weblog voeding, gezondheid en milieugezonde voeding
 

Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur een mail naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog vrijwilligers die in het buitenland het lokale nieuws willen volgen voor ons.

Vergroot je kennis van voeding en verbeter daardoor je gezondheid

Kies ook voor 100% natuurlijke voeding, word geen farma en industrie food junkie !
Neem je toekomst in eigen handen, het leven is al kort genoeg....

Informatie op thema ?

Zoek je informatie op thema ? Bezoek dan onze mega naslag site: http://www.fonteine.com


Ga naar het hoofdmenu


 

 

 

 

12 sept


Video - The dangers of Genetically Modified Organisms


Lenzenvloeistof van invloed op ontstaan oogontsteking

Wereldwijd dragen ongeveer 125 miljoen mensen contactlenzen. Het dragen hiervan kan leiden tot problemen zoals infectie van het hoornvlies van het oog. Wanneer een dergelijke infectie niet goed behandeld wordt, kan dit tot permanente oogschade leiden. Contactlensgerelateerde infecties worden meestal veroorzaakt door bacteriŽn die vanuit het lenzendoosje, de lenzenvloeistof of de vingers naar de contactlens gemigreerd zijn en die vervolgens op het oog terechtkomen. Pit Vermeltfoort onderzocht welke factoren de overgang van bacteriŽn van lenzendoosje naar lens en oog beÔnvloeden. Het blijkt dat verschillende soorten lenzenvloeistoffen verschillende effecten op de transmissie van bacteriŽn van het lenzendoosje naar een contactlens
hebben. Bij gebruik van een antibacterieel zilvergeÔmpregneerd lenzendoosje in combinatie met de bijbehorende lenzenvloeistof worden meer bacteriŽn gedood dan bij gebruik van een gewoon contactlenzendoosje.

RUG


Video - GMO Refined, Denatured, Processed Food


De rol van vitamine C bij preventie kanker

How vitamin C stops the big 'C'

Nearly 30 years after Nobel laureate Linus Pauling famously and controversially suggested that vitamin C supplements can prevent cancer, a team of Johns Hopkins scientists have shown that in mice, at least, vitamin C -- and potentially other antioxidants -- can indeed inhibit the growth of some tumors, just not in the manner suggested by years of investigation.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-09/jhmi-hvc090707.php


Video - 11 September 2007 - The Week Ahead

Nieuws van het Europese parlament.....

  • Wine market reform
  • Rail passengers rights
  • Financial crisis

Meer?
http://www.youtube.com/view_play_list?p=BD061527D411A9A5


Kolencentrale Nuon mag te veel kankerverwekkende stoffen uitstoten

Stichting Natuur en Milieu, Milieufederatie Groningen, Waddenvereniging en Mobilisation for the environment hebben op 31 augustus 2007 bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de milieuvergunning die Nuon onlangs kreeg voor de bouw van een nieuwe kolencentrale in de Eemshaven. De vier natuur- en milieuorganisaties zijn vooral geschrokken van de enorme hoeveelheid dioxine die de nieuwe centrale mag uitstoten. De organisaties willen dat de Raad van State de vergunning vernietigt.

http://www.natuurenmilieu.nl/page.php?pageID=17&itemID=2956


Video - Marios Matsakis on Food additives authorisation

Speech by Marios Matsakis MEP (ALDE-ADLE) on common authorisation procedure for food additives ? Food additives ? Food enzymes ? Flavourings and food ingredients with flavouring properties for use in and on foods


Chronische sinusitus bijna altijd schimmels

SinuNase Phase 3 show almost 100 percent of chronic sinusitis cases are from fungal-induced inflammation

Accentia Biopharmaceuticals announces evidence that most, if not all cases of chronic sinusitis, are due to a fungal-induced inflammation as originally proposed by investigators at the Mayo Clinic. The data were collected as part of the company's ongoing pivotal phase 3 clinical trial for its lead pharmaceutical product, SinuNase™, an intranasal formulation of the antifungal amphotericin B 0.01 percent suspension.

http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=188615&p=irol-newsArticle&ID=1049606&highlight=


Video - Aspartame/MSG/FDA Sweet Remedy: The World Reacts

A closer examination of the U.S. corporate power structure unveils a two-fold approach to manipulating the public. First, by attempting to shape public opinion and, second, by affecting an individual's ability to discern PR from the truth. Hundreds of millions of dollars are spent selling neuro-toxic food additives to the public. In the United States and through each nation within its global corporate grasp, maintaining a healthy mind and body is an act of civil disobediance. Ultimately, healing has become the path of resistance for informed individuals improving their health. We interview a host of MD's and Natural Health practioners to gain the clearest possible perspective for a path to recovery. Perhaps the sweetest remedy this film offers is the hope provided by witnessing a variety of groups as they withstand the confusion, casualties and obstacles involved with taking control of their food and their health.


Klimaatonvriendelijke heffing spaarlampen blijft nog van kracht

De Europese Unie schaft pas over een jaar de importheffing op Chinese spaarlampen af. Door deze heffing – die 66 procent bedraagt – zijn spaarlampen nodeloos duur. Commissaris Mandelson wilde de heffing eigenlijk in oktober 2007 afschaffen. Met name het Duitse bedrijf Osram protesteerde fel tegen afschaffing van deze belasting, terwijl andere grote lampenproducenten zoals Philips juist voor afschaffing zijn. Stichting Natuur en Milieu vindt het stuitend dat de EU het belang van ťťn Duits bedrijf zwaarder laat wegen dan het klimaatprobleem en het belang van alle Europese consumenten.

http://www.natuurenmilieu.nl/page.php?pageID=17&itemID=2957


Video - Super Foods


Ook met matig overgewicht meer kans op hartziekten

Niet alleen mensen met zwaar overgewicht, maar ook mensen met matig overgewicht hebben een verhoogde kans op hartziekten. De helft van het verhoogde risico is te verklaren door de ongunstige effecten van overgewicht op bloeddruk en cholesterol. Dit blijkt uit een analyse van het RIVM van 21 studies naar overgewicht en hartziekten, die vandaag gepubliceerd wordt in het vakblad Archives of Internal Medicine. Mensen met matig overgewicht hebben een 30% verhoogde kans op hartziekten. Voor zwaar overgewicht (obesitas) is dit risico 80% verhoogd. Het was al bekend dat mensen met obesitas meer kans hebben om hartziekten te krijgen en dat overgewicht de bloeddruk en het cholesterolgehalte doet stijgen. Dit zijn op zichzelf al risicofactoren voor hartziekten. Op basis van verzamelde gegevens van ruim 300.000 mensen toont het RIVM onderzoek nu duidelijk aan dat ook matig overgewicht meer kans geeft op hartziekten, en dat dit deels losstaat van ongunstige effecten van overgewicht op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. De mate van overgewicht wordt bepaald door de Body Mass Index+.

Oorzaken
Overgewicht kan op verschillende andere manieren leiden tot coronaire hartziekten, zoals een hartinfarct of angina pectoris (pijn op de borst). Het kan voor type 2 diabetes zorgen, een aandoening die ook hartziekten kan veroorzaken. Bovendien zou het kunnen dat vetweefsel stoffen afgeeft die de bloedstolling versnellen en daarbij een soort ontstekingsreactie veroorzaken.

Meer aandacht voor preventie
Het risico bij matig overgewicht, absoluut gezien per persoon, lijkt mee te vallen. Toch is te verwachten dat door het grote aantal mensen met overgewicht, er in de toekomst steeds meer patiŽnten met hartziekten zullen zijn. Dit betekent dat meer aandacht nodig is voor preventie en behandeling van overgewicht in de gezondheidszorg en dat niet volstaan kan worden met (medicamenteuze) behandeling van hoge bloeddruk of cholesterolgehalte. Vorig jaar overleden in Nederland bijna 12.500 mensen aan coronaire hartziekten.

+De Body Mass Index (BMI) is het gewicht gedeeld door de lengte in het kwadraat. Een BMI van 25 - 30 staat voor matig overgewicht, een BMI van boven de 30 voor zwaar overgewicht (obesitas).

http://www.rivm.nl


Video - David Wolfe - The Miraculous Healing Power of Honey!


Groei consumptie beperkt succes milieubeleid

De afgelopen jaren is veel vooruitgang geboekt op milieugebied. Zo zijn emissies en resulterende concentraties van veel milieuverontreinigingen afgenomen. Deze successen zijn vooral te danken aan technologische maatregelen, niet aan veranderingen in het gedrag van consumenten. Zo neemt het particuliere energiegebruik toe, vooral doordat mensen meer reizen en meer elektrische apparaten gebruiken. Dat blijkt uit de Milieubalans 2007 van het Milieu- en Natuurplanbureau die vandaag wordt aangeboden aan minister Cramer van VROM.

Grotere en zwaardere auto's
Automobilisten kopen steeds grotere en zwaardere auto's en rijden daar jaarlijks meer kilometers mee. Alleen al het woon-werk verkeer is tussen 1996 en 2006 met ruim 25% gestegen. In huis hebben consumenten ondanks efficiŽnter apparatuur en hogere belasting op energiegebruik de laatste jaren steeds meer elektriciteit gebruikt. Bij de aanschaf van de dagelijkse boodschappen kiest de consument in minder dan 5% van de gevallen voor een milieuvriendelijk alternatief.

Gevolgen
Door het toegenomen verkeer en energiegebruik neemt de CO2-uitstoot toe. Dit ondergraaft deels de milieuwinst die is geboekt door de inzet van duurzame energie en energiebesparing bij de productie van goederen. Door de groei van het verkeer wordt stilte schaarser en ondervinden steeds meer mensen gezondheidsklachten als gevolg van geluidhinder. Ook blijven er nog hardnekkige luchtkwaliteitsknelpunten over.

Publieke opinie
Het belang van milieu in de publieke opinie is overigens wel toegenomen: vergeleken met vorig jaar, plaatsen ondervraagden het onderwerp 'milieu' hoger op de lijst van onderwerpen waarover ze zich zorgen maken. Ook is er draagvlak voor milieumaatregelen. Een ruime meerderheid van de bevolking geeft aan positief te staan tegenover maatregelen die 10% CO2-reductie opleveren. Ze willen hier ook wel voor betalen, maar alleen als anderen dat ook doen. Ze vragen daarbij dus nadrukkelijk regie van de overheid.

http://www.mnp.nl/nl/index.html


Video - Raw Nutella or Killer Smoothie?


Greenpeace-actie bij Dirk van den Broek vanwege 'foute' vis

Bedreigde vis of vis op een schadelijke manier gevangen of gekweekt ligt volop in de Nederlandse supermarkt. Het gros van de supermarkten houdt bij het inkopen van visproducten nauwelijks rekening met de penibele toestand van het leven in zee. Dat maakt Greenpeace vandaag bekend na uitvoerig onderzoek. Greenpeace roept supermarkten op om schoon schap te maken en een duurzaam inkoopbeleid op te stellen. Vissoorten die het meest bedreigd zijn moeten per direct uit het assortiment verdwijnen. Vanaf vanmorgen vroeg informeren actievoerders van Greenpeace de werknemers voor het hoofdkantoor van Dirk van den Broek in Sassenheim. De Dirk bungelt met C1000 en Troefmarkt helemaal onder aan de duurzaamheids-ranglijst van Greenpeace. Greenpeace wil toezeggingen van de directie dat het inkoopbeleid verbetert en informeert de werknemers van de Dirk over de noodzaak om te stoppen met de verkoop van foute vis.

Geen enkele supermarkt in Nederland heeft op dit moment een duurzaam inkoopbeleid voor alle visproducten, constateert Greenpeace. Een paar supermarkten, Albert Heijn, Super de Boer en de supermarktketens van Sligro erkennen hun verantwoordelijkheid en zijn recent begonnen met het verduurzamen van hun assortiment. Maar ook deze supermarkten verkopen nog veel foute vis.

Wetenschappers voorspellen dat in 2050 alle commercieel waardevolle vis uit zee verdwenen is. Van de grotere roofvissen, zoals tonijn, zwaardvis en kabeljauw, is nu al 90 procent weg. Toch vind je de bedreigde kabeljauw uit de Noordzee en Oostzee ruimschoots terug in de winkels van onder andere Dirk van den Broek en C1000. En ligt ook de bedreigde zwaardvis en geelvin tonijn nog in meerdere winkels. Eco Matser, hoofd campagnes van Greenpeace: "Nu eten we vissen op voordat ze goed en wel jongen kunnen krijgen. We moeten bedreigde vissen met rust laten, dan kunnen we in de toekomst ook nog genieten van rijke zeeŽn en vis op ons bord." Gekweekte vis is in de praktijk eerder een verergering van het probleem dan een oplossing. Veel gekweekte vis wordt gevoerd met wilde vis, die we nou juist moeten ontzien. Daarbij is deze snel groeiende industrie vaak ernstig milieuvervuilend en tast het kwetsbare natuurgebieden aan.

Supermarkten verkopen steeds meer vis: nu 55% van alle vis. In het afgelopen half jaar vroeg Greenpeace de grootste supermarkten, samen goed zijn voor driekwart van alle winkels, uitvoerig naar hun inkoopbeleid. Campaigners van Greenpeace vroegen informatie op en voerden gesprekken. Daarnaast bekeken vrijwilligers van Greenpeace welke vis in de winkels ligt Zestien vissoorten die bedreigd zijn of waarvan kweek of vangst het zeeleven uitput vonden ze terug in alle supermarkten. Greenpeace constateert ook dat de informatie op de verpakking van de vis vaak zo summier is dat de consument nauwelijks een verantwoorde keuze kan maken. Behalve een stop op de verkoop van 'foute' vis en kleinere vangstquota's zijn uiteindelijk zeereservaten nodig om het zeeleven en vispopulaties de kans te geven zich te herstellen. Nu op de stoep bij het hoofdkantoor van Dirk van den Broek in Sassenheim en voor meer informatie of beeldmateriaal:

Greenpeace is een onafhankelijke, wereldwijde milieuorganisatie die wordt vertegenwoordigd in meer dan veertig landen. De organisatie wordt in Nederland gesteund door bijna 572.000 donateurs. Greenpeace voert actie tegen klimaatverandering, nucleaire energie, giftige stoffen, het kappen van oerbossen en het verdwijnen van biodiversiteit op land en zee.

http://www.greenpeace.nl


Video - Will It Blend? - Healthy Green Drink


Stimulatie motorische ontwikkeling veelbelovend vanaf drie maanden

Onze kennis over de ontwikkeling van het menselijk zenuwstelsel (het gehele stelsel van hersenen, hersenstam, ruggenmerg en zenuwen) groeit. Een belangrijke vraag is of het zenuwstelsel een blauwdruk bevat voor ons motorisch gedrag. Dit is onder meer van belang bij de behandeling van motorische stoornissen bij jonge kinderen. Uit het promotieonderzoek van Victorine de Graaf-Peters blijkt dat motorisch gedrag niet is voorgeprogrammeerd in het brein. Bij pasgeboren kinderen doen zich vanaf de leeftijd van drie maanden grote veranderingen voor in het zenuwstelsel. Het zogenaamde "waardesysteem" is vanaf dat moment in staat te leren van de interactie met de omgeving. Daarmee is dit de meest veelbelovende leeftijd om te starten met interventie bij eventuele motorische stoornissen. Door jonge kinderen te ondersteunen met  kussentjes onder bekken en schouder, kan het spontane motorische gedrag rijker en gevarieerder worden.

RUG


Video - David Wolfe - Raw Foods and Smoothies

Beetje tsjakka gevoel.....


Gevolgen hazenlip nader onderzocht

Schisis, in de volksmond ook wel hazenlip, is een aangeboren afwijking van het gezicht. De spleet kan zich beperken tot de bovenlip, maar kan ook doorlopen in de bovenkaak en het gehemelte. Ook een spleet alleen in het gehemelte komt voor. UMCG-promovendus Barbara Oosterkamp onderzocht de gevolgen van een dubbelzijdige spleet in de lip, kaak en het verhemelte gedurende verschillende levensstadia. Niet alleen concentreerde zij zich op de fysieke consequenties van de aandoening, maar ook op de patiŽnttevredenheid en het oordeel van professionals over het esthetisch resultaat van de behandeling. Over het algemeen is de patiŽnt zeer tevreden met het resultaat van de ingreep voor wat betreft spraak, gehoor en verstaanbaarheid. Wel blijven patiŽnten veelal ontevreden over het esthetische resultaat van de behandeling van de bovenlip en de neus. Mede daarom acht Oosterkamp het van belang dat er, ondanks beperkingen aan het onderzoek door geringe aantallen patiŽnten, nader onderzoek wordt verricht naar de aandoening.

RUG


Video - David Wolfe -- Peru, Land of Life


ChemicaliŽn deodorants en cosmetica

Geachte Redactie

Er komen steeds meer bewijzen dat de aluminium en chemicalien die in de deodorants en cosmetica produkten verwerkt worden, een schadelijke werking voor ons lichaam hebben. Als het lichaam verzadigd is van al de chemicalien, treed het lichamelijke alarm systeem in werking.

ASTHMA
ECZEEM
ALLERGIEN
M.E.
M.S
DARMKLACHTEN
KANKER

Meestal weten we niet meer hoe we naar onze lichamelijke signalen moeten luisteren, en vragen we of de arts of specialist het even voor ons op kan oplossen. We vragen aan de arts of specialist of hij het wonder medicijn kan geven, maar helaas reageert het lichaam daar op een gegeven moment ook niet meer op. Wanneer de patient is uitbehandeld, dan gaan we op zoek naar allerlei vormen van alternatieve healing, dan mogen die het oplossen. Maar helaas te laat, er zitten teveel chemicalien in het lichaam, er is niets meer aan te doen, en nu moet de patient accepteren dat zijn dagen geteld zijn. Na honderd jaar kankeronderzoek, zijn de wetenschappers er nog steeds niet achter wat de oorzaken van kanker zijn, en blijven ze ontkennen dat de chemicalien die in allerlei cosmetica produkten verwerkt zitten er niets mee te maken hebben. Er overlijden helaas steeds meer mensen aan kanker.

Groeten Alie Kiewit

Zie ook

http://www.fonteine.com/veilige_cosmetica.html
http://www.fonteine.com/deodorants.html
http://www.fonteine.com/chemicalien.html


Video - You are what you eat with David Wolfe


Altijd leuk - feedback van bezoekers

Ik heb je site nu een half jaar geleden ontdekt en ik heb nog nooit zo veel over voeding geleerd als het afgelopen jaar. Klaar met dieeten die niet werken, een afname van acne klachten. Kortom dat voeding zo van invloed is op je gezondheid, dat heb ik als geen ander ondervonden.

Ga zo door!

Met vriendelijke groet,

Diana Slis


Video - David Wolfe - Seaweeds & Glyconutrients

 

 2007 archief

Sept

 

Ga naar het hoofdmenu

 Kritische weblog voeding en gezondheid

foto.jpg (10460 bytes)

Gezien de grote belangstelling voor mijn site leek het mij tijd een aparte weblog te starten waar ik dagelijks nieuws en mijn bevindingen snel kan opnemen. Veel plezier met het volgen van ondergetekende op het pad der gezondheid en op weg naar de waarheid zullen we maar zeggen. Deze weblog is mijn persoonlijke visie op gezonde voeding. Ik ben geen medicus maar informatie analist die dagelijks wereldwijd nieuwe studies opspoort bij organisaties, universiteiten, ziekenhuizen en kontakten heeft met vele experts op het gebied van voeding, oliŽn, vitamines etc en die kritisch kijkt naar het beleid in Nederland en Europese overheden. Hun visies gaan vaak dwars in tegen wat de gevestigde orde beweert. Ik negeer de propaganda van de industrie en ga zelf op zoek naar de feiten.

Ik noem niet alleen nadelen van industrie produkten maar ook van gewone produkten zoals zuivel, soja, vlees, oliŽn, kruiden etz. Aan u de keuze wat u er mee doet. Veel leesplezier en blijven nadenken wat goed voor u is. Vermijdt voeding en cosmetica bomvol chemische toevoegingen en kies voor natuurlijke voeding, scheelt een hoop ellende op termijn..... een gezond en lang leven gewenst !

Uitgebreide informatie op thema kun je vinden op: www.fonteine.com

Met vriendelijk groet, Ron Fonteine

Vrijwilligers die mij helpen:

xxx | Marjan Reuvers | Melchior Meijer

 

chlorella alg - verbeter je energie

 

 

 

Goed artikel gezien?


Help ons door goede artikelen of nieuws te melden. Stuur uw link of nieuwsfeit naar: ugamedia@wirehub.nl
Wij zoeken ook nog mensen die buitenlandse nieuwsbronnen in de gaten willen houden.

 

Google
  Web ronfonteine.com

 

 

 


View My Stats