weblog voeding


 
logo.jpg (7231 bytes)
Zoek onderwerp | Gastenboek | Laagste prijzen

Weblog van de digitale speurneus...
foto.jpg (10460 bytes) Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik de dagelijkse gebeurtenissen en bevindingen snel kan opnemen.

Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Uitgebreide thema informatie kun je vinden op:
www.fonteine.com

Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert.

Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten. Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet.
Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is......

Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Met vriendelijk groet,
Ron Fonteine

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006 | Jul 2006 | Aug 2006

30 juni
Darmreiniging

Voedingsstoffen en Geestelijke indrukken/prikkels dienen letterlijk verteerd te worden door het Darmstelsel. Het darmstelsel is het eerste contact met de buitenwereld. Een zwaar vervuild darmsysteem geeft veel lichamelijke en psychische klachten. Het lichaam (en ook de geest) wil verteren, doch dit is door de vervuiling vaak niet mogelijk. Gevolg is dat het blijft zitten in het hele systeem. Ook darmprikkeling is een veel voorkomende klacht en oorzaak van voedingsintoleranties en allergieŽn. Veel bacteriŽn, parasieten en virussen komen als eerste in het maag/darmstelsel. Een darmreiniging op het moment van besmetting kan er voor zorgen dat in de meeste gevallen de ziekte voorbij gaat, zonder deze te hoeven doormaken.

http://www.fonteine.com/darmreiniging.html

29 juni
De honderdjarige leugen

Wat is de echte reden waarom steeds meer mensen suikerziekte en kanker krijgen?.

Steeds meer wetenschappers en auteurs wijzen richting onze voeding waarin steeds meer cruciale zaken als aminozuren, mineralen, vitamines ontbreken terwijl aan de andere kant steeds meer voeding synthetische chemicaliŽn en restanten van pesticiden bevatten.

Je ziet het aantal neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson sinds 1997 verdrievoudigen in 9 westerse landen. Elke keer dat iemand kritiek uit wordt de zaak gesust, het valt allemaal wel mee. Maar als je vele kleine beetjes samenvoegt en dit combineert met een cocktail van medicijnen wat kan er dan mis gaan in ons lichaam? Niemand kan je dat vertellen maar de gevolgen zijn volop zichtbaar.

We hebben onze wereld en voeding vervuild met chemische middelen en proberen deze schade te beperken met andere chemische/farmaceutische middelen maar dit is een gebed zonder eind....

60% procent van de rivieren in CaliforniŽ bevatten hoge levels prozac, ritalin en antibiotica. Op de Mount Sinai school in New York werd er bloed afgenomen bij 9 vrijwilligers en werden maar liefst 91 industriŽle stoffen, vervuilers en synthetische chemicaliŽn gevonden.

Er is maar 1 oplossing mogelijk, we moeten terug naar de basis, voeding zonder chemische vervuiling of toevoegingen.

http://www.hundredyearlie.com/

U gelooft nog steeds de propaganda van de industrie? Dezelfde industrie die ons vertelde dat we de roomboter moesten vervangen door margarine bomvol transvetzuren. En laat nu juist die vetzuren volgens de Deense overheid 10 keer gevaarlijker voor je hart en bloedvaten zijn dan verzadigde vet.

Even wat harde feiten uit de jaren 80?

 • Croma: 45% transvetzuren
 • Zeeuws meisje: 27%
 • Diamant frituurvet: 65%

En dat moet u weten dat de huidige norm op 1-2% staat...... Echte hartebrekers waren dat dan....

Hoevaak worden medicijnen van de markt gehaald omdat er geknoeid is met studies ?

28 juni
Mens - het echte beest......

Ik ben zelf (nog) geen vegetariŽr maar als ik dit soort ellende zie dan weet ik weer zeker dat het echte monster in de natuur de mens moet zijn. Als ik vlees eet dan
eet ik voornamelijk biologisch/wildernis vlees waarvan de dieren ieder geval nog een goed leven hebben gehad.

Als er een hel is dan graag wat vrijkaartjes voor het gajes in dit filmpje, hopelijk krijgen ze dan een koekje van eigen deeg.

http://www.savethesheep.com/

27 juni
Morgellons - een nieuwe huidziekte ?

morgellons.jpg (25618 bytes)
[Lip van een 3 jarige jongen]

Af en toe kom ik zaken tegen op het web waar mij nekharen van overeind gaan staan. Er schijnen in Amerika steeds meer mensen rond te lopen met een huidaandoening waarbij witte vezels uit de huid komen. Dit schijnt te maken hebben met een parasiet die oorspronkelijk als biocontrol worm is ontwikkeld voor de katoenteelt en die in staat is bepaalde insecten te doden.

Dit beestje is blijkbaar zijn eigen leven gaan leiden en via rauw onhandeld katoen bij de mens terecht is gekomen. Het beestje heeft blijkbaar ook nog allerlei veranderingen doorstaan omdat het in aanraking is gekomen met allerlei chemicaliŽn (dus mutaties).

Leek allemaal een broodje aap verhaal tot ik een site aantrof waarbij ook een universiteit (Oklahoma State University) is betrokken dus even de moeite om
eens naar te kijken.

According to the foundation, the disease began to appear in 2002. Patients complain of itching and feeling like bugs are crawling on their skin, stinging and biting. Many suffer from fatigue, or have trouble concentrating. Even more horrifying, their skin often develops blistering lesions that shed black seed-like particles, and sprout colored, fibrous filaments.

 

26 juni
Water als brandstof

Water als alternatief voor olie/benzine? Volgens een tweetal Amerikanen is dit mogelijk. Probleem is alleen dat je de hele olie economie aan het wankelen gaat brengen en dus belangen van zeer grote spelers in gevaar brengt. Dit soort mensen worden of uitgekocht om simpelweg uitgeschakeld. Dit soort powerplay zie je dagelijks in de medische wereld waar artsen die een afwijkende visie hebben de mond wordt gesnoerd omdat anders het volk gaat morren en je moet de kudde rustig houden. Dat soort onrust is namelijk slecht voor de handel..... dus het systeem censureert zichzelf en alle pionnetjes buigen gewoon mee. Mensen die zeggen dat melk ongezond is, dat cholesterol een functie heeft, gentech gevaarlijk is worden voor dwazen uitgemaakt en journalisten zijn helaas steeds minder in staat dit soort zaken te doorzien. Was vroeger de kerk de stille macht achter de regeringen is nu de industrie de echte powerplayer...
Gelooft u echt dat zij hun lucratieve handeltjes zomaar afstaan? Je creŽrt eerst een probleem (overgewicht, cholesterol, transvetzuren in margarines) en daarna produkten om die weer op te lossen. Slimme markteting boys zullen we maar zeggen.....

 

25 juni
Omega 3 olie van geknuppelde zeehondjes ?

Af en toe kunnen mensen me echt verrassen. Omdat ik ook sinds 1997 de grootste Europese export site publiceer (bizeurope.com) krijg ik veel agentschappen aangeboden. Zo kreeg ik een mailtje van een bedrijf uit Canada dat gedroogde lijnzaad vezels aanbood als goede bron van omega 3 vetzuren. Maar toch even op de site gekeken wat dit bedrijf precies deed. De 2 hoofdprodukten waren de lijnzaadvezels maar ook iets verdachts: Seal oil, is dat niet...... ja werkelijk, dit bedrijf had de moed omega 3 olie gewonnen uit geknuppelde zeehondjes aan te bieden als supplement. Ik was gelijk genezen en zei dat dit niet echt als een gezond produkt kan worden gezien (eerder ziek en misselijk makend). Zeker gezien het filmpje hieronder dat de slechtste reclame voor een land als Canada is....... Tijd of dit soort martelingen aan te pakken!

 

24 juni
Fris en minder fris zwemwater

Af en toe komt er ook nog wat nuttige informatie uit de EU los waar we echt iets aan hebben (het mag wat kosten maar dan heb je ook wat. Zo is er een handig overzicht met de kwaliteit van zwemwater in Europa inclusief vele lokaties in Nederland. De rode symbooltjes kun je beter vermijden......

http://www.ec.europa.eu/water/water-bathing/report2006/nl_lists_maps.pdf

De rest van Europa:

http://www.ec.europa.eu/water/water-bathing/report_2006.html

Tip: xxx

23 juni
Chinezen martelen honden en katten

Af en toe denk je wel dat je erge vormen van dierenmishandeling hebt gezien maar dit slaat echt alles. Chinezen trekken zich weinig aan van mensenrechten maar het kan nog erger, te triest voor woorden en alleszeggend over waar mensen toe in staat zijn. In Canada worden zeehondjes gesloopt en in China huisdieren.

Dien een klacht in bij de vertegenwoordigsters in Nederland

Mme Xue Hanqin
Ambassatrice van de Volksrepubliek in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT The Hague
070 3551651 (fax)
chinaemb_nl@mfa.gov.cn

China’s gruwelijke handel in honden- en kattenbont

'De beste vriend van de mens' gedood voor zijn vacht? Nee, dit is niet alleen een nachtmerrie. PETA Duitsland heeft onlangs een undercover onderzoek uitgevoerd in de Chinese honden- en kattenbonthandel om je te tonen wat de industrie zo angstvallig probeert te verbergen. Zelfs onze meest ervaren onderzoekers waren hevig geshockeerd door wat ze daar aantroffen: miljoenen honden en katten in China worden bewusteloos geslagen, opgehangen, gewurgd en doodgebloed zodat hun vacht kan worden gebruikt voor bontranden en bontkragen. Dit bont wordt vaak opzettelijk onjuist gelabeld als zijnde bont van andere diersoorten en wordt geŽxporteerd naar bestemmingen over de hele wereld, inclusief Nederland en de rest van Europa, om daar te worden verkocht aan nietsvermoedende klanten. De einduitkomst is, omdat honden-en kattenbont zo vaak onjuist wordt gelabeld, dat wanneer je bont koopt het niet te achterhalen is wiens huid je draagt.

http://www.peta.nl/feat/chinesefurtrade.asp

Meer voorbeelden:

 

22 juni
Meidoorn goed voor hoge bloeddruk bij oa diabetes 2 patiŽnten

Volgens onderzoekers van de University of Reading (UK) kunnen bladeren en bloemen van de meidoorn helpen om de bloeddruk van patiŽnten met diabetes 2 te verlagen (study in de Juni uitgave van the British Journal of General Practice (BJGP)).

De meidoorn wordt in Engeland volop gebruikt door natuurartsen dus wilde de onderzoekers weten of het echt werkte. Het effect was weliswaar klein maar zeker interessant in combinatie met de effecten door veranderingen in het dieet. Omdat hoge bloeddruk een typisch Westers probleem is, kan een veilige natuurlijke benadering altijd de moeite zijn om verder te onderzoeken.

De auteurs zeiden verder dat deze studie meer bewijs levert van een veilige toepassing van de meidoor, een kruid zonder beperkingen bij langer gebruik.

http://www.extra.rdg.ac.uk/news/details.asp?ID=662

21 juni
Eiwit voorspelt Type 2 Diabetes

Een nieuwe Amerikaanse studie onthult dat verhoogde levels van het molecule RBP4 (retinol binding protein 4) een teken kan zijn dat er een begin van ontwikkeling van insuline ongevoeligheid is, dit is een belangrijke oorzaak van diabetes type 2 en hartziekten. Onderzoekers van het Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) hebben dus een nieuw doel gevonden, het verlagen van dit specifieke eiwit in het lichaam bij personen met kans op diabetes.

http://www.bidmc.harvard.edu/


Studie linkt hoge bloedsuikerspiegel aan overlijden

Bij ernstig zieke patiŽnten kan al een kleine verhoging van de bloedsuikerspiegel de kans op overlijden sterk vergroten. Dit blijkt uit een nieuwe studie onder 216.000 intensive-care patiŽnten in veteranen ziekenhuizen. De risico's ware het hoogst bij patiŽnten met hartproblemen en die diabetes hadden zonder dit te weten.

http://www.indystar.com/


Diabetes vergroot kans op complicaties bij zwangerschap

Uit Engels onderzoekt blijkt dat zowel diabetes type 1 als type 2 het risico op complicaties bij zwangerschappen sterk vergroot. Engelse specialisten zeggen dan ook dat deze vrouwen extra hart scans van de baby moeten krijgen vanwege de extra risico's voor het kind tot aan overlijden toe.

http://www.hindustantimes.com/news/

20 juni
Roken en hooikoorts bij kinderen

Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Cincinnati hebben ontdekt dat
kinderen die worden blootgesteld aan 20 sigaretten per dag al op 1 jarige leeftijd een sterk verhoogde kans op hooikoorts hebben.

Smoking Linked to Allergic Rhinitis in Infants

Allergic rhinitis, commonly known as hay fever, can strike infants as young as 6 months old, bringing a stuffy nose, sneezing, nasal itching and rubbing. In a new study looking at environmental factors that might be involved, researchers at the University of Cincinnati found that exposure to more than 20 cigarettes per day was associated with an increased risk of developing allergic rhinitis by age one. Mold, another suspected culprit, wasn’t linked to an increased risk of allergic rhinitis, but it did significantly increase the risk of upper respiratory infections.

http://www.nih.gov/news/research_matters/
may2006/05262006rhinitis.htm

19 juni
Autisme en voeding, de boosdoeners:
 • CaseÔne - het eiwit in melk van de koe en geit

  Dr Reichelt uit Noorwegen en Dr Cade van de universiteit van Florida en diverse andeen vonden in urine samples van mensen met autisme, pdd,
  coeliakie en schizofrenie grote hoeveelheden van het casomorphine peptide dat vrijkomt bij de vertering van zuivel en bij gezonde mensen wordt afgebroken in kleinere aminozuren. Gebeurt dit niet dan gaat deze
  peptide die op morfine lijkt receptoren in de hersenen aanroepen.
 • Gluten - eiwit dat in tarwe, gerst, rogge, haver en spelt zit maar ook
  voorkomt in sojasaus, wilde rijst, MSG en gehydrolyseerd eiwit.
 • Gliadorphin - morfineachtige stof die vrijkomt bij vertering van gluten
  en ook op morfine lijkt
 • Monosodium Glutamate and Glutamate E621 - een aminozuur dat wordt gebruikt als smaakversterker. Normaal kan dit aminozuur niet door de bloed/hersenbarriŽre doordringen maar bij bij patiŽnten met deze stoornis
  gebeurt dit bijvoorbeeld via de maagwand.
 • Aspartaam E951 - kunstmatig zoetstof

http://www.autismmedical.com/themainoffenders/?selected_menu=5

18 juni
Bea goes Bilderberg-groep in Canada - de nieuwe Wereldorde?

Er zijn theoriŽn dat een machtige groep mensen onder de naam Bilderberg groep samenwerken en wereldzaken regelen buiten regeringen om. Je zult er niets over horen bij Netwerk, Nova of het Nos Journaal want men wil blijkbaaar geen ruzie met Bea die ook lid blijkt te zijn van deze club ooit opgericht door Prins Bernhard. Deze invloedrijke mensen komt af en toe in het geheim bij elkaar maar dit keer kreeg de Canadese pers en een felle Amerikaanse actievoerder er lucht van. Wat ze bespreken blijft geheim voor de massa....... Maar dat bijvoorbeeld een hoge piet van Coca Cola erin zit voorspelt weinig goeds

 

17 juni
Autisme opnieuw gelinkt aan BMR vaccinatie

Onderzoekers van de New York University School of Medicine hebben opnieuw aangetoond dat bij 85% van de kinderen met autisme in de darmen vaccin ketens van het mazelvirus zijn aangetroffen. Dit toont opnieuw aan dat de beruchte BMR vaccinatie niet zonder riciso's is. De kinderen in de studie hadden alle serieuze ontstekingen in de darmen.

Deze resultaten zijn een herhaling van studies door Dr Andrew Wakefield in 1998 en patholoog John O'Leary in 2002. Alleen al in de UK zijn er meer dan 2000 ouders die zeggen dat hun kind normaal ontwikkelden tot het moment van de BMR vaccinatie.

 

16 juni
Greenpeace neemt Mona onder vuur - zuiveloorlog

Gentech veevoer: geen natuurlijke zaak

Campina maakt goeie sier met haar slogan 'Campina natuurlijk!'. Inderdaad een fraaie tekst waarmee de grootste melkproducent van Nederland haar zorg voor mens, milieu en maatschappij tot uitdrukking probeert te brengen. Maar op een belangrijk punt laat Campina haar zorg voor het milieu liggen. De koeien die de melk voor het bedrijf produceren, eten genetisch gemanipuleerd veevoer. Hoezo 'natuurlijk'?

Dieren massaal aan de gentech

Via een achterdeurtje proberen internationale biotechbedrijven alsnog de Europese markt te winnen met hun genetisch gemanipuleerde producten. Nu moeten de dieren het maar eten. De Europese veestapel is massaal aan de gentech soja en mais. Wereldwijd verdwijnt 90% van de genetisch gemanipuleerde gewassen in veevoer. Nederland speelt een belangrijke rol: ons land is bijvoorbeeld een van de grootste soja-importeurs ter wereld. Alleen China koopt meer.

http://www.mona-onzuivel.nl/

15 juni
Pfizer met Lipitor voor de rechter in Amerika

Pfizer komt in Amerika voor de rechter ivm de cholesterol remmer Lipitor.
Er zijn twee aanklachten:

 • Geheugen verlies
 • Schade aan spieren

De rechtzaken zijn ingediend door een oud verzekeringsmedewerken en een advocaat die Pfizer voor de rechter hebben gedaagd vanwege diverse gezondheidsklanten zoals geheugen verlies, zenuwgestel schade en spierkracht verlies in armen en benen.

De klagers vinden dat de fabrikant patiŽnten en medische professionals te weinig heeft verteld over de serieuze bijwerkingen van Lipitor.

http://money.cnn.com/2006/06/08/news/companies/lipitor/

http://www.nydailynews.com/city_life/health/story/
425183p-358533c.html

14 juni
De cholesterol oorlog

Het zal u niet ontgaan zijn dat er steeds meer berichten opduiken mbt statines (cholesterol remmers) en het groeiende verzet hiertegen.

Niet alleen wetenschappers maar ook steeds meer journalisten en cardiologen komen in verzet tegen het huidige gevoerde beleid.

Grappig is wel het feit dat men nu ook mijn site als referentie voor studies die een hoog cholesterol waarde juist als belangrijk zien voor een lang leven en bescherming tegen kanker.

Goed voorbeeld is nu te zien op de site van het British Medical Journal waar iemand reageert op "The Cholesterol Frenzy Continues"

http://bmj.bmjjournals.com/cgi/eletters/332/7553/1330#134999

Perhaps a thorough reading of Ravnskov's book would be worthwhile, it shows clearly why Professor George Mann (principal investigator of the Framingham Study) called the cholesterol hypothesis "the greatest scientific deception of our time" (2)

(2) www.fonteine.com/cholesterol_mythe.html

13 juni
Broccoli en erfelijke darmkanker

Onderzoeker Ah-Ng Tony Kong (The State University of New Jersey) heeft onderzoek gedaan naar de stof sulforaphane die voorkomt in broccoli en bloemkool. Deze onderzoeker heeft zich met name gericht op erfelijke vormen van darmkanker.

Bij deze mensen is er een bepaald gen (Apc) uitgezet waardoor poliepen ontstaan. Bij muizen is nu aangetoond dat de stof uit broccoli en bloemkool een bijzondere positieve rol kan spelen. Bij muizen die een hoge dosis sulforaphane binnenkregen zag je met 3 weken al een reductie van poliepen met maar liefst 47%.

Met behulp van zogenaamde biomarkers die gelinkt worden aan celdood werd aangetoond dat de stof sulforaphane bepaalde enzymen / kinases onderdrukken die veel voorkomen bij patiŽnten met darmkanker. Met name deze rol is blijkbaar de basis voor de chemopreventieve effecten van SFN.

Meer informatie hier

12 juni
UMTS masten echt zo veilig ?

De overheid is vaak een ontrouwbare adviseur gebleken (asbest, wolmanzouten, transvetzuren, kindervaccins met kwik, advies om koolhydraatrijk te eten etc etc) maar met UMTS en GSM problemen lijkt zij nog verder vast te lopen in te grote economische belangen. Want als KPN 9 miljard euro heeft betaald voor UMTS rechten aan de overheid want denk je dat er dan gebeurt als diezelfde overheid zou gaan zeggen dat UMTS niet veilig voor onze gezondheid is?

De overheid zei ook dat we allemaal van de roomboter op de margarine over moesten maar beetje jammer dat die dus tientallen jaren bomvol transvetzuren zaten (26-45%). Aangezien die 10 keer gevaarlijker zijn voor je hart dan verzadigde vetten wil ik wel eens weten hoeveel mensen door dat foute advies te jong zijn gestorven.

Foutje bedankt?


Reaktie op de Zwitserse UMTS studie

Het bestuur van de stichting Meldpunten Netwerk Gezondheid en Milieu is verheugd met de lang verwachte publicatie van het Zwitserse 'herhalingsonderzoek' naar de gezondheidseffecten van de elektromagnetische straling afkomstig van UMTS-antennes. De conclusies uit deze publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Health worden echter naar onze mening door staatssecretaris van Geel verkeerd geÔnterpreteerd. Het Zwitserse rapport stelt " No conclusions can be drawn regarding short term-effects of cell phone exposure or the effects of long term base station-like exposure on human health". De conclusie van staatssecretaris van Geel dat nu is aangetoond dat er geen schadelijke effecten zijn gevonden voor de volksgezondheid is op zijn minst voorbarig en wordt zeker niet onderbouwd door dit onderzoek. Het MNGM blijft daarom bij haar standpunt dat de klachten van burgers serieus moeten worden onderzocht en pleit voor een lange termijn onderzoek met een grotere onderzoekspopulatie gebaseerd op een meer realistische blootstelling. Wij bevelen de gemeenten aan zich vooralsnog te houden aan het voorzorgprincipe en terughoudend te blijven met het plaatsingsbeleid.

Namens het MNGM,

Frits Raaphorst Directeur MNGM

11 juni
Voedsel dat je slanker maakt - veel fruit en groene groentes

Op de site van Joel Fuhrman vond ik nog wat leuke informatie voor mensen die in de zomer willen afvallen. Hoe meer groene groente en fruit je eet des te beter voor je lijn. De grote hoeveelheid groene groente en fruit is niet alleen goed voor je lijn maar kan je ook tegen vele welvaartsziekten beschermen zoals diabetes, artritis etc. Ook bonen zijn een voedselbron met veel vezels en weinig caloriŽn. Ook kun je vlees beter afwisselen met bijvoorbeeld eieren of vis.

Joel Fuhrman heeft ook een boeiend boek (Eat to live) geschreven waarin de nadruk wordt gelegd op voeding met een hoge voedingswaarde ipv dierlijke produkten en granen.

Foods That Make You Thin

It’s pretty clear which foods will let you feel full with the least amount of calories—fruits and green vegetables. Green vegetables, fresh fruit, and legumes again take the gold, silver, and bronze medals. Nothing else in the field is even close.

Caloric Ratios of Common Foods
Foods Calories Per Pound Fiber Per Pound
Oils 3,900 0
Potato chips of French fries 2,600 0
Meat 2,000 0
Cheese 1,600 0
White Bread 1,300 0
Chicken and Turkey (white meat) 900 0
Fish 800 0
Eggs 700 0
Whole Grains (wheat and rice) 600 3
Starchy Vegetables (potatoes and corn) 350 4
Beans 350 5
Fruits 250 9
Green Vegetables 100 5


Green vegetables are so incredibly low in calories and rich in nutrients and fiber that the more you eat of them, the more weight you will lose. One of my secrets of nutritional excellence and superior healing is the one pound-one pound rule. That is, try to eat at least one pound of raw green vegetables a day and one pound of cooked/steamed or frozen green vegetables a day as well. One pound raw and one pound cooked—keep this goal in mind as you design and eat every meal. This may be too ambitious a goal for some of us to reach, but by working toward it, you will ensure the dietary balance and results you want. The more greens you eat, the more weight you will lose. The high volume of greens not only will be your secret to a thin waistline but will simultaneously protect you against life threatening illnesses.

Source: http://www.diseaseproof.com

10 juni
Een ei hoort er zeker bij !

Jaren hebben allerlei instanties het ei in de ban gedaan omdat een ei cholesterol bevat. Wat ze echter er niet bij vermelden is dat je lichaam zelf de meeste cholesterol aanmaakt. Canadezen hebben geen cholesterol normen en zeggen zelfs dat als je geen cholesterol uit voeding haalt je lever dit dan zelf wel extra aanmaakt. Japanse onderzoekers zeggen zelfs dat mensen met een hoger cholesterol langer leven en minder kans op kanker krijgen.

Maar hier wat harde feiten:

 • Eieren kunnen bloeddrukverlagend werken
 • Eieren zijn geen dikmakers, gekookt ei bevat 90-100 caloriŽn dus
  iets meer dan een droge boterham
 • Eiwitrijke voeding geeft meer verzadiging
 • Eieren bevatten antioxidanten zoals luteÔne die bepaalde oogziektes kan tegengaan in combinatie met groene groenten
 • Eieren zitten bomvol aminozuren
 • Eieren bevatten ijzer, choline, foliumzuur, B2 / B12 maar ook de in vetoplosbare vitaminen E en D.

Ik eet zelf om de dag een gekookt Columbus eitje. Ik eet dit meestal 3-4 uur na de avond maaltijd met een tomaatje, beetje mayo op olijfolie basis, snufje zeezout, wat peterselie (vitamine C bom), wat kiemen (alfafa, tuinkers, tauge) , stukje ui en bladje veldsla. Je grijpt hierdoor minder naar allerlei dikmakers of snacks en krijgt via dit slaatje ook nog wat extra groente binnen. Zeezout bevat ook nog de mineralen die in gewoon zout verwijderd zijn door raffinage.

Waarom eet ik een Columbus ei? Deze kippen krijgen beter voer met lijnzaad en veel groen en bevatten daardoor omega 3 / omega 6 in verhouding 1:1, bij normale eieren is dat 1: 10

Een Columbusei (57 g. eetbaar ei) bevat:

660 mg totaal Omega-3 vetzuren waarvan
550 mg alfa-linoleenzuur en 110 mg. lange keten omega-3

Alfa-linoleenzuur is de plantaardige versie van Omega 3 terwijl de lange keten Omega 3 de EPA/DHA vetzuren bevat die u wel kent van vette vis en visolie capsules.

Het aandeel Omega-6 Lange keten MOV op het totaal lange keten MOV (bij Columbus: 25%, bij gewone eieren 60%).

Dus dit eitje is met name interessant voor mensen die weinig vette vis of lijnzaad eten. Omega 3 tekorten spelen een rol bij hart en vaatziekten maar ook bij depressies, concentratie stoornissen etc.

Links

Little relationship between dietary cholesterol intake
and cardiovascular mortality

In an effort to allay consumer concern with the premise that blood cholesterol level is linked to dietary cholesterol, organizations such as the Canadian Egg Marketing Agency (CEMA) reminded health professionals, including registered dietitians, family physicians and nutrition educators, of the extensive data showing that there is little relationship between dietary cholesterol intake and cardiovascular mortality. In addition, it was pointed out that for most healthy individuals, endogenous synthesis of cholesterol by the liver adjusts to the level of dietary cholesterol intake. Educating health professionals about the relatively weak association between dietary cholesterol and the relatively strong association between serum cholesterol and saturated fat and trans fats helped keep consumers informed about healthy diets and ways to control blood cholesterol. http://www.jacn.org/cgi/content/abstract/23/suppl_6/616S

Eieren goed bij hoge bloeddruk
The egg products mentioned could be used as functional food ingredients with potential therapeutic benefit in the prevention and treatment of hypertension. http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/136/6/1457

09 juni
So ja of so nee ?

Omdat ik graag nieuwe vrienden maak in de industrie is vandaag soja aan de beurt. Ik denk zelf dat gefermenteerde soja in kleine dosis geen probleem is maar wel de ongefermenteerde soja produkten die in steeds grotere mate geconsumeerd worden. Hoog tijd dat we ook naar de andere kant van de soja kijken.

Een opmerkelijk persbericht uit Israel:

Ministerie van gezondheid Israel waarschuwt voor soja bij kinderen

Scientists, doctors and nutritionists who have warned that soy is not a health food and poses special risks to infants and children received support this week from the Israeli Health Ministry, which issued a health advisory recommending that soy foods be eaten only in moderation.

“The Israeli Health Ministry strongly recommended that consumption of soy foods be limited for young children and adults and that soy formula be avoided altogether by infants,” said Kaayla T. Daniel, PhD, author of The Whole Soy Story: The Dark
Side of America's Favorite Health Food. “This is giant step forward. I hope that
Israel's action will encourage other government agencies to alert their citizens to the fact that it is a myth that soy is a 'health food' and that there are very real dangers from making soy a staple of their diets.”

Dr. Daniel noted that there are hundreds of studies linking soy foods and soy infant
formula to digestive problems, thyroid dysfunction, ADD/ADHD, dementia, reproductive disorders and even cancer. “The Israeli Ministry took this matter very seriously and based its advice upon the conclusions reached by a 13-member committee of nutritionists, oncologists, pediatricians and other specialists who spent more than a year examining the evidence. The committee concluded that the estrogen-like plant hormones in soy can cause adverse effects on the human body, including cancer promotion and reproductive problems. They strongly urged that consumption of soy foods be minimized until absolute safety has been proven.”
According to the Jerusalem Post (July 20), soy is widely used in Israel by people of all ages because it is a cheap substitute for meat and soy infant formula is especially popular among haredi families who choose not to mix milk-based baby formulas with meat meals. The Health Ministry plans to distribute information about the dangers of soy foods and soy infant formula to pediatricians, health care workers and the public. It firmly recommends that babies that cannot be breast fed receive cow's milk formula and be given soy infant formula only as a last resort. Day care centers and schools, many of which now frequently serve soy foods several times a day, are being told to limit them to no more than one serving per day and no more than three times per week. Finally, doctors should closely monitor the blood thyroxine levels of babies and toddlers suffering from hypothyroidism who are on soy infant formula and/or eating soy foods because of the well-known adverse effects of soy on the thyroid.

“The Israeli Health Ministry's recommendations are in accord with those made by the United Kingdom's Chief Medical Officer and the British Dietetic Association, both of which have alerted pediatricians and parents to use soy infant formula only in unusual circumstances,” said Dr. Daniel. “In New Zealand, the Health Ministry has suggested that doctors carefully monitor the thyroids of infants on soy formula. However, no country has come close to Israel's warning against soy foods for children up to age 18.

This sets an important precedent.” Although the Israeli Health Ministry stopped short of making recommendations on soy consumptions for adults, it found that the evidence on soy foods alleviating menopausal symptoms is inconsistent, that soy phytoestrogens can increase breast cancer risk and that they can reduce male fertility. The Ministry determined that soy has been shown to reduce blood cholesterol but stated that there is no clear proof that it reduces the risk of
heart disease. “The bottom line,” said Dr. Daniel “is that the Israeli Health Ministry looked long and hard at the evidence and reached the appropriate conclusion that we should eat soy only occasionally and in moderation because possible benefits are far outweighed by proven risks.”

Links

 

08 juni
Roken - de verborgen ingrediŽnten

Afgelopen zondagavond was er bij de VPRO een avond over roken en werd er een soort publieke rechtszaak gevoerd waarbij een patiŽnt met longemfyseem een rechtszaak voerde tegen sigarettenfabrikanten. Tijdens dit fictieve proces kwam een oud medewerker van het RIVM aan het woord die verklaarde dat sigaretten verborgen ingrediŽnten mogen bevatten zonder dat deze vermeldt moeten worden op de verpakkingen.

Heel vreemd dat op andere produkten dan wel de ingrediŽnten vermeldt moeten worden maar dat de overheid met twee maten meet op het moment dat het nicotine bevat. Hij noemde als voorbeeld dat menthol de luchtwegen verdooft zodat je lichaam minder protesteert tegen de rook en ook dat je dieper kan inhaleren en zo dus meer nicotine inademt. Ander voorbeeld is het gebruik van cacao waardoor de sigaret minder vies smaakt. Dit is met name erg omdat hierdoor ook de drempel voor kinderen wordt verlaagd.

Hij zei dan ook dat tabak ongezond was maar die toevoegingen heel gemeen en bedoeld om de markt voor sigaretten te stimuleren.

Een greep uit de 82 ingrediŽnten die Philip Morris toevoegt aan sigaretten voor de Nederlandse markt: azijnzuur, boterzuur, karwijolie, Sint-Jansbrood, selderiezaadolie, citroenzuur, cacao en cacaoproducten, koffie-extract, cognac, groenolie, koriander-en dille-olie, ethylacetaat, ethylhexanon, glycerine, hexaanzuur, isoamylisovaleraat, isovaleriaanzuur, citroenolie, dropextract, i-menthol, maggiplant extract, 3-methylbutyraldehyde, pepermuntolie, schorsmos, apoponax-en sinaasappelolie, vioolwortel extract, fenetylalcohol, kaliumsorbaat, rhodinol, rozenolie,rum, dsorbitol, groene munt olie, suiker, maÔssiroop, sucrose, invertsuiker, mandarijnolie, vanille-extract en 2-methylboterzuur.

Als je denkt dat de industrie niet op de hoogte was van zaken als longkanker en hartziekten dan moet je deze geheime memo van 1963 maar eens bekijken:

http://legacy.library.ucsf.edu/cgi/getdoc?tid=xrc72d00&fmt=
gif&ref=results&title=Implications%20Of%20Battelle%
20Hippo%20I%20&%20II%20And%20The%20Grifffith%20Filter

En dan moet je weten dat 7 directeuren enkele jaren geleden voor de Amerikaanse senaat moesten getuigen en allerlei feiten zoals verslavende werking nog altijd blijven ontkennen.

Anno 2006 is het mij een raadsel dat dit soort praktijken nog altijd mag doorgaan. Men is druk met asbest, fijnstof, kwik in vis maar longkankerverwekker nr 1 is een leuke geldmaker voor gewetensloze zakenmensen en de overheid.

VPRO roken special

http://www.vpro.nl/programma/roken/

Meer documenten:

http://legacy.library.ucsf.edu/popular_documents.html

Tabak een gevaarlijke sausje

De Europese Unie wil het gebruik tegengaan van de ingrediŽnten die het roken extra schadelijk maken. Volgend jaar zou er een lijst met verboden toevoegingen moeten zijn, maar dat gaat vrijwel zeker niet lukken omdat de tabaksindustrie inmiddels in Nederland een rechtszaak is begonnen. De fabrikanten vinden dat de Nederlandse uitleg van Europese regels hen dwingt bedrijfsgeheimen openbaar te maken en dat weigeren ze. Met het proces heeft de industrie uitstel van een Europese richtlijn voor verboden tabaksadditieven bereikt.

http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article7411.ece
/Tabak+%2F+Een+gevaarlijk+sausje?backlink=true

07 juni
Zeeuws Meisje en Blue band - license to kill ?

Ik voel me af en toe net zo'n robot uit een film uit de jaren 80 die maar bleef roepen om "more input". Mijn nieuwsgierigheid en zucht naar kennis is er al sinds mijn jeugd. Toen ik 10 jaar was ging ik iedere dag een boek over onze geschiedenis, sagen en mythen halen en weglezen en dat is altijd zo gebleven.

Nu is voeding mijn input dus koop hele jaargangen van magazines en duik in databases van de Amerikaanse overheden waarvan ik de kennis absorbeer en verder uitwerk voor mijn weblog.

Zo heb ik net 2 jaargangen fit door voeding doorgelopen en stuitte op een mooi redactioneel stuk van Gert Schuitemaker, voor mij een zeer belangrijke schrijver die echt eerlijk over voeding is, kunnen ze in Den Haag bij dat propaganda centrum nog wat van leren.

Niet bang voor een relletje met Unilever mbt die fijne margarines en altijd goed
voor een pittige discussie met wetenschappers. Petje af voor iemand die echt objectief is en zich niet laat kopen door de industrie zoals veel wetenschappers en enkele artsen/specialisten.

Gert schrijft in zijn redactioneel over het feit dat Nederlandse margarines tot 1995 bomvol transvetzuren zaten. Bij Zeeuws meisje was dit maar liefst 27% dus de slogan van "Geen cent teveel" had beter aangevuld kunnen worden met "bomvol transvetzuren" of "slecht voor hart en bloedvaten" want juist die transvetzuren waren de echte killers voor miljoenen mensen wereldwijd.

Transvetzuren zijn zo gevaarlijk dat 1-2 gram per dag al nadelig is voor je bloedvaten. En wij maar de overheid geloven dat verzadigd vet zo gevaarlijk was ..... en dat terwijl men al sinds heel lang weet wat transvetzuren doen in het lichaam. De Denen zeggen bijvoorbeeld dat transvetzuren 10 keer gevaarlijker voor het hart zijn dan verzadigde vetten en hebben een verbod op voeding dat meer dan 1 gram transvet bevat per 100 gram.

Sinds 1976 is in Denemarken het gebruik van 6 gram per dag gezakt naar 1-2 gram per dag en resultaat was een vermindering van 50% van dood door hartziekten !!

Ik heb veel familie in Zeeland (Schouwen-Duiveland) en als er een grote leugen
was dan was het wel de zuinigheid van de Zeeuwen. Ik heb nog nooit zulke
warme en gulle mensen meegemaakt die eerlijk eten op het bord hadden ipv industrie voer. Dus geen killer margarine maar echte roomboter, een vette vis ipv vissticks. Mijn opa is 93 geworden en mijn oma leeft nog steeds (91) dankzij gezonde voedinge van het land en uit de Noordzee.

Zeeuws meisje heeft dus door de industrie een nare bijsmaak gekregen ten koste van de Zeeuwen, laat u niets wijs maken door die multinationals, het gaat vaak ten koste van uw gezondheid. Sigarettenfabrikanten hebben ook tot het laatst toe beweerd dat roken niet verslavend of kankerverwekkend was.

Gewoon back to basic, haal voeding bij de bron en wantrouw alles wat verpakt is. Gemakzucht wordt uiteindelijk duur betaald....

En nog even dit, op de site van gezond frituren staan slechts een kleine 600 cafetaria's in Nederland die met vloeibare olie frituren. Dit betekent dat de meerderheid van de cafetaria's dus waarschijnlijk nog steeds met geharde plantaardige olie (blokken) zit te frituren. Zo'n ongezond patatje bevat dan
al snel 3-5 gram aan transvetzuren.

Een patatje oorlog doet dan zijn naam dus echt eer aan......

Ik bak zelf in kokosvet wat van nature een vast vet is en ook niet verbrand bij hoge temperaturen. Gaat zelfs 5 keer langer mee (wel even regelmatig filteren), is wat duurder maar is samen met rundervet zoals Ossewit een stuk gezonder dan verhitte onverzadigde vetzuren. Voor bakken en braden neem ik Ghee (geklaarde boter) of olijfolie (niet de extra virgin) of combinatie van die twee.

Het ergste van alles is nog dat het nog bijna 11 jaar (1995-2006) heeft moeten duren voordat Unilever haar overige produkten gaat doorlichten op transvetzuren.
Dit had eerder veel ellende kunnen voorkomen als de overheid een label verplichting voor transvetzuren had ingesteld zoals in Amerika, Canada en Denemarken is gebeurd.

 

06 juni
Ontstekingsremmers zoals Ibuprofen en Diclofen kunnen risico
op hartaanval vergroten

Study shows anti-inflammatory drugs could increase risk of heart attacks

New research shows that high doses of some commonly used painkillers could increase the risk of heart attacks. The study was based on the results of 138 randomised trials involving 140,000 patients and found that some so-called None-steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAIDS), like ibuprofen or diclofen, increased the risk.

The study was carried out by researchers at the Clinical Trial Service Unit and Epidemiological Studies Unit (CTSU) at the University of Oxford in collaboration with the Department of Pharmacology at the University of Rome.

The research team found that the NSAIDS, when taken in relatively high doses, carried the same risk as COX-2 inhibitors such as Vioxxģ. Vioxxģ was withdrawn in 2004 after it was shown to increase the risk of heart disease. They examined the results of all trials in which the cardiovascular effects of selective COX-2 inhibitors (also known as coxibs) and NSAIDS had been studied. By combining these results, they were able to calculate the effects of these drugs more reliably than in the individual trials, which were too small to study this question.

Dr Patricia Kearney, from the CTSU, said: ‘The research showed that high dose regimens of ibuprofen and diclofenac increased the risk of heart attacks by as much as the coxibs, but the cardiovascular effects of another NSAID regimen, high-dose naproxen, appeared smaller.’

The researchers stress, however, that the risk of taking coxibs and some NSAIDS is modest for those who do not have vascular disease already – the equivalent to about three extra heart attacks per 1,000 people taking the drug each year.

Dr Colin Baigent, research director from the CTSU, said: ‘Many patients with severe chronic arthritis depend on these drugs to stay physically active, so it is important that they and their doctors can weigh up their benefits and harms. This research summarises what is known about cardiovascular risks, but doctors also need to consider the gastrointestinal and other potential risks of these drugs before deciding which is best for a particular patient.’

http://www.admin.ox.ac.uk/po/news/2005-06/jun/2.shtml

05 juni
Kanker - Scheurbuik II ?

Volgens steeds meer alternatieve artsen spelen chronische mineraal en vitamine tekorten een belangrijke rol bij de explosieve stijging van kanker. Aan de ene kant hebben we te maken met een groeiende stroom kankerverwekkende stoffen in het milieu en voeding en aan de andere kant een teruglopende hoeveelheid mineralen en vitamines in onze normale voeding door uitputting van de grond, snelle kweekmethodes, kunstmest etc etc.

Rond 1535 kregen bemanningen van schepen last van scheurbuik. Artsen konden er niet achter komen wat de oorzaak was maar lokale Indianen bij de Sint Laurens rivier (Noord-Amerika) wezen op het nut van de boomschors en naalden van de witte spar die ascorbaatzuur (dus vitamine C) bevatten. Hier werd een water drankje van gemaakt dat tot herstel van de zieken leidde.

Maar bij terugkomst werd deze methode minzaam door de artsen als tovermiddel van de wilden van tafel geveegd. Het hele verhaal moest door domheid van de toenmalige artsen nog bijna 200 jaar duren voordat een Engelsman John Lind in 1747 opnieuw het wiel uitvond. Deze arrogante kortzichtigheid heeft dus in 200 jaar tijd ruim 1 miljoen zeelieden het leven gekost.

Opnieuw zeggen wetenschappers als Linus Pauling, Dr Rath en anderen dat vitamine C een cruciale rol bij kanker kan spelen. Opnieuw hoongelach.... maar onderzoekers uit Montreal hebben dusdanige goede resultaten geboekt bij het inspuiten van vitamine C in de aderen van 3 terminale kanker patiŽnten dat men meer studies gaat starten.

Gaat de geschiedenis zich nu opnieuw herhalen en zal opnieuw een tekort aan vitamine C een belangrijke oorzaak van kanker worden.

Feit is bijvoorbeeld dat vitamine C belangrijk is voor je bloedvaten en huid en een sterke antioxidant is (vangt radicalen veroorzaakt door vervuilende stoffen en verbranding van vetten) en dat een roker veel vitamine C onttrekt aan zijn lichaam.

De meeste dieren kunnen zelf hun vitamine C in de lever aanmaken. Een ijsbeer heeft bijvoorbeeld maar liefst 25 gram in zijn lichaam. De mens kan dit helaas niet. En door stress wordt het beetje vitamine C dat me binnenkrijgen nog verder gereduceerd.

Voedingscentrum geeft het advies dat 60mg per dag genoeg maar natuurartsen wijzen op 1-3 gram per dag.

Zijn we hard op weg een nieuwe scheurbuik epidemie te stimuleren? 

 • Tumour pathology was verified by pathologists at the NCI who were unaware of diagnosis or treatment. In light of recent clinical pharmacokinetic findings and in vitro evidence of anti-tumour mechanisms, these case reports indicate that the role of high-dose intravenous vitamin C therapy in cancer treatment should be reassessed.
  http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/174/7/937
04 juni
Fonteine.com goes Belgium - part 2 - lactose veteranen reageren

Mijn interview op de nationale Belgische radio heeft nogal wat reakties opgeleverd en veel extra bezoekers uit Vlaanderen. Blijkbaar lopen er daar ook voldoende lactose veteranen rond....

Met name de zeer suggestieve vragen en het neerbuigende toontje heeft veel mensen gestoord. De interviewster wilde me steeds allerlei woorden in de mond leggen waarop ik steeds maar weer herhaalde dat het om een deel van de mensen gaat die met chronische klachten loopt en dat de statements op mijn site verwijzen naar studies in de Amerikaanse databases van de overheid. Nogmaals, ik ben geen voorstander van zuivel maar de relatie mbt diverse vormen van kanker worden niet door mij verzonnen maar ik verwijs steeds naar recente studies op dit gebied.

Dat de interviewster daarvan niet op de hoogte is of niet serieus naar wil kijken is de keuze van haar redactie geweest. Men wilde mij waarschijnlijk een kopje kleiner maken maar die ollander was daarvoor toch iets te slim. 

Wat ik doe is simpelweg informatie bronnen en studies opzoeken, als deze dan minder positief uitvallen dan is dat jammer voor die industrie maar consument heeft recht op die informatie. We zijn jaren gebombardeerd met zuivel propaganda met medewerking van de overheid maar men wil nog steeds niet beseffen dat veel groene groente gecombineerd met vette vis (vitamine D) wel eens veel belangrijker kan zijn dan al die zuivel met haar nadelen.....

Voor mij is de witte motor al jaren geleden vastgelopen.....

 

03 juni
Streng dieet alternatief voor bloedsuikerverlagende medicijnen

Ingrid Jazet liet dikke patiŽnten met diabetes type 2 gedurende 30 dagen een zeer streng dieet volgen, terwijl ze stopten met hun bloedsuikerverlagende medicijnen. Bij wie zelf nog voldoende insuline aanmaakte, daalde het bloedsuikergehalte al na twee dagen. Dit bleek veroorzaakt door een verminderde glucoseproductie door de lever. Een deel van de patiŽnten bleef het strenge dieet volgen tot ze de helft van hun overgewicht kwijt waren. Bij deze patiŽnten bleek ook de insulinegevoeligheid spectaculair verbeterd. Ook als patiŽnten na achttien maanden weer op hun oude gewicht zaten, bleken het bloedsuikergehalte, de bloeddruk en het vetgehalte gunstiger dan voorheen. Dertig dagen streng diŽten is dus een veilige en waardevolle therapie voor zwaarlijvige diabetespatiŽnten. Bij voldoende insulineproductie kunnen bloedsuikerverlagende middelen tijdens het dieet het best worden gestaakt. Dat vergemakkelijkt het diŽten en voorkomt een te laag bloedsuikergehalte.

http://www.lumc.nl/4030/samenvattingen/200604/indexapril.html

02 juni
Fonteine.com goes Belgium - melk is goed voor de industrie

Net interview gehad op de radio (BelgiŽ radio 1) mbt melk. Ze wilden me
blijkbaar mangelen maar heb gewoon uitgelegd dat die statements verwijzen
naar Amerikaanse studies in databases van de overheid.

Ook uitgelegd dat een deel van de mensen geen lactose / melkeiwit
kunnen afbreken wat tot allerlei chronische klachten kan leiden.

De zaak werd een beetje aangedikt door te stellen dat je volgens
mijn weblog allerlei ziektes kan krijgen maar het enige wat ik doe
is studies noemen waarbij zuivel bepaalde vormen van kanker kan
aanjagen. Dit zijn wetenschappelijke studies die iedereen online
kan raadplegen......

Interview kun je hier downloaden
http://www.ronfonteine.com/melk.mp3

01 juni
Wil de overheid wel echt een schoon milieu of liever veel accijns ?

Regelmatig schreeuwen politici van de daken dat we zuiniger moeten zijn met ons milieu en energie maar ondanks alle moderne mogelijkheden blijven de alternatieve auto's van de markt en blijft olie de basis van alles. Leuke meevaller is dan ook nog dat de gasprijzen gekoppeld zijn aan de olieprijzen dus kassa voor de hoge heren in Den Haag.

Als ze echt zouden willen dan was er allang een alternatieve brandstof. Genoeg voorbeelden in andere landen maar politici lullen liever dan dat ze daadkracht tonen.

Omdat de overheid geen accijns wil mislopen mogen transportbedrijven niet op koolzaad gaan rijden. Ook gemeentes willen bussen op koolzaad laten rijden maar overheid werkt wederom tegen.

Het is allemaal zo krom, men wil suikerziekte aanpakken maar stimuleert inname van geconcentreerde koolhydraten zoals brood en verbiedt alternatieven voor suiker zoals Stevia. Men wil overgewicht aanpakken maar schaft op veel scholen het schoolzwemmen af. Men wil een schoner milieu maar torpedeert veel goede projecten en mist opnieuw de boot. Waren we vroeger een voorbeeld voor andere landen dan lopen we nu hopeloos achter de feiten aan:

In Nederland rijden naar schatting 150 vrachtwagens op pure
plantaardige olie. Bekend voorbeeld zijn de veegwagens van de stad
Venlo. Meerdere gemeenten willen hun stadsbussen laten rijden op
koolzaad. „Nu er geen diesels meer in de binnensteden mogen komen
is koolzaad een mooi alternatief. Maar het Rijk werkt het tegen”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/article43755651.ece

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006


 

 

Links
Natuurdieet
Supervoeding
Superalgen
Omega 3 visolie
Vitamine C poeder
Oerdieet
Suikerspiegeldieet
Afslank gids
Fitness gids
Ads   

 


View My Stats