weblog voeding


 
logo.jpg (7231 bytes)
Zoek onderwerp | Gastenboek | Laagste prijzen

Weblog van de digitale speurneus...
foto.jpg (10460 bytes) Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik de dagelijkse gebeurtenissen en bevindingen snel kan opnemen.

Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Uitgebreide thema informatie kun je vinden op:
www.fonteine.com

Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert.

Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten. Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet.
Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is......

Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Met vriendelijk groet,
Ron Fonteine

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006

31 mei
Multinationals en giftige bananen

Op 29 mei zat ik te zappen en stuitte op een documentaire die meer weg had van een horrorverhaal met in de hoofdrollen Dow Chemicals, Shell, Dole foods etc. Vele duizenden liters gif uitgesproeid boven bananen en katoenplantages hebben gezorgd voor vele gehandicapte kinderen met nier- en neurologische aandoeningen. De multinationals zijn veroordeel tot schadevergoedingen aan de slachtoffers maar tot op heden is er geen cent betaald (Shell helpt?)......

Te ziek voor woorden en goed voorbeeld van de handel in gif

http://www.llink.nl/Afleveringspagina_Warzone.733.0.html
?&tx_llprogramma_pi2[afl_uid]=388&cHash=3fc02deccc


Nicaraguan Banana Workers Poisoned by Nemagon Nicaraguan Banana Workers Poisoned by Nemagon - Tell Dow, Shell and Dole to Pay Up!

Nemagon is a virulent pesticide that was used on banana plantations in Nicaragua, other countries in Central America, in the Caribbean, and in the Philippines. It is derived from debromochloropropane (DBCP) and kills a microscopic worm which inhibits the production and damages the appearance of bananas. Though banned in the U.S. since 1979 because workers in the plants manufacturing the product were found to be sterile, Nemagon was exported throughout the 60s, 70s, and 80s to unsuspecting banana producing nations like Nicaragua Standard Fruit (Dole in the U.S.), Del Monte, and United Fruit (now Chiquita) were some of the companies that sprayed Nemagon on their crops of bananas.

The pesticide was produced by Dow Chemical, Shell Oil, Occidental and others.

A Nicaraguan court ruled on December 11, 2002, that Dow, Shell and Dole had to pay US$490 million to affected banana workers from the Department of Chinandega, but the companies have yet to pay one cent to the plaintiffs.

http://www.nicanet.org/labor/nemegon-follow-up.php

30 mei
Vezels broodnodig ?

Veel vezels gezond? Echt niet....

Vanaf de jaren 70 wordt er al geroepen dat een vezelrijk dieet gezond zou zijn. Dit leidde zelfs tot een nauwe samenwerking tussen de Amerikaanse kanker stichting en Kellogs die met All Bran op de markt kwam. Maar is dit vezelrijke eten werkelijk zo goed voor onze darmen. De Engelse columnist Barry Groves weerlegt dit verhaal aan de hand van diverse studies. Hij beweert dat juist de graan vezels juist een ziekmakende rol kunnen spelen. Veel claims mbt vezels zijn nooit hard gemaakt door wetenschappelijke studies of zelfs weerlegt. Met name de rol bij kanker wordt stevig aan het wankelen gebracht.

De grote nadelen van een vezelrijk dieet:

- Onverteerde delen van de vezels kunnen gas en pijn veroorzaken in de maag
- Niet altijd zorgen vezels voor een snellere stoelgang en kunnen ze dan juist blokkades veroorzaken
- Als voedsel inderdaad sneller wordt afgevoerd door de darmen is er dus ook minder tijd voor absorptie van voedingsstoffen
- Van vezels is bekend dat deze absorbtie van zink, ijzer, calcium, fosfor, magnesium, eiwit, vet en vitamine A, D, E en K kunnen blokkeren
- Granen bevatten fytinezuur, dit zuur kan zich binden met calcium, ijzer en zink waardoor je nog meer tekorten opbouwt
- De absorbtie van ijzer uit witbrood is hoger dan die van volkoren brood !!
- Tarwevezels kunnen negatieve balansen veroorzaken mbt calcium, ijzer, zink, vetzuren, sterolen

Verder noemt de auteur het feit dat bij osteoporosis alleen wordt gekeken naar de inname van calcium maar nooit naar zaken die de opname kunnen verminderen. Zink en calcium spelen een belangrijke rol bij botbreuken maar ook bij kanker. En juist calcium speelt een belangrijke rol bij bescherming tegen darmkanker. Dus door problemen met de absorptie van dit calcium door grote hoeveelheden vezels loop je dus ook meer kans op darmkanker. Dit werd al eens aangetoond bij de Mormonen in Utah (USA), deze hadden een lage vezelinname en laag aantal personen met darmkanker.

Calcium speelt ook een belangrijke rol bij de ziekte van Alzheimer. Bij deze mensen wordt vaak grote hoeveelheden aluminium aangetroffen in de hersenen. Ook hier blijkt een tekort aan calcium een rol te spelen. Het tekort aan calcium zorgt voor een hormonaal balansverstoring waardoor aluminium makkelijker de hersenen kan binnendringen.

Ook tekorten van zink kunnen allerlei aandoeningen veroorzaken zoals depressie, lage geboortegewicht van babies, groeiachterstand, zwakzinnigheid en anorexia. Doordat soja ook fytinezuur bevat kan dit bij babies ook tot mineraaltekorten leiden.

Door grote inname van fytinezuur, vezels en tannines, die ijzer absorbtie verminderen en een verminderde inname van rood vlees kunnen ook ijzertekorten ontstaan (bloedarmoede etc). Dit komt nu al veel voor in Engeland, Amerika, Canada en Zuid Afrika.

Meer informatie vind je op:
http://www.second-opinions.co.uk/bran_and_cancer.html

29 mei
De grote cholesterol leugen

Cholesterol is de grote geldmaker van de farmaceuten. De propaganda machines draait op volle toeren en de verkopen van statines (cholesterol verlagers) groeien naar recordhoogtes. Slechts een klein groepje wetenschappers overziet de gevolgen van deze achterhaalde inzichten.....

Het lijkt precies op de anti-vet campagne die jaren door de wereld is gevoerd met veel behulp van medici en overheden. De gevolgen waren dat mensen omschakelde naar een dieet meer granen en snelle suikers die snel energie leverden maar ook bij een grote groep mensen leidt tot suikerziekte en onstekingsgerelateerde ziektes.

De cholesterol mythe is een herhaling van dit verhaal. Zelfde kortzichtigheid en desastreuze gevolgen voor onze gezondheid. Met statines gaan we ingrijpen op natuurlijke processen en gelijkertijd verlagen we het Q10 gehalte in onze cellen. Q10 regelt oa de energie in cellen en bijvoorbeeld de kracht van de hartspier maar kan ook woekering bij kankercellen remmen. Dus je begrijpt wel de effecten over
15 -20 jaar.

Het ergste is nog dat die "experts" in de jaren 60 hebben gezorgd dat hele volksstammen overgingen van roomboter op margarine dat vol zat met transvetzuren, de echte gevaarlijk sloper van je hart en bloedvaten dus zijn zijn medeverantwoordelijk geweest voor veel doden doordat niet alleen de margarine vol zat met transvetzuren maar ook koekjes, crackers, chips, patat en melkpoeder. Alles wat "gehard plantaardig vet" bevat, bevat transvetzuren. In Amerika bevat een portie Franse frietjes als 5-8 gram transvetzuren terwijl al 1-2 gram al gevolgen kan hebben voor je lichaam.

Dus terwijl de overheid margarine aanraadde kregen de burgers veel transvetzuren in hun lichaam. Over deze fouten hoor je niemand, niets geleerd blijkbaar en de laatste jaren is cholesterol het modewoord. Eieren werden in de ban gedaan terwijl als er 1 voedzaam produkt is dan is het wel een ei, bomvol aminozuren, mineralen en vitamines. Ik eet elke dag een gekookt omega 3 eitje en mijn cholesterol is prima hoor. Gewoon gevarieerd eten zonder al die foute geharde vetten en 1-2 lepels koudepersing olijfolie en vette vis en je hart kan nog lang mee.

Laat je dus niet gek maken door dat Propaganda Centrum in Den Haag. Het zal niet de eerste keer zijn dat men de plank volledig mis slaat.....

Wapen je tegen deze propaganda door je kennis te vergroten, ken de feiten zodat je zelf je conclusies kunt trekken.

En voor mij hoort een gezond omega 3 ei erbij !!

Mijn advies

 

28 mei
Nieuwe campagne van de WHO mbt roken

De harde feiten: wereldwijd roken 1.3 biljoen mensen. De prijs voor het roken is
5 miljoen doden per jaar. Als het consumptie patroon zo door gaat zullen rond 2020 ruim 10 miljoen mensen per jaar overlijden aan de gevolgen van roken. Een Engelse arts heeft al eens gezegd dat de nicotine kartels verantwoordelijk zijn voor meer doden dan door Hitler. Klinkt misschien hard maar dat zijn de feiten.

Punt is wel dat de overheden hier lekker aan meeverdienen net zoals aan alcohol en gokken. Punt is ook dat overheid flink bespaart op de AOW kosten omdat een roker gemiddeld 13 jaar korter leeft. Je betaalt dus je hele leven veel accijns en premies terwijl je waarschijnlijk weinig plezier zult beleven aan je oude dag dus is de overheid de grote winnaar, soort economische euthanasie zullen we maar zeggen...

Zie roken als Russische roulette, je hebt een kans op kanker van ruim 50%. Is dat die sigaret allemaal waard? Wees geen melkkoe van de overheid en industrie, leven is al zo kort......Op 31 mei is het wereldwijd "niet roken" dag, laat je zuurverdiende centen niet in rook opgaan.....


Roken tijdens zwangerschap heeft ernstige gevolgen

Uit nieuw onderzoek door de Eramus Universiteit blijkt dat roken tijdens de zwangerschap langdurige en ernstige gevolgen voor de gezondheid van het kind heeft.

Uit jarenlang onderzoek blijkt dat deze kinderen met een lager geboortegewicht later ook te maken kunnen krijgen met een hardere stijging van cholesterol en bloeddruk.

http://www.generationr.nl/media/pdfs/dossierGenerationR.pdf

27 mei
Europese commissie strooit met ons geld - oftewel met de Franse slag

Even een kleine oproep tussen door, een goed voorbeeld van het nut van een Europees bestuur zullen we maar zeggen......

L.S.,

Zoals de meesten bekend bestaat binnen het Europees parlement een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan ťťn maal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Thans hebben een aantal europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor ťťn miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet.

Binnen 2 dagen zijn er een kleine 25000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus ťťn miljoen worden.

Surf daarom naar: http://www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling!!

PS: Als je hebt getekend zou je je adressenbestand eens door kunnen lopen en dit mailtje als een soort kettingbrief kunnen doorsturen aan alle logisch denkende mensen die ook een eind willen maken aan dit belachelijke gebruik.

26 mei
Pijnstillers (NSAIDs) - 30% meer kans op hartfalen bij ouderen

Gewone pijnstillers, de zogenaamde NSAIDs zijn voor ouderen niet zonder gevaar. Een nieuwe 4 jarige Engelse studie heeft aangetoond dat oudere patiŽnten 30% meer kans op hartfalen hebben als zij deze pijnstillers gebruiken. Het middel Indomethacin (indocin) had het hoogste risico.

http://wews-tvhealth.mymedcenter.com/index.cfm?pt=item
Detail&Item_ID=122188&site_cat_id=16

25 mei
Neurofeedback

Neurofeedback is een moderne methode om de hersenen te trainen. Via sensoren op het hoofd kan de trainer activiteiten in de hersenfrequenties waarnemen. Afhankelijk van de klachten is er sprake van onder- of overactiviteit. Bij stress vaak een overactiviteit in de bŤta frequenties te zien, en bij ADD of ADHD een overactiviteit in de theta frequenties. (Meer over deze termen vindt u onder het submenu: achtergronden neurofeedback.) Door middel van beeld en geluid geeft de trainer feedback aan de hersenen. Dat gebeurt, doordat de muziek die een cliŽnt te horen krijgt kort onderbroken wordt. Het brein pakt deze signalen op en gaat hierdoor zťlf de overactiviteit verminderen. Daarmee verdwijnt het onnatuurlijke gedrag van de hersenen en de daarmee gepaard gaande klachten. Als de hersenen eenmaal de natuurlijke, gezonde staat ervaren, zullen zij de overactiviteit zelf blijven terugdringen. Het zo natuurlijk mogelijk te laten functioneren van de hersenen heeft legio voordelen: rust, zelfvertrouwen, concentratie, ontspanning, creativiteit en plezier zullen meer en meer voorkomen.

Meer info: http://www.neurofeedback-utrecht.nl/

Meer informatie bronnen:

http://www.fonteine.com/neurofeedback.html

24 mei
Geautomatiseerde ontwerpmethode voor eiwitten succesvol in zoektocht naar medicijn tegen kanker

TRAIL is een eiwit dat wordt gezien als een veelbelovend potentieel geneesmiddel tegen kanker. Als TRAIL bindt aan de receptoren DR4 of DR5 aan de buitenkant van een kankercel, wordt een biologisch proces in gang gezet dat eindigt in het
spontaan afsterven van die cel (apoptose).  Met behulp van het computerprogramma FOLD-X zijn farmaceutische onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, het European Molecular Biology Laboratory (Heidelberg) en de National University of Ireland, erin geslaagd een variant van TRAIL te maken die specifiek aan de DR5 receptor bindt. Daarmee wordt een belangrijke stap in de
ontwikkeling van een werkzaam medicijn gezet.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/nieuwsbrief/week21/21_01


Tweede Kamer stelt grens aan salarissen zorgbestuurders

De topsalarissen in de zorg moeten voortaan worden begrensd. Een Kamermeerderheid steunde vandaag een motie van de SP waarin dit wordt bepleit. 'De salarissen in de zorg moeten niet onbeperkt de pan uit kunnen rijzen,' zegt Tweede-Kamerlid Agnes Kant, indiener van de motie. De regering moet nu met voorstellen komen voor het invoeren van een maximumsalaris in de zorgsector. Alleen VVD en CDA stemden tegen de motie.

Onlangs nam de Kamer een motie aan van de SP waarin wordt bepleit voor een salarisplafond voor de energiesector. De regering voelde er niets voor om in te grijpen, maar is hiertoe gedwongen door de uitspraak van de Kamer op initiatief van de SP. Ook in de zorgsector wilde de regering niets doen om het graaien in te perken, waardoor Agnes Kant zich genoodzaakt voelde ook hiervoor een motie in te dienen. En deze werd vandaag dus aangenomen door een zeer brede coalitie van GroenLinks en PvdA tot en met de SGP en Groep Wilders. Alleen de twee grootste regeringspartijen (CDA en VVD) stemden tegen.

Kant: 'Ook in de zorg zijn steeds meer bestuurders die zichzelf willen verrijken. Het gaat om publiek geld dat vooral met premies is opgebracht, bedoeld om ziektekosten te dekken, niet om managers en directeuren stinkend rijk te maken. De praktijk wijst uit dat we ons niet kunnen verlaten op zelfregulering of kritische toezichthouders, dus zal de politiek haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik ben zeer blij met de steun voor onze opvatting dat geen enkele zorgbestuurder meer hoeft te verdienen dan de hoogste zorgbestuurder: minister Hoogervorst.'

23 mei
De echte oorzaak van welvaartziekten - hooggeconcentreerde koolhydraten

De duistere kant van insuline

Insuline doet veel meer dan glucose wegwerken. Insuline verstoort ook indirect de hormoonhuishouding en de afweer. Een te hoge insulinespiegel is daarom een ramp. Het is een verborgen kant van diabetes type-2. En volgens orthomoleculair arts Boudewijn Felperlaan de grondoorzaak van welvaartsziekten.

Hij houdt van lekker eten, kookt graag zelf. Maar in zijn keuken is geen brood te vinden, zomin als aardappelen, rijst of pasta. Boudewijn Felperlaan mijdt hooggeconcentreerde koolhydraten als de pest. Bijna letterlijk: voor de orthomoleculair werkende natuurgeneeskundig arts zijn die suikerbommen de indirecte oorzaak van welvaartsziekten. Diabetes voorop.

Meer info: www.suikerspiegeldieet.com

22 mei
Bloeddrukverlagers (plasmiddelen/beta-blockers) vergroten kans
op diabetes met 20-45%

Bij patiŽnten met hoge bloeddruk worden meestal plasmiddelen (Thiazide zoals chloortalidon en hydrochloorthiazide) of beta-blockers gebruikt. Bij oudere vrouwen nam het risico op diabetes toe met 20% (Thiazide) en met 32% (Beta-blockers). Thiazide vergrootte de kans op diabetes bij jonge vrouwen zelfs met 45%. Hoog tijd dus om eens te kijken naar bloeddruk verlaging op een gezondere manier zoals:

 • Stoppen met roken
 • Eet veel groente en fruit
 • Afvallen als je overgewicht hebt
 • Beperk je inname van alcohol tot 1 glas per dag
 • Vermijdt drop en zout in eten
 • Beperk je koffie/cola inname (caffeÔne vergroot kans op hoge bloeddruk)
 • Ook de volgende geneesmiddelen bevatten caffeÔne: Algostase, Antigrippine, Aspirine Duo, Cephyl, Witte Kruis, Dolviran, Guronsan, Kranit Nova, Lonarid N, Mann, Optalidon, Perdolan compositum, Saridon
 • Zorg bij stress voor voldoende ontspanning
 • Eet meer vegetarische produkten (*)

(*) Rouse IL, Beilin LJ. Editorial review: vegetarian diet and blood pressure. J Hypertension 1984;2:231-40. // Lindahl O, Lindwall L, Spangberg A, Stenram A, Ockerman PA. A vegan regimen with reduced medication in the treatment of hypertension. Br J Nutr 1984;52:11-20.

De “American Heart Association” verwijst naar de principes van de DASH-voeding waarin onder andere de nadruk gelegd op het gebruik van veel groenten (300 g) en fruit (2 tot 3 stuks) en 2 tot 4 porties magere zuivelproducten per dag.


Diuretics and beta-blockers, used to treat hypertension, are associated with an increased risk of developing type 2 diabetes, new findings indicate.

The risk of developing diabetes in subjects taking thiazide-type diuretics compared with those not taking a thiazide was increased by 20 percent in older women, 45 percent in younger women, and 36 percent in men, after taking account of age, weight, physical activity, and other risk factors. Compared to patients not taking a beta-blocker, older women taking beta-blockers had a 32 percent higher risk of diabetes, while for men the risk was 20 percent higher.

http://www.iol.co.za/index.php?set_id=14&click_id=117&
art_id=qw1148060521152B243

We found that thiazide diuretic use was independently associated with an increased risk of type 2 diabetes in three distinct cohorts. The use of Ŗ-blockers also was independently associated with increased risk in older women and men. Although we did not ascertain the use of Ŗ-blockers in the cohort of younger women, the use of other antihypertensives, a category presumably including Ŗ-blockers, was associated with increased risk. The use of calcium channel blockers and ACE inhibitors was not associated with the development of type 2 diabetes.

http://care.diabetesjournals.org/cgi/content/full/29/5/1065


Increased risk of non-insulin-dependent diabetes mellitus in elderly hypertensive subjects.

The data presented suggest that the increased risk of non-insulin-dependent diabetes mellitus in hypertensive subjects taking beta-blockers or diuretics, or both, is explained at least partly by metabolic disturbances related to drug therapy.

University of Kuopio, Department of Medicine, Finland.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=retrieve&
db=pubmed&list_uids=7706704&dopt=Abstract


CafeÔne en bloeddruk gaan niet goed samen!

http://www.e-gezondheid.be/magazine/article.asp?
idArticle=2871&idRubrique=265

http://www.refdag.nl/oud/gezo/010925gezo01.html


Erwten en wei: potentiŽle bestrijders van hoge bloeddruk

Hypertensie of hoge bloeddruk vormt een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, die in de Westerse wereld de voornaamste doodsoorzaak zijn. Naar schatting lijdt 1 op 5 volwassenen in de wereld aan een hoge bloeddruk. Traditioneel wordt deze kwaal tegengegaan door antihypertensieve geneesmiddelen toe te dienen en door de voedingsgewoonten en levensstijl aan te passen. ACE (angiotensin I converting enzyme) speelt een belangrijke rol bij het op peil houden van de bloeddruk. ACE is een enzym, een eiwit dat bepaalde chemische reacties, zoals omzetting en afbraak van componenten, doet versnellen. In het menselijk lichaam bewerkstelligt het ACE enzym de vorming van een stof die de aderen vernauwt en zo de bloeddruk doet stijgen. Blokkering van ACE in het cardiovasculair systeem resulteert dan ook in een daling van bloeddruk bij hypertensieve patiŽnten. Synthetische ACE inhibitoren, die de werking van het ACE enzym lamleggen, zijn dan ook belangrijk in de bestrijding van hoge bloeddruk in de geneeskunde.

http://www.ugent.be/nl/nieuwsagenda/persberichten/
extra/archief/3-2003/pb3119.htm

21 mei
Meet je antioxidanten in je huid

In Amerika is er nu een huidscanner op de markt die optisch het carotenoÔdengehalte in menselijk weefsel kan meten. Mensen die veel groente en fruit eten zullen hoger scoren doordat groente en fruit veel carotenoÔden (antioxidanten) bevatten.

Veel oxidatieve stress en blootstelling aan vrije radicalen kunnen leiden tot een lagere score. Tabaksrook, stress, zonlicht, vervuiling en toxines zijn veel voorkomende veroorzakers van vrije radicalen.

Wat zijn antioxidanten?

Eenvoudig gezegd zijn antioxidanten chemische stoffen die oxidatie in cellen en moleculen voorkomen. De meest bekende antioxidanten zijn de vitamines C, E en betacaroteen, maar er zijn er nog veel meer.

Zij zijn belangrijk om de volgende reden:
de zuurstof die u inademt, zorgt voor een chemische reactie in uw cellen die oxidatie heet en een bijverschijnsel is van de normale stofwisseling. Dit proces zorgt voor het ontstaan van moleculen die men vrije radicalen noemt en die celwanden en weefsel kunnen beschadigen. Als er geen tegenactie plaatsvindt dan kan de schade door de vrije radicalen ervoor zorgen dat de toestand van het hartvaatstelsel en van het afweersysteem verslechtert. Voedsel waar veel antioxidanten in zitten, kan de vorming van vrije radicalen vertragen door het lichaam te helpen de schade aan cellen en weefsel te verminderen en te herstellen.

Voeding die antioxidanten bevat:
Een van de gemakkelijkste manieren om voedsel met veel antioxidanten te herkennen is de kleur - pigmenten in fel gekleurde planten geven bepaalde antioxidanten aan. Eet daarom rode, gele, oranje en groene vruchten en groenten. Zaden, noten, granen, sojaproducten, theesoorten en zelfs chocolade zijn ook rijke bronnen!

Voor meer informatie:
http://www.nuskin.com/eu/nl/dutch/products/px/scanner.shtml

Kontaktpersoon in Nederland: shb@mypharmanex.com

20 mei
Ellende met je gebit

Ik loop al een paar maanden met een probleem rond mbt twee kiezen. Het rare is dat ik geen echte kiespijn heb maar wel irritatie voel in mijn linker bovenhoek van mijn gebit. De ene laatste kies is al een paar keer open gemaakt en schoon gemaakt en na 4 keer leken de problemen over. Tot 14 mei ging het goed maar daar toen sloeg de zware vermoeidheid weer toe. Het ritueel is iedere keer hetzelfde, tandvlees aan de wangkant (dus naast de laatste kies) is geirriteerd en licht ontstoken. Ik voel wel wat irritatie maar geen echte kiespijn. Maar het probleem is dat ik zal om 10 uur smorgens zit te gapen en rond de middag zo moe wordt dat ik niet meer kan werken.

Ook voel ik dat mijn onderkaak iets opgezet is. Doordat ik geen echte pijn heb weet ik ook niet waar het probleem zit en tandarts weet ook geen raad. Maar het probleem zorgt voor duizeligheid, sufheid en geheugenverlies dus suggesties zijn welkom op ugamedia@wirehub.nl

Verder voelt me kaak aan alsof je een verdoving hebt gehad die begint af te nemen.

Als er een tandarts is die iets herkent dan graag reaktie....

19 mei
Blootstelling aan fijn stof leidt tot meer sterfte en ziekte

Relativeren groot hedendaags milieuprobleem vormt een bedreiging voor de volksgezondheid.

Dit schrijft milieuepidemioloog prof dr. ir. Bert Brunekreef in het meinummer van
Tijdschrift Milieu van de VVM, de Vereniging van Milieuprofessionals.

Er is geen sprake van hysteriemakerij over een bijzonder groot milieuprobleem, aldus
Brunekreef. Hij verbaast zich erover dat er de laatste tijd bij herhaling artikelen
opduiken dat het om een non-issue zou gaan. De kritische doorlichting van de Utrechtse hoogleraar leert dat de argumenten die dan worden aangevoerd weinig tot geen hout snijden.

Herhaaldelijk wordt de suggestie gewekt dat er nauwelijks bewijzen zijn voor de gevaren van fijn stof. Het beleid zou zich op een paar studies van dubieuze kwaliteit baseren. Niets is echter minder waar. Kennis over de gevaren van fijn stof komt uit een veelheid van bronnen, zo toont Brunekreef aan. Een gestaag toenemend aantal studies laat bovendien zien dat ook blootstelling op langere leidt tot meer sterfte en ziekte. 

Ook stellen de critici dat toxicologisch onderzoek niet aantoont dat fijn stof in de
huidige concentraties schadelijk is. Op zich is het juist dat er tot op heden nog weinig goede toxicologische onderbouwing is van de in de epidemiologie gevonden associaties. Daarbij moet wel bedacht worden dat het fijn stof - waaraan u en ik in de echte wereld zijn blootgesteld - bijzonder moeilijk na te maken is in het laboratorium. Te meer daar het goeddeels nog ontbreekt aan goede proefdiermodellen die representatief zijn voor de risicogroepen in onze samenleving die vermoedelijk het meest door fijn stof worden bedreigd.

Brunekreef maakt verder duidelijk dat er geen enkele wetenschappelijke basis is voor de bewering dat meer dan de helft van het fijn stof in ons land door de natuur veroorzaakt wordt. Aftrek van natuurlijk fijn stof leidt, aldus de hoogleraar, tot het accepteren van hogere concentraties, en daarmee tot meer gezondheidsschade.

Het is een beetje alsof we bij alcoholgebruik in het verkeer geen acht meer moeten slaan op het water in de drank: een halve liter bier mag nog, 95% daarvan is natuurlijk water dat de rijvaardigheid niet beÔnvloedt, dus voortaan mag je na een halve liter pure alcohol nog achter het stuur....

18 mei
Pharma gaat waar via de televisie pushen

De pharma kartels zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om haar handel te sluiten en gaat dit nu doen via gesponsorde televisie. Blijkbaar is de invloed via wetenschappers, journalisten, artsen en specialisten, patiŽnten verenigingen en bij handboeken voor bijv psyciatrie nog niet voldoende genoeg en moet er op nieuwe manieren geleurd worden met nieuwe medicijnen.

PharmaVentures today announces the launch of a brand new internet-based television show: PharmaVentures Business Review.

Dr Fintan Walton, CEO, PharmaVentures, says "This show, the first in a monthly series, provides viewers across the pharmaceutical and biotechnology sectors with insightful analysis and debate covering major transactions and industry trends. It gives exclusive access to topical interviews with senior executives and experts, including views from the corporate finance sector."

Accessible via the PharmaVentures' website in various media formats, the television
broadcast exploits the fastest growing media channel available. According to research carried out by Accustream iMedia Research in 2005, video streams viewed rose by 50.2 in 2005 and are forecast to grow by a further 32 this year.

In addition to providing lively coverage of news and current affairs in the industry,
and a review of market trends, this first edition of Business Review features interviews with key players in the financing of Australian biotech companies, as well as a round-table discussion focusing on Mergers and Acquisitions in the pharmaceutical and biotechnology sectors.

Dr Fintan Walton explains "PharmaVentures Business Review builds on the suite of
intelligence products available through our PharmaDeals brand and is the first in the
next generation of strategic intelligence products. By utilising the internet channel to distribute a television show, we can provide a valuable service industry wide at levels previously unattainable, and enable companies involved to reap the benefits that such high-profile exposure will bring."

PharmaVentures is offering corporate sponsorship and advertising opportunities to those wishing to promote their company through this unique format.

http://www.perssupport.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=79699

17 mei
Granaatappel slaat wereldwijd in als "vitamine bom"

Ik voorspelde enkele maanden geleden al dat granaatappelsap heel groot zou worden in Nederland daar ik de ontwikkelingen op de Amerikaanse markt en enkele studies volgde. Ik kocht daarop de namen granaatappel.com en granaatappelsap.nl maar plannen om sap te gaan importeren heb ik afgeblazen omdat dit logistiek te ingewikkeld zou worden. Maar gelukkig is het sap nu via een ander bedrijf te koop in de supermarkten. Ik zal binnenkort een speciale granaatappel pagina starten.

Ron

www.pomegreat.nl

16 mei
Supermarkt testen, geldklopperij?

Snelle gezondheidscheck is geldklopperij

Gezondheidsmanagementbureau LifeGuard is bezorgd over het toenemend aanbod in snelle 'gezondheidschecks', zoals die worden aangeboden in bijvoorbeeld supermarkten en apotheken. Volgens LifeGuard suggereren dergelijke korte checks dat serieus onderzoek plaatsvindt naar de gezondheid van consumenten, terwijl de testjes daar veel te oppervlakkig voor zijn. Hierdoor kunnen dit soort checks misleidend en zelfs gevaarlijk zijn. Bovendien werken ze, waarschuwt LifeGuard, onnodig medicaliserend doordat consumenten erdoor worden aangezet allerlei pillen, poeders en druppels te gaan gebruiken.

LifeGuard verricht in opdracht van bedrijven en organisaties gezondheids- en
leefstijlonderzoek, en legt daarbij de nadruk op preventie. "Daar komen zelden of nooit supplementen of medicamenten aan te pas", zegt LifeGuard. Het bureau noemt
gezondheidschecks zonder deskundige adviezen en vervolgtrajecten 'zinloze geldklopperij'. LifeGuard acht dit schadelijk voor het imago van het serieuze gezondheidsmanagement en verzet zich daarom fel tegen deze ontwikkeling.

"De gezondheidscheck wordt zo langzamerhand als een soort 'leuk productje' ingezet, met alle mogelijke risico's van dien. We weten uit ervaring dat dit soort simpele checks consumenten vaak op het verkeerde been zet. Men wordt ůf onnodig ongerust, ůf er ontstaat het valse gevoel van 'Ik ben ok'. Zo'n korte check biedt
onvoldoende kwaliteit, een APK doe je ook niet even in een kwartiertje" , aldus Mikkel Hofstee, directeur van LifeGuard.

15 mei
Aspartaam, to be or not to be

EFSA, de Europese voedsel autoriteit, concludeert in haar persbericht van 5 mei 2006 dat er geen reden is om verder onderzoek te laten verrichten naar de veiligheid van de zoetstof aspartaam.

Zij hebben namelijk de conclusies van het Ramazzini-onderzoek geŽvalueerd. Ramazzini (Italiaans Kankeronderzoek Instituut) concludeerde in haar onderzoek dat aspartaam kanker kan veroorzaken en dat de huidige richtlijnen voor het consumentengebruik herzien zouden moeten worden. EFSA zegt dat de conclusies betreffende de gevonden tumoren alleen door een onafhankelijke onderzoeker goed geŽvalueerd zouden kunnen worden. Zijn zien echter geen reden om opnieuw onderzoek te laten verrichten. Waarom komt dat aanvullende onderzoek er niet? Zij zeggen in datzelfde persbericht namelijk ook dat zij de zaak met hoge prioriteit zullen behandelen als er nieuwe informatie beschikbaar komt in de toekomst. Blijkbaar vinden ze het onderzoek van het onafhankelijke Ramazzini-instituut niet de moeite van een verder onderzoek waard, terwijl dit het eerste aspartaam-onderzoek naar kanker is sinds de jaren zeventig. Of is er misschien sprake van belangenverstrengeling?

http://www.europatransparant.nl/?pag=3&nid=43

14 mei
De echte kwakzalvers?

Opnieuw worden medewerkers van een groot ziekenhuis naar huis gestuurd vanwegen "karakterproblemen". Blijkbaar zijn de ego's toch weer sterker dan het belang van de patiŽnten. En meer blijven roepen dat alternatieve artsen
kwakzalvers zijn? Krijg steeds meer gevoel dat de echte kwakzalvers in heel
andere sectoren actief zijn. Blijkbaar heeft men niet alleen moeite met
samenwerken met de alternatieve sector maar ook met de eigen club......
Of is dit ook weer een op zichzelf staand incident ?

Utrechts ziekenhuis stelt specialist op non-actief

De directie van het Mesos Medisch Centrum in Utrecht heeft een van de zes anesthesiologen van het ziekenhuis op non-actief gesteld. Het ziekenhuis heeft dat donderdag bekendgemaakt.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_gezondheid/article312668.ece/
Utrechts+ziekenhuis+stelt+specialist+op+non-actief

13 mei
Verkwisting in ziekenhuizen wordt verhaald op de zwakkeren

Volgens artikelen in NRC next en de Telegraaf worden er bakken geld weggegooid in ziekenhuizen, medicijnen verdwijnen tussen het vuil, chemokuren van 400 euro worden vernietigd als patiŽnt te laat op afspraak is etc etc. En weet u wie de rekening daarvan betaalt? De mensen die zichzelf niet kunnen verdedigen en niet meer bruikbaar zijn voor de economie, de chronisch zieken, ouderen en gehandicapten. Die zal namelijk makkelijker te mangelen dan een groep boze arbeiders, georganiseerde ambtenaren etc. De mensen die de economie voor onze generatie hebben opgebouwd met zuinig leven en hard werken worden nu als sluitpost gezien. Kapitalen worden er uitgegeven aan boeren in Europese landen, megaprojecten die nergens toe leiden en een big brother apparaat in Brussels die communistische trekjes begint te krijgen en alleen maar voor meer regels en wetten zorgen die grote industriŽn in de kaart spelen. Is dit democratie of gewoon zakken vullen en de zwakkeren aan hun lot overlaten.

Welkom in bananenrepubliek Europa.....

 

12 mei
Het farmaceutisch goudmijntje - ADHD

Je kind vertoont afwijkend gedrag en wordt onderdeel van een groot experiment met medicijnen die het gedrag van het kind gaan veranderen en zelfs tot de dood kunnen leiden.....

Fictie? Nee de harde realtiteit voor miljoenen ouders. Het toverwoord is stimulanten of zullen we het beestje maar gewoon bij de naam noemen, amfetamines (zoals speed), zeer verslavend en niet zonder gevaren.

http://www.wildestcolts.com/booklet/booklet1.html#selection

De bijwerkingen van Ritalin

Anorexie, rusteloosheid, spreekdrang, slapeloosheid, angst, hoofdpijn, ontstemmingstoestanden en verminderde zelfkritiek. Chronisch gebruik, vooral van hoge doses, kan leiden tot psychotische toestanden en ernstige depressie. Sympathicomimetische effecten zoals: tachycardie (heftige hartkloppingen), bloeddrukstijging, hartritmestoornissen, droge mond en mydriasis. Verder huidreacties en maagdarmstoornissen. Groeiremming, ten gevolge van langdurige toediening aan kinderen, is beschreven. GeÔsoleerde gevallen zijn gemeld van stuiptrekkingen, choreoathetose, tics, syndroom van Gilles de la Tourette, toxische psychose, soms met visuele en tactiele hallucinaties, trombocytopenische purpura, exfoliatieve dermatitis, erythema multiforme, leucopenie, trombocytopenie en anemie.

Doden door Retalin

Links

 

11 mei
Zijn repeterende smaakversterkers de echte dikmakers?

Een Amerikaanse professor psychologie (Seth Roberts) komt met een totaal nieuwe visie op overgewicht. Niet alleen caloriŽn zorgen voor overgewicht maar juist caloriŽn gecombineerd met eenzijdige herhalende sterke smaken !!!

Zijn theorie is eigenlijk heel simpel, neem je veel voeding met steeds dezelfde smaken dan denkt het lichaam dat er blijkbaar voldoende aanbod van deze voeding is en gaat de caloriŽn dan opslaan zodat deze beschikbaar is in een periode van minder aanbod. Hoe sterker de smaak hoe sterker dit mechanisme wordt. Is op zich wel logisch want in de zomer zijn er veel smaakvolle vruchten, bessen, kruiden etc terwijl het aanbod in de winter normaal gesproken de typische winterprodukten zoals koolsoorten, witlof, spruitjes, groene groentes zoals boerekool etc zijn die een minder sterke smaak hebben.

Seth Roberts beweert dat deze sterke smaak een bepaalde thermostaat in je lichaam regelt, hij noemt dit een "setting point". Dit referentie punt regelt dan oa je verzadiging. Eet je veel dezelfde sterke smaken dan wordt dit referentie punt verhoogd zodat je de inname kunt vergroten doordat je meer eetlust hebt. Maar bij iedereen is dit punt dus anders. Heb je door een bepaalde manier van eenzijdig eten dit punt flink verhoogd dan zal een dieet ook niet helpen en alleen tot honger leiden waardoor je snel afhaakt.

De truc is nu juist dit referentie punt te gaan verlagen. Dit is volgens Seth mogelijk door 2-3 per dag caloriŽn in te nemen zonder smaak. Je kunt dit doen door smaakloze olie in te nemen of fructose poeder met water te mengen. Fructose is eigenlijk fruitsuiker en dit heeft een lage glycemische waarde waardoor het effect op je suikerspiegel beperkt is.

Meer informatie
http://www.fonteine.com/afvallen_smaak.html

10 mei
Incestieuze relatie tussen farmacie en het handboek van de Amerikaanse Psychiatrie Vereniging

Van een Canadese mensenrechtenorganisatie die voor het belang van psychiatrische patiŽnten opkomt ontving ik dit persbericht waarin men waarschuwt voor de nauwe financieŽle tussen de farmacie en het handboek van de Amerikaanse Psychiatrie vereniging. De experts die adviezen geven voor dit handboek hebben alle financieŽle banden met farmaceutische bedrijven. Het gaat hierbij dus om richtlijnen voor behandelingen van oa depressies, schizofrenie en psychose. Dit zijn ook dezelfde "experts" die in 1973 nog met grote meerderheid verklaarden dat homoseksualiteit een geestelijke stoornis was. Dit handboek is ook de basis van beslissingen om kinderen bij ouders weg te halen, of stemrecht af te pakken, om legale contracten te ontbinden etc. Als een kind een stoornis krijgt opgespeld en daarvoor gevaarlijke medicatie moet innemen en ouders weigeren dit dan kunnen zij zelfs strafrechtelijk worden vervolgd.

Deze vereniging is niet de enige organisatie met nauwe banden met de farmacie. Ook in Nederland zijn er steeds meer patiŽntenverenigingen die geld ontvangen van de farmacie en voedingsindustrie, een zeer trieste ontwikkeling die de objectiviteit van dit soort belangengroeperingen sterk ondermijnt.

http://www.fonteine.com/nieuws/nieuws_mei2006.html

 

Kindergedrag wordt nu gezien als een metale stoornis en wordt met medicijnen gecorrigeerd

Childhood behavior redefined

In its recent infatuation with symptomatic, push-button remedies, psychiatry has lost its way not only intellectually but spiritually and morally. Even when it is not actually doing damage to the people it is supposed to help,…it is encouraging among doctors and patients alike the fraudulent and dangerous fantasy that life's every passing 'symptom' can be clinically diagnosed and, once diagnosed, alleviated if not eliminated by pharmacological intervention.

Paul R. McHugh
Professor of Psychiatry,
Johns Hopkins University School of Medicine

http://www.fightforkids.org/childhood_behavior_redefined.html

09 mei
Eerlijk over voeding?

Gisterenavond was er een klein item op TV over een nieuw Italiaans onderzoek naar de gevaren van aspartaam bij ratten. Een EU parlementariŽr wees op dit onderzoek en de gevaren voor de bevolking. Maar meteen daarna kwam die pitbull van het Voedingscentrum weer op de buis om maar weer even te benadrukken dat aspartaam o zo veilig was. Vandaar die maximale dagdosis zeker..... Men zegt dat men eerlijk over eten is maar voor mij is dit gesponsorde Voedingscentrum meer een verlengstuk van de industrie. Men zal met geen woord reppen over het overschot van linolzuur in onze voeding (omega 6), de mogelijkheden mbt Stevia als suikervervanger, de voedingswaarde van algen etc etc. Nee, maar wel prijzen voor nieuwe produkten van de industrie. Heeft er wel eens iemand een prijs gewonnen die een nieuwe gezonde vrucht ging importeren, of een supergezond recept had bedacht? Laat je niet gek maken door de propaganda machine, veel adviseurs die bepalen of een produkt veilig is hebben dubbele agenda's, ze hebben vaak nauwe banden met de industrie. Zeg nu eerlijk, zouden mensen in hun eigen keuken een potje suiker vervangen voor een potje chemisch aspartaam voor over de aardbeien of pannekoek?

Eerlijk over voeding, me hoela.....

http://www.fonteine.com/aspartaam.html

08 mei
Alzheimer en de rol van koper

Volgens de Nederlandse voormalig neuroloog Dr Tjaard Hoogenraad speelt vrij koper  (kopervergiftiging) een zeer belangrijke rol bij de ziekte van Alzheimer:

Bloedkoperziekte (hypercupremie) is een nieuwe naam voor kopervergiftiging die veroorzaakt wordt door een verhoogde concentratie van vrij koper in het bloed. Onder vrij koper verstaat men de fractie koper in het bloed die niet gebonden is aan het koperbindende eiwit ceruloplasmine. Vrij bloedkoper is schadelijk, terwijl het aan ceruloplasmine gebonden bloedkoper niet schadelijk is. Vrij koper in bloed kan de bloed-hersen-barriere passeren en is daardoor potentieel schadelijk voor hersencellen. In de hersenen komen eiwitten voor, zoals metallothioneine en ceruloplasmine die vrij koper onschadelijk maken waarbij het metaalion aan het eiwit te binden. Er zijn tot op heden twee neurodegeneratieve ziekten bekend waarbij verhoogde waarden van vrij koper in het bloed zijn beschreven: de ziekte van Wilson en de ziekte van Alzheimer. Bij beide aandoeningen wordt verondersteld dat het verhoogde gehalte van vrij koper in het bloed van oorzakelijke betekenis is voor de neurodegeneratieve afwijkingen.

http://www.alzheimer-copper.com

07 mei
Zaai angst onder het volk - goed voor de medicijn mannen......

Een bijzonder interessante documentaire uit Amerika over de manieren waarop medicijn mannen hun handel promoten. Zaai angst onder de bevolking en bedenk nieuwe aandoeningen......

http://video.google.com/videoplay?docid=451097355502728465&pl=true

06 mei
Back to basic - de natuur weer net zoals vroeger

Steeds meer mensen snappen dat we terug zullen moeten naar de natuur zoals die oorspronkelijk was voordat alles werd vervuild door industrie en opnieuw werd ingedeeld. We hebben de natuur verwaarloosd en onze gezondheid leidt daar onder. In Amerika is er in de jaren 90 een groep mensen ontstaan die bijvoorbeeld aan het westkust de grote zalmgebieden terug wil zodat de mensen weer gezonde wilde zalm kunnen eten, de natuur kunnen herstellen en een natuurlijkvriendelijk economie willen opzetten, mede in het belang van de visserij en de oorspronkelijk bevolking. Men wil ook een beter bosbeheer op poten zetten en het marktaandeel van lokale gezonde voeding groter maken.

Dus een einde maken aan de ontbossing, overbevissing en import van voeding die men ook zelf kan kweken.

http://ecotrust.org/about/

05 mei
Te nauwe samenwerking tussen babymelk industrie en gezondheidswerkers

Op mijn pagina over borstvoeding heb ik dit gevoelige thema al eens aangekaart maar nu beginnen dit soort praktijken ook in Engeland de aandacht van kinderartsen en de media te trekken. Je ziet de laatste tijd steeds meer berichten verschijnen over de rol van de farmaceutische industrie mbt de marketing van haar waren maar ook de babymelk producenten gaan een te nauwe samenwerking blijkbaar niet uit de weg........

Britain’s formula milk industry has faced down a new wave of criticism from senior paediatricians, who accused it of dodging a ban on direct advertising by snuggling up to doctors and health professionals.

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?
n=67454-formula-milk-health-health-workers

http://www.fonteine.com/borstvoeding_gezond.html

04 mei
Afvallen en cholesterol verlagen met vers grapefruit

Tijdens mijn online speurtochten stuitte ik op 2 studies mbt het nut van verse grapefruit:

 • Neem voor iedere maaltijd een halve grapefruit en je kan 3 maanden 1.6 kilo gewicht kwijt raken (sap en capsules hebben minder effect). Lijkt weinig maar
  is toch 5-6 kilo per jaar en dus zeker de moeite waard
 • Rode grapefruit (sap) kan je cholesterol niveau's verlagen
 • Grapefruit kan bij overgewicht je insuline resistentie (voorstadium van diabetes) verbeteren

Bronnen:

After 12 weeks, the fresh grapefruit group had lost 1.6 kg, the grapefruit
juice group had lost 1.5 kg, the grapefruit capsule group had lost 1.1 kg,
and the placebo group had lost 0.3 kg.
Also insulin resistance was
improved with fresh grapefruit.

Oppassen met grapefruit en geneesmiddelen !!!!!

Zo kan de werkzaamheid van cholesterolremmende medicijnen (statines) wel 15 maal zo hoog zijn dan gewenst, waardoor ernstige bijwerkingen kunnen optreden. De stoffen die in grapefruit voorkomen remmen de activiteit van het enzym CYP3A4 in de dunne darmwand, waardoor de concentratie van een geneesmiddel in het bloed gevaarlijk hoog kan oplopen. Grapefruit gaat daarom niet samen met bepaalde cholesterolverlagers, middelen die allergie onderdrukken, bepaalde medicijnen bij hartklachten, middelen die inwerken op de psyche, middelen die het immuunsysteem onderdrukken, HIV-remmers en oestrogenen. Het is daarom aan te raden om, wanneer je medicijnen gebruikt, de bijsluiter goed na te lezen over eventuele interacties met grapefruit.

(Bron: Sorag.nl)

03 mei
Acne en zuivel

Ook last van acne en drink je melk?

Op de site van huidarts Dr. F. W. Danby vind je een uitgebreide studie over de rol van zuivel bij acne.

Melk kan acne stimuleren doordat hormonen de talgklieren aanzetten. Koeien zijn zeer vaak drachtig en worden continue gemolken waardoor de melk continue hoge dosis hormonen bevat. Het gaat dus niet om ingespoten groeihormonen maar gewoon de natuurlijke hormonen waarvan de hoeveelheden tijdens een zwangerschap toenemen.

The lead author of the article published in the Journal of the American Academy of Dermatology in February 2005, Dr. C. A. Adebamowo, earned his second doctorate, from Harvard, partly on the strength of this research. He is a gynecological surgeon and epidemiologist and will shortly take up new responsibilities at Howard University in Washington, D.C.

The senior author of the article, Dr. W.C. Willett, heads the Harvard School of Public Health's School of Nutrition and the co-authors are members of his team of epidemiologists, nutritionists and other scientists.

Dr. Danby wrote the commentary published in the same journal, plus commentary on the new classification of rosacea and a brief article on why we have sebaceous glands.


 

02 mei
Acne en voeding

Ik ben altijd op zoek naar mensen die anders tegen zaken aankijken want dit soort mensen zorgen vaak voor grote veranderingen en nieuwe inzichten. De mensen die alleen platgetrapte paden bewandelen zullen weinig vooruitgang boeken en veel kansen op vooruitgang en nieuwe kennis laten schieten.

Zo is er in Amerika een professor die hele interessante ideeŽn heeft mbt de rol van voeding bij overgewicht maar ook bij acne. Hij is continue zaken aan het uittesten en is daarmbij zijn eigen proefpersoon. Hij beschrijft zijn eigen ervaringen en deelt deze met anderen via internet. Ik werk op dezelfde manier, heb ik een bepaalde klacht dat ga ik uittesten wat voor mij het beste werkt. De ene persoon kiest meteen voor medicijnen maar ik kijk eerst wat voeding kan betekenen. Voeding heeft een betere interne balans qua samenstelling en minder bijwerkingen.

Ik stuitte vandaag op een leuke artikel van hem in een weblog. Als student met acne probeerde hij de standaard middeltjes en kwam er al snel achter dat een nieuwe methode vaak 2-3 later pas zichtbaar werd. Dus ook als hij iets gegeten had dat acne verergerde bleek dit pas enkele dagen later zichtbaar te worden. Het was dus een kwestie van terugkijken in de week wat de oorzaak kon zijn van de nieuwe uitbraak. Ook hij kreeg van artsen te horen dat voeding geen reden was van acne maar ontdekte (net zoals ik zelf) dat voeding acne wel degelijk kan verergeren. Staar je dus niet blind op al die mooie cremes en wondermiddeltjes maar ga eens kijken naar wat je hebt gegeten in de dagen voordat je acne toenam.

http://www.freakonomics.com/blog/2005/09/15/
seth-roberts-on-acne-guest-blog-pt-iv/

01 mei
Straf misbruik derde wereld voor medische experimenten af

De SP wil snel opheldering over een mogelijk illegaal experiment in India met medische hulpmiddelen. Het tv-programma Netwerk had hier vandaag onthullingen over. Kant: 'Indien het klopt dat onder het mom van een gewoon contract illegaal een experiment is uitgevoerd met de zogenaamde Axxion-stents van het Nederlandse bedrijf Occan, is dit ethisch zeer laakbaar. Dan worden mensen uit ontwikkelingslanden op onverantwoordelijke wijze blootgesteld aan grote gezondheidsrisico's.'

Indien een nieuw product wordt getest, hoort een medisch ethische toetsingscommissie te kijken naar de veiligheid, de bescherming van de patiŽnt en of de patiŽnt goed is geÔnformeerd en toestemming heeft gegeven. Dat lijkt nu allemaal niet te zijn gebeurd. PatiŽnten wisten niet dat het om een experiment ging. Ze hebben zelfs veel moeten betalen (1600 euro), wat helemaal niet mag bij onderzoek.

Als TNO een nieuw product heeft goedgekeurd zonder te kijken of het voorliggende onderzoek op ethisch juiste wijze is uitgevoerd, is het instituut zwaar te kort geschoten. Kant vindt dat het product alsnog moet worden afgekeurd om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. Ook vraagt ze minister Hoogervorst of er juridische stappen mogelijk zijn indien sprake is van zware schending van de regels. Hij zou er bij de Europese Commissie op aan moeten dringen de regels meer bindend te maken om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. Tevens is het zaak de handelswijze van TNO te onderzoeken.

Kant: 'Het belangrijkste is dat we voorkomen dat farmaceutische bedrijven en producenten van medische hulpmiddelen nieuwe producten op illegale wijze gaan testen in ontwikkelingslanden, en indien de resultaten goed uitpakken veel geld verdienen door een flinke afzet in de ontwikkelde landen.'

Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006


 

 

Links
Natuurdieet
Supervoeding
Superalgen
Omega 3 visolie
Vitamine C poeder
Oerdieet
Suikerspiegeldieet
Afslank gids
Fitness gids
Ads   

 


View My Stats