weblog voeding, gezondheid en milieu


gezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 


31 mei


Het weekend wondermiddel - antibiotica

Ik zit te wachten op een apex behandeling / extractie van een kies die chronisch ontstoken is aan de wortelpunten. Mijn tandspecialist is nog op vakantie in Hongarije dus maar even de weekendtandarts gebeld. Na 1.5 uur wachten wordt ik dan afgescheept met het zoveelste antiobiotica kuurtje. 52 euro lichter en niet verder gekomen dan een receptje. De eeuwige discussie met een tandarts die kiest voor behoud van een dode kies die een chronische toxine haard is geworden. Goed voor de handel van big pharma en gegarandeerd goed voor allerlei klachten die ontstaan door deze ontstekingshaard. Antibiotica is een lapmiddel die ook nog eens je afweer in je darmen meteen om zeep helpt.

Recept de prullenbak in want ze snappen nog steeds niet dat een chronische ziekmaker er gewoon uit moet. Deze aanpak heeft namelijk aan de andere kant vh bovengebit voor de nodige ellende gezorgd waarbij het hele bot ontstoken is geraakt, kiezen alsnog getrokken moesten worden, het kon toen ineens wel en de ontsteking heeft dankzij de blinde behoud politiek van de Nederlandse tandartsen lekker zijn gaan kunnen gaan ondanks AB kuurtjes en 15 wortelkanaalbehandelingen in 2 kiezen. Nogmaals een kies zonder zenuwen is een poreuze toxine haard die je compleet kunnen slopen. De ontstekingen gaan zwerven in het bloed en kunnen overal klachten veroorzaken, ook in je gewrichten en hartkleppen.

Het muntje wil hier helaas niet vallen......voor menig Nederlander is zijn gebit zijn ziekmaker ! Wat denk je dat er beter voor je gezondheid is ? Een kunstgebit of kiezen die toxines richting je bloedbaan sturen?

Toepasselijk spreekwoord: zachte heelmeesters maken stinkende wonden

http://www.fonteine.com/wortelkanaalbehandelingen.html
http://www.fonteine.com/gebit_ontstekingen.html
http://www.fonteine.com/tandvlees_hart.html

Maar ja, aan een getrokken kies is ook niets meer te verdienen...... ik ben weer 52 euro lichter en terug bij af...

Ron


Video - The Cholesterol Lie What Your Doctor Doesn't Know


Stemming over EU-verdrag - Laten wij onze stem verheffen in Ierland!

Op 13 december 2007 hebben de regeringsleiders van de EU hun handtekening gezet onder het "verdrag van Lissabon", dat 2009 in werking moet treden. Dit verdrag moet in de toekomst het werk van de Europese Unie regelen. Net zoals bij de in 2005 door Frankrijk en Nederland afgewezen EU-grondwet zal dit verdrag de actuele economisch-liberale realiteit van de Europese Unie nog sterker verankeren. Met belangen in een sociaal evenwichtig Europa van de mensen zelf werd te weinig of geen rekening gehouden.

In plaats van ingaan op de eisen van de bevolking naar een demokratisch, sociaal, vreedzaam en ecologisch Europa, moet het verdrag de `neoliberale` orientering van de EU onderbouwen. Om deze coup te laten lukken, worden de verzoeken om  volksstemmingen geweigerd en de mensen met bedriegerijen afgescheept. Wij vragen de Ierse bevolking, tegen de acceptatie van het verdrag te stemmen!

Met steun van vele mensen uit heel de EU leggen wij onze hoop in handen van de Ierse bevolking. Wij zeggen JA tot Europa, maar wij vragen een nieuw begin! Voor een vreedzaam, sociaal, ecologies en demokratisch Europa! Wij zeggen NEEN tot militariserung van de EU, tot haar economisch-liberale doelstelling en tot ondermijning van de democratische rechten.

Wij willen een Europese Unie, die een beleid voert in belang van de mensen. Dit is alleen mogelijk, mits alle burgers van de EU zelf mogen beslissen, of een nieuw EU-verdrag grondslag van het toekomstig EU-beleid moet worden.

Teken nu de petitie en stop deze Europese dictatuur waar de burger niets te vertellen heeft:

http://www.irish-friends-vote-no-for-me.org/index.php?
cccpage=home&set_language=nl


Politici zijn er voor ons en niet andersom, we zijn geen stemvee of melkkoe maar mensen met een recht op democratie.

http://www.fonteine.com/eu_dictatuur.html


HooikoortspatiŽnt neemt te laat medicijnen in

HooikoortspatiŽnten nemen te laat hun medicijnen in. Zij doen dat pas als de pollen in de lucht zweven, terwijl veel medicatie effectiever is als de patiŽnt al een aantal weken voor de start van het hooikoortsseizoen met het innemen van medicijnen begint. Dat zegt bioloog Arnold van Vliet in zijn proefschrift waarop hij op 3 juni aan Wageningen Universiteit hoopt te promoveren. De Natuurkalender, gecoŲrdineerd door Van Vliet, maakt het mogelijk het pollenseizoen te voorspellen en daar het medicijngebruik op af te stemmen. In zijn proefschrift Monitoring, analysing, forecasting and communicating phenological changes analyseert Arnold van Vliet voor het eerst waarnemingen van het moment van bloei (al dan niet met pollenverspreiding), bladontplooiing en vruchtrijping van honderden plantensoorten in Nederland. Uit die analyses van deze fenologische waarnemingen blijkt dat tussen 1868 en 1988 geen structurele veranderingen zijn opgetreden. Door de stijgende temperaturen in de decennia nadien blijken bloei, bladontplooiing en vruchtrijping echter gemiddeld twee weken eerder te beginnen dan twintig jaar geleden.

http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Hooikoorts080529.htm


Romig mondgevoel met minder vet

Een promovenda van Wageningen Universiteit heeft een technologie ontwikkeld waarmee zuivelaars halfvolle melkproducten kunnen maken waarvan ook de fervente liefhebbers van volle melk gecharmeerd zijn. Het geheim, zegt dr. Diane Dresselhuis, zit ’m in het manipuleren van de eiwitten op de vetbolletjes in de melkproducten.

‘Het mondgevoel bepaalt mee of we een voedingsmiddel lekker vinden of niet’, zegt Dresselhuis. ‘Als je rode wijn drinkt en met je tong over je gehemelte strijkt, dan voelt dat bijvoorbeeld stroef aan. Vette voedingsmiddelen werken vaak andersom. Die maken de mond glad en veroorzaken een aangenaam, vol en romig mondgevoel.’

http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Mondgevoel080529.htm

 

En nog steeds is Nederland bang voor vet, je wordt dik van vet + koolhydraten en koolhydraten.......

Ron


Nieuw aanknopingspunt auto-immuunziekte MKD

In haar proefschrift laat Loes Kuijk zien dat zogenaamde Rac1-remmers mogelijk interessant zijn als nieuw medicijn tegen de ziekte mevalonaat kinase deficiŽntie (MKD). Dit is een zogenaamde auto-inflammatoire aandoening waarbij patiŽnten regelmatig (elke drie tot zes weken) aanvallen krijgen van koorts, huiduitslag, gewrichtspijn, hoofdpijn, overgeven en diarree. De koortsaanvallen in MKD worden veroorzaakt door het spontaan uitscheiden van een signaalstof, genaamd interleukine-1beta, door witte bloedcellen van patiŽnten. Wanneer deze signaalstof eenmaal in de bloedbaan aanwezig is, initieert hij de ontstekingsreactie die resulteert in koorts en de andere symptomen. Kuijk ontdekte dat de spontane uitscheiding van IL-1beta wordt veroorzaakt doordat de witte bloedcellen van patiŽnten een continu actief enzym genaamd caspase-1 hebben. Dit enzym zet de inactieve pro-vorm van IL-1beta om in de actieve variant die uitgescheiden wordt. Hyperactiviteit van caspase-1 wordt weer veroorzaakt doordat een klein molecuul genaamd Rac1 overactief is. Rac1 bleek een belangrijke rol te vervullen bij het activeren van caspase-1 en het uitscheiden van IL-1beta, want stoffen die de functie van Rac1 remmen konden de spontane secretie van IL-1beta door witte bloedcellen van patiŽnten sterk verminderen.

Universiteit Utrecht


Preventief opsporen hersenbloedingen niet kosteneffectief

In zijn promotieonderzoek laat Erik Koffijberg zien dat het opsporen van nieuwe aneurysmata in patiŽnten die een subarachnoÔdale bloeding (SAB) overleefd hebben niet kosteneffectief is, tenzij ze een minstens 4,5 keer verhoogd risico hebben op herhaling. Een subarachnoÔdale bloeding uit een intracranieel aneurysma, een verwijding van een bloedvat in de hersenen, is een beroerte met ernstige gevolgen. Aneurysma-behandeling bij oudere patiŽnten na een SAB leidt niet altijd tot gezondheidswinst. Ouderen die in goede klinische conditie verkeren na de SAB profiteren wel van behandeling, ouderen die in slechte conditie verkeren en pas laat worden opgenomen in het ziekenhuis niet. Het is dus belangrijk per patiŽnt de voor- en nadelen van aneurysma-behandeling tegen elkaar af te wegen. Daarnaast zal behandeling vaak niet kosteneffectief zijn. Koffijberg toont aan dat de aanname dat alle intracraniŽle aneurysmata met een constante snelheid groeien onrealistisch is. Hierdoor zal ook de kans op barsten van aneurysmata niet constant zijn over de tijd. Waarschijnlijker is dat intracraniŽle aneurysmata periodiek groeien, met variŽrende snelheden. Het gebruik van de (onrealistische) aanname van constante groeisnelheid in modellen zal ertoe leiden dat de effectiviteit van opsporingsstrategieŽn voor aneurysmata worden overschat.

Universiteit Utrecht


Het verband tussen depressie en diabetes

Tijdens haar promotieonderzoek bestudeerde Mirjam Knol het verband tussen depressie en diabetes. Deze ziekten komen vaak samen voor bij een persoon, de reden hiervoor is echter onbekend. Depressie zou een oorzaak kunnen zijn voor het ontstaan van diabetes, maar diabetes zou ook een oorzaak kunnen zijn voor het ontstaan van depressie. Op basis van de resultaten van haar onderzoek en eerder gepubliceerde onderzoeken kan Knol geen uitsluitsel geven of depressie inderdaad een oorzaak is voor het ontstaan van diabetes. Over de vraag of diabetes een oorzaak is voor het ontstaan van depressie, concludeert Knol dat de kans op depressie niet verhoogd is na ten minste twee jaar na de diagnose van diabetes. De kans op depressie kan wel vlak na de diagnose van diabetes verhoogd zijn. Meer kennis hierover zou richting kunnen geven aan specifieke screening op depressie na een diagnose van diabetes.

Universiteit Utrecht


 


30 mei


Zonnebrandcreme, en niet de zon zelf de aanjager van huidkanker?

Afgelopen week hadden we weer een informatie avond over gezonde voeding en ik babbelde nog wat na met Mike Donkers over de zomerperiode en mijn vermoeden dat niet de zon zelf de aanjager is van huidkanker maar al die chemische rommel die we op de huid smeren als we de zon ingaan. De huid is namelijk ons grootste orgaan en kan gemakkelijk alle rommel opslurpen die we erop smeren. Zou u die chemische cocktail normaal zo naar binnen gieten? Maar u doet het indirect wel via de huid !

En bijna 1 week later dit bericht op een Amerikaanse site:

Sunscreen Causes Cancer!

The skin is not the only organ that is harmed by sunscreen chemicals. Those chemicals are absorbed by the skin, circulate throughout the body and end up harming the liver, the organ responsible for neutralizing chemicals in the body. The continued use of sunscreen products -- especially those with fragrance in them -- will inevitably harm the liver and, in my opinion, can lead to organ failure or liver cancer.

http://www.naturalnews.com/023317.html

 

Sunscreens and Cancer

by Hans R. Larsen, MSc ChE

In 1991 Professor Johan Moan of the Norwegian Cancer Institute made an astounding discovery. He found that the yearly incidence of melanoma in Norway had increased by 350% for men and by 440% for women during the period 1957 to 1984. He also determined that there had been no change in the ozone layer over this period of time. He concludes his report in the British Journal of Cancer by stating "Ozone depletion is not the cause of the increase in skin cancers".

http://www.vvv.com/healthnews/dsunscre.html

 

Sunscreen Causes Cancer

A large-scale analysis by a private organization, the Environmental Working Group (EWG) found that about 84% of the sunscreens they tested with an SPF (sun protection factor, or solar protection factor) over 15 in rating contained ingredients that raised significant health concerns for applicants of the sunscreen.

http://www.associatedcontent.com/article/313088/sunscreen_causes_cancer.html

 

Sunscreens 'may be toxic'

A chemical used in most sunscreens to protect against skin cancer could damage human cells, according to a study. Research carried out in Norway found that octyl methoxycinnamate (OMC), which is used in 90% of sun creams to protect against ultra violet rays, could be harmful if it seeps into a person's blood stream.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/956342.stm

 

Aluminum Found In Sunscreen: Could It Cause Skin Cancer?

Scientists at Keele University in Staffordshire have questioned the safety of aluminium added to sunscreens and sunblocks.

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070812084458.htm

 

Sunscreen chemicals disrupt thyroid in rats

Chemicals found in many sunscreens can disrupt the production of thyroid hormone in rats, researchers report. Their study raises concerns that chemicals that absorb ultraviolet light could damage the thyroid in people. The thyroid gland is located in the neck and secretes hormones that affect growth and metabolism.

http://www.newscientist.com/article/dn8937-sunscreen-
chemicals-disrupt-thyroid-in-rats.html


Tijdens zwangerschap extra vitamine D, foliumzuur, vit A, B6, ijzer, selenium + zink

De voedingsraad doet aanbevelingen om tijdens de zwangerschap extra vitamine D en foliumzuur in te nemen, omdat is aangetoond dat voldoende inname ervan de kans op aangeboren afwijkingen vermindert. Uit onderzoek blijkt dat de dagelijkse voeding onvoldoende vitamine A, vitamine B6, ijzer, selenium en zink bevat. Deze stoffen zijn van groot belang voor de groei en ontwikkeling van het ongeboren kind ook al heeft men relatief weinig ervan nodig. Voedingssupplementen bij zwangerschap kunnen wel degelijk zin hebben als aanvulling op een normaal en gevarieerd voedingspatroon, mits er op gelet wordt dat er niet te veel vitamine A en D en mineralen wordt ingenomen.

Vitamine B6 tekort
Lage concentraties vitamine B6 bij zwangere vrouwen kunnen de ontwikkeling van het centraal zenuwstelsel van de baby verstoren. DeficiŽntie kan ook bijdragen tot waterretentie en ochtend misselijkheid. Het kan mogelijk zelfs leiden tot zwangerschapsdiabetes. Vitamine B6 supplementen zijn bovendien effectief gebleken bij de behandeling van zwangerschapsmisselijkheid en braken.

http://geneesmiddelen.wewi.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/artikelen/2000/
vitzwang/Voedingssupplementenbijzwangerschap.doc


Het komende verbod op vitamines, mineralen en natuurlijke producten

Canada staat op het punt een nieuwe wet aan te nemen. Het op 8 april 2008 ingediende voorstel nummer C-51 legt, net als de Codex Alimentarius, het gebruik van natuurlijke producten aan banden. Door middel van een semantische truc - door het woord “drug” te verwisselen met “therapeutisch product” - geeft deze wet de Canadese regering een brede armslag om de verkoop van kruiden, vitamines en supplement aan banden te leggen. Door dit woordspel valt alles wat “therapeutisch” is automatisch onder de FDA. Hierdoor vallen mineraalwater, bosbessen, paardebloemen, eigenlijk alles wat een plantaardige basis heeft onder deze wet.

Tip: Rob Hundscheidt

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1953

 

Canada's C-51 Law May Outlaw 60% of Natural Health Products; Big Pharma Pushing to Criminalize Supplements

A new law being pushed in Canada by Big Pharma seeks to outlaw up to 60 percent of natural health products currently sold in Canada, even while criminalizing parents who give herbs or supplements to their children. The law, known as C-51, was introduced by the Canadian Minister of Health on April 8th, 2008, and it proposes sweeping changes to Canada's Food and Drugs Act that could have devastating consequences on the health products industry.

http://www.naturalnews.com/023121.html


Wie zijn de kwakzalvers??

In het evangelie van Mattheus heeft Christus het gehele 23 e hoofdstuk nodig voor een furieuze scheld partij waarbij Geert Wilders nog een bescheiden beginneling is. De toenmalige hotemetoten kwamen vooral uit de vooraanstaande religieuze groeperingen van FarizeeŽn en SadduceeŽn . Het voormalige Kerstkind klaagt de hypocriete, materialistische en vaak corrupte gevestigde orde aan, en nagelt die aan de schandpaal. Wee U, schriftgeleerden en FarizeeŽn, jullie huichelaars, jullie vreet de huizen van de weduwen op, terwijl jullie voor de schijnlange gebeden uitspreken. Jullie zijn blinde wegwijzers, slangen en addergebroed. Hoe zullen jullie ontkomen aan het oordeel van de hel? Jullie leggen zware lasten op de schouders van gewone mensen, maar zelf zijn jullie te beroerd om ook maar een vinger uit te steken om ze te helpen. Alles wat jullie doen dient alleen maar om bij iedereen op te vallen en om overal een erezetel te bezetten. Wee jullie huichelaars, want jullie lijken op fraai witgekalkte graven, die van buiten er wel mooi uitzien, maar van binnen vol rottigheid, doodsbeenderen en verderf zijn. En het allerbelangrijkste hebben jullie verwaarloosd; het recht, de barmhartigheid en de trouw (Matt 23:1-39)

Dat was niet de taal van een lieftallig Kerstkind, maar van een bevlogen en visionaire grootheid, die gesteld dat hij op aarde zou terugkeren, vermoedelijk bij een optreden in de politieke tempel de tweede kamer, meteen door het establishment de mond gesnoerd zou worden en een politiek cordon sanitaire om zich heen zou krijgen. Alsmede een proces wegens belediging. En hoe zou dan de Koninklijke kerstrede en democratie luiden ???? (Bron: prof.dr.B.Smalhout)

Als afgeleide hiervan kan over de klassieke geneeskunde en het farmaceutische bolwerk, en afspraken tussen overheid, media, zorgverzekeraars, farmacie en onderwijsinstellingen dezelfde parallel worden getrokken. Onze onderwijsinstellingen geven blijk van dogmatisch denken. Integratie van nieuwe gegevens, nieuwe inzichten zijn eens temeer een onoverkomelijke opgave, en worden afgedaan als kwakzalverij, of op een andere manier kapot en of belachelijk gemaakt. Daar waar universiteiten garant zouden moeten staan voor een niet vooringenomenheid ten opzichte van nieuwe denkwijzen, staan de meeste principieel tegenover elke vorm van geneeskunde die niet met de reguliere overeenstemt.

De hoogleraren (schriftgeleerden, FarizeeŽn ) die verbonden zijn aan de universiteiten, geven dat ook nog zonder blozen toe. De farmacie sponsort tegenwoordig veel onderzoek sponsort op universiteiten, bij gebrek aan voldoende financiŽle middelen vanuit de overheid. De uitslagen van deze onderzoeken, gefinancierd door de farmacie, geven natuurlijk voorspelbare uitslagen en publicaties. Aan de objectiviteit en juistheid kan men op zijn minst twijfelen. Dat daarbij principieel gezondigd wordt tegen een van de belangrijkste peilers van wetenschappelijkheid, namelijk het vrij denken en het vrij onderzoek, schijnt hen niet te storen. Het feit dat een aantal alternatieve geneeswijzen niet stroken met de farmacologische stompzinnig afgelijnde wetmatigheden die zij vooropstellen, doet hen deze geneeswijze verwerpen, de miljoenen patiŽnten die bij deze benaderingen baat hebben ten spijt.

Het feit dat een fenomeen niet past in bestaande wetten, is geen bewijs dat het op zich niet zou bestaan. Mocht dit wel zo zijn dan waren alle wetenschappers het er vandaag nog over eens dat de aarde vlak was, het licht zich door het heelal rechtlijnig voortplant en een zwart gat in de ruimte een vergetelheid van moeder natuur was bij het opvullen van het heelal. Deze nieuwe fenomenen worden bevestigd door de getuigenis van miljoenen mensen die met alternatieve geneeswijzen werden geholpen of genezen zijn. Publicaties in The British Medical Journal en The Lancet moeten volstaan om de wetenschappers tot open denken aan te zetten en hen bereid te maken het fenomeen te onderzoeken. Ze moeten bereid zijn het afgelijnde veld van hun verzekerde wetmatigheden te verlaten, bereid zijn nieuwe onderzoeksmethodes te ontwikkelen om in eerste instantie het verschijnsel te begrijpen, en in tweede instantie, indien het zich laat vatten, in aangepaste wetmatigheden vast te leggen.

Nieuwe onderzoek methodes zijn dus van kapitaal belang, omdat nu reeds duidelijk is dat de reguliere methodes niet in staat zijn bijvoorbeeld het fenomeen van homotoxicologie te omvatten, laat staan te begrijpen. Zo ook heeft men elektrische spanning nooit met een rolmaat kunnen meten. Men heeft daartoe een nieuwe meter, beantwoordend aan de nieuwe wetmatigheden (de voltmeter) moeten ontwikkelen. Een goed voorbeeld in de huidge tijd is het vetzuren en HIPP bloedbeeld (bij de bloedanalyses van NovelCure). Dat men elektrische spanning pas heeft kunnen meten na het ontwikkelen van een nieuw meetapparaat, betekend toch niet , dat het fenomeen elektriciteit op zich niet bestond voor dat dit toestel werd uitgevonden.

We lachen allicht om deze bedenking maar ze is wel duidelijk. De holbewoner zou in zijn tijd het fenomeen bliksem niet in Megavolt hebben verklaard. Elektriciteit was voor hem onbestaand. Hij zou de bliksem hebben verklaard als een mate van boosheid van een van de Goden die hij vereerde. Net zoals de huidige wetenschapper het niet wil en kan bevatten en met de klassieke diagnostiek het niet kan meten en begrijpen, en daardoor deze diagnostiek en geneeswijze afdoet als onbestaand.

Op deze manier tracht de (moderne) wetenschapper (gestuurd door zijn sponsoren?) effecten met de door hem gekende methodes te meten en boekt derhalve geen resultaat, omdat de klassieke diagnostische tests vaak onvoldoende zijn. Op deze manier komen we niet verder en houden de overheid en de farmacie de mensheid dom en tussen de gecontroleerde teugels . Wee U, schriftgeleerden en FarizeeŽn jullie huichelaars, jullie vreet de huizen van weduwen op, terwijl jullie voor de schijn lange gebeden uitspreken. Jullie leggen zware lasten op de schouders van gewone mensen. De bewust opgelegde meetmethoden beantwoorden niet aan de bestaande wetmatigheden en kan dus volgens de opgelegde farmacologische regels niet bestaan en wordt als zodanig op onjuiste gronden afgewezen. Hiermee probeert onze moderne gesponsorde wetenschapper het elektrisch potentiaal verschil te meten met een rolmaat en schieten we in de wetenschap niets op.

Deze onduidelijkheid kan bij de lezer en het grote publiek tot verwarring en onrust leiden. Toch blijkt het een noodzaak het reguliere en zogenaamde alternatieve vergelijkend naast elkaar te zetten. Dit is absoluut noodzakelijk. Nogal wat definities uit de reguliere geneeskunde zijn axioma"s ,stilzwijgende overeenkomsten, die door hun lange bestaan en hun respectabele leeftijd ontsnappen aan elke kritische beschouwing. De fundering van het klassieke geneeskundige huis is te zwak en onvoldoende en het zakt steeds schever. Neem bijvoorbeeld Hippocrates. Deze grootheid heeft reeds lang geleden opgeschreven: Een ziek lichaam hoort men eerst te ontgiften.

Met de in te zetten klassieke medicatie wordt door de arts en farmacie alleen maar de giffen verhoogd. En men legt de eed van Hippocrates af ????? Wee U schriftgeleerde, huichelaars en addergebroed.
Ze worden dagelijks ongenuanceerd in onze geneeskunde gebruikt, worden gehanteerd om diagnoses te stellen en therapieŽn te beoordelen. Ze geven echter geen verklaring voor het werkingsprincipe van de biofeedback systemen van het lichaam, die wel vast te stellen zijn in het HIPP en vetzuren onderzoek.

Bij toepassing van deze nieuwe inzichten is de kans groot dat de weg die men steeds als onbenullige zijweg heeft beschouwd, uiteindelijk een hoofdweg blijkt te zijn. We zullen te maken krijgen met mensen zoals Da Vinci uit de nieuwe Renaissance tijd, die zich momenteel inzetten in verschillende disciplines: filosofie, fysica, neurobiologie, kwantumfysica, geneeskunde. Het is noodzakelijk om ontwikkelingen met gewenste resultaten in deze wereld te laten geschieden en zo de nieuwe toekomst gestalte te geven in plaats van eenvoudigweg te reageren door de heersende krachten op een manier van onderlinge afspraken, roddel en achterklap en corruptie. Deze reis weerspiegelt de onvermijdelijke nauwe doorgangen die we tegenkomen, wanneer de mensen zelf leren en beseffen de eigen toekomst te creŽren. Onze taal is nauwelijks toereikend om de fundamentele mentale verschuiving te beschrijven die ons in staat stelt te participeren in de zich ontvouwende nieuwe creatieve orde. Een verhaal vertellen is misschien de beste manier om dat te doe en eigenlijk de enige manier die ik weet. Het allerbelangrijkste hebben jullie verwaarloosd: het recht,de barmhartigheid en de trouw (Matt 23-1-39)

Daarbij gaat het niet om de macht van rangen en standen (hoogleraar, Minister President of arts),noch om prestaties Het gaat daarbij zelfs uiteindelijk niet om wat we doen. Het betreft het scheppen van een ruimte waarin menselijke wezens voortdurend hun opvattingen over de realiteit, van iedere dag bijstellen en zodoende beter in staat zijn te participeren in de manier waarop de wereld zich ontvouwt. Het is daarbij noodzakelijk geen macht meer over zich laten uitoefenen door politiek, media, en vaak verslavende klassieke medicatie, in stand gehouden door FarizeeŽn en zogenaamde schriftgeleerden.

Het placebo effect heeft bewezen dat overtuigingen machtig zijn, zelfs als ze niet kloppen. De placebo is ook een vorm van intentie, een voorbeeld van intentie bedrog. Als een arts zijn patiŽnt een placebo verstrekt, rekent hij erop dat de patiŽnt ervan overtuigd zal zijn dat de pil werkt. Het is overvloedig gedocumenteerd dat geloof in een placebo dezelfde fysiologische effecten kan oproepen als een werkzaam middel. Daarom is de wetenschappelijke bewijslast hierover bij onderzoek, een onjuist uitgangspunt, en een vermeende controle mogelijkheid, waarmee vernieuwingen worden ontkracht. Dit is zelfs zodanig dat de farmaceutische industrie bij het opzetten van klinische experimenten met medicamenten hierdoor op grote moeilijkheden stuit.

Er zijn zoveel patiŽnten die met een placebo evenveel pijnverlichting of zelfs dezelfde bijwerkingen krijgen als van het medicament zelf, dat de placebo geen geschikt controle instrument is. Het hele circus van registratie van geneesmiddelen, claims, is uiteindelijk bedoelt om grip te houden op de mensheid. Een middel dat geneest bestaat niet. Ons lichaam maakt domweg geen onderscheid tussen een chemisch proces en de gedachte aan een chemisch proces. Het betekend dus domweg dat de claim van de farmacie: Geneesmiddel, niet bestaat. De hele registratie en het circus er omheen heeft uitsluitend ten doel, de zaak economisch te beheersen en afhankelijkheid te bewerkstelligen. Het wetenschappelijk bewijs waarin het placebo onderzoek wordt geroepen, geeft dus geen enkel bewijs voor wat de werkzaamheid van geneesmiddelen betreft.

De mentale verwachting van genezing was voldoende om de geneesmechanismen van het lichaam zelf te activeren (biofeedback). De intentie teweeg gebracht door de verwachting brengt een lichamelijke verandering teweeg. NovelCure meet onder andere eiwitten en vetzuren, en maakt stoornissen hierin inzichtelijk. Daarnaast reactiveren de therapieŽn altijd de lichaameigen biofeedback processen, waardoor klachten zeer gunstig worden beinvloedt. Geen symptoom bestrijding dus. De dagen van de echte kwakzalvers in de politiek, zorgverzekeraars, farmacie, klassieke geneeskunde zijn geteld.!!! en het werd Tijd!!

Language NovelCure

 


29 mei


Video - Don't Buy The Pharma


Wil je wat kilo's kwijt voor de zomer ? Probeer eens lowcarb......

Waarom? Koolhydraten die je suikerspiegel flink opjagen zoals bijvoorbeeld in brood, suiker, rijst, pasta en aardappelen zorgen ervoor dat je lichaam de makkelijkste weg kiest en dus gaat draaien op energie uit suikers ipv je vet reserves. Door de snelle koolhydraten weg te laten moet het lichaam wel overgaan op gebruik van vetten. Zolang echter je suikerspiegel te hoog is (veel mensen zijn nl al prediabetes en hebben ook geen honger als ze opstaan) blokkeert de insuline je vetverbrandingshormonen. Dit dieet zorgt voor een lagere suikerspiegel wat dus zeer gunstig is voor mensen met buikvet problemen, metabool syndroom, pre-diabetes en diabetes 2. Door de alvleesklier rust te geven en dus minder insuline aan te maken gaat je lichaam vetreserves aanspreken en vermindert daardoor je eetlust. Heb je toch nog honger met dit dieet dan eet je te weinig en moet je je porties iets verhogen, zolang je maar niet voor snelle koolhydraten kiest, dan staan je meteen dagen stil. Probeer dit eens 2 weken en zie wat er met jezelf gebeurt.

Wat ik zelf bemerkte:

- verdwijnen eetlust, ik was niet meer met eten bezig
- een rustiger huid, dus blijkbaar gunstig voor de darmen
- geen gassen / krampen meer in de darmen
- rustiger in mijn hoofd
- toename van energie
- geen honger tussen maaltijden
- verminderde inname van caloriŽn

Ik neem voor de maaltijden nog een theelepel kokosolie omdat dit middenlange vetzuurketens bevat die meteen energie geven, goede schimmeldoders zijn, laurinezuur en caprylzuur bevatten en de schildklier dus stofwisseling stimuleren. Zorgt zeker voor voldoende jodium in je dieet en mbt supplementen kun je kijken naar chroom, alfaliponzuur, appelazijn (wel flink verdunnen!!!) en zink.

http://www.fonteine.com/lowcarb_dieet.html

 

Lowcarb is verder ideaal bij Candida schimmel problemen en bij mensen die suf worden van suikers. Wist u dat gluten voor allerlei problemen in de hersenen kunnen zorgen?

De laatste jaren is de theorie in opgang dat mensen met autisme en autistische aandoeningen (zoals het syndroom van Asperger) gevoelig zouden zijn voor gluten en caseÔne (een proteÔne in melk). Beiden zouden een opiumachtig effect hebben bij deze mensen. Het opioÔde effect van gluten zou worden veroorzaakt door glutenexorfines en gliadorfine. Dit zijn peptiden die tijdens de vertering van gluten ontstaan. Lang niet alle academische onderzoekers zijn ervan overtuigd dat er een verband aangetoond is tussen gluten- en/of caseÔne in de voeding en het ontstaan van autisme. Niettemin werd in 2004, in een gezaghebbend wetenschappelijk overzichtsartikel (Cochrane meta-analyse [1]) over deze relatie geconcludeerd dat er wel degelijk aanwijzingen voor een dergelijke relatie zijn, maar dat dat pas definitief vastgesteld kan worden door grotere, goed opgezette onderzoeken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gluten

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15106205?dopt=Abstract


Provincie moet bezwaren tegen milieuvergunning Corus opnieuw bekijken

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bepaald dat het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland een deel van de bezwaren tegen de milieuvergunning van Corus opnieuw moet bekijken. De Raad van State heeft verder bepaald dat tot die tijd de normen die de provincie voor de uitstoot van onder meer zware metalen in de milieuvergunning heeft opgenomen, blijven gelden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State van van 28 mei 2008. Onder meer de stichting Natuur en Milieu en de Milieufederatie Noord-Holland hadden beroep aangetekend tegen de milieuvergunning die het provinciebestuur in januari 2007 aan Corus had verleend. Natuur en Milieu en de Milieufederatie vinden onder andere dat Corus te veel zware metalen uitstoot.

Volgens de Raad van State had het provinciebestuur in de vergunning strengere normen moeten opnemen voor de uitstoot per jaar van een aantal zware metalen zoals cadmium en arseen, omdat de toegestane uitstoot hoger is dan Corus jaarlijks nodig heeft. Zowel de uitstoot per uur als per jaar van een aantal andere zware metalen, waaronder chroom, is ten onrechte helemaal niet aan een maximum gebonden, aldus de hoogste bestuursrechter.

Verder had het provinciebestuur onderzoek moeten (laten) doen naar het gebruik van een zogenoemd 'doekfilter' in een van de fabrieken van Corus. Een dergelijk filter kan de uitstoot van stof - en daarmee ook van zware metalen die zich aan stof hechten - aanzienlijk beperken. Ook had het provinciebestuur moeten onderzoeken wat de gevolgen zijn van het bijstoken met afvalstoffen. Het is nu niet duidelijk in hoeverre dat bijstoken bijdraagt aan de uitstoot van zware metalen, aldus de Raad van State.

Gevolg van de uitspraak is onder meer dat het provinciebestuur alsnog onderzoek moet laten doen naar het gebruik van een doekfilter in een van de fabrieken van Corus en naar de gevolgen van het bijstoken met afvalstoffen voor de uitstoot van zware metalen. De Raad van State heeft in zijn uitspraak bepaald dat de normen die in de vergunning zijn opgenomen voor de uitstoot van onder meer zware metalen blijven gelden totdat het provinciebestuur een nieuw besluit heeft genomen. Dit betekent dat Corus in deze periode zijn activiteiten mag voortzetten. Corus moet zich dan wel houden aan de normen uit de vergunning. De Raad van State heeft deze maatregel getroffen om ervoor te zorgen dat Corus aan duidelijke normen moet voldoen. De Raad van State heeft hierbij ook de belangen van de verschillende partijen afgewogen. Het provinciebestuur krijgt 20 weken de tijd om een nieuw besluit te nemen over die delen van de milieuvergunning die vernietigd zijn. Totdat het provinciebestuur een nieuw besluit heeft genomen mag Corus niet meer bijstoken met afvalstoffen.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

http://www.raadvanstate.nl


Begrijpelijke bijsluiters

In een brief aan de Tweede Kamer geeft minister Klink zijn reactie op het onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Consumentenbond naar de begrijpelijkheid van bijsluiters bij geneesmiddelen. Hij schrijft onder meer: 'Deze afspraken laten zien dat de verbetering van de begrijpelijkheid van bijsluiters op meerdere fronten wordt aangepakt. Ik vind dat een goede ontwikkeling. Het doel van deze activiteiten is de patiŽnt/consument te voorzien van goede en begrijpelijke informatie over hun medicijnen. Daardoor zullen patiŽnten beter in staat zijn om hun medicijnen op de juiste wijze te gebruiken.'

http://www.minvws.nl/includes/dl/openbestand.asp?File=/images/gmt-2847817a-_tcm19-167094.pdf


Cholesterolremmer werkt niet

Veel dokters die het nieuwe cholesterolverlagende middel ezetimide voorschreven, zullen de afgelopen maand een ongemakkelijk gevoel hebben gekregen. Ezetimide werkt namelijk niet.

http://www.farmaactueel.nl/Downloads/Inegy.pdf


Unieke multi-orgaantransplantatie in UMCG

In het Universitair Medisch Centrum Groningen is onlangs een bijzondere vorm van multi-orgaantransplantatie uitgevoerd. Een jongetje van vier ontving tegelijkertijd een nieuwe lever, alvleesklier, dunne darm en dikke darm. Het is voor het eerst in Nederland dat een kind een darmtransplantatie onderging. Ook een dergelijke complexe procedure waarbij meerdere buikorganen getransplanteerd worden, is uniek in ons land. Chirurgen en anesthesiologen hadden, samen met ondersteunende teams, ruim twaalf uur nodig om de gehele procedure uit te voeren.

http://www.umcg.nl/azg/nl/nieuws/persberichten/158748


Te veel fijn stof voor 420 duizend Nederlanders

Eťn op de veertig inwoners van Nederland woonde in 2006 op een plaats waar te veel fijn stof in de lucht voorkwam. Fijn stof is schadelijk voor de gezondheid. De overschrijding van de Europese norm voor fijn stof komt vooral voor in het westen van het land. In de gemeente Rotterdam hebben naar verhouding de meeste inwoners last van te veel fijn stof. Dit blijkt uit berekeningen van het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving.

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/natuur-milieu/publicaties/
artikelen/archief/2008/2008-2496-wm.htm


Sporten goed voor motoriek van kinderen met visuele beperking

Kinderen met een visuele beperking hebben vaak ook motorische problemen. Visuele informatie is namelijk cruciaal voor het sturen en controleren van bewegingen. Sporten kan helpen om een deel van de
achterstand in te lopen, zo blijkt uit onderzoek van Suzanne Houwen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Houwen promoveert op 4 juni 2008 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/archief/archief2008/persberichten/070_08


Hartspierziekten afkomstig van verre voorouders

Fatale hartspierziekten kunnen teruggaan op erfelijke aanlegfouten van verre voorouders, ontdekte UMCG-promovendus Peter van Tintelen. Op basis van zijn resultaten kon Van Tintelen een test
ontwikkelen die het mogelijk maakt genen te vinden die ten grondslag liggen aan ziekten in meerdere kleine families met dezelfde erfelijke aandoening. › lees verder

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief21_08/21_09


Aderverkalking bij systeemziekten breder aanpakken

Mensen met systeemziekten zoals SLE (systemische lupus erythematodes) en Wegener’s granulomatosis (WG) hebben een verhoogd risico op aderverkalking, waardoor hart- en vaatziekten eerder optreden. Een vroege en nog omkeerbare fase in het ontstaan van aderverkalking is endotheel-disfunctie. UMCG-promovenda Karina de Leeuw concludeert dat de endotheelfunctie gestoord is bij WG-patiŽnten en bij een deel van de SLE-patiŽnten. Endotheel disfunctie is mogelijk een voorspeller van hart- en vaatziekten. Vervolgstudies zullen dat moeten aantonen.

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief21_08/21_10


T-cellen cruciaal bij ziekte van Wegener

De ziekte van Wegener (WG) is een auto-immuunziekte die de kleine bloedvaten aantast, met name die van luchtwegen en nieren. UMCG-promovendus Wayel Habib Abdulahad onderzocht de rol van T-cellen (afweercellen) bij het ontstaan van de ziekte. De resultaten geven meer inzicht in het ontstaan van WG en bieden een opening voor een nieuwe en meer specifieke behandeling.

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief21_08/21_02


 


28 mei


Antikwak en Telegraaf weer vriendjes ?

Tot mijn verbazing mocht antikwak voorman van Dam zijn gal weer eens spuwen over de complementaire geneeskunde in de Telegraaf van 27 mei. Heel verrassend dat een krant die zelf ooit werd genomineerd voor een kwakzalverij prijs door dezelfde club dit soort medische fundamentalisten zoveel aandacht geeft. Men merkt dat de poten onder lukratieve big pharma tafel worden afgezaagd en moet dus de aandacht van de eigen beroepsgroep en vele missers zien af te leiden. Een medische misser moeten we snel vergeten maar als het om Sylvia Millecam gaat dan moet je dat weer eindeloos uitmelken. Ten koste van alles moet de chemo machine blijven draaien, of de patiŽnt nu wil of niet. Gewoon zijn alternatieven afnemen en dom houden zoals vroeger. De dokter weer een soort heilige waartegen je opkijkt en waar je weer berust in je lijden omdat de "experts" niet verder kijken dan hun chemische arsenaal van symptoombestrijders. Iedereen weer happy toch? En de politiek laat de burger wederom denken dat het in zijn eigen belang is.

En een krant van het volk die voor een fout systeem kiest, is niet nieuw..
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf

Ron


Video - A MUST SEE!!!! Plastic, Recycling and, Bisphenol A


Milieubeleid rond Corus deugt niet

Het milieubeleid rond Corus (voorheen Hoogovens IJmuiden) deugt van geen kant. Dat beeld rijst op in de uitzending van Zembla over “Het gif van Corus" van zondag 18 mei 2008. De provincie geeft vergunningen af die niet voldoen aan de Europese en Nederlandse milieuwetten. De VROM-inspectie is hiervan op de hoogte maar treedt niet op.

http://www.natuurenmilieu.nl/page.php?pageID=17&itemID=3997


Gsm'en tijdens zwangerschap schadelijk voor baby

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap bellen met een gsm, verhogen de kans dat hun baby gedragsproblemen zal vertonen. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek onder 13.159
moeders van kinderen die in de jaren '90 geboren werden.

http://www.datanews.be/nl/news/90-104-18267/gsm-en-tijdens-zwangerschap-schadelijk-voor-baby.html
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/warning-using-a-mobile-
phone-while-pregnant-can-seriously-damage-your-baby-830352.html


De studie

Prenatal and Postnatal Exposure to Cell Phone Use and Behavioral Problems in Children.

Divan HA, Kheifets L, Obel C, Olsen J.

From the aDepartment of Epidemiology, UCLA School of Public Health, University of California, Los Angeles, CA; and bInstitute of Public Health, Department of General Practice, University of Aarhus, Aarhus, Denmark.

BACKGROUND:: The World Health Organization has emphasized the need for research into the possible effects of radiofrequency fields in children. We examined the association between prenatal and postnatal exposure to cell phones and behavioral problems in young children. METHODS:: Mothers were recruited to the Danish National Birth Cohort early in pregnancy. When the children of those pregnancies reached 7 years of age in 2005 and 2006, mothers were asked to complete a questionnaire regarding the current health and behavioral status of children, as well as past exposure to cell phone use. Mothers evaluated the child's behavior problems using the Strength and Difficulties Questionnaire. RESULTS:: Mothers of 13,159 children completed the follow-up questionnaire reporting their use of cell phones during pregnancy as well as current cell phone use by the child. Greater odds ratios for behavioral problems were observed for children who had possible prenatal or postnatal exposure to cell phone use. After adjustment for potential confounders, the odds ratio for a higher overall behavioral problems score was 1.80 (95% confidence interval = 1.45-2.23) in
children with both prenatal and postnatal exposure to cell phones. CONCLUSIONS:: Exposure to cell phones prenatally-and, to a lesser degree, postnatally-was associated with behavioral difficulties such as emotional and hyperactivity problems around the age of school entry. These associations may be noncausal and may be due to unmeasured confounding. If real, they would be of public health concern given the widespread use of this technology.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18467962


Fetale therapie. Update van de stand van de wetenschap

Veel afwijkingen of ziekten van de foetus kunnen al tijdens de zwangerschap worden vastgesteld. Soms kunnen die ook al voor de geboorte
gecorrigeerd of behandeld worden.

http://www.gezondheidsraad.nl/adviezen.php#pub1708


De behandeling van gewrichtsschade bij hemofilie

De ontstekingsremmende stof interleukine-10 kan mogelijk gewrichtsschade die ontstaat door bloedingen verminderen. Dat stelt Nathalie Jansen in haar proefschrift. Bloedingen in gewrichten leiden tot gewrichtsschade, zeker als ze vaker optreden zoals bij mensen met de bloedstollingstoornis hemofilie. Door deze zogenaamde bloedgeÔnduceerde gewrichtsschade kan uiteindelijk het vervangen van gewrichten door kunstgewrichten nodig zijn. Daarom is het belangrijk te weten hoe deze schade ontstaat, om zo middelen te kunnen ontwikkelen om deze schade te kunnen voorkomen.

http://62.148.175.94/pona/bekijkpromotie.cfm?style=standaard&npromotieid=2096


Sporten goed voor motoriek van kinderen met visuele beperking

Kinderen met een visuele beperking hebben vaak ook motorische problemen. Visuele informatie is
namelijk cruciaal voor het sturen en controleren van bewegingen. Sporten kan helpen om een deel van de
achterstand in te lopen, zo blijkt uit onderzoek van Suzanne Houwen van het Universitair Medisch
Centrum Groningen (UMCG). Houwen promoveert op 4 juni 2008 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In een onderzoek dat werd gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
onderzocht Houwen verschillende aspecten van het motorisch functioneren van kinderen tussen de zes en
twaalf jaar met een visuele beperking. Ze deed zowel literatuuronderzoek als onderzoek met proefpersonen.

Oog-handcoŲrdinatie

Uit Houwens praktijkonderzoek komt naar voren dat kinderen met een visuele beperking vooral problemen
ondervinden met de balans en met taken die om een snelle reactie vragen en waarbij oog-handcoŲrdinatie
een belangrijke rol speelt, zoals het vangen van een bal. Verder blijkt dat er motorische taken zijn waarop
deze kinderen even goed scoren als kinderen zonder visuele beperking, en dat kinderen met een ernstige
visuele beperking over het algemeen niet slechter scoren dan kinderen met een matige visuele beperking.

Balvaardigheid

Bij balvaardigheid scoren kinderen met een visuele beperking slechter dan gemiddeld. Houwen ontdekte
echter dat kinderen met een visuele beperking die aan sport doen, betere resultaten halen. Het merendeel
van de kinderen met een visuele beperking is echter weinig lichamelijk actief. Dit geldt vooral voor kinderen
met een ernstige visuele beperking en voor kinderen die zwaarder zijn dan gemiddeld.


Hoge drempels aanschaf zuinige wasdroger

De helft van de Nederlanders ervaart niet voldoende financiŽle middelen te hebben om een energiezuinige wasdroger aan te schaffen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Milieu Centraal heeft laten uitvoeren onder 701 respondenten. Een andere drempel voor de aanschaf van een energiezuinige wasdroger is de lange terugverdientijd van de meerkosten. Veel mensen weten niet dat een duurdere, energiezuinige wasdroger op termijn goedkoper is door de lagere gebruikskosten. Wasdrogers met een A-label zijn 40% zuiniger dan de veelverkochte C-label wasdrogers. Milieu Centraal heeft daarom een rekenhulp ontwikkeld waarmee mensen kunnen bepalen of het voor hen zinvol is om een energiezuinige wasdroger aan te schaffen. Aan de hand van vragen over de huidige wasdroger en het gebruik ervan, krijgen mensen inzicht in de te verwachten terugverdientijd en de winst. Ondanks het feit dat men de hogere aanschafkosten terug kan verdienen, kiezen veel huishoudens toch voor lage aanschafkosten. Voor veel consumenten is een terugverdientijd langer dan vijf jaar niet acceptabel, terwijl de levensduur van een wasdroger toch zeker 10 jaar is. Daarnaast zal het feit dat het aanbod van energiezuinige wasdrogers zeer klein is een rol spelen. Slechts 1% van het aantal verkochte wasdrogers heeft een A label, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK. Als mensen eenmaal een wasdroger hebben aangeschaft, of het nu een zuinige of minder zuinige is, kunnen zij in het gebruik ervan ook energie besparen. Hoe minder droogbeurten in de wasdroger, hoe lager het energieverbruik. Dat zit echter wel goed in Nederland. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de meerderheid van de respondenten met een wasdroger (62%) regelmatig de waslijn gebruikt om de was aan te drogen. Afhankelijk van het weer en het soort wasgoed maakt men de keuze tussen waslijn of wasdroger. Slechts 8% van de respondenten gebruikt altijd de wasdroger.

De rekenhulp is te vinden op:
http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Wasdroger


Het Europees Parlement wil verarmd uranium wapens verbieden

Het EP heeft met een overweldigende meerderheid (491 vůůr op 521 uitgebrachte stemmen) een gezamenlijke resolutie aangenomen die moet leiden tot een mondiaal verbod op het gebruik van wapens met verarmd uranium. EuroparlementariŽr Els de Groen, die onlangs bij de VN in New-York hiervoor een pleidooi hield, opende het debat in Straatsburg. Er openbaren zich steeds meer kankergevallen onder de bevolking, met name onder kinderen, in Irak, Afghanistan en op de Balkan. Ook onder de uitgezonden militairen zijn legio slachtoffers, dit leidde in ItaliŽ - met 164 doden geregistreerd tot oktober 2007 - tot een algemene verontwaardiging en de roep om transparantie. Els de Groen heeft Minister-President Balkenende twee maal in een open brief gevraagd waarom Nederland steeds slaafs de VS volgt. In de Algemene Vergadering van de VN wil een grote meerderheid van landen een nader onderzoek naar de gevolgen van het gebruik van de uiterst giftige en radioactieve verarmd uranium wapens. Slechts vijf landen verzetten zich tegen dit onderzoek: de VS, het Verenigd Koninkrijk, IsraŽl, TsjechiŽ en Nederland. De laatste open brief aan de premier dateert van 1 februari 2008. Minister-President Balkenende heeft zich nog steeds niet verwaardigd hierop te antwoorden. Ook de Nederlandse militairen, waarbij enigen ook al lijden onder talloze tumoren, hebben recht op openheid.

http://www.elsdegroen.nl


Rookverbod horeca - Nederlandse Longartsenvereniging opgelucht

De overlevingskansen bij longkanker zijn nog altijd zeer laag. Nieuwe medicijnen en technieken blijven zich ontwikkelen, maar het gaat langzaam. Roken is nog altijd veruit de grootste veroorzaker van longziekten. Longartsen halen dus opgelucht adem bij het aangekondigde rookverbod in de Nederlandse horeca. De gevolgen van roken zijn ernstiger dan die van fijnstof, luchtverontreiniging, en een bedompt binnenhuisklimaat samen. Roken is en blijft de grootste veroorzaker van longziekten. Daarom vraagt de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) komende vrijdag 30 mei aandacht voor stoppen met roken. De NVALT bestaat 100 jaar en laat vrijdag 30 mei tijdens haar lustrumcongres in Maastricht zien hoe de focus in die 100 jaar bijna volledig is verlegd van TBC- naar rookgerelateerde longaandoeningen.

Aanleg voor COPD? Elke dag een sinasappel
Professor Dirkje Postma ťťn van de hoofdsprekers op dit congres. Postma doet al jaren onderzoek naar astma en COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). Ook zij ziet dat stoppen met roken het grootste effect op gezondere longen heeft. "Daarnaast weten we inmiddels ook dat goede voeding en beweging helpen. Een dagelijkse wandeling van een half uur in een aangepast tempo, blijkt de longen en de spieren goed te doen. En mensen met aanleg voor COPD hebben baat bij anti-oxidanten zoals vitamine C. Elke dag een sinasappel dus!"

Vrouwen gevoeliger voor COPD en longkanker
Opvallend is dat de afgelopen decennia steeds minder mannen en meer vrouwen zijn gaan roken. En dat terwijl onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen gevoeliger zijn voor COPD en longkanker dan mannen. Op het congres van de NVALT wordt daarom extra aandacht gevraagd voor stoppen met roken. Zo wordt een nieuw boek gepresenteerd: 'Nederland stopt! Met roken', geschreven door twee longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter. Het is een compleet en glossy handboek voor iedereen die wil stoppen met roken. Wie echt wil, kan stoppen, zo luidt het motto. Dekker en de Kanter maken niet alleen duidelijk wat het oplevert om te stoppen, maar ook wat het kost om door te gaan. Het boek is voor een groot deel gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het eerste exemplaar wordt tijdens het congres uitgereikt aan Hans de Goeij directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid.

Het 100 jaar NVALT-congres vindt plaats op vrijdag 30 mei te Maastricht.
Kijk voor meer informatie over het wetenschappelijk programma op www.nvalt.nl of neem contact op met het congressecretariaat Trudy de Baaij of Constance van Hussen, 073-6126163

NVALT 100 jaar
Alle 350 longartsen in Nederland zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose. De vereniging werd 100 jaar geleden opgericht vanwege de grote sterfte aan TBC. Inmiddels vormen rookgerelateerde longaandoeningen de hoofdmoot van de activiteiten, met lonkanker en COPD als koplopers. De NVALT viert haar 100-jarige bestaan op 30 mei met een wetenschappelijk congres in Maastricht. Meer informatie: www.nvalt.nl

http://www.nvalt.nl


VWA: Black henna tatoeages vermijden

Tijdelijke black henna tatoeages kunnen blijvende ernstige allergische reacties veroorzaken. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) raadt consumenten daarom af om de huid te laten beschilderen met black henna tatoeages. Er worden namelijk bepaalde (kleur)stoffen aan deze henna toegevoegd om een diepzwarte kleur te krijgen en ervoor te zorgen dat de tatoeage langer blijft zitten. Het is bekend dat de toegevoegde stoffen allergische reacties veroorzaken. Symptomen kunnen jeuk, roodheid, puistjes, blaren of zelfs blijvende verkleuring van de huid, littekenvorming zijn. Daarnaast kan blijvende overgevoeligheid en eczeem ontstaan.

Mensen kunnen blijvend overgevoelig worden voor deze stoffen en ontwikkelen een eczeem. Iemand die eenmaal overgevoelig is voor deze stoffen blijft dat levenslang. Dit is zorgelijk omdat deze kleurstoffen ook voorkomen in andere producten zoals haarverf, kleding, schoenen en rubber. Bij een latere blootstelling aan deze stoffen kan weer een allergische reactie optreden. In veel gevallen is de allergische reactie de tweede maal ernstiger dan de eerste keer.

Black henna tatoeages worden vooral in de zomermaanden door rondreizende henna-artiesten aangeboden in mediterrane landen. Zij bezoeken dan openluchtgelegenheden zoals festivals, bazaars en stranden in toeristische gebieden. De Europese toezichthouders hebben daarom besloten om een voorlichtingscampagne in Europa te starten.

De kleur van natuurlijke hennapasta varieert van groenig tot bruin. Als de kleur van de pasta waarmee de tatoeage wordt aangebracht donkerder (zwart) is, gaat het waarschijnlijk om henna waar kleurstoffen aan zijn toegevoegd. Als de pasta na het aanbrengen al na een uur verwijderd mag worden, gaat het zeker om black henna.

Bron: Consumentenbond


Reaktie van een lezer

Dames/heren,

Soms word je geconfronteerd met een gezondheidsprobleem waar je op
eigen kracht niet meer uit komt. Normaal gesproken raadpleegt men dan
een arts maar artsen hebben de eigenaardige gewoonte dat zij
eigenlijk, met nog een wachtkamer vol bezoekers, geen zin hebben om
diep in te gaan op problemen, laat staan dat zij echt bereid zijn uit
te leggen hoe een ziekte zich ontwikkeld en vooral wat men er aan moet
doen.

In mijn geval werd geconstateerd dat ik met een te hoog
cholesterolgehalte rondwandelde en dat het belangrijk was in gewicht
af te nemen en vooral een dieet te volgen. Dat afvallen lukte redelijk
maar daarmee ging niet de cholesterolwaarde duidelijk omlaag, sterker
nog... die nam ondanks een pilletje wat toe! De hulp van de diŽtiste
bracht ook niet veel resultaat. Er werd vooral geadviseerd
voedingsproducten te consumeren die minder vetten bevatten. Ook dat,
ondanks allerlei speciale producten als Becel-proactief, zette geen
zoden aan de dijk.

Twee keer per jaar werden mijn bloedwaarden getest en op een slechte
dag bleek dat mijn suikerspiegel aan de hoge kant was: 7,5. Dat
betekent, zo stelde mijn huisarts, dat je vanaf nu suikerpatient bent
want die waarde gaat alleen maar oplopen en om het moment dat er
insuline gespoten moet worden zo ver mogelijk voor je uit te schuiven
zul je nu toch serieus moeten gaan leven. Ten eerste meer bewegen (ik
fitness al 15 jaar 3 keer in de week...), zorgen dat je op je ideale
gewicht komt, je middelomvang onder de 92 cm en strenger op de voeding
letten, meer bruin brood, vermijd verzadigde vetten en matig met
alcohol.

Ik heb het twee jaar lang een beetje geprobeerd maar ik wist dat om te
beginnen dat dat ene wijntje op een avond mij al niet ging lukken en
al die voorgeschreven producten zaten niet echt collectief in ons
gezinsconsumptiepatroon ingebakken. Bij pubers moet je niet aan komen
met 20+kaas en mager rookvlees etc. Apart koken voor mij werd als te
ingewikkeld ervaren na thuiskomst van twee werkende echtelieden dus
vanzelf zakte de discipline van het dieet het moeras in.

Afgelopen februari overkwam mij net als heel veel andere landgenoten
een griepaanval. Ik herstelde daar heel slecht van en had daarbij last
van infectie aan mijn geslachtsdeel (voor het eerst in mijn leven). Ik
voelde mij na een maand nog niet als vanouds en bovendien viel ik
ongewild 6 kilo af. In de maanden daarna viel ik verder af en iedereen
op mijn werk suggereerde al dat ik de ziekte der ziekten had
opgelopen. Dat is op zich al geen prettig gevoel, dat alle mensen in
jouw omgeving alleen maar opmerkingen maken in de sfeer van : "wat zie
je er slecht uit!" Daar word je niet vrolijk van vooral niet omdat ik
juist bekend stond als een zeer krachtig en sportief mens, die voor
zijn leeftijd (60 jaar) er nog bijzonder patent uitzag.

Ik ging met twee vrienden eind april op vliegvisvakantie maar door de
jaren heen was het vissen een beetje op de achtergrond geraakt en had
plaats gemaakt voor het rijkelijk nuttigen van alcoholische
versnaperingen. Na deze week voelde ik mij bij thuiskomst bijzonder
slecht. De volgende dag nam ik mij voor een bezoek aan mijn huisarts
te brengen om wat testen te laten uitvoeren. Dat werd een schok. De
arts viel bijna van zijn stoel af: suikerwaarde 28,8!!!

Ik ging naar huis en besefte toen ineens dat mijn gezondheid in groot
gevaar was. Eigener beweging ging ik er acuut wat aan doen. Dat
betekende voor mij zorgen dat je meer verstand krijgt van het
ziektebeeld. Niet die oppervlakkige informatie van de huisarts en de
diŽtiste maar echte informatie. Zo kwam ik al snel op de weblog van
Ron Fonteine terecht en heb deze informatie werkelijk verslonden.
Eindelijk inzicht in wat er aan de hand is maar ook een verklaring
warom onze leefgewoontes van de laatste 50 jaren daar debet aan zijn.
Om kort te zijn, mijn voedselpatroon is radicaal gewijzigd. Ik drink
nu daadwerkelijk slecht 2 wijntjes in de week (maar nu
gemotiveerd) en heb nieuwe producten ontdekt als ongebrande noten,
lijnzaadolie, cocosvezels etc.. en vooral de groenconsumptie is
verdubbeld.

Na 2 dagen zakte de suikerspiegel naar 16, na een week naar 11, na
twee weken naar 7,7 en na drie weken naar 5,3. Ik gebruik er wel twee
maal daags een pilletje bij maar het resultaat is geweldig. Ik hoef
'snachts niet meer mijn bed uit om te plassen, ontstekingen zijn
volledig genezen, mijn zicht is vooruit gegaan, mijn bloeddruk nog
beter geworden en zelfs de cholesterolspiegel is nu wel goed!
Ik voel me als herboren, heb weer zin in allerlei activiteiten en sta
weer positief in het leven. Vol levensgeluk en spirit! En dat allemaal
dankzij het lezen van de geweldige informatie van www.fonteine.com!
Dŗt zouden meer mensen moeten doen en de cup-a-soep laten staan.

Thomas Knijnenburg


 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats