weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

9 feb


Metabool syndroom door light frisdrank

Het drinken van de 'light' versie van frisdranken vergroot je kansen op het metabool syndroom. Light frisdranken zijn wat dat betreft slechter voor je dan het eten van gefrituurd voedsel.

http://www.nu.nl/news/1424591/151/Metabool_syndroom_door_light_frisdrank.html

 

Meer over light produkten
http://www.fonteine.com/light_produkten.html


Video - Moral Fibre - Organic Cotton


Koolmonoxide kan langdurige schade aan hart veroorzaken

Bevindingen van een onderzoek door onderzoekers aan het Rhode Island Hospital suggereren dat schade aan het hart veroorzaakt door koolmonoxide langdurige effecten kan hebben, zelfs nadat het giftige gas uit het bloed verdwenen is. 

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-01/l-cmm012908.php

Vertaling: Ulrike


Video - Don't Use Antibacterial Soap, Or Overuse Antibiotics


Nieuw onderzoek verduidelijkt link tussen roken en wiegedood

Een nieuw onderzoek van de McMaster University in Hamilton laat licht schijnen op de relatie tussen vrouwen die roken gedurende hun zwangerschap - of die blootgesteld worden aan rook - en een toegenomen risico van wiegedood van hun baby's. Onderzoekers kwamen erachter dat de capaciteit van een kind om te reageren op zuurstofgebrek dramatisch minder wordt door blootstelling aan nicotine in de baarmoeder, zelfs in lichte tot gemiddelde hoeveelheden.

http://dailynews.mcmaster.ca/story.cfm?id=5183

Vertaling: Ulrike


Video - Michael Pollan: The omnivore's next dilemma


Ernstige astma mogelijk een andere vorm van de ziekte

Een multi-center onderzoeksproject met het doel ernstige astma te onderzoeken heeft een belangrijk fysiologisch verschil gevonden tussen ernstige en niet-ernstige vormen van de ziekte, een vondst die zou kunnen verklaren waarom degenen met ernstige astma niet goed reageren op behandeling. Het onderzoek van de Severe Asthma Research Program heeft ontdekt dat degenen met ernstige astma eerder geneigd zijn tekenen te vertonen van "lucht vasthouden" in de longen, een situatie die volledige uitademing tegengaat.

http://www.the-aps.org/press/journal/08/3.htm

Vertaling: Ulrike


McMaster test ontdekt de meest voorkomende luchtwegvirussen

De nieuwe test ontdekt gelijktijdig de meest verspreide luchtwegvirussen, inclusief griep en de gewone verkoudheid, en helpt zo dokters om een betere diagnose te stellen bij patiŽnten.

http://dailynews.mcmaster.ca/story.cfm?id=5179

Vertaling: Ulrike


UGent-doctoraat belicht vrouwelijke genitale verminking in Europese Unie

Genitale verminking bij vrouwen is een wereldwijd verschijnsel. Hoewel het grootste deel van de slachtoffers van vrouwenbesnijdenis in Afrika woont, werd het gebruik door migratie van bevolkingsgroepen geÔmporteerd naar Europa. In haar doctoraatsonderzoek belicht Els Leye de gezondheidszorg en wetgeving rond vrouwelijke genitale verminking in de Europese Unie. Algemeen besluit ze dat met betrekking tot beide aspecten nog heel wat tekortkomingen moeten overbrugd worden. In heel wat EU-landen wordt aan de noden van vrouwen en meisjes die genitaal verminkt werden (of hierop een risico lopen), slechts gedeeltelijk tegemoet gekomen.

Toepassing van de wetgeving: ontoereikend

Een toenemend aantal EU-landen hebben specifieke strafwetvoorzieningen ontwikkeld rond vrouwelijke genitale verminking. Uit de studie blijkt echter dat deze specifieke strafbaarstellingen niet in meer vervolgingen resulteren dan de algemene strafwetbepalingen. De specifieke strafwetten blijken ook onvoldoende om bepaalde kwesties zoals symbolische incisies, cosmetische vaginale chirurgie en reÔnfibulatie (dit is het dichtmaken van de vagina na opening, bijvoorbeeld na een bevalling) aan te pakken. Een belangrijk gevolg hiervan is dat gynaecologen en andere dokters in veel Europese landen dergelijke ingrepen uitvoeren zonder enige duidelijkheid over de wettelijke toelaatbaarheid ervan. Uit de studie blijkt tevens dat de toepassing van de wetgeving bemoeilijkt wordt, onder meer wat betreft het melden van feiten, bewijslasten zoeken of meisjes beschermen die het risico lopen genitaal verminkt te worden.

Gezondheidszorg: gebrekkig door onvoldoende kennis

Met betrekking tot de gezondheidszorg voor vrouwen die genitaal verminkt zijn, toont de studie aan dat deze voornamelijk bemoeilijkt wordt door een gebrekkige kennis bij professionelen over deze materie.
Het onderzoek pleit daarom voor een diepgaand debat met alle belanghebbenden over de ethisch-legale kwesties (reÔnfibulatie, medicalisatie, symbolische incisies en cosmetische vaginale chirurgie). Zo blijkt
bijvoorbeeld dat er in Vlaanderen heel wat onduidelijkheid heerst over reÔnfibulatie en de wettelijke status van deze ingreep. Een groot aantal Vlaamse gynaecologen zijn voor een medicalisatie van vrouwelijke genitale verminking en symbolische incisies. Weinig gynaecologen zien cosmetische vaginale chirurgie als een vorm van genitale verminking.

Vrouwenbesnijdenis

Volgens een ruwe schatting zijn 100 tot 140 miljoen vrouwen en meisjes wereldwijd het slachtoffer van vrouwelijke genitale verminking en worden minstens 3 miljoen meisjes per jaar besneden. Het grootste
aantal van deze vrouwen en meisjes leeft in Afrika. Genitale verminking is een schadelijke traditionele praktijk met negatieve gevolgen op de reproductieve gezondheid. Tevens wordt het beschouwd als een vorm van geweld tegen vrouwen en meisjes ťn als een schending van de seksuele en reproductieve rechten van vrouwen.


Zorgverzekering NL in het buitenland

Geachte Heer Fonteine

Ik las op internet al uw reacties. Heb nog een hele mooie door het Nederlandse parlement uitgevonden om die ZVW er door te drukken, nl een grote discriminatie. Vrouwen voor 2006 gescheiden hoeven over de alimentatie alleeen maar het zsg 'Nul" tarief te betalen, het argument was: ze zouden er in koopkracht te veel op achteruit gaan. Wat is nu het geval : vrouw, gescheiden van een man die wat meer verdiende dan minimum loon , werd door de rechter veroordeeld levenslang een alimentatie te betalen. Die alimentatie was zo hoog omdat er onder andere een ziektekostenverzekering van moest worden betaald. Van af de invoering nieuwe wet hoef dat dus niet meer en is er dus een duidelijke koopkrachtverbetering voor de groep vrouwen met een alimentatie ( art 5). De alimentatie betaler, blijft desondanks gewoon bloeden. Als de betaler doodgaat wordt de alimentatie verandert in een nabestaande pensioen (opgebouwd gedurende het huwelijk) dan ineens geldt het " NUL" tarief niet meer. Als er een scheiding was geweest waarbij de rechtr geen alimentatie kon toewijzen omdat er niets was/niet genoeg verdiend werd / ex man de benen nam / gewoon alles aan zijn laars lapte etc dan moest de vrouw een bijstand aan vragen waarover wel weer zvw premie betaald moest worden.

Hier is dus een groep vrouwen bevoordeeld die door de vrouwen in de tweede kamer gesteund werden/worden en die vrouwelijke 2e kamerleden werden door HH misbruikt om die wet er door te jassen. Heb de Nederlandse ombudsman gevraagd waarom wij in Afghanistan strijden tegen discriminatie ( zonder succes trouwens) terwijl er in nederland zoveel discriminatie heerst. Hij kan het niet in onderzoek nemen en moet je maar naaar de 2e kamer toe of de rechter. Dus blijft het onrecht bestaan. In mijn geval woont de alimentatie betaler en de ontvangster allebij in Frankrijk en allebij de Nederlandse nationaliteit, beide AOW ontvangers beide aanvullende pensioenen. Het verschil in premie is dus substantieel terwijl netto inkomen ontvangster hoger is dan betaler.

Vriendelijke groeten
H.B.M. Verhoef


Boek - Explaining "Unexplained Illnesses", Professor Martin Pall

Disease Paradigm for Chronic Fatigue Syndrome, Multiple Chemical Sensitivity, Fibromyalgia, Post-Traumatic Stress Disorder, and Gulf War Syndrome.

By Professor Martin Pall

Explaining "Unexplained Illnesses" provides long-sought explanations for the properties of chronic fatigue syndrome (CFS), multiple chemical sensitivity (MCS), fibromyalgia (FM), and post-traumatic stress disorder (PTSD). This groundbreaking book examines common symptoms and signs; short-term stressors such as infection, chemical exposure, physical trauma, and severe psychological stress; why people are often diagnosed as having more than one of these illnesses; and approaches for treating the cause of each disease, rather than the symptoms. The book presents a detailed and well-supported mechanism (the NO/ONOO- cycle) that provides consistent explanations for many of the puzzling elements of these diseases.

Dr. Pall is Professor of Biochemistry and Basic Medical Sciences at Washington State University. He has a long-standing interest in biological regulatory mechanisms and free radical pathology and it is this that has led him to investigate the "unexplained illnesses". This book explains in detail his theory that CFS, multiple chemical sensitivity, fibromyalgia, and other conditions result from out of control oxidative stress (from free radicals) triggered by disruption of the nitric oxide system within the body. Nitric oxide (NO) is a chemical that the body itself produces and which hs a number of useful functions, as a nuerotransmitter and in the regulation of blood pressure, for example. What Dr. Pall suggests is that particular stressors (which are known to trigger unexplained illnesses) such as viral infections, chemical exposures, and severe stress trigger increased levels of NO which then do not return to normal. The problem he says, is that NO triggers the production of harmful free radicals such as peroxynitrite which the body is unable to deal with and which lead to the various symptoms of these illnesses.

http://www.ei-resource.org/environmental-illness-books/books-covering-multiple-
environmental-illnesses/explaining-unexplained-illnesses:/


Nieuwe lichttherapielamp voorkomt in twee sessies de reisklachten

lite.jpg (78984 bytes)

Driekwart van de reizigers die naar een ander land reizen, waar de locale tijd niet overeenkomt met de tijd van de vertrekplaats, ervaart een jetlag. Ernstige vermoeidheid, concentratieproblemen en slaapproblemen zijn kenmerkende klachten, omdat de biologische klok van het lichaam ernstig is verstoord. Onderzoek toont aan dat met het gebruik van de Litebook Elite, een innoverende mobiele lichttherapielamp, een jetlag effectief en eenvoudig kan worden voorkomen. Jetlag is de Engelse naam voor de verstoring van je waak-slaapritme. De biologische klok van het lichaam raakt veelal ernstig verstoord, wanneer men naar een ander land reist, waar de lokale tijd niet overeenkomt met de tijd van de vertrekplaats. In het algemeen heeft het lichaam een dag per gepasseerde tijdzone nodig om te herstellen. Leeftijd heeft invloed op een jetlag. Naarmate men ouder wordt zullen de symptomen van een jetlag meer impact hebben.

Met name zakenreizigers ervaren een jetlag als vervelend. De vergadering in New York wordt minder effectief vanwege concentratieproblemen en grote vermoeidheid. Een jetlag kan ook grote gevolgen hebben voor het vakantieplezier. Naast lichamelijk ongemak gaat een jetlag ten koste van het toch al beperkte aantal vakantiedagen. Onderzoekers van het Amerikaanse ruimtevaartinstituut NASA hebben aangetoond dat het lichaam zich in twee dagen kan herstellen van een jetlag, wanneer men op bepaalde tijden wordt blootgesteld aan het juiste licht. En dit kan met gebruik van de nieuwe mobiele lichttherapielamp: de Litebook Elite. Met het gebruik van de Litebook Elite kun je de biologische klok snel synchroon laten lopen met de lokale klok in slechts 2 gebruikssessies! Door het compacte en kleine formaat is de Litebook Elite makkelijk in de koffer of handtas mee te nemen. Met gebruik van de online jetlagcalculator krijgt men een persoonlijk gebruiksadvies om de jetlag effectief tegen te gaan.

De Litebook is niet alleen een praktische uitkomst voor zakenreizigers, piloten en stewardessen. Ook top-sporters kunnen profiteren van de Litebook Elite. Zo gaat het Canadees Olypisch Team de Litebook Elite gebruiken om de sporters sneller fit te krijgen bij hun reis naar de komende Olympische Spelen in Peking. `Zeer waardevol', aldus perswoordvoerder Renť van Klaveren. `Je hebt minder dagen nodig om het lichaam te laten wennen aan de nieuwe tijdszone en het geeft de sporters extra energie.' Of ook de Nederlandse Olympische sporters worden uitgerust met een Litebook kan Van Klaveren nog niet zeggen.

De hoge effectiviteit van lichttherapie is sinds de jaren zeventig aangetoond. De effectiviteit van de Litebook is onlangs nogmaals bevestigd in een wetenschappelijke studie die o.a. deels heeft plaatsgevonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Litebook Elite is ook effectief bij winterdepressie, slaapproblemen en vermoeidheidsklachten. De hoge effectiviteit van de Litebook wordt benadrukt door de 60-dagen-tevredenheidsgarantie die standaard wordt geboden. De medisch gecertificeerde Litebook Elite wordt op de markt gebracht door Goodlite en is online verkrijgbaar via:

www.doehetlichtaan.nl


Internationaal nieuws

Impaired fat-burning gene worsens diabetes
First documented case of pest resistance to biotech cotton
VEGF-B helps nerve cells cheat death without unwanted side effects
Control of inflammation by the innate immune system
Natural secretion marks difference between mole and melanoma
New hope for hepatitis C sufferers
More brain research suggests "use it or lose it"
New study suggests link between environmental toxins and early onset puberty in girls
Treating acne - 2 different acid peels are both effective, study finds
Europe's most common genetic disease is a liver disorder
Poor recognition of 'self' found in high functioning people with autism
Brain study suggests way to measure, treat autism
Button mushrooms contain as much anti-oxidants as expensive ones
Two deaths by Gardasil
Is Cacao the best antioxidant on the market?
Don’t Underestimate Enzymes
Soy - Good or Bad?
Fatal and Vital Foods - Popular Nutrition Myths Exposed

Details? Zie www.fonteine2.com


8 feb


Video - Good Food, the return


Organismen die Biotoxinen produceren

Veel soorten organismen produceren substanties die giftig zijn voor mensen. Hiertoe behoren dinoflagellaten, gevonden in riviermondingen en de oceaan, cyanobacteriŽn (blauwgroene alg) die voorkomen in schoon water, fungi (schimmels) in binnen- en buitenlucht, en sommige soorten bacteriŽn. Onze aanvankelijke studie naar acute en chronische, door biotoxine ontstane ziekten, voegde een complex aantal niet-specifieke symptomen, en gebreken in contrastgevoeligheid van het oog bij blootstelling aan riviermondingen bevolkt met de vis-dodende dinoflagellaten, Pfiesteria piscicida, en andere giftige dinoflagellaten, bijeen in het "toxic Pfiesteria complex"(1-8).

http://www.chronicneurotoxins.com/

Vertaling: Ulrike


Toxine-vormende schimmels

Er is een enorme variatie in het soort gebouwen dat een tehuis kan vormen voor toxine-vormende schimmels. Elk gebouw dat voorziet in de juiste mix van voedsel en water, loopt een mogelijk risico. Als het gebouw een gesloten lucht-circulatie heeft, met weinig inkomende buitenlucht, en ramen die niet open kunnen, kan elke binnendringing van water de bron van schimmelgroei worden. De variatie in de manier waarop de gebouwen ziek werden, (Water toegevoerd door lekkende daken, ramen of deuren, waterinsijpeling door betonnen fundamenten, verzadiging van vloerbedekking, en grondwater dat zich verzamelt in kelders, komen naar voren) is relatief klein.

http://www.chronicneurotoxins.com/learnmore/fungaltoxins.cfm

Vertaling: Ulrike


Video - Are you Tired? Hypoglycemia, Diabetes, Sugar Austin Wellness


Falen van de nier om de eigen filters schoon te maken veroorzaakt waarschijnlijk ziekten

De nier maakt actief zijn meeste selectieve filter schoon om te voorkomen dat het verstopt raakt met bloed-eiwitten, openbaren wetenschappers van de Washington University School of Medicine in St.Louis in een nieuwe studie. Onderzoekers toonden aan dat mankementen in deze zelf-reinigende eigenschap de nieren kwetsbaarder maakt voor slecht functioneren en ziekten.

http://mednews.wustl.edu/news/page/normal/10924.html

Vertaling: Ulrike


Detox - Natuurlijke detox Fac

Chlorella, een eencellige alg, staat goed bekend om het versterken van het immuunsysteem en het stimuleren van de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Het helpt met het opruimen/herstellen van metallothioneine en beschadigde neuronen (methyl cobalamin-B12). Het stimuleert weefselgroei en herstel, macrofagen, t-cellen en interferon activiteit. Chlorella helpt met het herstellen van goede bacteriŽn en heeft een gezonde uitwerking op de ingewanden, maag en darm.

https://www.bioray2000.com/Products.cfm

Vertaling: Ulrike


Video - Marketing Disease and Pushing Drugs


Artikelen - Ray Peat USA

Onderstaand een aantal zeer interessante artikelen van een Amerikaanse onderzoeker die met name onverzadige vetten vervloekt. Hij gaat verder uitgebreid in op de rol van de hormonen.

Absoluut een aanrader:

http://www.fonteine.com/raypeat_usa.html


Fotos - Carnaval 2008

carnaval5.jpg (3886 bytes) carnaval2.jpg (4308 bytes)

Marjan Reuvers genoot afgelopen week van het carnaval in Limburg en maakt een mooie serie opnames:

http://paradijsvogel.myjalbum.net/carnavalalbum/


Gevaar van resistentie tegen aids medicijnen in Afrika dreigt

6 miljoen voor nieuw public-private partnership om goedkope test te ontwikkelen voor resistentie van HIV tegen aidsremmers

a. De successen van aidsbehandeling in Afrika ten zuiden van de Sahara worden bedreigd door resistentie van hiv tegen veel gebruikte aidsremmers.
b. Vanwege hoge kosten en complexiteit adviseert Wereldgezondheidsorganisatie om in Afrika voorlopig geen routine hiv resistentietesten te verrichten
c. Internationaal onderzoeksconsortium wil dit veranderen en hiv resistentietesten in Afrika mogelijk en betaalbaar maken
d. Innovatieve technologische stappen, zoals bloedopslag op filterpapier, bloedmonsters via de post, gebruik van slimme laboratoriumtechnieken en aangepaste reagentia biedt mogelijkheden
e. Onderzoek is cruciaal om effectieve behandeling in de toekomst zeker te stellen en hiv te blijven bestrijden

De coŲrdinatie van het onderzoek ligt bij de aan het AMC gelieerde Stichting PharmAccess. De deelnemende academische partijen zijn het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Centre de Rťcherche Public de la Santť uit Luxemburg en de Universiteit van Witwatersrand uit Zuid-Afrika. De private partijen zijn: Contract Laboratory Services, uit Zuid-Afrika en het biotechnologiebedrijf Virco BVBA uit BelgiŽ, gespecialiseerd in virus resistentie.

De toegang van Afrikaanse hiv patiŽnten tot aidsmedicijnen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijna 1 op de 3 Afrikaanse hiv patiŽnten kan vandaag de dag de pillen krijgen. Maar er heerst onzekerheid over de ontwikkeling van resistentie van hiv in Afrika. "Er zijn weinig virussen die zo vaak en zo gemakkelijk van gedaante verwisselen als hiv. Artsen en patiŽnten gaan er terecht vanuit dat de AIDS remmers effectief zijn. Maar als de pillen niet consistent worden geslikt, ontstaat er een heel nieuwe situatie en kan resistentie om zich heen grijpen', aldus onderzoekscoŲrdinator Prof Tobias Rinke de Wit, vanuit het Center for Poverty-related Communicable Diseases (CPCD) aan het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam.

In de EU en de VS is het probleem inmiddels al veel beter in kaart gebracht. Door hoogwaardige technologie en beschikbare fondsen kan resistentie adequaat worden onderzocht en getest. "Dat is in Afrika nu niet mogelijk", aldus de Wit. Afrika ten zuiden van de Sahara is de regio die het hardst wordt getroffen door de wereldwijde epidemie van het humane immunodeficiŽntievirus (hiv). De beschikbaarheid van hiv-medicijnen neemt er de laatste jaren in hoog tempo toe door steun van grote internationale donororganisaties. Maar doordat het virus telkens van gedaante wisselt en zich steeds opnieuw aanpast, kunnen resistente virussen ontsnappen aan de standaard combinaties van hiv-medicijnen (de zgn.1e lijns behandeling). Resistentie ontstaat als de patiŽnten hun medicamenten niet iedere dag slikken. De successen van aidsbehandeling in Afrika worden hierdoor bedreigd.

In Afrika is het veelal niet mogelijk om de effectiviteit van de behandeling nauwkeurig in de gaten te houden, omdat regelmatige bloedcontroles te duur zijn en voldoende geŽquipeerde laboratoria ontbreken. Op dit moment raadt de Wereldgezondheidsorganisatie dan ook niet aan om patiŽnten in ontwikkelingslanden te testen op resistentie tegen AIDS remmers. 'Maar die resistentietesten zijn belangrijk voor artsen om de juiste beslissing te nemen over de meest effectieve combinatie van hiv medicijnen voor hun patienten, als zij niet meer reageren op de standaardbehandeling', aldus Dr MichŤle van Vugt, Chief Medical Officer van Stichting PharmAccess, de organisatie die het resistentietest-project coŲrdineert.

Om het onderzoek en de testmogelijkheden in Afrika naar resistente virussen onder hiv patiŽnten te verbeteren heeft een onderzoeksconsortium uit de EU en Afrika een bedrag van 6 miljoen Euro bijeengebracht. Drie miljoen is afkomstig van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs via NWO/WOTRO. Nog eens 3 miljoen Euro wordt door de private partners in het project geÔnvesteerd, dit zijn Virco BVBA, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in virus resistentie en Contract Laboratory Services, een provider van laboratorium diensten gelieerd aan de Universiteit van Witwatersrand in Zuid Afrika. 'Wij zijn verheugd om met onze middelen en deskundigheid bij te dragen aan dit project dat erop gericht is om een betaalbare, robuuste en toegankelijke onderzoekstest geschikt voor Afrika te leveren op basis van bestaande en nieuwe technieken', aldus Werner Verbiest, general manager Worldwide, Virco. Professor Wendy Stevens van de Witwatersrand universiteit in Zuid Afrika benadrukt dat 'in dit programma alle fases worden getest en in kaart gebracht. We analyseren het complete proces van bloedafname tot en met de uiteindelijke interpretatie van de test'.

In het onderzoek gaat het dan om vragen als: kunnen er in het 'warme' Afrika methoden ontwikkeld worden om de 'koude' opslag van bloedmonsters overbodig te maken? Kan het transport van de bloedmonsters vereenvoudigd en versneld worden? Kan de gevoeligheid van de resistentietest worden verbeterd? De meest voorkomende virusstam in de EU en de VS is van het zogenaamde subtype B. In Afrika komen hele andere stammen voor. Kan de test ook resistentie in die Afrikaanse stammen effectief waarnemen?  Onderzoeksmanager John Dekker, van Stichting PharmAccess voegt daar aan toe "'Wij denken dat door bijvoorbeeld bloedopslag op filterpapier, beter gekozen PCR primers, bloedmonsters via de post en andere biologische technieken het betaalbaar testen ook in Afrika mogelijk moet zijn', aldus John Dekker.


FNV: "WIA is toe aan groot onderhoud"

Wat betreft de FNV is de WIA vandaag nog aan een grote reparatiebeurt toe. Belangrijkste onderdeel dat bijstelling behoeft, is het zogeheten schattingsbesluit: de wettelijke regels waarmee de mate van arbeidsongeschiktheid van een zieke werknemer worden vastgesteld. Die conclusie trekt FNV-bestuurder sociale zekerheid Leo Hartveld naar aanleiding van een door Nederlands grootste vakcentrale onlangs gehouden WIA-meldweek. Hartveld: "We wilden de mensen achter de cijfertjes horen. Maar dat het zo erg was..."

Bijna driehonderd mensen reageerden op de FNV-oproep om aan de bel te trekken over hun ervaringen van met de WIA, die twee jaar geleden in de plaats kwam van de WAO. De uitkomsten zijn treurigmakend: Zo heeft 80% van de mensen die minder dan 80% arbeidsongeschikt is bevonden het werk (nog) niet hervat. Velen zijn ontslagen of hebben nog wel een arbeidscontract, maar ontvangen geen loon meer van hun werkgever. Dit ondanks dat de overgrote meerderheid van de gedeeltelijk arbeidsgeschikten die een vast dienstverband hadden wel nog gewerkt heeft in de periode van loondoorbetalingsverplichting van de werkgever.

Ook gaf ruim driekwart van de gedeeltelijk arbeidsongeschikten bij de meldweek aan er qua inkomen op achteruit te zijn gegaan. Wanneer de WW-rechten zijn opgesoupeerd of de periode van de loongerelateerde WGA-uitkering afloopt, zal de inkomensachteruitgang nog dramatischer vormen gaan aannemen, zo vreest de FNV.
Uit de reacties blijkt dat de meeste mensen grote gezondheidsbeperkingen ervaren. Geen van de respondenten die minder dan 80% arbeidsongeschikt is bevonden, acht zichzelf in staat om weer volledig aan het werk te kunnen gaan. En maar liefst 60% acht zichzelf helemaal niet in staat om te gaan werken.

De FNV gaat haar bevindingen met de WIA-meldweek - aangevuld met een aantal aanbevelingen - aanbieden aan de Tweede Kamer en uitvoeringsinstantie UWV. Hartveld: 'Den Haag moet serieus actie ondernemen. Want het schattingbesluit is echt te rigide. Bovendien vinden we bijvoorbeeld ook dat dat er mťťr moet worden gedaan om werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn aan het werk te houden.'


Oproep - Innovatiefonds Zorgverzekeraars geeft € 150.000 aan Bulgaarse kindertehuizen

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars stelt € 150.000 beschikbaar voor verbetering van de zorg in Bulgaarse kindertehuizen. Wij willen een bijdrage leveren aan duurzame projecten die de zorg aan de veelal gehandicapte Bulgaarse kinderen in de tehuizen op een hoger plan tillen.

Vanuit heel Europa is gereageerd op een documentaire van de Britse filmmaakster Kate Blewett waarvan de afgelopen weken delen zijn vertoond in televisieprogramma Netwerk. In geen enkel ander Europees land wonen zoveel gehandicapte kinderen in een tehuis als in Bulgarije. De omstandigheden waaronder zij worden verzorgd, zijn erbarmelijk.

Wij roepen daarom Nederlandse organisaties op om projecten in te dienen. Wij willen financiŽle ondersteuning bieden aan initiatieven die de hulpverlening in de tehuizen in Bulgarije verbeteren.

http://www.innovatiefondszorgverzekeraars.nl


Uitzending gemist? kijk dan naar:

http://player.omroep.nl/?aflID=6405227


Bussemaker bindt strijd aan met vrouwelijke genitale verminking

Voor het bestrijden van vrouwelijke genitale verminking is vanaf 2008 ruim ťťn miljoen euro per jaar beschikbaar. Staatssecretaris Bussemaker wil dit geld gebruiken om vrouwelijke genitale verminking (vgv) ‘met wortel en tak uit te roeien. Wereldwijd, en liever vandaag nog dan morgen.’ Ze zei dit vandaag in een toespraak ter gelegenheid van de internationale dag van Zero Tolerance tegen vgv in Den Haag.

In december 2007 stuurde Bussemaker een brief naar de Tweede Kamer waarin zij aangaf hoe zij de komende jaren de bestrijding gaat aanpakken van geweld in afhankelijkheidsrelaties, waaronder vgv. Enkele maatregelen zijn:

  • landelijk invoeren van de aanpak die nu in zes proefregio’s plaatsvindt; hierin staat voorlichting aan de Somalische, Soedanese en Ethiopische bevolkingsgroep centraal
  • een alertere houding kweken bij betrokken beroepsgroepen
  • sluitende samenwerking tussen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en politie en justitie
  • vgv op de Europese en internationale agenda zetten.

Tweede Kamer Vragenuur over apothekers

Mevrouw Kant (SP): Voorzitter. PatiŽnten die bij de apotheek met een recept van een huisarts komen, lopen de kans dat het middel dat de huisarts heeft voorgeschreven en de apotheker wil meegeven, niet wordt vergoed, omdat de verzekeraar vindt dat alleen het goedkoopste middel mag worden meegegeven. Deze bemoeienis, waarbij de verzekeraar in feite op de stoel van arts en apotheker gaat zitten, is in mijn ogen ongewenst. Deze heeft geleid tot een actie van de apothekers, die patiŽnten erop wijst welke zorgverzekeraars dit doen. De verzekeraars zijn vervolgens weer boos op deze actie van de apothekers en betichten hen van het louter opkomen voor eigenbelang, omdat zij denken dat hun drijfveer is het mislopen van de kortingen en bonussen van farmaceuten. Ziehier de gevolgen van marktwerking in de zorg: marktpartijen, in dit geval apothekers en zorgverzekeraars, met – inderdaad! – belangen, die ruzie maken over de rug van de patiŽnt.

http://www.farmaactueel.nl/index.php?id=6534


Astma bij schoolkinderen vaak over het hoofd gezien

Acht procent van de schoolkinderen in groep 5 en 6 heeft last van astma zonder dat deze diagnose officieel gesteld is. Het dagelijks leven van de kinderen wordt hierdoor sterk beÔnvloed. Dat concludeert kinderarts Renť van Gent in zijn promotieonderzoek dat hij uitvoerde aan het MŠxima Medisch Centrum in Veldhoven. Het onderzoek is begeleid vanuit het UMC Utrecht. Van Gent promoveert op 14 februari aan de Universiteit Utrecht. In de regio Veldhoven onderzocht Van Gent 1758 schoolkinderen tussen de 7 en 10 jaar. Van hen bleek acht procent astma te hebben zonder dat ze daarvoor het afgelopen jaar bij de huisarts waren geweest, bij vijf procent had een arts wel astma vastgesteld. Kinderen met astmaklachten hebben het vaak benauwd, ademen 'piepend' of moeten hoesten. Astmatische schoolkinderen hebben een hoger schoolverzuim, bovendien hebben ze een lagere kwaliteit van leven dan gezonde klasgenoten.

Van Gent heeft alle nieuw opgespoorde astmatische kinderen doorverwezen naar de huisarts, waar veertig procent vervolgens behandeld is. Het geeft aan dat gezondheidswinst te boeken valt door betere opsporing van astma, maar ook dat veel astmaklachten niet zo ernstig zijn dat ze acute behandeling behoeven. Extrapolatie van zijn resultaten suggereert dat in Nederland tienduizenden schoolkinderen rondlopen met niet-gediagnosticeerd astma. Van Gent heeft geen kosteneffectiviteitsanalyse uitgevoerd naar het preventief screenen op astma bij schoolkinderen. Van Gent spoorde de kinderen op met een vragenlijst in combinatie met twee longfunctietesten. Dat is te uitgebreid om standaard door de schoolarts te laten doen. De schoolarts moet alert zijn op astma, idealiter zou hij via een paar gerichte vragen snel risicogevallen kunnen identificeren.

Om aandacht te vragen voor astma bij schoolkinderen organiseert het MŠxima Medisch Centrum op dinsdag 12 februari op basisschool De Zeelsterhof in Veldhoven een ballonnenwedstrijd voor kinderen. Onder het motto 'Geef kinderen weer lucht' gaan honderden ballonnen de lucht in. De Zeelsterhof is een van de basisscholen waar Van Gent onderzoek deed. Renť van Gent werkt als kinderarts bij het MŠxima Medisch Centrum in Veldhoven/Eindhoven.

Universiteit Utrecht


Eiwitverlies in de urine voorspelt effectiviteit bloeddrukverlagers

Mensen met albuminurie, een toegenomen eiwitverlies in de urine, hebben een verhoogd risico op nier-, hart- en vaatziekten. Cornelis Boersma, farmaceut en promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen, analyseerde de medische gegevens van meer dan 8500 Groningers en ontdekte dat preventieve maatregelen beter werken als de hoeveelheid eiwitverlies groter is. Dit heeft belangrijke consequenties voor toekomstige preventieprogramma’s. De resultaten van dit onderzoek zijn op 30 januari 2008 bekend gemaakt in het British Journal of Clinical Pharmacology. De nieren filteren bloed tot urine. Dit gebeurt in de miljoenen haarvaten (zeer dunne bloedvaatjes) waaruit een nier is opgebouwd. Als dit filteren niet goed gaat, komt er eiwit in de urine - een indicatie dat de haarvaten niet goed werken. Het kan tegelijkertijd een teken zijn dat de rest van de bloedvaten in het lichaam ook niet goed functioneren.

PREVEND-studie

Om te onderzoeken of mensen met eiwitverlies in de urine een verhoogd risico hebben op nier-, hart- en vaatziekten is de PREVEND-studie (Prevention of REnal and Vascular ENd-stage Disease) opgezet. Hiervoor hebben meer dan 8500 Groningers in 1997 urine ingeleverd, waarna het eiwitgehalte in deze monsters in het laboratorium nauwkeurig gemeten is. De Groningers zijn daarna jarenlang gevolgd, o.a. wat betreft het gebruik van medicijnen en het optreden van hart- en vaatziekten.

ACE-remmer

Uit een nieuwe data-analyse van de Groningse gegevens door Cornelis Boersma blijkt dat mensen met hoge bloeddruk alleen een verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten als zij ook eiwitverlies in de urine hebben. Belangrijker nog is de bevinding dat de effectiviteit van bloeddrukverlagende behandeling afhankelijk is van de hoeveelheid eiwitverlies in de urine: hoe meer eiwitverlies, des te beter bloeddrukverlagende geneesmiddelen hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Een huisarts zal 111 mensen met hoge bloeddruk moeten behandelen om 1 hersen- of hartinfarct te voorkomen als er geen eiwitverlies is, versus slechts 8 als er wel eiwitverlies is. Bovendien suggereren deze nieuwe gegevens dat – als je hart- en vaatziekten wilt voorkomen – mensen met meer eiwitverlies wellicht het beste een zogenaamde ACE-remmer (een specifiek bloeddrukverlagend middel) kunnen gaan slikken.

Screening

Deze resultaten hebben belangrijke consequenties voor een eventueel grootschalig preventieprogramma: door te screenen op albuminurie kan men sneller die mensen met een hoge bloeddruk opsporen die een hoog risico hebben op het krijgen van hart- en vaatziekten. Bovendien kan er nu beter bepaald worden bij wie je het beste bloeddrukverlagers kan voorschrijven. In een dergelijk preventieprogramma kunnen mensen bijvoorbeeld om de vier jaar hun urine laten testen in het laboratorium, waarna bij afwijkende waarden er eventueel medicijnen voorgeschreven kunnen worden. De onderzoekers willen daarom nu gaan achterhalen in welke groepen mensen een dergelijke screening het meest (kosten) effectief zal zijn.

Bron: RUG


Intensive care patiŽnt mist nazorg

PatiŽnten die enige tijd op de intensive care (IC) hebben gelegen, hebben behoefte aan nazorg, net als hun naasten. Dat concludeert intensivist Annelies Tacx van VU medisch centrum aan de hand van een daar gehouden patiŽntendag voor ex-IC patiŽnten. In een artikel in Medisch Contact van 1 februari beschrijft Tacx dat patiŽnten psychische, fysieke en sociale beperkingen aan een IC opname over kunnen houden. Deze beÔnvloeden de kwaliteit van leven van de patiŽnt en zijn naasten. Tijdens een afgesproken moment na het verblijf op de IC, zouden de vragen van patiŽnten en naasten kunnen worden beantwoord.

http://www.vumc.nl/zorg/nieuws/764295/


Geen vuiltje aan de lucht?

Bert Brunekreef, nieuwe eredoctor K.U.Leuven: “Luchtverontreiniging blijft schade toebrengen aan de gezondheid” Hoewel de luchtkwaliteit in vergelijking met vijftig jaar geleden aanzienlijk is verbeterd, heeft Vlaanderen, samen met de omliggende regio’s, gemiddeld de hoogste graad van luchtverontreiniging door fijn stof in West-Europa. Oorzaken hiervan zijn de hoge bevolkingsdichtheid, de intense industriŽle activiteit en de enorme verkeersdrukte. Onderzoek van professor Bert Brunekreef, milieu-epidemioloog aan de Universiteit Utrecht en nieuwe eredoctor van de K.U.Leuven, toont aan dat luchtverontreiniging ook nu nog schadelijke effecten heeft op de gezondheid. Die schade ontstaat niet alleen wanneer bepaalde weersomstandigheden af en toe “smog-alarm” veroorzaken. Ook langdurige blootstelling aan “normale” luchtverontreiniging gaat gepaard met een verkorting van de gemiddelde levensduur van onze bevolking. Er is bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig om de aantasting van de gezondheid door luchtverontreiniging beter te begrijpen. BelgiŽ is koploper inzake voedselveiligheid en daar mogen we terecht gelukkig over zijn, maar inzake “luchtveiligheid” moet er nog veel worden gedaan. Alleen blijvende en structurele maatregelen zijn zinvol, want je kan van mensen moeilijk verwachten dat ze enkel ademen als de lucht zuiver is.

http://www.kuleuven.be/patroonsfeest/2008/eredoctoraten.html


 


7 feb


De andere kant van cholesterol

De reguliere kant is zo gefixeerd op het "slechte" cholesterol dat maar weinig mensen doorhebben hoe belangrijk cholesterol is voor het lichaam. Hieronder een aantal voorbeelden daarvan. Snapt u meteen wat het risico is wanneer je mensen met een iets verhoogd LDL cholesterol maar even de wereld van cholesterolremmers in gaat jagen. Ik praat dan over de mensen die preventief statines gaan slikken omdat de reguliere big pharma norm dit adviseert. Gelukkig beginnen ook steeds meer huisartsen in te zien dat dit de verkeerde weg is. We hechten teveel aan protocollen en te weinig aan gewoon logisch verstand...

Ron

Cholesterol is nodig !

Cholesterol is zeker geen overbodige stof voor ons lichaam, het heeft namelijk de volgende zeer belangrijke taken:

• Grondstof voor cortison, aldosteron, progesteron, testosteron en estradiol;
• Grondstof voor de aanmaak van galzouten (vetvertering);
• Grondstof voor de aanmaak van vitamine D uit zonlicht;
• Activeert de aanmaak van ontstekingsremmende prostaglandines;
• Heeft neurotransmitter eigenschappen (doorgeven van zenuwboodschappen);
• Vormt een onderdeel van de celmembranen - zorgt voor flexibiliteit;
• Is een anti-oxidant.

Bovendien gebruikt het lichaam cholesterol om voedingsstoffen richting de cellen te transporteren en om overtollige stoffen van de cellen af te transporteren.  Cholesterol is voor ons lichaam onontbeerlijk. Je krijgt in feite meer klachten door een te laag cholesterolgehalte dan door een te hoog cholesterol gehalte. Dat wil echter niet zeggen dat een te hoog cholesterolgehalte niet schadelijk is.

http://www.kruidenvrouwtje.nl/zozitdat/cholesterol-zzd.htm


Video - Healthy Mouth: Healthy Body


Zware metalen en het chronische vermoeidheidssyndroom

Hoorzitting met prof. Kenny De Meirleir, Menselijke Fysiologie, VUB

Prof. Kenny De Meirleir : Toen ik mij in 1990 begon te concentreren op het chronische vermoeidheidssyndroom, schatte ik de incidentie op ongeveer 13.000 patiŽnten of 1,3 per duizend mensen. Nu is dat cijfer opgelopen tot 4 per duizend, wat overeenkomt met 30.000 tot 40.000 mensen. Die toename is heus niet alleen het gevolg van een betere registratie. Wat is het chronische vermoeidheidssyndroom precies ? Het is een aandoening met vermoeidheid als hoofdsymptoom.

Daarnaast merken we dat de patiŽnten slecht recupereren na een minimale inspanning en dat ze minstens de helft van hun fysieke en intellectuele capaciteiten verliezen. Daarnaast zijn er nog een aantal organische en psychiatrische symptomen. In 1998 en 1994 is een definitie verschenen in gerenommeerde Amerikaanse tijdschriften, telkens gesubsidieerd door het Centre for Disease Control uit Atlanta. Naast de al genoemde symptomen, heeft men het ook over : zware concentratiestoornis, pijnlijke of gezwollen lymfeklieren, spier-, keel-, gewrichts-, en hoofdpijn. We merken eveneens dat de slaap onvoldoende recupereert en dat patiŽnten na een korte en intensieve inspanning vaak een week het bed moeten houden.

Een disproportionele situatie. De heer Komaroff van de Harvard Medical School heeft in 1992 gesuggereerd dat er vijf factoren zijn die het immuunsysteem verstoren en zo slapende virussen wakker maken. Toxines, allergieŽn, stress, lymofotrope virussen en chronische stoornissen van psychiatrische aard activeren het immuunsysteem waardoor bepaalde symptomen de kop opsteken. Het model van Komaroff was het eerste, maar het verklaart niet waarom de situatie na verloop van tijd niet terug normaal wordt. In een poging te beschrijven wat er zich precies in de patiŽnten afspeelt, hebben we een subgroep ontdekt.We ontdekten bij een tiental families met minstens twee patiŽnten dat iemand blootgesteld was aan pentachlorophenol (PCP). Al deze mensen leden vijftien tot twintig jaar later aan het chronische vermoeidheidssyndroom.

Na een PCP-intoxicatie merken we veranderingen in het immuunsysteem waardoor de kans op infectie vergroot. Er is dus een relatie tussen toxines en het chronische vermoeidheidssyndroom. Er zijn al verschillende publicaties waarin wordt aangetoond dat zink, cadmium, chroom, lood, kwik en nikkel ervoor zorgen dat het immuunsysteem wordt aangetast waardoor infecties niet meer geŽlimineerd worden. In een familie die gebouwd heeft op een plaats waar voorheen arsenicum werd gestort, merken we dat het immuunsysteem op een vergelijkbare manier aangetast is. Proeven met dieren hebben dat ook al aangetoond. Vervolgens moet het verband tussen het chronische vermoeidheidssyndroom en opportunistische infecties aangetoond worden.

Bij een groep van 272 patiŽnten hebben we de incidentie van chronische mycoplasma-infecties nagegaan en die bedroeg 68,7 percent. Bij twee controlegroepen bedroeg die incidentie minder dan 10 percent. We vinden alle soorten infecties. Bij sommige mensen komen zelfs twee of drie infecties voor en bij 17 percent vinden we multipele infecties. Er zijn 7 zogenaamde beginfactoren die aanleiding kunnen geven tot het chronische vermoeidheidssyndroom, met name zwangerschap, een aantal isotrope virussen, langdurige stress, overmatige fysieke activiteit, allerlei infecties, transfusies, allergische reacties en zware metalen, fosfaten en PCB’s. Die factoren laten het immuunsysteem eveneens slechter functioneren. Eens er een cellulaire dysfunctie is, treden er infecties op die een afwijking in het immuunsysteem vastzetten en het onmogelijk maken om tot de normale toestand terug te keren. Er ontstaan een aantal afwijkingen die aanleiding geven
tot de symptomen van het chronische vermoeidheidssyndroom zodat er nog meer infecties optreden en er een grotere kans op kanker ontstaat.

Lees verder op :
http://jsp.vlaamsparlement.be/docs/stukken/2000-2001/g740-1-bijl.pdf


Boek - Slim (release 2009)

Kan mijn overgewicht een lichamelijke oorzaak hebben?

Maar ik ben vorige week nog bij mijn huisarts geweest, er is niets met me aan de hand, alles was goed." Het zou uw reactie kunnen zijn op dit boek. Toch geeft wetenschappelijk onderzoek aan dat er bij de helft van alle mensen met overgewicht wel degelijk iets aan de hand is.

Heeft ook ýw overgewicht misschien lichamelijke een oorzaak?

Bij meer dan 50% van alle mensen met overgewicht heeft dit overgewicht een lichamelijke oorzaak en bij meer dan de helft van deze groep wordt het overgewicht veroorzaakt door de stoornis “hyperinsulinemie”. Hyperinsulinemie, wordt veroorzaakt door insulineresistentie (ongevoeligheid voor insuline). Bij deze stoornis is de insulinespiegel chronisch verhoogd terwijl de bloedsuikerspiegel nog normale waarden vertoont. Hyperinsulinemie kan uiteindelijk leiden tot diabetes type 2. Bij mensen met hyperinsulinemie zit het overgewicht met name rond het middel, bovendien hebben zij vaak direct na een maaltijd weer honger.

Dit roept natuurlijk opnieuw vragen op, bijvoorbeeld: “waarom constateert mijn huisarts dan niet dat ik hyperinsulinemie heb?” Het antwoord op deze vraag is even eenvoudig als onthutsend: huisartsen doen niet het juiste onderzoek zodat deze ziekte niet wordt opgemerkt. Mede daardoor stijgt bij de Nederlandse bevolking de laatste 10 jaar diabetes net zo explosief als overgewicht, twee aandoeningen die, zoals u verder in het boek zult lezen, veel met elkaar te maken hebben.

http://www.coradefluiter.nl/


Met z'n alleen aan de petroleum?

http://home.wanadoo.nl/henkhemelrijk/petroleum/home.htm


New Little Ice Age Instead of Global Warming?

Analysis of the sun’s varying activity in the last two millennia indicates that contrary to the IPCC’s speculation about man-made global warming as high as 5.8¬į C within the next hundred years, a long period of cool climate with its coldest phase around 2030 is to be expected. It is shown that minima in the 80 to 90-year Gleissberg cycle of solar activity, coinciding with periods of cool climate on Earth, are consistently linked to an 83-year cycle in the change of the rotary force driving the sun’s oscillatory motion about the centre of mass of the solar system. As the future course of this cycle and its amplitudes can be computed, it can be seen that the Gleissberg minimum around 2030 and another one around 2200 will be of the Maunder minimum type accompanied by severe cooling on Earth. This forecast should prove skillful as other long-range forecasts of climate phenomena, based on cycles in the sun’s orbital motion, have turned out correct as for instance the prediction of the last three El Ni√Īos years before the respective event.

http://landscheidt.auditblogs.com/archives/24

Lees ook

http://www.fonteine.com/globalwarming.html


Flossen, ontstoken tandvlees en je hart

Tandvleesproblemen vormen een risicofactor voor acute hart- en vaatklachten.

Van tandplaque naar acuut infarct

Heel veel mensen hebben last van tandplaque, een laagje aanslag op de tanden. Dat lijkt heel onschuldig. Maar in feite is tandplaque een opeenhoping van bacteriŽn in de mond. Wanneer de plaque niet verwijderd wordt kan het tandvlees gaan ontsteken. Dan kunnen de bacteriŽn of bestanddelen ervan in de bloedbaan terechtkomen en elders in het lichaam schade veroorzaken. Bekend zijn hartklepontstekingen die veroorzaakt worden door S. sanguis, een bacterie die een belangrijke rol speelt bij parodontitis. Parodontitis is een ernstige tandvleesontsteking. Steeds duidelijker blijkt uit onderzoek dat veel meer hart- en vaatklachten samenhang vertonen met parodontitis. Zo kan een acuut hartinfarct of een beroerte ook veroorzaakt zijn door ontstoken tandvlees. Hart- en vaatziekten vormen de eerste doodsoorzaak in de westerse wereld. In Nederland sterven jaarlijks 140.000 mensen, waarvan gemiddeld 50.000 aan hart- en vaatziekten.

Lees het hele artikel op:
http://www.fonteine.com/tandvlees_hart.html


Op weg naar een alternatief voor EPO

Gas6 biedt redding waar EPO als huidig geneesmiddel faalt Leuven – Veel patiŽnten met een chronische ziekte of kanker, hebben te kampen met bloedarmoede. De zware vermoeidheid die met bloedarmoede gepaard gaat, hindert de patiŽnt aanzienlijk in zijn dagelijkse activiteiten. Aan een groot deel van deze patiŽnten wordt het hormoon EPO toegediend, waardoor de bloedarmoede vermindert. Helaas is een behandeling met EPO niet altijd efficient en beantwoorden niet alle patiŽnten aan deze therapie.

VIB-wetenschappers verbonden aan de K.U.Leuven onderzochten de rol van het eiwit Gas6. Deze stof blijkt alvast succesvol bij de behandeling van muizen met bloedarmoede, zonder de neveneffecten te veroorzaken die het gebruik van EPO met zich meebrengt. Bovendien draagt Gas6 bij tot een versterking van het effect van EPO. Mogelijk vormt Gas6 de basis voor een nieuwe behandeling van bloedarmoede en biedt het redding bij patiŽnten waar EPO als geneesmiddel faalt. Wat is bloedarmoede? Bloedarmoede wil zeggen dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten of dat de rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten.

Hemoglobine bindt zuurstof uit de longen en vervoert het doorheen ons lichaam. Als er in het lichaam te weinig rode bloedcellen zijn, of als er in de rode bloedcellen te weinig hemoglobine is, dan kan er niet genoeg zuurstof worden vervoerd. Zuurstof is essentieel voor de energieproductie van ons lichaam. Een tekort aan zuurstof in onze weefsels kan ertoe leiden dat mensen zich vaak moe en zwak voelen, en ernstige cardiovasulaire, neurologische en musculoskeletale abnormalitieten ontwikkelen. EPO of erythropoŽtine als geneesmiddel EPO of erythropoŽtine is een stof die voornamelijk in de nieren wordt aangemaakt en die de vorming van rode bloedcellen stimuleert. Soms maken de nieren echter onvoldoende EPO aan en ontstaat er bloedarmoede. Een dergelijk tekort aan EPO komt vaak voor bij patiŽnten met een chronische aandoening, zoals nier-insufficiŽntie en rheumatoide arthrisis, en bij kankerpatiŽnten. Bloedarmoede bij kanker kan zowel het gevolg zijn van de ziekte zelf als ook van van de chemotherapie.

Wanneer patiŽnten met chronisch nierlijden of kanker bloedarmoede ontwikkelen, wordt het menselijke EPO-eiwit aangemaakt in zoogdiercellen en toegediend als geneesmiddel. In deze patiŽnten stimuleert EPO de vorming van rode bloedcellen en vermindert hierdoor de bloedarmoede. Bij een aanzienlijk aantal patiŽnten faalt het gebruik van EPO echter als geneesmiddel; bij sommige patiŽnten bieden zelfs hoge dosissen EPO geen baat. GAS6 als alternatief en veiliger geneesmiddel? VIB-onderzoeker Diether Lambrechts en collega’s onderzochten - onder leiding van Ed Conway en Peter Carmeliet en in samenwerking met buitenlandse experts - de rol van het eiwit Gas6 bij muizen. Terwijl EPO gedurende ons hele leven een prominente rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen, is Gas6 enkel betrokken bij de aanmaak van rode bloedcellen bij volwassenen. Wanneer muizen met bloedarmoede behandeld worden met Gas6, bereiken de rode bloedcellen na verloop van tijd opnieuw hun normale waarden in het bloed.

In tegenstelling tot EPO resulteert het gebruik van Gas6 niet in een buitensporige productie van rode bloedcellen die het risico op trombose verhoogt. Bovendien versterkt Gas6 het effect van EPO: immers, wanneer Gas6 toegediend wordt aan muizen die onvoldoende EPO aanmaakten, werkt het even goed als EPO en resulteert een gecombineerde behandeling van Gas6 en EPO in een nog groter therapeutisch effect. De gunstige evaluatie van Gas6 bij muizen met bloedarmoede, doet daarom de hoop rijzen op een efficiŽnter en veiliger geneesmiddel voor chronisch zieke patiŽnten die tengevolge van hun ziekte of behandeling te kampen krijgen met bloedarmoede.


Verslavende middelen verbieden heeft nooit zin’

Minister Ab Klink van Volksgezondheid liet vorige maand weten dat hij de elektronische sigaret wil
verbieden. Ondanks dat de ‘roker’ dan geen teer meer inademt, zou de geÔnhaleerde nicotine toch giftig en
gevaarlijk zijn. Het is niet de eerste keer dat de overheid een verbod voor verslavende, vrij verkrijgbare
middelen suggereert. “Een verbod op welke drugs dan ook heeft geen zin”, zegt Donald Uges, hoogleraar
Klinische en Forensische Toxicologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Het is beter om de verstrekking
ervan heel duidelijk te reguleren”.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/opinie06_08


Video - Raynaud's Disease

Two primary causes for Raynaud's Disease are presented. This disease is not being diagnosed by physicians because conventional laboratory tests are not sensitive enough and dental infections, which are another major cause are not being diagnosed by dentists and physicians.


Eierstokkanker: combinatie oude en nieuwe medicijnen effectief

Eierstokkanker is een belangrijke oorzaak van sterfte door kanker onder vrouwen. De afgelopen jaren is een nieuwe klasse van kankermedicijnen ontwikkeld, de zogenaamde doelgerichte medicijnen of “targeted drugs”. UMCG-promovendus Evelien Duiker onderzocht of een bepaalde groep van deze medicijnen inderdaad geschikt zou kunnen zijn voor de behandeling van eierstokkanker.   Op basis van laboratoriumonderzoek ontdekte Duiker dat een combinatie van conventionele chemotherapie met de onderzochte nieuwe “targeted drugs” (in dit geval rhTRAIL) effectiever is dan behandeling met ťťn van beide medicijnen. In een onderzoek met een proefdiermodel (muizen) dat het ziektebeloop voor gevorderde menselijke eierstokkanker betrouwbaar nabootst, toonde ze aan dat directe toediening van rhTRAIL in de buikholte effectiever is dan toediening via de bloedbaan. Duiker concludeert dat de toekomst van de behandeling van eierstokkanker lijkt te liggen in de combinatie van conventionele chemotherapie met de moderne “targeted drugs”. De door haar onderzochte medicijnen gericht tegen TRAIL-receptoren lijken daarbij veelbelovend.


Health &  milieu

Mileuvriendelijk geteelde planten
Alle Take-a-way planten worden geteeld volgens de richtlijnen van het Milieu Programma Sierteelt. Dit keurmerk is er voor milieuvriendelijke productie van planten en bloemen. Het zorgt voor de registratie en de vermindering van het gebruik van chemische bestrijdings- en bemestingsmiddelen.

Planten zijn gezond voor mensen
De natuur doet de mens goed. Voor ons welbevinden is het belangrijk dat we door planten en bloemen worden omringd in de ruimten waar we wonen en werken. Uitgebreid psychologisch onderzoek wijst erop dat we minder stress ervaren en ons fitter voelen in een natuurlijke, groene omgeving. Planten hebben een positief effect op onze gezondheid en gemoedsrust.

Groene werken ook luchtzuiverend
Op het werk en in je huis draagt de lucht schadelijke stoffen in zich, die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Via hun bladeren nemen planten zulke stoffen op, waarna ze in de wortels worden afgebroken. Planten zuiveren de lucht die we inademen.

http://www.takeawaytrends.com/health.php

xxx

…en het is ook nog eens een leuke, meertalige website !


Frankrijk en OGM

Welke OGM producten worden verkocht in de (Franse) supermarkten ?

http://francedenbas.free.fr/distributeurs/e-leclerc.htm

xxx


Frankrijk en de verzekeraars

Verzekeraars zijn niet bepaald 'ECOLO' bezig. Echter, een markante opmerking van hun kant: 'on sait pas evaluer les risques de OGM, alors c'est difficile a les assurer' !; de risico's van OGM kunnen wij niet evalueren, dus wij kunnen ze ook niet verzekeren'.

Journal France 3, 5 februari 2008

xxx


Verpleegkundige zorg heeft te weinig aandacht voor spiritualiteit

Verpleegkundigen in opleiding leren dat zij - naast zorg voor de ziekte - ook zorg moeten hebben voor de mens in zijn geheel. Dit omvat ook aandacht voor het spiritueel functioneren van de patiŽnt. In de praktijk is echter nog weinig aandacht voor spirituele zorg. Dat komt onder meer door een hiaat in het onderwijs, zo toont promovendus Renť van Leeuwen aan.  Van Leeuwen onderzocht de rol van spiritualiteit in de gezondheidszorg en de effecten van scholing van verpleegkundigen op hun competentie voor het verlenen van spirituele zorg. Uit zijn onderzoek blijkt dat het ontbreekt aan systematische inbedding van spirituele zorg in het verpleegkundig zorgproces. Hoeveel aandacht verpleegkundigen hebben voor de spirituele behoeften van hun patiŽnten, hangt af van persoonlijke factoren (leeftijd, werkervaring, eigen spiritualiteit), zo blijkt. Maar ook culturele en organisatiegebonden factoren zijn van invloed. In de opleiding tot verpleegkundige moet meer aandacht worden geschonken aan reflectieve vaardigheden, stelt Van leeuwen. Hierdoor leren studenten beter spirituele zorg te verlenen.


Internationaal nieuws

Study Warns of Chemicals in Baby Items
Magnesium Sulfate Cuts Cerebral Palsy Risk in Premature Births
Whole grain diets lower risk of chronic disease
Drug fights cystic fibrosis
RNA-associated introns guide nerve-cell channel production
Chemical chaperone could open door to treatment of neurological disorder
Research shows a daily does of beetroot juice can beat high blood pressure
Supplementary approach to malaria
Bug guts map brings scientists closer to understanding different bugs' role in the body
Chemical signature of manic depression discovered by scientists
Disrupted genetic regulation causes common disturbance in metabolism of fat
Chronic pain harms the brain
Researchers identify a worldwide-distributed clone of bacteria responsible for Legionnaire's disease
Obesity may be wired in the brain, rat study suggests
MSU researchers make new discoveries on what does and doesn't affect immune system
Vet medicine researcher examines link between cancer, Down syndrome
Grapefruit compound may help combat hepatitis C infection

Researchers uncover key interaction in cholesterol regulation
Gene protects adults abused as children from depression
Folate deficiency associated with tripling of dementia risk
For treating advanced Parkinson's, new research points to serotonin
Targeting astrocytes slows disease progression in ALS
Eye blinks may help to identify children prenatally exposed to alcohol

Details? Zie www.fonteine2.com

 

 


6 feb


Probiotica verhaal rammelt.......

Wat we al vermoedden komt nu steeds meer naar buiten, ik heb steeds gezegd dat het verhaal niet klopte. Er zijn al zoveel studies naar probiotica gedaan dat er in dit geval meer aan de hand moet zijn geweest...

http://www.nrc.nl/binnenland/article907809.ece/Patienten_probiotica_waren_al_veel_zieker
http://sync.nl/ophef-over-probiotica-onzinnig/
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article498190.ece/Fatale_probiotica-proef_toeval_of_onverklaarbaar

Ron / Mike


Video - Black Raspberries Protect Against Cancer


Gluten en lectines - slopers van de darmwand ?

Beste Ron,

Ik ben de laatste tijd veel aan het speuren geweest in de wetenschappelijke hoek. Ik denk nu dat de gluten het voornaamste probleem zijn, en dat lectines (melk, peulvruchten, granen en tomaten) ook een probleem zijn. Er zijn 2 auteurs/onderzoekers die zeer waardevolle informatie brengen.

Hun visies liggen afgezien van een paar details op 1 lijn.

1. Ron Hoggan. Hij ziet de gluten als voornaamste boosdoener en denkt dat ca 12% van de mensen problemen met gluten hebben, resulterend in auto-immuunaandoeningen. Hij heeft wat artikelen geschreven op: http://www.celiac.com/authors/41/Ron-Hoggan en een boek gepubliceerd (Dangerous Grains, ik heb het besteld). Volgens hem zorgen gluten voor de onbedoelde aanmaak van het eiwit zonuline, welke vervolgens kleine openingen tussen de darmcellen maakt.

2. Loren Cordain ( www.thepaleodiet.com ) laat in een video zien wat het mechanisme is voor het ontwikkelen van multiple sclerose (en andere auto-immuunziekten). De video staat op: http://wildhorse.insinc.com/directms03oct2007 . Deze video duurt een uur en is absoluut de moeite waard om te bekijken (hoewel het niet allemaal makkelijk te begrijpen is). Lectines zijn bij MS de bron van het kwaad (gluten zijn een subgroep van lectines). Lectines zijn in het algemeen afweerstoffen van planten. Sommige daarvan is de mens tegen bestand, andere niet en sommige zijn ronduit giftig. Lectines uit granen, peulvruchten (waaronder pinda's, bonen en soja), melk en tomaat zijn een beetje giftig. De mens is er niet goed op aangepast (via evolutie), en zou ze eigenlijk ook niet moeten eten.

Het voornaamste verschil tussen Cordain en Hoggan is volgens mij, dat de laatste auteur denkt dat gluten via de aanmaak van zonuline vereist is voor het lekken van de lectines. Cordain denkt dat de lectines zelf voldoende kunnen zijn (zonder tussenkomst van zonuline). In feite is het een detail, en maakt dit exacte mechanisme weinig verschil voor wat het werkelijke probleem is: gluten/lectines. Schop ze uit je menu.

Bij beide visies komt het erop neer dat er antistoffen tegen gluten/lectines (Cordain zegt tegen bacteriele celwandstukjes) worden gemaakt omdat ze in de bloedbaan (via lekjes in de darmwand) terecht zijn gekomen en verwijderd moeten worden. Het probleem is echter dat die gluten/lectines soms enorm veel op lichaamseigen eiwitten lijken (molecular mimicry), waardoor de antistoffen ůůk het lichaamsweefsel aanvallen. Zo ontstaat auto-immuniteit.

Lees verder op:

www.fonteine.com/gluten_lectines.html


Video - Deaf Patients Hear Sounds With Unique Device


Verdiepingscursus Dr Rath

Kennisuitbreiding voor zichzelf en voor anderen, deze kerngedachte van de Dr. Rath Gezondheids-Alliantie beoogt specifieke doelstellingen: De verspreiding van de kennis over de Cellulaire Geneeskunde, de informatie en uitleg aan de mensen over de noodzakelijke veranderingen in de gezondheidszorg en de actieve ondersteuning van uw medemensen bij de vraag, hoe een gezond leven voor ons allen te verwezenlijken is. Om deze doelstellingen te realiseren is een goede opleiding noodzakelijk. Het opleidingsprogramma van de Dr Rath-Gezondheids-Alliantie bestaat uit drie bouwstenen: de basis- en de verdiepingscursus evenals de cursus voor gediplomeerd adviseur Cellulaire Geneeskunde. De basiscursus was een belangrijke stap die u met succes heeft afgerond. De volgende mogelijkheid om u verder te kwalificeren in het opleidingstraject van de Dr. Rath-gezondheidsalliantie bestaat uit deelname aan een verdiepingscursus Cellulaire Geneeskunde.

Momenteel is een geheel herziene en uitgebreide verdiepingscursus in het Duits beschikbaar.  De eerst volgende verdiepingscursus zal plaats vinden in de omgeving van Amersfoort op 27+28 maart 2008. Nederlands gesproken. Nadere locatie volgt nog.  De kosten hiervoor zijn € 95,- (hierbij inbegrepen zijn het cursusmateriaal, koffie, thee en water tijdens cursus en lunch voor beide dagen).

http://www.dr-rath-gezondheidsalliantie.org/basiscursus/index.php?mod=151


Giftige Chinese Ravioli: Peking stuurt experts naar Japan

Japan heeft druk uitgeoefend op China; dit in verband met de aanwezigheid van de giftige insecticiden in de ravioli waardoor een groot aantal mensen ziek is geworden. De sanitaire normen bij voedingsmiddelen dienen verbeterd te worden.

http://www.tv5.org/TV5Site/info/article-Raviolis_chinois_toxiques_Pekin_enverra_des_experts_
au_Japon.htm?idrub=15&xml=newsmlmmd.dae387b0d1d2e90958634527235002d3.301.xml

xxx


Nvkp.nl

De vereniging is opgericht door een groep mensen die ervaring hebben opgedaan met negatieve gevolgen van vaccineren. Deze ervaring is opgebouwd vanuit hun beroep, alsook vanuit eigen ondervindingen als ouder. Hierbij bleek dat er weinig gehoor was vanuit het reguliere medische circuit op al hun vragen. Dit mondde uit in de behoefte meer te willen weten over de risico's van vaccineren om deze kennis aan een breder publiek kenbaar te maken. De vereniging staat los van welke levensbeschouwelijke richting dan ook en staat open voor iedereen met vragen en problemen rond vaccinaties bij kinderen.

http://www.nvkp.nl/


The war on Bica - The therapy of Dr. Simoncini

The therapy of Dr. Simoncini explained by Dr. John Apsley. Dr. John Apsley has been involved with clinical research specializing in cellular regeneration and accelerated wound repair for the past 30 years. Dr. Apsley holds degrees in nutrition - B.S., chiropractic - D.C., and medicine – MD(E). Certifications include Independent Medical Examiner (IME), Spinal Disability Evaluator (CSDE), and Insurance Claims Reviewer (IRC). He is also a qualified instructor of Electrodermal Scanning and Darkfield Microscopy.

http://www.curenaturalicancro.com/rsbell-dr-apsley-2.html


Frankrijk: plan in de strijd tegen Alzheimer: 1,6 miljard euro voor 5 jaar.

Nicolas Sarkozy heeft afgelopen vrijdag in Sophia-Antipolis (vlakbij Nice) de 10 maatregelen bekend gemaakt in de strijd tegen Alzheimer. Bovenstaand bedrag wordt vrijgemaakt voor onderzoek en voor hulp aan de patiŽnten.

http://www.tv5.org/TV5Site/info/article-France_plan_de_lutte_contre_la_maladie_d_Alzheimer_
1_6_milliard_d_euros.htm?idrub=15&xml=newsmlmmd.171f3ac09864411d2fc2f5e9854d947c.d1.xml

xxx

Ps: misschien kunnen we ze ook attent maken op www.watercure.com ??? En het boek: Your Body's Many Cries for Water ! Dat bestaat nu tenslotte ook in de Franse taal.


Europa en OGM

De agenda mbt Genetisch Gemodificeerd voedsel en de risico's voor gezondheid en milieu, vindt U via onderstaande link:

http://ec.europa.eu/food/committees/regulatory/scfcah/modif_genet/index_en.htm

xxx


Niezende muis brengt wondermedicijn

Voor het eerst is het wetenschappers gelukt een muis verkouden te maken. Tegen verkoudheid is geen kruid gewassen. Het gesnotter wordt meestal veroorzaakt door rhinovirussen, waarvan meer dan honderd varianten bestaan.

www.ad.nl/diagnose/article2025519.ece


Dikke mensen zijn goedkoop

Mensen met zwaar overgewicht (obesitas) zijn vaker ziek en maken meer gebruik van de zorg dan personen met een gezond gewicht. Over hun gehele leven gezien maken zij echter minder gebruik van zorg dan anderen. Dat komt doordat zij gemiddeld minder lang leven. Voorkoming van zwaar overgewicht leidt dus niet tot besparing van de kosten van de gezondheidszorg.

www.telegraaf.nl/binnenland/3219334/_Dikke_mensen_zijn_goedkoop__.html

 

Dit verhaal geldt ook voor rokers, leven korter dus kosten minder aow terwijl ze hele leven premie hebben betaald, heel hard maar economisch voordelig voor de overheid dus, stel dat we allemaal 90 zouden worden dan heeft de overheid pas echt een probleem. Ik ga zeker proberen bij die groep te zitten......

Ron


Vooral gezondheidswinst door overgewichtspreventie

Mensen met zwaar overgewicht (obesitas) zijn vaker ziek en gebruiken meer zorg dan personen met een gezond gewicht. Maar over hun hele levensloop gezien gebruiken mensen met obesitas minder zorg dan mensen met een gezond gewicht. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen met zwaar overgewicht over het algemeen minder lang leven. Preventie van overgewicht bespaart dus niet op zorgkosten maar levert wel veel gezondheidswinst op. Dit blijkt uit analyses van het RIVM die vandaag gepubliceerd worden in het vakblad PLoS Medicine.

Obesitas
Steeds meer mensen in Nederland kampen met zwaar overgewicht, ook wel obesitas genoemd. We spreken van obesitas, als de Body Mass Index (gewicht gedeeld door lengte in het kwadraat) groter is dan 30. Obesitas vergroot de kansen op ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker.

Zorguitgaven en kwaliteit van leven
Omdat mensen met obesitas grotere kans hebben op ziekten, resulteert dit in extra zorguitgaven. Over het hele leven gezien zijn de zorgkosten bij hen echter lager dan bij mensen met een gezond gewicht. Omdat mensen met zwaar overgewicht meestal minder lang leven, zullen zij minder vaak last krijgen van ouderdomsziekten zoals Alzheimer. Preventie van obesitas leidt daarom alleen op korte termijn tot kostenbesparing in de zorg. Op langere termijn zullen de zorguitgaven toenemen. Eerder onderzoek had al aangetoond dat rokers over hun leven gezien minder zorg gebruiken dan niet rokers. Voor obesitas was dit niet eerder aangetoond. Preventie leidt dus niet tot altijd tot kostenbesparingen maar is wel vaak een effectieve en doelmatige manier om gezondheidswinst te realiseren. Preventie draagt hiermee niet alleen bij aan een verlenging van leven maar ook aan een hogere kwaliteit van leven.


Veilig op de fiets - ventiellichten

Ventiellichten zijn ledlampjes die je op je ventiel van je fiets, step, scootmobiel, rollator of ander niet gemotoriseerd vervoermiddel* schroeft. In het donker ben je met deze lampjes vanaf de zijkant goed te zien. Je verhoogt je zichtbaarheid er dus mee, en daarmee je veiligheid. Bij hogere snelheden wordt het lamplicht ťťn ronde streep in je wiel.

http://www.slimmedingen.nl/


 


5 feb


Synthetische voedingsvezels (FOS) maken darm lek

Je vindt ze in extra gezonde sapjes, brood en toetjes: voedingsvezels, op het etiket omschreven als fructo-oligosachariden of FOS. Enkele jaren geleden toonden Wageningse onderzoekers aan dat die vezels helemaal niet zo gezond zijn. Promovendus drs. Wendy Rodenburg van de afdeling Humane voeding heeft achterhaald waarom.

http://www.resource-online.nl/home.php?r=1&id=1803

Dit is even een belangrijk bericht want FOS zit in veel produkten en ook in supplementen zoals bijv Lactoferrine van Nikken.


Video - how To Get Rid Of Fungus In Your Sinus


Plasklachten komen zelden alleen

Plasklachten, veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodem, komen veel voor. In Nederland heeft minimaal 30 % van de vrouwen en mannen ermee te kampen. Uit het promotieonderzoek van Petra Voorham blijkt dat plasklachten in veel gevallen samen gaan met problemen met de ontlasting en op het gebied van het seksueel functioneren. Haar onderzoek in LUMC legt een eerste basis voor de wetenschappelijke onderbouwing van de behandeling van deze klachten.

Plasklachten, veroorzaakt door het niet goed functioneren van de bekkenbodem, komen veel voor. In Nederland heeft minimaal 30 % van de vrouwen en mannen ermee te kampen. Uit het promotieonderzoek van Petra Voorham blijkt dat plasklachten in veel gevallen samen gaan met problemen met de ontlasting en op het gebied van het seksueel functioneren. Haar onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) legt een eerste basis voor de wetenschappelijke onderbouwing van de behandeling van deze klachten. Voor de binnen het onderzoek ontworpen handvatten voor diagnose en behandeling, is inmiddels internationale belangstelling.

Voorham werkt als bekkenfysiotherapeut in het bekkenbodemcentrum (afdeling urologie) van het LUMC. De onderzoeken waarop ze op 6 februari als eerste bekkenfysiotherapeut in Nederland hoopt te promoveren, voerde ze uit onder begeleiding van prof. dr. A.A.B. Lycklama ŗ Nijeholt en dr. R.C.M. Pelger (beiden LUMC). Het is bekend dat een fysiotherapeutische behandeling door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut meestal resultaat heeft als de bekkenbodem niet goed functioneert. De wetenschappelijke onderbouwing voor die behandeling ontbrak echter nog. Voorham legt met haar onderzoek de eerste fundamenten hiervan. Zij bevestigt dat artsen en patiŽnten een diagnostisch consult van de bekkenbodem en bekkenfysiotherapie op zijn minst moeten overwegen bij klachten met betrekking tot het plassen, de ontlasting en/of het seksueel functioneren, voordat operaties worden uitgevoerd.

Samenhangend

De conclusie dat plasklachten vaak samen gaan met problemen met de ontlasting ťn klachten met betrekking tot het seksueel functioneren wijst erop dat we de bekkenbodem als totaliteit moeten benaderen. Voorham benadrukt in haar proefschrift dat een arts zich eerst een totaalbeeld moet vormen van de klachten van de patiŽnt en dan een totaalbehandelplan moet opstellen. De samenwerking tussen disciplines als urologie, seksuologie, chirurgie en bekkenfysiotherapie is van groot belang voor de patiŽnt. Die wordt daardoor beter begeleid en heeft minder kans van de ene operatie in de andere te rollen. Iets wat volgens Voorham nu nog te vaak gebeurt.

Seksueel misbruik

Een verontrustende constatering die uit het onderzoek onder 238 bekkenbodempatiŽnten in het LUMC naar voren kwam is dat 32 procent van de vrouwen en veertien procent van de mannen slachtoffer bleek van seksueel misbruik. Het is nodig voldoende vertrouwen bij de patiŽnt te wekken zodat een goed beeld kan ontstaan van de seksuele problemen en eventueel seksueel misbruik in de voorgeschiedenis. Voorham leidt hieruit af dat de communicatie tussen specialist en patiŽnt tijdens het afnemen van de vragenlijst essentieel is.

Vragenlijst

De door Voorham ontwikkelde vragenlijst voor de anamnese bij bekkenbodempatiŽnten voorziet in een behoefte. Er waren verschillende vragenlijsten in omloop maar die behandelden allemaal slechts een deel van de problematiek: bijvoorbeeld alleen plasklachten of alleen seksueel functioneren. De PelFIs (Pelvic Floor Inventories Leiden) is een lijst die de problematiek in zijn geheel in beeld brengt. Vanwege de grote interesse vanuit het buitenland wordt de vragenlijst op dit moment ook in het Engels gevalideerd.

Nieuw instrument ontwikkeld

Zowel voor de diagnose als de behandeling van bekkenbodemklachten worden ‘technische’ hulpmiddelen gebruikt. Voorham bekeek waar de verschillende soorten probes die de spierspanning in de vagina of anus meten, in het lichaam geplaatst waren en wat deze dus maten. Ze kwam tot de conclusie dat de verschillen zo groot zijn, dat ze nooit allemaal hun werk kunnen doen. De afdeling urologie van het LUMC ontwikkelde daarop samen met de TU-Delft en de Technische Dienst van het LUMC een nieuwe probe.

De in Amerika ontworpen elektromagnetische ‘stoel’, die ook in Nederland gebruikt werd voor de behandeling van bekkenbodemklachten, bleek bij geen enkele patiŽnt effect te hebben. Deze dure behandelmethode wordt als gevolg van Voorham’s onderzoek inmiddels weinig meer toegepast.


The War on Bica continues.......

Toediening natriumbicarbonaat bij kanker risicovol

Het geven van natriumcarbonaat infusen bij kwetsbare patiŽnten is riskant en zinloos. Dit concluderen twee arts-deskundigen die op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) rapporten uitbrachten. De IGZ vroeg om het advies toen vorig jaar een kankerpatiŽnte in het VUMC overleed nadat zij in een Bilthovense kliniek natriumbicarbonaat toegediend had gekregen. Deze kliniek is inmiddels onder druk van de IGZ met deze behandeling gestopt en zal deze ook niet hervatten. Overigens staat nog steeds niet vast of de patiŽnte als gevolg van de natriumbicarbonaat therapie is overleden. Het openbaar ministerie heeft dit nog in onderzoek.

Op basis van de deskundigenrapporten is de inspectie allereerst tot de conclusie gekomen dat er geen wetenschappelijk onderbouwde informatie bestaat die rechtvaardigt dat natriumbicarbonaat aan kankerpatiŽnten wordt voorgeschreven buiten het in de bijsluiter omschreven indicatiegebied. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat de therapie kanker geneest of terugdringt.

De inspectie concludeert dat het toedienen van natriumbicarbonaat zelfs risico's oplevert voor patiŽnten met hoge bloeddruk, patiŽnten met long, hart en nierafwijkingen en voor kankerpatiŽnten. Zeker als niet ook dagelijks een aantal bloedwaarden van de patiŽnt voor tijdens en na de behandeling worden gecontroleerd. De balans van het lichaam kan bij het toedienen van grote hoeveelheden volledig ontregeld raken. Dat kan bij ernstig zieke mensen mogelijk leiden tot schade aan organen. Bij zieke mensen is er eigenlijk sprake van onverantwoorde zorg als de toediening van dit product zonder controle wordt toegepast.

Gezien deze risico's en gezien het feit dat er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is voor de effectiviteit van natriumbicarbonaat bij kankerpatiŽnten buiten het omschreven indicatiegebied is de inspectie van oordeel dat artsen deze behandeling niet dienen toe te passen. Passen artsen deze behandeling toch toe en/of krijgt de inspectie hierover meldingen, dan zullen deze uiteraard worden onderzocht, waarbij het hierboven vermelde standpunt zwaar zal meewegen. De gang naar de tuchtrechter zal daarbij niet worden geschuwd.

 

Het alternatief, zwaar vergiftende chemo kuren is geen probleem in het reguliere landschap......  zout is dus een probleem voor de organen en een chemo cocktail is geen probleem..... gelooft u ze nog? In het land van big pharma is de IGZ helaas nog koning...... wordt vervolgd.....

Ron


Moslims in BelgiŽ kunnen mannelijke arts niet meer weigeren

De orde van gynaecologen heeft een gedragscode klaar die het onmogelijk maakt op de spoeddiensten het geslacht van de arts te kiezen. Nu weigeren allochtone mannen vaak een mannelijke arts voor hun zwangere vrouw.

www.medinews.be/full_article/detail.asp?aid=12651


BioVak beurs Americahal Apeldoorn

Op woensdag 6 en donderdag 7 februari 2008 wordt de eerste BioVak beurs voor Land- en Tuinbouw in Nederland gehouden. De beurs biedt een combinatie van productnieuws, informatie, kennisuitwisseling en ontmoetingsmogelijkheden.

http://www.biokennis.nl/NR/rdonlyres/A9F662EE-0A22-4527-A162-
814C900574AE/14334/Biovakbeurs.pdf


Video - Seeing through the eyes of an animal


Zoop-ster Taffie geeft les over bio-industrie in 'naarste klaslokaal'

Actrice Monique van der Werff, bekend als Taffie uit de serie ZOOP, geeft vandaag gastlessen over de bio-industrie aan groep 8 in Blaricum. In hun lokaal heerst een te hoge concentratie CO2, waardoor de leerlingen last hebben van hoofdpijn en concentratiestoornissen. Monique: "In vier van de vijf scholen is een gebrek aan frisse lucht. In de bio-industrie lijden dieren onder nare omstandigheden om zo goedkoop mogelijk vlees te kunnen produceren. Dat geef ik de jeugd graag mee en waar kan dat beter dan in het naarste klaslokaal van Nederland?" Monique zal als eerste lesgeven met het nieuwe lespakket van Wakker Dier: "Dier en Industrie".

Naarste klaslokaal

In december deed Stichting Wakker Dier een oproep om nare klaslokalen te melden op klaslokaal@wakkerdier.nl. De school in Blaricum bleek het naarst en was sinds november driemaal in het nieuws vanwege de hoge concentratie CO2 in de klassen. Een aantal ouders stapte 16 januari jl. naar de rechter. Volgens de website www.frissescholen.nl voldoet in 80% van de onderzochte lokalen het CO2-gehalte niet aan de gezondheidskundige advieswaarden. Dit heeft nadelige gevolgen voor de leerprestaties en het ziekteverzuim op scholen. Monique, onlangs uitgeroepen tot Meest Sexy VegetariŽr van 2007, is kinder- en dierenvriendin en steekt de kinderen een hart onder de riem met een bezoek en een leuke les over een boeiend onderwerp: dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij.

Lespakket 'Dier en Industrie'

De weerstand tegen de Nederlandse bio-industrie groeit. Niet alleen vanwege de slechte situatie voor de dieren, maar ook omdat de intensieve veehouderij de grootste veroorzaker is van broeikasgassen. Kinderen komen dagelijks met bio-industrie in aanraking, op hun bord of via de media. Desondanks wordt het onderwerp maar sporadisch behandeld op basisscholen. Wakker Dier en Monique staan beiden voor een "wakkere jeugd".

Deze maand brengt Wakker Dier een nieuw lespakket "Dier en Industrie" uit. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten en andere educatiespecialisten. Hierin komen, naast de mening van de dierenbeschermers, ook de standpunten van boer, consument en overheid uitgebreid aan bod. Zo geeft het lespakket een evenwichtig beeld van dierenwelzijn in de intensieve veehouderij, een groeiend maatschappelijk probleem. Het pakket zal de tweede week van februari bij alle basisscholen van Nederland in de brievenbus vallen.

Leerkracht Lisette uit Amsterdam heeft al met het lespakket mogen werken: "Dier en Industrie is uitgeprobeerd in mijn klas. Na het zien van de dvd en het maken van de quiz discussiŽren de kinderen zelf over veehouderij. Dat doen ze in de rol van boer, overheid, consument of dierenbeschermer. De leerlingen merken vanzelf dat iedereen andere belangen heeft bij dit complexe onderwerp."

http://www.dierenindustrie.nl/
http://www.wakkerdier.nl


Actievoerders bedreigen medisch onderzoek in Nederland

Extremistische dierenrechtenactivisten bedreigen met hun intimiderende protestacties het medisch onderzoek in ons land. Het kabinet moet meer doen om de veiligheid van onderzoekers te waarborgen om te voorkomen dat het onderzoek uit ons land verdwijnt. Dat is ook in het belang van het dierenwelzijn. Dat is de boodschap van acht organisaties van patiŽntenverenigingen, wetenschappelijk onderzoek en geneesmiddelenfabrikanten, verwoord in een brandbrief die vandaag aan alle betrokken ministers is gezonden.

De organisaties vragen het kabinet ondubbelzinnig steun te betuigen aan onderzoekers. Er is sprake van een verslechterend onderzoeksklimaat in ons land, terwijl innovatie van grote betekenis is voor nieuwe ontwikkeling in de medische wetenschap. De recente bedreiging van directieleden van een projectontwikkelaar en lokale overheden in Venray rondom de bouw van een wetenschapspark is de directe aanleiding voor de gemeenschappelijke oproep. Afgelopen jaar hebben tientallen van dergelijke acties en bedreigingen plaatsgevonden. Voor de betrokkenen is de maat nu vol.

"Wij vinden dat het kabinet hier een bijzondere verantwoordelijkheid heeft. De overheid stelt niet alleen veel dierproeven wettelijk verplicht, maar bepaalt ook de regels, verleent de vergunningen en houdt toezicht. Bovendien is de overheid de grootste financier van dierproeven in Nederland en zijn de meeste onderzoekers werkzaam in de publieke sector", aldus de brief. Het gaat de ondertekenaars nadrukkelijk niet om het inperken van de meningsuiting. Wel om het tegengaan van buitenwettelijke, intimiderende en bedreigende acties. Ze pleiten voor een hardere aanpak, zoals in Engeland.

De initiatiefnemers beklemtonen dat het kabinet veel waarde hecht aan de biomedische wetenschap in ons land. "Het gaat daarbij niet alleen om ingrijpende verbeteringen in diagnostiek en behandeling van patiŽnten, maar ook om de versterking van de nationale kennisbasis en de industrie. Voor de vooruitgang in het biomedisch onderzoek in Nederland is het onontbeerlijk dat de noodzakelijke dierproeven hier op verantwoorde wijze kunnen blijven plaatsvinden". Als het gaat om het welzijn van proefdieren, loopt Nederland voorop, menen de organisaties. Door miltante acties bestaat het gevaar dat de proeven naar het buitenland worden verplaatst, wat niet in het belang van de dieren is.

De brief is ondertekend door:
NPCF, Nederlandse PatiŽnten- en Consumentenfederatie
VSOP, Vereniging Samenwerkende Ouder- en PatiŽntenorganisaties
FIGON, Federatie voor Innovatief Geneesmiddel Onderzoek Nederland
Federa, Federatie van Medisch Wetenschappelijke Verenigingen
NVP, Nederlandse Vereniging voor Proefdierkunde
Niaba, Nederlandse Biotechnologie Associatie
BioFarmind, Vereniging Biotechnologische Farmaceutische industrie
Nefarma, vereniging innovatieve geneesmiddelen Nederland

Voor deze organisaties zijn dit soort zaken acceptabel:

http://peta.nl/feat/covance/europeanCovanceInvestigations.asp

Snapt u het nog?


Zonnestroom weer interessant voor particulier

De vorige week bekend gemaakte stimuleringsregeling duurzame energie (SDE) wordt door de zonnestroom sector met open armen ontvangen. De SDE regeling voorziet in een financiŽle bijdrage voor de kleine zonnestroom installaties waarmee zonnestroom voor particulieren weer interessant is. De hoogte bedraagt 33 ct. per KWh en wordt 15 jaar lang uitgekeerd. De regeling is hiermee veel interessanter dan de oude MEP regeling. Voor bedrijven die door middel van zonne-energie voor een deel in hun eigen energievoorziening willen voorzien biedt de regeling echter weinig mogelijkheden. De sector hoopt dat deze categorie op korte termijn ook weer bediend zal worden. Zonnestroom is wereldwijd de duurzame elektriciteitsoptie met het grootste potentieel en met deze subsidieregeling heeft de zonnestroomsector nu ook in Nederland weer de mogelijkheid om verder te ontwikkelen.

Holland Solar, waar ruim 40 leden zijn aangesloten die zich bezig houden met de levering van zonne-energie systemen in Nederland, is verheugd dat de eerder aangekondigde nieuwe ondersteuning van zonne-energie nu daadwerkelijk van start gaat. Het totale bedrag aan vergoeding ( basisbedrag) komt neer op 56,4 ct. per KWh en is opgebouwd uit enerzijds het subsidiebedrag van 33 ct. per KWh en anderzijds de elektriciteitsprijs welke particulieren kunnen verrekenen en voor 2008 op 23,4 ct. per KWh is gesteld. De subsidie is tussen 1 april en 1 augustus aan te vragen en alleen voor installaties met een vermogen tussen de 0,6 en 3,0 KWp. In eerdere publicaties en gesprekken leek de regeling tevens voor grotere installaties tot 100 KWp opengesteld te gaan worden. De zonnestroom sector hoopt dat de regeling voor deze categorieŽn snel opengaat zodat bedrijven en bijvoorbeeld corporaties ook met zonne-energie aan de slag kunnen. De sector is van mening dat Nederland hierin een voorbeeld kan nemen aan Duitsland, waar investeringen in zonnestroom, dankzij een breder bereik (meer categorieŽn) en financiering buiten de begroting om, een grote vlucht hebben genomen.

Uitvoerder van de regeling wordt SenterNovem Zwolle. Het advies van Holland Solar om de uitvoering van de regeling vooral voor particulieren zo eenvoudig mogelijk te maken, lijkt door de minister te zijn opgevolgd. Er komt een automatische informatie uitwisseling tussen de Netbeheerder en SenterNovem waardoor de subsidieontvanger de informatie aangaande garanties van oorsprong en certificaten niet zelf hoeft aan te leveren aan SenterNovem. Hoewel er aan de praktische kant van de regeling nog het nodige gedaan dient te worden, zijn de uitgangspunten positief te noemen. De zonnestroomsector zal zich samen met de overheid verder inzetten voor een goede uitwerking van de praktische uitvoering.

De sector zonnestroom heeft de laatste jaren in Nederland met een forse omzetdaling te maken gehad door het wegvallen van de vorige regeling en het uitblijven van duidelijkheid over mogelijke nieuwe ondersteuningsmaatregelen. Deze SDE regeling komt tegemoet aan een dringende behoefte aan investeringszekerheid door het vaststellen van het basisbedrag en voorziet in een subsidieperiode van 15 jaar voor nieuwe aanvragen. Nog mooier zou zijn om de duurzaamheid van deze regeling te waarborgen door een minieme verhoging van elektriciteitsprijs waarmee de regeling uitgevoerd kan worden buiten de rijksbegroting om.

Zonnestroom is een technologie waarmee zonlicht wordt omgezet in elektriciteit, maar zonlicht kan ook goed gebruikt worden voor het verwarmen en verkoelen van o.a. water middels een zonneboiler. Die techniek heet zonnewarmte. De overheid heeft ook voor zonnewarmte stimulerende maatregelen beloofd in haar plan "Schoon en Zuinig", Holland Solar kijkt hier dan ook reikhalzend naar uit en heeft aangeboden waar mogelijk mee te helpen aan het tot stand komen van passende oplossingen.

http://www.hollandsolar.nl


Vrij verkrijgbare oordruppels kunnen gehoorverlies of schade veroorzaken.

Een nieuw onderzoek, geleid door onderzoekers aan het Montreal Children's Hospital of the MUHC, heeft aangetoond dat bepaalde vrij verkrijgbare oorsmeer-verzachters ernstige ontstekingen en schade aan het trommelvlies en binnenoor kunnen veroorzaken. De resultaten van de studie, kortgeleden gepubliceerd in The Laryngoscope suggereren dat het gebruik van deze middelen ontmoedigd zou moeten worden.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-01/muhc-oem012808.php

Vertaling: Ulrike


Koffie verminderen kan diabetes onder controle houden

Dagelijkse consumptie van caffeÔne in koffie, thee of frisdrank, doet de bloedsuikerspiegel van mensen met type 2 diabetes stijgen en kan zo de inspanningen om hun ziekte onder controle te houden ondermijnen, zeggen wetenschappers aan het Duke Universitiy Medical Center.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-01/dumc-ccm012408.php

Vertaling: Ulrike


Aangepast Atkins dieet kan epileptische aanvallen bij volwassenen verminderen

Een aangepaste versie van een populair veel-eiwit-weinig-koolhydraat-dieet kan het aantal epileptische aanvallen bij volwassenen beduidend verminderen, suggereert een onderzoek geleid door onderzoekers van John Hopkins. Het Atkins-achtige dieet, dat veelbelovend is voor aanval-controle bij kinderen, kan een uitkomst betekenen voor patienten wanneer medicijnen en andere behandelingen falen of problemen veroorzaken.

http://www.hopkinsmedicine.org/Press_releases/2008/01_28_08.html

Vertaling: Ulrike


 


4 feb


TV - Misstanden in Bulgaars tehuis (Netwerk)

Wantoestanden in Bulgaars kindertehuis. Verlaten door hun ouders, overgeleverd aan incompetente verzorgers. Dat is wat de Britse documentairemaakster Kate Blewett aantrof in een Bulgaars kindertehuis. Negen maanden lang filmde zij de 75 kinderen in een gezinsvervangend tehuis in Mogilino. Hun omstandigheden zijn ronduit erbarmelijk. Ze worden gevoed en gewassen, maar krijgen geen enkele behandeling voor hun kwalen, geen therapie, geen medische verzorging en geen onderwijs. In Netwerk de spraakmakende documentaire Bulgaria's abandoned children. Presentatie: Aart Zeeman.

http://player.omroep.nl/?aflID=6405227


Appelazijn - goed voor de lijn

Een paar eetlepels appelazijn voor het naar bed gaan is niet goed om de volgende morgen voor een lagere suikerspiegel te zorgen maar is volgens Zweedse onderzoekers ook weer goed bij een dieet omdat het de eetlust remt. Twee voordelen dus voor mensen met een zwembandje.

Bron: GI News


Europa en OGM

De agenda mbt Genetisch Gemodificeerd voedsel en de risico's voor gezondheid en milieu, vindt U via onderstaande link:

http://ec.europa.eu/food/committees/regulatory/scfcah/modif_genet/index_en.htm

xxx


Bayer heeft hoger beroep in IBR-zaak verloren

Bayer had toch waarschuwingsplicht voor verkeerde toediening IBR Marker entstof (Bayovac ģ Vivum)

Op 17 januari 2008 heeft het Gerechtshof te Amsterdam in hoger beroep bevestigd dat Bayer had moeten waarschuwen voor het in 1998 en 1999 op verkeerde wijze toedienen van haar entstof bij koeien. Hierdoor hebben mogelijk 7.500 veehouderijen in Nederland ernstige schades geleden. De door de Gezondheidsdienst Voor Dieren (GD) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) destijds opgestelde Werkinstructie, waar dierenartsen zich aan moesten houden, week af van de door Bayer opgestelde bijsluiter bij de entstof. Omdat Bayer weet had van deze discrepantie, had zij een waarschuwingsplicht, die zij echter niet is nagekomen.


Video - Ron Paul Explains the Facts to a Foolish Reporter


KruisallergieŽn

AllergieŽn voor schimmels uit woningen zijn divers. Hoewel astma aan Alternaria alternata en aan hiermee verwante Dematiae (Ulocladium, Epicoccum) vooral bij kinderen de meest voorkomende allergische aandoening is, werden een hele reeks andere schimmels duidelijk geassocieerd met tal van rhinitis- en astmagevallen.

http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=362


Video - USA Slaughterhouse animal cruelty. When enough is enough?

Westland/Hallmark Meat Co. Slaughterhouse Video Raises Abuse Questions; USDA to Investigate. A Southern California meat-packing company was barred from supplying school lunch and other programs Wednesday while federal investigators look into videotapes that showed workers mistreating sick dairy cows. Aired on January 30, 2008


Internationaal nieuws

Accelerated head growth can predict autism before behavioral symptoms start
Allergic disease linked to irritable bowel syndrome
Anti-parasite drug may provide new way to attack HIV
Bone mineral content continues to increase in obese adolescents during weight loss
Brain region that can be stimulated to reduce the cognitive deficits of sleep deprivation identified
Bronchitis Home Remedies and Bronchitis Chinese Medicine
Cancer Drugs Found in Tap Water
Cancer is not a Disease - It's a Survival Mechanism
Chinese suffer aches and pains too
Chocolate Linked to Weaker Bones ... But What Kind of Chocolate?
Cholesterol Has Benefits
Colon Cancer Blood Test -- In-Depth Doctor's Interview
Cosmetic products may cause fatal infections in critically ill patients
Dental Amalgam Exposure and Urinary Mercury Levels in Children
Diabetes makes it hard for blood vessels to relax
Don't Believe the Hype -- There's Much More to Autism Than Genetics
E-numbers should be banned in food and drink, say MPs
Epsom salt can prevent cerebral palsy
FDA cites toxic risk of popular head-lice drug
FDA Threatened Celestial Tea Company over Use of Natural Sweetener Stevia
Gene Predicts Heart Attack Response and Cardiac Damage
Girls with big breasts are more prone to diabetes
Hair Mercury Negatively Correlates with Calcium Pump Activity in Human Term Newborns and Their Mothers at Delivery
Harmful pesticides found in everyday food products
Hawaii Moves To Ban Aspartame
High blood sugar can hamper memory
Hot water 'increases baby bottle chemicals'
Independent Online Edition - Health A-Z
Is it organic or not?
Lead Linked to Release of Cortisol in Children
Long-ago lead exposure, and possibly other pollutants, may hasten old-age mental decline
Long-Term Effects of Traffic-Related Air Pollution on Mortality in a Dutch Cohort (NLCS-AIR Study)
Low fat - but with 14 grams of sugar
Neurocognitive Changes among Elderly Exposed to PCBs/PCDFs in Taiwan
New Treatment Can Clear Brain Clots
New, noninvasive prostate cancer test beats PSA in detecting prostate cancer
Pesticide exposure and self-reported gestational diabetes mellitus in the Agricultural Health Study
Pop, juices raise risk of gout
Protein in Common Virus Linked to Aggressive Brain Tumors
Radiation fear on mobiles
Relationships of low serum vitamin D3 with anthropometry and markers of the metabolic syndrome and diabetes in overweight and obesity
Research Confirms Genetic Skin Barrier Defect Linked to Eczema
Research suggests why scratching is so relieving
Researcher Admits Leaking Diabetes Study
Researchers Investigate Links Between Prostate, Cadmium, Zinc
Researchers uncover more about how poxviruses evade the immune system
Scientists discover way to reverse loss of memory
Smoking can double risk of colorectal polyps
Structure of important neurotransmitter regulator determined
Study Reveals Sensory Impact Of Water Distribution Piping
Teflon cookware and low birth weight
The Dangers in Hair Coloring and Safer Alternatives
The Preservation of Antibiotics for Medical Treatment Act of 2007
There’s a real beef against the meat industry
U of M researchers discover a pathway to turn off immune system cells
UC Davis Researchers Identify Gene Expression Profile Distinctions in Children with Autism
Virginia Bioinformatics Institute researcher studies how In silico modeling helps predict severity of mitochondrial disease
Vitamins May Help Cancer-Related Pain
Voices of autism 'silenced' by charity
Watch Out for Acetaminophen (paracetamol) Buildup
Why Belly fat Causes Heart Disease
WiFi and EM Radiation - The Rest of the Autism Story

Details? Zie www.fonteine2.com


 


2 feb


TV - LLink - zaterdag 2 februari, 21.46 uur Nederland 3

Antoinette stort zich met hart en ziel op de bescherming en opvang van misbruikte olifanten. Samen met LLiNK gaat ze naar het jaarlijkse olifantenfestival in Surin, waar jaarlijkse vrijwel alle getrainde olifanten samenkomen en duizenden bezoekers op af komen. Antoinette heeft echter geen oog voor de kunstjes die olifanten moeten opvoeren. Ze heeft alleen aandacht voor de toestand waarin de olifanten verkeren. Aanpakken en wegwezen

http://www.llink.nl/index.php?id=872


Video - The Importance of Wheat Grass


Medisch toerisme breekt Europese Unie op

Lees het NRC artikel van 31 januari 2008 via de volgende link :

http://uitpandigen.nl/

xxx


Trouw video: Een nieuw leven als biologisch wijnboer

http://www.trouw.nl/video/?clip=828047


De beste aanpak van reumatoÔde artritis

Reuma kan het beste direct met ‘grof geschut’ worden bestreden. Door te beginnen met ťťn middel merken patiŽnten minder snel verbetering en moeten zij uiteindelijk vaak juist mťťr medicijnen gebruiken. Bovendien lopen zij meer schade op aan hun gewrichten. ReumapatiŽnten die beginnen met combinatie met agressievere medicijnen kunnen deze vaak juist na verloop van tijd afbouwen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van Yvonne Goekoop-Ruiterman, die op 7 februari a.s. aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hoopt te promoveren.

Yvonne Goekoop-Ruiterman onderzocht ruim vijfhonderd mensen bij wie kortgeleden reumatoÔde artritis was vastgesteld. Zij werden willekeurig in vier groepen verdeeld. PatiŽnten in groep 1 en 2 begonnen met ťťn medicijn en kregen pas een combinatie met zwaardere middelen als de ziekteactiviteit, die elke drie maanden werd gemeten, hoog bleef. Groep 3 en 4 begon met een combinatie van twee of drie zwaardere middelen (prednison in groep 3, infliximab in groep 4) en bouwde deze af als de ziekteactiviteit laag genoeg werd.

PatiŽnten in groep 1 en 2 bleken na twee jaar meer gewrichtsschade te hebben en meer medicijnen te gebruiken om de ziekte onder controle te houden dan patiŽnten die meteen combinatietherapie hadden gekregen. Deze laatste patiŽnten konden vaak de prednison of infliximab stoppen, terwijl de ziekteactiviteit toch laag bleef. Volgens dr. Renťe Allaart, coŲrdinator van het BeSt onderzoek en co-promotor van Goekoop-Ruiterman, geeft dit duidelijk aan dat je ‘de boot kunt missen’ als je reumatoÔde artritis niet vroeg effectief behandelt. Blijkbaar verandert de ziekte na verloop van tijd zodanig dat je de ziekteactiviteit alleen nog maar kunt onderdrukken. Terwijl je die in het begin blijvend kunt verlagen.


TV - BBC - Can Fish Make My Child Smart? Miracle Foods

http://www.youtube.com/watch?v=G5ghdSDE1MU


Video - US Cmmtte Gov Reform Investigation Mercury/Vaccines/Autism


Dubbele pet van professor Sauer

Een pikant stukje over ene professor Sauer die claimt dat kunstmatige babyvoeding net zo goed is als moedermelk. Maar dan moet je dit wel erbij weten:

Sauer adviseur is bij Numico Research en promotor van onderzoek gesponsord door Nutricia en Milupa

http://www.zorgvoorborstvoeding.nl/php/news.php#101

En voor de mensen die gewoon het beste willen:

http://www.fonteine.com/borstvoeding_gezond.html


Radboud in Chirurgenwerk over ontlastingsincontinentie

Op zondag 3 februari besteedt Chirurgenwerk uitgebreid aandacht aan de behandeling van ontlastingsincontinentie. Door een hardnekkige taboesfeer rondom dit thema denken sommige mensen dat er niets aan ontlastingsincontinentie gedaan kan worden, maar niets is minder waar. Het zijn echt niet alleen ouderen die hun ontlasting niet meer op kunnen houden, ook jongeren. Vaak is een heldere medische oorzaak aan te wijzen, zoals neurologische aandoeningen als multiple sclerose, de ziekte van Parkinson of een dwarslaesie. Ook letsels aan de sluitspier als gevolg van een bevalling, operatie of ongeluk kan er toe leiden dat je ongewild ontlasting verliest. Om de taboes rondom het thema bespreekbaar te maken, maakt Chirurgenwerk verslag van de behandeling van ontlastingsincontinentie. Twee mensen worden gevolgd tijdens hun behandeling van fecale incontinentie in het UMC St. Radboud in Nijmegen.

Uitzending: RTL4, zondag 3 februari 2008, 11.30 uur


Beter beslissen over epilepsie-operatie

Bij mensen die lijden aan slecht behandelbare epilepsie is een operatie het enige alternatief. Chirurgen verwijderen dan het deel van de hersenen waar de epileptische aanvallen vandaan komen. In haar proefschrift stelt Sabine Uijl dat de belissing over wel of niet opereren efficiŽnter genomen kan worden. Bij patiŽnten met eenduidige resultaten van de MRI; van het EEG tussen de aanvallen; en van het EEG tijdens de aanvallen kan de beslissing tot operatie zonder aanvullende testen genomen worden. Maar artsen zouden vaker een PET-scan moeten laten maken, met name bij mensen zonder eenduidige resultaten van MRI en langdurige video EEG-registratie. Verder kan de Wada test bij de meeste mensen eenzijdig uitgevoerd worden, terwijl deze test in Nederland meestal dubbelzijdig uitgevoerd wordt. De Wada-test dient om te achterhalen in welke hersenhelft vitale hersenfuncties zoals spraak en geheugen zetelen. In haar onderzoek bleek Uijl verder maar matig te kunnen voorspellen welke patiŽnten een jaar na de operatie aanvalsvrij waren.

Sabine Uijl promoveerde op 31 januari aan de Universiteit Utrecht.

Universitair Medisch Centrum Utrecht


TV - BBC - Zonnebankjunkies

http://www.youtube.com/watch?v=c9jUtRlT9Zc


Kamer wil betere bereikbaarheid huisarts

PatiŽnten moeten hun huisarts beter kunnen bereiken. Daarom zou minister Ab Klink (Volksgezondheid) er harder achteraan moeten zitten om de toegankelijkheid van vooral huisartsenposten te verbeteren.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article906222.ece/
Kamer_wil_betere_bereikbaarheid_huisarts


Zorgverzekeraars zien weinig in overnemen AWBZ

Zorgverzekeraars voelen er niet veel voor de taken van de AWBZ over te nemen als deze wordt afgeschaft. Volgens de woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland Eric Bassant is het "wel heel makkelijk gezegd" dat de kosten kunnen worden overgeheveld. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) vindt dat de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten moet worden afgeschaft en dat verzekeraars deze taak moet overnemen. Zorg moet beter worden georganiseerd, zei Bassant donderdag tegen BNR Nieuwsradio. De AWBZ is voor kwetsbare groepen. Demente mensen hebben veel begeleiding nodig, maar het is daarvoor volgens hem niet nodig om de AWBZ af te schaffen en de taken bij de zorgverzekeraars te leggen. De RVZ is van mening dat commerciŽle zorgverzekeraars en gemeenten de taak van de AWBZ moeten overnemen. Omdat zorgverzekeraars er financieel bij gebaat zijn vermijdbare beperkingen te voorkomen, zullen ze zich meer inzetten voor de kwaliteit van behandelingen, verwacht de raad. Ook zullen ze meer investeren in preventie. Het advies wordt donderdag gepresenteerd aan staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA). In maart komt de Sociaal Economische Raad met een advies over het organiseren van de zorg.

www.vbnet.nl


Vaccin Hepatitis B veroorzaakt Multiple Sclerose !

14 jaar na de nationale vaccinatiecampagne tegen Hepatites B, zijn de verantwoordelijken van 2 laboratoria aangeklaagd vanwege het maken en verkopen van het vaccin dat Multiple Sclerose (sclerose en plaque) veroorzaakt. Meer dan 20 miljoen Fransen (een derde van de bevolking) is gevaccineerd tussen 1994 en 1998 tegen het virus Hepatitus B, een ziekte die cirrhose of leverkanker kan veroorzaken. Philippe Douste-Blazy 22 september 1994 in Parijs in het kader van de lancering van de vaccinatiecampagne tegen hepatitis, en rechter Marie-Odile Bertella-Geffroy, specialist in volksgezondheidszaken, september 2001 te Parijs. 1.300 personen hebben secondaire neurologische effecten gekregen waarvan zo'n duizend personen Multiple Sclerose, aldus de schattingen.

De verantwoordelijken van het laboratorium (vandaag bekend onder de naam GlaxoSmithKline, GSK) en het bedrijf Pasteur Mťrieux MSD - Aventis Pasteur (vandaag bekend onder de naam Sanofi Pasteur MSD), die het vaccin hebben gefabriceerd, worden vervolgd voor ' bedrog van de controles', risico's en substantiŽle kwaliteiten van een product, gevaarlijk voor de gezondheid van de mens, dit volgens een bron die dicht op het dossier zit. De informatie over het vaccin is gegeven' in het respect van de wetgeving en de lopende proceduren', onderstreept een woordvoerder van GlaxoSmithKline. Ook het laboratorium Pasteur MSD is gedaagd als verantwoordelijke morele persoon en voor onvrijwillige doodslag betreffende de dood van een patiente, Nathalie Desainquentin, overleden in 1998 op de leeftijd van 28 jaar, aan MS ; de ouders zijn de civiele partij in deze zaak.  "Voor ons is het een voldoening'' , verklaard Me Bernard Fau aan Agence France Presse, civiel avocaat.

De campagne die in 1994 door de toenmalige minister van Volksgezondheid Philippe Douste- Blazy is gelanceerd is in 1998 gestopt. Vanaf 1997 verschillende klachten zijn ingediend, die vandaag de dag door rechter Marie-Odile Berthela-Geffroy worden behandeld. Het dossier telt 29 civiele personen waarvan er inmiddels 5 van zijn overleden. De vaccinatiecampagne, gestimuleerd door de Overheid, betrof Hepatitis B en Aids; speeksel zou het virus doen uitbreiden, wat echter niet waar is. De campagne heeft veel geld opgeleverd aan de laboratoria: 70 miljoen vaccins zijn verkocht ! "De aanbevelingen voor een vaccinatie gingen veel verder dan de risicogroep (verslaafden, professionelen in de gezondheidszorg….) het betrof ook de algemene vaccinatie op de scholen', bevestigt Me Fau.

Zoals in alle andere dossiers van de volksgezondheid, de zekerheid van de link tussen de ongewenste oorzaak van het probleem en het gebruikte product is moeilijk vast te stellen.  In 2002 heeft een 1e expertise de Overheid verantwoordelijk gesteld, aldus het rapport,; 'onjuiste berichtgeving en verdraaiingen'.  In september 2003 gaf de 'Cour de cassation' aan dat een link tussen de vaccinatie en de sclerose en plaque (MS) niet als zodanig vermeldt kon worden. Maar in 2004 heeft een onderzoek in het Amerikaanse blad ' Neurology' gesuggereerd dat er wel een verband was tussen het vaccin en de ziekte. Sindsdien heeft de Raad van de Staat de link tussen vaccinatie en ziekte geaccepteerd (2007); dit na het bekend worden van een geval van Multiple Sclerose bij een verpleegster, ten gevolge van een verplichte vaccinatie tegen Hepatitis B.

© 2008 AFP 31 - 01 - 2008

http://www.tv5.org/TV5Site/info/article-Hepatite_B_des_responsables_de_laboratoire_mis

xxx

 

 


1 feb


Vadertje staat of Schurkenstaat?

Kabinet Balkenende gaat de geschiedenis in als het kabinet dat in staat is gebleken de burger als een citroen uit te wringen. Multinationals, banken en verzekeraars kunnen ieder jaar ongestraft miljarden euros winst draaien en daar ten koste van de gewone man mee wegkomen. Mensen voorgelogen over pensioenen, spaarpolissen etc, het maakt allemaal niet uit. Een brood uit een winkel stelen is een misdaad maar miljoenen mensen systematisch knevelen en belazeren kan ongestraft.

Na het mangelen van arbeidsongeschikten, ouderen, chronisch zieken en gepensioneerden in het buitenland ruikt dit door en door verkilde kabinet opnieuw bloed. Nu is het tijd om de AWBZ pot aan te pakken, gehandicapten zijn vogelvrij verklaard en straks aan de genade van weer diezelfde verzekeraars en gemeenten overgeleverd. Het niveau van beschaving is af te lezen aam hoe een samenleving met haar zwakkeren omgaat. Nederland glijdt af naar het niveau van een ontwikkelingsland waar de inwoners als moderne slaven moeten produceren en consumeren maar bij mankementen of ouderdom worden ze als lastige kostenpost opzij geschoven. Na de dieren zijn wij de volgende die in een bio-industrie systeem mogen leven, op de benen gehouden dankzij big pharma multinationals die handig inspelen op de slechte voeding op ons bord.

Welkom in bananenrepubliek Nederland waar alleen nog het recht van de sterkste lijkt te gelden....

Ron

 

Raad adviseert overheid afschaffen AWBZ

http://www.nu.nl/news/1415241/30/Raad_adviseert_afschaffen_AWBZ.html


Aan welke mensen u dat straks te danken zal hebben:

prof. drs M.H. (Rien) Meijerink
mevrouw mr. A-M. (Anke) van Blerck-Woerdman
mr. H. (Henk) Bosma
mevrouw prof. dr. D.D.M. (Didi) Braat
prof. dr. W.N.J. (Wim) Groot
mevrouw J.M.G. (Joke) Lanphen
prof. dr. J.P. (Johan) Mackenbach
mr. A.A. (Anton) Westerlaken
prof. dr. D.L. (Dick) Willems


En voor de mensen die het vergeten zijn, in 2015 wordt ook de aanvullende partnertoeslag voor mensen in de AOW met een jongere partner afgepakt. Dat hebben we nog aan ex-minister en baantjesjager Wim Kok te danken. Weet u weer hoe politici met uw belangen omgaan......maar hun oude dag wel is goed geregeld ! Macht corrumpeert nog altijd....

http://www.fonteine.com/aow_drama.html


Video - Vitamin D Deficiency and Illness


Verandert onze DNA?

Dr. Berrenda Fox levert bewijs van veranderingen in DNA en cellen die waarschijnlijk een opwaardering betekenen.  Dr. Fox is de holistisch therapeut van het Avalon Welzijnscentrum in Mount Shasta, CaliforniŽ dat de het opnieuw bovenkomen van het ideaal van heling vertegenwoordigt zoals werd toegepast op het originele eiland van Avalon. Dr. Fox heeft via bloedtesten bewezen dat sommige mensen daadwerkelijk nieuwe DNA-strengen hebben ontwikkeld.

http://www.startspiritueel.nl/forum/100000223.php

Marjan


Waarom kanker terugkomt na chemotherapie, bestraling of chirurgie?

Een van de meest voorkomende problemen bij kankerpatiŽnten die ervoor kiezen conventionele kankertherapie te ondergaan is de terugkeer van de ziekte. Zij denken de kanker te hebben verslaan met chemotherapie, radiatie of chirurgie om echter te ontdekken dat een paar jaar later de ziekte weer de kop opsteekt, meestal in de longen, de hersenen of zelfs in de voortplantingsorganen.

http://www.uitdaging.net/gezond/chemotherapie.html


TV - LLinke Soep - Mayonaise en olifantengras.

Crossmediamagazine over duurzaam consumeren dat de kijker door de wereld van voeding, energie en lifestyle gidst en alternatieven met een groen randje biedt. LLinke Soep probeert het Nederlandse publiek te helpen bij een bewuste, maar vooral leuke en lekkere levensstijl. LLinke Soep, voor de consument met ballen. Afl.: Mayonaise en olifantengras. Vijf soorten (biologische) mayonaise worden getest. Welke is het lekkerst? Froukje ontmoet tot haar ontsteltenis een voorstander van de legbatterij. In elke winkel krijg je een plastic zak bij een aankoop. Welke creatieve alternatieve oplossingen bestaan er voor deze plastic zakjesterreur? Europa moet 20% van zijn energie groen produceren. En daar is Nederland nog lang niet. Zijn we klaar voor bio-energie van olifantengras? Tenslotte wordt gekeken hoe groen Diewertje Blok is. Presentatie: Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen.

http://player.omroep.nl/?aflID=6404764


Video - Selenium in Cancer Prevention

http://video.google.com/videoplay?docid=-7057273632452815766


Huur- en zorgtoeslag, problematisch ICT-project overheid

Oorzaken passen bij veelvoorkomende valkuilen automatiseringsprojecten

Anderhalf jaar nadat de Belastingdienst het ICT-systeem voor het uitkeren van huur- en zorgtoeslagen in gebruik neemt, valt het besluit een geheel nieuw systeem te bouwen. Het automatiseringssysteem blijkt in de praktijk niet robuust genoeg. Invoering onder hoge tijdsdruk, onderschatting van de complexiteit van dit project en de werkwijze van de projectorganisatie blijken de belangrijkste redenen.

Dit stelt de Algemene Rekenkamer vast in het onderzoek 'ICT-project huur- en zorgtoeslag' dat op 31 januari 2008 is gepubliceerd.   De Belastingdienst start het toeslagenproject in 2003 en voert het eind 2005 in. De huurtoeslag vervangt de oude huursubsidie die voorheen door het Ministerie van VROM werd verzorgd, de zorgtoeslag is nieuw. De dienst keert voor het eerst massaal (6 miljoen aanvragers) twee weken na aanvraag toeslagen uit.  Eind 2005 ontvangen 52.000 burgers hun huur- of zorgtoeslag niet op tijd. Dit is krap 1 procent van de aanvragers, maar vanwege het individuele belang regent het klachten. Verder krijgen 460.000 burgers een te laag of te hoog voorschot uitgekeerd. De hiermee samenhangende bedragen heeft de Algemene Rekenkamer al in 2006 als onrechtmatig betiteld.

Bij dit ICT-project manifesteren zich dezelfde veelvoorkomende problemen die de Algemene Rekenkamer in november 2007 in het algemeen vaststelde bij grote ICT-projecten bij de overheid (zie toelichting). Ook bij het project voor huur- en zorgtoeslag is de bestuurlijke ambitie groot, de technische complexiteit onderschat en kent de projectaanpak risico's. Het toeslagenproject van de Belastingdienst staat onder politieke druk, omdat het kabinet per se in januari 2006 een nieuw zorgstelsel wil invoeren. Er vindt geen herbezinning van het zorgtoeslagsysteem plaats. Herbezinning voor het onderdeel huurtoeslag is er wel; in april 2005 oordelen de minister van VROM en de staatssecretaris van FinanciŽn positief.

Vanwege de tijdsdruk wordt het systeem 'dakpansgewijs' gebouwd; beginnen met de volgende bouwfase, terwijl de vorige nog niet is afgerond. Dit vergroot het risico op fouten. Er wordt met grote teams gewerkt, wat volgens internationale normen tot afstemmingsproblemen kan leiden. Er is relatief veel verloop onder projectleiders. De samenwerking tussen opdrachtgever en -nemer is niet optimaal.
Verder blijkt het systeem technisch complexer dan voorzien. Zo moeten veel uitzonderingen voor de huurtoeslag ingebouwd worden. In het gebruik moeten vele mutaties (verhuizingen, overlijden van aanvragers) ingevoerd worden. Dit is de achilleshiel van dit ICT-project. Het systeem blijkt onvoldoende opgewassen tegen de vele mutaties. Als in de uitbetaling van voorschotten aan bijna 1 miljoen aanvragers vertraging dreigt, wordt in december 2005 een noodscenario in werking gesteld. Dit functioneert. De keerzijde is dat met dit noodprogramma niet met alle persoonlijke omstandigheden van aanvragers rekening wordt gehouden. De gevolgen hiervan zijn tot nu merkbaar en maken het systeem instabiel. Dit is reden voor de Belastingdienst om een nieuw ICT-systeem voor toeslagen te bouwen.

Kosten verdubbeld
De kosten van het toeslagenproject zijn in 2003 geraamd op 38 miljoen euro. Medio 2007 blijkt dat het project over de kop is gegaan. Tussenstand: 78 miljoen euro. Dit is exclusief de kosten voor een vervangend systeem dat vanaf 2009 moet functioneren. Inclusief opleiding personeel, voorlichting en call centres zijn de kosten opgelopen van (geraamd) 77 miljoen euro naar 153 miljoen euro per eind 2006.

Aanbevelingen en reactie staatssecretaris
De Algemene Rekenkamer beveelt de staatssecretaris van FinanciŽn aan voortaan het ontwikkelingsproces te vereenvoudigen en in fases op te knippen, zodat tussentijds bijsturen of vroegtijdig stoppen mogelijk is. De fasegewijze planning en begroting dienen vooraf door een onafhankelijke deskundige getoetst te worden. De aansturing van dergelijke projecten dient direct onder de top van de Belastingdienst te vallen. De staatssecretaris onderschrijft de conclusies en aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer. Hij maakt de kanttekening dat een formele herbezinning in 2005 van de zorgtoeslag is uitgebleven, maar dat de leiding (politiek en ambtelijk) overtuigd was van de noodzaak van een goede invoering.

Toelichting
Op 29 november 2007 heeft de Algemene Rekenkamer het rapport 'Lessen uit ICT-projecten van de overheid, deel A' gepubliceerd. Hoofdoorzaken waarom automatiseringsprojecten (deels) mislukken zijn: te complex, onrealistische eisen door het politiek bestuur, ICT te vaak gezien als quick fix voor complexe maatschappelijke problemen. In juni 2008 volgt een verdiepend onderzoek over ICT-problemen bij de overheid.


Advies RVZ riskant voor chronisch zieken en gehandicapten

Afschaffing van de AWBZ brengt grote risico's met zich mee voor chronisch zieken en gehandicapten. Dat vindt de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad in reactie op het rapport Beter zonder AWBZ van de Raad voor de Volksgezond en Zorg. Het wel en wee van de allerkwetsbaarste groepen in de samenleving mag niet aan de commercie worden overgelaten, vindt de CG-Raad.

Het RVZ-rapport getuigt volgens de CG-Raad van onvoldoende kennis en begrip van de langdurige zorg. De RVZ wil de AWBZ-zorg onderbrengen bij commerciŽle verzekeraars en gemeenten (Wmo). Beide keuzes brengen grote risico's met zich mee.

Slecht onderbouwd
Nooit is aangetoond dat commerciŽle verzekeraars beter en meer betaalbaar langdurige zorg kunnen leveren. Sterker nog, de kans is groot dat er een concurrentieslag ontstaat op prijs in plaats van kwaliteit. Met de meest kwetsbare groepen in de samenleving als slachtoffer. Dat is ook gebeurd in de thuiszorg, het gehandicaptenvervoer en leerlingenvervoer. De CG-Raad vindt daarom de keuze voor verzekeraars verbijsterend; een keuze die in het rapport nergens wordt onderbouwd. Ook de vier groepen patiŽnten die de RVZ als voorbeeld gebruikt, zijn niet representatief voor de mensen om wie het gaat. Even onzorgvuldig is het voorstel om een deel van de AWBZ bij gemeenten onder te brengen. Of de Wet maatschappelijke ondersteuning goed werkt, moet namelijk nog blijken.

CliŽnt centraal
Het rapport gaat uit van structuren, het aanbod van zorgaanbieders en verzekeraars. Het perspectief van de cliŽnt ontbreekt. Terwijl de cliŽnt in een toekomstvisie op langdurige zorg centraal zou moeten staan. Het moet gaan om de vraag wat hebben mensen met een beperking nodig om een fatsoenlijk bestaan te kunnen leiden en om mee te kunnen doen in de maatschappij. Volgens de CG-Raad moet de cliŽnt zeggenschap en regie krijgen over de zorg. Dat leidt tot kwaliteitsverbetering en uiteindelijk ook tot een toekomstbestendig stelsel.


Presentatie boek Bekkeninstabiliteit bij Business-class

Dokter Jan Mens presenteert op 3 februari in het televisie-programma BUSINESS CLASS (11:00 - 12:15 uur op RTL 7) van zijn broer Harry z'n nieuwste boek: Bekkeninstabiliteit. De Leidse arts, die verbonden is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, doet al vijftien jaar onderzoek naar deze kwaal die lange tijd werd gezien als een vage lichamelijke klacht. Sinds zijn promotie in 2000 is dokter Mens bezig geweest met het samenstellen van een naslagwerk voor alle beschikbare informatie. Het boek verschijnt in twee versies: een editie voor patiŽnten en een uitgave voor artsen en fysiotherapeuten. Het boek voor hulpverleners is geschreven in "dokterstaal" en bevat informatie over wetenschappelijke literatuur en fijne kneepjes bij de diagnostiek en therapie. De editie voor patiŽnten is geschreven in "lekentaal". In het boek is alles te lezen over de aandoening. PatiŽnten kunnen eruit leren wat ze er zelf aan kunnen doen.

http://www.janmens.nl

 

Weet u het nog, antikwak opperhoofd Renckens (vrouwenarts) noemde deze aandoening een nepziekte... maar ja, steeds minder mensen nemen die club gelukkig serieus....
http://www.fonteine.com/kwakzalverij.html

 

Nog een relevant artikel mbt bekkeninstabiliteit

Wetenschapper weerlegd dat bekkeninstabiliteit mode ziekte is

Bekkeninstabiliteit bij zwangere vrouwen omvangrijk en toch ernstig

Bekkeninstabiliteit is geen onzin of modegril. Dat blijkt uit promotie-onderzoek van Wu Wen Hua aan het VU medisch centrum. Eenderde van de zwangere vrouwen vertoont bekkeninstabiliteit. Ongeveer vijf procent van alle zwangere vrouwen heeft een ernstige vorm van bekkeninstabiliteit, bij minder dan ťťn procent van hen ontstaat een chronische vorm die zeer pijnlijk en invaliderend is. Het gaat hierbij om duizenden vrouwen in Nederland.

Bekkeninstabiliteit komt in alle culturen voor en is van alle tijden, zo blijkt uit Wu Wen Huas literatuuronderzoek. Hij ontdekte dat ongeveer twintig procent van de vrouwen tijdens de zwangerschap en vijf procent van alle vrouwen na de bevalling zodanig ernstige klachten heeft, dat medische zorg nodig is.

De orthopedisch chirurg probeerde aan de hand van deze verschijnselen meer bewegingswetenschappelijk inzicht in de aandoening te krijgen. Hij ontdekte dat er een relatie bestaat tussen het falen van het centrale zenuwstelsel (het aansturen van spieren) en bekkeninstabiliteit. Vanwege relatieve zwakte van het bindweefsel (door hormonen) en de tijdens de bevalling of na de bevalling toegenomen belasting of ongelukkige bewegingen, kan weefselbeschadiging met mechanische ontsteking ontstaan. Deze ontsteking kan leiden tot bekkeninstabiliteit. Vrouwen die lijden aan bekkeninstabiliteit hebben ook een andere manier van lopen doordat de rompcoŲrdinatie tijdens het lopen verstoord is. Dit vergroot het ongemak en de pijn als gevolg van de aandoening.

Ook wijst de onderzoeker erop dat vrouwen met een mechanische ontsteking in het bewegingsapparaat misschien nog wel alles kunnen, maar per dag minder werk kunnen verzetten door hun beperkingen. Dit kan betekenen dat de huidige WAO-wetgeving niet voldoet voor deze groep: de vrouw kan immers alles nog, maar is toch sterk beperkt.

Wu Wen Hua vindt dat de orthopedische chirurgie zich meer zou moeten richten op de problemen in de bewegingssturing en bewegingscoŲrdinatie van zwangere vrouwen, zodat vrouwen met problemen die duiden op bekkeninstabiliteit snel herkend en geholpen kunnen worden.

Wu Wen Hua is afkomstig van Fuijan Medical University in China. Het VU medisch centrum, de faculteit bewegingswetenschappen en de Chinese universiteit hopen hun samenwerking de komende jaren intensiveren.

Bron: VU medisch centrum Amsterdam


Name Change Website Launched!

Campaign for a Fair Name announced the launch this week of its website, aFairName.org. The campaign is the grassroots patient and physician effort to change 'chronic fatigue syndrome' to the acronym
ME/CFS. 'ME' is considered by most physicians and patients to be historically and diagnostically correct, and it has been used worldwide to describe the disease for close to 50 years.

The Campaign's website presents the history of the name change effort, along with the rationale for the selection of 'ME/CFS'. The website also offers additional information and resources, including:

A petition to support the name change
Campaign activities and our cause
Message Board exchanges
Name Change Advisory Board members
Fair Name Implementation Committee (FNIC) members
The upcoming name change ratification Vote and how you can help
make a difference.

This effort could die without your support and participation. I am calling on you, your friends and family members, and healthcare providers, to help us make the name change a reality. Sign the name change
petition, join the conversation on the Message Board, help us spread the word. The demeaning label 'chronic fatigue syndrome' is about to disappear forever. But now it is up to you.
Please do your part.

Yours with passionate determination,

Rich Carson
Patient Advocate
Bron: http://www.afairname.org/forum/index.cfm

Hope4All


Internationaal nieuws

Consumption of fruits may reduce the risk of Alzheimer's disease
Jefferson neurosurgeons using new liquid treatment for wide-neck brain aneurysm
Study paves way for development of macular degeneration cures
Babies excrete vaccine-mercury quicker than originally thought
Deep brain stimulation may improve memory
Hot liquids release potentially harmful chemicals in polycarbonate plastic bottles
New vaccine against deadliest strain of avian flu tested by University of Pittsburgh scientists
Bamboo leaves again show anti-acrylamide potential
Lungs' Mast Cells Could Provide New Treatment Target for Asthma, Other Respiratory Disease
Cough medications send 7,000 kids to emergency rooms
Midlife Slump Finds People in Their 40s Down in the Dumps
Seawater eases kid colds
MicroRNAs May Predict Colon Cancer Prognosis
CDC Suppressed Toxic Trailer Warnings
Thin Bones Seen In Boys with Autism and Autism Spectrum Disorder
Breastfeeding mice shed new light
Coffee bad for diabetics, study suggests
HPV Vaccine Warning?
A bitter pill for Big Pharma
Breast Cancer Deception
B vitamins and heart disease
Waarom kanker terugkomt na Chemotherapie, Radiatie of Chirurgie?
Unsaturated Vegetable Oils - Toxic
Drug free therapy for asthma
Air sampler gadget looks for asthma attack triggers
Nancy Klimas, MD - An Internationally-Respected ME/CFS Researcher Driving Change
No Such Thing as Bad Cholesterol
Japanese diet to help Scottish business
Will Cholesterol Pills Save Your Life?
Great Drug, but Does It Prolong Life?
Statin Drugs - Bad News Gets Worse
Study explores autism link to immune system
Doctors, hospitals more accepting of acupuncture
Lab-made imitation breast milk puts infants at risk, study shows
Replacing Mother — Imitating Human Breast Milk in the Laboratory
New Study Shows that Fatigue Improves after Sinus Surgery
Cancer-Causing Benzene Still in Drinks
Fats and degeneration
Vegetables, etc.—Who Defines Food?
Ray Peat articles
New mouthguard for detection and treatment of bruxism
Viruses for a healthy pregnancy
Natural Tooth Cure for Curing Cavities and Preventing Root Canals
Food Additives Found to Cause Hyperactivity in Children

Details? Zie www.fonteine2.com


 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats