weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 


 

 

26 juli


Bioscoop


Lindsey Williams with Butch Paugh - $2 gallon gas

On July 9, 2008, Lindsey Williams gave Pastor Butch an exclusive final interview about the elite's plan (as declared to Williams) to lower the price of oil to $50 per barrel in order to ultimately crash the U.S. dollar.
This is a very audio broadcast with Lindsey Williams, a christian minister who has been given great insight
(by the people who know) in the developments in the US and world economy as a whole in the next year
to come.

Tip: Healthranger7

Andere delen
http://uk.youtube.com/watch?v=8f8b3AGHyfo
http://uk.youtube.com/watch?v=7wHa3S_AqYY
http://uk.youtube.com/watch?v=LyFm4MJBEsA
http://uk.youtube.com/watch?v=fsGxArCZ4S4


Food & Toxins: Keeping You Fat

Eating organic may help prevent obesity. Lose weight with an organic diet.

http://www.youtube.com/v/Pen1isLmIPo


Japan's Fat Problem

As Japanese citizens continue to gain weight from American-style diets, officials will now penalize corporations if they are unable to get employees to slim down. Barry Petersen reports from Tokyo.

http://www.youtube.com/v/U0ugkeodByw

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Televisie


Netwerk

Vanavond in Netwerk: De Scientology-kerk. De Scientology-kerk heeft een slechte reputatie. Ze zou leden veel geld afgetroggelen. Tegenstanders en ex-leden zouden stelselmatig te maken krijgen met intimidatie. Maar is Scientology, de kerk waar veel Hollywoodsterren lid van zijn, inmiddels niet veranderd? BBC-verslaggever John Sweeney ging met die vraag op onderzoek uit. Beelden uit deze reportage, waarin Sweeney woedend tekeer gaat tegen een woordvoerder van Scientology, gingen vorig jaar al de wereld rond. Maar als gevolg van juridische stappen van Scientology kon de film een jaar lang niet in het buitenland getoond worden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538559


Nederland Helpt

Carla van Weelie reist naar plekken waar om hulp gevraagd is en Herman Wegter verrast bijzondere mensen die zich inzetten voor het goede doel.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538553


NCRV Natuurlijk - Het blauwe goud

4-delige serie documentaires over de wereldwijde waterproblematiek. In deze serie worden acht Nederlandse projecten bezocht, verspreid over de hele wereld, waar de beschikbare kennis gebruikt wordt in de strijd om toegang tot schoon (drink)water. Vooral thema's als gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, vervuild water en zuivering worden belicht. Maar ook wordt aandacht besteed aan het waterbewustzijn van de Nederlander. Onderdeel van de serie is een exclusief gesprek met Prins Willem-Alexander, voorzitter van de VN-adviseursgroep voor water en sanitatie.

http://player.omroep.nl/?aflID=7382530

 


Nieuws en artikelen


Bruine rijst = zilvervliesrijst ?

Bruine en volle rijst is hetzelfde. Een volkoren graankorrel die alleen is ontdaan van onverteerbaar kaf. De eronder gelegen zemel die de korrel omsluit blijft volledig intact. Alle vezels vitaminen en mineralen blijven
behouden. Zilvervliesrijst is iets anders. Hier wordt een deel van de de zemel weggeslepen waardoor slechts een dun vliesje overblijft. Deze rijst bevat daarom minder voedingsstoffen dan bruine rijst. Het is dus geen volle maar een halfvolle rijst; een tussenvorm van bruine/volle en witte rijst. Witte rijst is onvolwaardige voeding.

Menigmaal heb ik ervaren dat men in de gangbare natuurwinkels van mening is dat bruine en zilvervliesrijst hetzelfde is. Dit wordt kennelijk in de hand gewerkt omdat er op de verpakking van zilvervliesrijst meestal ook ŒRiz CompletĻ gedrukt staat.

Theo Jonkhart


Kwakzalver Karadic ?

De Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft haar ware aard weer eens laten zien door de in ons land oprecht en integer werkende alternatief geneeskundigen te vergelijken met een van de grootste oorlogmisdadigers aller tijden. In een klap is nu voor iedereen duidelijk gemaakt hoe vies, voos en ziekelijk het denken van deze lieden is. Onaanvaardbaar, schandelijk en walgelijk tegelijk. Zo behoren fatsoenlijke mensen niet met elkaar om te gaan. Aan een dergelijke vereniging bestaat dan ook in onze maatschappij, naar mijn mening, geen enkele behoefte en kan dan ook met onmiddellijke ingang worden opgeheven.

De Kackadorisprijs is overigens een ding van niks en kan dan ook bij ontvangst direct in het vuilnisvat worden gekieperd. Maar er is hoop, want zij die met modder gooien verliezen terrein!

Dr.Th.H.L. Michiels (Doctor of Naturopathy)
VinkeveenJe kunt het ook anders uitleggen, zijn reguliere start was de basis van een oorlogsmisdadiger...
Dus van psychiater naar massamoordenaar!

Ron


De grote bijziendheid leugen - de Bates methode

Op uw website vond ik een heleboel interessante informatie over allerlei terreinen waarop diverse machtsimperia actief zijn om het grote publiek zand in de ogen te strooien. Heel goed dat jullie dat
aan de kaak stellen. Aan een ding zouden jullie wat mij betreft ook nog aandacht mogen besteden en dat is de brillenindustrie. Het is namelijk een grote leugen dat myopie (bijziendheid) en andere verworven
refractieafwijkingen onomkeerbaar zijn. In de jaren 20 van de 20e eeuw heeft dr. Bates dit al aangetoond, niemand geloofde hem, door zijn collega-oogartsen werd hij geexcommuniceerd, een aantal leerlingen uitgezonderd. Ik heb de methode van Bates zelf uitgeprobeerd, was zo kippig als een konijn, 2 inclusief cilinder beide ogen, en pas nu sinds een paar maanden die methode toe, met opzienbarend succes.

Niemand schijnt het te weten, maar 1 procent van de babytjes wordt met myopie geboren en hoe ouder we worden hoe meer het schijnt voor te komen. Je kunt er gewoon vanaf komen! Met ongelooflijk simpele oefeningen ben ik bezig een haarscherp gezichtsvermogen te creeren, nu nog niet helemaal optimaal, maar het schijnt dat je met deze methode scherper kunt zien dan 20/20, ik heb alle hoop dat ik dat ook voor elkaar ga krijgen gezien mijn huidige progressie!

Oogartsen en opticiens spreken dit uiteraard graag tegen, ze schrijvenliever sterke brillen voor die ogen nog verder verzieken.

Met vriendelijk groet,

Marc de Leeuw

http://home.planet.nl/~ruite297/Leren_zien_zonder_bril/Beter_zien_
kan_je%20_leren_gezondheid_ogen.htm

http://www.batesmethode.nl/
http://www.kimbols.be/artikels/medisch/bates_zonder_bril.php

Natural Eyesight Improvement with the Bates Method

 


Verrassende coalitie van milieubeweging en tuinders

Vooruitstrevende Nederlandse tuinders gaan zich inspannen voor milieuvriendelijke productie. Weet wat je eet heeft hierover afspraken gemaakt met telersvereniging FrEsteem. De tuinders hebben onder meer toegezegd om het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Er komt een maximum aan het aantal gifstoffen en er worden gťťn middelen meer gebruikt die de milieubeweging op de ‘zwarte lijst’ heeft gezet. Binnenkort zullen de eerste tomaten en paprika’s met het logo van weetwatjeeet.nl beschikbaar zijn. Na biologisch biedt dit logo de beste keus voor een milieuvriendelijk en gezond product. Het akkoord laat zien dat de oude tegenstellingen tussen milieubeweging en glastuinbouw overbrugbaar zijn. Weet wat je eet wil graag de lezers van deze nieuwsbrief en bezoekers van onze website bedanken. Onder andere de vele oproepen die vanaf weetwatjeeet.nl naar supermarkten zijn gestuurd laten de sector inzien dat consumenten belang hechten aan schoon en milieuvriendelijk geteeld groente en fruit.

http://www.weetwatjeeet.nl/nieuws/persbericht9jul2008.html

Marjan


Nieuw tv-programma "een dag om te vergeten" van stichting De Opkikker

Een dag om te vergeten, vanaf dinsdag 29 juli, 19.30 uur, Nederland 1

Het nieuwe medisch realityprogramma Een dag om te vergeten schuift ziekten en zorgen een dagje aan de kant. In deze driedelige serie, uitgezonden door de EO, zien we hoe stichting De Opkikker speciaal voor langdurig zieke kinderen en hun familie een dag vol verrassingen voor het hele gezin organiseert. Een dag om te vergeten volgt patiŽntjes in hun gang door het Flevoziekenhuis en het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Voor sommige kinderen is het bezoek aan het ziekenhuis maar kort, anderen zijn door hun langdurige ziekte kind aan huis geworden. In de eerste uitzending zien we hoe Floor uit Stramproy (5 mnd) op de kinderintensive care in het azM wordt behandeld en we ontmoeten Daan uit Almere (13) in het Flevoziekenhuis die nog maar kort weet dat hij diabetes heeft. Voor Kyara uit Reijmerstok (12) is een bezoek aan het ziekenhuis 'a way of life'. Ze is geboren met een zeldzame longaandoening en staat op de wachtlijst voor een longtransplantatie. We zien hoe het is om te moeten leven met een levensbedreigende ziekte en wat dat doet met een gezin.

www.eendagomtevergeten.nl


Groeiend aantal besmettingen Q-koorts

Het aantal meldingen van Q-koorts is de afgelopen maanden fors gestegen. Met name in Brabant en de regio Nijmegen zijn gevallen gemeld. Op 21 juli had de GGD Hart voor Brabant 491 meldingen van Q-koorts. Geiten worden beschouwd als voornaamste bron van besmetting, maar het onderzoek naar de manier waarop Q-koorts op mensen wordt overgedragen wordt uitgebreid. De Voedsel en WarenAutoriteit onderzoekt diverse bedrijven. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft samen met minister Klink van VWS besloten een meldingsplicht in te stellen voor geÔnfecteerde bedrijven. Ook mogen zij geen mest uitrijden gedurende drie maanden na een melding. Q-koorts kwam tot 2007 in Nederland slechts af en toe voor: jaarlijks werden gemiddeld 15 mensen met deze ziekte gemeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft uitgebreide informatie over Q-koorts op haar website staan. Ook het Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant geeft voorlichting. Q-koorts wordt veroorzaakt door de bacterie Coxiella burnetii. De meeste besmettingen verlopen zonder dat de patiŽnt het merkt of als een milde griep. Bij een ernstiger verloop begint de ziekte meestal acuut met heftige hoofdpijn en hoge koorts. Mensen die ernstig ziek zijn met koorts wordt aangeraden naar de huisarts te gaan. Wanneer er ziekteverschijnselen optreden, gebeurt dat gemiddeld twee tot drie weken na besmetting. Q-koorts is een relatief onbekende ziekte, waar nog veel onderzoek naar wordt gedaan. Wel is bekend dat mensen elkaar onderling niet kunnen besmetten.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)


 


Boeken


Feiten over Vetten

Het complete basiswerk over oliŽn, vetten cholesterol

vetten.jpg (10408 bytes)

Wil je alles weten over de waarheid achter vetten. Dan is dit het beste boek dat je kunt lezen waarin de waarheid over vet wordt verteld. Dit boek het naslagwerk over goede en slechte vetten waarin alle aspecten van vetten worden belicht. Op grond van gedetailleerde informatie, leert de lezer onderscheid te maken tussen verschillende vetsoorten en krijgt hij inzicht in het enorme belang van essentiŽle vetzuren voor de gezondheid. Feiten over Vetten is gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek. Deze ingewikkelde materie is door dr. Enig helder uiteengezet, in voor een ieder toegankelijke taal. Dit boek is zowel geschreven voor de gezondheidsbewuste consument als voor mensen die zich vakmatig met voeding bezighouden, zoals artsen, therapeuten alsmede diŽtisten. Dr. Mary G. Enig, een begaafd Amerikaanse voedingskundige en biochemicus, heeft voor haar onderzoek naar de voedingswaarde van oliŽn en vetten internationaal erkenning gekregen. Zij geeft over de hele wereld lezingen en schrijft artikelen voor diverse wetenschappelijke tijdschriften. Dr. Enig is algemeen directeur van de Nutritional Sciences Division van Enig Associates, Inc., Silver Spring, Maryland. Behalve naar de voedingswaarde van oliŽn en vetten, heeft zij klinisch onderzoek gedaan naar de interactie tussen voeding en medicijnen.

Welke thema's behandelt het boek (344 pagina's)

 • De voornaamste feiten over vetten en oliŽn
 • De invloed van vetten op het lichaam
 • Voeding door de jaren heen
 • De vele bronnen van vetten en oliŽn
 • Kwalificatie van vetten en oliŽn voor de handel
 • Een overzicht van de aanbevelingen voor de consumptie van vet
 • Samenvatting van feiten over voedingsvet
 • Antwoorden op vaak gestelde vragen

Er wordt specifieke informatie gegeven over:

 • Vloeibare en vaste vetten
 • Verzadigde vetzuren
 • Onverzadigde vetzuren
 • Transvetzuren
 • Noten
 • Omega 3, 6, 7 en 9 vetzuren
 • Botervet
 • Cholesterol
 • Gehydrogeneerde vetten (geharde plantaardige oliŽ)
 • CLA (conjugated linoleic acid)
 • Amandelolie
 • Advocado olie
 • Bernagie olie
 • Cacaoboter
 • Canolaolie
 • Druivenpitolie
 • Haringolie
 • Hazelnootolie
 • Hennepzaadolie
 • Katoenzaadolie
 • Kokosolie
 • Levertraan
 • Maisolie
 • Menhadenolie
 • Olijfolie
 • Palmolie
 • Palmpitolie
 • Perilla-olie
 • Pindaolie
 • Raapzaadolie
 • Reuzel
 • Rijstzemelolie
 • Saffloerolie
 • Sesamolie
 • Sojaolie
 • Talk en niervet
 • Tarwekiemolie
 • Teunisbloemolie
 • Visolie
 • Vlaszaadolie
 • Walnotenolie
 • Zwartebessenolie
 • Zonnebloemolie

http://www.fonteine.com/feiten_over_vetten.html

 


Internationaal nieuws & informatie


Limiting fructose may boost weight loss, UT Southwestern researcher reports

One of the reasons people on low-carbohydrate diets may lose weight is that they reduce their intake of fructose, a type of sugar that can be made into body fat quickly, according to a researcher at UT Southwestern Medical Center.

http://www.utsouthwestern.edu/utsw/cda/dept353744/files/476605.html


Scientists suspect omega-3 fatty acids could slow acute wound healing

A recent study shows that popular fish oil supplements have an effect on the healing process of small, acute wounds in human skin. But whether that effect is detrimental, as researchers initially suspected, remains a mystery. The omega-3 fatty acids found in fish oils are widely considered to benefit cardiovascular health and other diseases related to chronic inflammation because of their anti-inflammatory properties. But insufficient inflammation during the initial stage of wound healing may delay the advancement of later stages.

http://researchnews.osu.edu/archive/pufawounds.htm


Toxic chemicals found in common scented laundry products, air fresheners

A University of Washington study of top-selling laundry products and air fresheners found the products emitted dozens of different chemicals. All six products tested gave off at least one chemical regulated as toxic or hazardous under federal laws, but none of those chemicals was listed on the product labels.

http://uwnews.org/article.asp?articleID=42872


 

 

25 juli


Bioscoop


Iams: A Recipe for Cruelty - 8 min

A nine-month investigation into the pet food giant reveals dogs and cats fed a steady diet of loneliness, suffering, and neglect in their laboratory cages.


Kids & High Cholesterol Drugs

With raising obesity rates in America, children are actually being found to have high cholesterol. Does your child need to be on a drug like Lipitor, Zocor or Pravachol for their health?

http://www.youtube.com/v/Sn0Lkl-BmQ8


Ethics air freight of food and flowers and carbon offsetting - 9 min

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-2098385703686143781


Street Food - Cairo

A desperate shortage of staple foods, brought about partly by rising oil prices, has sparked riots around the world. In Egypt, where the common word for bread is 'life', Street Food investigates the cost for the average person.

http://www.youtube.com/v/HbcDfnBga-I


How Increased Sun Exposure Could Save Millions of Lives

In this excerpt from the Inner Circle interview, Dr. William Grant, MD., Ph.D. explains how sunlight can help save millions of lives every year.

http://www.youtube.com/v/LJOz-sgEhIY

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Televisie


Klootwijk aan zee

Waarom op vakantie gaan en ver reizen? Op de tv is het avontuur. Met Klootwijk aan zee. Afl.: Vis op reis. Vis maakt enorme reizen en lang niet altijd logische. Zeebaars uit Turkije gaat via Nederland naar Frankrijk om vandaar terug te reizen naar Friesland of nog verder weg naar Schotland, waar zalm vandaan komt voor Parijs die doorverkocht wordt naar Barcelona. En oesters uit Zeeland reizen naar de kust van Frankrijk waar de vrachtwagen die ze bracht weer oesters laadt, bestemd voor Zeeland. Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer aan vis dan vissers. Klootwijk aan zee vindt deze week ook nog een geheime vismarkt, ergens in Nederland en wel op zondagochtend als de ongelovigen uitslapen en de anderen ter kerke gaan.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538532


De toekomst is nu

Een programma over de toekomst. Een consumentengerichte serie, die een beeld geeft van waar de knappe koppen mee bezig zijn.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538516


Netwerk

Ontduiken van het rookverbod. Per 1 juli mag er in de Nederlandse cafťs niet meer gerookt worden. Zo'n 300 kroegen in Nederland houden zich niet aan de nieuwe regels. Eigenaren van deze cafťs maken zelfs openlijk reclame dat er in hun kroeg gerookt mag worden, ondanks waarschuwingen en dreigende boetes. Een andere manier om door te kunnen roken is de Rokerskerk. Wanneer je lid bent van de 'kerk' mag je er roken. Advocaat John Roth deed al vaker rookzaken en bekijkt in NCRV Netwerk of deze vorm van ontduiking haalbare kaart is. -Moord op de berggorilla. Het waren schokkende foto's van de enorme gorilla's dood en vastgebonden op een brancard in Congo. In juli 2007 werden zes gorilla's in het Virunga nationaal park in Congo vermoord. In Netwerk unieke beelden vanuit dit oudste natuurpark van Afrika. Wie zit er achter deze moorden?

http://player.omroep.nl/?aflID=7538531


EťnVandaag

De strijd voor medicinale wiet. Wim Moorlag heeft al jaren multiple sclerose, een pijnlijke zenuwziekte waar nog geen genezing voor is gevonden. De pijn kan Moorlag alleen verlichten door canabis (wiet) te gebruiken, die hij dan ook thuis kweekt. Thuis wiet kweken mag echter niet en hij werd dan ook veroordeeld, maar in 2006 in hoger beroep weer vrijgesproken. Maar hoelang de doodzieke Moorlag nog mag kweken is onzeker, het Openbaar Ministerie is namelijk in cassatie gegaan. -Gesprek aan de keukentafel: Hans Klok. Een gesprek met Hans Klok tijdens zijn korte verblijf in Nederland. Niet aan zijn keukentafel in Las Vegas, maar in zijn favoriete hotel in IJmuiden. Aan de hand van tv-fragmenten blikken we met Klok terug op zijn magische jaar in Las Vegas, zijn vriendschap met Pamela Anderson en zijn hobbelige coming out in de States. En wat vindt Klok, die sinds dit jaar behoort tot de drie grootste illusionisten ter wereld, van de berichten over een wet op het verbod op circusdieren en de huidige worsteling van de Christen-Unie met homosexualiteit in Nederland? Ook spreken we met hem over zijn moeder en verwonderen we ons over een wel heel bijzondere verdwijntruc. -Onderzoek Twee jaar missie Uruzgan. Op 1 augustus is het twee jaar geleden dat Nederland het commando van de NAVO-missie in Uruzgan op zich nam. EťnVandaag maakt de balans op na twee jaar wederopbouw en strijd met de Taliban. Hoe staat u tegenover de missie en is de Nederlandse aanpak succesvol? Presentatie: Wouter Kurpershoek.

http://player.omroep.nl/?aflID=7535525

 


Nieuws en artikelen


Thuis waterstof maken voor de auto

De hoge brandstofprijzen zijn een ware plaag voor de automobilist. Is er een alternatief? “Nog niet, maar het komt er aan”, zegt het Britse ITM. Hoe dat alternatief eruitziet? Thuis waterstof maken!

http://www.amt.nl/web/Nieuws/Algemeen/Tonen-Nieuws-Algemeen/
Thuis-waterstof-maken-voor-de-auto.htm

http://www.itm-power.com/

Marjan


Terug naar de ziel

Als u vraagt naar de zin van ziek zijn, dan kan ik u zeggen dat ik aan mijn vele patiŽnten gezien heb dat ze uit hun ziekte altijd veranderd tevoorschijn kwamen. Ik heb het niet over een verkoudheid, maar over een echte ziekte. Ik ben ervan overtuigd dat ziekte een leerproces is, dat te maken heeft met mens-zijn en ja, daarom zijn de ziekten ook zo enorm gevarieerd. Er zijn eigenlijk evenveel gevarieerde leerprocessen als er gevarieerde ziekten zijn. Mensen reageren allemaal anders. Neem tien mensen met een chronische hoofdpijn, er zijn er geen twee die hetzelfde reageren. De een heeft de pest in, de tweede leert ervan, de derde doet het wat kalmer aan en de vierde, die gaat iets nieuws doen, maar met allemaal gebeurt er wel ťťn ding: ze veranderen hun leven een beetje. Het ziekteproces verandert hen en hun leven en als het een flinke ziekte is, is dat blijvend. Ik heb dat, omdat ik gespecialiseerd ben in kanker, erg veel meegemaakt.

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M24&ss=P298&l=NL

Tip: Pieter van Dijk


Geneeskunde in de nabije toekomst

Ik zie de geneeskunde in de nabije toekomst als staande op het scherp van de snede. Als we op de huidige weg doorgaan, van steeds nieuwe lichaamsvreemde chemische geneesmiddelen die slechts met dubbelblindproeven en statistieken hun deugdelijkheid moeten bewijzen, dan zie ik een mensheid die steeds zieker wordt en die – wat de grote wens is van de farmaceutische groothandel – alleen het bestaan kan rekken door levenslang een keur van pillen te slikken, die alle vallen onder het hoofd anti. Antibiotica, antidepressiva, antihistaminica, enz. Er is ťťn ding dat ze gemeen hebben: ze zijn allemaal antigezondheid. Mijn hoop is dat er vanuit de patiŽnten zo’n krachtige beweging opkomt, dat de natuurgeneeskundige richtingen niet meer tegen te houden zijn en we in plaats van geheel op ziekte gericht te zijn ons toewenden naar de vraag: wat is gezondheid? En ook: hoe word ik gezond?

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M24&ss=P125&l=NL

Tip: Pieter van Dijk


Heb het Hart eens… om mijn organen te verwijderen!

Als de donor is overleden, is hij etherisch nog wel op jou aangesloten. Het etherisch lichaam van de ander kan immers niet honderd procent functioneren, want de zielskwaliteit die in zijn stoffelijk lichaam geaard was, heeft niet volledig mogen overgaan naar het onstoffelijk lichaam. Immers zijn hart klopt nog terwijl het orgaan of meerdere organen verwijderd worden. Zolang het hart klopt, kan de ziel zich nimmer volledig terugtrekken in de geestelijke wereld en al zijn zielsenergie daarvoor verzamelen. Een deel van zijn zielskwalititeit is nog Ūn het donororgaan aanwezig en leeft voort in het lichaam van de ontvanger en wordt in de loop van de tijd steeds sterker vermengd met de energie van de donor. Er ontstaat zielsverstrengeling.

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M78&l=NL


Vooraankondiging COGEM symposium mbt genetische modificatie van voeding

The new GMO debate: a clash between legislations

De Commissie Genetische Modificatie (COGEM) organiseert op 2 oktober in Den Haag het symposium The new GMO debate: a clash between legislations. Tijdens dit internationale symposium worden de verschillen tussen de regelgeving voor genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) in Europa en Noord-Amerika onder de loep genomen. De nieuwste ontwikkelingen in de plantenbiotechnologie zetten deze verschillen op scherp. De COGEM inventariseert wat de gevolgen hiervan zijn voor Nederland en Europa.

In het verleden leidde genetische modificatie altijd tot een herkenbaar genetisch gemodificeerde plant. Als het gevolg van nieuwe technologieŽn wordt genetische modificatie ook toegepast als tussenstap zonder dat de plant genetisch verandert. Deze producten kunnen hierdoor niet langer herkend worden als genetisch gemodificeerd.  Omdat tijdens het productieproces gebruik is gemaakt van genetische modificatie valt het product in Europa onder de regelgeving voor genetisch gemodificeerde organismen (procesbenadering). In Noord-Amerika is de regelgeving echter gebaseerd op de eigenschappen van het eindproduct
(productbenadering).

Omdat het eindproduct niet te onderscheiden is van de ‘gewone’ variant, wordt dit bij de productbenadering niet aangemerkt als GGO. Dit verschil in benadering veroorzaakt onduidelijkheden in de handelsbetrekkingen tussen Europa en Noord-Amerika. Bovendien kan door het hanteren van verschillende benaderingen de keuzevrijheid van de consument in gevaar komen. Om dit toenemende verschil onder de aandacht te brengen, organiseert de COGEM een internationaal symposium over dit onderwerp. Met dit symposium wil zij de problematiek in kaart brengen, de gevolgen voor industrie en maatschappij inventariseren en een brug slaan tussen de schijnbare tegenstellingen die de proces- of productbenadering oproepen. Een aantal (internationale) sprekers geven hun visie op dit onderwerp waarna het symposium besloten wordt met een uitgebreide discussie.  Meer details over het voorlopige programma zijn te vinden op de COGEM website

http://www.cogem.net

Tip: Janneke Monshouwer

 


Boeken


Zink - Sprietsma

ISBN 9789020252033

zink.jpg (1948 bytes)

Onze voeding bevat te weinig sporenelementen. Zwangere vrouwen krijgen gemiddeld maar 50% van het zink dat ze nodig hebben. Hun baby's krijgen daardoor vaker aangeboeren afwijkingen. Dat zijn ook de overbeweeglijke, woordblinde kinderen met leer- en gedragsproblemen en de kinderen die meedoen met elke ziekte, slecht eten en aanleg hebben voor allergieŽn en voedselallergieŽn. Een zinktekort bij de moeder veroozaakt allerlei blijvende veranderingen bij het kind, die dat kind later weer zal doorgeven aan zijn eigen kinderen. De auteur was meer dan twintig jaar als medisch-biologisch statisticus betrokken bij het uitvoeren van analyses van proven over sporenelementen, vitamines, hormonen en de stofwisseling bij dieren. Zijn eigen (auto-immuun)ziekte dwong hem tot speurwerk. In dit boek zet hij uiteen hoe een zinktekort uitgerekend die immuunfuncties verstoort, die toch al zwakker zijn bij mensen met een speciaal, erfeijk bepaald type immuunsysteem. Het hebben van zo'n type immuunsysteem en een tekort aan zink maakt die mensen meer dan normaal gevoleig voor stress en het ontstaan van allergieŽn, voedselallergieŽn, autoimmuunziekten zoals reuma, dieabetes, Multiple Sclerose en Lupus en kanker.


Gratis ebook


Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases

Rrapid changes in diets and lifestyles that have occurred with industrialization, urbanization, economic development and market globalization, have accelerated over the past decade. This is having a significant impact on the health and nutritional status of populations, particularly in developing countries and in countries in transition. While standards of living have improved, food availability has expanded and become more diversified, and access to services has increased, there have also been significant negative consequences in terms of inappropriate dietary patterns, decreased physical activities and increased tobacco use, and a corresponding increase in diet-related chronic diseases, especially among poor people.

http://whqlibdoc.who.int/trs/WHO_TRS_916.pdf

 


Internationaal nieuws & informatie


Epilepsy Study Incriminates Aspartame in Medications

The most profound reason for the spectacular increase in seizures is the inclusion of the drug ASPARTAME in with the new larger sized anti-seizure drugs - DILANTIN, DEPACOAT, TEGRATOL and several others produced by major pharmaceutical corporations.

http://www.opednews.com/articles/Epilepsy-Study-Incriminate-
by-Dr--GLEN-MABSON--P-080718-636.html


Acrylamide May Hike RCC Risk

DIETARY INTAKE of acrylamide, a probable human carcinogen, may be associated with an increased risk of renal cell cancer, according to a report in the American Journal of Clinical Nutrition (2008;87:1428-1438).

http://www.renalandurologynews.com/Acrylamide-May-Hike-RCC-Risk/article/112325/


Overheating oil harms your heart

While most people know it's better for our health to cook using oils rather than saturated fats such as butter, many don't realise that some oils should not be reheated or overheated. That's because this turns them into dangerous trans fats.  Having said that, I don't think we should become obsessive about this. I've come across people who think they need to get the thermometer out and be exceedingly careful about the temperature of the oil, which just isn't the case.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1035047/Jane-Clarke-Overheating-oil-harms-heart.html


 

 


24 juli


Bioscoop


Sustainable packaging -- paper, board and plastics

Will we destroy our planet? Change from plastics to paper packaging. Plastic bottles to paper bottles -- added efficiency on shelves from liquid cartons. Recycling challenges from liquid food cartons eg Tetrapak. Innovation in packaging to save weight, cost. Future of plastic bags -- new regulations. Protection of forests and sustainable forestry. Reducing energy in paper pulp processes. Wood industry will move from supplier of paper to deliverer of power. Increased recycling will reduce paper demand in Europe, releasing more wood for power. Carbon offsetting impact on paper manufacturing, sales and distribution. Making life easy in a great way for our future world.


Biofuels scandal + food prices. Biofuel crisis, biofuel oil

Why biofuel industry is dead -- biofuel by converting food into oil is stupid and immoral. Biodiesel, biomass, biowaste and sugar to fuel conversion into biofuels. Foor price rises. World bank report on biofuels and food prices. Ethanol and gasoline or petrol mix, European Union EU policy changes on biofuel. Biofuels policy reversal.

http://www.youtube.com/v/yTBSJl9gabA


Investment funds and pensions scandal? Fund management risk

Many fund managers don't recommend own retail investment funds to family and do not chose to invest own wealth in own funds. Future scandal in fund management? Risk management keynote conference speaker Dr Patrick Dixon addressing 100s of leading fund managers. Market confidence and investment fund misselling? Spitzer inquiry into financial services integrity, sales commissions, agents and distribution. Real investment returns low in many actively managed funds compared to tracker funds. Management charges often wipe out gains and teams move between companies so another reason why performance varies even in same company.

http://www.youtube.com/v/MkGict_hmko

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons


Televisie


Vinger aan de pols: Hoe ga je om met tegenslag?

Hoe ga je om met tegenslag? Over bijzondere mensen die een levensbedreigende klap moesten incasseren en die te boven kwamen. Een portret van tv-presentatrice Nance Coolen.

http://player.omroep.nl/?aflID=7340727


Going North

Zes vrienden, ťťn droom: Groenland doorkruisen te voet, op skies en met behulp van kites. Voor de kick ťn om aandacht te vragen voor de klimaatsverandering. Een deel van hun 600 km lange avontuur hebben de zes expeditieleden uit Utrecht zťlf gefilmd.

http://player.omroep.nl/?aflID=7533560
http://player.omroep.nl/?aflID=7487809
http://player.omroep.nl/?aflID=7431138


LLiNK in Natura

10-delige serie reportages. De thuisbasis is dit jaar op Terschelling. We volgen telkens drie stoere families in hun dagelijks leven als boer, kaasmaker en cranberryteler. Hun leven draait om de natuur, vrijheid en natuurlijk bij een stevige Noordwester, om het strandjutten. Het gaat over de schoonheid en passie voor de natuur in Nederland. Het stoere landleven van de eilanders speelt een belangrijke rol, maar daarnaast is er ook ruimte voor uitstapjes.

http://player.omroep.nl/?aflID=7193930

 


Nieuws en artikelen


Immuunmodulatie bij vermoeidheidsklachten

Het immuniteitssysteem bestaat uit verschillende onderdelen, en heeft als doel het lichaam te beschermen tegen schadelijk indringers (veelal micro-organismen). Grofweg bestaan er 2 toestanden waarin de som van de verschillende immuniteitsonderdelen zich verkeren: hyper immuniteit en hypo immuniteit, oftewel een overactief immuniteitssysteem en sterk verminderd actief immuunsysteem.   In de klinisch chemische laboratoriumbepalingen wordt meestal gekeken naar de in het bloed aanwezige antistoffen, de verschillende witte bloedcellen en hun aantallen, en de aspecifieke ontstekingseiwitten zoals bijvoorbeeld het CRP (C-reactive protein). In het proteomics bloedbeeld wordt naar 5 verschillende onderdelen van het immuniteitssysteem gekeken: de C- immuniteit (vergelijkbaar met het aantal witte bloedcellen), de I-immuniteit (de antilichaam vorming), de neurale afweer (de afweer die verzorgd wordt door het centrale zenuwstelsel), de darmafweer en de werking van het reticulo endotheliale systeem (verschillende onderdelen van het immuunsysteem).

House

Lees verder op:
http://www.fonteine.com/immuunmodulatie.html


Videodagboeken van negen mensen met de ziekte van Crohn

Op 29 juli 2008 is het 25 jaar geleden dat de ontdekker van de ziekte van Crohn, dr. Burril B. Crohn, stierf. Op de website crohnjuwelen.nl zijn vanaf die dag de videodagboeken te zien van negen mensen met de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking. Filmmaakster Wilma Fritsma monteerde de videodagboeken. Voorafgaand aan de verschijning op internet gaat op 29 juli de film 'Crohnjuwelen', met daarin de videodagboeken, in premiŤre in bioscoop 'de Kroon' in Zwolle.

Unieke beelden
De afgelopen drie maanden zijn de deelnemers, variŽrend in leeftijd van 19 tot 39 jaar, bezig geweest met het vastleggen van hun dagelijks leven met de ziekte van Crohn. Want hoe ziet je leven er uit als je veel moe bent en buikpijn hebt, je regelmatig geopereerd moet worden en soms dertig keer per dag naar het toilet moet? De deelnemers kregen in februari een filmtraining onder leiding van filmmaakster Wilma Fritsma. Vervolgens gingen zij drie maanden zelf aan de slag en filmden een scala aan gebeurtenissen in hun leven. Nog nooit eerder was het mogelijk om zo in het leven van mensen met een chronische ziekte mee te kijken. De deelnemers nemen ons mee in hun slaapkamer, op de wc, op bezoek bij de arts, tijdens het paardrijden en met een joint tegen pijnbestrijding, in bad. Ze nemen ons mee in hun emoties. Zo is te zien hoe Josephine (25), die de camera op het dashboard van haar auto heeft gezet na bezoek aan haar arts, ontdaan en woedend is dat ze weer aan een prednisonkuur moet beginnen. Josephine, met tranen in haar ogen: "Ik ben net weer een beetje mijzelf. Ik ben zů pissig dat mijn lichaam niet mee wil werken met hoe ik mij wil voelen." Er is ook veel doorzettingsvermogen, humor en kracht te zien. Zoals Saskia (23), die tijdens het aanmaken van een anti-diareemiddel een lesje "koken met Saskia" weggeeft of je meeneemt tijdens een ritje op haar paard. De deelnemers beleven leuke en mooie momenten en genieten juist van de kleine dingen in het leven, van die dagen dat ze zich goed voelen. Door de unieke beelden van deze momenten en de manier waarop iedere deelnemer op zijn eigen manier met de ziekte omgaat is 'Crohnjuwelen' interessant voor een breed publiek. De filmpjes zijn ingedeeld in verschillende thema's: De deur uit, Handen uit de mouwen! (over school/werk/gezin runnen), Medisch (over behandeling, effect en bijwerkingen) en Liefde, vriendschap en familie (over liefde, seksualiteit, relaties, zwangerschap en ouderschap).

Sexy
De deelnemers hebben moeite hun rollen in het dagelijks leven te vervullen. Zo wordt Angie (23) gefilmd door haar vriend als ze in een met water gevulde wasmand zit vanwege haar opspelende fistel (niet-natuurlijke verbinding tussen een lichaamsholte en de huid). Ze zegt hierover: "De eerste keer dat ik hoorde van mijn fistel dacht ik: als dit het moet worden, dan geef ik mijn relatie op. Ik voel me zo niťt sexy en je wilt gewoon sexy zijn." We zien Tatjana (34), tijdens een weekendverlof van het ziekenhuis, met haar gezin. Bij haar lijkt geen enkele behandeling aan te slaan en ze heeft grote moeite haar rol als moeder te vervullen. "Ik wil zo niet verder leven, ik wil niet zo'n moeder en vrouw zijn zoals ik nu ben."

Acceptatie
Centraal in de filmpjes staat de strijd die elke deelnemer met zichzelf voert om met de ziekte om te gaan. Roben (32) zegt hierover: "In het dagelijks leven proberen we allemaal om maar door te gaan. Door mee te doen aan het project heb ik beter geleerd om naar mijzelf te luisteren en minder naar wat mijn omgeving ervan vindt. Dit is waar we allemaal, op ons eigen manier, mee worstelen. Ik hoop dat mensen door het bekijken van de filmpjes meer begrip krijgen. Ik heb tijdens dit project geleerd om de ziekte te omarmen. Het hielp mij om crohn beter te accepteren."

Taboes en onbekendheid
In Nederland leven ongeveer 20.000 mensen met de ziekte van Crohn, een chronische ontsteking aan de darm. De ziekte wordt meestal ontdekt tussen het 15e en 30e levensjaar. Aan de buitenkant is er niets te zien, maar de patiŽnten hebben wel degelijk last van klachten zoals: moeheid, buikpijn en krampen met als gevolg vele wc-bezoeken en soms operaties of op den duur plaatsing van een stoma (kunstmatige darmuitgang in de buik). Filmmaakster Wilma Fritsma: "Het is moeilijk om open en eerlijk te praten over hoe je leven wordt beheerst door zo'n ziekte, hoe je er soms onder kunt lijden."

http://www.crohnjuwelen.nl


IFAW verwelkomt behoedzaam EU-handelsverbod in zeehondenproducten

De aankondiging vandaag voor een voorgenomen algeheel verbod op de handel in zeehondenproducten in de Europese Unie wordt door het IFAW (International Fund for Animal Welfare) behoedzaam verwelkomt als een potentiŽle mijlpaal in hun strijd om een einde te maken aan de wrede Canadese commerciŽle zeehondenjacht. Het IFAW is echter wel zeer bezorgd over de mazen in de wetgeving waardoor er nog altijd zeehondenproducten van deze jacht op de Europese markten terecht kunnen komen. Het voorstel, vandaag bekend gemaakt door EU-commissaris voor Milieu Dimas, komt na groeiende politieke tegenstand en enorme publieke protesten in de Europese Unie over de voortdurende commerciŽle jacht op jonge zeehonden. Opiniepeilingen in de EU-lidstaten laten zien dat honderdduizenden burgers willen dat de handel moet stoppen. Eerder deze maand waren meer dan 1000 dierenwelzijnsupporters uit heel Europa naar Brussel afgereisd om tijdens een demonstratie te pleiten voor een algeheel verbod. Hun oproep wordt herhaald door een grote meerderheid van de leden van het Europees Parlement dat, in een resolutie uit 2006, oproept voor een EU-breed verbod in de handel van zeehondenproducten. "Het besluit van de Commissie is een belangrijke stap in de richting van de beŽindiging van de grootste slachting van zeezoogdieren in de wereld", zegt Marcel Bertsch van het IFAW. "Het laat zien dat de Commissie eindelijk heeft begrepen hoe belangrijk dierenwelzijn is voor de Europese burgers." Echter, het voorgestelde verbod maakt vrijstelling mogelijk voor zeehondenproducten die zijn verkregen uit jachten die voldoen aan bepaalde criteria voor het doden van zeehonden. "We zijn erg bezorgd over deze maas in de wet," zegt Yvette Brook (IFAW) "Alleen een volledig verbod kan voorkomen dat producten van deze grootschalige en inherent wrede jachten terecht komen op Europese markten. Harde en onvoorspelbare omstandigheden tijdens de jacht maken het onmogelijk om te controleren of regels worden gehandhaafd bij toepassing van zogenaamde humane methoden om zeehonden te doden. " Het standpunt van de Commissie is ook zwakker dan nationale wetgeving die een jaar geleden in ons eigen land is ingevoerd en ook in BelgiŽ waar volledige verboden ingesteld zijn. Duitsland en de Tsjechische Republiek zijn begonnen met procedures voor wetgeving voor een verbod op zeehondenproducten terwijl ItaliŽ en Oostenrijk soortgelijke initiatieven overwegen. Het IFAW verzet zich tegen de commerciŽle jacht van zeehonden omdat het een wrede, niet-duurzame en verkwistende jacht is. In de afgelopen vijf jaar zijn er ongeveer 1,5 miljoen zadelrobben geslacht in Canada, in de eerste plaats voor hun bont. Dit jaar zijn er 206.721 zeehonden gedood. De Canadese regering beweert nu ook weer dat de nieuwe regelgeving zou zorgen voor een humanere jacht maar ook dit jaar heeft het IFAW bewijsmateriaal verkregen van het tegendeel: zeehonden sterven nog steeds een langzame en pijnlijke dood.

http://www.ifaw.nl


Borstkanker in familie slechte voorspeller

Onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum laat zien dat een familiegeschiedenis met borstkanker geen goede voorspellende waarde heeft voor het vroegtijdig ontwikkelen van borstkanker bij vrouwelijke familieleden. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cancer.

http://www.nu.nl/news/1669995/151/Borstkanker_in_familie_slechte_voorspeller.html


Vaak iets mis met vis

Vis is het voedingsproduct waar het vaakst iets mis mee is. Dat heeft EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) woensdag bekendgemaakt.

http://www.nu.nl/news/1669963/151/Vaak_iets_mis_met_vis.html


Honger naar antibiotica

Veel antibiotica worden geproduceerd door het bacteriegeslacht Streptomyces. Leidse biochemici ontdekten dat die meer soorten antibiotica kunnen maken dan voorheen gedacht. Belangrijk, want steeds meer gevaarlijke ziekteverwekkers ontwikkelen resistentie tegen de bekende antibiotica.

http://www.kennislink.nl/web/show?id=209318


 


Boeken


Wat heb je op je lever - Marijke de Waal Malefijt

lever.gif (7064 bytes)

ISBN: 9020243020

Veel chronische ziekten kunnen een gevolg zijn van vergiftiging van de stofwisseling. Door opname van allerlei schadelijke stoffen via de voeding, het drinkwater en het inademen van vervuilde lucht kan er een ophoping ontstaan van gifstoffen in weefsels en organen. Het orgaan dat het meest onder de binnengekomen gifstoffen te lijden heeft, is de lever de vuilverwerkingsdienst van het lichaam.

Behalve met het gif van buitenaf heeft de lever ook nog te maken met twee andere grote stromen gif: het inwendige gif (b.v. als bijprodukten geproduceerd door parasieten in de darm) en het emotionele gif (b.v. negatieve gedachten, jaloers gedrag, depressies). Wanneer de gifstoffen niet snel afgebroken en verwijderd worden, ontstaat er een ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Het zenuwstelsel, het hormoonsysteem, het immuunsysteem en maag en darmen hebben het meest te lijden onder deze stoffen. Dit boek gaat over de oorzaken en gevolgen van een niet goed functionerende lever en wat daaraan te doen is door middel van voeding, orthomoleculaire preparaten, diverse ontgiftingsmethoden, yoga-oefeningen, osteopathie, massagetechnieken enzovoort.

Ook wordt aandacht besteed aan de relatie voeding en geneesmiddelen, voedselvergiftiging en levensmiddelenhygiŽne, voedselallergie en voedselintolerantie, factoren die een negatieve invloed op de lever hebben.

 


Gratis ebook


How to End Cruelty to Animals, People and Nature

What is cruelty? It is any harmful action taken against another living entity that disregards its consciousness or awareness. In this essay, we’ll explore some of the levels of cruelty: how it happens, how it's defined, and what we can do to help end cruelty and enhance compassion in the world. Cruelty exists in three distinct realms: cruelty against mankind, cruelty against animals,and finally, cruelty against nature. Let's start with cruelty against mankind, in which one individual may be cruel to another for a variety of reasons, usually relating to gaining personal control over resources (food, money, etc.) or other people. This concept of personal gain is an important factor in understanding human cruelty, since individuals are usually only cruel to others because they gain something from it. In fact, this is designed into our behavior and has been carried through our ancestry for hundreds of thousands of years. Picture this: two cavemen are sitting around a fire at the end of the day. One spent hours gathering berries, and the other has nothing. The caveman with nothing can attack the caveman with the berries, take his fruit, and be all the more successful for it, at least in terms of survival and control of resources. From an anthropological point of view, there is an incentive for deceit, theft, and even harming other individuals, as long as it results in some sort of personal gain. In fact, we see this across virtually all species, but especially in those that are most closely related to humans, such as primates. Today, we see the very same thing happening when one nation attacks another nation in order to control its resources. Attacking a nation to take control of its oil supply is essentially the same as beating a caveman over the head and stealing his berries. It just goes to show how little we've actually advanced over the years. This brings us to a salient point: ending cruelty requires moving past our ancestral roots, and past the behaviors that are programmed into us because they once helped us succeed in an uncivilized world. Today we have to recognize that cruelty is not acceptable in the international community. It is not acceptable to attack and kill other human beings for any reason, and certainly not to take control of their resources in order to enrich ourselves.

http://www.naturalnews.com/SpecialReports/endcruelty.zip

 


Internationaal nieuws & informatie


How emotional pain can really hurt

New brain scanning technologies are revealing that the part of the brain that processes physical pain also deals with emotional pain.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7512107.stm


Researchers prove that insulin-producing cells can give rise to stem-like
cells in-vitro

Universitť de Montrťal and MUHC/McGill researchers uncover key theoretical mechanism behind regenerative therapies for diabetes. The question of whether insulin-producing cells of the pancreas can regenerate is key to our understanding of diabetes, and to the further development of regenerative therapies against the disease. Dr Rosenberg from the McGill University Health Centre (MUHC) and McGill University together with Dr Bernard Massie from the Universitť de Montrťal (CHUM) have just concluded that they can. The results of their study have been published in the July issue of the journal Laboratory Investigation.

http://nouvelles.umontreal.ca/content/view/1578/206/


Has cancer spread? Research identifies best way to find answers so
treatment can begin

New Saint Louis University research has found that the PET-CT scanner can be used as a stand-alone tool to detect secondary cancers, which occur in 5 to 10 percent of head and neck cancer patients.

http://www.slu.edu/x24170.xml


 

 


23 juli


Bioscoop


Dr. Bob DeMaria: Food Additives

 


Street Food - Beijing

China's economy is expanding at an astounding rate - but its waistlines are too. The food of the streets tells the story of a culture torn between tradition and modernity, the customs of an ancient past competing with the convenience age of the new. What will survive and what will be lost? In a China which has gone within two generations from mass starvation to mass obesity, what does the future hold?

http://www.youtube.com/v/1AEGRHMOdlg
http://www.youtube.com/v/kQFQkiDKTdk


The Appropriate Use of ElectroDermal Screening

Dr. WIlliam LaValley talks with Dr. Mercola about the appropriate use of ElectroDermal Screening.

http://www.youtube.com/watch?v=Q5EozmUiMyg

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons

 


Televisie


De toekomst is nu

Toekomstprogramma. Een consumentengerichte serie, die een beeld geeft van waar de knappe
koppen mee bezig zijn.

http://player.omroep.nl/?aflID=6751549


Nieuwslicht

Mooie, spannende en fascinerende verhalen uit de wetenschap die vaak actueel en altijd relevant zijn. Compilatie van de beste items. Met onder meer Menno Bentveld die het effect van paddo's test in een fMRI-scanner. Ook ondervindt Menno dat bellen op de fiets gevaarlijk is: hij is langzamer, slingert en
reageert niet meer op informatieborden. En een bizar experiment van een Australische arts die de
inhoud van een ontstoken maag opdrinkt.

http://player.omroep.nl/?aflID=6593005


Hart voor nieren

6-delige realityserie waarin het leven van een aantal nierpatiŽnten wordt gevolgd. Over de mogelijkheden en onmogelijkheden die je hebt als je een slecht functionerende nier hebt en hoe het is om een nier af te staan aan je man om hem te redden.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479439
http://hartvoornieren.ncrv.nl/

 


Nieuws en artikelen


FNV wint asbestosezaak

Bureau Beroepsziekten van de FNV heeft voor het eerst een asbestose zaak gewonnen. Asbestose, ofwel stoflongen, is een longziekte die ontstaat door onbeschermde blootstelling aan asbest. Tot nu toe zijn het vooral werknemers met longvlieskanker (mesothelioom) aan wie schadevergoedingen zijn toegekend. Voor mensen met asbestose en andere asbestgerelateerde aandoeningen is het moeilijk om financiŽle genoegdoening te krijgen. Volgens Marie-Josť Sengers van Bureau Beroepsziekten is deze zaak de voorbode van veel meer zaken. 'Het aantal mensen dat zich bij ons bureau heeft aangemeld met asbest gerelateerde klachten is in ťťn jaar tijd bijna verdubbeld. In de jaren negentig werd toepassing van asbest pas verboden. De piek in het aantal slachtoffers moet nog komen.' In de jaren zeventig kwam Govert van der Kemp tijdens zijn werkzaamheden voor een staalbedrijf als elektromonteur onbeschermd in aanraking met asbest. Hij moest kabels door plafonds trekken; daarbij kwamen asbestdeeltjes vrij. Pas in de jaren tachtig realiseerde Van der Kemp dat hij met asbest in aanraking moet zijn gekomen, wat werd bevestigd door verschillende bedrijfdossiers. "Een paar jaar geleden kreeg ik voor het eerst echt last van hoesten en kortademigheid. Na een onderzoek bij de longarts bleek het asbestose te zijn," aldus Van der Kemp. Bureau Beroepsziekten heeft een schikking getroffen met het staalbedrijf. De hoogte van de schadevergoeding kan niet bekend worden gemaakt. Nog steeds is het werken met asbest een probleem. De Arbeidsinspectie komt nog regelmatig met rapporten waaruit blijkt dat er onveilig wordt gewerkt. FNV Bouw luidde zelfs vorige week nog de alarmbel. In Utrecht werden 120 werknemers blootgesteld aan asbest. Volgens Sengers worden werknemers met asbestgerelateerde ziekten gedwongen om te bewijzen dat ze in aanraking zijn gekomen met asbest. 'Het is vaak twintig tot veertig jaar geleden dat de blootstelling heeft plaatsgevonden. Verzekeraars willen harde bewijzen zien, anders keren ze geen schadevergoeding uit. Het is daarom belangrijk om bij contact met asbest nu alvast een dossier aan te leggen voor later. Het is dan maar te hopen dat je het dan niet hoeft te gebruiken', aldus Sengers. De overheid heeft in samenwerking met sociale partners en verzekeraars in 2000 het Instituut werknemers Asbestslachtoffers opgericht. Deze organisatie helpt werknemers bij het verhalen van financiŽle schade als gevolg van blootstelling aan asbest. Maar alleen werknemers met longvlieskanker kunnen hier terecht. De FNV vindt dat werknemers met asbestose ook door het Instituut Asbestslachtoffers moeten worden geholpen.


Meeste Nederlanders willen flexibele AOW-leeftijd

Meer dan 60% van de mensen wil zelf kunnen kiezen wanneer de AOW ingaat. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Stichting Pensioenkijker.nl onlangs heeft laten uitvoeren. Bij het onderzoek is aangegeven dat de hoogte van de AOW-uitkering dan afhangt van het moment dat de uitkering ingaat. Tweederde van de mensen vindt niet dat de AOW-gerechtigde leeftijd verhoogd moet worden. Wel wil men zelf kunnen kiezen wanneer de AOW ingaat. Op de stelling 'Mensen moeten zelf kunnen kiezen wanneer de AOW ingaat. De uitkering wordt dan aangepast' geeft 34,3% van de ondervraagden aan het een beetje eens te zijn. 26,8% van de ondervraagden is het geheel eens met de stelling. Het zijn vooral 45-plussers die er de voorkeur aan geven zelf te kunnen kiezen wanneer de AOW ingaat.  Mensen blijken niet goed op de hoogte van de AOW. Tweederde van de ondervraagden zegt dat de AOW voor iedereen gelijk is. Dit is een fout antwoord omdat de hoogte van de AOW afhangt van de leefsituatie en van het aantal jaren dat iemand voor zijn 65e in Nederland heeft gewoond. 40% van de ondervraagden denkt dat iedereen die vanaf zijn 65e in Nederland woont AOW krijgt. Ook dit antwoord is onjuist. Om de AOW te krijgen hoeft men na de 65-jarige leeftijd niet in Nederland te wonen. Wel is het belangrijk dat men voor het bereiken van de 65-jarige leeftijd in Nederland heeft gewoond. Een op de zeven ondervraagden denkt dat de AOW omlaag gaat als iemand veel pensioen heeft. Dit is niet juist. De hoogte van de AOW is onafhankelijk van ander inkomen. Ruim 60% van de ondervraagden is het een beetje of volledig eens met de stelling dat rijke ouderen mee moeten betalen aan de AOW. Slechts 18 % is het geheel oneens met deze stelling.

http://www.pensioenkijker.nl


Artsen schrijven onnodig vaak risicovolle antibiotica voor

Artsen schrijven onnodig vaak 'risicovolle' antibiotica voor. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Werkgroep Antibioticagebruik (SWAB), een door de overheid ingestelde vereniging van medische microbiologen, specialisten en apothekers. In bestaande richtlijnen voor antibioticagebruik wordt geadviseerd om voor ongecompliceerde infecties van bijvoorbeeld blaas of longen, 'gewone', gangbare antibiotica voor te schrijven. Alleen in uitzonderlijke gevallen, voor gecompliceerde infecties, of bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen of patiŽnten met bijkomende aandoeningen, kunnen de meer risicovolle antibiotica worden voorgeschreven. Zogenaamde risicovolle antibiotica zijn risicovol omdat er (veel) meer bijwerkingen kunnen optreden dan bij gangbare antibiotica. Maar het echte probleem is de resistentie: door onnodig vaak voorschrijven van risicovolle antibiotica neemt de resistentie van bacteriŽn tegen antibiotica toe. Een resistente bacterie is ongevoelig geworden voor antibiotica, en kan dus moeilijk (en soms helemaal niet meer) bestreden worden. Als op grote schaal dergelijke risicovolle antibiotica worden voorgeschreven, komen resistentie bacteriŽn die bijvoorbeeld urineweginfecties en geslachtziekten veroorzaken, ook steeds vaker voor. Dat kan een ernstig probleem zijn voor een individuele patiŽnt (zijn infectie kan niet bestreden worden), maar het is ook een gevaar voor de volksgezondheid. In landen zonder dergelijke antibiotica-richtlijnen is het aantal mensen besmet met bacteriŽn als MRSA vele malen hoger dan in Nederland. Ook het aantal ziektegevallen en de sterfte als gevolg van infecties is veel groter dan bij ons.

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)


Spelcomputer verdringt langzaam buitenspelen

Ondanks dat langer buitenspelen nog steeds behoort tot de meest favoriete zomerbezigheid, vermaken kinderen zich op vakantie steeds meer met de spelcomputer. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van mediawinkel bol.com op welke wijze kinderen zich bezighouden gedurende de zomervakantie. Meest populair onder kinderen zijn de draagbare spelcomputers zoals de Nintendo DS en de SONY Playstation. Bijna zestig procent van de families met kinderen neemt inmiddels een spelcomputer mee op de achterbank van de auto of in de reisbagage. Dat is 20 procent meer dan vorig jaar. Iets meer dan een derde van de families neemt de spelcomputers nog steeds niet mee, met name uit principiŽle overwegingen. Entertainment games (Braintraining, Word Coach, Rekentraining) zijn het meest populair onder kinderen (41%), gevolgd door actiespellen (23%). Sport games zijn slechts bij een kleine 10% van de kinderen populair. Naast buitenspelen en gamen scoren de klassieke buiten- en binnenactiviteiten bij een op de drie gezinnen hoog zoals tekenen, kleuren, bordspellen en kaarten. Ruim 40 procent van de ouders geeft hun kinderen een speciaal vakantiecadeau. Een kwart van hen geeft een of meerdere boeken. Bijna de helft kiest voor computerspelletjes (46%). Vooral vrolijke en leerzame spelletjes, de zogenaamde entertainment games, doen het in dat kader goed onder basisscholieren evenals inzichtspelletjes zoals het ouderwetse Tetris, Majong en Sudoku.


Overig nieuws

Mannen raken opgewonden van alle vrouwen
http://www.nu.nl/news/1668216/151/Mannen_raken_opgewonden_van_alle_vrouwen.html

Vezelrijk eten goed tijdens zwangerschap
http://www.nu.nl/news/1668123/151/Vezelrijk_eten_goed_tijdens_zwangerschap.html

Zorgenkind vermindert weerstand ouders
http://www.nu.nl/news/1666965/151/Zorgenkind_vermindert_weerstand_ouders.html

Te vaak risicovolle antibiotica voorgeschreven
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1046687.ece/Te_vaak_risicovolle_antibiotica_voorgeschreven

Meer vrije prijzen voor ziekenhuiszorg
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1046814.ece/Meer_vrije_prijzen_voor_ziekenhuiszorg

Tip - Marjan

 


Boeken


Healing With Whole Foods - Paul Pitchford

ISBN10: 1556434308

healing.gif (6878 bytes)

This health manual merges modern nutrition with insight from ancient Asian traditions. There are life-enhancing guidelines to renewal and rejuvenation, allowing the reader to develop an optimal diet
to fit his or her constitutional type. This revised edition includes many updates, including new research,
resources, information on GMOs, an expansion of the whole food section, and new guidelines for
making the information more accessible.


Gratis ebook


How to Avoid Toxic Metals and Clear Them from the Body

What’s wrong when people follow Dr. Weston A. Price’s dietary principles but still suffer from significant health problems? Why do so many people try to eat good fats but find they cannot digest them? What is the reason for digestive distress and dysbiosis despite taking high-quality probiotics and consuming cultured foods and broth? Why are some babies sickly even when the parents eat a nourishing diet prior to conception and throughout pregnancy and lactation? The answer may be toxic metals.

http://mercola.fileburst.com/PDF/ToxicMetals.pdf

 


Internationaal nieuws & informatie


An ID for Alzheimer's?

In furthering the steps toward that goal, UCLA associate professor of neurology John Ringman and his colleagues confirm in the current issue of the journal Neurology that during Alzheimer's earliest stages, levels of specific proteins in the blood and spinal fluid begin to drop as the disease progresses, making them potentially useful as biomarkers to identify and track progression long before symptoms appear.

http://www.newsroom.ucla.edu/portal/ucla/an-id-for-alzheimer-s-53281.aspx


Regular meals important for the health

It is obvious to most people that our health is affected by what we eat; now, however, scientists have shown that it is also a matter of how often we eat. People who eat at irregular times run a greater risk of developing insulin resistance and what is known as metabolic syndrome, according to a study from the Swedish medical university Karolinska Institutet. Metabolic syndrome is a condition whereby multiple risk factors for cardiovascular disease and diabetes accumulate in one and the same individual. The chances of developing the components of the syndrome – abdominal obesity, hypertension, dyslipidemia, and glucose intolerance – are affected by several lifestyle factors, of which diet is thought to be one of the most important. Scientists at Karolinska Institutet have now, for the first time, showed that the frequency of meals, regardless of their content, affects the chances of developing metabolic syndrome. The study, which was based on a survey and medical examination of over four thousand 60-year old men and women, shows that irregular eating is associated with a higher risk of metabolic syndrome.

http://www.alphagalileo.org/index.cfm?fuseaction=readrelease&releaseid=531081&ez_search=1


Skin cancer fear 'may harm bones

Worries over skin cancer mean that some people are shunning the sun altogether - which could endanger their health, a poll has found.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7514197.stm


 

 

 


22 juli


Bioscoop


Witches' brew of drugs found in local waterways

Drugs in our streams: Water quality specialist discusses study
http://articles.lancasteronline.com/local/4/219219


Quantum Hamer Medicine

This course provides an understanding of the correlation between disease and emotional conflict, as well as describes the concept of Hamer Medicine, the physiopathology of diseases, and how they may relate to certain emotional conditions. In addition, the course correlates these ideas with the use of advanced biofeedback devices (EPFX/SCIO) as a means of solving biological conflict. Students will better understand the concept of biological "conflict-shock" and its psycho-physiological consequences. Basic elements of embryology and its correlation with different types of tumors will be reviewed. The Five Biological Laws will be presented, along with the concept of "Biologie Totale," or Total Biology, which will add a quantic dimension to this new system of Hamer Medicine.

http://www.youtube.com/v/Cw2wCPgIy6c


Bacteria-Land

Bacteria are our most distant known ancestors, from more than 3.5 billion years back. In Australia, geologists are searching to locate fossils of these distant relatives, the cyanobacteria, on rock fragments. One-and-a-half billion years ago, bacteria proliferated and joined together to form the first multi-cellular being that neither breathed nor photosynthesized and which had a greatly limited genetic inheritance. Scientists named him Lucas. So how did Lucas live in such an extreme environment inhabited by menacing viruses? To answer this question, researchers are trying to track down fossils of Lucas in South Africa and Greenland. Other teams working in Antarctica have discovered colonies of bacteria that prosper in temperatures of -68 degrees Celsius, in conditions that resemble those found on Mars. A group of Japanese and American scientists are even attempting to recreate him with computers. What has been discovered is that bacteria are in fact capable of surviving in an icy hell or an inferno because they possess a veritable repair kit, with which they can reconstitute broken fragments of DNA. This program explores all the possibilities presented by bacteria to make our lifestyle in the future easier still, and how we will be able to transform their potential from being the cause of illness to being harnessed to improve our lives.

http://www.youtube.com/v/VTAJ8LqfjGI
http://nl.youtube.com/watch?v=zTTfLVooObo
http://nl.youtube.com/watch?v=Z0Xb66p7YbY
http://nl.youtube.com/watch?v=Dak66A15ank
http://nl.youtube.com/watch?v=6L4ON_okC5c
http://nl.youtube.com/watch?v=gNJBV4-M3Pg

 

Suggesties voor deze rubriek? Email ons

 


Televisie


Moordenaar van je man vergeven

Vergeving. Het is een wonderlijk gezicht om ze samen te zien lopen en praten, als je weet dat Katy Hutchinson acht jaar geleden weduwe werd en dat Ryan Aldridge de man is die haar echtgenoot vermoordde. Tegen de wil en verwachting van haar omgeving in vergeeft zij de moordenaar van haar man en betrekt ze hem zelfs bij haar kruistocht tegen zinloos geweld. Een aangrijpende documentaire over de diepere betekenis van vergeving. Kun je de zinloze dood van een geliefde zin geven door de manier waarop je met die dood omgaat? Kathy Hutchinson geeft een helder en inspirerend antwoord op die vraag. En door haar keuze daarin samen te werken met de dader wordt ook voor hem de mogelijkheid geopend naar een nieuw begin.

http://player.omroep.nl/?aflID=7538455


Orgaandonatie

De kranten staan er vol van, er is een groot tekort aan donoren. De wachtlijsten worden langer en langer en steeds minder mensen willen hun organen afstaan. De overheid denkt er zelfs aan om mensen te belonen die een orgaan afstaan. Maar hoe staan Hindoes hierin? Is er onder hen voldoende belangstelling voor orgaandonatie?

http://player.omroep.nl/?aflID=7538444


 


Nieuws en artikelen


Overgewicht is maar ten dele het gevolg van een overdadige voedselinname

De lekkende Vetcel

Uit onderzoek onder een grote populatie (850 mensen) binnen 4 van onze praktijken is gebleken dat er een veelheid aan oorzaken ten grondslag liggen aan overgewicht. Een aantal van deze factoren zijn: stress (cortisolsynthese stoornissen), aantallen actieve vetcellen (leptine productie), leverontgiftingscapaciteit, opname capaciteit van de dunne darm, hoeveelheid endogene en exogene toxines ('afvalstoffen') in het vet-en bindweefsel en de onderlinge verhouding van vetzuren in de celmembraan (membraanfluiditeit en insulineresistentie)

Stress:
Bij langdurig aanwezig biochemische stress (niet te verwarren met de door de persoon ervaren (= subjectieve) stress), kunnen er verstoring ontstaan op het niveau van de hypothalamus/hypofyse en daarbij het feedback systeem waar de bijnier onderdeel van uitmaakt. Gebleken is dat een verstoring in de bijnierfunctie een aantal fysiologische verschijnselen in gang zet: centrale obesitas (een soort van milde of pseudo Cushing), verstoring van de leverdetoxificering en een sterke verlaging van de cellulaire afweer en de anti-lichaamvorming (afhankelijk van de duur van de verstoring).

Doordat de lever in deze situatie onvoldoende in staat is via tal van enzymatische processen, endogene en exogene (van buiten het lichaam afkomstige) toxinegroepen te neutraliseren of aan gal te binden, slaan deze niet geconjugeerde of geneutraliseerde toxinegroepen zich op in vetcellen en in bindweefsel. Om ervoor te zorgen dat vitale organen als hart, zenuwstelsel, nieren etc niet door deze stoffen belast worden, zal het lichaam er via verschillende neurohumorale processen voor zorgen dat de concentratie van deze toxines in de vetcellen constant blijft. Dit wordt behaald door meer triglyceriden in de deze vetcellen op te slaan, zodat de concentratie gehandhaafd blijft en er geen toxinegroepen uit de vetcellen 'weglekken'.   Bij de groep patiŽnten waar dit mechanisme een rol speelt, zorgt een relatief karig en beperkt aanbod van voeding ervoor, dat zij al sterk in gewicht (lees: vetpercentage) toenemen. Gekscherend wordt gezegd dat zij al van een glas water dik worden. Als deze groep mensen probeert af te vallen door bijvoorbeeld een caloriearm dieet, zie je in eerste instantie een afname van de inhoud van de verschillende vetcellen. Op het moment dat er weer een normaal voedingspatroon gevolgd wordt, zit 'het gewicht' er binnen mum van tijd weer aan. Dit is een beschermingsmaatregel. Om ervoor te zorgen dat de concentratie toxines in de vetcellen niet te groot wordt, en dat er geen (gevaarlijke) gifstoffen 'weglekken', kiest het biofeedbacksysteem van het lichaam er direct voor om deze vetcellen weer te voorzien van triglyceriden.

Lees verder op:

http://www.fonteine.com/de_lekkende_vetcel.html

Auteur : House


Hoe veilig is soja?

Het westerse dieet bevat steeds meer soja. Aan soja worden verscheidene gunstige
gezondheidseffecten toegeschreven, maar voor kinderen blijkt dit genuanceerder te liggen.
Wetenschappelijke onderzoeken wijzen op de gevaren van soja voor een gezonde ontwikkeling van
het jonge kind. Het gevaar schuilt in de vervanging van borstvoeding of babyvoeding op basis van
koemelk door babyvoeding op basis van sojamelk. Fyto-oestrogenen in soja wordt een belangrijke
rol toegekend.

http://soe.exxpress.nl/redirect.php?m=3793&article=17&list=18&chapter=4&hyperlink=1
http://www.sojamelk.com

Marjan


ADD-Forum

Een forum om mensen met ADD met elkaar van gedachten te laten wisselen over allerlei zaken die gerelateerd zijn aan dit onderwerp. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Er zijn
een aantal deskundige mensen bij dit forum betrokken die op veel vragen ondersteuning kunnen
bieden. Naast vragen kun je ook anderen van dienst zijn door oplossingen aan te bieden. Om toegang
te krijgen tot alle onderwerpen op het forum moet je wel eerst even registeren maar je aanwezigheid
is verder vrijblijvend en ben je niet verplicht tot actief deelname.

http://www.addonline.nl/forum/


Artsen schrijven onnodig vaak risicovolle antibiotica voor

Artsen schrijven onnodig vaak 'risicovolle' antibiotica voor. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Werkgroep Antibioticagebruik (SWAB), een door de overheid ingestelde vereniging van medische microbiologen, specialisten en apothekers. In bestaande richtlijnen voor antibioticagebruik wordt geadviseerd om voor ongecompliceerde infecties van bijvoorbeeld blaas of longen, 'gewone', gangbare antibiotica voor te schrijven. Alleen in uitzonderlijke gevallen, voor gecompliceerde infecties, of bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen of patiŽnten met bijkomende aandoeningen, kunnen de meer risicovolle antibiotica worden voorgeschreven.

Resistentie
Zogenaamde risicovolle antibiotica zijn risicovol omdat er (veel) meer bijwerkingen kunnen optreden dan bij gangbare antibiotica. Maar het echte probleem is de resistentie: door onnodig vaak voorschrijven van risicovolle antibiotica neemt de resistentie van bacteriŽn tegen antibiotica toe. Een resistente bacterie is ongevoelig geworden voor antibiotica, en kan dus moeilijk (en soms helemaal niet meer) bestreden worden. Als op grote schaal dergelijke risicovolle antibiotica worden voorgeschreven, komen resistentie bacteriŽn die bijvoorbeeld urineweginfecties en geslachtziekten veroorzaken, ook steeds vaker voor. Dat kan een ernstig probleem zijn voor een individuele patiŽnt (zijn infectie kan niet bestreden worden), maar het is ook een gevaar voor de volksgezondheid. In landen zonder dergelijke antibiotica-richtlijnen is het aantal mensen besmet met bacteriŽn als MRSA vele malen hoger dan in Nederland. Ook het aantal ziektegevallen en de sterfte als gevolg van infecties is veel groter dan bij ons.

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)


Oxfam Novib: eerlijke handel meer dan ooit nodig

In de wereldhandelsafspraken moet dringend meer aandacht worden besteed aan de belangen van arme landen. Door de stijgende voedsel-en brandstofprijzen en de economische onzekerheid worden zij opnieuw het hardst getroffen. De voorstellen die dinsdag door de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Geneve besproken worden, maken de situatie alleen maar slechter voor arme landen en ondermijnen hun kansen op ontwikkeling, zo waarschuwt Oxfam Novib aan het begin van de handelsbesprekingen in Geneve.


IGZ waarschuwt voor overdosering cytostatica

De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) waarschuwt voor calamiteiten als gevolg van overdosering van cytostatica. De inspectie stuurde hierover een brief aan koepelorganisaties in de zorg. De afgelopen twee jaar ontving de inspectie een tiental meldingen hierover. De afloop voor de patiŽnt was in bijna alle gevallen fataal. Methotrexaat is het bekendste voorbeeld van cytostatica. Dit geneesmiddel wordt gebruikt om reuma te behandelen, maar wordt ook toegediend aan kankerpatiŽnten. Bij reuma wordt dit medicijn wekelijks toegediend. KankerpatiŽnten krijgen het geneesmiddel dagelijks. Sinds 2006 zijn zeven patiŽnten overleden omdat zij methotrexaat dagelijks in plaats van een keer per week kregen. Oorzaken van deze calamiteiten waren:

 • Artsen maakten fouten bij het voorschrijven van methotrexaat.
 • Apothekers en artsen voerden medicatiegegevens niet goed in in de computer.
 • De computer van apothekers gaf geen overdoseringsignaal.
 • Een apotheker negeerde het overdoseringsignaal.
 • De apothekersassistente en apotheker maakten fouten bij de controle.

De IGZ vindt dat voorschrijvend artsen en apothekers maatregelen moeten nemen om calamiteiten in de toekomst te voorkomen. Onder andere door de medicatiebewakingsoftware aan te passen. Zolang de softwaresystemen voor medicatiebewaking niet goed zijn aangepast, moet de apotheker handmatig controleren. Verder wil de IGZ dat betrokken veldpartijen binnen drie maanden een multidisciplinaire richtlijn op te stellen om doseringsfouten te voorkomen. De IGZ waarschuwde al eerder voor de gevolgen van doseringsfouten met cytostatica. In 2005 stuurde de IGZ apotheken een brief waarin zij waarschuwde voor de risico's van cytostatica. Ook vroeg de IGZ verschillende keren via de media aandacht voor de gevolgen van overdosering. Ondanks deze waarschuwingen constateert de IGZ helaas dat er nog steeds calamiteiten met cytostatica voorkomen. De IGZ treedt streng op bij nieuwe calamiteiten. De IGZ gaat na of de betrokken apotheker en/of de voorschrijvend arts getoetst kan worden door de tuchtrechter.


Chronisch zieken moeten actief blijven

PatiŽnten met een chronische aandoening hebben veel baat bij een actieve levensstijl om zich aan te passen aan hun nieuwe situatie. Ook het onderkennen en het uiten van de emoties die met een chronische ziekte gepaard gaan, stelt hen beter in staat om de controle over hun leven te behouden. Dit zijn enkele conclusies in het artikel ‘Psychological adjustment to chronic disease’ dat op zaterdag 19 juli in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet wordt gepubliceerd. De onderzoekers prof.dr. Denise de Ridder, prof.dr. Rinie Geenen, dr. Roeline Kuijer en dr. HenriŽt van Middendorp zijn allen verbonden aan de Universiteit Utrecht. In het wetenschappelijk onderzoek is de aandacht niet langer exclusief gericht op het achterhalen waarom leven met een chronische ziekte zo moeilijk is. Na het analyseren van honderden recent gepubliceerde wetenschappelijke artikelen concluderen de auteurs dat de wetenschap met name probeert te verklaren welke factoren bijdragen aan een goede aanpassing aan de chronische ziekte.

Vier factoren
De Utrechtse onderzoekers onderscheiden in het artikel vier factoren die bijdragen aan zo’n goede aanpassing. Ten eerste is het - ondanks de door de ziekte geÔnduceerde behoefte aan rust - van belang om toch zoveel mogelijk actief te blijven. Ook is het nodig om de negatieve emoties te onderkennen en hier op een constructieve wijze mee om te gaan. Verder is het belangrijk dat patiŽnten zelf verantwoordelijkheid nemen in de zorg voor hun ziekte. PatiŽnten die bovendien in staat zijn de positieve kanten van het ziek zijn te herkennen, rapporteren een betere kwaliteit van leven.

Maatschappelijk belang
Deze bevindingen hebben een groot maatschappelijk belang omdat een groot deel van de bevolking te kampen heeft met chronische ziektes, zoals diabetes, astma en reuma. Ook tot voor kort levensbedreigende aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten zijn door medische ontwikkelingen steeds beter behandelbaar, waardoor deze patiŽnten langduriger met hun conditie kunnen leven.

Universiteit Utrecht


Boeken


The Limits to Travel - David Metz

ISBN: 9781844074938

travel.jpg (11447 bytes)

In this intriguing book, David Metz examines the inadequacies inherent in the current thinking, along with the resulting problems, such as pollution, congestion and noise. He highlights the impact of the rapid increase in car use in China and India, and explores the general travel experience, public vs. private transport, and transport technology. In considering to what extent travel could be avoided, he arrives at a new paradigm to underpin sustainable transport policies, based on the fundamental characteristics of human mobility and focusing on quality, not quantity, of travel.

 


Internationaal nieuws & informatie


Video released of rapid Alzheimer's improvement after new immune-based treatment

New research into the treatment of Alzheimer's disease reports improvement in language abilities using a novel immune-based approach. A video accompanying the research, published today in the open access journal BMC Neurology, documents rapid language improvement within minutes of using this new treatment.

http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1471-2377-8-27.pdf
http://www.tobinick.com/


Beijing pollution may trigger heart attacks, strokes

The heavily polluted air in Beijing may trigger serious cardiovascular problems for some spectators. Researchers from Northwestern University's Feinberg School of Medicine warn that for people in certain risk groups, breathing high levels of pollution can cause heart attacks and strokes within 24 hours of exposure and increase the possibility of having blood clots in their legs on the plane home. Northwestern research shows that high pollution levels cause hyperclotting of the blood, spurring stokes and heart attacks.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-07/nu-bpm072108.php


Eighteen deaths linked to Gardasil

A recent publication by a conservative watchdog group has rekindled media interest in a controversial anti-virus vaccine and sent Big Pharma and federal health agency officials into damage control mode. In a 25-page special report released June 30, Judicial Watch -- a Washington DC-based nonprofit organization that promotes “transparency and accountability in government” – presents evidence based on government documents that in the two years since being licensed by the Food and Drug Administration, Merck & Co’s Gardasil, heavily promoted as a safe and effective vaccine against cervical cancer, has been connected with nearly 9,000 “adverse events,” including the deaths of 18 – perhaps 20 – girls and young women.

http://www.newswithviews.com/NWV-News/news57.htm


Hollow earth theory

Some time ago i first heard about the Hollow Earth theory. It was by some convincing source that actually devulged very interesting facts about reptilians and other matters but the whole Hollow Earth thing it also suggested i just couldn't place. The idea did manage to intrigue me, though. It wasn't until i ran into Neal Adams' Growing Earth theory that the pieces of this puzzle fell into place.

http://www.anno70.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=429&Itemid=1
http://www.think-aboutit.com/pdf/ISOURE~1.pdf

Marjan


Oproep - tehuis voor 2 jonge kittens

8 weken geleden werder wij verrast met 2 zwangere poezen, dit zorgde voor de komst van 9 kittens. 2 daarvan houden wij zelf (meer kan helaas niet) en 5 anderen hebben intussen een liefdevol baasje kunnen vinden.

Wij zijn nog op zoek naar een echte dierenvriend die 2 kittens (poezen) een goed tehuis wil geven. Het liefst bij elkaar omdat ze erg veel samen spelen en gehecht aan elkaar zijn. Moeder is erg sociaal dier.

Voor meer info: ugamedia@wirehub.nl

Ron

Fotos (klik voor vergroting)

poes1a.jpg (15820 bytes) poes2a.jpg (15871 bytes)

 

 


21 juli


Bioscoop


T. Boone Pickens: Longer Explanation of His Plan

T. Boone Pickens gives an extended account of his plan to break America's dependency on foreign oil. With a combination of domestic natural gas and renewable alternative, Pickens offers an action plan to save America's energy future.

http://www.pickensplan.com

The Dangers Of Using Microwaves

It's a known fact that using microwave to heat up food has negative effects on the human body. Listen to Dr. Group explain the dangers of using microwaves to heat up your food.

http://www.youtube.com/v/ldteo-HPdYU

 

Politicians vote to avoid the promised referendum on the EU

Dishonesty and avoidance tactics from some familiar faces, and some unfamiliar faces, as the puppet representatives of the REAL government conspire to abolish British national sovereignty and to prevent the referendum that was promised to the British people. The Lisbon Treaty was always a "must be" - a necessary step in the long-term plans of the architects of this new world order.

http://nl.youtube.com/watch?v=IPcJR15QWbA

 

How to Remove Pesticides from Fruit with Fred Brown

Pesticide residues remain in most fruits and vegetables, even after being washed with detergents. The reason? Pesticide resides are not removed normally from fruits and vegetables, even afer washing. The reason? Pesticides are oil-based, and as we know, oil and water do not mix. Oil is usually not removed by water, certainly not tap water, which introduces other problems. The solution is to use a special kind of water called Kangen Water. Fred Brown, Vegas Buzz Featured Columnist and water expert, gives us a demonstration of the removal of pesticide residues from fruit served at a buffet. Incredible. No wonder so many people get sick eating food inside the house or out.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3383232745949115525

Suggesties voor deze rubriek? Email ons

 


Televisie


Netwerk - Mishandeling gehandicapten

Helft van alle verstandelijk gehandicapten wordt mishandeld. Instellingen voor mensen met verstandelijke beperkingen bagatelliseren het aantal keer dat bewoners mishandeld worden. Dat zegt klinisch psycholoog Aafke Scharloo in Netwerk. Scharloo werkt al dertig jaar voor instellingen door het hele land. Ze geeft aan dat buitenlands onderzoek laat zien dat tussen de vijftig ŗ zestig procent van de verstandelijk gehandicapten ťťn of meerdere keren in zijn of haar leven wordt mishandeld of misbruikt. Er is geen enkele redden om aan te nemen dat dit getal in Nederland lager ligt, zegt de psycholoog. Toch doen instellingen voor gehandicapten alsof het alleen maar om incidenten gaat.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479517

 

NieuwsLLiNK

6-delige realityserie waarin het gaat om journalistiek in niet-westerse landen. Door de ogen van Nederlandse journalisten zien we hoe elders in de wereld wordt omgegaan met ethiek, hoor-en-wederhoor en met de vaak beperkte persvrijheid. De Nederlanders draaien een week mee op een redactie. Zo ervaren ze wat de werkomstandigheden zijn, wat nieuws is in het gastland en in hoeverre het internationale nieuws wordt gedomineerd door Westerse media. Op deze manier krijgen ze een journalistieke spiegel voorgehouden en kunnen we zien of ze kunnen functioneren in een onbekende omgeving buiten het vrije en veilige Nederlandse medialandschap. Afl.1 : Liberia. Radio 1 journaal presentatrice Lucella Carasso gaat werken bij het Liberiaanse radiostation Peace FM. Dit radiostation neemt het op tegen een alles overheersende multinational. Liberia is een instabiel land, waar de mensen net een burgeroorlog achter de rug hebben. Journalistiek met risico's dus.

http://player.omroep.nl/?aflID=7479519

 


Boek


clark.gif (6867 bytes)

 

Handboek zelfgenezing (Hulda R Clark)

De Amerikaanse biofysica en biologe Dr. Hulad Regehr Clark presenteert in dit boek een revolutionaire hypothese met betrekking tot het ontstaan en de praktische behandeling van ziekten. Na vele jaren onafhankelijk onderzoek ontdekte Dr. Clark dat de oorzaak van talrijke ernstige en minder ernstige ziekten gezocht moet worden in het voorkomen van parasieten en vervuilende stoffen in het menselijk lichaam. Bij ieder geval van de 'mysterieuze' ziekte diabetes bijvoorbeeld treft men de parasiet Eurytrema en de vervuiler houtgeest (wood alcohol) aan. Bij ieder geval! En nooit bij gezonde mensen! Op dezelfde wijze vindt men bij kanker, HIV, Alzheimer, endometriose, etc. specifieke parasieten en/of vervuilers. Dit boek toont aan dat u geen gevaarlijke dure medicijnen nodig hebt met de bekende nevenwerkingen wanneer u weer gezond wilt worden. Als u eenmaal weet wat u bestrijdt, kunt u zelf met de hier beschreven methoden aan de slag met vaak verrassende resultaten!

ISBN: 9789065561671

Prijs : 29.50 incl porto (Ako.nl) of excl porto (Bol.com)


Nieuws en artikelen


KWF in spagaat mbt zelfonderzoek borstkanker

In de Telegraaf van zondag 20 juli het verhaal dat de KWF in een spagaat zit qua advies mbt zelfonderzoek bij borstkanker dat juist veel onnodig veel vrouwen in gevaar brengt.

Maar omdat de KWF over een ander gevoelig thema zwijgt heb ik maar even de Wat u Zegt rubriek gemaild:

Aan redactie Telegraaf

De KWF zit in spagaat mbt zelfonderzoek bij borstkanker maar verzwijgt een ander gevoelig thema, de mammografie die miljoenen vrouwen moeten ondergaan. Hetzelfde Cochrane instituut concludeerde uit 7 studies op 500.000 vrouwen dat van iedere 2000 vrouwen er bij 1 het leven werd verlengd en van 10 onnodig in gevaar wordt gebracht. Ik heb rapport als pdf file beschikbaaar.

mvg
Ron Fonteine

Wilt u reageren op het stukje over de KWF dan is het email adres: wuz@telegraaf.nl

 

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=GS11UG7GF


Verdriedubbeling ADHD medicijnen in 5 jaar

Ging in 2002 200.000 maal een dergelijk middel bij de apotheek over de balie, in 2007 was dat
toegenomen tot 624.000 maal

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1523798/__Sterke_stijging_ADHD-middelen__.html?cid=rss

 

Some soft drinks may seriously harm your health

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/caution-some-soft-
drinks-may-seriously-harm-your-health-450593.html

Maar weer een mailtje gestuurd naar de Wat U zegt rubriek vd Telegraaf

Ipv van dat we kritisch kijken naar de voeding van kinderen nemen we de vlucht naar amfetaminen. Volgens de Engelse overheid zijn de volgende stoffen veroorzakers van hyperactiviteit: E110, E104, E122, E129, E102, E124 and E211 - Natriumbenzoaat. Deze laatste zit met name in jam, frisdranken en vruchtensappen.

mvg
Ron Fonteine

ps: denk ook even aan de overprikkeling van de hersenen door GSM gebruik !!

Reaktie lezer:

Er is vorig jaar al een waarschuwing van de FDA uitgegaan dat er een niet te verwaarlozen aantal medicatie gerelateerde psychosen en suÔcides ontstaan op langere termijn na gebruik van deze middelen. In de VS is men al erg terughoudend met deze medicatie, maar in Nederland moeten we het wiel altijd opnieuw uitvinden, en duurt het 5 jaar voordat we er achter komen. Hier een stijging en aan de andere kant van de plas een daling.

Dennis


Linke lichaamsversiering

Tatoeage en piercing riskant bij aangeboren hartafwijking. Hoewel het hebben van een piercing of tatoeage steeds meer gemeengoed wordt, kleven er de nodige risico’s aan.

http://medischcontact.artsennet.nl/content/dossiers/1176125907/


Onafhankelijk onderzoek naar misstanden in gehandicapteninstelling

SP Kamerlid Renske Leijten eist een uitgebreid onderzoek naar mishandeling van gehandicapten naar aanleiding van een uitzending van Netwerk. Hierin stellen wetenschappers dat dit veel vaker voorkomt dan we weten. Leijten: "Wat je niet weet kun je ook niet bestrijden, en helaas is er totaal geen duidelijkheid over deze misstanden. Er moet dan ook uitgebreid onderzoek gedaan worden om inzicht te krijgen in de problematiek, zodat we er daarna korte metten mee kunnen maken." Navraag door Netwerk laat blijken dat hier inmiddels een Kamermeerderheid voor is. Netwerk verhaalt in haar uitzending over een komende rechtszaak waar twee zorgmedewerkers verdacht worden van structurele mishandeling van een gehandicapte bewoner. Uit rondvraag van het programma en eigen onderzoek, blijkt dat er nauwelijks cijfers bekend zijn over de aard en omvang van mishandelingen in gehandicapteninstellingen. "Er is een probleem dat de politie niet goed weet hoe om te gaan met de aangiftes van gehandicapten. Het grote probleem is echter dat er in instellingen soms een doofpotcultuur heerst en dat medewerkers die mishandeling melden onder druk worden gezet om er niet over te spreken", aldus Leijten die ook in de uitzending reageerde. De SP constateerde al eerder dat de werkdruk in instellingen voor gehandicapten erg hoog is, waardoor misbruik onder gehandicapten zelf ook steeds vaker lijkt voor te komen. Leijten: "Wanneer er ťťn begeleider op een groep van 10 Š 12 gehandicapten staat, is het onmogelijk om goed te kunnen handelen bij problemen. Ook dit vergroot de kans op misbruik en mishandeling." Leijten pleit voor een onafhankelijk en uitgebreid onderzoek, waarbij ook de medewerkers uitgebreid worden bevraagd. Leijten: "Het is van cruciaal belang dat de medewerkers weten dat de meldingen vertrouwelijk zijn, enkel op deze manier krijgen we namelijk zicht op de aard en omvang van deze problematiek. Tot nu toe worden voorbeelden afgedaan als incidenten en dat moet verleden tijd zijn."

 


International Nieuws


89% of children’s food products provide poor nutritional quality, but 62% of them still make health claims
A cohort study of in utero polychlorinated biphenyl (PCB) exposures in relation to secondary sex ratio
Allergy to road traffic
Arginine/AMDA-ratio en orgaanperfusie
As rates rise, researchers find better way to identify melanoma
Brain cancer study - Magnitude of post-vaccine immune response linked to clinical outcomes
Calcium may be the key to understanding Alzheimer's disease
Consumption of nut products during pregnancy linked to increased asthma in children
Could arthritis wonder drugs provide clues for all disease?
Dangerous sunscreens
Discovery of a new signaling mechanism may lead to novel anti-inflammatory therapy
Early study reveals promising Alzheimer's disease treatment
Farming at Young Age May Lead to Bone Disease in Adulthood
How cells die determines whether immune system mounts response
Impact of mechanical stimulation on the initiation of colon cancer
Less Swedish women getting breast cancer
Low-sodium advice for asthmatics should be taken with a pinch of salt
More kidney stone disease projected due to global warming, researchers predict
New Approach Sheds Light on Ways Circadian Disruption Affects Human Health
New study sheds light on how intracellular pathogens trigger the immune system
Peri-operatieve insulineresistentie
Possible link found between X-rays and prostate cancer
Protein transports nutrients believed to protect against eye disease
Quick Formula Could Forecast Which Cancers Chemo Could Kill
Researchers Discover Link between Organ Transplantation and Increased Cancer Risk
Researchers Discover Paradox About General Anesthesia - It Can Increase Post-Surgical Pain
Researchers discover primary sensor that detects stomach viruses
Researchers find a partially shared genetic profile between schizophrenia and bipolar disorder
Researchers generate hydrogen without the carbon footprint
Researchers link Huntington's disease to overactive immune response in the brain
Rosiglitazon en asymmetrisch dimethylarginine
Saltwater Olives
Scientists demonstrate means of reducing Alzheimer's-like plaques in fly brain
Singapore Researchers Identify Virulence Factor That Induces Fatal Fungal Infection
Stomach bug appears to protect kids from asthma, says NYU study
Surprising side effect of chemotherapy
Temoe Lawak - familie Zingiberaceae
TG2 identified as potential therapeutic target in chemo-resistant ovarian cancer
The protein CAR is essential for normal heart function
Tobacco industry manipulated cigarette menthol content to recruit new smokers among young people
Too much, too little sleep increases ischemic risk in postmenopausal women
UCLA study identifies mechanism behind mind-body connection
UNC, Caltech research finds further evidence for genetic contribution to autism
Using Magnetic Nanoparticles to Combat Cancer
Vitamin A pushes breast cancer to form blood vessel cells
Weight Loss with a Low-Carbohydrate, Mediterranean, or Low-Fat Diet
Weizmann Institute scientists' new technique gets to the root of cancer

Details: www.fonteine2.com


 


Humor

Americans are NOT stupid

 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats