based charity called the Cancer Information & Support Society that provides people with cancer with objective information about the benefits and harm from cancer therapies and emotional support to those who choose to use them. We evaluate the efficacy of both orthodox and alternative cancer therapies.

The medical skeptics Leading medical scientists and researchers who question the current paradigm to some degree or other, and whom I quote in my articles, include the following:

Ulrich Abel, epidemiologist and biostatistician at the Heidelberg Tumor Centre, Germany. Author of “Chemotherapy of Advanced Epithelial Cancer: a critical review”.

John Bailar, former US presidential adviser on cancer, former chair of the Department of Health Studies, University of Chicago, former editor of the Journal of the National Cancer Institute (JNCI), former professor of epidemiology and biostatistics at McGill University in Montreal, Chair of the Department of Health Studies at the University of Chicago. Author of “Cancer Undefeated” in the New England Journal of Medicine.

Michael Baum, Emeritus Professor of Surgery at University College, London, former pioneer and advocate of mammography screening in the UK. Author of “False premises, false promises and false positives--the case against mammographic screening for breast cancer” in the International Journal of Epidemiology.

William Black, Department of Radiology, Dartmouth–Hitchcock Medical Center, Lebanon, NH, and Center for the Evaluative Clinical Sciences, Department of Community and Family Medicine, Dartmouth Medical School, Hanover, NH. Author of “Overdiagnosis: An Underrecognized Cause of Confusion and Harm in Cancer Screening” in JNCI.

Barry W. Brown, Chief, Section of Computer Science, University of California at Berkeley; Larry and Pat McNeil Professor of Biomathematics, specialising in the mathematical modeling of cancer processes. Author of “Non-cancer deaths in White Adult Cancer Patients” in JNCI.

David M. Eddy, Senior Advisor for Health Policy and Management, Kaiser Permanente Medical Care Program, Pasadena, California. Former Professor at Stanford University, former J. Alexander McMahon Professor of health policy and management at Duke University. Author of “The Use of Evidence and Cost Effectiveness by the Courts: How Can It Help Improve Health Care?”

Ralph Moss, author of “The Cancer Industry”, “Cancer Therapy” and Questioning Chemotherapy”.

Candace Pert, microbiologist, discoverer of receptors on the brain for endorphins. Author of “Molecules of Emotion”.

Gilbert Welch, Professor of Medicine and Community and Family Medicine, Dartmouth Medical School; Co-Director of the VA Outcomes Group. Author of “Should I Be Tested for Cancer?” and “Dangers in Early Detection".

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Mediation_Cabal/Cases/2006-01-29_Cancer_evidence


De ethiek van “evidence-based therapy” (“therapie gebaseerd op bewijsmateriaal”)

Waar is het “bewijsmateriaal” in de moderne geneeskunde ?
M.L. Kothari, L.A. Mehta, V.M. Kothari

We zweren bij “wetenschap”, dus het woord alleen al vraagt om een nauwkeurige definitie. Allopathie (lees “moderne geneeskunde”) domineert het therapeutische toneel vanwege haar schijnbaar wetenschappelijke benadering. Dit overwicht kan afgeleid worden uit het feit dat een vooraanstaande tekst, de Klinische Pharmacologie, beweert dat niet-allopatische systemen niet verdienen om zelfs maar “alternatief” genoemd te worden. De term “complementair” lijkt een minder ambitieuze claim dan “alternatief”, en daarom geeft men daar de voorkeur aan. Het boek verklaart eerst dat het is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij “evidence-based therapy”, en vervolgens beweert het: “Het meest kenmerkende in de verering van complementaire geneeskunde is de afwezigheid van wetenschappelijk denken, de kinderlijke acceptatie van hypotheses, het niet kritisch beoordelen van oorzaak en gevolg, bijvoorbeeld het vertrouwen op anecdotes en de veronderstelling dat, als herstel volgt, dit van de behandeling komt, en te veel aandacht voor de
persoonlijke gevoelens van de patiŽnt.” Dit artikel wil laten zien dat de allopathie juist deze zelfde begripsmatige fouten maakt.

http://www.paradijsvogel.nl/bewijs.htm

Marjan


PatiŽnten lijden onnodig pijn

Ruim een kwart van de ziekenhuizen heeft geen idee hoeveel patiŽnten pijn hebben na een operatie. Of controleert te weinig patiŽnten om tot een goed inzicht te komen. Dat blijkt uit een analyse van gegevens die zijn gebruikt voor de AD Ziekenhuis Top 100.

http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuws/2481/patienten-lijden-onnodig-pijn


Leesstimulans op basisscholen

De start van een nieuw schooljaar is tevens de start van een bijzonder initiatief om kinderen te stimuleren thuis te lezen. Kinderen die ook thuis lezen, krijgen meer plezier in lezen en zijn leesvaardiger. Dit vertaalt zich in betere leerprestaties. Thuis lezen verhoogt de leesmotivatie en prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. Vanuit die wetenschap zijn Stichting Lezen, Uitgeverij Malmberg (Boektoppers) en Uitgeverij Zwijsen (Leesleeuw) een campagne voor leesbevordering thuis gestart. Kinderen die ook thuis lezen, krijgen meer plezier in lezen en zijn leesvaardiger. Dit vertaalt zich in betere leerprestaties: ze begrijpen teksten beter, werken geconcentreerder, pikken zaken sneller op en stellen vragen.

 

En misschien worden deze kids dan later nog wat slimmer in het doorprikken van al die propaganda....kennis is macht zullen we maar zeggen.....

Ron


Nederlanders dronken vorig jaar 30 liter 'light'

Nederlanders dronken vorig jaar gemiddeld 30 liter light frisdranken per persoon. Dat is ongeveer evenveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft bekendgemaakt.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article1054937.ece/


Kortom het muntje is nog niet gevallen.....
http://www.fonteine.com/aspartaam.html
http://www.fonteine.com/light_produkten.html


Effect van serious gaming bewezen

Het UMC Utrecht werkt aan een serious game voor jonge dokters om incidenten in de patiŽntenzorg te verminderen. Hoofdonderzoeker is de Amerikaanse psycholoog Pam Kato. Dat serious gaming werkt, heeft Kato bewezen met ‘Re-Mission’: een game waarmee de therapietrouw van jonge kankerpatiŽnten toeneemt. De resultaten van het onderzoek staan vanaf 4 augustus in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Serious game betekent dat het spel niet alleen dient ter vermaak, maar vooral om er iets van te leren. Het spel dat het UMC Utrecht ontwikkelt is bedoeld om beginnende artsen te laten oefenen met incidenten die weinig voorkomen in de praktijk. “Juist doordat die incidenten weinig voorkomen, is het voor een dokter lastig er ervaring mee op te doen”, aldus Kato. Doel is het voorkomen van vermijdbare fouten. Kato: “Jonge dokters hebben een grote verantwoordelijkheid en moeten vaak acuut beslissingen nemen. Een ervaren arts is supervisor die in dringend geval telefonisch kunt consulteren. Op welk moment doe je dat? Hoe voorkom je dat je te laat belt? En wat doe je in de tijd die het de supervisor kost om naar het ziekenhuis te komen?”

Universitair Medisch Centrum Utrecht


Een kwestie van afkomst - de kwestie fluor

H.C. Moolenburg, arts.

Wij leven in de tijd van de medische mythe en, alhoewel we technische tovenaars zijn, is ons medisch
philosophische inzicht niet veel groter dan dat van een Afrikaanse medicijnman. We geloofden in de, thans voorbije, mythe van de uitroeiing van infectie-ziekten met behulp van steeds sterkere antibiotica. We geloven in de, thans tanende, mythe van het winnen van de strijd tegen kanker met behulp van vroegdiagnose, mes, straal en gif. De Angelsaxische mythe dat de door dieŽtfouten veroorzaakte tandcaries uit te roeien zou zijn met het enzymvergif fluoride is nog levend. Tony Blair ,gelovend in het sprookje van de 65% cariŽsreductie door waterfluoridering, gelastte een onderzoek waaruit "eens en voor altijd" veiligheid en effectiviteit van deze maatregel zou blijken. Hij gaf die opdracht aan een commissie in de Universiteit van York. Het rapport kwam eind 2000 uit en het had meer weg van een fluoriderings propagandavlugschrift dan van een serieus onderzoek. Maar zelfs deze commissie, die kennelijk alles moest doen om fluoridering in een zo gunstig
mogelijk daglicht te stellen, schatte de effectiviteit van de maatregel op een magere 15% (bijna zeker veel te
hoog geschat). Je hebt dan wel l2.5% ontsierende fluorose van de tanden erbij.

http://www.nvbt.nl/kwestie-fluor.html

Marjan


Medisch beroepsgeheim onder vuur

Na artsen moeten nu ook psychiaters vrezen voor vrijgave van medische gegevens. De rechtbank in Dordrecht heeft bepaald dat familie van een man die zelfmoord pleegde, het rapport van zijn behandelaar mag inzien. Minister Klink van Volksgezondheid bekijkt of hij vrijgave wettelijk gezien nog kan tegenhouden.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1052764.ece/Medisch_beroepsgeheim_onder_vuur

Marjan


Afname progesteron-bescherming

Progesteron is belangrijk voor een hormonaal evenwicht. Progesteron isbelangrijk voor klierafscheiding, ook nodig voor de ontwikkeling van de embryo. Dr. Lee noemt progesteron de moeder van alle hormonen. Het is ook de belangrijkste geleider in de biosynthese van adrenaline cortico steroÔden (hormonen die beschermen tegen stress en alle sexhormonen (testosteron en oestrogenen). Progestron speelt ook een rol in het sterk houden van de botten. Het is dus niet alleen een kwestie van te weinig kalk. Daarbij wil ik nog wijzen op de toename van bekkeninstabiliteit bij vrouwen. Een raadsel hoe dat komt?

http://uk.msnusers.com/EtenDrinken/jouwwebpagina43.msnw

Marjan


IGZ herziet visie op toezicht GGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) herziet haar visie op het toezicht op de GGZ. Het beleidsdocument ‘Sterk van Geest' beschrijft de hernieuwde visie van de IGZ.

De nota ‘zorg voor velen’ van het ministerie VWS was de afgelopen jaren leidend voor het toezicht van de IGZ op de GGZ. Het VWS-beleid in deze nota richt zich op de verbondenheid tussen de geestelijke gezondheidszorg en andere maatschappelijke- en zorgsectoren. Het toezicht op de GGZ was sinds 2006 geÔntegreerd in het toezicht op andere zorgsectoren.

Naast de verwevenheid van de GGZ met andere sectoren vindt de IGZ het belangrijk de eigen dynamiek van de GGZ te benoemen en te benadrukken. Programmaleider Monique Schippers, die het toezicht op de GGZ bij de inspectie vorm geeft legt uit: "De GGZ is erg verweven met andere sectoren maar het heeft ook een eigen karakter. De GGZ heeft eigen (categorale) ziekenhuizen, grote, integrale GGZ-instellingen, eigen beroepsgroepen, patiŽntenvereniging, een eigen koepelorganisatie en eigen onderzoeksinstituten. De psychiatrie is ťťn van de grootste specialismen binnen de geneeskunde.

De eigenheid van de GGZ in combinatie met de verwevenheid van de GGZ met andere sectoren vraagt om een meer herkenbare inspectie naar het GGZ-veld. De GGZ is daarom nu weer een zelfstandig toezichtterrein binnen de inspectie van waaruit de noodzakelijke in-en externe sturing plaats kan vinden. De GGZ heeft bij de inspectie weer een herkenbaar aanspreekpunt’

Het programma valt onder de eindverantwoordelijkheid van de Hoofdinspecteur Curatieve Zorg van de IGZ. Voormalig psychiater/bestuurder Armand Hoppener ondersteunt het programma.

Een andere reden om het toezicht op de GGZ te herzien is het toezicht op de Wet Bopz. De IGZ herkent zich in de kritiek van de derde evaluatiecommissie dat de IGZ de verwachtingen op het gebied van de individuele rechtsbescherming onvoldoende kan waarmaken.

Monique Schippers: "In de wet is geregeld dat zorgverleners alle gedwongen opnamen en behandelingen bij de inspectie moeten melden. Jaarlijks worden meer dan vijftigduizend van dit soort meldingen door de IGZ in registratiesysteem BOPZIS verwerkt. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit als informatiebron te weinig bijdraagt aan een effectief toezicht op gedwongen zorg. Als inspectie willen we de rechtsbescherming van individuele personen overdragen aan een orgaan dat beter toegerust is om daar toezicht op te houden zoals een Commissie Psychiatrische Zorg.

Dat neemt niet weg dat we voor de toekomst nog steeds een belangrijke taak voor de inspectie zien weggelegd. Maar het gaat dan vooral om het bewaken van de kwaliteit van gedwongen zorg op een manier die vergelijkbaar is met het toezicht in alle sectoren. Dus systematisch, risico gestuurd en gericht op de kwaliteit van de zorgverlening".

Het meerjarenbeleidsplan van de IGZ vormt de basis voor de nieuwe visie op het toezicht op de GGZ. Prioriteiten in het meerjarenbeleidplan zijn extra aandacht voor kwetsbare groepen, ketenzorg, en patiŽ ntveiligheid. In het verlengde hiervan is voor de GGZ een aantal thema’s vastgesteld die de komende jaren onder de loep genomen worden. Dit jaar doet de inspectie onderzoek naar schizofrenie en middelenafhankelijkheid. Volgend jaar onderzoekt de inspectie kinderen en jeugdigen met dubbel-diagnose-problematiek en in 2010 staan ouderen met psychiatrische problematiek en depressie centraal.

Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)


Internationaal nieuws & informatie


Coke, Pepsi in race to market herbal 'sugar'

Stevia, a South American plant used to create natural sugar substitutes, is set to be the next major battleground for Coca-Cola and Pepsi, with both brands launching their own natural sweeteners using the non-calorific herb.

http://www.brandrepublic.com/News/836688/Coke-Pepsi-race-market-herbal-sugar


Medication increasingly replaces psychotherapy, study finds

Fewer patients are undergoing in-depth treatment as antidepressants and other drugs are more widely used. The shift is attributed partly to insurance reimbursement policies.

http://www.latimes.com/news/science/la-sci-shrink5-2008aug05,0,7966688.story


Urinary tract, yeast infections are a vicious cycle

You have a vicious cycle going on here with medication given for a UTI that causes a yeast infection, which causes the problem all over again. Nothing is eradicated consistently. The next time a UTI occurs, have your primary-care physician or gynecologist settle on one prescription medication. Include one or two jars of yogurt or acidophilus tablets in your daily diet while on the drug. Drink a glass or two of 100-percent cranberry juice daily, too. If this doesn't deter infection, obtain a second opinion to find the real source of the problem.

http://www.thetimesnews.com/articles/infections_16305___article.html/yeast_infection.html


Are Tupperware Plastics Safe?

Some Tupperware food storage containers use polycarbonate (plastic nr 7), which has been shown to leach the harmful hormone-disrupting chemical Bisphenol A (BPA) into food items after repeated uses. Consumers concerned about such risks might want to avoid the following polycarbonate-based Tupperware products: the Rock 'N Serve microwave line, the Meals-in-Minutes Microsteamer, the "Elegant" Serving Line, the TupperCare baby bottle, the Pizza Keep' N Heat container, and the Table Collection (the last three are no longer made but might still be kicking around your kitchen).

http://www.thedailygreen.com/environmental-news/tupperware-save-460808


 


7 aug


Bioscoop


Prescription For Disaster (Gary Null) - 93 min

Prescription for Disaster is an in-depth investigation into the symbiotic relationships between the pharmaceutical industry, the FDA, lobbyists, lawmakers, medical schools, and researchers, and the impact this has on consumers and their health care. During this thorough investigation, we take a close look at patented drugs, why they are so readily prescribed by doctors, the role insurance companies and HMO's play in promoting compliance, and the problem of rising health care costs. We examine the marketing and public relations efforts on behalf of the pharmaceutical companies, including sales reps, medical journals and conferences. Further, we look at alternatives to traditional pharmacology and drug therapy, such as vitamins and nutritional supplements, and why they are often perceived as a competitive threat to the drug manufacturers. Alternative therapies also include diet, exercise and a healthy lifestyle. Prescription for Disaster takes you on a journey through the tangled web of big business, the way disease is treated today, and the consequences we suffer as a society.


FDA Advisory & Big Pharma Conflicts of Interest, Psychology w/ Shannon

Not a conspiracy theory because it's just too easily documented. Members of the FDA Advisory Committees for psychiatry and risk management have major ties to the drug industry.

http://www.youtube.com/v/f56-7qB08cA


A robot 'love story'

A robot that relaxes when stroked and cuddled mesmerises another that loves human faces. The University of the West of England's David McGoran takes his Heart Robot on a touchy feely tour, while Matt Denton of Micromagic Systems explains how his facial recognition robot works.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7532162.stm

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Radio


In memoriam - Gerard Legebeke - 22/1/1954 <> 1/8/2008

legebeke.gif (14783 bytes)

Vrijdag 1 augustus overleed, tijdens zijn vakantie in Frankrijk, Gerard Legebeke (54), eindredacteur van Argos. Hij was de spil en de aanjager van het journalistieke onderzoeksprogramma, dat nationaal en internationaal tal van prijzen won. Hij stond bovendien aan de wieg van het programma De Ochtenden, waarin EO, Vara en VPRO samenwerkten. Gerard Legebeke paarde een onbedwingbare nieuwsgierigheid en een diep gefundeerd wantrouwen tegen autoriteiten aan een grote persoonlijke charme. Hij was niet op zoek naar eigen gelijk, maar naar waarheid. Daarbij besefte hij, als historicus, dat er achter elke waarheid steeds nieuwe vragen schuilgaan. Die vragen bleef hij stellen. Soms jarenlang – zoals in zijn speurtocht naar wat zich precies afspeelde in Srebrenica, of naar Nederlandse Special Forces in Afghanistan. Binnen de kleine wereld van onderzoeksjournalistiek was, is en blijft Gerard Legebeke een grote naam. Binnen de VPRO zal ook zijn grote betrokkenheid bij radio, met name bij Radio 1, schrijnend worden gemist. Met grote vasthoudendheid bleef hij strijden voor serieuze en verdiepende programmering op de nationale nieuws-, actualiteiten- en sportzender.

http://www.condoleance.nl/registers/register_10434.html


Cramers Fijnstof

In de afgelopen jaren werd de Nederlandse overheid regelmatig op de vingers getikt omdat de Europese normen voor Luchtkwaliteit niet werden gehaald. Met als gevolg dat bouwprojecten werden afgeblazen en de aanleg van wegen enorme vertraging opliepen. Er moest dus een nieuw Besluit Luchtkwaliteit komen om de bouwprojecten weer op gang te krijgen. Eind juni van dit jaar presenteerde minister van Milieu Jacqueline Cramer, het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. In dat plan kondigt de minister maatregelen aan, die ervoor moeten zorgen dat Nederland wel voldoet aan de Europese normen voor luchtkwaliteit. Met het nieuwe besluit verwacht Cramer dat Nederland de norm voor fijnstof in 2011 haalt. De vraag is echter of Cramer die belofte kan waarmaken. In juni 2007 maakte Argos een uitzending over het oprekken van de fijnstofnormen. Vandaag een gesprek met Tobias Arnoldussen, rechtssocioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij onderzoekt waarom fijnstof een sociaal probleem werd, terwijl de luchtkwaliteit de laatste jaren alleen maar toeneemt. Hij keek onder andere naar de onderhandelingsstrategie van Nederland. En wat blijkt: De Nederlandse overheid stemde in 1999 al in met een Europese richtlijn waar ze kritisch over waren. En dat had grote gevolgen.

Luister naar de uitzending
http://weblogs.vpro.nl/argos/2008/07/30/cramers-fijnstof/
Televisie


Vrijdag de 14e: Wake up call

Nederlands (NL) filmdrama uit 2003 van Mark de Cloe. Met: Lore Dijkman, Dragan Bakema, Damien Hope e.a. Vijf vrienden hebben er een sport van gemaakt mensen wakker te schudden met confronterende acties, wake up calls, die ze opnemen op video. Tijdens een in scŤne gezette aanrijding loopt Lana, die aan het begin van een glorieuze zwemcarriŤre staat, een dwarslaesie op. Nu Lana vanaf haar nek verlamd is geraakt, komt het eropaan de juiste beslissing te nemen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7625324


Netwerk

Wat gebeurt er met onze afgedankte computers?
Duizenden afgedankte computers uit Europa en de Verenigde Staten komen terecht in ontwikkelingslanden. Zo ook in Ghana. Op een vuilnisbelt vlak buiten de hoofdstad Accra floreert de handel in kapotte elektronica. Volgens internationale regels moet tweedehands elektronica eerst getest worden en alleen apparaten die het nog doen, mogen naar ontwikkelingslanden verscheept worden. Dit systeem blijkt niet waterdicht, waardoor onder meer Ghana met een berg oude computers blijft zitten. Bruikbare onderdelen worden eruit gehaald. De rest wordt verbrand. Hierbij komen diverse schadelijke stoffen vrij die de bodem vervuilen. Netwerk probeert een antwoord te krijgen op de vraag wat er met onze afgedankte computers gebeurt.

Eenzame zomer
Nederland gaat massaal op vakantie. De woon-zorgcentra kampen met een onderbezetting. Daarbij komen veel activiteiten stil te liggen: de bingo, de eetmiddagen, de breiclub, etcetera. Met name in de grote stad zorgt dit voor veel eenzaamheid onder ouderen. Netwerk sprak met twee oudere vrouwen die beiden uitkijken naar september. Dan gaan hun buurthuizen weer open.

Ons dagelijks brood
Het snackvarken. In de vijfdelige serie Ons dagelijks brood belicht Netwerk wekelijks een aspect van onze voedselvoorziening. In dit eerste deel aandacht voor het snackvarken. De universiteit van Wageningen gebruikt deze varkens voor onderzoek naar vetzucht bij mensen. Vanaf de geboorte worden deze dieren gedurende drie maanden vetgemest. Hierna onderzoekt men wat het effect is van gezonde voedingsbestanddelen en medicijnen, en kijkt men naar het dichtslibben van de aderen. Omdat mensen met overgewicht vaak aan suikerziekte lijden, worden de varkens ook ingespoten met een kunstmatige vorm van suikerziekte, om ook hiernaar onderzoek te doen. Is het doen van dergelijke proeven werkelijk noodzakelijk? Of moeten mensen gewoon hun eetpatroon aanpassen?

http://player.omroep.nl/?aflID=7627121


Nieuws en artikelen


Hoe effectief is chemotherapie eigenlijk?

In 2004 is er een kritische studie gedaan naar het overlevingspercentage van patiŽnten die voor chemotherapie hadden gekozen. Het gemiddelde overlevingspercentage was in AustraliŽ 2.3 % en in de VS slechts 2.1%.   Alleen bij testeskanker (37.7%) en bij de ziekte van Hodgkins (40.3%) was de score hoog. Als je deze 2 soorten zou uitsluiten zou het gemiddelde nog lager uitvallen.

De harde cijfers:154971 patienten die cytotoxische chemotherapie kregen en na 5 jaar slechts 3306 overlevenden. Ja, de geneeskunde heeft veel bereikt in 150 jaar op dit gebied.......

De slechtste scores:

Darmkanker > 1 %
Maagkanker>  0.7 %
Borstkanker>  1.4 %
Longkanker>  2%

The contribution of cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adult malignancies

RESULTS: The overall contribution of curative and adjuvant cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adults was estimated to be 2.3% in Australia and 2.1% in the USA. CONCLUSION: As the 5-year relative survival rate for cancer in Australia is now over 60%, it is clear that cytotoxic chemotherapy only makes a minor contribution to cancer survival. To justify the continued funding and availability of drugs used in cytotoxic chemotherapy, a rigorous evaluation of the cost-effectiveness and impact on quality of life is urgently required.

chemo_survival.jpg (71336 bytes)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630849?ordinalpos=1&itool=
EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum


75% van de artsen weigert zelf chemotherapie

Uit onderzoeken en enquÍtes onder Amerikaanse oncologen komt naar voren dat drie van de vier artsen (75%) elke vorm van chemotherapie zou weigeren vanwege de ondoeltreffendheid en de vernietigende effecten die deze behandeling heeft op het menselijke organisme. Dit zeggen de artsen en onderzoekers erover:

“Het grootste deel van de kankerpatiŽnten in dit land overlijdt ten gevolge van chemotherapie, die tumoren in de borst, in het colon of in de longen niet wegneemt. Dit aspect is al ruim een decennium lang bekend en toch gebruiken artsen chemotherapie nog steeds ter bestrijding van deze tumoren.”

Allen Levin, MD (UCSF ‘The healing of Cancer, Marcus Books 1990)


Big pharma, wetenschappers en belangenverstrengeling

Mooi voorbeeld van de rol van wetenschappers zoals Ron Herings met verstrengelde belangen richting
big pharma en die dit verzwijgen in wetenschappelijke publicaties:

http://weblogs.vpro.nl/argos/2008/06/06/de-rol-van-wetenschappers-bij-de-verkoop-van-antidepressiva/
http://lib.bioinfo.pl/auth:Herings,R
http://mikscommunicatienotities.blogspot.com/2008/02/meer-misleidende-antidepressiva-reclame.html

http://worldthechanges.wordpress.com/gezondheid/medicijnfabrikanten-schadelijke-medicijnen/
http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/4/wa/Ublad?id=1031585

 

Een mooi voorbeeld van die nauwe banden:

The research was funded by an unrestricted grant from Nefarma -- the Dutch association of pharmaceutical industries. But, the study was designed, conducted and analysed entirely independently of the funders.

http://www.sciencedaily.com/releases/2006/12/061207160618.htm

 

Heel grappig is dat juist Herings weer kritiek heeft op de banden tussen big pharma en universiteiten:

Ook dr. Ron Herings van de faculteit Farmacie kan meepraten over de soms moeizame relatie met opdrachtgevers. Als epidemioloog doet hij in opdracht van zowel bedrijven als overheidsinstellingen onderzoek naar de werkzaamheid en de veiligheid van geneesmiddellen. Een aantal maanden geleden was Herings in het nieuws omdat hij ontdekt had dat de derde generatie anti-conceptie pil van Organon bij bepaalde groepen vrouwen een verhoogd risico op vaat-vernauwingen met zich meebracht. Organon was not amused, vertelt Herings. "Na die publicatie in the Lancet merkte ik pas hoe universiteitsbreed sommige belangen zijn. Een Utrechtse vakgroep bleek voor een groot deel afhankelijk te zijn van financiering door Organon. Als dat bedrijf zich zou terugtrekken uit alle onderzoek zou dat dus grote problemen opleveren voor die mensen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat een individuele onderzoeker dingen kan opschrijven met zoveel invloed. De universiteit zou in dit soort situaties, vind ik, meer steun moeten verlenen aan onderzoekers. We zouden eens naar de Verenigde Staten moeten kijken. Daar verloopt alle communicatie tussen de industrie en een universiteit via een speciaal bureau."

http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/4/wa/Ublad/archief?id=1013767


Goede doelen acties voor gezondheidsonderzoek een mythe?

Hoe u wordt bedrogen door goede doelen die de behandeling nastreven van kanker, hart en vaat ziektes, reuma, diabetes etc. Onderzoek is hard nodig om al deze ziektes te kunnen bestrijden claimen deze organisaties.

http://www.e-net-commerce.net/gezond/goede_doelen.html


Amerikaanse rawfood expert “David Wolfe” geeft lezing in Amsterdam

David Wolfe, een internationaal erkende spreker op het gebied van “rawfood” en super voeding, geeft op zondag 2 november een lezing in de Muiderkerk in Amsterdam. Wolfe is autheur van diverse boeken en
geeft wereldwijd lezingen, seminars en retraites. Hij is een van de vertegenwoordigers van rauwe voeding: een 100% plantaardige manier van eten waarbij voedsel niet boven 42 graden wordt verhit om alle aanwezige voedingsstoffen te behouden. De natuurlijke energie en levens kracht van het voedsel is meetbaar en voelbaar krachtiger dan wanneer het gekookt is. David Wolfe spreekt onder andere over supervoeding, optimaal leven door optimaal te eten, rauwe gezonde chocolade, natuurlijke genezing en hoe je de beste dag ooit kunt hebben (in zijn eigen woorden: “the best day EVER”). Hij is van mening dat elke ziekte omkeerbaar is en dat “je bent wat je eet.”

Dit evenement word georganiseerd door het nederlandse bedrijf Mastercare, wat rauwe superfoods en natuurlijke levensstijl producten verkoopt. Zij organiseren ook de alcohol en drugs vrije “Chocolate Club”. Op
zaterdag avond 1 november zal Wolfe tijdens de Chocolate Club party aanwezig zijn, om een korte introductie lezing te geven voor zijn seminar de volgende dag. Op zaterdag avond word er ook een luxe rawfood diner
aangeboden.

Het seminar op zondag 2 november zal plaats vinden in de Muiderkerk in Amsterdam en er worden rauwe superfood dranken en hapjes uitgedeeld, om mensen het genot hiervan te laten ervaren. De deuren gaan om
13:15 open en de lezing duurt van 14:00-19:00. Er zal een uitgebreid assortiment superfoods, informatie en producten aanwezig zijn. De voorverkoop is nu gestart tegen een gereduceerde prijs. De prijs voor het seminar zondag is €65,- inclusief superfood dranken en snacks (na 15 sept en aan de deur is de prijs € 85,-). Het Chocolate Club feest zaterdag zal €15,- kosten, inclusief meditatie concert, DJ's, een VJ show en de introductie lezing van David Wolfe.

Er kan via een aantal manieren gereserveerd en betaald worden:
-in het Rawfood Cafe/Mastercare Shop in Amsterdam. (Adres: 1e Rozendwarsstraat 10, 1016 PC Amsterdam)
-het geld kan overgemaakt worden naar Mastercare's rekening o.v.v. de voor en achternaam (geef dan svp telefonisch of via email door voor wie de reserveringen zijn).

Een bevestigings e-mail met reserverings nummer wordt toegestuurd.

rekening naam: Mastercare
plaats: ilpendam
rekening nummer: 427035376

Voor meer informatie: contact@mastercareshop.nl / 020-4360230Tip: via Leo Bakker


Chronisch zieken moeten actief blijven

PatiŽnten met een chronische ziekte moeten niet alleen maar rusten maar actief blijven. Dat schreven prof.dr. Denise de Ridder, prof.dr. Rinie Geenen, dr. Roeline Kuijer en dr. HenriŽt van Middendorp — allen verbonden aan de Universiteit Utrecht — in een artikel in het het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet van vorige maand.

http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/1/wa/Nieuws?id=1033367


Zwaarlijvigheid beÔnvloedt hersenen kinderen

Bij kinderen met zeer ernstig overgewicht werken de hersenen anders dan bij hun slankere leeftijdsgenoten. Uit een onderzoek van het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam blijkt, dat zwaarlijvigheid al op jonge leeftijd aantoonbaar invloed heeft op de hersenfunctie.

http://www.refdag.nl/artikel/1354206/Zwaarlijvigheid+beinvloedt+hersenen+kinderen.html


Tochtje met elektrische fiets door natuur geen probleem

Nuon plaatst oplaadpalen in natuurgebied. Vanaf augustus kunnen fietsers hun elektrische fiets opladen bij 26 oplaadpunten. Ook de elektrische wagens van de parkbeheerders kunnen bij deze oplaadpalen terecht. Natuurmonumenten heeft een aantal mooie fietsroutes in kaart gebracht in gebieden met oplaadpalen. Deze kunt u downloaden van:

www.natuurmonumenten.nl/nuon


OPTA wil keuze op de kabel voor de consument

OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, wil dat er meer keuze voor de consument komt op de TV-kabel. Daarom heeft OPTA de twee grootste kabelmaatschappijen in Nederland, UPC en Ziggo, een tweetal verplichtingen opgelegd. Ten eerste moeten alternatieve aanbieders hun eigen digitale TV-pakket kunnen aanbieden over de kabel. Ten tweede zijn UPC en Ziggo verplicht om de analoge kabelaansluiting administratief door te verkopen aan andere bedrijven. Deze bedrijven moeten dan nog wel zelf de uitzendrechten regelen. Dit betekent dat een consument voor zijn analoge kabelabonnement of voor een digitaal pakket via de kabel (of beide) volledig kan overstappen naar een alternatieve aanbieder. Dan krijgt de consument keuze via de kabelaansluiting tussen verschillende (plus)pakketten en serviceniveaus. Bovendien verwacht OPTA dat de toenemende concurrentie de televisiekijker aanzienlijke financiŽle voordelen kan opleveren als gevolg van de druk die op de prijzen ontstaat.

Alternatieve aanbieders
OPTA komt tot deze verplichtingen op basis van de prospectieve analyse van de Nederlandse omroepmarkt die zij vandaag publiceert. Ondanks de opkomst van alternatieven zoals Digitenne, IP TV en satelliet zijn UPC en Ziggo onverminderd sterk met een gezamenlijk marktaandeel van 81%. De komende periode verwacht OPTA hier zonder ingrijpen onvoldoende verandering in. Daarnaast voorziet de toezichthouder dat de consument steeds vaker diensten zoals telefonie, televisie en internet gebundeld gaat afnemen ('triple play'). Omdat OPTA verwacht dat de markt zich steeds meer gaat bundelen, is het van belang dat ook alternatieve aanbieders een bundel kunnen aanbieden. Zo wil OPTA voorkomen dat er straks slechts twee infrastructuren overblijven voor de consument om uit te kiezen voor hun bundel. Twee is namelijk onvoldoende om duurzame concurrentie in de elektronische communicatiemarkten te krijgen. Om televisie, al dan niet als onderdeel van een bundel, te kunnen aanbieden, maakt OPTA het mogelijk voor bedrijven om deze via UPC en Ziggo (door) te verkopen aan de consument.

Digitale televisie
Digitale televisie wint steeds meer aan belang op de omroepmarkt, omdat deze techniek een betere kwaliteit en meer mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld video-on-demand. Inmiddels kijkt bijna 40% van de televisiekijkers digitaal, maar hiervan maakt ongeveer de helft ook nog regelmatig gebruik van analoge kabeltelevisie. De analoge aansluiting blijkt in de strijd om de televisiekijker een onmisbaar element. De wederverkoop van de analoge aansluiting kan als springplank werken voor alternatieve aanbieders om hun eigen digitale pluspakket aan te bieden. Doordat alternatieve aanbieders de consument naast het analoge pakket een decoder voor hun eigen digitale pakket aan kunnen bieden, kunnen zij volwaardig concurreren met het TV-aanbod van de kabelmaatschappijen. Door daarnaast gebruik te maken van het netwerk van KPN voor het aanbieden van telefonie en internet, kunnen alternatieve aanbieders triple play pakketten aanbieden. Dan hebben alternatieve aanbieders een opstap om te concurreren in elektronische communicatiemarkten waar bundels en digitalisering steeds belangrijker worden.

Twee aansluitingen
In de toekomst kunnen consumenten een triple play pakket afnemen via zowel de kabelaansluiting, als via de aansluiting van KPN. Om deze twee te prikkelen om met elkaar te concurreren en te investeren in het eigen netwerk, krijgen zij vooralsnog geen toegang tot elkaars netwerk. Meer concreet: KPN mag in beginsel geen gebruik maken van de wederverkoop van de analoge TV-aansluiting, net zoals UPC en Ziggo geen telefoniediensten mogen aanbieden over het netwerk van KPN.

Vervolg
Deze analyse van de omroepmarkt en bijbehorende verplichtingen staan beschreven in het ontwerpbesluit dat OPTA vandaag publiceert. Marktpartijen, belangenorganisaties en anderen hebben tot 29 september om hun zienswijze op OPTA's voornemen te geven. Na verwerken van deze reacties, notificeert OPTA het marktanalysebesluit bij de Europese Commissie die met het besluit moet instemmen. OPTA streeft ernaar dat het besluit op 1 januari 2009 van kracht wordt. Vervolgens gaat de toezichthouder de verplichtingen voor UPC en Ziggo (toegang voor digitale aanbieders en wederverkoop van de analoge aansluiting) nader uitwerken in een zogeheten implementatiebesluit. Daarin staan de concrete maatregelen die, zowel technisch als administratief, nodig zijn voor deze toegang en de wederverkoop alsmede de tarieven die UPC en Ziggo daarvoor in rekening mogen brengen.


Nepalese kinderen tonen hun gebit

In een brief aan de touroperators roept Dental Health International Nederland (DHIN) reizigers naar Nepal op geen snoep te geven aan de Nepalese bevolking. In de brief wordt de aandacht gevestigd op de effecten van het uitdelen van snoep op de mondgezondheid van de Nepalese bevolking. Reizigers worden gevraagd vooral tandenborstels en tandpasta aan de inwoners te geven. James Huddleston Slater, voorzitter van DHIN en vrijwillig tandarts in Nepal, werkt samen met vele andere vrijwillige tandartsen aan de verbetering van de Nepalese mondgezondheid. "Het is dramatisch wat we daar meemaken. Complete gebitten zijn letterlijk weggevreten door de cariŽs".


Fruit verlengt het leven, aardappels verkorten het

Hoe meer fruit ouderen eten, des te langer leven ze. Hoe meer aardappels ouderen eten, des te groter is hun kans om te overlijden. Dat ontdekten epidemiologen van de Spaanse Universidad de Oviedo toen ze een kleine driehonderd zestigplussers zes jaar volgden.

http://www.ergogenics.org/longevity30.html#2


Gezondheidsklachten rond Awacs-vliegveld

De geluidhinder rond de vliegbasis Geilenkirchen leidt in de regio tot een paar kinderen extra met zwakke leesprestaties en honderd volwassenen meer met een hoge bloeddruk.

http://www.nu.nl/news/1688791/12/Gezondheidsklachten_rond_Awacs-vliegveld.html


Hartscan kan in tien seconden

Een nieuwe manier om een computertomografie (ct-scan) van het hart te maken gebruikt een vijfde van de tot nu toe gebruikelijke straling. De scan vergt niet meer dan tien seconden.

http://www.nu.nl/news/1688176/151/Hartscan_kan_in_tien_seconden.html


Boek


Kanker is geen ziekte - Andreas Moritz

kanker_ziekte.jpg (2813 bytes)

ISBN: 9780979275791

In dit boek legt Andreas Moritz uit waarom kanker geen ziekte is maar een laatste stap in het verdedigingsmechanisme van het lichaam is. De moeite waard van het lezen en nu via Amazon beschikbaar in het Nederlands. Ik heb het via Amazon Duitsland besteld omdat daar de porto lager is.

Ron

ps: review van dit boek is welkom

 

Andreas Moritz is een gezondheidsexpert en schrijver, die ondertussen over de hele wereld bekend is. In zijn boek Kanker is geen ziekte toont hij dat kanker een van de laatste redmiddelen is van uw eigen lichaam. Het ontstaat als gevolg van eerder onoplosbare gezondheidscrises en heeft de bedoeling de levensbedreigende veroorzakers van die crises uit de weg te ruimen.Volgens Andreas Moritz is het opruimen van de oorzaken absoluut nodig om uiteindelijk de genezing van lichaam, geest en ziel mogelijk te maken.

U wordt in dit boek geconfronteerd met een radikale en vernieuwende denkwijze over Kanker. De traditionele aanpak bestaat er nog steeds uit de kankercellen te vernietigen, operatief te verwijderen, of ze door middel van
bestraling te verbranden; iets wat slechts in 7% van de gevallen succes heeft. De meeste van de 'overlevenden' blijven doorgaans niet meer dan vijf jaar van de kanker verlost. Dr, Hardin Jones, een bekende kanker onderzoeker aan de University of California (Berkeley) zegt hiervover:

"Patienten die niet worden behandeld, gaat het zeker net zo goed, zo niet beter, dan wanneer ze wel behandeld zouden worden." De gepubliceerde successen en de overlevingsstatistieken van de traditionele kankerbestrijding staan lijnrecht tegenover de hoeveelheden van genezen patienten, die geen enkele behandeling ondergaan hebben. Het is zelfs zo, dat er duidelijk meer mensen aan behandeling
sterven, dan er door genezen worden.

In Kanker is geen ziekte wordt duidelijk gemaakt, hoe het komt dat de klassieke behandelmethodes dodelijk kunnen zijn en wat de werkelijke veroorzakers van kanker zijn. Verder wijst het de weg hoe hindernissen op
weg naar de zelfgenezing van uw lichaam, te niet gedaan kunnen worden. Kanker is geen aanslag op uw leven, het probeert in tegendeel uw leven te redden. Wanneer we niet in staat zijn onze opvattingen over
kanker te herzien, dan zal het voor een op de twee mensen een dodelijke bedreiging blijven betekenen. In dit boek wordt een deur geopend voor iedereen die bereid is de machteloosheid van de slachtofferrol op te geven,
om uiteindelijk ziekte door gezondheid te vervangen.


Internationaal nieuws & informatie


Vitamin C 'slows cancer growth'

An injection of a high dose of vitamin C may be able to hold back the advance of cancers, US scientists claim.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7540822.stm


Hormone eases psychotic symptoms

Australian scientists found that women given the sex hormone oestrogen were less likely to report suffering hallucinations or delusions.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7541430.stm


Author Claire Hope Cummings dishes the dirt on genetically modified food

The right to good, clean, and fair food, to borrow Slow Food's shorthand, seems to unite people who'd never otherwise find themselves chatting at the same party: Home schoolers and dreadlocked hippies, libertarian DIYers and heartland moms.

http://www.grist.org/feature/2008/08/01/?source=daily


Dieren


Liervogel - de vogel die imiteert en irriteert

We zagen de eigenaardige eigenschap van de Liervogel om geluiden feilloos te imiteren zo'n twee jaar geleden al voorbij komen, vergezeld door het commentaar van Sir David Frederick Attenborough.

http://www.flabber.nl/archief/024759.php
http://www.flabber.nl/archief/016654.php


Liervogels staan vooral bekend door hun buitengewone vermogen om natuurlijke en kunstmatige geluiden uit hun omgeving te imiteren. De roep van de liervogel is een rijke mengeling van zijn eigen lied en een willekeurig aantal geluiden dat het dier ooit eens heeft gehoord. Liervogels imiteren meestal andere vogelsoorten of dieren en vaak voegen ze hier geluiden aan toe. De Australische folklore bevat vele spectaculaire verhalen over het imitatievermogen van de liervogel. Het verhaal van de liervogel die regelmatig het werk van een groep houtzagers stopzette door het geluid van de schaft-sirene na te doen is niet bevestigd, maar een aantal andere onvoorstelbare staaltjes imitatievermogen zijn zelfs op camera en geluidsband vastgelegd. Hierbij werden kettingzagen, motorgeluiden, geweersschoten en zelfs de geluiden van camerasluiters geÔmiteerd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Liervogels

Frank van Lent


 

 


6 aug


Bioscoop


The Kindness Revolution - Revisiting Haiti

Most recently Kimberly wrote, directed and produced the documentary "Once There Was a Country: Revisiting Haiti." The film, narrated by Dr. Maya Angelou and Guy Johnson, illustrates the historic factors that have led to Haiti's current health care crisis, and showcases the inspirational stories of the organizations and individuals who are working to improve the country's health care structure. Throughout her career, Kimberly has served as a special events director for the United Way; a counselor in the Head Start Program on the Pine Ridge Indian Reservation in South Dakota; a teacher of religious studies at a juvenile correctional facility; and an event coordinator for the Children's Health Fund. She is also a board member at the Florida Immigrant Advocacy Center. Kimberly has been recognized for her work by numerous organizations. She was honored with the: 2006 Spirit of Liberty Award by People for the American Way; 2005 Best Citizen Award by the Miami New Times; 2005 Up & Comers Award for Public Service Award by the South Florida Business Journal; and 2003-2004 Philanthropist of the Year Award by the Association of Fundraising Professionals.
http://video.google.com/videoplay?docid=-9191118675184173781


Foods That Detox The Body

Top foods that will remove toxins and help cleanse your body. http://www.bodycleansewhole.com

http://video.google.com/videoplay?docid=-4648801262820017568


Top 12 + 1 most toxic foods

Here is a list of the top 12 + 1 most toxic foods that you should be buying organic. If on a tight budget, use this guide to buy produce that has the most chemicals when grown conventionally. Lyrics (Twinkle, Twinkle) Peaches and apples grow on trees, sweet bell peppers celery nectarines, cherries potatoes pears lettuce grapes strawberries tomatoes, spinach is the last produce, now buy organic there's no excuse!

http://video.google.com/videoplay?docid=-7684343980239291027

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Televisie


China - gedwongen je huis uit voor de spelen


Gezellig naar Marokko

Belevenissen van een groep vakantievierders op hun caravan- en camperreis door Marokko. Derk Bolt reist de ruim 4000 kilometer mee met zijn camper en doet verslag. De groep gaat Marokko en elkaar verlaten. Het is de vraag of Hans, die al een tijdje last heeft van zijn been, de overtocht naar Zuid-Spanje mee kan maken. Verschillende dokters maken verschillende diagnoses en de pijn wordt alleen maar heviger. Bij het afscheidsdiner blijft hij in ieder geval met koorts op bed liggen. De rest van de groep maakt zich zenuwachtig. Vorig jaar is bij eenzelfde groep toeristen geprobeerd drugs onder auto of caravan te plakken. Welke trucs proberen ze nu uit om drugs of verstekelingen vanuit het Afrikaanse continent te smokkelen naar Europa?

http://player.omroep.nl/?aflID=7616851


Holland Doc: De onverboden stad

De opmars van China leest als een jongensboek. In het hart van het keizerrijk is een ufo geland. Iedereen bereidt zich voor op wat komen gaat. Maar in Peking, op een steenworp van het Plein van de Hemelse Vrede, is een kleine steeg blijven steken in de tijd. Haar bewoners zitten klem tussen de opmars van de vernieuwing en het leven zoals ze dat altijd hebben geleefd. Een bestaan vol onzekerheid, maar ook met hoop en verwachting. Filmmaker Floris-Jan van Luyn gaat terug naar de steeg waar hij in de jaren negentig heeft gewoond toen hij correspondent was van NRC Handelsblad. Zijn oude buren vertellen hun verhaal over een leven waarin niemand meer weet wat de dag van morgen brengt. Wanneer wordt de oude steeg afgebroken? Kunnen de bewoners blijven of mogen ze weg? En is het ťťn wel beter dan het ander? De antwoorden liggen op straat, zolang als het duurt, want niemand weet hoe lang die er nog ligt.

http://player.omroep.nl/?aflID=7627100


Nieuws en artikelen


Strattera-rapport langer geheim door hoger beroep CBG

Bijwerkingen Strattera nog langer verborgen voor gebruikers

De vrijgave van het rapport over schadelijke en mogelijk dodelijke bijwerkingen van Strattera, een middel dat wordt voorgeschreven aan kinderen met een ADHD-diagnose, dat al ruim twee jaar geheim gehouden wordt door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), laat nog langer op zich wachten omdat het CBG tegen de eerdere uitspraak van de bestuursrechtbank in hoger beroep is gegaan bij de Raad van State.

Deze zaak begon in de zomer van 2006 toen de coŲrdinator van het Nederlands Comitť voor de Rechten van de Mens (NCRM), Hanneke Teunisse, het evaluatierapport over Strattera opvroeg bij het CBG onder de Wet Openbaarheid Bestuur. Na een procedure van 2 jaar kwam de zaak begin juni voor bij de Bestuursrechtbank in Amsterdam. De uitspraak van de rechtbank liet aan duidelijkheid niets te wensen over: Het besluit van het CBG om het rapport niet af te geven werd vernietigt en alle aangevoerde redenen daarvoor werden als onvoldoende onderbouwd van tafel geveegd. Het CBG moest binnen 6 weken een nieuw besluit nemen of tegen dit besluit in hoger beroep gaan. Dit laatste hebben ze op 30 juli gedaan bij de Raad van State.

Hanneke Teunisse van het NCRM zegt hierover: "Het is schandalig hoe hier gesold wordt met de belangen van de ouders van kinderen die Strattera slikken. Het CBG blijft maar tijd rekken, elk besluit wordt uitgesteld tot de laatste dag en men stelt alles in het werk om dit rapport niet openbaar te hoeven maken. Ik weet niet welk belang het CBG hier dient maar het is zeker niet het belang van de consument. Toevalligerwijs wordt op 6 augustus wel de bodemprocedure behandeld die Eli Lilly (de producent)heeft aangespannen tegen de Nederlandse Staat om Strattera opgenomen te krijgen in het basispakket van de zorgverzekeringen. Er zijn wereldwijd inmiddels al 95 kinderen en volwassenen overleden aan de bijwerkingen van dit middel, elke week uitstel is er ťťn teveel.

Ouders hebben, ons inziens, recht op alle beschikbare informatie over de middelen die ze al dan niet gedwongen toedienen aan hun kinderen. Kinderen krijgen al heel snel te maken met een ADHD-diagnose, via een psychiater, de huisarts of bijvoorbeeld de schoolbegeleidingsdienst. Een ADHD-diagnose wordt niet onderbouwd door enig wetenschappelijk bewijs, er wordt geen objectief lichamelijk onderzoek gedaan, de diagnose wordt gesteld aan de hand van een afvinklijstje met emoties en gedrag. Dit lijstje met criteria voor een ADHD-diagnose bestaat uit normaal kindergedrag zoals; niet stil kunnen zitten, draaien en friemelen op een stoel, sleutels kwijtraken, inbreken in gesprekken of spelletjes, geen aandacht op school, taken niet afmaken etc. Als de diagnose eenmaal is gesteld komt de medicatie aan de orde. Ouders die zichzelf goed informeren over de bijwerkingen van de medicatie en de pillen niet aan hun kinderen willen geven, kunnen in Nederland te maken krijgen met de Kinderbescherming die ze uit de ouderlijke macht kan ontzetten wegens 'medische nalatigheid'. Wij vinden dat ouders recht hebben om zelf te beslissen of ze hun kinderen zware bewustzijnsveranderende medicatie willen toedienen of niet, zeker als het gaat om b.v. Strattera met bijwerkingen als; zelfmoord, leveraandoeningen, hartkwalen etc.

Er zijn gelukkig een heleboel alternatieven voor het behandelen van druk gedrag bij kinderen, vaak blijkt na grondig lichamelijk onderzoek het probleem te zitten in een voedselallergie, een oorontsteking, een tekort aan essentiŽle vetzuren, een vitaminetekort of een andere aandoening die prima te behandelen is zonder gevaarlijke bewustzijnsveranderende medicatie. In Amerika is al vier jaar geleden wetgeving aangenomen die ouders het recht teruggeeft om psychiatrische medicatie voor hun kinderen te weigeren. Nederlandse ouders zouden hetzelfde recht moeten hebben."

http://www.ncrm.nl/


Daarom stijgen de voedselprijzen

De prijzen van tarwe, oliŽn en suiker zijn het afgelopen jaar fors gestegen Maar is dat wel nodig? De laatste tijd zijn de forse stijgingen van de wereldvoedselprijzen regelmatig in het nieuws. In dit artikel wil ik aangeven wat de werkelijke oorzaken zijn van de stijgingen en welke verhalen naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen

http://sync.nl/daarom-stijgen-de-voedselprijzen/

Marjan


VNG waarschuwt voor opeenstapeling van wijzigingen in Wmo

Als het Rijk elk jaar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wijzigt, bedreigt dat de effectiviteit en de oorspronkelijke doelstelling van deze wet. Het is verstandiger de veranderingen te bundelen en in ťťn keer in te voeren. Dat leidt tot meer rust voor de cliŽnten, tot evenwichtiger beleid en tot meer ruimte voor de andere Wmo-onderdelen zoals welzijn en opvang. Indien de veranderingen elkaar snel zullen opvolgen, zal dat tot grote problemen leiden. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft dit in een overleg met VWS gezegd. Veranderingen die er aan komen, zijn de wetswijziging rond de alfahulpen en het schrappen van de AWBZ-functie ondersteunde begeleiding algemeen op psycho-sociale grondslag. Daarnaast heeft staatssecretaris Bussemaker in haar reactie op het SER-advies over de AWBZ nieuwe ingrepen met consequenties voor gemeenten aangekondigd.

VWS en VNG zijn het erover eens dat bij aanpassing van het AWBZ-pakket de overheid absolute duidelijkheid moet bieden over wat een collectieve taak is en blijft en wat voortaan de verantwoordelijkheid is van burgers zelf. Als het Rijk besluit iets als collectieve taak te schrappen, mag bij burgers niet automatisch de suggestie ontstaan dat zij zich nu maar tot de gemeente moeten wenden. Als iets wel naar de gemeentelijke verantwoordelijkheid overgaat, moeten gemeenten daar ook financieel en qua voorbereidingstijd toe in staat worden gesteld. De VNG heeft altijd bepleit dat begeleidingstaken uit de AWBZ goed passen bij de participatiedoelstelling van de Wmo. De cumulatie van maatregelen vormt echter een probleem. Door de elkaar snel opvolgende wijzigingen worden gemeenten voortdurend gedwongen zich met implementatievraagstukken bezig te houden. Gemeenten krijgen weinig tijd zich voor te bereiden. De burger raakt het overzicht kwijt. En evalueren hoe de Wmo uitpakt wordt al helemaal onmogelijk. De Wmo krijgt zo niet de gelegenheid zich 'te zetten' als brede gemeentelijke participatiewet.

De VNG waarschuwt voor een herhaling van de implementatieproblematiek rond de geÔntegreerde indicatiestelling. Dit startte tien jaar geleden en heeft vijf jaar geduurd. Ieder jaar werd een nieuwe doelgroep aan de onafhankelijke en geÔntegreerde indicatiestelling toegevoegd. Het had tot gevolg dat de uitvoerende onderdelen voortdurend in reorganisatie waren, waardoor aan de klant niet de noodzakelijke zorg kon worden gegeven. Een dergelijk proces moet voor de Wmo voorkomen worden. Volgens Sandra Korthuis, lid van de Directieraad van de VNG, zijn gemeenten enthousiast met de Wmo aan de slag gegaan. "Dit enthousiasme moet niet teniet worden gedaan door de oplossing van problemen van het Rijk bij gemeenten neer te leggen. Beleidsmatige rust op het Wmo-front is om meerdere redenen noodzakelijk."


Greenpeace: illegaal Nederlands afval vergiftigt Ghana

Het milieu in Ghana is zwaar vervuild door de illegale dump van afgedankte Westerse elektronica vol gevaarlijke stoffen. In bodem- en slibmonsters werden grote hoeveelheden schadelijke stoffen aangetroffen, waaronder lood, weekmakers en dioxines. Dit eerste, uiterst alarmerende bodemonderzoek op schrootmarkten in Ghana werd afgelopen maanden uitgevoerd door Greenpeace. Afgedankte apparaten uit het Westen worden op primitieve schrootmarkten gesloopt door kinderen, die met blote handen metalen terugwinnen uit televisies en computers. Maar liefst 79 procent van de afgedankte apparaten die Ghana binnenkomen, komt uit West-Europa.(1) Een groot deel daarvan komt uit Nederland.

In Ghana zijn bovendien veel afgedankte apparaten van Philips aangetroffen, terwijl topman Kleisterlee in juni nog ontkende dat Philips-apparaten in ontwikkelingslanden terechtkomen.(2) Het Nederlandse wereldmerk maakt relatief veel televisies die lastig te recyclen zijn, en doet daarom vergeleken met concurrenten weinig aan inzameling. Philips schuift de kosten van recycling liever af op consumenten en overheden.
"Het milieu en ook de kindarbeiders op de schrootmarkten staan wel degelijk bloot aan gif uit Philips apparaten," constateert Kim Schoppink, campagneleider giftige stoffen bij Greenpeace Nederland in Ghana. "Philips moet er daarom voor zorgen dat alle apparaten hier gerecycled worden, zodat ze niet het milieu in arme landen vervuilen." Aangezien de export van gevaarlijk afval naar ontwikkelingslanden illegaal is, worden de spullen verscheept als tweedehands apparaten. Maar bij aankomst blijkt het merendeel van de apparaten kapot en gaat direct naar de sloop.

"Deze illegale dump is mogelijk omdat het Nederlandse inzamelsysteem zo lek is als een mandje," constateert Kim Schoppink. Eerder dit jaar bleek dat maar 15 procent van de afgedankte ICT-apparatuur en bruingoed aantoonbaar bij erkende recyclingbedrijven terechtkomt.(3) Van de rest belandt een deel bij het huisvuil, een ander deel wordt geŽxporteerd naar ontwikkelingslanden zoals Ghana. Op de schrootmarkt slaan kinderen de apparaten kapot en verbranden het PVC van de bedrading. Omdat de kabels moeilijk vlam vatten stoken zij de vuren hoog op met isolatiemateriaal uit koelkasten. Boven iedere sloopplaats hangen pikzwarte, stinkende rookwolken vol dioxines en andere schadelijke stoffen. Als de vuren zijn gedoofd, schrapen de kleinste kinderen met hun vingers de laatste restjes metaal uit de as.

In april van dit jaar nam het Greenpeace Laboratorium in Exeter, Groot-BrittanniŽ, zes verschillende bodem- en slibmonsters op de schrootmarkten in Accra en in Korforidua in Ghana. In alle monsters zijn grote hoeveelheden gifstoffen teruggevonden, zoals lood, weekmakers en dioxines. Veel van deze stoffen breken moeilijk af waardoor ze zich ophopen in het milieu en in het menselijk lichaam. De stoffen zijn vooral schadelijk voor kinderen omdat ze de ontwikkeling en de hormoonhuishouding verstoren. Tijdens steekproeven in de haven zag Greenpeace steevast containers met afgedankte elektronica uit Nederland binnenkomen. Bij een handelaar stond oude apparatuur met het logo van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en op de schroothopen lagen beeldschermen van het Amsterdamse ICT-bedrijf Vicom en Tetterode, leverancier van kantoorartikelen.

Greenpeace vindt dat elektronicaproducenten giftige stoffen moeten uitbannen. Zij moeten ervoor zorgen dat in alle landen waar ze apparaten verkopen, deze ook weer worden ingezameld en op een goede manier worden gerecycled. Alleen zo is te voorkomen dat afgedankte apparaten worden gedumpt in ontwikkelingslanden waar ze het milieu vervuilen en de gezondheid van mensen schaden.

1 Ghana Shipping Council, 2006.
2 CEO Kleisterlee op Business Nieuws Radio op 10 juni 2008.
3 Adviesbureau CREM: 'Een analyse van de stromen elektronica afval in Nederland', februari 2008. www.greenpeace.nl/reports


Nieuw rapport beschrijft hardhandig optreden in Tibet

Ondanks dat China vreedzame Olympische Spelen propageert, heeft China deze week haar hardhandige optreden in Tibet geÔntensifieerd. Dit volgt op de meest significante opstand in bijna 50 jaar. De golf van hoofdzakelijk vreedzame protesten tegen de Chinese regering, die sinds 10 maart over Tibet spoelde, is een gevolg van meer dan een halve eeuw wanbestuur van de Communistische Partij. Het openbaart het mislukken van het Tibet-beleid van Peking op een tijdstip waarop China een beeld van pre-Olympische harmonie wil tonen. Om de onderdrukking in Tibet te verbergen, heeft China, ondanks dat het toenemende openheid in de aanloop naar de Spelen beloofde, vrijwel het volledige Tibetaanse plateau afgegrendeld en een nieuwsstop opgelegd. Een nieuw rapport van International Campaign for Tibet, 'Tibet at a Turning Point: the Spring Uprising and China's New Crackdown', levert bewijs, dat met groot risico werd verzameld, over:

- De verdwijning en detentie van honderden Tibetanen, waaronder monniken, nonnen en schoolkinderen, die in hechtenis extreem wreed worden behandeld;
- Ongewapende vreedzame demonstranten die werden doodgeschoten, en de namen van hen die stierven na marteling in de gevangenis of door zelfmoord uit wanhoop na het hardhandige optreden of omdat zij werden gedwongen om de Dalai Lama af te zweren;
- Meer dan 125 protesten op het Tibetaanse plateau - het overgrote deel geweldloos. Tibetanen hebben hun leven geriskeerd door te demonstreren en te tonen dat niet de Chinese staat maar de verbannen Tibetaanse leider, de Dalai Lama, de Tibetaanse belangen vertegenwoordigt;
- Verreikende nieuwe maatregelen om monniken uit kloosters te verwijderen en de godsdienstbeoefening te verbieden in de nasleep van de protesten. Dit openbaart een systematische nieuwe aanval op het Tibetaanse boeddhisme, die geleid wordt door de Chinese leider Hu Jintao. Het herinnert aan de excessen van de Culturele Revolutie.

Tsering Jampa, Executive Director International Campaign for Tibet Europe, zegt: 'Hu Jintao's leiderschap schijnt geen andere middelen te hebben verkozen dan geweld en intimidatie om de controle in Tibet te herstellen, en het legde een wreed en hardhandig optreden op dat meer lijkt op het politieke extremisme en de paranoia van de Mao-tijd dan op een toekomstige grootmacht in de 21ste eeuw. Als urgente zaak moeten de wereldleiders die de Olympische Spelen in Peking bijwonen publiekelijk hun bezorgdheid uitdrukken over het hardhandige optreden in Tibet en het harde lijn beleid dat tot de lenteopstand heeft geleid.' International Campaign for Tibet oefent ook druk uit op de leiders om de Chinese autoriteiten te verzoeken om een volledig overzicht te verstrekken over de meer dan duizend Tibetanen, waarvan de status na de lentedemonstraties in Tibet onbekend is. President Hu, wiens groeiende macht verbonden is met zijn rol als voormalige Partijleider in Tibet, was betrokken bij het opstellen van het harde beleid dat tot de lenteopstand in Tibet leidde. Om de toenemende crisis nu op te lossen, moet President Hu met klem worden aangespoord om direct met de Dalai Lama in gesprek te gaan. Voor de toekomst van Tibet wordt de Dalai Lama door de wereld als de meest eminente vertegenwoordiger van het Tibetaanse volk erkend.

U ICT's nieuwe rapport downloaden op:
http://idisk.mac.com/newsaggregate-Public?view=web
http://www.savetibet.org


Boek


Claire Hope Cummings -- Uncertain Peril

peril.jpg (2757 bytes)

Life on earth is facing unprecedented challenges from global warming, war, and mass extinctions. The plight of seeds is a less visible but no less fundamental threat to our survival. Seeds are at the heart of the planet's life-support systems. Their power to regenerate and adapt are essential to maintaining our food supply and our ability to cope with a changing climate. In Uncertain Peril, environmental journalist Claire Hope Cummings exposes the stories behind the rise of industrial agriculture and plant biotechnology, the fall of public interest science, and the folly of patenting seeds. She examines how farming communities are coping with declining water, soil, and fossil fuels, as well as with new commercial technologies. Will genetically engineered and "terminator" seeds lead to certain promise, as some have hoped, or are we embarking on a path of uncertain peril? Will the "doomsday vault" under construction in the Arctic, designed to store millions of seeds, save   the genetic diversity of the world's agriculture? To answer these questions and others, Cummings takes readers from the Fertile Crescent in Iraq to the island of Kaua'i in Hawai'i; from Oaxaca, Mexico, to the Mekong Delta in Vietnam. She examines the plight of farmers who have planted transgenic seeds and scientists who have been persecuted for revealing the dangers of modified genes. At each turn, Cummings looks deeply into the relationship between people and plants. She examines the possibilities for both scarcity and abundance and tells the stories of local communities that are producing food and fuel sustainably and providing for the future. The choices we make about how we feed ourselves now will determine whether or not seeds will continue as a generous source of sustenance and remain the common heritage of all humanity. It comes down to this: whoever controls the future of seeds controls the future of life on earth. Uncertain Peril is a powerful reminder that what's at stake right now is nothing less than the nature of the future.

http://www.clairehopecummings.com/book.html


Internationaal nieuws & informatie


GSM en speekselklierkanker

Onderzoekers linken kanker aan mobiel belgedrag

IsraŽlische onderzoekers hebben een verband ontdekt tussen mobiel bellen en speekselklierkanker. Wie meerdere uren per dag met zijn gsm belt, heeft tot de helft meer kans om de tumor te ontwikkelen. Hoewel het om een vrij zeldzame vorm van de ziekte gaat, is dit het eerste onderzoek dat een duidelijke link aantoont.

http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=80478


Cell phone-cancer link found by Tel Aviv University scientist

An Israeli scientist, Dr. Siegal Sadetzki, has found a link between cell phone usage and the development of tumors. Dr. Sadetzki, a physician, epidemiologist and lecturer at Tel Aviv University, published the results of a study recently in the American Journal of Epidemiology, in which she and her colleagues found that heavy cell phone users were subject to a higher risk of benign and malignant tumors of the salivary gland. Those who used a cell phone heavily on the side of the head where the tumor developed were found to have an increased risk of about 50% for developing a tumor of the main salivary gland (parotid), compared to those who did not use cell phones. The fact that the study was done on an Israeli population is significant. Says Sadetzki, “Unlike people in other countries, Israelis were quick to adopt cell phone technology and have continued to be exceptionally heavy users. Therefore, the amount of exposure to radiofrequency radiation found in this study has been higher than in previous cell phone studies. “This unique population has given us an indication that cell phone use is associated with cancer,” adds Sadetzki, whose study investigated nearly 500 people who had been diagnosed with benign and malignant tumors of the salivary gland.

Controlled Study Reveals Link
The study’s subjects were asked to detail their cell phone use patterns in terms of how frequently they used one, and the average length of calls. They were compared to a sample of about 1,300 healthy control subjects. The study also found an increased risk of cancer for heavy users who lived in rural areas. Due to fewer antennas, cell phones in rural areas need to emit more radiation to communicate effectively. Sadetzki predicts that, over time, the greatest effects will be found in heavy users and children. While anecdotal evidence has been substantial, the consistency of the results of this study support an association between cell phone use and these tumors. The risks have been hard to prove, mainly due to the long latency period involved in cancer development, explains Sadetzki.

Keep Calling but Call Smarter
Today it is estimated that more than 90% percent of the Western world uses cell phones. As the technology becomes cheaper and more accessible, its usage by a greater number of people, including children, is bound to increase. “While I think this technology is here to stay,” Sadetzki says, “I believe precautions should be taken in order to diminish the exposure and lower the risk for health hazards.” She recommends that people use hands-free devices at all times, and when talking, hold the phone away from one’s body. Less frequent calls, shorter in duration, should also have some preventative effect. While she appreciates the ease of communication that cell phones allow between parents and their children, Sadetzki says that parents need to consider at what age their children start using them. Parents should be vigilant about their children’s using speakers or hands-free devices, and about limiting the number of calls and amount of time their children spend on the phone. “Some technology that we use today carries a risk. The question is not if we use it, but how we use it,” concludes Sadetzki. Sadetzki’s main research on this new study was carried out at the Gertner Institute for Epidemiology and Health Policy Research at the Sheba Medical Center. Her research is part of the international Interphone Study, which attempts to determine an association between cell phones and several types of brain and parotid gland tumors.


Children Are Likely to Suffer Most from Our Fossil Fuel Addiction

Consideration of the full spectrum of health risks to children from fossil fuel combustion underscores the urgent need for environmental and energy policies to reduce fossil fuel dependence and maximize the health benefits to this susceptible population. We do not have to leave our children a double legacy of ill health and ecologic disaster.

http://www.ehponline.org/docs/2008/11173/abstract.html


Pentachlorophenol and Cancer Risk

Pentachlorophenol, a fungicide widely used as a wood preservative, was classified in 1999 by the International Agency for Research on Cancer as a possible human carcinogen. We reviewed currently available data to determine the extent to which recent studies assist in distinguishing the effect of pentachlorophenol from that of its contaminants (e.g., dioxins and other chlorophenols). The updated cohort study focusing on pentachlorophenol provides increased statistical power and precision, and demonstrates associations between hematopoietic cancer and pentachlorophenol exposure not observed in earlier evaluations of this cohort. Contaminant confounding is an unlikely explanation for the risks seen with pentachlorophenol exposure.

http://www.ehponline.org/docs/2008/11081/abstract.html


Post-radiation syndrome as a NO/ONOO(-) cycle, chronic fatigue syndrome-like disease

Post-radiation syndrome is proposed to be chronic fatigue syndrome (CFS) or a chronic fatigue syndrome-like illness, initiated by exposure to ionizing radiation.

http://www.immunesupport.com/library/showarticle.cfm/ID/9014


Ambient Ozone Concentrations Cause Increased Hospitalizations for Asthma in Children

Asthma is the most important chronic disease of childhood. The U.S. Environmental Protection Agency has concluded that children with asthma continue to be susceptible to ozone-associated adverse effects on their disease. Our data indicate that at current levels of O3 experienced in Southern California, O3 contributes to an increased risk of hospitalization for children with asthma.

http://www.ehponline.org/docs/2008/10497/abstract.html


1 in 10 children using cough, cold medications

MA—Researchers from Boston University's Slone Epidemiology Center have found that approximately one in ten U.S. children uses one or more cough and cold medications during a given week. These findings appear in the August issue of the journal Pediatrics. Pediatric cough and cold medications are widely marketed in the U.S. but surprisingly little is known about just how often they are used in children. This information is especially important in light of recent revelations that cough and cold medications are responsible for serious adverse events and even deaths among children.

http://www.bu.edu/phpbin/news/releases/display.php?id=1643

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats