weblog voeding, gezondheid en milieu

Archief | Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Juni | Juli | Aug | Sept  | Oktgezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 

07 sept


Radboud ziekenhuis brengt oud nieuws mbt chronisch vermoeidheidssyndroom

Concreet aanknopingspunt chronisch vermoeidheidssyndroom

Radboudonderzoekers hebben een stof ontdekt waardoor muizen zich moe voelen. Zonder deze lichaamseigen stof - tumor necrose factor, TNF - lopen muizen maar liefst drie keer meer dan normale muizen. Het onderzoek, gepubliceerd in het septembernummer van het European Journal of Clinical Investigation, heeft waarschijnlijk ook belangrijke consequenties voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

http://www.ru.nl/actueel/nieuws/algemeen_oznieuws/concreet/

 

Reeds in 2000 heeft een onderzoeksgroep uit Amerika, onder wie Nancy Klimas, hier al een uitgebreide publicatie over gedaan. Er zijn vele publicaties en ook de Belgische Prof. Dr. De Meirleir heef het in 2002 al in zijn boek opgenomen. Wel frappant is dat juist die Radboud club zo op cognitieve gedragstherapie is blijven hameren

Immunology of Chronic Fatigue Syndrome

A review of the literature on the immunology of CFS reveals that people who have Chronic Fatigue Syndrome (CFS) have two basic problems with immune function that have been documented by most research groups: [1] immune activation, as demonstrated by elevation of activated T lymphocytes, including cytotoxic T cells, as well as elevations of circulating cytokines; and [2] poor cellular function, with low natural killer cell cytotoxicity (NKCC), poor lymphocyte response to mitogens in culture, and frequent immunoglobulin deficiencies, most often IgG1 and IgG3. These findings have a waxing and waning temporal pattern which is consistent with episodic immune dysfunction (with predominance of so called T-helper type 2 and proinflammatory cytokines and low NKCC and lymphoproliferation) that can be associated as cause or effect of the physiological and psychological function derangement and/or activation of latent viruses or other pathogens. The interplay of these factors can account for the perpetuation of disease with remission/exacerbation cycles. Therapeutic intervention aimed at induction of a more favorable cytokine expression pattern and immune status is discussed.

http://www.haworthpress.com/store/ArticleAbstract.asp?sid=
1LLUETPKQX5F9PSQUEWWQ7P25NGJE3F4&ID=9185

Mirande


De dokters weten het niet, dus dan is het psychisch toch?

Een mooie site voor mensen die in deze valkuil terecht gekomen zijn......

Patients with ill-defined problems are often left on their own and frequently made believe they are suffering from psychological or psychiatric conditions. There are millions of patients hidden in society, suffering from various debilitating conditions without proper diagnostics, treatment, care and support.  Medical science is evolving. Every year more answers to previously undiagnosed conditions are found. Only time stands between now and answers that could help a lot of people. At all times physical problems like infections, organ dysfunction, nerve damage, vascular problems and rheumatologic issues should be investigated and treated.

http://www.diagnosesupport.com

Mirande


Video - Sugar Shock - Part 1


CliŽntenstops AWBZ geen reden voor verbazing

Knelpunten in de AWBZ-zorg komen in alle Nederlandse zorgregio's voor, blijkt uit eigen onderzoek van ActiZ en is vandaag bevestigd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Het leveren van zorg zonder dat daar productieafspraken tegenover staan, leidt tot onbetaalde rekeningen. ActiZ, organisatie van zorgondernemers, begrijpt daarom dat zorgaanbieders soms gedwongen zullen worden geen nieuwe cliŽnten aan te nemen. Het inzetten van reserves voor onbetaalde zorg, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gewenst acht, vindt ActiZ niet realistisch.

ActiZ voorspelde al in mei van dit jaar knelpunten in de AWBZ-zorg. Een nieuwe leden-raadpleging deze zomer bevestigt dat beeld. Het ontstaan van wachtlijsten bij zorg-kantoren is daardoor onvermijdelijk. Daar komt bij dat zorgkantoren sowieso al zijn gehouden aan de zogeheten Treek-normen: gehanteerde wachttijden voordat een beroep mogelijk is op de knelpuntenprocedure van de NZa. Deze knelpuntenprocedure verlengt de wachttijd van cliŽnten alleen maar meer.

Onbetaalde zorg
De knelpunten die nu ontstaan, tonen grote gelijkenis met de problemen die zich in 2006 voordeden. Mede om de wachtlijsten tegen te gaan, kozen veel zorgaanbieders er vorig jaar voor om toch zorg te blijven leveren, in de hoop later alsnog vergoed te worden. De NZa heeft dit jaar steeds aangegeven dat zorg zonder aanvullende productieafspraken nŪet vergoed zal worden. Dat is recent bevestigd door een rechtbank in Limburg en ook door staatssecretaris Bussemaker (VWS) benadrukt. Nu het plafond van de gemaakte productieafspraken is bereikt, wekt het geen verbazing dat sommige zorgaanbieders geen nieuwe cliŽnten aannemen. Het alternatief is zorg voor eigen rekening. De inzet van reserves om verliezen door onbetaalde zorg te compenseren, is volgens ActiZ geen reŽel alternatief. Reserves bestaan om onverwachte tegenvallers op te vangen, niet voor de financiering van structurele productiegroei.

Structurele oplossing
ActiZ vindt het van groot belang dat een structurele oplossing wordt gevonden voor de problemen in de AWBZ. Door de huidige opzet wordt nieuws over wachtlijsten en cliŽntenstops een jaarlijks terugkerend ritueel. Dat zorgt voor veel maatschappelijke onrust, met name bij mensen die zorg nodig hebben en daardoor toch al kwetsbaar zijn.


Video - Sugar Shock - Part 2


Relatief veel fatale hartstilstanden onder amateurvoetballers

Drs. Jeu Sprengers, KNVB-voorzitter en Lid van het Uitvoerend Comitť van de UEFA, heeft vanochtend in Maastricht de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek in ontvangst genomen naar het aantal hartstilstanden in de hoogste afdelingen van de Nederlandse amateurvoetbalcompetities. Gebleken is dat in Nederland 2,3 fatale hartstilstanden per 100.000 voetballers per jaar optreden, wat neerkomt op jaarlijks 25 hartdoden. Nog eens 25 personen krijgen een hartstilstand. Zij overleven deze weliswaar, maar vaak met blijvende, ernstige letselschade. Ook is in het onderzoek vastgesteld dat slechts een op de drie voetbalvereningen beschikt over een zogeheten defibrillator. Dit is een apparaat waarmee een elektrische schok kan worden toegebracht aan een slachtoffer, waardoor diens hart weer op gang kan worden gebracht.

Het onderzoek is in de eerste helft van 2007 uitgevoerd door Bewegingswetenschapper drs. Dirk Veldman, als afstudeeropdracht aan de Universiteit van Maastricht. De Maastrichtse arts drs. Jos Benders, tevens algemeen coŲrdinator van de Stichting Service Mťdical, had de supervisie over het onderzoek. Namens de universiteit werd hij begeleid door Prof. Dr. Harm Kuipers. In het kader van zijn studie deed Dirk Veldman onderzoek bij een 100-tal voetbalverenigingen die uitkomen in de hoogste klassen van het amateurvoetbal, met in totaal meer dan 60.000 leden. Veldman: 'De cijfers zijn schokkend, echter niet verrassend. Ook eerdere onderzoeken in ItaliŽ hebben aangetoond dat het aantal fatale hartstilstanden onder sporters rond de 2,1 per 100.000 sporters per jaar ligt.'

Reanimatievoorzieningen

Behalve het aantal gevallen van hartstilstanden onderzocht Dirk Veldman ook hoe de staat van de reanimatievoorzieningen van de deelnemende verenigingen op het moment van meten was. Hierbij werd vooral gekeken naar de aanwezigheid van defibrillatoren. Dit zijn apparaten die een elektrische schok kunnen toebrengen aan een slachtoffer om het hart weer op gang te helpen. De overlevingskansen stijgen van ongeveer 5% tot maar liefst minimaal 50% wanneer tijdig met een defibrillator wordt gereanimeerd. Slechts een op de drie ondervraagde verenigingen bleek in het bezit te zijn van een defibrillator, ůf met de aanschaf hiervan bezig te zijn. Naar verwachting is dit aantal bij voetbalverenigingen in de lagere klassen zelfs nůg geringer. Ook bleek de kennis over reanimatie langs de lijn vaak erg beperkt. Dirk Veldman: 'Mede in het licht van een aantal recente ongevallen pleit ik er dan ook voor dat verenigingen de aanschaf van een defibrillator hogere prioriteit dan tot dusverre gaan geven.'

Door middel van de overdracht van het onderzoek aan bondsvoorzitter Jeu Sprengers wordt getracht extra aandacht te vragen voor het fenomeen hartstilstanden in de voetballerij, om zo uiteindelijk het aantal fatale hartstilstanden te kunnen terugbrengen.

Dirk Veldman voerde het onderzoek uit in samenwerking met de Universiteit van Maastricht, de KNVB en Sportmedisch Centrum Papendal. Dirk Veldman is sinds de maand augustus in dienst bij de Stichting Service Mťdical, waar hij zich vooral met wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de sport zal gaan bezighouden. Zijn onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea en de Sponsor Bingo Loterij.

Zie ook

http://www.fonteine.com/hartstilstand_topsport.html


Video - Why are People So Fat?

The obesity rate in America is climbing at epidemic rates the media is filled is constantly being filled with different explanations why. Obesity is being blamed on everything from a virus, genetics to air conditioning. What's the real reason why people are becoming fatter? What's the only way that a person can loose weight and keep it off? This video discusses some of the silly reasons the media is giving for obesity and points out that if we attempted to handle the obesity epidemic w/ many of these reason, the only solution would be eugenics. A person can control their weight with diet, nutrition and exercise. Health and fitness and your waste line depend on these on things.

Op haar site een interessant stukje over lichaamstypes:

http://www.nutritionbynatalie.com/bodytypes.htm


Defibrillator slecht herkenbaar

Apparaten die het hart na een plotselinge ‘storing’ weer aan de praat krijgen (defibrillators, oftewel AED’s) kunnen levens redden. Maar hoe zo’n ding eruitziet, verschilt nogal per fabrikant.

http://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/nieuws2007/aed_slecht_herkenbaar


Beamers gevaarlijk voor ogen

Beamers, digitale projectoren voor video- en computerbeelden, kunnen ongemerkt het netvlies van de ogen beschadigen. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse gezondheids- en veiligheidsautoriteit.

http://www.refdag.nl/artikel/1314398/Beamers+gevaarlijk+voor+ogen.html


Top 10 best foods

 1. Tarwekiembrood
 2. Quinoa
 3. Groene groenten
 4. Wilde zalm
 5. Extra virgin kokosolie/olijfolie
 6. Amandelen / walnoten
 7. Electrolyte water
 8. Geitenmelk / Kaas
 9. Kefir, Kombucha
 10. Eieren

Voedsel moet minder vet, zout, bitter en toch lekker zijn

Dť grote uitdaging waar het smaakonderzoek de komende jaren voor staat is hoe gezondere voedingsmiddelen te ontwikkelen waarbij de smaakperceptie op z’n minst gelijk blijft. Ofwel: hoe gezonde producten lekkerder maken. In elk geval moeten die voedingsmiddelen minder vet en minder zout bevatten maar ook minder bitter zijn. Dat zegt prof. dr. Gerrit Smit op 6 september bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleraar Molecular Flavour Science aan Wageningen Universiteit.

http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Voedsel_moet_
minder_vet_zout_bitter_en_toch_lekker_zijn.htm


Video - Insidermedicine in 60 - September 5, 2007

Vraagje: heeft Dr. Susan Sharma :

A) ADHD ?
B) Haast om thuis te komen ?
C) Te weinig tijd om te praten ?.


Varkenshouders Milieukeur stoppen met castreren van biggen

De 22 varkenshouders die zijn aangesloten bij de ketenorganisatie van Milieukeurvarkensvlees De Hoeve stoppen geheel met het castreren van biggen. De Hoeve reageert hiermee op de discussie die momenteel in de varkenshouderij plaatsvindt over het al dan niet verdoofd castreren van biggen. De Hoeve vindt met hun besluit een grote stap voorwaarts in de verbetering van het welzijn voor varkens te hebben gezet. De deelnemers van De Hoeve nemen deze maatregel omdat zij op een goede, heldere manier willen inspelen op de stijgende vraag naar dier- en milieuvriendelijker geproduceerd vlees. Dit initiatief van de Hoeve wordt ondersteund door de Dierenbescherming en Stichting Natuur & Milieu.

Als ketenregisseur, van Milieukeurvarkensvlees, zorgt De Hoeve ervoor dat de productie binnen de keten voldoet aan de eisen van Milieukeur, herkenbaar aan het vignet met de hand met stempel. Binnen Milieukeur zijn de eisen op gebied van dierenwelzijn en milieu aanzienlijk scherper gesteld dan het landelijk gemiddelde. De Hoeve loopt nu voorop door bovenop deze eisen ook nog te stoppen met castreren. De Hoeve werkt op dit moment in de keten samen met 22 varkenshouders, Inkoop Oudewater BV, slachterij Westfort V.O.F, drie grossiers (Vleeshandel Egbert Kruiswijk BV, Hems BV en Poel & Kamps Vlees BV) en 38 Keurslagers. In het totaalconcept zorgt grossier Lunenburg Vlees BV voor de optimale verwaarding van de karkassen. Naast deze intensieve samenwerking, heeft De Hoeve draagvlak gevonden bij maatschappelijke organisaties. Het is niet voor niets dat de Dierenbescherming en Stichting Natuur & Milieu de 'De Hoeve'-samenwerking ondersteunen. Op die manier is de consument verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam geproduceerd stukje vlees. En dat wordt gewaardeerd gezien de stijgende afname.

http://www.dehoevebv.nl


Laaggeletterden onvoldoende vaardig in de gezondheidszorg

Laaggeletterden zijn vaker ongezond en hebben beperkte toegang tot informatie over gezondheid. Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ gaat samen met Stichting Lezen & Schrijven meer aandacht vestigen op de gevolgen van laaggeletterdheid voor de gezondheid. Daartoe hebben zij op 1 september 2007 hun krachten gebundeld in de vorm van een partnerschap. Geletterdheid is een essentiŽle basisvaardigheid om gezond te worden en te blijven. Mensen die laaggeletterd zijn, hebben meer en vaker problemen met hun gezondheid (diabetes, hart- en vaatziekten) en maken ook vaker gebruik van de gezondheidszorg (W. Groot en H. Maassen van den Brink, Stil Vermogen, Amsterdam, 2006). Met het partnerschap willen NIGZ en Stichting Lezen & Schrijven het thema laaggeletterdheid agenderen binnen de gezondheidszorg.


Video - GI-Zyme and Pro, Oatmeal Experiment

Effect van enzymen op havermout, steeds minder voeding bevat enzymen waardoor eten slechter wordt verteerd. Daarom is rauwkost ook zo gezond. Deze zit bomvol enzymen en vezels.


Internationale demonstratie tegen marteling van stieren in Tordesillas

De Spaanse politieke partij voor dieren PACMA en het Comitť Anti Stierenvechten (CAS, Nederland en BelgiŽ) organiseren op 9 september a.s. een grote internationale demonstratie tegen de wrede fiesta `Toro de la Vega' in Tordesillas (Valladolid, Spanje). Ieder jaar op de tweede dinsdag in september, wordt een stier gemarteld en gedood door de dorpelingen van Tordesillas. Honderden mannen te voet en te paard jagen het dier rond het dorp met lange speren. De stier wordt vele malen gestoken met deze speren - soms zelfs door zijn vitale organen - tot hij aan zijn verwondingen bezwijkt. Zijn staart en testikels worden afgesneden als trofee, vaak als de stier nog leeft. Dit jaar wordt een stier genaamd Jaquerito gedood op 11 september a.s. Dierenbeschermingsorganisaties protesteren al jaren tegen de `Toro de la Vega' en PACMA besloot om een jaarlijkse demonstratie te organiseren tegen deze fiesta. Dit begon in 2005, en in 2007 besloot het CAS om mede-organisator van deze demonstratie te worden, zodat deze een internationaal karakter zou krijgen. Niet alleen Spaanse en Nederlandse dierenliefhebbers nemen deel aan de demonstratie, maar ook Fransen, Duitsers, Engelsen en Zwitsers helpen het CAS en PACMA om te protesteren tegen de martelingen die Jaquerito en andere stieren moeten ondergaan in Tordesillas.

In voorgaande jaren waren de inwoners van Tordesillas erg agressief en gewelddadig tegen de demonstranten, dus de politie zal bij de demonstratie aanwezig zijn om de dierenliefhebbers te beschermen. In 2005 en 2006 werden de demonstranten bekogeld met rot fruit en andere objecten en de dorpelingen wachtten hen op met stokken en andere wapens. De demonstranten reizen daarom per bus naar Tordesillas, die vanuit Madrid, Barcelona, Valladolid en andere Spaanse en Fransen steden vertrekken. In 2006 waren er meer dan 500 demonstranten en dit jaar verwachten we nog meer dierenliefhebbers.

Saskia Oskam, voorlichter Comitť Anti Stierenvechten: "In 2006 zond de Spaanse televisie beelden uit van de martelingen bij `Toro de la Vega' en veel Spanjaarden waren erg geschokt: zij vroegen zich af hoe deze wreedheden ongestraft konden plaatsvinden in hun land. Steeds meer Spanjaarden uiten hun afkeer van deze fiesta, maar ook van de bloederige stierengevechten. Volgens hen is het geen nationaal feest, maar pure barbaarsheid". Concepciůn Reyero Alvarez, President van PACMA: "Wij zijn erg blij dat de demonstratie in Tordesillas nu een international karakter heeft, want Spaanse dierenbeschermers kunnen de hulp van andere landen - zoals Nederland - goed gebruiken. Samen met onze collega's uit Spanje, Frankrijk en andere landen zullen we misstanden als `Toro de la Vega' definitief tot een halt roepen. De Spaanse politiek en media kunnen het publiek niet blijven negeren: meer dan 70% van de Spanjaarden is tegen het stierenvechten en wrede fiestas!".
CAS (Comitť Anti Stierenvechten) is opgericht in 1990, op verzoek van de Spaanse Dierenbescherming (ADDA). Ons doel is het beŽindigen van stierengevechten en andere culturele evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Wij informeren het Nederlandse en Belgische publiek over de wreedheid van het stierenvechten en andere fiestas, we organiseren/nemen deel aan vreedzame demonstraties, we ondersteunen zusterorganisaties in de stierenvechtlanden en we lobbyen bij de EU en nationale/locale overheden. www.stieren.net Stierengevechten waarbij stieren worden gedood vinden plaats in Spanje, Frankrijk, Portugal, Mexico, Venezuela, Ecuador, Colombia en Peru. Ook worden er tienduizenden fiestas (`dorpsfeesten') in deze en andere landen georganiseerd waarbij stieren en andere dieren worden gemarteld en gedood: stieren worden verbrand, verdronken, beschoten met pijltjes, door de straten gejaagd, etc.


Video - Enzymes explained at a juvenile understanding level Part 1

Rawfoodmedia.com brings you enzymes explained by Tim Van Orden with words a juvenile can understand. Learn about enzymes and what they do. See Part two of enzymes explained for a more scientific explaination. This was taken from a lecture at a raw food restaurant called Terra Bella in redondo beach california in Dec 2006.


NZa: regionale cliŽntenstops onverklaarbaar

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft signalen ontvangen dat er regionale cliŽntenstops dreigen. De NZa kan dit niet verklaren door een gebrek aan geld. Voor zorgkantoren is er de mogelijkheid om knelpunten eerst binnen hun eigen regio op te lossen. Lukt dat niet dan geldt de knelpuntenprocedure. De NZa stelt nadrukkelijk dat de meest kwetsbare groep cliŽnten, zoals terminale patiŽnten, nooit door de zorgaanbieder en het zorgkantoor uitgesloten mogen worden van noodzakelijke zorg. De NZa heeft met verbazing kennis genomen dat reeds in september een algehele cliŽntenstop door een van de grootste thuiszorgaanbieders van Nederland wordt aangekondigd. Zorgaanbieders beschikken over een buffer om financiŽle tegenvallers op te vangen. De NZa houdt de ontwikkelingen in de indicatiestelling in relatie tot de contracteerruimte nauwgezet in de gaten. Eind mei 2007 bleek uit het onderzoek van de NZa dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om de verwachte zorgvraag in 2007 op te vangen. Uit de opnieuw opgevraagde indicatiestellingen van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) blijkt niet dat er een wijziging is in dit beeld. De NZa heeft zorgkantoor Achmea a.s. maandag uitgenodigd voor een gesprek. In het geval van individuele knelpunten kunnen zorgkantoren een beroep doen op de knelpuntenprocedure. Eventuele knelpunten konden door de zorgkantoren vůůr 3 september worden aangemeld bij de NZa. Medio oktober komt de NZa met een advies hierover.


Video - Understanding Enzymes Part 2


Kleurstoffen in de voeding zorgen ervoor dat kinderen hyperactief worden

Sinds meer dan 30 jaar twijfel….maar vandaag is het bevestigt : een Britse studie gepubliceerd in het beroemde medische vakblad The Lancet bevestigt dat kleurstoffen in voeding ertoe kunnen bijdragen dat hyperactiviteit bij kinderen ontstaat. Zijn kleurstoffen in de voeding gevaarlijk voor de gezondheid ? In het e-magazine van ConsoSantť (september) staat de lijst van kleurstoffen die beter vermeden kunnen worden. Motief : sommige zorgen voor allergieŽn en zouden een bijdrage tot kanker leveren. Maar ook worden zij beschuldigt van de hyperactiviteit bij kinderen.

Food additives and hyperactive behaviour in 3-year-old and 8/9-year-old children in the community: a randomised, double-blinded, placebo-controlled trial, Donna McCann, Angelina Barrett, Alison Cooper, Debbie Crumpler, Lindy Dalen, Kate Grimshaw, Elizabeth Kitchin, Kris Lok, Lucy Porteous, Emily Prince, Edmund Sonuga-Barke, John O Warner, Jim Stevenson, The Lancet

http://www.lanutrition.fr/Les-colorants-alimentaires-rendent-les-enfants-hyperactifs-a-1811.html

xxx


Video - Enzymes and Digestion


Proef: schending integriteit overheid anoniem melden

Burgers en ambtenaren kunnen straks schendingen van integriteit door overheidsfunctionarissen anoniem melden. Het gaat om een proef van een half jaar. Minister Ter Horst (BZK) gaf op 4 september 2007 het startsein voor de proef.  Ter Horst wil anoniem melden inzetten, omdat er indicaties zijn dat niet alle schendingen van integriteit aan het licht komen. 'We kunnen het ons niet veroorloven dat zaken onopgemerkt en onaangepakt blijven', zei Ter Horst in een toespraak.

De overheid kent al klachtenregelingen, klokkenluidersregelingen en vertrouwenspersonen integriteit. Ook is er aandacht voor het voorkomen van integriteitsschendingen. Ter Horst ziet anoniem melden als een aanvulling op die mogelijkheden: 'Intern en openlijk melden blijft het uitgangspunt. Maar mensen kunnen om wat voor reden dan ook huiverig zijn om gebruik te maken van die bestaande mogelijkheden. Dan moet er toch een laatste middel zijn', aldus de minister. Burgers en ambtenaren kunnen de meldingen doen bij het meldpunt M. (Meld Misdaad Anoniem).


Video - Kip Tandoori recept

 

Heb je een eigen (video) recept dat je met ons wilt delen, email deze dan even naar: ugamedia@wirehub.nl

 

 

 


06 sept


Video - Pet Food Industry! Revealed


Professor Maes krijgt 500.000 euro voor onderzoek

August 2007: Health Navigator & Clinical Research Center for Mental Health (M.Maes) have been awarded a EUR 500.000 grant which will allow them to examine the inflammatory causes of mild cognitive defects in elderly patients and the clinical efficacy of natural anti-inflammatory substances (NAISs) in the treatment of mild cognitive symptoms.

http://www.ediver.be/latest%20news/news.htm

Mirande


Video - What's really in your pet's food!!


Gif (PCB en schimmels) in het klaslokaal

van Christian Esser en Herbert Klar

Gevaarlijke PCB ( polychlorierte biphenyle ) in de voegen, giftige lijm op de grond en schimmelpaddestoelen aan de muur maken sinds jaren leerlingen en leraren ziek. Hiervoor waarschuwen milieuartsen in Duitsland. 5000 scholen zouden hiermee te maken hebben. AllergieŽn, concentratiestoornissen, zwakheid en verhoogt risico op kanker zijn de gevolgen. " Download het volledige verhaal (Duitstalig)

http://www.zdf.de/ZDFde/inhalt/1/0,1872,1001633,00.html

xxx


Video - How the Food Industry is Deceiving You Part 01


Aspartame Cancer Risks Revisited   - Prenatal Exposure May Be Greatest Concern

Although recent epidemiologic studies have not found an association between aspartame and human
cancers, those studies were not designed to measure cancer risks associated with fetal exposures.
The public health implications of the new findings are considerable. Currently, more than 200 million
people regularly consume aspartame, and children and women of childbearing age (which
presumably includes many who are pregnant and breastfeeding) are among the major consumers. If
the U.S. FDA were to conclude that exposure to aspartame causes cancer in rodents, the agency
would be required by law to revoke its approval for the popular sweetener.

http://www.ehponline.org/docs/2007/115-9/ss.html#aspa

 

Life-Span Exposure to Low Doses of Aspartame Beginning during Prenatal Life Increases Cancer Effects in Rats

The results of this carcinogenicity bioassay confirm and reinforce the first experimental demonstration of APM's multipotential carcinogenicity at a dose level close to the acceptable daily intake for humans. Furthermore, the study demonstrates that when life-span exposure to APM begins during fetal life, its carcinogenic effects are increased.

http://www.ehponline.org/docs/2007/10271/abstract.html


Video - Toxic Mold Solutions trailer


Mobiele telefoons voor kinderen : eerste overwinning voor de associaties : de grote hypersupermarktketens Carrefour en Auchan gaan de Kiditel niet verkopen !

Cartelematics, een weinig scrupuleus bedrijf kondigde het 2e semester van 2007 aan een speciale mobiele telefoon met GPS technologie voor kinderen op de markt te gaan brengen. Voornamelijk voor de ouders, die met dit systeem op elk moment van de dag kunnen traceren waar hun kinderen zich bevinden. Ondanks dat Agir en Priartem hun verontrusting uitspraken over het negatieve effect van de straling op de hersenen van de kinderen ging het bedrijf gewoon door met de verkoop van het product. Nog erger: het bedrijf had besloten het product bij de aanvang van het nieuwe schooljaar via de supermarktlijnen op de markt te gaan brengen.
Agir en Priartem feliciteren zich nu met het feit dat 2 grote hypersupermarktketens Carrefour en Auchan besloten hebben dit schadelijke product niet te gaan verkopen. Tevens zijn zij uitgenodigd op het Ministerie van Volksgezondheid om daar duidelijk te maken dat maakt niet uit welk bedrijf schadelijke apparaten voor de gezondheid van kinderen kan verkopen, terwijl de wetenschappelijke wereld duidelijk aangeeft zeer voorzichtig te zijn met dit soort stralingsapparaten voor gevoelige doelgroepen (zie de laatste 4 internationale studies omtrent straling eerder genoemd op www.ronfonteine.com).

Zie ook: - Le Parisien - 4 September 2007 : Gezondheid - De grote supermarkten verbannen de GPS voor kinderen

De Kiditel, een GPS voor kinderen zorgt ervoor dat kinderen gevolgd kunnen worden.

Persbericht 3 september 2007 Agir pour l'Environnement - Priartťm


UZ Leuven start gerichte familiale navelstrengbloedbank

De navelstrengbloedbank van het Universitaire Ziekenhuis van de K.U.Leuven gaat van start met een gerichte familiale navelstrengbloedbank, hiervoor krijgen ze financiŽle ondersteuning van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Bevolkingsgewijs is de Leuvense navelstrengbloedbank de grootste ter wereld, elke maand vertrekken vier tot vijf stalen vanuit de bloedbank om kinderlevens te reden. De bloedstalen die nu in de navelstrengbloedbank zijn opgeslagen, worden strikt anoniem bewaard en zijn belangeloze giften van Vlaamse moeders. Artsen over heel de wereld, die een kind met leukemie of een andere kwaadaardige bloedziekte willen transplanteren met stamcellen uit navelstrengbloed, kunnen een beroep doen op dit gratis materiaal.

De navelstrengbloedbank bevat ook een aantal stalen op naam die enkel bewaard en gereserveerd worden voor een hoogrisico-familie. Wanneer binnen een familie een bloedkanker of een aangeboren bloedafwijking wordt vastgesteld bij een eerstelijns verwante - broer of zus- kan het de moeite lonen het navelstrengbloed van een volgende boreling te bewaren, te checken op compatibiliteit en eventueel later te gebruiken voor intrafamiliale transplantatie. De Leuvense navelstrengbloedbank slaat al enkel jaren dergelijke hoogrisico-stalen gratis op. Waarmee al twee transplantaties binnen betrokken families werden uitgevoerd. De overheid voorziet echter geen financiŽle steun voor deze gerichte familiale opslag. Tot hier toe kunnen niet alle hoogrisico-families van deze dienst genieten waardoor ze terecht komen bij commerciŽle bedrijven. Voor de families is de invriesprocedure en opslag bij commerciŽle bedrijven een grote investering.

Dankzij de Vlaamse Liga tegen Kanker kan de Leuvense navelstrengbloedbank de gerichte familiale banking gratis ter beschikking stellen aan alle hoogrisico-families. De Liga stelt geld ter beschikking voor het inzamelen, invriezen en twintigjarige bewaring van wel minstens honderd stalen per jaar.


Video - Hotel Mold can make you sick


Actie: Disclaim de disclaimer!

Burger@Overheid.nl komt in het geweer tegen het ongebreidelde gebruik van "disclaimers" op websites en in e-mail. Overheidscommunicatie moet gevrijwaard zijn van dergelijke onnodige voorbehouden. We roepen burgers op om voorbeelden aan te leveren voor een "zwarte lijst". Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van disclaimers, door bijvoorbeeld op hun site te verklaren dat de lezer geen enkel recht kan ontlenen aan de inhoud van de site. Anderen maken een dergelijk voorbehoud in e-mails. Zo worden mailtjes vanuit ministeries standaard afgesloten met: "De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten."

Burger@Overheid.nl is hier tegen. Ten eerste kan de afzender aansprakelijkheid niet zonder meer afwijzen omdat de communicatie elektronisch verloopt. Disclaimers doen afbreuk aan punt 1 van de BurgerServiceCode dat bepaalt dat overheidsorganisaties alle communicatiekanalen gelijk moeten behandelen. Bovendien kan een afzender niet eerst allerlei informatie verstrekken en aan het eind doodleuk vermelden dat de boodschap eigenlijk als niet betrouwbaar moet worden beschouwd! Dat is in strijd met punt 4 van de BurgerServiceCode: "Als burger heb ik recht op juiste, volledige en actuele informatie. De overheid levert die actief, op maat en afgestemd op mijn situatie." Inplaats van disclaimers zien wij liever proclaimers. Hierin staat juist wat lezers en gebruikers wťl kunnen verwachten: bijvoorbeeld dat informatie actueel is en dat e-mails binnen bepaalde termijn worden beantwoord. De proclaimer op onze site is een voorbeeld van een dergelijke belofte. Daarom is het goed dat de Overheid.nl Monitor 2007 voor het eerst kijkt of overheidsinstanties proclaimers hanteren. In dat geval kunnen die overheidsorganisaties extra punten scoren.

Om de disclaimercultuur aan te pakken, roept Burger@Overheid.nl iedereen op dergelijke voorbeelden te melden. Op grond van die meldingen stellen we een zwarte lijst op.

http://www.burger.overheid.nl


The Whole Truth about Health -- Part 1


Start internetcursus tegen depressieve klachten

Vanaf morgen 6 september is de internetcursus ‘Kleur je Leven’ online. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen met depressieve klachten. Uit diverse binnen- en buitenlandse bronnen blijkt dat online behandeling voor depressieve klachten succesvol is. ‘Kleur je Leven’ is ontwikkeld door het Trimbos-instituut.

Per jaar lijden in Nederland ruim 700.000 volwassenen aan een depressie. Zij voelen zich gedurende langere tijd somber en lusteloos en hebben slaap- of concentratieproblemen. Vanaf 6 september wordt voor mensen met depressieve klachten de internetcursus 'Kleur je Leven' door 7 GGZ-instellingen (instellingen voor geestelijke gezondheidszorg) aangeboden. In de cursus leren zij in 8 lessen om hun klachten beter te begrijpen. Ze krijgen allerlei opdrachten en oefeningen om beter met de klachten om te gaan. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg heeft uitgewezen dat 'Kleur je Leven' leidt tot afname van depressieve klachten. Belangstellenden kunnen zich via www.kleurjeleven.nl aanmelden en worden doorgeleid naar ťťn van de regionale websites van 'Kleur je Levenī. Hier vullen zij een vragenlijst in over hun motivatie en klachten. Een persoonlijke coach van een van de 7 instellingen beoordeelt of de cursus aansluit bij de klachten, waarna de cursist direct aan de slag kan.

Voordeel van de cursus via internet is dat de cursist in eigen tempo, op het moment dat het goed uitkomt en in de eigen omgeving, aan de slag kan. Na afloop van de cursus wordt gemeten of de klachten voldoende zijn afgenomen en krijgt de cursist op maat advies voor eventuele verdere hulp.

www.kleurjeleven.nl


Video - "Health Food" vs. Healthy Food -- How to read labels

Do you know how to read food labels? Maybe you THOUGHT you did. Truth is, you probably don't. But Jeff Novick of the Pritikin Center does, and in his full talk he shows the 3 easy steps you MUST know if you ever buy foods at any supermarket or "health" food store. In this online excerpt, Novick -- who used to be a food service manager at Kraft Foods -- exposes one of the dirty secrets major food corporations use to deceive consumers. It's no accident labels are so confusing!

High-protein/low-carb diet proponents claim that the US started eating "low-fat" foods 20 years ago and yet still gained weight, "proving" that the low-fat diet wasn't effective. But that's nonsense, as Novick demonstrates in his talk. The foods weren't/aren't low-fat at all. Food companies use sleight of hand to make them appear that way. Novick shows how to cut through the nonsense of food labeling to see what you need to see, and understand what you're really getting. This is an excerpt from Novick's 80-minute talk at the VegSource 2007 Healthy Lifestyle Expo, and part of a 12-part series of top health expert presentations.

In his full fascinating and entertaining presentation, Novick teachers the "three easy rules" for cutting through the b.s. and quickly understanding food labels, to know exactly what you're getting. After watching his talk, you'll never look at packaged food the same! You can get a DVD set featuring all 12 amazing talks from the Expo 2007.

https://secure.vegsource.com/catalog/


Rio de Janeiro: een vergadering om tot de oprichting van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Milieu te komen.

Een 20-tal ministers en vertegenwoordigers van Buitenlandse Zaken en Milieu hebben maandag de vergadering geopend om tot een versnelde oprichting van de bovengenoemde organisatie te komen.
Agence France Presse 3 september 2007

Nieuwsbrief www.agirpourlenvironnement.fr

xxx


Frankrijk: Minister van Ecologie Jean-Louis Borloo en ''OGM" (genetische manipulatie)

De Franse minister van Ecologie heeft dinsdag aangegeven op radio RMC dat hij wenst een hoge autoriteit op het onderwerp OGM (genetische manipulatie) te plaatsen. Hij wil een totale transparantie en een totale verantwoordelijkheid omtrent dit onderwerp. Sommige maÔssoorten veroorzaken problemen, maar de commercie van een product en het onderzoek wat levens zou kunnen redden dient NIET vermengd te worden !
Na een hete zomer waar anti en pro OGM elkaar ''te lijf zijn gegaan'' (met 1 zelfmoord van een OGM -teler) zet de minister dit onderwerp voor de herfst op de agenda van het Parlement.

www.actu-environnement.com

xxx


Video - Amerikaanse humor....


Geheime legerrapporten boven water over straling!

In het onderzoek is gekeken naar de gezondheid van radarpersoneel. Bij een groot deel van het personeel dat meedeed aan het onderzoek werd de diagnose ''microgolvenneurose'' gesteld. De meest voorkomende symptomen waren verhoogde prikkelbaarheid, algemene zwakte na inspanningen, hoofdpijn, slaapstoornissen.

http://www.stichtinghouvast.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=2

Marjan


Video - Good Food, Good Business

Innovators in the food industry are building new connections in the supply chain to embrace the trend for local and organic food. "Good Food, Good Business" features interviews with leaders in this trend to help inform everyone from farmers and grocers to restauranteurs and educators.


EU Pesticide Watch

Aanstaande woensdag 12 september stemmen Nederlandse EuroparlementariŽrs over de toelating van risicovolle bestrijdingsmiddelen. Roep onze EuroparlementariŽrs op om het belang van een schoon milieu en de gezondheid van kwetsbare groepen zoals kinderen en zwangere vrouwen zwaarder te laten wegen dan het belang van de bestrijdingsmiddelenindustrie.

Laat uw stem horen
http://www.weetwatjeeet.nl/eucfa/

Waarom is het belangrijk?
In Nederland is het bestrijdingsmiddelengebruik nog steeds erg hoog; samen met BelgiŽ is ons land koploper in het gebruik per hectare. Bestrijdingsmiddelen worden dan ook nog steeds in hoge gehaltes aangetroffen in water, bodem en lucht. Dit is slecht voor het milieu en de daarin aanwezige planten en dieren, maar ook slecht voor de mens. Daar bovenop komt nog eens de dagelijkse inname via voedsel, met diverse stoffen tegelijk. De campagne 'Weet wat je eet' van Milieudefensie, Natuur en Milieu en consumentenvereniging Goede Waar & Co toonde aan dat groente en fruit vaak veel verschillende gifstoffen bevat; tot wel 12 bestrijdingsmiddelen in ťťn tros druiven of krop sla!

Marjan


Video - Arnold's Way - Raw Food and Asthma

Arnold discusses the benefits of Raw Food with Frank and how he cured himself of asthma by eating fruits and vegetables. Frank also talks about the influence he has had on others and how Raw Food has helped their lives as well.


RFID info

Handige links mbt de vervloekte RFID chips die men zeker de burger door de strot zal willen drukken.... bij huisdieren is het al gelukt, nu de mens nog een brandmerk.....

http://rfid.startpagina.nl/

Marjan


Video - Going Nuts

Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11

Bezoek de site van Jeff voor meer info:

http://www.jeffnovick.com/


Geneesmiddel hoge bloeddruk remt vitaal enzym

PatiŽnten met een te hoge bloeddruk hebben baat bij een nieuw geneesmiddel dat als eerste een enzym aanpakt dat aan de basis van die hoge bloeddruk staat. Naast de verlaging van de bloeddruk lijkt het middel, Rasilez (stofnaam: aliskiren), de ernst van hartfalen te beperken.

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=nieuws_artikel&no=3573499&nodes=all

Marjan


Video - Top 10 Worst Foods


Orthomoleculaire Voedingsleer opleidingen

Basiscursus Orthomoleculaire Voedingsleer

De Basiscursus Orthomoleculaire Voedingsleer, de naam zegt het al, richt zich vooral op het
fundament van de orthomoleculaire therapie: het in optimale conditie houden van het lichaam door
middel van voeding en specifieke micronutriŽnten. Ook zal worden ingegaan op de preventie en de
’behandeling’ van diverse ziektebeelden middels specifieke voedingsstoffen. Deze tweedaagse
cursus is voornamelijk bestemd voor drogisten, apothekersassistenten, arts-assistenten en overige
geÔnteresseerden.

Schriftelijke cursus Orthomoleculair Suppletie Adviseur

De Cursus Orthomoleculair Suppletie Adviseur biedt in voor iedereen begrijpelijke taal basale
informatie over het nut en het belang van een gezonde, uitgebalanceerde voeding in combinatie met
het gebruik van voedingssupplementen. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn het opbouwen van een sterke vitaliteit, het voorkomen van ziekte, de zelfzorgbehandeling van een aantal veelvoorkomende aandoeningen en de preventie van vroegtijdige veroudering. Deze schriftelijke cursus is bestemd voor iedereen die voor zichzelf en voor zijn of haar familie-en/of kennissenkring wil leren hoe door middel van orthomoleculaire voeding en voedingssuppletie een goede gezondheid kan worden verkregen en behouden.

Voor meer informatie: T 070 - 354 99 58, E secretariaat@soe.nl of W www.soe.nl/cursussen


Ex-Pharmaceutical Rep. Speaks Out

Gwen Olsen is a woman who use to be a pharmaceutical sales rep for 15 years until her niece killed herself while taking antidepressants. Gwen has written a book called, "Confessions of an Rx Drug Pusher"

www.gwenolsen.com


 


05 sept


Herbalife onder vuur door Zwitserse en IsraŽlische leverartsen

In totaal beschrijven de artikelen 22 gevallen van leverbeschadiging bij Herbalife-gebruikers.

http://www.ergogenics.org/vetzucht25.html#1

 

De 2 studies

Association between consumption of Herbalife((R)) nutritional supplements and acute hepatotoxicity
An association between intake of Herbalife((R)) products and acute hepatitis was identified in Israel. We call for prospective evaluation of Herbalife((R)) products for possible hepatotoxicity. Until then, caution should be exercised by consumers, especially among individuals suffering from underlying liver disease.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=1769242

Herbal does not mean innocuous: Ten cases of severe hepatotoxicity associated with dietary supplements from Herbalife((R)) products.
We present a case series of toxic hepatitis implicating Herbalife((R)) products. Liver toxicity may be severe. A more detailed declaration of components and pro-active role of regulatory agencies would be desirable.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17692989


Video - Endoscopic Sinus Surgery Video of Allergic Fungal Sinusitis

This patient has a history of allergic fungal sinusitis. Despite medical treatment including oral steroids (prednisone), polyps continued to grow and his symptoms (facial pressure, nasal obstruction, nasal discharge) worsened over the months preceding surgery. The video shows removal of some nasal polyps from the left nasal cavity as well as extraction of allergic mucin (sticky green/brown material which forms in the sinuses in response to a fungal allergy) from the right side. Sinus rinses, a post-operative course of oral steroids and occasional cleaning of the sinuses in the office will be important in this patient's recovery.

www.arizonasinus.com


Cees Renckens en Sylvia Millecam

Zoals de aanval op de twintowers George Debbayu en consorten mooi uitkwam, kwam de dood drie weken eerder van Sylvia Millecam voor dit antikwak exponent kennelijk ůůk als door de God van Bush geroepen.

Door extreem orthodoxe medici opgehitst, stortten de massaal gemobiliseerde media zich als een tsunami over dit tragisch sterfgeval. Sylvia Millecam was niet alleen doodziek van haar ziekte maar evenzeer van de reguliere medische bollebozen die het allemaal net zo goed menen te weten als Renckens. De door de pers verzonnen regels zoals "slachtoffer geworden van niets ontziende kwakzalvers" en "In handen gevallen van gewetenloze oplichters" moeten hem stellig kortstondig hebben opgemonterd. Op laffe wijze werd haar dood door de Inspectie voor Volksgezondheid en Renckens met trawanten volledig toegedicht aan het hele spectrum van alternatieve genezers en mevrouw Jomanda. Door haar rug naar de academisch gevormde en officieel erkende genezers te keren had Sylvia haar kans op genezing door de handen laten glippen was en is nog steeds hun krankzinnig betoog.

Over waaruit het succes van zoĻn genezing dan had moeten bestaan ben ik na vijf jaar nog steeds in het ongewisse. Voor de duizenden andere aan kanker bezweken al dan niet bekende Nederlanders
bestonden er in ieder geval gťťn succesvolle reguliere therapieŽn. Dat Sylvia zich tot de door de regulieren verketterde alternatieven (lees: concurrentie) wendde heeft alles te maken met die regulieren zelf.
Die presteerden het namelijk om op kwakzalveriaanse wijze een niet moeilijk te bestrijden infectie bij haar vader ten onrechte te diagnostiseren als kanker. Niet lang na een volslagen nutteloze toxische
chemotherapie bezweek deze dan ook.

Dat de dochter, door zoĻn ernstige medische misser wijs geworden, zich niet in de door Renckens bejubelde monopoliewet van Thorbecke tot stand gekomen medische slangenkuil begeeft is volkomen begrijpelijk. Deze officieel door de staat erkende kwakzalvers die haar vader de dood hebben ingejaagd zijn vreemd genoeg nooit door de Inspectie voor Volksgezondheid bij justitie voorgedragen en modderen onbestraft verder. Ook Renckens en zijn geleerde club houden zich stil. Doden uit het reguliere rijk zijn vele malen minder dood. Ophitserij door de zich zelf censurerende massamedia in de richting van deze reguliere onverlaten is begrijpelijkerwijs ook uitgebleven.

Zinloze, overbodige en dodelijke ingrepen zijn in het officieel erkende reguliere universum aan de orde van de dag en worden nonchalant afgedaan als Ļonvoorziene medische complicatiesĻ. In de publiciteitsdrang van sprookjesschrijver en verteller Renckens word ik hierover echter nooit iets gewaar. Dat is toch vreemd voor deze Donquichotte die zich op de borst klopt dat hij alle kwakzalverij met wortel en tak wil uitroeien.

Alleen goedwillende andersdenkenden diep kwetsen, verdacht maken, ongebreideld schofferen en natrappen draagt hij hoog in het vaandel. Ook kwaakt hij en zijn sekte nooit over de vier- tot vijfhonderd doden die jaarlijks ‹ alleen al in ons land ‹ vallen door het langdurig en middellang gebruik van goedgekeurde pijnstillers en ontstekingsremmers; de beruchte NSAIDĻs. Bekende hier verkrijgbare strijdmiddelen uit dit rijtje zijn onder andere Diclofenac, Ibuprofen en Naproxen. Ook hoor ik hem nimmer verongelijkt kwaken over de doodsoorzaak Ļvermijdbare foutenĻ die alleen al in de VS met 98.000 doden op de vijfde plaats staat. Zou dit in verhouding in ons land veel anders zijn? Nooit en te nimmer iets over de tenminste 40 doden veroorzaakt door de cholesterolverlager Baycol. Niets over de honderd doden door de bloeddrukverlager Posicor en ook geen letter over het antibioticum Tequin, waarbij de teller voor zover bekend slechts op 20 doden bleef steken.

Nee, want ophef en oprechte smart over die duizenden goedgekeurde doden passen niet in Renckens reguliere steegje. Alleen kwaken over een achtergelaten verwoestend spoor in publieke opinie,
wetgeving en verzekeringspolissen. Alleen voortdurend citeren uit een boek van K. van het Reve en dat misbruiken voor zijn eigen ongelijk. Wel dwangmatig jammeren over beroepsgenoten wier reguliere
doktersjas hen ontgroeid is en verder durven kijken dan hun stetoscoop lang is. Wel tranen met tuiten om Sylvia. Natuurlijk niet om haar dood. Deze krokodillentranen dienen om de alternatieve en aanvullende medische sector zonder onderscheid des persoons weer eens over een kam te scheren en de grond in te trappen.

Sylvia kennende ben ik er van overtuigd dat ze in "Ook dat nog" op de haar magnifieke wijze zeker ook met hem de vloer zou hebben aangeveegd.

Theo Jonkhart 

"If people let government decide what foods they eat and what medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls of those who live under tyranny." - Thomas Jefferson


Suiker en je gebit

De gebruikers ervan kunnen nog zo vaak hun tanden poetsen en ieder halfjaar naar de
tandarts gaan; aan de kwalijke gevolgen van suiker is uiteindelijk geen ontsnappen mogelijk.

Lichaam en tanden zijn geen twee verschillende eenheden: de tanden maken volledig deel uit van het lichaam. Men dacht ooit ≠ en vele denken nog ≠ dat tanden Ļinaktieve organenĻ waren en dat tandbederf een plaatselijk proces was dat zich op de oppervlakte der tanden afspelde. Tandartsen hoorden thuis bij haarkappers, acrobaten en marktlui. Als een tandarts tegen een patiŽnt over iets anders durfde spreken dan gaatjes en welk soort vulling daarin moest, bevond hij zich op het angstvallig bewaakte terrein van de geneesheer. Maar dat is inmiddels al lang voorbij.

Onderzoek heeft uitgewezen dat tanden onderworpen zijn aan dezelfde stofwisselingsprocessen die betrekking hebben op andere lichaamsdelen. Het hele lichaam is ťťn. Maar tandheelkundige vergoedingen zijn desondanks uit het ziekenfonds verdwenen.

Twee onderzoekers van de Loma Linda School of Dentristy in de VS hebben een techniek aangepast die oorspronkelijk ontwikkeld werd om de beweging van een vloeistof te bestuderen in organen als de lever en de nieren. Vastgesteld werd dat subtiele veranderingen in de interne aktiviteit van de tanden, die door suiker veroorzaakt worden, voorloper kunnen zijn van latere verrotting.

In hun verslag van een vergadering voor de IADR (International Association for Dental
Research in Chicago wisten de dokters R. E. Steinmann en John Leonora aan te tonen dat de voornaamste verandering, door suiker veroorzaakt, de verandering is van de beweging van de vloeistof binnen de tanden. Hormonale scheikundige stoffen worden van het tandmerg naar het ivoor gevoerd via zeer kleine kanaaltjes in het tandbeen.

Bij de resistentie tegen tandverrotting is de gezondheid van het hele lichaam betrokken.
Complexe fysiologische processen spelen een rol bij het behouden en het beschermen van de gezondheid van de tanden.

Vast staat dat:

 • een dieet dat rijk is aan suiker, de beweging van hormonale scheikundige stoffen met tweederde kan vertragen, zelfs binnen een week;
 • tanden die een trage inwendige werking vertonen dikwijls vlug rotten;
 • een hormoon dat uit de hypothalamus komt, er de speekselklieren toe aanzet om een tweede hormoon te produceren. Dit hormoon voert het tempo waarmee de vloeistof in de tanden stroomt op;
 • een dieet rijk aan suiker het hormonaal evenwicht verbreekt en de vloeistofstroom in het intern systeem reduceert. Dit verzwakt de tand en maakt hem vatbaarder voor bederf;
 • gezonde tanden normaal gesproken onkwetsbaar zijn voor microben die zich altijd in de mond bevinden. Wie wil er trouwens van vriendelijke microben in de mond af, behalve dan de verkopers van mondspoelmiddeltjes?

Maar voor iemand die nog genoeg gezond verstand heeft om zijn lichaam suikervrij te willen houden is het voortdurend opletten geblazen. Vooral als je onderweg bent of met vakantie. Aan bijkans elk voedingsmiddel is tegenwoordig suiker toegevoegd: brood, broodjes, sausjes, ketchup, soep, vleeswaren, pannenkoekenmeel, onbijtgranen, diepgevroren voedsel en al dan niet kant en klaar bereid vers voedsel.

Als je in de supermarkt aan suiker wilt ontsnappen bestaat er maar ťťn goede methode: koop niets waar niet duidelijk en eenvoudig opstaat: bevat geen suiker. Het gebruik van het woord koolhydraten als ĻwetenschappelijkĻ woord voor suiker is de gewone verdedigingsstrategie geworden voor de fabrikanten. Als je geen suiker in je eten wil krijg je het zwaar te verduren.

Alleen de niet rokers krijgen wel steun van wet- en regelgeving. Meeroken wordt
onmogelijk gemaakt. Een koele onbevlekte bries is inmiddels voor iedere nietroker
weggelegd wanneer men het vergelijkt met het lot van een diabeticus, of van iemand die
aan hypoglykemie lijdt.

In maart 1974 kwam luitenant Hiro Onada uit de Filipijnse jungle tevoorschijn, waar hij
dertig jaar lang een marginaal, gevaarlijk leven had geleid. Onada had de hele tijd gewacht op een rechtstreeks bevel van een hogere officier; anders wou hij zich niet overgeven. Al die jaren had hij geleefd van het voedsel dat de jungle hem te bieden had. Eindelijk wist men hem te overtuigen dat de oorlog nu toch echt voorbij was en vloog hij terug naar Tokyo waar hij als een held werd ontvangen. Na een medisch onderzoek was de meest opmerkelijke conclusie dat hij zijn volledig natuurlijke gebit nog had en zonder gaatjes. En hij had dertig jaar lang zijn tanden niet gepoetst! Geen Prodent of McLeans gezien in de jungle. De afwezigheid van geraffineerde suiker was de redding voor zijn gebit gebleken.

Uit: ĻSugarbluesĻ door William Dufty, New York, NY

Theo Jonkhart


Rawfood specialist David Wolfe komt naar BelgiŽ

David Wolfe leidt een 100tal gezondheidslectures, seminaries en rawfood-retreats in USA, Canada, Europa en South Pacific. Zijn werk maakt ook deel uit van s' werelds grootste en bekendste succestrainingen van Anthony Robbins. Zijn huidige agenda kan je vinden op www.davidwolfe.com.

David Wolfe is de creator van het non-stop evoluerende online magazine: www.thebestdayever.com.
Hier kan je steeds heel recente informatie vinden over gezondheid, succes, schoonheid, fitness, geluk, sensualiteit, welzijn en het bereiken van topprestaties.

David Wolfe werkte mee aan de film 'Raw for 30 days'. Wat gebeurt er wanneer 6 Amerikanen met diabetes hun McDonald's dagmenu inruilen voor een veganistische, 100% biologische rauwkostschotel gedurende 30 dagen. Lees meer...  

David Wolfe is president van de Fruit Tree Planting Foundation ( www.ftpf.org ), een non-profit organisatie, met als missie het planten van 18 miljard fruitbomen Moeder Aarde.

http://www.juvenesco.be/david_wolfe.php?taal=NL

Chaja


European Commissie geeft een "OriŽnterend document" uit over de bepaling van maximale limieten voor vitamines en mineralen

De Europese Commissie heeft recent een "OriŽnterend document" uitgegeven waarin de mogelijke opties voor de bepaling van maximale vitamine- en mineralengehaltes in alle binnen Europa vastgelegde
voedingssupplementen aangegeven worden. Dit document werd naar alle EU lidstaten verzonden en is een signaal dat de Commissie voorbereidingen aan het treffen is om deze gehaltes in alle 27 EU landen te harmoniseren.

Wij vinden het echter betreurenswaardig dat de Commissie er niet voor gekozen heeft om het document via haar voor het publiek toegankelijk website te publiceren. In plaats daarvan heeft zij gekozen voor
een beperkte distributie, waarbij de gewone consument uitgesloten wordt.  Het lijkt er duidelijk op dat de Commissie er geen problemen mee heeft om de belangen van juiste die mensen te negeren, die het meeste te verliezen hebben bij het bepalen van dergelijke limieten.

Als zodanig baart het ons zorgen dat de instelling van beperkende maximale limieten voor vitamines en mineralen er wel eens toe zou kunnen leiden dat in heel Europa letterlijk duizenden veilige en effectieve
voedselsupplementen in de ban worden gedaan. Daardoor zouden men de financiŽle belangen van de wereldwijde farmaceutische miljardenindustrie zwaarder laten wegen dan de gezondheidsbelangen en de
keuzevrijheid van bijna een half miljard Europese burgers. Het oriŽnterende document van de Commissie zal naar verwachting eind september besproken worden tijdens een vergadering van vertegenwoordigers van de EU lidstaten.

Dr Rath foundation

http://www4nl.dr-rath-foundation.org/pdf-files/ec_paper_july2007.pdf


Rokers 50 procent meer kans op Alzheimer

Rokers hebben een grotere kans op het krijgen van de ziekte van Alzheimer of dementie dan mensen die niet (meer) roken. Dit concluderen onderzoekers van het Erasmus MC in het wetenschappelijk tijdschrift Neurology, dat op 4 september 2007 verschijnt.

De resultaten zijn gebaseerd op het grootschalige Rotterdamse ERGO bevolkingsonderzoek van het Erasmus MC. Daaruit bleek dat mensen die tijdens de studie rookten 50 procent meer kans hadden op het ontwikkelen van dementie dan mensen die nooit hadden gerookt of waren gestopt met roken.

Volgens onderzoekster prof. dr. Monique Breteler van het Erasmus MC kan roken op diverse manieren het risico op het ontstaan van dementie beÔnvloeden. Zo vergroot roken het risico op aandoeningen van de bloedvaten in de hersenen. Een andere weg is die van oxidatieve stress. Deze ontstaat wanneer het lichaam te veel vrije radicalen bevat, die een restproduct zijn van chemische reacties in het lichaam. Bij rokers komt oxidatieve stress meer voor dan bij niet-rokers en bij de ziekte van Alzheimer is ook sprake van toegenomen oxidatieve stress. Anti-oxidanten in het voedsel kunnen het aantal vrije radicalen verminderen. Volgens Breteler tonen studies echter aan dat rokers minder anti-oxidanten tot zich nemen dan niet-rokers.

De onderzoekers maakten ook nog onderscheid naar personen die wel een gen bezitten dat het risico op Alzheimer vergroot - het zogenoemde APOE4-gen - en personen die dat gen niet bezitten. Opvallende uitkomst is dat personen die dat gen wel bezitten en roken geen verhoogde kans hadden op het ontstaan van Alzheimer. Personen die dat gen niet bezitten en wel roken bleken daarentegen een 70 procent hogere kans te hebben op het ontstaan van Alzheimer dan personen zonder dat gen die niet (meer) roken.


Video - Lyme Disease, What is going on?

Lyme disease, also known as "Lyme disease Complex", is a tick-borne disease and has been called the "New Great Imitator". This trailer is only a taste of what our documentary Lyme Disease; What is going on? will be exploring.


FNV blij met regeling voor zwangere zelfstandigen

Na jaren lobbyen, rechtzaken en acties lijkt er eindelijk een publieke regeling te komen voor zwangere zelfstandigen. Dat blijkt uit een brief van minister Donner aan de Tweede Kamer. Zonder de kleine lettertjes te hebben gelezen is de reactie van voorzitter Agnes Jongerius positief. 'Het was een zware bevalling, maar het kind is er. En daar zijn we blij mee. Natuurlijk gaan we straks heel kritisch kijken naar de details van de regeling. Maar voorlopig is het tijd voor beschuit met muisjes. Er lijkt een definitief einde te zijn gekomen aan een groot onrecht voor een kleine maar belangrijke groep in onze samenleving.'

De regeling betreft jaarlijks nu zo'n 5500 vrouwen en in de toekomst een groep van 7000 vrouwen, uitgaande van de groei van het aantal zelfstandigen. De kwestie rond de zwangere zelfstandigen speelt sinds 2004 toen de publieke WAZ-regeling werd afgeschaft. Deze regeling garandeerde zwangeren zonder personeel zestien weken lang een minimum uitkering. Sindsdien kunnen zelfstandigen zich alleen nog maar op de publieke markt verzekeren tegen torenhoge premies en wachttijden van vaak wel twee jaar. Veel vrouwen kunnen zich tot vandaag de dag niet verzekeren en werken bij zwangerschap te lang door en gaan weer te vroeg aan de slag. Sinds 2005 zet de FNV zich in voor deze groep, middels rechtzaken, acties en de politieke lobby. Tot drie keer toe nam de Kamer een motie aan waarin eerste minister De Geus en later minister Donner gesommeerd werden met een regeling voor zwangere zelfstandigen te komen. Dat lijkt er nu eindelijk van de te komen.


Video - About Lyme Disease Epidemic


Helft Nederlanders gedraagt zich duurzamer

Iets meer dan de helft van de Nederlanders is zich het laatste jaar duurzamer gaan gedragen. Meer nog dan Al Gore hebben vooral het extreme weer en berichten in de media hen aan het denken gezet over milieu en klimaat. De Rijksoverheid heeft de belangrijkste voorbeeldfunctie in het streven naar een meer duurzame maatschappij.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de Duurzaamheid Monitor 2007 van stichting iNSnet, die op 3 september werd gepresenteerd. De Duurzaamheid Monitor onderzoekt jaarlijks de drijfveren en belemmeringen voor duurzaam gedrag onder Nederlanders. In het internet panelonderzoek beantwoordden 1350 Nederlanders tussen 18 en 64 jaar vragen over hun duurzame gedrag in het algemeen en met betrekking tot onder andere voeding, reizen, kleding, mobiliteit en energie in het bijzonder.

Uit de resultaten blijkt verder dat veel meer mensen zich zorgen maken over milieu en klimaat dan vorig jaar. De invloed van Al Gore en zijn film An Inconvenient Truth is daarbij veel minder dan wel wordt verondersteld. "Natuurlijk is de media-aandacht voor de film van belang. Maar het is vooral het idee dat het weer de laatste jaren zichtbaar van slag is geraakt dat de mensen aanzet tot een groter milieubewustzijn," concludeert Peter van Vliet, voorzitter van stichting iNSnet en initiatiefnemer van de Duurzaamheid Monitor.

"Steeds meer mensen komen in beweging nu effecten van klimaatverandering in de beleving van mensen dichtbij komt. En ook al is niet elke hoosbui of warme winterdag rechtstreeks toe te schrijven aan klimaatverandering, mensen beleven die vormen van extreem weer wel intensief, omdat het direct in hun persoonlijke sfeer raakt."

De nationale overheid blijft volgens het onderzoek met stip aan kop als belangrijkste voorbeeld voor duurzaam gedrag. Ruim tweederde van de ondervraagden zegt zijn eigen duurzaam gedrag te spiegelen aan dat van de overheid. Bedrijfsleven en de burger zelf worden door respectievelijk 41 en 37 procent als initiator genoemd.

Dit staat volgens Van Vliet nog altijd haaks op het beleid waarbij duurzaamheid vooral aan de markt zelf wordt overgelaten. "De overheid moet volgens de ondervraagden meer zijn eigen rol spelen". Mede als gevolg van de aandacht voor het klimaat zegt 20% mťťr ondervraagden duurzame producten te kopen dan in 2006.

Een doorzettende trend daarbij is de bereidheid om meer te betalen voor duurzame producten, vooral als de eigen gezondheid daarmee is gebaat. Verder zijn milieu, klimaat en toekomst belangrijke drijfveren om duurzame producten te kopen. De hogere prijs is (nog steeds) de belangrijkste drempel om dat niet te doen.

98% van de ondervraagden die zich duurzamer zijn gaan gedragen geven aan dat ook in de toekomst te blijven doen. Het compenseren van CO2 uitstoot scoort overigens niet hoog als duurzaam gedrag: slechts 4% maakt er gebruik van.

Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Flycatcher Internet Research uit Maastricht, namen deel ASN Bank, De Kleine Aarde, Provincie Utrecht, SenterNovem en Universiteit Wageningen. Het onderzoek bestond uit een algemene vragenlijst en uit vragen met betrekking tot de participanten, die werden beantwoord door een representatief panel van ca 1350 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het veldwerk werd verricht in de periode 4-4 tot 21-5 2007.

De uitkomsten van de Duurzaamheid Monitor leveren concrete en interessante uitgangspunten voor effectiever (duurzaamheids- en mvo) beleid en strategie, voor zowel overheid, bedrijfsleven als voor organisaties in de duurzame sector. Een samenvatting van de resultaten is beschikbaar via de website:

www.duurzaamheidmonitor.nl


Video - Lyme Disease Symptoms Disappear With A Raw Food Diet

Arnold Kauffman helps his friend Marsha who was recently diagnosed with Lyme Disease. After a 10 Day Raw Food diet Marsha's symptoms of Lyme Disease disappeared. (Arnold Kauffman from Arnold's Way Raw Food Cafe)

www.myspace.com/arnoldsway


Luie wijken veroorzaken dikke kinderen

In 2015 is ťťn op de vijf kinderen te dik. Nog geen 10% van de kinderen op de basisschool haalt de minimum beweegnorm van een half uur per dag. In de leeftijdsgroep 12-17 jaar ligt dit percentage onder de 30. De inrichting van de wijk speelt een belangrijke rol. "Er is een duidelijk verband tussen de mogelijkheden voor sport en spel in de wijk en de deelname daaraan. Het probleem doet zich met name voor in bewegingarme wijken", zo concludeert Wim Hafkamp, wetenschappelijk directeur van Nicis Institute op basis van het onderzoeksrapport Wat kinderen beweegt. "Gemeenten onderschatten hun eigen rol. Zij moeten veel meer investeren in het bouwen van bewegingsrijke wijken."

Nicis Institute presenteert vandaag de resultaten van het onderzoek Wat kinderen beweegt. Wim Hafkamp overhandigt het rapport aan Wilbert Stolte, bestuurslid van de Richard Krajicek Foundation en oud sportwethouder van de gemeente Den Haag. Onderzocht zijn bijna 1000 basisschoolkinderen in de hoogste twee basisschoolgroepen in de gemeenten Zwolle en Emmen. Ook werden de kinderen uitgedaagd om een ontwerp te maken van hun ideale schoolplein of buurt. "Kinderen hebben een heel duidelijk beeld van wat ze willen in hun wijk. Gemeenten zouden speelplekken veiliger moeten maken. Ook bij de inrichting van schoolpleinen zijn punten te winnen", zo stelt Hafkamp.

Een aantal conclusies op een rij

- Ouders kunnen tot een actieve leefstijl bij hun kinderen afdwingen. Kinderen waarvan de ouders veel regels hanteren betreft 'niet stil zitten' bewegen meer. Ook kopiŽren kinderen het sportieve gedrag van hun ouders.

- In bewegingsarme wijken zijn veel meer allochtone huishoudens waarbinnen vooral meisjes veel minder betrokken zijn in sport en bewegingsactiviteiten. Meisjes in bewegingsarme wijken sporten minder in georganiseerd verband dan meisjes in bewegingsrijke wijken en spelen ook minder vaak buiten. Jongens in bewegingsarme wijken sporten minder in georganiseerd verband dan jongens in bewegingsrijke wijken, maar spelen iets vaker buiten.

- Het woon-schoolverkeer is in veel gevallen al een goede aanzet om de beweegnorm te halen. Routes naar scholen zouden veiliger gemakat moeten worden om lopen en fietsen te stimuleren.

- In de pauzes zijn jongens op het schoolplein significant meer in beweging dan meisjes.

- Bestaande schoolpleinen moeten beter ingericht worden zodat er meer ruimte ontstaat voor sport en spel. Omdat pesten veel voorkomt op het schoolplein is begeleiding noodzakelijk

- Kinderen zijn niet tevreden over de speeltoestellen en -plekken in de buurt. De inrichting is onvoldoende divers. Ook wordt de speelplek als onveilig gezien door overlast van hangjongeren, loslopende en rondpoepende honden, kinderlokkers en verslaafden.

- Aanleg, onderhoud en exploitatie van kwalitatief goede sport- en speelvoorzieningen zijn geen garantie voor de ontwikkeling van een actieve leefstijl onder de jeugd. In voorwaardelijke zin dragen zij daar wel aan bij.

Het Nicis-onderzoek "Wat kinderen beweegt" is uitgevoerd in opdracht van de G27 in Zwolle en Emmen door Jan Janssens en Madeleine Frelier van het WJH Mulier Instituut.

http://www.nicis.nl


Video - raw food and cooked food, comparison


Afspraken over betere zorg voor kinderen

GGD Nederland deelt de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) over de zorgverlening aan Gessica, voor zover die de verantwoordelijkheid en het werkterrein van de GGD betreffen. Sinds enkele jaren werken wij aan structurele verbetering rondom de veiligheid van het kind. De eerste resultaten zijn merkbaar maar er zijn nog enkele aandachtspunten.

Verbetering zorgcoŲrdinatie
Mevrouw M. Kavelaars, bestuurslid GGD Nederland: "GGD Nederland pleit ook voor duidelijkheid over de centrale rol van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) als zorgcoŲrdinator in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Deze coŲrdinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin moet de bevoegdheid krijgen om in te grijpen als dat nodig is."

GGD Nederland en Actiz hebben onlangs in een Actieverklaring afgesproken dat zij de zorgcoŲrdinatie voor de zorg van de 0-19 jarigen verder vorm gaan geven. Een belangrijk punt hierin is dat alle partijen de verantwoordelijkheid nemen om gevraagd en ongevraagd informatie te leveren aan de JGZ en de coŲrdinerende taak van de JGZ te accepteren.

Beproefde signaleringsinstrumenten en Elektronisch Kind Dossier
GGD Nederland werkt aan signaleringsinstrumenten om risicokinderen beter in beeld te brengen. Ook werken GGD Nederland samen met Actiz en de VNG aan de ontwikkeling van een Elektronisch Kinddossier (EKD). Door het EKD zal de zorg voor kinderen verbeteren omdat gegevens over de gezondheid beter en sneller beschikbaar zijn. GGD Nederland pleit voor koppeling met de Verwijsindex (deze maakt inzichtelijk welke instanties contact hebben met de ouders van het kind). De veiligheid van het kind kan dan beter worden gegarandeerd. Links:


Video - Equinox - It Runs on Water - Overunity


Jaarlijks ruim 3,5 miljoen sterfgevallen onder jonge kinderen door ongelijkheid

Jaarlijks zijn meer dan 3,5 miljoen sterfgevallen onder kinderen jonger dan vijf jaar in ontwikkelingslanden te wijten aan sociaal-economische ongelijkheid binnen deze landen. In veel landen zou kindersterfte met ten minste 25% dalen indien het sterftenivo in de hele bevolking zou worden teruggebracht tot het sterftenivo van de rijkste 40%; in een aantal landen zou kindersterfte zelfs met meer dan 40% afnemen. Dit zou een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van Milleniumdoelstelling 4, een tweederde reductie in kindersterfte. Dit concludeert Tanja Houweling op basis van onderzoek bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Morgen promoveert zij op dit onderzoek.

Het is algemeen bekend dat kindersterfte in arme landen veel hoger is dan in rijke landen. Maar zelfs binnen arme landen blijkt sterfte substantieel hoger onder kinderen uit arme huishoudens en van laag opgeleide moeders. Dit is niet slechts een fenomeen van de armsten in vergelijking met de rijksten binnen landen, maar treft ook de middengroepen. Elk treetje hoger op de sociaal-economische ladder brengt een kleinere kans op kindersterfte met zich mee, zelfs in arme landen. Ontwikkeling gaat vaak gepaard met toenemende ongelijkheid in kindersterfte tussen sociaal-economische groepen. Dit komt doordat verbeteringen in leefomstandigheden en gezondheidszorg vaak eerst de bovenlaag van de bevolking bereiken. Een schrijnend voorbeeld is professionele zorg bij de bevalling – belangrijk om sterfte onder pasgeborenen te reduceren. Deze zorg is beschikbaar voor de meeste rijkeren binnen ontwikkelingslanden, maar vaak zelden voor de armere bevolking.

Variaties tussen landen en veranderingen over de tijd laten zien dat de omvang van deze ongelijkheid in kindersterfte veranderbaar is. Reductie van ongelijkheid in kindersterfte, door middel van het terugbrengen van sterfte onder lagere sociaal-economische groepen, zou een aanzienlijke verbetering van volkgsgezondheid in lage- en middeninkomenslanden opleveren, en daarmee dus een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behalen van internationale doelstellingen, zoals de milleniumdoelen. Alleen als beleid zich specifieker richt op het reduceren van deze sterfteongelijkheid, zullen volgens Houweling verbeteringen worden behaald.


Video - Pharmaceuticals - Antibiotics Cause Asthma

Public warning of link between antibiotics and asthma. Workers manufacturing antibiotics can get compensation if they become asthmatic. The medical profession calls this professional asthma.


‘Natuurontwikkeling Nederland vertraagd door hoge prijs landbouwgrond’

Door de stijgende graanprijzen is het brood duurder geworden. Ook zuivelproducten
zijn in prijs gestegen. Blijkbaar neemt de vraag naar landbouwproducten sterk toe. Dit
heeft zijn weerslag op de prijs van landbouwgrond. Volgens Dirk Strijker, bijzonder
hoogleraar Plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft dit weer
gevolgen voor de natuurontwikkeling in Nederland.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/opinie/opinie28


Video - Environmental risk from antibiotics remains largely unknown

Work at the University of Minnesota is focused on evaluating the impact of antibiotic feeding in livestock production on the environment. According to Dr. Satish Gupta, group leader of the research, the ability of plants to absorb antibiotics raises the potential for contamination of the human food supply, but he notes, "The adverse impacts of consuming plants that contain small quantities of antibiotics are largely unknown."


Nieuwe techniek kan transplantatielevers beter bewaren

Via een nieuwe methode, Hypotherme Machinale Perfusie (HMP), kunnen levers beter
bewaard worden voor transplantatie. Dit kan er toe leiden dat meer levers gedurende
langere tijd geschikt zijn voor transplantatie, wat de wachttijden voor een
transplantatie kan bekorten. Dit blijkt uit onderzoek van Nils ’t Hart van het
Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij promoveert 12 september 2007 aan de
Rijksuniversiteit Groningen.

http://www.rug.nl/Corporate/nieuws/archief/archief2007/persberichten/091_07


Video - Undercover Dairy Farm Investigation


Nieuwe behandeling natte ogen effectief

Een verstoorde traanhuishouding kan leiden tot diverse klachten. UMCG-onderzoeker Khaled Mansour deed onderzoek naar de diagnose en behandeling van twee aandoeningen: het SjŲgren-syndroom en Epiphora, waarbij het oog respectievelijk te droog en te vochtig wordt. Mansour ontwikkelde een nieuwe methode om de mate van epiphora betrouwbaar te bepalen met behulp van kwantitatieve parameters. Ook onderzocht hij de effectiviteit van de chirurgische behandeling Dacryocystorhinostomie (DCR) en de poliklinische
dotterbehandeling (DCP) om problemen door verstopte traanafvoer op te lossen. Beide behandelingen van de traanwegen zijn uitstekend voor epiphora-patiŽnten, zo blijkt. Mansour beschrijft de factoren die van invloed zijn op het succes van deze behandelingen. Selectie van patiŽnten is van cruciaal belang, zo stelt hij. Hiermee draagt zijn onderzoek bij aan verdere vergroting van de effectiviteit van deze behandelvormen.

RUG


Video - Sicko


Oorzaken therapieresistentie tegen ACE-remmers onderzocht

Bij patiŽnten met een chronische nierziekte is eiwitverlies in de urine een belangrijke oorzaak van verder nierfunctieverlies. Bij de preventie daarvan staat daarom verlaging van dit eiwitverlies centraal, naast strenge bloeddrukregulatie. Daarvoor worden meestal geneesmiddelen gebruikt die aangrijpen op het renine-angiotensine-systeem (RAS), ACE-remmers en AT1-receptor antagonisten. Omdat deze middelen
niet bij alle patiŽnten voldoende effectief zijn, is voor velen uiteindelijk toch kunstnierbehandeling of niertransplantatie nodig.

UMCG-promovendus Hendrik Bos onderzocht de oorzaken van therapieresistentie tegen ACE-remmers. Uit het onderzoek blijkt dat hierbij met name patiŽntgerelateerde factoren een rol spelen, zoals geslacht, genetische verschillen, ernst van de nierschade bij start van de therapie en zoutinname via het dieet. Zoutbeperking doet de therapierespons verbeteren en kan de therapieresistentie (deels) opheffen. Dit
leidt tot behoud van nierfunctie. De behandeling kan verbeterd worden door deze meer op de individuele patiŽnt toe te spitsen, stelt Bos.

RUG


 

 


04 sept


Snacks met ziekmakende Staphylococcus aureus bacterie

De terughaalactie geldt uitsluitend voor onderstaande diepvriessnackproducten.

Merk Productomschrijving Barcode
365 Frikandel 365 20x70 gram |
Fricadelles 365 20x70 grammes
5400601350460
Albert Heijn Frikandel 20x70 gram (oranje voordeel verpakking) 8710400391562
Aro Frikandel Aro 20x70 gram 8711576040513
Aro Mini Snacks Aro 36x18 gram 8711576040599
Aro Hamburgers Aro 12x70 gram 8711576040520
Biz Biz Biz Biz Frikandel 20x70 gram (BelgiŽ) |
Biz Biz Fricadelles 20x70 grammes (Belgique)
20025403
Biz Biz Frikandel Biz Biz 20x70 gram (Nederland) 20079901
Biz Biz Biz Biz Mini Snacks 36x18 gram 20079888
Biz Biz Hamburger Biz Biz 12x75 gram 20079895
C1000 Frikandel C1000 4x70 gram 8710408103587
C1000 Frikandel C1000 20x70 gram 8710408105406
C1000 Hamburger C1000 4x75 gram 8710408103594
C1000 Hamburger C1000 12x70 gram 8710408105413
Coolprice Frikandel Coolprice 20x70 gram |
Fricadelles Coolprice 20x70 grammes
5410692339121
Coolprice Hamburger Coolprice 12x70 gram 5410692339145
Diepvriesspecialist Kleintje Snack 96x20 gram 8712625932964
Dorada Frikandel Dorada 40x70 gram 8713516103784
Golden Frikandel Golden 20x70 gram 8710624410353
Golden Hamburger Golden 12x70 gram 8710624410308
Golden Mini Snacks Golden 36x20 gram 8710624510541
Habek Hamburger Habek 12x70 gram 8713516212820
Habek Mini Snacks Habek 32x15 gram 8713516604113
Habek Frikandel 20x70 gram Habek |
Fricadelles 20x70 grammes Habek
8713516103654
Habek Mini Snacks Habek 24x20 gram 8713516604076
Habek Mini Snacks Habek 36x20 gram 8713516603918
Habek Mini Snacks Habek 30x20 gram 8713516603970
Habek Frikandel Habek 15x70 gram 8713516103494
Happers Frikandel Happers 20x70 gram 8710871005272
Happers Hamburger Happers 12x70 gram 8710871005265
Markant Mini Snacks Markant 32x15 G 8710458007699
Markant Frikandel Markant 20x70 gram 8710458005039
Markant Frikandel Markant 5x70 gram 8710458007323
Markant Hamburger Markant 12x75 gram 8710458007316
Markant Hamburger Markant 4x75 gram 8710458005015
Metro Frikandel Metro 40x100 gram 8711576042425
Metro Frikandel Extra Metro Quality 40x85 gram 8711576055005
Metro Hamburger Metro 30x100 gram 8711576042418
Nr. 1 Frikandel Nr. 1 20x70 gram |
Fricadelles Nr. 1 20x70 grammes
5400101209848
Nr. 1 Hamburgers Nr. 1 20x70 gram 5400101214019
O'lacy Frikandel O'lacey 5x70 gram 8710933077407
O'lacy Frikandel O'lacy 20x70 gram 8710933093018
O'lacy Hamburger O'lacy 12x75 gram 8710933093056
O'lacy Hamburger O'lacy 4x75 gram 8710933093032
Perfekt Frikandel Perfekt 20x70 gram 8710624510077
Perfekt Frikandel Perfekt 5x70 gram 8710624510053
Perfekt Hamburger Perfekt 12x75 gram 8710624000028
Perfekt Hamburger Perfekt 4x75 gram 8710624000004
Plus Mini Snacks Plus Mix Kip 32x15 gram 8710624896478
Plus Mini Snacks Plus Mix 32x15 gram 8710624899400
Plus Frikandel Plus 20x70 gram 8710624870737
Plus Frikandel Plus 5x70 gram 8710624866891
Plus Hamburger Plus 4x75 gram 8710624866877
Plus Hamburger Plus 12x75 gram 8710624870713
Queens Mini Snacks Queens 24x20 gram 8710247092615
Super Frikandel Super 20x70 gram 8710406021135
Super Frikandel Super 5x70 gram 8710406208697
Super Mini Snacks Super 32x15 gram 8710406021166
Super Hamburger Super 12x75 gram 8710406211260
Super Hamburger Super 4x75 gram 8710406211253
Winny Frikandel Winny 20x70 gram |
Fricadelles Winny 20x70 grammes
5400247020802

De bacterie die kan leiden tot maag- en darmklachten. Indien u een van de betreffende producten in huis heeft, wordt u verzocht het product niet te gebruiken, maar de inhoud weg te gooien. Het aankoopbedrag kan worden terugontvangen door de streepjescode en de houdbaarheidsdatum uit te knippen en samen met adresgegevens en bankrekeningnummer te sturen naar:

Leverdo Produkten B.V.
Antwoordnummer 1395
3900 VB Veenendaal


Video - Death to Diabetes

 

Type 2 diabetes is a combination of insulin resistance and inflammation, affecting trillions of cells. Insulin resistance and inflammation prevent your body's cells from effectively using the insulin produced by the pancreas. That is, the insulin receptors on the surface of each cell are damaged (inflamed), ignoring the presence of insulin in your blood and refusing to allow glucose from your blood to enter your cells. The cells in your body require the glucose (as fuel) in order to produce energy. Without this fuel, your cells cannot produce energy and perform their functions. Over a period of years, the insulin resistance and inflammation spreads to more and more cells, leading to an increase in the production of fat cells and the need for more insulin from those cells.

This increases the fat storage, especially in the abdomen area, while inhibiting fat metabolism because of the excess insulin (known as hyperinsulinemia). Over a period of years, this may lead to beta cell dysfunction, which may reduce insulin production and cause blood glucose levels to rise even further. In addition, there is an increase in oxidative stress, glycation, and a depletion of key micronutrients such as potassium, chromium, Vitamin C, and Vitamin E causing a severe nutrient deficiency.

All of this dysfunction leads to more cell membrane damage and a buildup of homocysteine, which causes damage to the artery walls. This leads to arterial plaque formation, an increase in blood viscosity and blood pressure, and, in some cases, an increase in cholesterol. The good news is that these biological changes can be corrected with the proper nutrition, exercise, and spiritual health.

www.deathtodiabetes.com


Geneesmiddelenregistratie ziekenhuizen ondermaats

De elektronische beschikbaarheid van gegevens over het geneesmiddelengebruik van patiŽnten is in veel Nederlandse ziekenhuizen ondermaats. Dat kan de werking negatief beÔnvloeden en tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Dat stelt Nefarma-directeur dr. Michel Dutrťe in een reactie op de Ziekenhuis Top-100 zoals die afgelopen weekeinde door het AD naar buiten is gebracht.
Uit het vergelijkend onderzoek van de krant blijkt dat bij ruim 40 procent van de onderzochte ziekenhuizen medicatiegegevens in de computer niet of onvoldoende beschikbaar zijn op de afdeling. In meer dan 80 procent van de gevallen zijn deze gegevens niet beschikbaar op de polikliniek. Bij bijna 60 procent van de ziekenhuizen staan de medicatiegegevens van buiten het ziekenhuis niet in de computer. "Dit zijn ernstige cijfers. Het ontbreken van dergelijke gegevens in de computer op het moment dat artsen en patiŽnten met elkaar spreken over therapie en behandeling, is eerder regel dan uitzondering. Een goede werking van geneesmiddelen vergt dat ze goed worden gebruikt, zeker in combinatie met elkaar. Verkeerd gebruik kan de gezondheid schaden, ernstige risico's met zich meebrengen en vergoot bovendien de ondoelmatigheid in de zorg. De online beschikbaarheid van gegevens moet in dit internettijdperk toch vanzelfsprekend zijn. Ziekenhuizen zouden zich deze slechte score moeten aantrekken", aldus Dutrťe. Hij ziet in de onderzoeksresultaten van het AD een aansporing voor de ziekenhuizen meer werk te maken van een goede medicatieregistratie, wat ook de therapietrouw ten goede zal komen. Juist deze zomer heeft het ministerie van VWS een publiekscampagne gevoerd over het juiste gebruik van geneesmiddelen.


Video - Gerardo: The DANGERS of Prozac

www.stopprozac.com


Helft Nederlandse rokers staat op met sigaret

Bijna de helft (45%) van de Nederlandse rokers steekt 's ochtends na het ontwaken binnen vijftien minuten een sigaret op, terwijl het merendeel van de rokers in ItaliŽ, Frankrijk en Portugal meer dan een uur wacht. Deze resultaten blijken uit onderzoek1 naar het rookgedrag in verschillende Europese landen, in opdracht van NiQuitin, bekend van de pleisters en de Mint Zuigtabletten. Deze hulpmiddelen helpen ontwenningsverschijnselen bij stoppen met roken te verminderen waardoor de kans op een succesvolle stoppoging groter is. Tweederde van de rokers in Nederland is wel van plan te stoppen met roken. In vergelijking met andere Europeanen, vertrouwen vooral de Nederlandse rokers erop dat zij op wilskracht alleen kunnen stoppen. Zij stoppen op de meest moeilijke manier, 'cold turkey', zonder gebruik van een stoppen met roken hulpmiddel. 40% van de Nederlandse rokers zegt binnen drie maanden een stoppoging te gaan doen en 10% binnen een week. Een groot deel van de Nederlandse rokers hecht niet veel belang aan de bij roken komende verhoogde gezondheidsrisico's zoals hart- en vaatziektes. Tevens vinden zij het niet de verantwoording van de overheid om mensen te stimuleren te stoppen met roken. Dit in tegenstelling tot andere Europese landen - en vooral in het Franse gedeelte van BelgiŽ - waar men wel vindt dat de overheid zich hier mee bezig moet houden. Daarbij staan Nederlandse en Vlaamse rokers het minst achter de rookvrije rechten van niet rokers.


Video - Help Me To Speak


This film follows the extraordinary story of stuttering children struggling to break out of their isolation and learn to speak. Stuttering, also known as stammering in the United Kingdom, is a speech disorder in which the flow of speech is disrupted by involuntary repetitions and prolongations of sounds, syllables, words or phrases; and involuntary silent pauses or blocks in which the stutterer is unable to produce sounds.

The term stuttering is most commonly associated with involuntary sound repetition, but it also encompasses the abnormal hesitation or pausing before speech, referred to by stutterers as blocks, and the prolongation of certain sounds, usually vowels. Much of what constitutes "stuttering" cannot be observed by the listener; this includes such things as sound and word fears, situational fears, anxiety, tension, self-pity, stress, shame, and a feeling of "loss of control" during speech. The emotional state of the individual who stutters in response to the stuttering often constitutes the most difficult aspect of the disorder. No single, exclusive cause of stuttering is known.

Forum for stutterers: http://www.stutteringforum.com/forums/


Diabetesgeneesmiddel verhoogt kans op hartfalen

Nieuwe studies in Engeland en Duitsland waarschuwen tegen het gebruik van rosiglitazon (merknaam Avandia en Avandamet) bij type 2-diabetespatiŽnten. Het geneesmiddel zou het risico op hartfalen verdubbelen.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=4689


Video - Aircraft Air Contamination

If you believe that you have been affected by the issues discussed in this documentary, or wish to know more, please visit the Aerotoxic Association website. The full 50 minute version of this program is available through the website to members only.

http://www.aerotoxic.org/


Nu weer foute potloden uit China die hoge dosis lood bevattne

Canada recalled thousands of pencils made in China with high levels of lead coating, the North American country's health ministry said.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601080&sid=apDACEekhBC8&refer=asia


Video - Cell Phone Danger For Brain

A new study suggest cell use could lead to cancer. Study exposed human and rat cells to low level radioation. Frequency used in study is similar to one in cell phones. Low levels of radiation from handsets interfere with cells. Cell division encourages the growth of tumors.


Foute shoarma duikt weer op in Duitsland

Een nieuw vleesschandaal in Duitsland wordt steeds omvangrijker. Bedorven vlees dat in de deelstaat Beieren is ontdekt is ook elders in Duitsland en in het buitenland verkocht.

http://www.nu.nl/news/816273/37/Bedorven_Duits_vlees_in_buitenland_verkocht.html


Video - Pharmaceutical Sickos


Boek - De Onschuldige Gevangene


Opvoeden is een 'hot item'. Geen dag zonder dat er in de media aandacht aan wordt besteed. En dat is maar goed ook! Het wordt steeds moeilijker te ontkennen hoeveel schade er dagelijks in de opvoeding gedaan wordt aan kinderen. Schade die een leven lang destructieve gevolgen kan hebben. Deze gevolgen zien we terug in de cijfers van het CPS of het Trimbos Instituut: miljoenen Nederlanders lijden aan depressies, angststoornissen, verslavingen en burn-out.

Maar weet iemand dan hoe het moet - opvoeden? Ouders worden steeds onzekerder: Streng opstellen en straffen of juist begrijpen? Laten huilen of juist direct oppakken? Naar de crŤche of zelf verzorgen? Ondertussen neemt de onvrede over de 'bandeloze jeugd' toe, wordt de roep om een eerherstel van normen en waarden steeds luider en jaagt de omvang van kindermishandeling ons de schrik om het hart.

De Nederlandse psychologe Ingeborg Bosch heeft onlangs het boek De Onschuldige Gevangene geschreven waarin zij zeer recente wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling van kinderen vertaalt naar de opvoedkundige praktijk van alledag. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Illusies en De herontdekking van het ware zelf, zelfhulpboeken waarin zij de door haar ontwikkelde Past Reality Integration (PRI) methode uiteenzet.

De Onschuldige Gevangene doorbreekt hardnekkige taboes over ouderliefde en loyaliteit van kinderen en deinst er niet voor terug om heilige huisjes ter discussie te stellen. Het is buitengewoon interessant dat zij laat zien dat emotionele pijn, ontstaan doordat kinderen niet krijgen wat ze werkelijk nodig hebben - ernstige gevolgen heeft voor de hersenontwikkeling van kinderen en hun latere psychische en fysieke gezondheid. Ze baseert zich in haar zienswijze op wetenschappelijk aangetoonde hechtingstheorieŽn en op haar omvangrijke klinische ervaring. Bosch laat daarbij zien dat we pas kunnen weten wat onze kinderen ťcht nodig hebben als we eerst de waarheid van onze eigen jeugd onder ogen hebben durven zien. Vooral dit laatste is een belangrijke voorwaarde voor het voorkomen van emotionele pijn bij onze kinderen en daarmee de eerder genoemde ongewenste gevolgen. In haar boek pleit zij voor het doorbreken van negatieve opvoedingspatronen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Zij laat ouders met concrete voorbeelden en praktijkervaringen inzien hoe het eigen verleden invloed heeft op de opvoeding en daarmee op het leven en de toekomst van hun kinderen en later hun kinderen. Het is dan ook zeer bedenkelijk dat ouders het zonder enige speciale voorbereiding maar moeten zien te redden en dat het nog steeds taboe is om aan te geven dat opvoeden soms wel hťťl zwaar valt.

De onschuldige gevangene biedt naast een schat aan wetenschappelijke informatie een concreet stappenplan om te werken aan de eigen bagage die de zorg voor kinderen in de weg staat. Bovendien geeft Bosch praktische richtlijnen voor de dagelijkse omgang met kinderen en laat zij zien hoe om te gaan met de schade die onze kinderen eventueel al opgelopen hebben.

Op 23 oktober geeft Ingeborg Bosch een lezing over PRI in Amsterdam.
Meer informatie over deze lezing, PRI-therapie, PRI-boeken en het boek De Onschuldige Gevangene is beschikbaar via www.PRIonline.nl

Nynke Neijzen
PRI-therapeute i.o /psycholoog
nynken@xs4all.nl
www.priOnline.nl

 

 


03 sept


Overig nieuws en informatie bronnen afgelopen 7 dagen

Pine bark reduces perimenopausal symptoms
Treating diabetes during pregnancy can break link to childhood obesity
New MRI finding sheds light on multiple sclerosis disease progressio
New skin-healing chemicals
New anti-inflammatory compound discovered
Understanding how obese fat cells work
Bleeding, not inflammation, is major cause of early lung infection death
Research team finds link between zinc and macular degeneration
U of M study - Early treatment can reverse heart damage
Cells united against cancer
New Alzheimer's findings
CLA study identifies 'designer estrogen' as potential MS drug
Infection contributes to the high rates of oropharyngeal cancers
Smoking increases risks for head and neck cancers for men and women
Alcoholics show deficits in their ability to perceive dangerous situations
Blood HDL Cholesterol Levels Influence Association of Alcohol Intake With Blood Pressure in Young Men But Not in Middle-Aged Men
Alcoholics with cirrhosis of the liver have more brain damage than noncirrhotic alcoholics
International study strengthens case for daily calcium pill
UCLA study shows adverse effects of air pollution on births in Los Angeles County
Study finds snorers have higher risk of accidents
China warns on U.S. soy as Chinese goods under scrutiny
Talcum powder 'poses cancer risk to women'
More formaldehyde in food than clothes
Work on a Rotating Shift? Then You Probably Have Lower Levels of Serotonin
Why Breastfeeding in the First Hour of Life is Important
The Truth About Tap Water
Pets Could be Reservoirs of Multi-Resistant Bacteria
Is Sugar More Addictive Than Cocaine?
High-fat Diet Linked to Increased Breast Cancer Risk
China's new biofuels project may level forests to make way for "clean" energy farming
The Killing of California Almonds
What's best? Soy milk, cow's milk, raw milk and fermented milk (kefir)
'Blood chemicals link' to eczema
New Red Fluorescent Protein a Glowing Success
Caffeinated Kids - What Will the Future Look Like for This “buzzed” Generation?
New Anti-inflammatory Compound Discovered
Factors that Influence the Results of Studies of Tomatoes, Lycopene, and Prostate Cancer Risk
Who will recover spontaneously from hepatitis C virus infection
Biologic treatment for rheumatoid arthritis and the risk of cancer
Hospital practices affect long-term breastfeeding success
People want to make their own diagnosis on the internet
Mothers’ baby cradling habits are indicator of stress, suggests new research
Food labels are a big fat lie?
Omega-3s in baby formula aid vision, skills
Docs often write off patient side effect concerns
Are Antibacterial Soaps better?
Common crop herbicide Atrazine linked to reproductive mutations in amphibians
Study Questions FDA Genetic-screening Guidelines for Cancer Drug
Scientists Reveal Actions of Key Player in Colorectal Cancer
Study adds to debate over prostate cancer testing
New insights into common knee injuries
Is there a connection between child maltreatment and adolescent delinquency or violence?
Cancer researchers at the University of Pennsylvania discover what makes lymphomas tick
Norwalk virus - 'Cruise ship' illness challenging and costly to hospitals, too
Folate mystery solved
Discovery could help stop malaria at its source -- the mosquito
Storing Power in a Sheet of Paper
Researchers discover new strategies for antibiotic resistance
You're likely to order more calories at a 'healthy' restaurant
Brown study finds link between depression and household mold
Report on patients' access to cancer drugs 'uses flawed methods to reached flawed conclusions'
Researchers identify a role for glucose-sensing neurons in type 2 diabetes
Flaxseed shows potential to reduce hot flashes
Smoking harms many genes, study says
Children stressed 6 months before starting school
Underage drinking starts before adolescence
UIC researchers find promising new targets for antibiotics
Chemists Get Grip on Slippery Lipids
Experimental anti-cancer drug made from corn lillies kills brain tumor stem cells
Study finds some kids are being misdiagnosed with asthma
Microfluidic chambers advance the science of growing neurons
Disease resistance may be genetic
How cancer spreads by aggregating platelets
NIH scientists discover novel cause of iron overload in thalassemia disorders
Antioxidant to retard wrinkles discovered by Hebrew University researcher
Role seen for cannabis in helping to alleviate allergic skin disease
Children with autism don't adapt as readily to unfamiliar faces
Researchers measure secondhand smoke concentrations in automobiles
Inhaling nitric oxide helps transplant success
Studies support green-lipped mussel's anti-inflammatory properties
Absurd vaccine marketing calls for cervical cancer vaccinations for young boys!
European drug companies seek to end direct-to-consumer advertising ban; hope to follow U.S. drug advertising model
Antibiotics - They’re wrongly prescribed in 80 per cent of cases
Melanoma drug revs immune cells but cancer cells ignore it
Study identifies warning signs of pregnancy danger
Dental student designs possible treatment for facial and breast reconstruction
Eating Together as a Family Creates Better Eating Habits Later in Life
Passive smoking increases sleep disturbance among pregnant women
Insufficient Sleep Among Children Just Beginning School Leads to Behavioral and Cognitive Problems in the Classroom
Adolescents’ Use of Cell Phones After Bedtime Contributes to Poor Sleep
New Study in the Journal SLEEP Finds that Work Time is the Largest Influence to the Duration of a Person’s Sleep
Red wine compound shown to prevent prostate cancer
Secondhand smoke is a health threat to pets
Breastfeeding Best for Mothers as Well as Infants


Video - How To Spot The Signs Of Dairy Intolerance


VideoJug: How To Spot The Signs Of Dairy Intolerance


Minicursus - Leven vanuit je eigen inzicht en handelen

Gedurende de maand september 2007 kan de nieuwste minicursus Leven vanuit je eigen inzicht en handelen gratis door iedereen gedownload worden via de website www.sorag.nl Ook is het mogelijk de reeds
eerder verschenen cursussen kosteloos te downloaden.

www.sorag.nl


Waterstofauto in productie te bezichtigen aan de UGent

Op dinsdag 4 september komt BMW Belux naar de UGent met de BMW Hydrogen 7. Dit is de eerste waterstofauto in (kleinschalige) productie. De wagen kan zowel op benzine als op waterstof rijden, met
vloeibare opslag van waterstof (-253¬įC). Wanneer de wagen op waterstof rijdt wordt er geen CO2 uitgestoten. Wereldwijd werden 100 exemplaren ingezet. Ze worden ter beschikking gesteld van politici,
wetenschappers, Hollywoodsterren, ... De wagen is om 14u te bezichtigen op de parking van het Technicum in de Sint-Pietersnieuwstraat 41.

Waterstofauto

Het grote voordeel van de waterstofauto is dat er geen lokale luchtverontreiniging ontstaat. Dat geldt echter op voorwaarde dat het waterstof wordt gemaakt met behulp van duurzame energiebronnen zoals
zonne-energie of windenergie. Uit de uitlaat komt enkel een wolkje waterdamp. De waterstofauto maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardolie of aardgas. Binnen de vakgroep Mechanica van stroming, warmte en verbranding van de UGent ontwikkelde Sebastian Verhelst (zelf werkzaam met waterstofmotoren) in zijn doctoraatsonderzoek een simulatieprogramma voor de verbranding van waterstof in motoren. Sebastian Verhelst ontving hiervoor de VDK prijs voor duurzame ontwikkeling in 2005.


Frankrijk: Medicinale planten, kruiden en specerijen

Een overzicht van alle boeken hieromtrent is te vinden via onderstaande link :
http://www.librairieverte.com/plantes_mťdicinales_epices_autres-53/

Lien Horticole is DE schakel in de Franse ' Groene Wereld ': groenten, fruit, bloemen, planten, tuinen, en alles eromheen.
www.lienhorticole.fr

xxx
ps: deze link is ook te vinden onder Superbronnen Frankrijk


Recycling en nog veel meer

Van 670 lege blikjes kan men 1 fiets maken. Van 19.000 lege conservenblikjes kan men 1 auto maken. Van 5.000.000 lege conservenblikjes kan men 1 vliegtuig maken. Van 25 plastic flessen kan men 1 trui maken. Een plastic zak is binnen 1 minuut gemaakt, maar het duurt 400 jaar voordat deze is afgebroken. Bio-plastic geeft een andere kijk op het gebruik en de afbraak. Een bio-afbreekbare GSM zorgt dat de Zonnebloemen in de pot ontkiemen…en ga zo maar door….

De conservatie van voeding onder Rayon -X. Ooit uitgevonden in Nederland. Ja, onder strenge controle (stralingsgevaar ! op de deur) werd ontdekt dat fruit onder Rayon -X langer houdbaar bleef….
In Luik, BelgiŽ is het mogelijk een virtueel high-tech darmonderzoek te ondergaan zonder onder narcose te worden gebracht. Dit onderzoek kost 4-5 x zoveel minder als een traditioneel onderzoek. En is veel aangenamer dan het traditionele darmonderzoek, aldus patiŽnten. Worden er tijdens de scan poliepen aangetroffen die verwijderd dienen te worden in verband met gevaar op kanker, dan wordt dat op een later tijdstip op de traditionele manier gedaan. De keuze is aan de maatschappij hoe in de toekomst deze high-tech onderzoeken aan te bieden.

Tv5 Monde Matiere gris zaterdag

xxx


Herhaling - Urgent : Medisch Privacy Wereldwijd !

1e plaatsing op 20 augustus 2007 op www.ronfonteine.com; 2e plaatsing op 27 augustus

Aan alle inwoners van Nederland en aan iedereen die tijdelijk met Nederland te maken heeft:  De gezondheidszorg in Nederland heeft de plannen om het Electronisch PatiŽnten Dossier en Uw eigen codicil op kaart te brengen met het Burgerlijk Service Nummer (=vervanger Sofinummer). Dit alles zou geschieden ZONDER UW TOESTEMMING wat er op die kaart komt en zonder overleg met Uw huisarts en/of specialist.

Graag Uw mening > ugamedia@wirehub.nl

Bij voorbaat dank.

Team PMC( Personal Medical Card) MED 4.8

Nota bene: heel belangrijk; dit team gaat uit van de verzekeringsnemer niet de verzekeringsgever ! Dit om fraude en inbreuk op Uw Privacy te voorkomen. Lees de volgende brief en het daaronder staande artikel van Ernst & Young:

Betreffende Nederland: Van wie is het medisch dossier?

Nota bene: de afzender van deze zeer belangrijke brief die alle inwoners van Nederland betreft, maar ook mensen van alle nationaliteiten die tijdelijk verblijven in Nederland, heeft toestemming tot plaatsing verleend.

Brief naar de verantwoordelijken van de Nederlandse Staat:
Wassenaar, 1 augustus 2007

Aan de fractievoorzitters en de woordvoerders voor volksgezondheid van de politieke partijen
in de Eerste en Tweede Kamer der Staten Generaal

Betreft: Van wie is het medische dossier?

Dames en heren,

Op 22 mei jl. heb ik in een brief aan premier Balkenende mijn zorg geuit over het Elektronische PatiŽntendossier (EPD). In het EPD worden gegevens van en over patiŽnten door de overheid centraal opgeslagen. PatiŽnten zijn geen eigenaar van hun eigen dossier, noch hebben zij recht om gegevens in hun eigen dossier in te zien of te laten verwijderen.

Lees verder onder:
http://www.fonteine.com/medische_privacy.html

xxx


Sport: de plotselinge dood

De actualiteit in Frankrijk van vandaag: een 26-jarige overleed plotseling tijdens een volleybaltraining: hartaanval. Een nieuw drama kort na het plotseling overlijden van de voetballer in Spanje afgelopen week. Men stelt zich vragen. http://jt.france2.fr/20h/ > vendredi 31 aout 2007 > klik op ; la mort subit du sportif

xxx

http://www.fonteine.com/hartstilstand_topsport.html


De calanques van Marseille: Eco-tourisme op hoog niveau op komst ?

De milieuorganisaties kondigden woensdag een toeristisch project aan in de calanques van Marseille. Men denkt erover een privť-ondernemer het beheer te laten voeren over de batterie van de Mont-Rose aan de ingang van de calanques. Met als sleutelrol een hotelproject op hoog niveau. Het is het bewijs dat een geclasseerde omgeving niet ten onder hoeft te gaan aan de druk van de makelaarsbranch, aldus de president van de vereniging Ecoforum, Victor-Hugo Espinosa tijdens een persconferentie. "Het is een magische plek die men moet beschermen en in haar waarde moet plaatsen op een zo efficiŽnt mogelijke manier, zo reageerde de algemene secretaris van het stadhuis Jean-Claude Gondard, een eco-tourisme project met ongeveer 40 kamers.

AFP 29/08/2007 15:40
http://www.calanquesmarseille.com/

klik op < toutes les photos des calanques > voor schitterende foto's van dit gebied

xxx


Van de Italiaanse markt gehaald: het medicijn Silomat

Een middel tegen de hoest van firma Boehringer Ingelheim. Een studie gedaan door deze firma geeft aan dat het middel een verhoging van hartritmestoornissen kan veroorzaken.

http://www.corriere.it/Rubriche/Salute/Medicina/2007/08_Agosto/31/silomat.shtml

xxx

 

Zonder Sonja Bakker de zomer door ? - het Anti Bakker Dieet !

- Vermijdt bakkerij produkten
- Vermijdt industrie voeding
- Kies voor voldoende goede vetten en eiwitten
- Kies beperkt voor de langzame koolhydraten
- Kies voor noten, groente en fruit


Archief pagina's : Jan 2006 | Feb 2006 | Mar 2006 | Apr 2006 | Mei 2006
Juni 2006
| Jul 2006 | Aug 2006  | Sept 2006  | Okt 2006


Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats